نظر منتشر شده
۴۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 329044
گفتگوی زنده تلویزیونی روحانی؛
اظهارات رییس جمهور درباره نتایج اقتصادی سفر به اروپا/ پول هواپیماها را بلیط‌ها می دهند نه دلارهای نفتی/ هیچ‌کس با صندوق انتخابات قهر نکند
بخش خبری الف، 13 بهمن 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۰۵
رئیس جمهور دراولین گفتگوی مستقیم تلویزیونی پس از اجرای برجام درباره سفر به اروپا و قراردادهای تجاری با فرانسه و ایتالیا، تلاش دولت برای کاهش نرخ تورم و بیکاری، وضعیت منطقه و انتخابات آتی سخن گفت.

به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در گفتگوی زنده تلوزیونی با مردم با تبریک ایام‌الله دهه فجر گفت: از پیروزی انقلاب اسلامی تا پیروزی دفاع مقدس و نیز موفقیت‌های اخیر در صحنه مذاکرات هسته‌ای و شرایط جدیدی که در تعامل با جهان بوجود آمده باید خداوند را شاکر باشیم. شرایط جدید برای فعالیت تمام کوشش‌گران در تمام عرصه‌ها را به ملت عزیز تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم این ملت همچنان در تمامی عرصه‌ها سرافراز باشد و بتواند از این فرصت بیشتر بهره‌برداری کند.

وی در پاسخ به سوال مجری این برنامه که خواهان بیان خاطره‌ای از همراهی ایشان با امام در پاریس بود، گفت: در ایامی بود که در نوفل و شاتو خدمت امام بودم آنجا مجد وعظمت ملت ایران و احترامی که جهانیان برای رهبر انقلاب قائل بودند را به چشم دیدم. در آنجا بسیاری از خبرنگاران، مقامات و مسئولان ارشد نظام برای دیدار نزد امام می‌آمدند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه یکی از اهدافی که از ابتدای این دوره مورد توجه مسئولان آن قرار گرفت نشان دهنده چهره واقعی این ملت بود اظهار کرد: متاسفانه در سالیان گذشته نسبت به چهره ملت ظلم شده و صهیونیست‌ها و مستکبران چهره خشن و مخوفی را از ملت ایرا ترسیم کرده‌بودند و یک ایران هراسی در دنیا به وجود آمده بود از این رو ما به دنبال این بودیم که بتوانیم چهره واقعی ملت را نشان دهیم.

وی به تمدن، فرهنگ، اخلاق‌مداری و دین‌مداری ملت ایران اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی به نسبت سایر انقلاب‌ها بدون خونریزی بود. کجا را می‌توان دید که مردم در مقابل گلوله‌هایی که به سمت‌شان شلیک می‌شد گل‌ بگذارند. این نوع برخورد موجب شد که حتی مخالفان این انقلاب نیز جذب آن شوند.

روحانی از ملت ایران به عنوان ملتی اهل منطق، گفتگو و موجب ثبات در منطقه یاد کرد و گفت: امروز دنیا به گونه‌ دیگری به ایران نگاه می‌کند و چهره واقعی ملت در جهان آشکار شده که این از موفقیت‌های ملت است.

رئیس‌جمهور در مورد سایر اهداف برجام جدا از رفع ایران هراسی گفت: همه تلاش‌هایی که صورت گرفت برای این بود که حصاری که بدخواهان دور ملت بوجود آورده بودند را بتوان از بین برد.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر دشمنان نظام توانستند جامعه جهانی را در ضدیت با ایران با خود همراه کنند. ما زمانی که می‌خواستیم فعالیت بانکی انجام دهیم نه تنها کشورهای اروپایی بلکه کشورهای منطقه، همسایه و دوست نیز حاضر نشدند با ما همکاری کنند. در بحث فروش نفت نیز ما حتی نمی‌توانستیم یک بشکه نفت بیشتر را به دوستان و همسایگان خود نیز بفروشیم چرا که حصار شدیدی دو رکشور بوجود آمده بود.

