نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 240709
نامه مجمع کارآفرینان ایران به رهبر انقلاب؛
۵ مانع بانک‌ها برای تولید/درخواست ورود نهادهای اطلاعاتی به پرونده بنگاه‌داری بانک‌ها
بخش اقتصادی الف، 16 شهریور 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۱۱
مجمع کارآفرینان ایران با ارسال نامه‌ای به مقام معظم رهبری به تشریح مشکلات تولید با سیستم بانکی پرداخت و خواستار ورود نهادهای ناظر اطلاعاتی به پرونده بنگاه‌داری بانک‌ها شد.

تولیدکنندگان همزمان با تلاش های مستمر برای حل مشکلات خود، مکاتبات زیادی را هم با بخش‌های مختلف اجرایی کشور دارند، در همین راستا اعضای مجمع کارآفرینان ایران هم با ارسال نامه‌ای به مقام معظم رهبری به تشریح مشکلات خود با سیستم بانکی و عدم همکاری این بخش برای تولیدکنندگان پرداختند. متن این نامه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
محضر مبارک رهبر معظم انقلاب اسلامی
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی
ضمن اهداء سلام و تحیات محضر حضرتعالی، خدای عز و جل را بخاطر وجود با برکت رهبر فرزانه برای نظام جمهوری اسلامی شاکریم. اگر نبود حمایت‏های مدبرانه و بی‏دریغ معظم له از تولید ملی، در این شرایط سخت خود را غریب حس می‏کردیم. نام‏گذاری‏های بی ‏بدیل این سال‏ها از جانب شما که نشان ‏دهنده حمایت شما از فعالان اقتصادی دارد؛ ابلاغ سیاست‏های کلی اقتصاد مقاومتی که نشان از اهمیت به اقتصاد و تولید ملی دارد؛ تاکیدات حضرتعالی برای مبارزه با فساد و رانت خواری که ناظر بر جدیت شما در مقابله با بی ‏عدالتی است و اینک تاکید شما بر دو مورد از اساسی ‏ترین مشکلات تولیدکنندگان و خصوصا کارافرینان یعنی بنگاه‏داری بانک‏ها و مساله واردات کالاهای خارجی، ما را بر آن داشت که ضمن سپاس فراوان از شما مواردی را در این خصوص خدمتتان به عرض برسانیم. امید است با حسن توجه شما شاهد شکوفایی همه جانبه نظام جمهوری اسلامی ایران و تداوم عزت‏مندی ملی باشیم.

معظم له در دیدار با اعضای کابینه دولت تدبیر و امید، بنگاه داری بانک‏ها را یکی از مشکلات جدی کنونی کشور دانسته و در این ارتباط فرمودند: "دولت باید این موضوع را بطور جدی پیگیری و حل کند زیرا بانکها باید در خدمت تولید باشند و اگر در خدمت تولید قرار گیرند بسیاری از مشکلات حل خواهد شد."

اما متاسفانه بانک‏ها و نظام بانکی امروز بجای قرار گرفتن در کنار تولیدکنندگان تبدیل به رقیبی سرسخت برای تولیدکنندگان شده‏ اند که هیچ کس توان رقابت با انحصار اعتبار زایی آن‏ها را ندارد.

۱. بانک‏ها بدلیل توانایی خلق پول بالا و مقیاس بزرگی که دارند با حضور خود در هر بازار می ‏توانند موجب التهاب بازارها شوند و بواسطه آن کسب سود کنند. به همین خاطر است که نظام بانکی می‏ بایست تحت نظارت شدید نهاد ناظر قرار داشته و هنگام تخلف بطور جدی با آن‏ برخورد شود.

۲. قرار گرفتن مدیران بانک‏ها در نهاد ناظر بانک‏ها و بازگشت آنها پس از دوره خدمت به بانک‏های خصوصی زمینه تخلفات و فساد بانکی را ایجاد کرده و مانع اجرای فرایند نظارت صحیح توسط بانک مرکزی می‏ شود.

۳. مالکیت انحصاری بانک توسط اشخاص حقیقی و حقوقی و عدم رعایت سقف های مجاز مالکیت سهام موجب شده است تا بانک به‏ جای پی‏ جویی مشکلات کارافرینان در جهت ترجیحات سهامداران و مدیران خود پیش رود که نتیجه ‏اش عدم رعایت سقف‏های مجاز تسهیلات کلان و عدم رعایت اولویت‏ها برای پرداخت تسهیلات است. متاسفانه بخش صنعت و صادرات همیشه کمتر از سهم خود تسهیلات دریافت کرده‏اند و بخش مسکن و بازرگانی بیش از سهم‌‏های تعیین شده تسهیلات دریافت کرده‏اند.

