نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239602
چرا عکس دخترها را در اعلامیه ترحیم نمی‌آورید؟
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۲۱
امروز در تقویم کشورمان روز دختران است. امروز می‌خواهم زبان آنهایی باشم که همه عمر زبان‌ را کوتاه کردند که حرف نزنند، که ساکت باشند، که بلند نخندند، که وقتی شاد هستند فریاد نکشند، که همیشه در پستوها بمانند و به قولی هیس ... ساکت باشند.

بگزارش ایسنا، آنهایی که قبل از به دنیا آمدن‌شان پدر و مادرشان هزار دکتر و متخصص زنان و ژنتیک را واسطه کردند و ماه‌ها رژیم غذایی عجیب و غریب رعایت کردند که بچه‌شان پسر باشد. آنهایی که قبل از این‌که نتیجه سونوگرافی جنسیت‌شان را معلوم کند که دختر هستند پدر و مادرشان توی اتاق خوابی که آماده کرده بودند به جای عروسک ماشین گذاشتند و سیسمونی آبی خریدند، به هوای این‌که بچه پسر باشد و اما باز دختر شد.

بعد که به دنیا آمدند خیلی‌ها به کنایه به مادر نوزاد گفتند: "دختر به دنیا آورده؟ پس کی نسل مرد را ادامه دهد؟" بعد بزرگ شد و شیرین زبانی کرد و خودش را در دل همه جا کرد، لباس‌های رنگی تنش کردند، موهایش را دم اسبی بستند و به خیابان بردند. وقتی بغل مادرش بود کسی که پشت سر مادرش راه می‌رفت محکم لپش را کشید و گریه‌اش بلند شد و پدر گفت: "خانم بچه را ساکت کن صدای دختر که نباید در خیابان بپیچد".

بعد مهدکودک رفت و پسر بچه‌ها موهایش را کشیدند و میان وعده‌اش را چون زور بیشتری داشتند از او گرفتند و مربی هیچ دخالتی نکرد.

مدرسه که رفت همیشه آرام‌تر از پسرها بود، کلاس را روی سرش نمی‌گذاشت، معلم از دستش گریه نمی‌افتاد. تا این‌که کلاس سوم رسید و برایش جشن تکلیف گرفتند، از این روز باید یاد می‌گرفت مواظب باشد کسی چپ نگاهش نکند، کسی مزاحمش نشود، کسی توی خیابان بد نگاهش نکند، چون داشت بزرگ می‌شد.

این دلهره‌ها را فقط دخترها حس کرده‌اند، دلهره طولانی منتظر ایستادن برای تاکسی، دلهره بوق زدن هزار ماشین غیرمسافرکش، دلهره مردها و پسرهایی که عبور می‌کنند و حس می‌کنند اگر تیکه‌ای به دختر بیاندازند نشان مرد بودن و پسر بودن‌شان است.

این دختر بود که کم کم باید در خانه می‌ماند، جلوی پدر و برادرش بلند نمی‌خندید، حق نداشت مثل پسرها با دوستانش پارک برود، حق نداشت وقتی غروب می‌شود تنها بیرون بماند.

درس خواند و دفترچه انتخاب رشته کنکور که آمد ظرفیت پسرها بعضی از جاها بیشتر بود، شهر دیگری هم نمی‌توانست برود چون خوابگاه نداشت، اصلا مگر می‌شود دختر تنها به شهر دیگری برود؟

بمان خانه تا مرد مناسب پیدا شود و سرخانه و زندگی‌ات بروی. رفت و همه امیدش این بود مادر شود و بهشت را زیر پایش بگذارند.

این هنوز روزگار بسیاری از دخترهاست، هنوز خیلی از دخترها در پستوهای مدرن خانه‌ها می‌مانند چون فکر می‌کنند تقدیر این است، چون فکر می‌کنند دختر باید این باشد.