روحانی قرار گرفتن ملت در رفاه بیشتر را از اهداف اصلی برجام عنوان کرد و گفت: درست است که در برجام به دنبال لغو قطع‌نامه و به رسمیت شناختن حقوق هسته‌ای بودیم اما از اهداف اصلی ما برداشتن تحریم‌های ظالمانه برای رفاه بیشتر مردم بود.

روحانی بر لزوم فعال شدن کار آفرینان و صنعت‌گران در فضای پسا برجام تاکید کرد و گفت: ما با فرجام برجام یک شرایط نویی را در فضای اجتماعی بوجود آوردیم. آنچه که اکنون در پیشرفت این ملت مهم است،‌ امید مردم است. با امید داشتن می‌توان در مقابل هر مشکلی پیروز شد وملت ایران نیز تاکنون به خاطر تدبیر و امیدی که داشته توانسته مقابل دشمنان ایستادگی و به موفقیت دست یابد.

وی با تاکید براینکه دولت معتقد نیست بازیگر اصلی در میدان اقتصادی است ادامه داد: دولت باید یاری‌گر مردم در میدان اقتصاد باشد از این رو یکی از شعارهای دولت این بود که کار را به کاردانان و بخش‌خصوصی بسپارند. مقام معظم ر هبری نیز همواره به سپردن امور به مردم تاکید داشتند.

رییس جمهور به همکاری قوای سه گانه و تمامی مسئولان در برداشتن موانع پیش‌روی ملت اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری چندی پیش گفتند تنها ۴۰ درصد مشکلات کشور از طریق تحریم ایجاد شده است و ۶۰ درصد مابقی مربوط به مسائل داخلی است. ما امروز اشتیاق دنیا برای تعامل با ایران را مشاهده می‌کنیم.بسیاری از سرمایه‌گذاران و سیاست‌مداران شرق و غرب در حال سفر به ایران هستند. آنها می‌بینند که ایران در منطقه تنها کشور باثبات بوده و از جوانان تحصیل‌کرده برخوردار است. جایگاه استراتژیک ومنابع طبیعی و ذخایر انرژی نیز موجب شده که کشورها به فکر تعامل با ایران باشند.

روحانی گفت: به مردم قول می‌دهم که دولت حمایت از کارآفرینان را با جدیت ادامه دهد در سفر اخیر به دو کشور اروپایی نیز ،‌اعضای هیات دولت محدود بود و جمعیت اصلی همراه مربوط به بخش‌خصوصی، صنعت‌گران و سرمایه‌گذاران بود. شاید برای اولین بار بود که یک رئیس‌جمهور در سفر به اروپا به این میزان از فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی را با خود همراه می‌کند به طور مثال در مراسم شام نخست وزیر ایتالیا بسیاری از فعالان اقتصادی دو کشور حضور داشتند که این امر موجب شده بود نخست‌وزیر ایتالیا چنین جلسه‌ای را بی‌سابقه توصیف کند.

توضیح رئیس جمهور درباره اینکه چطور بدون پول نفت، هواپیمای خارجی می‎خریم؟
رئیس جمهور در ادامه این گفتگوی تلویزیونی به ابهاماتی که در فضای سیاسی و رسانه ای درباره خرید هواپیماهای خارجی بوجود آمده، پاسخ داد.

روحانی به سوالی که به اشتیاق دنیا برای ارتباط با ایران اشاره داشت و نگران بود که باز شدن درهای ایران به سوی دنیا، سبب شود ایران بازار فروش کالاهای خارجی شود و رونق تولید در داخل رنگ ببازد، پاسخ داد.