۴. بانک‏ها از طریق ورود به بازارهای ارز، طلا و مسکن در کنار قدرت خلق اعتبار و همچنین بدلیل عدم حمایت از تولید و بالا بردن هزینه تمام شده تولید به تورم دامن زده و موجب کاهش قدرت خرید مردم شده و علاوه بر این با بروز رفتارهای سوداگرانه، روح سفته بازی در جامعه را زنده می‏ کنند که مخرب‏ترین عامل برای تولید و سرمایه گذاری است.

۵. خدعه گری‏ها و دور زدن قوانین و بخشنامه ‏های بانک مرکزی توسط بانک‏ها مشکل دیگری است که بانک‏ها با تولید رقابت می نمایند،برای مثال عدم رعایت سقف‏های مالکیت سهام؛ عدم رعایت محدوده‏ سرمایه گذاری؛ پرداخت وام به افراد مرتبط با بانک و هیات مدیره، سهامداران و شرکت‏های تابعه و وابسته؛ پرداخت وام به شرکت‏های تابعه از طریق بانک ثالث به شیوه ضربدری؛ عدم رعایت ضوابط پولشویی و ... . در این میان برخورد توصیه‌ای بانک مرکزی و عدم وجود ضمانت اجرایی برای بخشنامه‌ها و حل و فصل اختلافات از طریق داوری بدون ارجاع به مراجع قضایی و همچنین کمبودهای قانونی برای مقابله با جرائم اقتصادی از جمله عدم تعریف آن موجب تشدید رفتارهای ضد تولیدی نظام بانکی شده است.

تجربه نشان داده آنگاه که رهبری در حوزه‏ های تخصصی ورود پیدا کرده‌اند، به یکباره تحرکی همه جانبه در جهت اصلاح در تمامی سطوح مدیریتی نظام رخ می‏دهد که اصلاح مسیر را تسریع و تسهیل می ‏نماید. از این رو انجمن‏ها و تشکل‌های اقتصادی و تولیدکننده به عنوان بزرگترین مجموعه از تولیدکنندگان کشور، از آن مقام جلیل‏ القدر خواهشمندیم به منظور ممانعت از انحراف از وظیفه ذاتی بانک‏ها دستور فرمایید دستگاه‏های نظارتی و اطلاعاتی کشور در این جهاد اقتصادی همگام با سایر ارکان، برای شفافیت اطلاعات بنگاه‏داری بانک‏ها اقدام نموده و در این شرایط بغرنج اقتصادی، بانک مرکزی اولاً در یک فرصت کوتاه حداکثر یک ساله نسبت به واگذاری سهام شرکت‏ها و املاک مازاد بانک‏ها اقدام عاجل نماید و ثانیاً سقف‏های مجاز سرمایه‏ گذاری و تملیک ساختمان را کاهش دهد و ثالثاً نظارت شدیدتری بر عملکرد بانک‏ها در جهت مبانی اقتصاد مقاومتی داشته باشد.

