در مصاحبه با سی ان ان؛ «ظریف» گزینه خروج از برجام را روی میز گذاشت/ وزیر امورخارجه: آمريكا ثابت كرده است كه قابل اعتماد نيست

گروه سیاسی الف،   3960702034 ۱۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه آمریکا ثابت کرد که قابل اعتماد نیست، افزود: چیزی که برای جامعه بین المللی اهمیت دارد این است که بتواند به حرفهای آمریکا به عنوان یک طرف مذاکره، اعتماد کند.

وزیر خارجه ایران می گوید تهران خروجی فرایند تایید برجام از سوی کاخ سفید را رصد و درباره گزینه های خود که شامل عقب نشینی از توافق و بازگرداندن برنامه هسته ای به سرعت قبل است، تصمیم می گیرد.

«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در گفتگو با «فرید زکریا» مجری شبکه تلویزیونی «سی ان ان»، به پرسش وی درباره این احتمال که آمریکا پایبندی ایران به تعهدات هسته ای را تایید نکند، اینگونه پاسخ داد:  تایید برجام بخشی از توافقنامه نیست بلکه رویه ای است که در داخل آمریکا وجود دارد و این مسئله موجب رفع مسئولیت تعهد پذیری از ترامپ و دولت آمریکا در قبال برجام نمی شود چراکه تنها مرجع صاحب اختیار برای راستی آزمایی توافق هسته ای، آژانس بین المللی انرژی اتمی است.

ظریف ادامه داد: ایران به خروجی این روند (بررسی پایبندی ایران از سوی کاخ سفید)، نگاه می کند و گزینه های خود را (مطابق با آن) بررسی می کند که یکی از آنها عقب نشینی از برجام و بازگرداندن برنامه هسته ای به سرعت قبل است.

با این حال وی تاکید کرد: این برنامه همچنان صلح آمیز باقی خواهد ماند اما دیگر محدودیت هایی را که ایران داوطلبانه پذیرفت، شامل نخواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به هراس افکنی که رژیم صهیونیستی و آمریکا درباره بند موسوم به «غروب آفتاب برجام» به راه انداخته اند گفت: درباره محدودیت زمانی که در توافقنامه وجود دارد مذاکرات بسیار زیادی انجام شد چراکه ما معتقد بودیم نباید هیچ محدودیتی روی حقوق ایران اعمال شود به این دلیل که اگر ما همه ساز و کارها را می پذیریم که پذیرفتیم در این صورت ایران باید مثل سایر اعضای ان پی تی باشد. اما طرف دیگر در مذاکرات معتقد بود که باید یک مدت زمان طولانی تر وجود داشته باشد و ما در مورد این مدت زمان، به یک توافق حد وسط رسیدیم که مدت زمان آن ۱۰ سال است.

گفتنی است «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، در سفر به نیویورک، یکی از بخش های اصلی مذاکرات خود با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا را ابراز نگرانی از بند غروب آفتاب توصیف کرد.

این بند بازه زمانی رفع محدودیت های هسته ای ایران را مشخص می کند که شامل افزایش سانتریفیوژهای غنی سازی اورانیوم بعد از ۱۰ سال و افزایش حجم اورانیوم کمترغنی شده بعد از ۱۵ سال است.

رژیم صهیونیستی مدعی است با پایان این بازه زمانی (که به زعم آنها کوتاه است)، ایران عملا به نقطه صفر باز می گردد و بار دیگر در مسیر ساخت بمب هسته ای قرار می گیرد!

حتی «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا نیز در مصاحبه با «فاکس نیوز» از بند موسوم به غروب آفتاب برجام اعلام نارضایتی کرده و مدعی شد این توافق آنطور که لازم است برنامه هسته ای ایران را کند نمی کند.

به گزارش الف، محمد جواد ظریف در گفتگو با سی ان ان در پاسخ به این پرسش که آیا اروپایی ها به ایران گفته اند که صرفنظر از هر اتفاقی که بیفتد به توافقنامه برجام پایبند خواهند ماند، گفت: اروپا چنین چیزی را بیان کرده است. ضرورت دارد که ما در زمان مناسب برای خودمان مشخص کنیم که منافع ملی ما چیست؟ ما منطبق بر منافع ملی خودمان عمل می کنیم. این مسئله مهم است که بتوانیم یک فضای بین المللی قابل پیش بینی داشته باشیم. به نظر من کاری که آمریکا می کند این است که این کشور علاوه بر اینکه غیرقابل پیش بینی است، که شاید برخی وقت ها کارایی داشته باشد، اما این کشور ثابت کرده است که قابل اعتماد نیست.

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: آمریکا باید در بسیاری از توافقنامه های بین المللی شرکت می کند، این کشوریک قدرت بزرگ است و روشن است که در مذاکرات بین المللی حضور دارد و بخشی از توافقنامه های بین المللی می شود ، چه ازطریق توافقنامه های دوجانبه و چه از طریق توافقنامه های چندجانبه و چه از طریق قطعنامه های شورای امنیت! این توافقنامه(برجام) یک توافقنامه دوجانبه نیست ، حتی یک پیمان چند جانبه نیست بلکه قطعنامه شورای امنیت است.