او با بیان اینکه در گفت و گوی تلویزونی پیشین خود به مردم گفتم که نگرانیم بعد از برجام به شیوه سابق برگردیم، توضیح داد: قبلا نفت می فروختیم و کالا وارد می کردیم. اعم از کالاهای مصرفی و کالاهای اساسی. واردات همیشه بد نیست اما باید در مواردی باشد که کشور امکان تولید آن را ندارد. قبلا با فروش نفت و واردات کشور را اداره می کردند. اگرچه الان کاهش قیمت نفت، یک تهدید است اما یک موهبت هم هست و آن اینکه از اعتیاد کشور به فروش نفت، قدم به قدم کاسته می شود.

وی با اشاره به اینکه اتکای بودجه ۹۵ به فروش نفت حدود ۲۵ درصد است، ادامه داد: در دوره جنگ خیلی چیزها ساختیم. چون دوره جنگ بود و دنیا به ما سلاح نمی داد. آن شرایط ما را وادار کرد که همه توانمان را به کار ببریم و سریعتر بسازیم. بر اساس سیاست های کلی ابلاغی از سوی رهبری باید قدم به قدم از فروش نفت و خام فروشی فاصله بگیریم و فرآورده های نفتی را بفروشیم. بنابراین فاصله گرفتن از فروش نفت و اتکای بودجه کشور به نفت، جزء برنامه های ما بود اما کاهش قیمت نفت، ما را بیش از این وادار کرد در این مسیر گام برداریم. نباید بگذاریم با افزایش قیمت نفت، این مسیر به شکل قبل بازگردد.

رئیس جمهور که می گفت کاهش قیمت نفت از ۱۳۰ دلار به کمتر از ۳۰ دلار غیر قابل پیش بینی بود، خاطرنشان کرد: در این شرایط نو، روسای جمهور روسیه و چین به ایران آمده و من به دو کشور اروپایی مهم سفر کردم. چندین هیات تجاری به ایران آمد و همین الان دهها هیات تجاری در تهران هستند. ما نمی خواهیم نگاه به غرب داشته باشیم بلکه در پی استفاده از همه کشورها هسیتم تا در رقابت با فعالیت، ما از بین کشورهایی که می خواهند با ما همکاری کنند، انتخاب می کنیم. این قدرت انتخاب را در دوران تحریم نداشتیم اما الان می توانیم انتخاب کنیم که با کدام کشور همکاری کنیم. کما اینکه در سفرهای اخیر تصمیمات بسیار مهمی اتخاذ کردیم.

به گفته وی، در گذشته در ازای فروش نفت، کالا وارد می کردیم اما الان ایران با دیگر کشورها در تولید و تصرف بازارهای خارجی، همکاری می کند و می کوشد وارد بازارهای جهانی شود.

روحانی به موضوع «خودرو» اشاره کرد و با بیان اینکه باید به کلاس جهانی برسیم و خودرو صادر کنیم، ادامه داد: در سفر به فرانسه قرار شد که آنها سرمایه بیاورند و در ایران تولید خودرو با کیفیت داشته باشیم و سپس آن را صادر کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه نگاه دنیا به ایران یک نگاه بلند مدت است، ادامه داد: همه قراردادهای اخیر ایران با چین و فرانسه و ایتالیا، بین ۱۵ تا ۲۵ ساله است و ما از پول نفت برای خرید هواپیما استفاده نمی کنیم. اگرچه قبلا با پول نفت، هواپیمای دست دو خریداری می شد اما الان ما به تدریج مالک هواپیمایی می شویم. ابتدا هواپیماهایی را اجاره می کنیم و هزینه بلیط را از مردم می گیریم و با همین پول هم همان هواپیماها را خریداری می کنیم. در سالهای گذشته، مردم ما ۵ میلیارد دلار پول بلیط هواپیمای خارجی داده اند. روزی در منطقه ما در حمل و نقل هوایی، رتبه اول را داشتیم. مردم ما چرا از پروازهای خارجی بلیط بخرند و سفر کنند؟ ما با همین هزینه می توانیم اشتغال ایجاد کرده و هواپیما هم بخریم. حتی می توانیم توریست هم به کشور ما بیاوریم.