می‌گویند زنان وضعیت خوبی دارند، در عرصه‌های علمی و اجتماعی و ورزشی حضور دارند، آری دخترانی هستند که به مسابقات ورزشی می‌روند، دخترانی هستند که با روسری و مقنعه کاراته و ووشو بازی می‌کنند و مدال می آورند، دخترانی هستند که ساز می‌زنند و فرش می‌بافند، اما دخترانی هم هستند که روزشان را تنها کنار گله به چوپانی سپری می‌کنند و شب باید به مطبخ بروند و شام آماده کنند.

دخترانی هستند که درحصار سنت افراطی و غلط محصورند و حتی نمی‌دانند امروز روز آنهاست.

همه اینها را یک جامعه شناس می‌گوید که معتقد است حضور زنان و دختران در جامعه تنها پوسته موضوع است و هنوز بسیاری از دختران خصوصا در شهرهای کوچک و مناطق روستایی محدودند. علیرضا قاسمی، دلیلش را هم سنت اشتباه مردسالاری می‌داند که گاهی خود دختران به آن دامن می‌زنند و فکر می‌کنند باید همین‌طور باشد.

وی افسردگی، عدم اعتماد به نفس و بی‌تفاوتی را از پیامدهای محدود شدن دختران می‌داند. به گفته این استاد دانشگاه، حتی در گاهی موارد امکانات هم برای دختران نسبت به پسران محدودتر است. آری محدودتر است تا زمانی که دختران حق استفاده از خیلی امکانات ورزشی را ندارند، تا زمانی که خیلی از رشته‌ها دانشجوی دختر نمی‌پذیرد.

آری خودکشی پیامد محدودیت دختران است، یک روز که به بیمارستان سر بزنی می‌بینی دختر و یا زنان جوانی که مدام زیر شست و شوی معده بالا می‌آورند، یا آنهایی که از شدت سوختگی فریاد می‌زنند "چرا نجاتم دادید؟" و از همه بدتر که گاهی این محدودیت‌هایی که اعمال می‌شود را به دین خدا نسبت می دهند، که خدا گفته این طور، که خدا گفته زن آن طور.

یک کارشناس مسائل مذهبی اما می‌گوید دین خدا نگفته دختران محدود باشد. حجت‌الاسلام سیدرضا موسوی یادآوری می‌کند: اگرچه زن و مرد از نظر فیزیولوژیک و برخی موارد متفاوتند، اما در سایر موارد تبعیضی بین آنها وجود ندارد.

وی ادامه می‌دهد: البته برخی مواردی که دین به دختران تاکید کرده را نباید محدودیت به حساب آورد، بلکه برای حفظ سلامت خود آنهاست. پس دین هم نگفته، هیچ کس نگفته. دختر فقط مادر آینده نیست، دختر فقط خواهر نیست، دختر هم انسان است درست عین پسرها. چرا عکس دخترها را در اعلامیه ترحیم نمی‌آورید؟ چرا مجبورند در خانه بمانند؟ تمام کنید این وضعیت را، ما دیگر نمی‌خواهیم در پستوها بمانیم.
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۷:۵۸:۴۳
ببخشيد فعلا كه خانوم ها همه جا هستند و بعضي جاها مثل دانشگاه ها و بيمارستان ها بيشتر از مردها حضور دارند بيخودي مظلوم نمايي نكنيد حتى در سطح شهر محدوديت هايي رو كه اسلام گذاشته رعايت نميشه پس كدوم محدوديت؟؟؟؟ (2346887) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۸:۰۱:۱۷
در اين تحليل بسيار بزرگنمايي شده. اكثر چيزايي كه گفتين ١٠٠ سال پيش اتفاق مي افتاد خيلي هاشم مال زمان جاهليت اعرابه (2346889) (alef-10)
 
عیسی مسلمان
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۹:۱۵:۵۰
به نام خدا

دختر هم انسان است درست عین پسرها!

