نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 235642
چگونه عده ای با «زمین» میلیاردر شدند؟
تاریخ انتشار : شنبه ۴ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۷
دنیای اقتصاد نوشت:
يك كارشناس اقتصاد مسكن در برنامه تلويزيوني راز كه از شبكه ۴ سيما پخش شد، با طرح اين پرسش كه «چرا بازار زمين و مستغلات محل كسب سودهاي ميلياردي شده و مسوولان از گذشته تاكنون نسبت به كنترل سوداگري در اين بازار كه بايد منافع آن در اختيار مصرف‌كننده‌ها و طبقات آسيب‌پذير جامعه قرار گيرد، اقدام مناسبي انجام نداده‌اند؟»، گفت: من در حوزه زمین و مسکن که در فضای مجازی جست‌وجو می‌کنم، یکسری مطالب می‌بینم، برای مثال به مصاحبه‌ای برخوردم که با یک فعال اقتصادی انجام شده و می‌گویند شما چگونه میلیاردر شدی، می‌گوید یک زمین در فلان منطقه داشته‌ایم، قیمت مسکن رفت بالا و میلیاردر شدیم.

از آن طرف مي‌بينيد که زمین برای تسویه حساب تیم‌هاي فوتبال مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

فرهاد بيضايي در برنامه راز گفت: مساله سوداگری در بازار مسکن، جلوگیری از فعالیت‌های غیرمولد و سوق دادن سرمایه‌ها به سمت تولید، مساله‌ای است که باید در حوزه زمین و مسکن به آن خیلی توجه شود. در این حوزه برنامه‌ریزی مناسبی انجام نشده است. متاسفانه برنامه‌ریزی‌ها در حوزه اقتصاد مسکن برنامه مناسبی نبوده است. در دوره‌ای که رئیس دولت می‌گوید در این حوزه می‌خواهم ورود کنم و جلوی این کار را بگیرم، می‌بینید که در همان دوره، این اتفاقات بیشتر می‌شود؛ ورود دلالان و بانک‌ها به حوزه ساخت‌‌وساز. اتفاقا باید آدرس غلط به مردم نداد و مسائل را ریشه‌ای نگاه کرد. در آن دوره تعداد زیادی مسکن تولید شد اما درست توزیع نشد. اشکال کار اینجاست.
بيضايي سپس با طرح اين پرسش كه در حال حاضر زمین در مناطق خوب در اختیار چه نهاد‌ها و چه افرادی است، گفت: منطقه ۲۲ مشرف به دریاچه در اختیار چه کسانی است؟ در حاشیه رودخانه‌ها، چه کسانی در حال ساخت‌و‌ساز هستند، مردم این وضعیت‌ها را می‌بینند و بعضا از سوی مسوولان می‌پندارند. شهردار منطقه یک گفته که ۶۰ درصد مسوولان ما در منطقه یک زندگی می‌کنند و آن هم در خانه‌های مجلل.
اين كارشناس مسكن سپس گفت: نابساماني در بازار زمين و مسكن هم مساله اجتماعی به وجود آورده و هم بحث اقتصادی که همدیگر را تشدید می‌کند. در اوايل انقلاب نیاز ما دربازار مسکن ۸۰ درصد مصرفی بود که برای تامین سرپناه، مسکن را تهیه می‌کردند و فقط ۲۰ درصد تقاضای سرمایه‌ای بود. سپس در اوایل انقلاب در اصلاحیه قانون مالیات‌ها در سال ۶۶ مالیات بر املاک، مالیات بر خانه‌های خالی، مالیات بر خانه‌های لوکس از قانون حذف شد، با این استدلال که امکان اجرا ندارد. در نتيجه تقاضاي سرمايه‌اي افزايش پيدا كرد و اوج این مساله در سال‌های ۸۵ تا ۹۰ اتفاق افتاد که نزدیک به يك میلیون مسکن در سال تولید شد، اما به دست مصرف‌کننده نرسید. البته در حال حاضر مالیات خانه‌های خالی در مجلس در حال بررسی است و در کمیسیون‌هاي تخصصي رای آورده است.

