نقد بخشنامه «ممنوعیت ادامه تحصیل بیش از یکبار پس از استخدام»

ابراهیم عباسی ، گروه فرهنگی الف،   3960729290 ۲۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار
نقد بخشنامه «ممنوعیت ادامه تحصیل بیش از یکبار پس از استخدام»

  درمهرماه سال94بخشنامه ای به ادارات آموزش وپرورش ارسال شدبا این محتوا که: کارمندان دولت، باهرمدرکی که استخدام شوندفقط تایکبارمی توانند مدرک تحصیلی خودراارتقاء دهندو بیش ازآن ، درحکم کارگزینی لحاظ نشده وبه تبع آن ازمزایای حقوقی آن بهره مندنمی شوند.

جالب است که اگر کسی تا17مهر94 دردانشگاه برای تحصیل ثبت نام کرده؛ شامل این قانون نمی شود ولی از18 مهر94 به بعد ارتقا مدرک پذیرفته نمی شود.

نکته: دراین متن منظوراز «آپ» آموزش وپرورش است. بنده به عنوان یک فرهنگی ، به اختصار به نقائص و ایرادات شکلی ومحتوایی این بخشنامه منحصرا در «آپ» پرداخته ام؛اگرچه اجرای بخشنامه مذکوردر وزارت بهداشت هم تاحدودی ایراداتی ازهمین دست دارد .

الف) اهمیت آموزش وپرورش: دنیا می داندکه بنای ساخت وپیشرفت هرکشوری مستقیما دروهله امر،به کیفیت نظام «آپ» آن بستگی دارد.(اگرچه درایران هنوزبه این تفکرباور نداریم). پس هرآنچه به بالندگی نظام آموزشی کمک کنیم ثمره آن را نیز چندین برابر برداشت می کنیم.

ب) پیشرفت علوم: درعصرحاضر،زایش علم آنی شده است.لحظه به لحظه بردانش بشرافزوده می شود ومعلومات نه صدسال پیش،بلکه یک سال قبل؛ بلکه کمتر، عموما به بایگانی سپرده می شود. هررشته ای ازعلم؛ بسترقضایا و قوانین وتعریفات جدیدترشده و این روال مدام تکرار می شود. لااقل درمقام حرف(و نه درعمل) همه اذعان داریم که ما هم باید «آ پ » پویا وبه روزی داشته باشیم. واضح است که پی وبست نظام آموزش درمرتبه اول واصلی، معلم است.

ج) تبعیض درون سیستمی: تبعیض ناپسنداست.فارق از مبحث دینی آن، خودبه خودناپسنداست.نیازی به دلیل و شاهد وحدیث ندارد. تااوایل دهه ی80 عموما آموزگاران ازدانشسراها با مدرک دیپلم فارغ التحصیل شده و سپس مشغول تدریس می شدند.گروهی ازمعلمان نیزاز مراکز تربیت معلم بامدرک کاردانی (فوق دیپلم) فارغ التحصیل می شدند(تااوایل دهه90)وبه تدریس می پرداختند.غالب قشرفرهنگی شامل این دوگروه هستند.

چندسالی است که مجرای دیگری برای استخدام در«آپ» بازشده است به اسم آزمون استخدامی.اغلب مستخدمین این شیوه بامدرک لیسانس یافوق لیسانس استخدام می شوند. حال مستخدمین دانشسراهایا مراکز تربیت معلم می توانند به ترتیب فقط به کاردانی (فوق دیپلم) و کارشناسی (لیسانس) ارتقاءمدرک دهند ومستخدمین جدید به کارشناسی ارشد یادکترا. به تبع آن نیز گروهی ازمزایای مادی و پیشرفت های اداری و... بیشتری برخوردارمی شوند وگروهی خیر. بدون دلیل عقل پسندی. چرا؟!!!! تبعیضات برون سیستمی بماند...

د) خود رایی: عموما بخشنامه نویس وتبصره نویس واجراکننده موارد استخدام و ارتقاء و... معاونت های نیروی انسانی وسازمان برنامه وبودجه ونهایتا مجلس می باشد. ایشان گویی؛ باب میل خویش این قانون وبخشنامه را نوشته اند بدون لحظه ای درنگ وتامل! فقط نوشته اند وارسال کرده اندبرای اجرا. لااقل دراین یک مورد هیچ دیدگاه کارشناسی وجودندارد و بخشنامه ای باری به هرجهت نگاشته شده است.