رئیس قوه مجریه خاطرنشان کرد: فرانسه ظرف یکسال ۸۳ میلیون نفر توریست داشته است. جاذبه های گردشگری ایران که کمتر از فرانسه نیست، ما هم باید صنعت توریسم را تقویت کنیم. بخشی از آن در گرو توسعه شبکه حمل و نقل است و بخشی در ایجاد هتل های بین المللی و ...است.

روحانی که می گفت از برجام و تحریم عبور کرده ایم، ادامه داد: بحث ها از این پس باید درباره توسعه و بهتر شدن فضای کشور باشد و کوشش عمومی ما برای ساختن کشور باشد. امروزه تعامل با جهان هم برای ساختن کشور است. ۴۰ درصد توسعه کشور در ارتباط با دیگر کشورها ایجاد می شود اما ۶۰ درصد آن مربوط به داخل است. همه باید دست به دست هم بدهیم تا کشور ساخته شود. امید دولت به ملت و آینده کشور از هر زمان دیگری بیشتر است.

رئیس جمهور با ایجاد اشتغال در چین با وجود جمعیت چندین برابری ایران، متذکر شد: موفقیت چین و هند در ایجاد اشتغال در جذب سرمایه گذاری خارجی و مشارکت در تولید و کسب بازارهای خارجی بود. ما هم می خواهیم همان مسیر را برویم.

بنا نداریم پول نفت را در فولاد و خودرو خرج کنیم/ امیدواریم نرخ تورم و بیکاری به ۸ درصد برسد
روحانی در ادامه گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم گفت: در قراردادهای منعقد شده قرار است ۳۰ درصد صادرات با سرمایه گذاری خارجی داشته باشیم.

رییس جمهور با بیان اینکه نباید گفته شود که پول های بلوکه شده فلان قدراست، گفت: ما اصلا نمی خواهیم از آن پول استفاده کنیم بلکه می خواهیم با سرمایه گذاری و مشارکت خارجی و بخش خصوصی که به میدان می‌آیند و نیز از صادرات آن کالاها اقساط پرداخت شود. بنا براین ما بنا نداریم پول نفت را در پتروشیمی، فولاد، خودرو و ... خرج کنیم.

وی در پاسخ به سئوالی درباره هواپیماهای خریداری شده از فرانسه خاطرنشان کرد: هواپیماهایی که قرار داد آن با فرانسه بسته شده است حدود ۱۴۰ فروند است که از این تعداد ۱۲ فروند غول پیکر هستند و ۷ فروند آن نیز دارای آپشن تعویض است از این رو ما ۵ فروند هواپیمای غول پیکر تحویل می گیریم که برای امسال هم نیست و سال های بعد تحویل داده خواهد شد.

روحانی درباره ضرورت خرید این هواپیماها گفت: مردم ما مسافرت های طولانی دارند و می خواهند سفرهای زیارتی و سیاحتی داشته باشند از این رو ما به هواپیمای دور پرواز نیاز داریم.

وی افزود: نمی توانیم برای سفرهای طولانی خود به شرکت های خارجی اتکا کنیم بلکه باید خودمان از این نوع هواپیما در اختیار داشته باشیم کما اینکه در گذشته نیز ما هواپیماهای دور پرواز داشته ایم و الان هم نیاز داریم چراکه یکی از اهداف خرید این هواپیماها و نوسازی ناوگان هوایی مسئله جان مردم است که برای همه ما اهمیت دارد.

روحانی تصریح کرد: علاوه بر خرید هواپیما در صنعت حمل و نقل، خروج خودروهای فرسوده نیز از برنامه های اولویت دار ماست که برای انجام آن با چین قراداد منعقد کرده ایم.

وی تاکید کرد: دولت در زمینه حمل و نقل سرمایه گذاری می کند تا همه خطوط هوایی، زمینی و ریلی ما بازسازی و نوسازی شود تا مردم برای مسافرتهای زیارتی و سیاحتی خود با مشکل مواجه نباشند.

