نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 221449
شان مغفول فاطمه(س)
دکتر یعقوب توکلی14 فروردنی 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۳۹
فاطمه زهرا(س)، ام ابیها و ام الائمه(ع)، تنها باقیمانده از فرزندان پیامبر با دوره ای بسیار کوتاه از حیات، پس از عمر آن حضرت است. اما حیات کوتاه ایشان فصل الخطاب عظیمی در تشخیص حق و باطل است.

فاطمه(س) یکی از نزدیکترین شاهدان حیات معنوی و متعالی رسول گرامی اسلام و امیرالمومنین و جریان نزول وحی بوده است؛ و نیز شان نزول و مصداق آیات متعددی در قرآن نظیر آیه تطهیر، مباهله و کوثر. از همه مهمتر، حیات کوتاه حضرت فاطمه همراه با تلاش و جهاد فداکارانه آن حضرت از حریم امامت تا حد شهادت و همراه با مصیبت انقطاع وحی و از دنیا رفتن پیامبر و تلاش اصحاب سقیفه برای تبدیل امامت به امر خلافت و تصاحب آن بوده است.

در همین مسیر است که با اقدام جنایتکارانه باند قدرت طلب و کودتاچی بر علیه امامت امیرالمومنین و آتش زدن درب منزلِ علی(ع)، ایشان بدون ملاحظه شان و مراتب معنوی و وابستگی به پیامبر گرامی، به سخت ترین و دردآورترین شکل مضروب شدند. این دوره کوتاه، دوره انتظار شهادت حضرت فاطمه نیز هست. با این وجود در این دوره با تلاشی فداکارانه برای جلوگیری از انحراف مسلمین از مسیر امامت و ولایت به مسیر خلافت، حداکثر جهاد را ایفاد نموده اند.

فرزند گرامی اش نیز به همراه همه اهل و خانواده برای جلوگیری از انحراف خلافت به سلطنت و حاکمیت منکران نبوت به حداکثر آنچه که در ذهن بشر مفروض شود، فداکارانه به همین الگو عمل می کند. شهادت حضرت فاطمه(س) ملتی از اسلام را در مسیر امامت نگه داشت و آنان را از انحراف به خلافت مصون نگه داشت و شهادت فزندش امام حسین نیز جمع کثیری دیگر را در طول تاریخ از انحراف به سلطنت امویِ منکر اسلام نجات داد. با وجودی که ما، جهان تشیع، مدیون حضرت فاطمه هستیم و همه جهان اسلام ، چه شیعه و چه سنی، مدیون امام حسین(ع) هستند، این سوال اساسی مطرح است که ما چقدر از حضرت ایشان می دانیم؛ هم چنان که چقدر از حضرت امام حسین(ع) می دانیم.

فاطمه زهرا(س) طاهرۀ مطهره ای است که خداوند به تطهیر او و اهل بیت از ناپاکی و رجس و گناه گواهی داد. او کوثر جاری در طول تاریخ، مادر ائمه و بسیاری از ابناء بشر اعم از سادات و غیرسادات (فرزندان غیردختری) است. با این وجود ما چقدر نسبت به شان ایشان آگاهیم و آن حضرت را می شناسیم. شاید ساده تر باید پرسید که ما چند کتاب درباره حضرت فاطمه(س) خوانده ایم و چقدر حافظه تاریخی و روایی و تفسیری درباره آن حضرت داریم و تازه این میزان از دانسته های ما چقدر معتبر است. بانوی اول جهان اسلام اگر چه به لحاظ مقبره در میان مسلمانان مستور مانده اما به لحاظ سیره و تاریخ زندگی در میان ما مستورتر مانده است.

باید توجه داشته باشیم که شان واقعی ایشان در میان ما به لحاظ شان ولایی و جایگاه عظیم معنوی شناخته شود و ما خود را از این حجابی که گرفتار آنیم نجات بخشیم؛ حجاب عدم شناخت پیامبر و امیرالمومنین و حضرت فاطمه(علیهم السلام). این ناشناختگی سبب است که حافظه تاریخی نخبگان جامعه درباره ائمه اندک باشد و طبیعتا حافظه جامعه عام شیعی اندک تر است. این ضعف زمینه ساز بسط و گسترش و احیانا موثر بودن شبهات ابن تیمیه ای و ابناء تاریخی اموی در سطح جامعه است و خطر اشاعه فتنه های تکفیری و وهابی را می افزاید.
 