جالب است که عموم این عزیزان خود پله پله ارتقاء مدرک داده اند ( کافی است چگونگی اخذمدرک مسولان بالارده بررسی شود)و اکنون اکثرا باعناوین دکتر و... درنظام اداری برای دیگران بخشنامه می نویسند.

نتیجه گیری: بخشنامه ای ارسال شده است که هم شامل تبعیض وبی عدالتی است،هم جلوی به روز شدن معلومات فرهنگیان را می گیرد و به نظام آموزشی ضربه می زند،هم برخلاف ادعاهاست. ازهرطرف که به این قانون می نگریم پرازنقص وعیب وایراداست . قانون وحکم اولیه شرع هم نیست که قابل تغییرنباشد.مناسب است که دست اندرکاران امر،بادید بازتر به قضیه نگاه کنند. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۲۷۰۹۸۱۱:۲۳:۰۵ ۱۳۹۶/۷/۳۰
بخشنامه بسیار به جایی هست. شما از نظر حقیقی باید بررسی کنید یه عده بعد استخدام میرن صرفا دانشگاه اسم مینویسن خیلی از کلاس ها رو نمیرن با رابطه نمره میگیرن بعد هم در حکم شون لحاظ میشه! بسیار بخشنامه درستی هست
ناشناس۱۲۷۱۲۸۱۱:۵۸:۱۶ ۱۳۹۶/۷/۳۰
ارتقاء ناشی از دریافت مدارج تحصیلات تکمیلی صرفا باید برای مشاغل پژوهشیاعمال بشه! وگرنه یک مدیر چه نیازی به مدرک دکتری که هدفش تولید علمه! داره؟!
ناشناس۱۲۷۱۳۴۱۲:۰۹:۴۱ ۱۳۹۶/۷/۳۰
البته هدف اصلی از این قانون جلوگیری از ادامه تحصیل کسانی است که با مدرک زیر دیپلم استخدام شده اند و از دانشگاههای ناکجاآباد مقاطع تحصیلی را به سرعت طی میکنند و می شوند دکتر مهندس پرادعا و بی سواد. بهتر است دولت این شرط را برای کسانی که در دانشگاههای معتبر دولتی و در رشته های مورد نیاز و مرتبط ادامه تحصیل میدهند بردارد. در سایر موارد این قانون اعمال شود بسیار هم خوب است،وگرنه تا چند سال دیگر همه کارمندان دولت از به اصطلاح دانشگاههای روستایی! دکتری میگیرند!!!!!!!
ناشناس۱۲۷۱۶۵۱۳:۰۲:۲۹ ۱۳۹۶/۷/۳۰
به این مسئله هم توجه کنید که برخی کارمندان با دیپلم وارد شدن و الان فوق لیسانس اند. از وقت کار برای تحصیل استفاده کرده اند، مدرک توخالی گرفته اند و سطح سواد همان دیپلم است و عمدتا غیرمرتبط با کارشان است و پستی برای این تحصیلات وجود ندارد.
ناشناس۱۲۷۱۷۴۱۳:۱۲:۳۱ ۱۳۹۶/۷/۳۰
کار خوبی می خوتن برن دانشگاه آزاد پول بدن بشون مدرک بده سرکلاسم که نمی رن ....
کارمند بانک۱۲۷۱۹۹۱۳:۵۸:۳۲ ۱۳۹۶/۷/۳۰
الف جان در بانک ما همه برای ارتقای حقوق افتاده اند دنبال مدرک و تمام زحماتشان هم افتاد به گردن همکاران دیگر در واقع عده ای دیگر می خواهند منافع اش را ببرند ولی زحمتش را یک عده دیگر متحمل می شوند .
ناشناس۱۲۷۲۰۰۱۳:۵۸:۴۵ ۱۳۹۶/۷/۳۰
همکار عزیز نگران نباش،در آموزش و پرورش ارتقاء مدرک تحصیلی و کسب علم تاثیر چندانی بر در یافتیها ندارد. در یافتی من پس از زحمات فراوان و دو سال رفت و امد به دانشگاه و نگارش تحقیق و پایان نامه و در یافت مدرک کارشناسی ارشد فقط نود و هشت هزار تومان افزایش یافت،خیلی جوش نخور خانه آموزش و پرورش از پایبست ویران است.
ناشناس۱۲۷۸۸۹۱۴:۰۸:۵۵ ۱۳۹۶/۸/۱
حق بعضی از معلم های خوب و با وجدان، این است که ایین نامه استخدامی اعضاء غیر هیات علمی وزارت علوم برایشان اجرا شود .
داود۱۲۸۰۱۹۱۷:۴۲:۲۷ ۱۳۹۶/۸/۱
پرسنلي كه در حين خدمت فقط در امتحانات دانشگاه هاي ناكجا آباد حضور داشته و از اساتيد نمره حداقل قبولي را اخذ كرده و مدرك ان را به دستگاه مربوطه ارئه مي كنند متاسفانه فاقد سواد كافي هستند . اين افراد از مزاياي اين مدرك استفاده مي كنند و بعداً مدعي پست هم مي شوند . در ضمن بعضي از همشهريان براي همين 98 هزار تومان در ماه بايد كلي تلاش و كارگري نمايند .