ظریف افزود : آمریکا عضو دائم شورای امنیت است. چیزی که برای جامعه بین المللی اهمیت دارد این است که بتواند به حرفهای آمریکا به عنوان یک طرف مذاکره، اعتماد کند. اگر دنیا نتواند به حرف های آمریکا به عنوان یک شریک مذاکراتی اعتماد کند در این صورت هیچ کس با آمریکا مذاکره نخواهد کرد چون آنها می دانند که آمریکا بالاخره از این اصطلاح مشهور استفاده خواه کرد که : آنچه که مال من است مال من است اما آنچه که مال شما است قابل مذاکره است!

وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد : در هر مذاکره ای بده بستان وجود دارد. در مذاکرات هسته ای بده بستان وجود داشت. ما(دادن) برخی امتیازات را پذیرفتیم و آمریکا نیز(دادن) برخی امتیازات را پذیرفت. در این مقطع زمانی بسیار اهمیت دارد که علاوه براینکه باید از مزایای اقتصادی توافقنامه برخوردار شویم اما از جنبه جهانی نیز اهمیت دارد. همه ما دریک دنیای بهم پیوسته زندگی می کنیم.

ظریف افزود : از جنبه جهانی با توجه به همه بحران ها شامل کره شمالی و بحران های منطقه ما، بسیاراهمیت دارد که بتوان روی وعده ها و تعهدات بازیگران مهم در جامعه جهانی اعتماد کرد. ایران ثابت کرده است که شریکی قابل اعتماد است ، هفت گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی وجود دارد که نشان داده است ایران شریکی قابل اعتماد است ، امیدوارم که آمریکا در موضع خود تجدید نظر کند و به دنیا ثابت کند که این کشور هم شریکی قابل اعتماد است.

تاكيد ظريف بر نقش دفاعي موشك هاي ايران و يادآوري موشك باران هاي صدام

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر نقش دفاعی و بازدارندگی موشک ها برای ایران گفت آن زمان که صدام دلبر آمریکا و غربی ها بود و ایران را موشک باران می کرد این کشورها یک اخم هم به صدام نکردند.

فرید زکریا مجری سی ان ان در بخشی از گفت و گو با وزیر امور خارجه کشورمان گفت: امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه گفت راهی برای خروج از بن بست بین دولت ترامپ و ایران وجود دارد، یعنی این راه پایبندی به توافقنامه هسته ای و عدم خروج از آن است ، اما شروع مذاکرات روی پروتکل های بیشتر است ، او(مکرون) می خواهد درباره موشک های بالستیک شما گفتگو کند، شما به تازگی یک موشک بالستیک دیگر آزمایش کردید، او می خواهد درباره حمایت شما از شبه نظامیان منطقه در سوریه، لبنان و یمن صحبت کند. وی می خواهد درباره کل موضوعات دیگری صحبت کند که معتقد است بخشی از توافقنامه ایران نیست اما این موضوعات همچنین باعث برهم زدن ثبات در منطقه خواهد شد.


محمد جواد ظریف در پاسخ گفت: ما تصمیم گرفتیم یعنی همه ما به صورت مشترک تصمیم گرفتیم که این توافقنامه را به موضوع هسته ای محدود کنیم چون بقیه موضوعات پیچیده بودند. معنی این گفته این نیست که ایران از گفتگو درباره این موضوعات هراس داشته باشد، ایران شکایت های و گلایه های جدی دارد، برخی افراد تمایل دارند که از یک جنبه به قضیه نگاه کنند.واقعیت این است که ایران نیرویی بوده است که همیشه با افراط گری و تروریسم در منطقه ما جنگیده است چه طالبان علیه افغانستان باشد، چه داعش باشد و چه القاعده در عراق یا افغانستان باشد.


وی افزود : ایران همیشه در طرف حق قرار داشت. متاسفانه آمریکا و همپیمانان این کشور، چنین سابقه روشنی ندارند. پس اگر ما می خواهیم درباره این موضوعات صحبت کنیم، گفته های زیادی درباره این موضوعات وجود دارد. شما درباره موشک ها صحبت کردید. ایران نیازهای دفاعی دارد. ایران چهارصد میلیارد دلار به اصطلاح تسلیحات خوشگل هسته ای از آمریکا نمی خرد! ایران نیاز دارد که دفاع خود را ایجاد کند. ما بارها گفته ایم و ثابت کرده ایم که موشک های ما برای دفاع هستند.

ظریف خاطرنشان کرد : ما به یک سابقه تاریخی اشاره می کنیم که در آن شهرهای ما به وسیله صدام موشک باران شدند، اما در آن زمان صدام دلبر آمریکا و سایر کشورهای غربی بود. هیچ کس در مخالفت با اقدام صدام در بکارگیری این همه موشک، حتی یک اخم هم نکرد ، ایران حتی یک موشک نداشت که از آن به عنوان یک بازدارنده برای دفاع ازشهروندان غیرنظامی خود استفاده کند که تقریبا هر روز هدف موشک قرار می گرفتند و حتی پایتخت هم هدف حملات موشکی بود.