نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 291406
اطمینان دموکرات‌های آمریکا از عبور موفقیت آمیز توافق هسته‌ای در کنگره
بخش خارجی الف، 6 شهریور 94
تاریخ انتشار : جمعه ۶ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۳۰
خبرگزاری رویترز نوشت: دموکرات‌های آمریکا اطمینان دارند رأی کافی برای محافظت از توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ در کنگره را در اختیار دارند.

به گزارش ایسنا،دموکرات‌های آمریکا می‌دانند که می‌توانند از توافق هسته‌ای در کنگره محافظت کنند اما با یک مسأله دشوار برای پرهیز از این مسأله مواجهند که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا بخواهد از قدرت وتوی خود برای تضمین موفقیت توافق استفاده کند.

ریچارد دوربین سناتور دموکرات آمریکایی با اشاره به ۳۴ رأیی که دموکرات ها در مجلس سنا برای محافظت از وتوی رئیس جمهور نیاز دارند به رویترز گفت: ما داریم نزدیک‌تر می‌شویم. من واقعاً از پاسخ مثبت هم حزبی‌هایم دلگرم شده‌ام.

رئیس جمهور آمریکا هشدار داده است که در صورت رد توافق هسته‌ای در کنگره آن را وتو خواهد کرد. قانون‌گذاران ۱۷ سپتامبر درباره این توافق رأی گیری خواهند کرد که در صورت مخالفت، برای لغو وتوی رئیس جمهور به دو- سوم آراء نیاز خواهند داشت. مشاوران سنا می‌گویند که انتظار می‌رود پیش از برگزاری این رأی‌گیری این تعداد آرا جمع شود اگر چه کسب ۴۱ رأی سنا برای متوقف کردن قطعنامه‌ مخالفت‌آمیز اکثریت جمهوری‌خواهان با توافق هسته‌ای و جلوگیری از وتوی احتمالی همچنان در هاله‌ای از ابهام است.

از نظر کاخ سفید و دیگر حامیان توافق هسته‌ای اجرای آن بدون نیاز به وتوی اوباما تفاوت زیادی دارد. اگر اوباما مجبور باشد از وتوی خود همان‌گونه که تهدید کرده است استفاده کند موجب زیر سوال رفتن توانایی‌اش برای حمایت سیاسی بیشتر از توافق هسته‌ای می‌شود. حامیان معتقدند که در اینجا یک اتحاد بیشتر دست جامعه بین‌الملل را برای الزام ایران به پیروی از تعهداتش قوی‌تر خواهد کرد.

نتایج یک نظرسنجی اخیر رویترز که روز پنج‌شنبه منتشر شد نشان می‌دهد که تنها ۱۶ درصد از دموکرات‌ها با این توافق اعلام مخالفت کرده‌اند، در حالی که تاکنون نزدیک به ۳۰ سناتور شامل ۲۷ دموکرات و دو سناتور مستقل با توافق هسته‌ای موافقت کرده‌اند.

کاخ سفید با توجه به احتمال موافقت تعداد بیشتری از دموکرا‌ت‌ها از این توافق طی روزهای آتی به مرز ۳۴ رأی کافی در سنا برای محافظت از وتوی رئیس جمهور و بزرگترین دستاورد وی در عرصه سیاست خارجی و جلوگیری از نابودی آن نزدیک می‌شود.

اگر دموکرات‌ها بتوانند ۴۱ رأی موافق در سنا را به دست بیاورند می‌توانند تصویب قطعنامه مخالفت آمیز کنگره را متوقف کنند. این در حالی است که باقی دموکرات‌ها تاکنون موضع خود را مشخص نکرده‌اند و آنها برای رسیدن به این ۴۱ رأی به ۱۲ سناتور پشتیبان دیگر نیاز دارند.

به گزارش رویترز، دولت اوباما برای کسب حمایت از توافق هسته‌ای به شدت در حال تلاش است و تاکنون سخنرانی و جلسات متعددی را برای رسیدن به هدف خود برگزار کرده است. وی قرار است در یک سخنرانی آنلاین با یهودیان آمریکا درباره توافق هسته‌ای صحبت کند.