ناشناس۱۲۷۲۰۳۱۳:۵۹:۱۹ ۱۳۹۶/۷/۳۰
کسب علم خوب است ولی هر چیز در زمان خودش .
ناشناس۱۲۷۲۰۴۱۴:۰۰:۰۹ ۱۳۹۶/۷/۳۰
دستشون درد نکنه کسانی که این بخشنامه تصویب کردند معنی نداره یا کار یا تحصیل .
ناشناس۱۲۷۸۸۸۱۴:۰۴:۱۵ ۱۳۹۶/۸/۱
متاسفانه هیچ سازمانی اجرا نمی کند و مدیران کماکان تا دکتری مدرک ارائه می دهند وتازه دوست دارند هیات علمی هم بشوند . چون هیچ نظارتی انجام نمی شود و با تبصره و ماده و استثناء ، موضوع را حل می کنند
ناشناس۱۲۸۲۹۴۰۸:۲۹:۰۲ ۱۳۹۶/۸/۲
مطمنم مدرک تحصیلیت سیکله و توان ادامه تحصیل نداری و یا با سهمیه دکترایی چیزی گرفتی میخوای انحصار مدرک بشه برات...متاسفم از دیگاه دگماتیسمت
کارشناس اداری۱۲۷۲۰۵۱۴:۰۰:۵۳ ۱۳۹۶/۷/۳۰
متناسب با شرایط روز و تعداد فارغ التحصیلان ، اصلاحات باید از پایه باشد یعنی انکه اصلا نباید فردی که دارای مدرک تحصیلی پایین تر از کارشناسی است در سازمان دولتی استخدام شود . راهکار این است: 1- نیروهای موجود یا با روش های اموزش های ضمن خدمت ( ارتقاء مدرک تحصیلی نوع دوم ) به مقطع کارشناسی رسانیده شوند و یا بازخرید و بازنشسته شود . 2- بعد از استخدام در دولت هیچ مدرک تحصیلی نباید پذیرفته شود، بجز مدرک تحصیلی نوع دوم و حداکثر در مقطع کارشناسی ارشد . 3- ماموریت اموزشی هم کلا باید برچیده شود و همه تبعیض ها و استثناها هم برداشته شود . تا شاید کمی از فساد های اداری وضع موجود کم شود. 4- آموزش ضمن خدمت کارکنان دولت همانند کشورهای پیشرفته، تخصصی و قانون مدار و مرتبط با شغل باشد و دولت بودجه کافی برای این موضوع مهم اختصاص دهد، تا اینکه کارکنان بخاطر افزایش حقوق نروند در رشته های غیر تخصصی و دانشگاههای متفرقه با پول مدرک بگیرند.
ناشناس۱۲۷۲۱۴۱۴:۰۸:۲۳ ۱۳۹۶/۷/۳۰
متاسفانه تا کنون هیچ دولتی برای موضوع بسیار مهم اموزش ضمن خدمت کارکنان دولت حتی یک مسئول و مدیر با تجربه انتخاب نکرده است !
ناشناس۱۲۷۲۱۵۱۴:۱۲:۴۲ ۱۳۹۶/۷/۳۰
درادارت دولتی برخی از کارکنان نا کارمد بخاطر بیکاری می روند و های وهای مدرک جدید می اورند و گروهی دیگر به دلیل فشار کار ، فرصت مرخصی رفتن هم ندارند . و اینگونه است که کارمندان بد تشویق می شوند و کارمندان خوب تنبه. دولت هم ضوابط درستی ندارد و نظارت در حد صفر است
ناشناس۱۲۷۸۲۲۱۱:۵۴:۳۳ ۱۳۹۶/۸/۱
شرایط استخدام برای دوره های تحصیلی مختلف متفاوت است.نیاز دستگاه ها هم برای رشته های تحصیلی مختلف متفاوت است. یک نفر با مدرک تحصیلی دیپلم برای یک کار ساده و با یک حقوق خاص استخدام می شود بعد می رود و ادامه تحصیل می دهد و مدرک خود را تا فوق لیسانس ارتقا میدهد. به این ترتیب وی با این مدرک تحصیلی دیگر حاضر به ادامه کار در جایگاهی که به خاطر آن استخدام شده نیست و دستگاه باید به وی پست جدیدی با حقوق و مزایای متفاوت بدهد و یا وی را در جایگاه قبلی نگاه دارد. اگر در جایگاه قبلی بماند که معترض است و عملکردش ضعیف می شود اگر بخواهند به وی پست جدیدی بدهند یعنی باید فرد جدیدی را برای پست قبلی وی استخدام کنند و علاوه بر آن یک نیروی مازاد هم پیدا می کنند.ضمن آنکه وقت کارمندان به جای صرف شدن برای کار تخصصی شان به دنبال رفتن به دانشگاه و گرفتن مدارک بالاتر می گذرد. علاوه برآن دستگاه باید کلی هزینه برای مرخصی ها و جابجایی های کارکنان محصل خود هم بکند. به نظر بنده این قانون کاملا عادلانه است و استدلال شما درست نیست. اگر کسی واقعا خواهان ارتقای تحصیلی است و احساس می کند این ارتقای تحصیلی برای اینده وی لازم است . بهتر است ابتدا پست خود را خالی کند.
