نظر منتشر شده
۱۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242301
دو اظهارنظر روحانی و ظریف که تیتر یک رسانه‌های غربی شد
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۷
در آستانه مذاکرات ایران و ۱+۵ در نیویورک که احتمالا باید آن را "نیویورک یک" نام نهاد، دو اظهار نظر از دو دولت‌مرد ارشد ایرانی منتشر شده که نه لحن آنها قابل توجیه است و نه محتوای آنها.

به گزارش جهان نیوز، حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم که هنوز عازم نیویورک نشده است، در تهران و گفت‌وگو با شبکه خبری ان‌بی‌سی آمریکا انتقادی را از آمریکا مطرح کرد که رسانه‌های جریان غالب غربی با کمال میل آن را به تیتر خود در انعکاس سخنان رئیس دولت بدل کردند: «چرا آمریکا از نیروی زمینی علیه داعش استفاده نمی‌کند؟»

عین عبارات ریاست محترم جمهوری به نقل از سایت ان‌بی‌سی بدین شرح است:
«آیا آمریکایی‌ها از دادن تلفات در عراق می‌ترسند؟ آیا آنها از اینکه سربازانشان کشته شوند در جنگی که ادعا می‌کنند علیه تروریسم است، در هراسند؟»
«اگر می‌خواهند از هواپیما و هواپیمای بدون سرنشین استفاده کنند، به‌طوری که هیچ یک از آمریکایی‌ها مجروح نشود، آیا به این ترتیب می‌توان بدون سختی و ایثار با تروریسم جنگید؟ آیا بدون آن (سختی و ایثار) می‌توان به یک هدف بزرگ دست یافت؟ در تمام مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی، کسی پیروز است که آماده ایثار باشد.»
«شاید در بعضی شرایط حملات هوایی لازم باشد... به‌هر حال، حمله هوایی باید با اجازه مردم و دولت آن کشور انجام شود.»

برداشت رسانه‌های غربی از سخنان فوق این بوده است که رئیس‌جمهور ایران از اینکه واشنگتن از نیروی زمینی در عراق استفاده نمی‌کند، ناراحت است. لحن ظاهری سخنان آقای دکتر روحانی نیز همین برداشت را اقتضا می‌کند.

در حسن نیت ریاست محترم جمهوری از این سخنان مطلقا تردیدی نیست. منتها به لحن ایشان در این مصاحبه، انتقاد جدی وارد است. حتما آقای دکتر روحانی بهتر از هر کسی می‌دانند که نه آمریکا واقعا به‌دنبال نبرد با تروریسم است و نه استفاده این کشور از نیروی زمینی در چنین نبردی، می‌تواند نام ایثار به‌خود بگیرد. حتما آقای دکتر روحانی خود می‌دانند که اگرچه داعش دارای پایه‌های عقیدتی هست اما در شکل‌گیری و تقویت آن، شرایطی که آمریکایی‌ها با اشغال عراق و به راه انداختن جنگ علیه دولت سوریه به‌وجود آورده‌اند، نقش داشته است.

از سوی دیگر، دولت‌مرد دیگری به‌نام محمدجواد ظریف، در لحن گفتار نامناسب، گوی سبقت را از رئیس خود ربود، آن هم در نیویورک. وی در تعبیری که از گروهک تروریستی داعش ارائه کرد، دقیقا از عبارات باراک اوباما استفاده کرد و خواسته یا ناخواسته، بر تعبیر وی از گروهک تروریستی داعش صحه گذاشت: «من این گروه را نه دولت می‌دانم و نه اسلامی و همانگونه که رئیس جمهور اوباما به این مسئله اشاره کرد آنها یک گروه اسلامی نیستند و تنها یک تشکیلات تروریستی هستند.»