بر اساس این گزارش، اگر اوباما بار دیگر از حق وتوی خود استفاده کند، این پنجمین بار در دوران ریاست جمهوری‌اش خواهد بود که در تمام دفعات قبل کنگره قادر نبوده است وتوی او را لغو کند. غلبه بر وتوی رئیس جمهور تقریباً یک اتفاق نادر آمریکا محسوب می‌شود. تاکنون از میان ۲ هزار و ۵۶۶ بار وتوی روسای جمهور این کشور کنگره توانسته است ۱۱۰ تای آن را خنثی کند.
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۶ ۱۸:۲۳:۳۷
گنگره آمریکا چه برجام را تائید و چه آن را رد کند، اروپاییان حسابشان را از آمریکا جدا کرده اند. در واقع آقای روحانی آن کاری را که چندین سال قبل در مقام دبیر شورای عالی امنیت ملی انجام داده بود، یعنی شکاف بین آمریکا و اروپا در رابطه با مسئله هسته ای ،این بار نیز در قامت رییس جمهور از کانال دیپلماسی انجام داده است. این امر نشاندهند پختگی، درایت و تیز هوشی رییس جمهور و وزیر خارجه اش می باشد. (3146323) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۶-۰۶ ۲۱:۴۷:۲۱
با پا پس میزنن با دست پیش میکشند . (3146495) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۰۸:۱۴:۴۴
این توافق برای امریکا تضمین منافعش است. پس هیچ وقت رد نخواهد شد. امریکا از انچکه انتظارش را داشت بدست آورد. حال کنگره هم 100% موافقت خواهد کرد. مخالفت کنکره هم ظاهری و بازار گرمی حزبی است. (3146906) (alef-13)
 
امیراسد
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۳:۰۳:۲۷
بارها گفته ایم که:

بسیار بعید است که در کشوری مثل ایالات متحده که در حال حاضر از لحاظ نظامی، اقتصادی، علمی و سیاسی دست بالا را در دنیا هنوز داراست، قبل از ورود به مذاکرات و نشستن سر میز مذاکره، توافقی محرمانه بین ارگانهای اصلی نظامش بوجود نیامده باشد
و همینطوری بدون هماهنگی ، دولت اوباما سرخود آمده باشد سر میز مذاکره با ایران! و منتظر نتیجه آرا نمایندگان و سناتورها باشد!

البته یک مسئله مهم وجود دارد که از نظر خیلی ها همیشه پنهان می ماند و آن اینکه طی این تقریبا دو دهه اخیر، هر زمان آمریکا می خواهد کارهای ریسکی در جهان بکند ، آنرا گردن رنگین پوستان خود می اندازد!
جنگ با افغانستان و عراق را گردن "کاندولیزا رایس" که لقب "بانوی جنگ" به او دادند ، انداختند
و مذاکره با ایران را گردن اوباما، که اگر بعدا مشکلی پیش آمد ، این رنگین پوستان باشند که گناه کار باشند و نالایق! (3147731) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۹:۳۷:۴۵
من با این نظر شما کاملأ مخالفم چون از گمان فردی شما حاصل میشود نه واقعیتها. وزیر دفاع امریکا در زمان بوش پسر که خیلی هم علاقه به حملات نظامی داشت و حل تمام مشکلات را در حمله نظامی میدید و بعد هم بخاطر نظرات افراطیش کنار گذاشته شده شخصی بود به اسم دنالد رامسفلد که آلمانی الاصل است و سفید همینطور فرمانده کل ارتش امریکا شخصی بود بنام ژنرال شوارتسکوپف اوهم المانی و الاصل و از بدترین قصی والقلبترین فرماندهان امریکائی محصوب میشد. او هم سفید بود و طرفدار حمله نظامی. او و رمسفلد هر دو اجازه زندانهای گوانتانامو و دیگری را در صربستان دادند. همچنین دستور ایجاد شرکت آدمکشی بلک واتر از طرف هر دو اینها صادر شد. (3149364) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.