ناشناس۱۲۷۸۵۹۱۳:۱۱:۴۲ ۱۳۹۶/۸/۱
كار كردن با ادامه تحصيل مغاير است چون بايد از كارت بزني تا به تحصيل برسي اگه اينكار نكني بيسواد مدرك مي گيري كلا بايد ادامه تحصيل امتياز نداشته باشه چون كاراي مملكت مي خوابد بخشنامه درستي است خيلي هم ارفاق كردن يك پله بالاتر مي پذيرن.بايد قبل 94 را هم شامل شود
محمد۱۲۷۸۹۴۱۴:۱۷:۱۷ ۱۳۹۶/۸/۱
در مورد این بخشنامه یک سوال اساسی وجود دارد < ان اینکه افرادی که ان را صادر کرده اند ایا خودشان و اطرافیانشان از اول دارای مدارک عالیه بوده اند ؟؟؟ یا اینکه با انواع دوره های آموزشی رسمی و غیره رسمی به این جایگاهها رسیده اند ؟؟ضمنا بنده با تحصیل کارکنان در ساعات اداری مخالف بوده و عقیده دارم کارکنان باید در ساعات غیر اداری سعی در ارتقاء سطح علمی خود داشته باشند
ا.س۱۲۸۰۸۰۱۹:۵۱:۴۳ ۱۳۹۶/۸/۱
ادامه تحصیل امری بسیار پسندیده است خصوصا در آموزش وپرورش ولی تحصیل علم نه تحصیل مدرک . من یک فرهنگی هستم وامروزه در جمع همکاران خود شاهد کلی افراد با مدارک کارشناسی ارشد ودکتری ای هستم که سواد یک دیپلمه تمام عیار را هم ندارند. فقط مدرکی گرفتند برای افزایش حقوق و بالندگی ساختگی اگه یک روزی کسی بیاد این افراد رو محکی بزنه ، اون روز بیشتر از نود درصد این افراد سیه روی می شوند تا سیه روی شود هرکه در مدرکش غش باشد
محمد۱۲۸۷۴۳۱۶:۳۵:۱۹ ۱۳۹۶/۸/۲
موافق کشور همش شده مدرک گرایی .
ناشناس۱۲۸۱۸۶۲۳:۱۸:۵۴ ۱۳۹۶/۸/۱
بسیار بخشنامه ی خوبیه‌. برای ارتقا علنی دوره های ضمن خدمت باید باشه‌. نه مدرک اوردن. درس خوندن کارمندا پدر دولت و ملت رو دراورد.
ناشناس۱۲۸۶۳۷۱۵:۰۳:۲۱ ۱۳۹۶/۸/۲
پدر شما را کسی دیگر درآورده و حال گیر دادی به کارمندان بدبخت ، بیچاره و کسانی که هیج سهیمه ای .... ندارند.
ناشناس۱۲۸۲۹۳۰۸:۲۷:۳۷ ۱۳۹۶/۸/۲
منع ادامه تحصیل برای ادمهای عادی و ما بد بخت بیچاره هاست برای از ما بهتران تحت عنوان تبصره و الحاقی حل میشه در ضمن سهمیه ای ها هم هستند برا اونها هم آزاد....متافم برای این تصمیم اشتباه اونی که استعداد داره باید کنج عزلت بگیره و بیسواد ها با هزار ترفند تا دکترا میرن...بعدش تو اداره یک نامه بدون غلط نمیتونن بنویسن ...اصلا ی نامه و مکاتبه نمیتونن بنویسن .....چه باید کرد؟؟صد البته باید از سیستم دولتی خارج شد و دست فروشی کرد.
ناشناس۱۲۸۳۱۷۰۹:۰۳:۲۸ ۱۳۹۶/۸/۲
این قانون کاملا ناعادلانه است. علم آموزی فریضه است برای هر شخص چه شاغل باشد یا نباشد. خیلی ها بر اساس علاقه و کسب تجربه ادامه تحصیل می دهند و همه یک جور نیستند.
ناشناس۱۲۸۳۳۲۰۹:۱۵:۴۲ ۱۳۹۶/۸/۲
این قانون تبعیض و ناعادلانه است و باید لغو شود. از طرف همه کارکنان دولت
ناشناس۱۲۸۴۸۱۱۲:۲۷:۳۴ ۱۳۹۶/۸/۲
این مدرک های بدون کیفیت آموزشی واقعا به درد آموزش و پرورش نمی خورد و اکثرا برای افزایش حقوق مدرک می گیرند نه برای ارتقا و کیفیت آموزشی . تصمیم بجایی است که مدرک تحصیلی بیش از یک بار محاسبه نشود .
ناشناس۱۲۸۵۵۴۱۳:۴۹:۱۳ ۱۳۹۶/۸/۲
ادامه تحصیل حق هر فردی است و شاغل و غیرشاغل نمی شناسد. خود آقایان ده پسته بوده و الان دکترا گرفته اند و با کمال بی ادبی و اهانت جلوی حق طبیعی هر کارمند را می گیرند.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  2. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  3. وکیل رسمی دادگستری به اتهام اخذ رشوه دستگیر شد  