این جمله نشان می دهد که ایشان واحد انسانیت را مساوی با احساس مرد بودن می دانند بنابراین دخترها هم انسانند و حق دارند پسر بودن را احساس کنند، همان احساسی که نتوانسته اند در پستوها پیدا کنند و اکنون نمیخواهند در خانه بمانند و دوست دارند عکسشان بر روی اعلامیه ی ترحیم باشد!
ش
بهترین پاسخی که باید به ایشان داد اینست که وارد این بحث نشویم که علّت چاپ نشدن عکس دخترها بر روی اعلامیه ی ترحیم چیست؟ (که البته این موضوع مطلق نیست و بنده خودم عکس بانوان مرحوم را دیدم و حتی شنیدم که در جایی عکس بی حجاب را هم چاپ کردند!) باید چنین سئوالی را برای ایشان و امثال ایشان مطرح کرد که اگر هر تفاوت و هر تفکیک میان زن و مرد نشانه ی ضایع شدن حقوق زنان است، چرا نشانه ی ضایع شدن حقوق مردان نباشد و اصلاً چرا زنها باید مدالهای المپیک را تصاحب کنند در حالیکه هیچ مردی در آن رقابت حضور ندارد؟ آیا این تفکیک جنسیتی نیست؟
چرا. قطعاً تفکیک جنسیتی است و دقیقاً نشانه ی نابرایری در توانایی های زن و مرد است. امّا آیا میتوان نتیجه گرفت که زنها توانایی انسان بودنشان کمتر است چون توانایی جسمانی شان کمتر است!؟
قطعاً خیر، چون اگر قرار باشد میان تواناییهای جسمی و ارزش انسانی ارتباط مستقیم ایجاد کنیم، نه تنها از ارزش انسانیت زنها تا حدود بسیار زیادی کاسته ایم، حتّی از ارزش انسانیت مردها هم کاسته ایم زیرا اصلاً ارزش انسانیّت را زیر سئوال بردیم وقتی که واقعّیت اینست که توانایی جسمانی بسیاری از حیوانات از انسان بیشتر است

بیایید وقتی که از انسانیت حرف میزنیم، یک کمی هم از انسانیّت حرف بزنیم! (2346962) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۹:۱۷:۰۵
آفرين (2346964) (alef-10)
 
محمدرضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۹:۳۲:۳۸
عمو جون این چیزایی که نوشتی درباره دخترهای امروزی که نیست انشالله!!!!!!!!!
اگه هست خودت رو به یه دکتری چیزی نشون بده داری از دست می ری!!!!!!!!

.
.
.
به نظر من وضع دختران و زنان جامعه ما نسبت به زنان و دختران کشرهای دیگر مخصوصا غربی مثل نسبت بهشت به جهنمه.....

احترامی که تو کشور ما برای خانم ها هست تو هیچ کشوری نیست همونطور که تلویزیون نشون داد و خودمون بهتر از همه می دونیم به زن در نگاه غربی به چشم یه برده جنسی نگاه می کنند ولا غیر در حالی که در کشور ما این چنین نیست (البته به غیر از زنان و دخترانی که تن فروشی می کنند منظورم این است به صورت قانون نیست...) اگر هم کمی و کاستی وجود دارد هم برای پسران است هم برای دختران....

در ضمن همونطور که در دوران حیات مادران و خواهرانمان دوست نداریم عکس آن ها بازیچه دست هوس رانان شود در موقع فوتشان هم چنین حسی داریم بنابراین باید برای شما متاسف بود که اینقدر ارزش خود را پایین آورده اید به اینکه چرا عکسمان روی اعلامیه نیست .....واقعا شما دیگه مشکل داری یه دکتر خودت رو نشون بده...

دختران امروز کشور عزیزم ایران اینطور که شما سیاه نمایی کرده اید نیستند بلکه بسیار پویا و شاداب و در گاهی موارد بسیار جلوتر از آقا پسرها و مرد ها هستند و هیچ وقت برای رسیدن به اهدافشان به دختر بودنشان فکر نکردند و برای توجیه شکستشان نگفتند چون دختر بودیم فلان شد بلکه تلاش کردند تا به هدف خود برسند.
از سایت الف هم تقاضا می کنم چنین مطلب های بی ارزش و سخیف را در خروجی قرار ندهد.
باتشکر (2346977) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۹:۳۳:۴۶
جناب قاسمی شما برای اون دخترهایی که از پستوی خونه ها کشیدی بیرون اشتغال ایجاد کن بعد به فکر سایرین باش!!!!