روحانی در ادامه در پاسخ به سئوال درباره برنامه دولت در حل مشکلات اقتصادی جوانان و ایجاد اشتغال و تسهیل امر ازدواج خاطرنشان کرد: ایجاد اشتغال راه دومی جز رونق اقتصادی ندارد که ما در این زمینه هم از توان داخلی و هم از منابع خارجی باید استفاده کنیم

وی با بیان اینکه ما به دنبال رشد ۸ درصدی در اقتصاد کشور بودیم افزود: باید این مهم محقق شود تا بیکاری رفع و اشتغال ایجاد شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه ان شاء الله همه عددها در نرخ بیکاری و تورم تک رقمی بشود خاطرنشان کرد: به نظرمن، ۸ عدد خوب ومبارکی است و امیدورایم که نرخ تورم و بیکاری به ۸ بسد.

روحانی در پاسخ به این سئوال که آیا قول می دهید این اتفاق در دولت یازدهم رخ دهد، تصریح کرد: ممکن است در طول دولت یازدهم نرخ تورم به ۸ درصد برسد اما شما می دانید که حفظ وضعیت موجود نیز کار آسانی نیست. ما در ۱۰ سال گذشته حدود ۱۰۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشته‌ایم اما اشتغال خالص ما تقریبا صفر بوده است. با رشد سرمایه گذاری و رشد اقتصادی کشور می توانیم به اشتغال زایی کمک کنیم.

روحانی با بیان اینکه در مصاحبه مطبوعاتی با رئیس جمهور فرانسه آقای اولاند هم به این موضوع اشاره کرد که هدف ما از همکاری اقتصادی با ایران اشتغال جوانان ایرانی است گفت: هدف ما این است که نرخ بیکاری را تک رقمی کنیم و ما چون در این کشور در پناه امام هشتم(ع) هستیم و عدد هشت از این نظر برای ما مقدس است امیدواریم بتوانیم نرخ بیکاری را به عدد ۸ برسانیم.

وی در ادامه در خصوص استفاده از ظرفیت و ایده جوانان در اداره کشور گفت: در هوافضا و بیوتکنولوژی حرکت خوبی داشته ایم و جز ۱۰ کشور اول دنیا هستیم و فناروی داخلی ما ظرفیت جذب فناروی خارجی را دارد از این رو حتما ایده های جوانان دانشگاهی و نخبه ما مورد نظر است و از نظر جوانان در زمینه های مختلف اجتماعی و فرهنگی و اعتماد به نفس ملی که هر چه داریم در سایه اعتماد به نفس ملی است، استفاده می کنیم.

روحانی: با حضور کارآفرینان آمریکایی در کشور مشکلی نداریم/ در سوریه به مردم کمک می کنیم

رئیس جمهور گفت: می خواهیم علاوه بر کشورهای اروپایی، با کشورهای مختلف اعم از آسیایی، آفریقایی و آمریکایی رابطه داشته باشیم. حتی اگر کارآفرینان ایالات متحده هم بخواهند با مار کار کنند، ما مشکلی نداریم.

روحانی در ادامه درباره رابطه با سایر کشورها پس از ارتباط با اروپایی ها اظهار کرد: رابطه بسیار خوبی با چین داریم. از این به بعد نیز رابطه خوبی با ژاپن خواهیم داشت و ژاپن رسما این موضوع را اعلام کرد. با هند و کره جنوبی نیز رابطه خوبی داریم. البته دلمان می خواهد با همه کشورهای آسیایی رابطه داشته باشیم، همچنین علاقه داریم با کشورهای افریقا و امریکایی اعم از شمالی و جنوبی رابطه داشته باشیم.

رئیس قوه مجریه درباره رابطه با برخی کشورهای همسایه که همه کار کردند تا مذاکرات به نتیجه نرسد، بیان کرد: نمی خواهیم با کسی تسویه حساب کنیم، اما ما ملت وفاداری هستیم و به کشورهایی که در روزهای سخت به ما کمک کردند، باید با مردانگی رابطه خود را حفظ کنیم. ما نباید گذشته را از یاد ببریم، اما نگاهمان باید به آینده باشند. برخی خوب رفتار نکردند اما اگر امروز می خواهند جبران کنند، با آنها هم خوب خواهیم بود.