اگرچه نمی‌توان تعبیر اوباما از داعش را نادرست تلقی کرد – که داعش نه واقعا دولت است و نه اسلامی – اما تمسک جستن ظریف به سخنان وی برای تعبیر داعش را قطعا می‌توان ناصواب دانست. ظریف به‌عنوان وزیر خارجه یک کشور خاورمیانه‌ای، جمله‌ای برای تعبیر داعش نیافته بود که به سخنان اوباما متوسل شد؟

وی از سوی دیگر، در خصوص مذاکرات هسته‌ای نیز تعبیری داشت که آن هم به تیتر رسانه‌های جریان غالب غربی بدل شد. در حالی که دیگر تقریبا همه می‌دانند که واشنگتن جز سطح محدودی از غنی‌سازی، چیز دیگری را برای ایران در توافق ژنو نپذیرفته و این ادعا که غرب در توافق ژنو، به حق غنی‌سازی ایران اذعان کرده، بی‌پایه و اساس است و به عبارت دیگر، در حالی که عام و خاص می‌دانند که سرانجام مذاکرات فعلی چیست و آنها که روزی به این مذاکرات در خیابان‌های تهران دل بسته بودند، اکنون اگر نه با نیشخند، با تاسف به آن می‌نگرند، آقای دکتر ظریف مدعی شد که هر توافقی از عدم توافق هسته‌ای بهتر است!

رئیس دستگاه دیپلماسی دولت روحانی، در گفت‌وگو با رادیو ملی آمریکا اظهار داشت: «من فکر می‌کنم اگر شما حصول هر نوع توافق را با عدم توافق قیاس کنید، باید بگویم آشکار است که حصول یک توافق بسیار بهتر است.»
بر اساس سخنان آقای ظریف، حصول هر توافقی بهتر از عدم حصول آن است! این نه‌تنها موضع نظام جمهوری اسلامی ایران نیست، بلکه نمی‌توان باور کرد که حرف یک دانش آموخته روابط بین‌الملل باشد.

به هر حال در شرایط فعلی و با توجه به اینکه مذاکرات، نه مذاکرات دولت روحانی با دولت اوباما، بلکه مذاکرات نظام جمهوری اسلامی با نظام قدرت‌محور بین‌المللی است، همچنان سکوت نسبت به برخی اقوال و افعال وزیر امور خارجه و مجموعه تحت امرش به صواب نزدیک‌تر است. اما با پایان یافتن نمایش مذاکراتی ظریف – کری، حتما ایشان باید منتظر حرف‌هایی باشند که تاکنون نشنیده‌اند؛ ایشان آن روز باید جواب دهند، چرا نظرات کسانی که دولت متبوعشان آنها را کم‌سواد و لایق رفتن به جهنم دانسته، درست از آب درآمده است؟ هرچند امیدواریم مقامات ارشد دولت هر چه زودتر این مواضع نامناسب را اصلاح و تردیدهای به وجود آمده درباره آنها را مرتفع کنند.
 
جاوداني
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۳۴:۳۴
روحاني متشكريم
ظريف متشكريم (2382912) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۵۴:۵۰
جنگ با داعش یک جنگ طولانی خواهد بود پس چه بهتر که آمریکاییها هم در این راه کشته دهند و فقط ناظر کشته شدن جوانان شیعه نباشند. (2382953) (alef-10)
 
پرهام
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۱۱:۰۰
هم سخنان روحانی و هم ظریف بسیار شیوا بوده شما به چی تردید دارید نمی دانم (2382999) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۱۴:۰۹
سخن باید رسا و کوتاه باشد و جلوی هرگونه سوء استفاده را بگیرد.سخن روحانی طولانی و غیر شفاف و قابل سوء برداشت بود و سخن ظریف در استناد به سخنان اوباما غیرضروری به نظر می رسد. به هر حال عملکرد مهم است و الحمدلله نتیجه و برآیندو جهت خوب بوده است.ولی درعرصه سخن مهم این است که:
یک: تنش زا و جنگ طلبانه نباشد.
دو:منافع ملی شفاف بیان شود و خواسته ها مشخص باشد.
سه:انتقادها با منطق بیان شود.
پس در عرصه سخن هم تقریبا" خوب عمل شده ولی باید بیشتر دقت کنیم و سخنرانی ها حتی المقدوراز روی نوشته باشد و مصاحبه کوتاه و گویا و غیر قابل سوء برداشت باشد. (2383011) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۲۸:۰۴
درود بر روحانی و ظریف. شما هم اینقدر مته به خشخاش نگذارید. (2383051) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۳۷:۱۵
ظزیف کاملا درست گفته
نظرت رو واسه خودت نگه دار (2383062) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۴۰:۵۶
همین مونده که جهان نیوز غم خوار ملت و مملکت بشه. یکی رو بگید که نشناسیم (2383074) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۵۱:۲۰
ایشون رئیس شورای امنیت ملی هستند