بيضايي در ادامه اعلام كرد: هم رئیس‌جمهور وقت و هم رئیس‌جمهور قبل، رئیس کل بانک مرکزی قبل و رئیس کل بانک مرکزی وقت، می‌گویند که بانک‌ها در حال ساختمان‌سازی هستند اما هیچ برخوردی صورت نمی‌گیرد.

اين كارشناس مسكن گفت: در حال حاضر نزدیک به ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در تهران خالی از سکنه است که این تعداد واحد مسکونی بیشتر از واحدهای مسکن مهر است که درحال ساخت یا احداث شده در اطراف تهران است. اگر دولت به این مساله توجه کرده بود، شاید وضعیت بهتری در مسکن تهران و بقیه کلان‌شهر‌ها داشتیم.
 
هاشم زاده
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۰:۲۷:۱۵
کشور ما کشور عجیبی است؟1! ماست و شیر و تخم مرغ دارای قیمت مصوب است،اگر چند درصد به قیمت خودرو اضافه شد هر شب 20:30 گزارش پخش می کند(که قابل تقدیر هم هست) اما در رابطه با قیمت مسکن هیچ قیمتگذاری وجود ندارد و صرفاً بر اساس دلخواه انبوه ساز و دلال قیمت گذاری می شود و بعد هم به دلایل نقائص فراوان قانونی اگر انبوه ساز به صرفه ندانست مدتی از فروش آن خودداری می کند تا بازار به قیمت مطلوب او برسد،بدون اینکه از بابت اختلالی که در اثر احتکار یکی از اساسی ترین مایحتاج مردم انجام داده،نگران هزینه ای باشدو جالب اینکه وزیر محترم مسکن دولت اعتدال هم می فرمایند:اصولاً دولت نباید در بازار مسکن دخالت کندً!
باور کنیم بسیاری از مردم ناتوان از خرید مسکن می توانند بدون خودرو زندگی کنند،ولی دیگر تحمل هزینه های کمر شکن اجاره بها را ندارند که بدون هیچ ضابطه و قانونی توسط دلال و مالک تعیین و به مستأجر تحمیل می شود.البته در این میان برخی رسانه ها هم ظاهراً از این آب گلالود نان می خورند و آلت دست دلالان شده اند؛چندی پیش بود که یکی از سایت های مشهور؛در شرایط رکود کامل بازار مسکن و به نقل از یک مثلاً کارشناس! خبر از افزایش چند ده درصدی قیمت مسکن تا پایان سال داده بود،راستی با چه هدفی؟!
از نمایندگان واقعی مردم مانند جناب آقای توکلی که در همه حوزه ها پییگیر حقوق ملت هستند توقع داریم این مقوله مهم را دنبال کنند و با تصویب قوانین به روز و کارآمد از ادامه این روند خانمانسوز برای قشر متوسط و مستضعف جلوگیری کنند. (2272085) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۰:۳۹:۴۹
آخه خیلی از کسایی که مسئول برنامه ریزی در این حوزه اند خودشون 100 تا 1000 تا واحد مسکونی دارن و از این آشفته بازار کلی عایدی! واسه چی بیان نون خودشون رو قطع کنن؟
توی همه دنیا مسکن جنبه اجتماعی داره و فقط یک سرپناه محسوب میشه اما توی ایران مسکن تبدیل به یک ابزار تجارت شده. بدبخت مستاجرها که باید با چنین شرایطی حسرت داشتن سرپناه اجاره ای رو هم داشته باشن. امسال وقتی یک خونه رو اجاره می کنی سال دیگه قیمت ها طوری زیاد میشه که باید چند تا خیایون به سمت جنوبی و با چند متر کاهش مساحت نقل مکان کنی و در نهایت هم ما مستاجرهای بدبخت باید بریم بهشت زهرا و همون جا خودمون رو زنده به گور کنیم!!
سال هاست که حتی حسرت اجاره یک خونه خوب رو داریم خرید که دیگه هیچچچچ!!
نفرین بر کسانی که به خاطر طمع خود دیگران را آزار می دهند. (2272116) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۰:۵۳:۴۷
حرف های تکراری کو عمل کو عمل؟؟؟؟؟؟؟ من مستاجرم کسی بفریاد برسد (2272152) (alef-11)
 