و اما در پایان بیم آن می‏رود که برخی افراد یا دستگاه‏ ها با سهل انگاری و یا کم جلوه دادن تخلفات بانکی در نظام اقتصادی زمینه را برای ادامه این تخلفات و پنهان کاری اطلاعات بانک‏ها فراهم نمایند، لذا مستدعی است علاوه بر نظارت بانک مرکزی دستور فرمایید نظارت ارگان‏های اطلاعاتی و بازرسی نسبت به موارد فوق اقدامات اساسی و مسئولیت پذیری موثرتری داشته باشند.
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۴:۵۶:۵۲
یکی از اشتباهات بزرگ در عرصه اقتصاد این کشور، خصوصی سازی بدون حساب و کتاب بود. برای خصوصی سازی اول باید زیر ساختهای آن آماده می شد. قوانین نظارتی از مهمترین آنها می باشد. خصوصی سازی ، گذشته از آن که پولهای باد آورده ای را برای عده ای به ارمغان آورد، بنگاههای خصوصی هم که به دنبال آن تشکیل شدند، فارغ از هر گونه نظارتی و بدون در نظر گرفتن منافع کشور، بدنبال منافع خود برآمدند.
بانکها در این مقوله بیشترین خسارات را به اقتصاد این کشور وارد آورده اند. تعداد بانکها از 8 بانک دولتی در ظرف 10 سال به بیش از 40-50 بانک (با احتساب موسسات مالی) افزایش پیدا کرده که اکثر آنها خصوصی هستند. چرا مسئولان سابق بانک مرکزی به این تعداد بانک مجوز تاسیس دادند؟ اکنون چطور می توان فعالیت های این تعداد بانک را کنترل کرد؟ هر نهاد و هر سرمایه داری بانکی تشکیل داده و به جای فغالیت در راستای تولید و اشتغال، به امر دلالی و ساخت ساختمان سازی بساز و بفروشی در نقاط اعیان نشین شهر ها پرداخته است.
راه علاج این است که بانکها و موسسات مالی در هم ادغام شده و در 5-4 بانک بزرگ تجمیع شده و سرمایه های آنها در راستای منافع کشور بکار گرفته شوند. (2362822) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۵:۰۰:۱۱
بنظر من كار افرينان و كارخانجات توليدى بيايند زير نظر بورس و با تاييد بورس مردم را با خودشان شريك كنند ، براى چه دنبال پول بانكها ميگردند ، مردم را يعنى سرمايه هاى مردم را با خودتان شريك كنيد نميشود كه با پول مردم كار كنيد و سهام شما سر جايش باشد. زير نظر بورس ازدياد سرمايه كنيد و ترازنامه هاى واقعى بدهيد و مردم حاضرند با شماها كار افرينان و حتى طراحان كارهاى صنعتى شريك شوند منتهى با ضوابط و زير نظر بورس . بانكها بروند دنبال كارهاى خودشان . (2362827) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۷ ۰۷:۰۶:۱۲
بورس خودش شده نمادی از رانت خواری (2363580) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۷ ۰۹:۴۱:۵۸
پيشنهاد خوبى است بله صاحبان كارخانجات بجاى بدهكارى به بانكها با مردم شريك شوند و هزينه بهره هم ندارند و قيمت تمام شده كالاها هم كاهش ميابد ، كارى كه در همه جاى اقتصاد مهم دنيا مرسوم است و البته اين كار شفافيت و صداقت مالى بسيار بالايى براى كارخانجات و شركت ها لازم دارد . (2363746) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۵:۲۲:۴۸
باید از بانکها حسابرسی شود. باید از هر بانک پرسیده شود که در طول دوره فعالیت خود در ساخت چند کارخانه، سد، جاده و....... مشارکت داشته و چه میزان شغل ایجاد کرده است. (2362857) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۵:۲۳:۳۳
من یک مطلبی را می گویم و مطمنم تنها اقای دکتر توکلی می تواند ان را بیان و پیگیری کند یکی از مشکلات اقتصاد و مدیریت ما استفاده از مدیران بازنشسته وزارت اطلاعات در مجموعه های اقتصادی است متاسفانه بسیاری از مدیران برای تثبیت موقعیت خود از این مدیران در مجموعه های خود استفاده می کنن (2362859) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۸:۴۳:۳۵
اون تیکه نظارت بانک و بانکهای خصوصی را خوب اومدین... (2363135) (alef-13)
 
بازرس بانک مرکزی
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۲۳:۰۹:۰۶
با سلام

از اینکه بالاخره انجمنی پیدا شد و فریاد مظلومیت بخش تولید و و سوداگری بانکها را فریاد زدم دل شادم
بعنوان بازرس بانک مرکزی باید عنوان کنم باتوجه به قانون یکی از وظایف اصلی بانک مرکزی بحث نظارت بر بانکها و موسسات پولی می باشد اما بعد از گذشتن
54 سال از عمر بانک مرکزی این بخش متاسفانه دارای ساختار بیمارگونه و غیر شفاف است چراکه چشم خود را بروی تخلفات گسترده بانکها بسته است و شاید هم بسته نگاه داشته شده است.
اگر روزی ایران عزم خود را جزم کرد که تورم را کاهش و تولید را افزایش دهد راهی ندارد که از شاهراه انضباط پولی بگذرد و این مهم میسر نمی گردد مگر آنکه با قاطعیت با تخلف گسترده بانکها برخورد شود .
امید وارم رهبر عزیز انقلاب با توجه به تیز بینی که از ایشان سراغ داریم به بحث بانکها ورود پیدا کند واین معضل بزرگ را یکبار برای همیشه از طریق اصلاح قوانین و تقویت بخش نظارت بر بانکها حل بفرمایید.


امیدوارم به رهبرم...... (2363364) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۰:۳۶:۱۲
بانک های ما اسلامی است و بانکداری اسلامی باعث عدم امکان استفاده از رانت برای خیلی ها شده (2367328) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.