یه نگاه به مسافرین زن اتوبوس های بی آرتی بنداز تا بفهمی چه خبره !!!


یک دنیا منشی تحصیل کرده با اندام مناسب(مندرج در آگهی ها) که حرمتشان در ادارات دولتی و خصوصی لگدمال میشود!!


این بهتر است یا پستوی خانه پدر؟؟؟؟؟ (2346980) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۹:۳۸:۴۹
آفرین به نویسنده . با این که من پسرم ولی دختران و زنان جامعه ما همان خواهران ومادران ما هستند. (2346985) (alef-10)
 
محمد جعفر
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۹:۳۹:۲۷
زن برای تریت فرزند باید فکر بیرون کار کردن را از سر بیرون کند و به شوهر و فرزندان رسیدگی کند (2346986) (alef-10)
 
سلمان شکیبا
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۰:۱۱:۰۶
خوب حالا من خودم خیلی قائلم که خیلی وقتا به دخترها ظلم میشه اما این مطلب هم خیلی چرت بود الهی بمیرم الان همه دخترا تو پستو هستند! این چیزهایی هم که تو خیابون و محل کار می بینید فوتوشاپه!
ما که با وجود مذهبی بودن سفت و سخت، دختر تو خونه مون پادشاهی میکنه و نور چشم و دردونۀ همه است پسراهم بهش زوز بگن چون اون دختره همیشه محکومن! (2347006) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۰:۱۲:۳۸
خوب معلومه چون یه عده عکسشو که میبینن بجای فاتحه دو تا چیز میگن:
یا میگن حیفش!
یا میگن بهتر که مرد! (2347009) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۰:۱۴:۱۴
وقتی رفته عکسشو بیاریم کی چی بشه ؟حالا تمام مشکل همین نزدن عکسه؟ (2347013) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۱:۱۹:۴۵
تامل برانگیز بود (2347080) (alef-3)
 
مهدی اسماعیل زاده
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۱:۲۵:۲۴
لطفا نویسنده ی مطلب را معرفی کنید.
می خواهم بدانم چرا علاقه دارد دوران قاجار را با امروز یکی کند؟
من از روزی که زندگی کرده ام یعنی قریب به 40 سال، این چیزهایی که ایشان نوشته را ندیده ام، الا در ذهن فمینیست ها، آن هم به دلیلی مشخص. (2347081) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۱:۲۶:۴۸
دین نگفته که صدلی زن را نباید مرد نامحرم بشنود? بار ها که ارامستان یا همان گورستان رفته ایم از خودمان پرسیده ایم که چرا عکس زنان بر مزارشان نیست? چرا در اگهی ها ی سوگواری،عکسب از مادران و خواهران و همسران نیست? راستی چه ایرادی دارد? مگر هنگامی که زنان زنده اند دیده نمی شوند که در هنگام مرگ ،نمی خواهند چهره ی اانها دیده شود? (2347082) (alef-10)
 
مهدی اسماعیل زاده
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۱:۴۴:۴۷
بسم الله الرحمن الرحیم
در زندگی نه مرد، و نه زن، و نه بچه ها حق سالاری کردن ندارند. زندگی ای که مبنا و چارچوب اخلاقی داشته باشد، در آن حرف حساب و مشورت خریدار دارد و همه احترام خود را دارند.

جناب آقای دکتر قاسمی اینها برخی از تیترهای مصاحبه هایی است که با شما شده.

یک جامعه‌شناس: بخشی از کارکردهای خانواده با صنعتی شدن جوامع از بین رفته است
یک جامعه‌شناس: قبح طلاق در جامعه شکسته شده است
یک جامعه شناس: افزایش سن ازدواج از مهمترین مشکلات جوانان امروز است
یک جامعه شناس: برخوردهای سیاه و سفید و کلیشه‌ای با بدحجابی پاسخگو نیست
ِیک جامعه شناس: کودک آزاری در اقشار ضعیف و طبقات پایین جامعه رواج بیشتری دارد.

