فعالیت جسمی بیشتر، باعث کاهش ابتلا به گلوکوم (آب‌سیاه) می‌شود

گروه سلامت الف،   3960827198

محققانی در دانشگاه کالیفرنیای امریکا با تجزیه و تحلیل داده‌های حاوی میزان فعالیت بدنی گروهی از بزرگسالان به این نتیجه دست یافتند که فعالیت فیزیکی سبب کاهش ۷۳ درصدی احتمال خطر بروز گلوکوم یا آب سیاه چشم می‌شود.

به گزارش وب‌مدیکال، هر کسی احتمالا می‌داند که ورزش و فعالیت جسمی منافعی نیز برای قلب و کمر دارد، اما آیا این فعالیت اثری هم بر دید افراد برجا می‌گذارد؟

 


دانشمندان در پاسخ به این سوال گفته‌اند که تحقیقات نشان می‌دهد هر ۱۰ دقیقه‌ای که فعالیت جسمی اشخاص در هفته افزایش یابد، ۲۵ درصد نیز از احتمال ابتلای آنها به بیماری گلوکوم کم می‌شود.

گلوکوم نوعی بیماری چشمی است که به دلیل افزایش فشار مایع درون چشم ایجاد می‌شود و در صورت عدم درمان، در جریان خون اعصاب بینایی اختلالاتی ایجاد می‌کند که با گذشت زمان نیز پیشرفته‌تر شده، ممکن است به کوری و نابینایی بیانجامد.

دکتر ویتکتوریا تینگ، مولف اصلی این تحقیق گفت: نه تنها فعالیت ورزشی باعث کاهش خطر بروز آب‌سیاه می‌شود بل‌که سرعت بالا، برداشتن گامهای بیشتر در پیاده‌روی، دویدن و فعالیت شدیدتر نیز بروز این خطر را در مقایسه با کسانی که با سرعت کمتری ورزش می‌کنند یا گامهای کمتری برمی‌دارند، بیشتر کاهش می‌دهد.

به گفته تینگ هنوز باید تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

یافته‌های این پژوهش در نشست سالانه آکادمی چشم‌پزشکی در نیواورلئان ارائه شده است.

سابقه ابتلای افرادی در خانواده، افزایش سن، استفاده از برخی داروهای استروئیدی، وارد آمدن ضربه به چشم، و بویژه ابتلا به بیماری دیابت در بروز گلوکوم یا آب‌سیاه نقش دارد و توصیه شده افراد متناوبا و دست کم سالی یک بار معایناتی در این زمینه را برای اطمینان از عدم ابتلا یا تشخیص زودهنگام آن انجام دهند.

با مصرف بیشتر سبزیجاتی چون اسفناج، کاهو، کرفس، کلم پیچ، کلم بروکلی، نخود فرنگی و جوانه کلم بروکسل می‌توان تا حد زیادی مشکلات چشمی را کاهش داد.

 

سلامت آنلاین