نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 257701
ایران جزو ۱۰ کشور با بحران کم آبی در دنیا
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۴۲
مدیرکل مدیریت بحران استان آذربایجان‌شرقی گفت: بحران کم آبی به نظر متخصصان در ۳۰ سال آینده در ۴۵ کشور جهان بطور جدی آشکار می‌شود و رتبه ایران در بین ۴۵ کشور زیر ۱۰ است.

به گزارش فارس، خلیل ساعی عصر امروز در همایش «ایست، آب نیست» که به همت اداره کل آموزش و پرورش استان آذریایجان‌شرقی در تالار معلم تبریز برگزار شده بود، با اشاره به اینکه هر چهار سال در سطح دنیا کنفرانسی در مورد امسال مربوطه به آب تشکیل می‌شود، اظهار‌داشت: در کنفرانس ژاپن، بحران آب را یک واژه نادرست و "بحران در مدیریت آب" را درست اعلام کردند.

وی آب را مایه حیات دانست و افزود: ایران سرزمینی خشک و با نزولات بارندگی بسیار کم با میانگین بارندگی ۲۵۰ میلی‌متر است و این در حالی است که میانگین بارندگی دنیا حدود ۸۶۰ میلی‌متر، بیش از سه برابر ایران است. ساعی اضافه کرد: بحران کم آبی به نظر متخصصان در ۳۰ سال آینده در ۴۵ کشور جهان بطور جدی آشکار می‌شود و رتبه ایران در بین ۴۵ کشور زیر ۱۰ است.

وی گفت: در ایران ۲۸ میلیارد متر مکعب آب مورد نیاز کشاورزی است ولی مصرف حال حاضر حدود ۸۸ میلیارد متر مکعب است. کشاورزی ۱۵ درصد از تولید ناخالص کشور را به خود اختصاص داده است اما ۹۰ درصد آب کشور را بخش کشاورزی می‌نوشد

ساعی ادامه داد: کشاورزی ۱۵ در صد از تولید ناخالص سرانه کشور را به خود اختصاص می‌دهد در حالی که کشاورزی ما با این ظرفیت پایین؛ ۹۰ درصد آب کشور را مصرف می‌‌کند و علت این امر توسعه ناآگاهانه کشاورزی و مصرف آب در الگو‌های کشاورزی پر مصرف آب است.

نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه در استان آذربایجان‌شرقی با گزارش آمار میزان بارندگی و تعداد آبخوان‌ها و وضعیت بحرانی آنها گفت: در حوضه ‌آبریز دریاچه ارومیه در خوش‌بینانه‌ترین حالت برای هر متر مکعب آب حدود ۲۰ سنت درآمد در بخش کشاورزی نصیب کشاورز می‌شود، این در حالی است که در بسیاری از کشورها از هر متر مکعب آب حدودا ۲.۶۳ دلار درآمد عاید کشاورز می‌کند و این محصولات کشاورزی از طریق کشور تولید کننده به اکثر کشورهای اروپایی صادر می‌شود.

وی در مورد مصرف آب در بخش کشاورزی که عمده مصرف آب را دارد، اعلام کرد: با بکارگیری از تکنولوژی‌های نوین و استفاده از فناوری‌های نو نظیر آبیاری‌های تحت فشار می‌توان تا حد قابل توجهی مصرف آب را بهینه کرد و حمایت دولت از تغییر الگوی کشت از محصولات پر مصرف آب به محصولات کم مصرف را مهم‌ترین نقش‌های دولت در احیای دریاچه ارومیه دانست.

وی ادامه داد: در صورت عدم توفیق در احیای دریاچه‌ ارومیه که حمایت همگان را طلب می‌کند نیاز به کمک‌های مردم و صرفه‌جویی در تمام بخش‌ها است. ساعی نقش دانش‌آموزان در احیای دریاچه ارومیه و مقابله با هدر رفت آب را مهم دانست و یادآوری کرد: آب امانت الهی است با مصرف هوشمندانه، امانتداری صالح باشیم.
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۰۰:۳۰:۵۶
به نظر من مردم ما دیگه به همدیگر رحم نمیکنند و گناه هم خیلی زیاد شده و خدا هم قهر میکنه.
پناه می بریم به خدا از تمام بلایای آشکار ونهان. (2633206) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۰۶:۴۰:۰۹
باسلام
در خصوص بحران کم آبی حرف بسیار گفته شده و میشود ولیکن ازآنجاییکه رفع مشکلات در کشور بصورت روزمره و کوتاه مدت میباشد و اگر کسی هم بحواهد کمکی کند حمایت نمیشود. بطور مثال اینجانب و یکی از دانشمندان ایرانی مفیم تلاش نمودیم تکنولوژی روز دنیا در صنعت آب شیرین کنها را در ایران به مرحله ساخت و تولید درداخل برسانیم که متاسفانه پس ازسرمایه گذاری و حتی ورود ماشین آلات خط تولید وساخت کارخانه با کار شکنیهای متعدد مواجه گردییم وبه فول ضرب المثل معرف " عطایش را به لقایش بخشیدم "
امیدوارم زمانی وافعا همتی جهت رفع مشکلات زیر بنایی فراهم گردد و در حد حرف وسمینار نباشد (2633345) (alef-3)