رضا-اهواز
۱۳۹۳-۰۱-۱۵ ۱۱:۵۰:۳۹
اسلام عليكٍ ايتها الصديقه الشهيده.اشفعي لنا في الجنه.
از خدا ميخوام به آبروي حضرت زهرا(س) همه ما رو عاقبت به خير كنه. (2052491) (alef-13)
 
و
۱۳۹۳-۰۱-۱۵ ۱۲:۲۴:۰۲
حرف حرف حسابه بايد پذيرفت ، ما هم در حق آن بزرگواران جفا مي كنيم و متاسفانه جفاي ما شيعيان به اهل بيت عليهم السلام بدليل رفتارهاي افراطي ناشي از همين موضوع ذكر شده توسط نويسنده محترم هست تا جائي كه ميشود گفت ظلمي كه ما بر اهل بيت مي كنيم نا دانسته يا نا خواسته بيشتر از بقيه هست ، مهمترينش اين است كه وقتي افراد غير شيعه بخواهند از حرفها و رفتار ما حضرت فاطمه (س) را بشناسند جز گريه و زاري و غم ومصيبتي كه كه ما ناقل و معرفش هستيم چه چيزي را خواهند فهميد ؟ يك فرد غير شيعه آنچه از حضرت زهراي مرضيه مي فهمد آنچيزي نيست كه بتواند او را بطرف مذهب شيعه و ائمه هدي هدايت و راغب كند او فكر مي كند دختر رهبر مسلمين بخاطر قطعه زميني كه بابايش به او داده و بنابر مصلحت روز ،خليفه اي آن را باز پس گرفته هميشه ناراحت و مغموم و اشكبار بود يا فكر مي كند بخاطر اينكه حضرت زهرا (س) بخاطر اينكه شوهرش رياست دنياي اسلام را داشته باشد و او ملكه اين جهان باشد ولي موفق به اين امر نشده اند مستمرا اظهار ناراحتي و شكست مي كرده اند و از شدت عصه مريض و بلاخره دار فاني را ترك نموده است و پيروانش هم به همين دليل به برگزاري مراسم بانوي بزرگشان و ساير رهبرانشان به همين سبك سعي در زنده نگهداشتن اين موضوع شايد هم با بغض و كينه اي خاص دارند ،
ما و شما خودمان را جاي يك فرد غير شيعه قرار داده و از زاويه ديد او به اين قضيه نگاه كنيم و سعي داشته باشيم از رفتار و وگفتار و حركات يك شيعه حضرت زهرا و شخصيت او را بشناسيم چه چيزي در خواهيم يافت ؟
آيا براي جهانياني كه با روش و فرهنگ ما و تبليغات و معرفي دين و رهبران ديني اش به اين شكل آشنا نيستند اصرار به انجام فقط اين روش ،غير قابل قبول و نامانوس و دفع كننده نيست؟
آيابهتر نيست علاوه بر گرامي داشت مقام عظماي حضرت فاطمه و اهل بيت (صلوات الله عليم ) و تازه نگهداشتن ياد و خاطره و جايگاهشان توسط همين رو ش درونگروهي و شرقي فهم (اقامه مصيبت و بر پائي عزاداري ) ، آنچيزي را از شخصيت و خصال و خصوصيتات اين بزرگواران به مخاطبان جهاني اش عرضه كنيم كه در شناخت اصالت اين بزرگواران موثر باشد و نه فقط عرضه كردن حالات آن بزرگواران را پس از ديدن مصايب و آلام سياسي اجتماعي به جهانيان ؟

آن كس كه توانست اين كاررا به احسن وجه انجام دهد هنر كرده است (2052540) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۶ ۱۰:۱۸:۳۷
شیوه بزرگداشت ما از صدیقه طاهره با شان آن بزرگوار تناسبی دارد . (2054226) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.