وی ادامه داد: دوست نداریم با همسایگان خود به ویژه با کشورهای مسلمان تنش داشته باشیم. در برخی کشورها ناپختگی مشاهده کردیم. اما اگر روزی تنبه پیدا کنند و بخواهند دست بردارند، ملت ایران این گذشت را دارد که از آنها بگذرد. اما اگر رفتار خود را ادامه دادند به ضرر خودشان است. اگر این کشورها بخواهند حرکتی کنند و به منافع ما ضربه بزنند، ما پاسخ متقابل و قاطعی خواهیم داشت. البته امیدواریم به آنجاها نرسد.

روحانی گفت: ما دنبال این نیستیم که قدرت فائقه منطقه باشیم. ما دنبال این هستیم که یک منطقه قدرتمند داشته باشیم. البته ما الان قدرت منطقه هستیم اما نگاه ما به آینده است. ما می خواهیم به کشورها منطقه کمک کنیم و مشکلاتشان را حل کنیم.

وی در خصوص سوریه نیز اظهار کرد: در کشورهای منطقه هدفمان این است که به مردم کمک کنیم تا از مشکلاتی که در برابر تروریست ها دارند، خارج شوند. ما مبارزه با تروریست را از ضرورت ها می دانیم اما متاسفانه کشورهایی هستند که به تروریست ها کمک می کنند.

رئیس جمهور تاکید کرد: دلمان می خواهد تمامیت ارضی کشورهای همسایه مان حفظ شود و این کشورها تجزیه نشوند، اما می خواهیم به مردم کمک کنیم و برای همین در مذاکرات حضور فعال داریم. مخصوصا اینکه آینده سوریه را در مسیر حل سیاسی می بینیم، این مشکل از طریق نظامی مشکل حل نمی شود.

روحانی درباره مشکلات پیش آمده بین روسیه و ترکیه نیز اظهار کرد: ما هیچ علاقه ای به تنش در کشورهای منطقه نداریم. ما هم با روسیه روابط خوب و نزدیک داریم و هم با ترکیه. تنش بین این دو کشور بسیار خطرناک است و ما از تمام توان خود برای کاهش تنش استفاده می کنیم. اما کشورهایی هستند که دنبال ادامه تنش بین بقیه کشورها هستند.

رئیس قوه مجریه در بخش دیگری از سخنانش درباره خودروهای فرسوده و آلودگی هوای کلانشهرها توضیح داد: یکی از هدف هایی که دولت از روز اول دنبال کرده، محیط زیست بوده است. اگر خاطرتان باشد، اولین مصوبه هیات وزیران درباره دریاچه ارومیه بود.

وی ادامه داد: به درستی از عبارت دولت محیط زیست برای ما استفاده کرده اند اما محیط زیست جنبه های متعددی دارد، به عنوان مثال آن روزی که گرد وغبار از کشورهای خارجی می آید همه ذهن ها روی گردوغبار متمرکز می شود و وقتی هوا ساکن می شود ذهن به سمت آلودگی می رود.

روحانی گفت: دلیل آلودگی هوا در کلانشهرها تنها خودروی فرسوده است. برخی کارخانه ها باید اصلاح شوند تا دیگر آلاینده نباشند. همچنین وضعیت گرمایشی خانه ها باید عوض شود. در این بین، برای خودروهای فرسوده نیز برنامه هایی داریم

وی با تاکید بر اینکه هوای ما کمی نسبت به گذشته بهتر شده اما آلودگی باید کمتر و کمتر شود، خاطرنشان کرد: مشکل آلودگی هوا مختص کشور ما نیست و در برخی کشورهای اروپایی نیز مشکلاتی وجود دارد در حدی که در برخی روزها ورود خوردرو به خیابان را ممنوع کردند.