  4. بذرپاش: امسال هر ماه افتتاح مسکن داریم

  5. سقف دریافتی ماهیانه کارمندان دولت ۷۰ میلیون تومان شد

  6. جریمه تخلفات حادثه ساز ۵ برابر شد/ اعمال از هفته آینده            

  7. ابابیل ۵، از آخرین دستاورد‌های قدرت پهپادی جهان

  8. تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ قابلیت اجرایی ندارد/ مصوبه دولت اصلاح شود  

  9. انتظار ۹ساله برای اصلاح هزینه تخلف رانندگی/تغییری برای حفظ جان مردم

  10. ایران بر سکوی بریکس/ دستاوردهای پولی، مالی برای ایران چیست؟  

  11. عکسی از سیدمحمد خاتمی در مراسم ترحیم زهرا شجاعی/ این وزیر دولت رئیسی هم آمد

  12.   طحان‌ نظیف: لایحه عفاف و حجاب هنوز به تأیید شورای نگهبان نرسیده است  

  13.  مالیات ارزش افزوده ۱۰ درصدی ابلاغ شد

  14. هیچ خوداظهاری یا مدرکی دال بر بیماری روحی دکتر بخشی در دست نبود/ علت مرگ این پزشک مشخص نیست  

  15. پوتین: اف-۱۶‌های اوکراین در همه‌جا هدف مشروع هستند، حتی کشورهای دیگر

پربحث‌های هفته

  1. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  2. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

  3. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

  4. عوامل توهین کننده به نظام و مقدسات اسلامی دستگیر شدند

  5. جلاد، به پایان سلام کن!

  6. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

  7. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

  8. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

  9. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

  10. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

  11. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  12. انتقام از پوتین؟

  13. وکیل رسمی دادگستری به اتهام اخذ رشوه دستگیر شد  

  14. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

  15. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

  16. بذرپاش: امسال هر ماه افتتاح مسکن داریم

  17. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

  18. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

  19. مردم طلای دست دوم خریداری نکنند

  20. سقف دریافتی ماهیانه کارمندان دولت ۷۰ میلیون تومان شد

  21. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

  22. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

  23. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

  24. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

  25. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

آخرین عناوین