انداختن بار مالی بر دوش بانوان، تلاش اشتباهی نیست؟

من از آقای دکتر قاسمی می پرسم، آیا نقشهایی که به بانوان داده شده و آنان را از نقشهایی که تنها آنان می توانند اداره کنند باز داشته ظلم نیست؟
این تغییرها سالها شیرین هستند و تلخی آن به مرور زمان نمود پیدا می کند.

اگر شما می خواهید یک جنسیت را از ظلم رها کنید و مردسالاری را در یک روستا براندازید، راهش این نیست که آن مظلوم را ظالم کنید یا به او ظلمی دیگر روا دارید.

دوباره تکرار می کنم: در زندگی نه مرد، و نه زن، و نه بچه ها حق سالاری کردن ندارند. زندگی ای که مبنا و چارچوب اخلاقی داشته باشد، در آن حرف حساب و مشورت خریدار دارد و همه احترام خود را دارند.

چرا یا خانم را در پستو می بینید یا آنها را در مصاف با مردان و سختی های مردانه می خواهید؟

چرا این را نمی خواهید بپذیرید که این تغییراتی که به شکل افسار گسیخته و بدون بررسی و مطالعه و تفکر بر بانوان تحمیل می شود ظلم است؟

می توانید یک رویه نگرش دانشی انتخاب کنید. اینطور جسته و گریخته و رسانه پسند به مطالب علمی پرداختن درست و شایسته نیست.

خدا نگهدار (2347096) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۲:۴۷:۴۷
اگر به حوادث عراق وسوریه وانچه برسر زنان توسط نانجیبان امد ومیاید دقت کنیم میفهمیم که چرا در طول تاریخ مردم دوست داشتند ودارند که پسر داشته باشندواما درمورد زنان ودخترانی که در روستا زندگی میکنند انها خیلی با ارامش زندگی میکنند مگر اینکه ماهواره ها خلق وخوی انها راهم تغییر داده باشد اما درمورد اینکه چرا عکس دختران را در اعلامیه ترحیم نمیاندازند شما بعد از صد وبیست سال وصیت کنید عکس شما را زیر اعلامیه چاپ کنند من که تا حالا به چنین چیزی فکر نکرده بودمدر ضمن کسانی که میخواهند درهمه چیز با پسر ها یکسان باشندچرا یکبار به فکر بنایی ونقاشی ساختمانها شیشه شوری برجها وکار در کوره های اجر پزی وهزاران کار سخت دیگر نمی افتند (2347138) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۳:۰۷:۵۳
به نظر می رسد که نویسنده ی محترم برای این که حرف خودش را به کرسی بنشاند جمله ها را سر هم کرده و جاهایی را بزرگ تر از واقع و جاهایی را کوچک تر از واقع نشان داده است و متاسفانه یکی از بدترین کارهایی که انجام داده است کوچک انگاشتن وظیفه ی خطیر خانه داری است. همان وظیفه ی عاشقانه ای که مادران ایرانی برای تحکیم ارکان خانواده ها به انجام می رسانند و از بعضی خانه های غربیان رخت بربسته و به همین سبب موجبات سردی ارکان خانواده را در غرب فراهم آورده است.
خانه داری برخلاف آن چیزی که نویسنده ی کم اطلاع مقاله عنو.ان کرده است، شام درست کردن در مطبخ نیست بلکه مجموعه ای از مدیریت های مختلف برای گرم کردن خانواده و تربیت فرزندان است؛ تربیتی متمایز از تربیت بچه ها در مهد کودک های فمینیست ها!@!!
نویسنده ی مقاله، عملیات ساز زدن دختران و کاراته بازی کردن آنان را موفقیت تلقی کرده اما با زبان تحقیر از این که او به مطبخ می رود و شام درست می کند انتقاد کرده است.
خوب برادر و یا خواهر عزیز! اگر حقیقتا جایگاه خانه داری را در فرهنگ اصیل ایرانی و در فرهنگ دینی ما نمی دانی پس مایه ای ندارد؛ همانا می توانی اندکی روی آن فکر کنی و یا لااقل کتاب هایی را مطالعه نمایی و سپس اظهار نظر کنی!
چرا شما خانواده های گرم ایرانی را با این مقالات بدون پایه و غیرمنطقی دلسرد می کنی؟ آیا چه نفعی به شما می رسد دوست عزیز!!
چه بسا حرف هایی که به ظاهر به نفع خانم ها می باشد اما در واقع چیزی جز مشوش کردن زندگی گرم آن ها را به دنبال ندارد. (2347160) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۳:۰۸:۲۱
تو رو خدا. تو رو به هرکی قبول دارید. اینقدر مبالقه نکید.دایره انصاف اینقدر هام تنگ نیست (2347161) (alef-10)
 