نخود
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۱:۲۵:۲۷
اگر مالیات خانه خالی بیشتر از خانه دارای سکنه باشد خالی نمیمانند مثلا یک خانه خالی باید ماهی دوونیم میلیون مالیات بدهد اگر پرداخت نشود خانه را بگیرند دولت وشهرداری باید با این ملت بی رحم قاطع عمل کند (2272234) (alef-11)
 
علی 12
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۲:۱۸:۳۵
شعار میدهم. پس کار سیاسی بلد هستم.
متاسفانه معاش و مسکن مردم شده ابزاری در دست سیاستمداران.
همه مردم باید قناعت کنن تا آقایان مسئولین به زندگی تجملاتی خودشون برسن. (2272381) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۲:۳۸:۱۳
ما در ایران عوارض بر مسکن و زمین نداریم. ببینید یک فرد برای داشتن یک خودرو پراید به قیمت 20 میلیون تومان باید نزدیک به یک میلیون عوارض و بیمه بدهد اما برای داشتن یک واحد آپارتمان در تهران به قیمت 300 میلیون تومان هیچ پرداختی را سالانه به شهرداری و دولت نمی کند. در واقع نگه داری خودرو هزینه دارد ولی نگه داری مسکن نه!!!

شاید این طرح شارژ شهری بتواند مشکل گشا باشد
http://www.donya-e-eqtesad.com/news/817320/ (2272428) (alef-11)
 
mohsen
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۳:۳۵:۱۶
اتفاقا من اون برنامه رو از شبکه 4 دیدم
خیلی برام جالب بود که بدونم ایشون این آمار تفکیکی تقاضا در بازار مسکن بر اساس تقاضای مصرفی و تقاضای سوداگری رو از کدوم منبع بدست آوردند من که مدتهاست دارم تو این حوزه تحقیق می کنم به یک همچین آماری برخورد نکرده بودم تا حالا !
البته جدیدا متاسفانه مد شده وقتی میخواهیم برای حرفهامون ادله قوی و متقن بیاریم بر اساس برداشتهای شخصی آمار و نمودار ارائه میدیم !
البته با اون قسمت از صحبت های ایشون مبنی بر اخذ مالیات از کسانی که به خاطر جهش های آنچنانی در قیمت ملک و مسکن به آلاف و اُلوفی رسیده اند کاملا موافقم که اگر این مسئله برقرار شود دیگر نیازی به تفکیک تقاضای مصرفی از تقاضای سوداگری وجود ندارد .

الف جان این رو تندو تیز ننوشتم که لااقل منتشر کنی ! (2272540) (alef-11)
 
مهردادرشیدی تبار
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۴:۲۸:۳۷
به نظر میرسد لازمست براساس افزایش قیمت سالانه زمین(نه ساختمان) از مالکان زمین مالیات اخذ شودکه منفعت اجتماعی آن اخذ مالیات از منبع نامولد بوده و در اینصورت ارزش ملک غیرمنقول بسرعت افزایش نمی یابد و اموال جامعه بازتوزیع شده و از فقر پیشگیری میگردد و در اینصورت سرمایه گذاران نه از طریق افزایش قیمت زمین تحت مالکیت خود بلکه از راه بهبود ارزش درآمدی آن مانند کسب اجاره ، افزایش کیفیت مسکن ساخته شده در روی زمین و افزایش کمیت آن بهره مند میگردند و در اینصورت است که مردم میتوانند در تعداد زیاد و نزدیک به محل کار خود زندگی کنند و بهبود نسبی اقتصاد نیز به همراه آن خواهد بود . (2272657) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۴:۴۴:۳۴
هر که در زمان خاتمی خانه دار شد که شد ولی اگر نشد در زمان احمدی نژاد تبدیل به رویاهایش شد و در زمان روحانی هم که فعلا" خبری نشده است. (2272694) (alef-10)