حرف بیجا و نامناسب نمیزنن (2383098) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۵۸:۰۱
دیپلماسی جهان نیوزی هم دیدیم قبلا، شما در مورد لحن ظریف و روحانی نظر بده اشکال نداره ولی من اصلا با این نظرات موافق نیستم (2383116) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۲:۰۸:۲۸
"اگرچه نمی‌توان تعبیر اوباما از داعش را نادرست تلقی کرد – که داعش نه واقعا دولت است و نه اسلامی – اما تمسک جستن ظریف به سخنان وی برای تعبیر داعش را قطعا می‌توان ناصواب دانست. "

اين حرف شما برخلاف آموزه هاي ماست كه چون اوباما يك حرفي زده بايد برخلاف آن حرف زد (2383139) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۲:۴۶:۴۴
نگارنده ای متن , با توجه به سلیقه اش, هر برداشتی که لازم دونسته از حرفای دکتر ظریف کردن , که خب اینجور تخریب همیشه بوده و هست , و انتظار بیشتری هم از الف نداشتیم
من کاملن با وجودم حرف ها و سخنان دکتر ظریف و روحانی رو درک میکنم , و تا جایی که در توانم باشم , پشتیبانشون هستم... (2383227) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۵:۳۳:۴۰
الان شما دلواپس شدی؟ یا خاستی گوشی به دست دلواپسا بدی؟ (2383549) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۵:۵۶:۱۴
بابا راست میگه دیگه.
شماها هم خیلی بی خیالید. توافق ژنو تا حالا چی برای ما داشتید. به حرف های دولت و خود ظریف در روزهای اول توافق دقت کنید. (2383591) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۷:۲۲:۰۰
یکی از برنامه های مردم در 9 دی امسال محکومیت اقدامات وزارت خارجه و دیپلماسی کلی کشور در یکسال گذشته باید باشد (2383768) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۸:۴۰:۱۲
انتقادتان به ظريف خيلى بنى اسرائيلى بود . بگذاريد كارش را بكند تا انشاء الله كم كم اين كدورت بين حكومتهاى ايران و آمريكا تمام شود و به دوستى تبديل شود (2383891) (alef-3)
 
من
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۸:۴۸:۵۳
متن بدون محتوایی است این انتقادات اصلا وارد نیست صحبت های آقای روحانی کاملا درست است و اینگونه صداقت آمریکایی ها را برای مبارزه با تروریسم به چالش کشیده است و صحبت های ظریف هم کاملا سنجیده و اصولی است دلیل ندارد چون آقای اوباما حرفی زده حتما اشتباه است و نباید به صحبت های ایشان استناد شود. اگر آقای اوباما بگوید ماست سفید است تکلیف شما چیست؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!! (2383910) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۹:۱۰:۰۷
اتفاقا هردو درست صحبت كرده اند و دارند با بازى كلمات سياستشان را پياده ميكنند ..... (2383937) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۰:۲۱:۲۲
هشت سال تمام ادبیات تهاجمی محمود ایران را تنهاتر کرد ، چند سال دندان بر روی جگر بگذارید شاید ظرافت دیپلماتیک ظزیف گره از ابروی ما باز کرد! (2384422) (alef-10)