صالحی
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۳:۲۵:۱۲
خوب که خوندمش یاد انشای سال سوم ابتدایی خودم افتادم که از همه زمین و زمان بد گفته بودم، بعدها که بزرگتر شده بودم و دوباره انشای خودم رو می خوندم از تفکر بچگانه خووم خجالت می کشیدم و خندم می گرفت. از نویسنده محترم می خوام این نوشته رو یک جایی نگه داشته و چند سال دیگه اونو بخونند، برای رفع تنوع بد نیست. (2347174) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۳:۴۰:۰۷
تو روستایی که دخترها تو پستو هستن پسرهاشونم از صبح تا شب میرن چوپانی و یا کارگری (2347185) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۲۳:۴۱:۵۹
اصلا این پست شما مشکل نگارش داره به مردا که رسیده مثل مردهای استان تهران باهاش برخورد کردی به زنها که رسیده شده کوره داهات و پستور (2347186) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۰۰:۳۶:۴۵
دو سه سالی زنجان زندگی کردم و چیزی که برام عجیب بود این بود که در اعلامیه های فوت مینویسند مرحوم فلان پدر آقایان فلان و فلان، پدر خانم آقایان فلان و فلان، برادر آقایان فلان و فلان، برادر خانم آقایان فلان و فلان و.... (2347222) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۰۱:۰۰:۲۶
واقعا برای کسی که این متن بسیار ضعیف رو نوشته متاسفم (2347244) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۰۱:۱۵:۱۱
جدیدا در شهرهای شمالی کشور چند بار دیدم که عکس خانمها رو در اعلامیه ترحیمشون زده بودند (2347254) (alef-10)
 
محمدحسین
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۰۲:۴۵:۴۴
برو بابا
دخترای امروزی کجاشون اینجوریه آخه؟! (2347307) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۰۲:۵۸:۲۵
ظاهرا نویسنده در عصر حجر زندگی میکند این چیزهایی که گفتید مال کدام جامعه است الان اکثر خانواده ها جنسیت برایشان فرق نمیکند تمامی امکانات دختر و
پسر یکی است اکثر ظرفیت دانشگاه را دختران دارند صدای قهقهه خنده در کوچه وخیابان بلند است هیچ هیسی هم ساکتشان نمیکندتنها عکس روی اگهی ترحیم نیست که برای راحتی نویسنده ازاین ببعد انرا هم بزنید (2347312) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۰۲:۵۹:۲۸
راستي چرا تا زنده هستند چهره شان را ميتوان ديد ، حتي پس از مرگ گاهي روي سنگ مزار يا در آگهي ترحيم روزنامه چهره شان قابل رويت است اما روي ديوار نه؟ (2347313) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۰۷:۱۳:۲۱
قابل ذكر است فعلا در ايران اگر زن وشوهر روابط خوبي داشته باشند معمولا زنها فرمان روايي مي كنند يعني مرد هاي زن ذليل همين گروه هستند . اما اگر روابط بد شد و به دادگاه كشيده شد همه چيز بضرر زن است .مرد براحتي بدو مهريه ونفقه مي تواند زنش را طلاق بدهد. (2347344) (alef-10)