نباید با صندوق‌های رای قهر کرد/ کاری نکنیم شائبه مهندسی بودن انتخابات پیش آید

پایان بخش گفت و گوی زنده تلویزیونی رئیس جمهور با مردم، مسائل انتخاباتی بود و توصیه‎های موکد وی به مردم و برگزار کنندگان انتخابات.

روحانی در پاسخ به سوالی که به چگونگی فراهم آوری زمینه‌های حضور حداکثری مردم در انتخابات اشاره داشت، روز هفتم اسفند را مهم خواند که می تواند برگ زرینی در تاریخ انقلاب باشد و افزود: انتخاب اعضای دو مجلس خبرگان وشورای اسلامی، در یک روز برای اولین بار است که رخ می دهد. هر دو این مجالس مهم هستند و مردم رسالت بزرگی بر عهده دارند. دولت هم مسئولیت بزرگی بر عهده دارد و به خوبی در این زمینه عمل کرده است. من از عملکرد دولت در بحث انتخابات راضی هستم.

وی از ثبت نام کنندگان و کسانی که شور اولیه را آفریدند تشکر کرد. او حتی از رد صلاحیت شدگان و آنها که صلاحیتشان تایید نشده اما از طریق قانونی وارد عمل شدند هم تشکر کرد و بر ضرورت اجرای قانون تاکید نمود و افزود: به عنوان پاسدار قانون اساسی، اجرای قانون برای من مهم است. امیدوارم همه کاری بکنیم که انتخاباتی شکوهمند و با حداکثر مشارکت برگزار شود و هیچ شائبه ای در آن نباشد. امیدوارم بیخودی کاری نکنیم که شائبه مهندسی شدن انتخابات در ذهن کسی بیاید. همه باید اینگونه عمل کنیم

او به مردم یادآور شد که حضورشان پای صندوق انتخابات مهم است و باید بهترین ها را برگزینند. حال که مسائل اقتصادی و محیط زیستیو ... زیادی داریم، مردم هم باید به صحنه بیایند. دولت همه کارها را نمی تواند به تنهایی انجام دهد و باید مجلس و قوه قضاییه هم همراه دولت باشد.

رئیس جمهور به دیدار دیروزش با روسای دیگر قوا اشاره کرد که در آن به موضوع انتخابات و ادامه همکاری های میان قوا اشاره شده و خطاب به مردم ادامه داد: افرادی را برای نمایندگی مجلس انتخاب کنید که تجربه و دانش بیشتری دارند. انشالله مجلس عقلا و متدینین و عاشقان به انقلاب و کشور تشکیل شود. البته همیشه مجلس در همین راستا عمل کرده. انشالله مردم افرادی را برگزینند که لابق تر بوده و با مسئولیت بیشتری، نماینگی را بپذیرند.

روحانی در پاسخ به سوال دیگری که به اصل تفکیک قوا اشاره داشت و می پرسید که نماینده مطلوب باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟، گفت: اگر چه تفکیک قوا را داریم و هر قوه ای مسئولیت خودش را دارد اما همه باید ضمن استقلال با هم تعامل داشته باشیم. اگر مجلس با دیگر قوا تعامل داشته باشد، نفع بیشتری برای مردم دارد. هر چه فاصله ها بیشتر باشد حل مشکلات سخت تر می شود. اگر قوا مثل هم ببینند و هم فکری کنند، بهتر می توانیم به اهدافمان برسیم. ما به نمایندگان با تجربه که بتوانند بار مسئولیت را بهتر بر عهده بگیرند، نیازمندیم. مردم هر انتخابی که بکنند برای ما مبارک است؛ اما اگر بهترین ها و صالح ترین ها و افراد با تجربه های بیشتر را انتخاب کنند که قوا تعامل بیشتری داشته باشند، حتما به نفع مردم است.

رئیس جمهور در پایان سخنانش بار دیگر از مردم خواهش کرد که اهمیت این مساله را در نظر داشته باشند و هیچ کس به هیچ دلیلی با صندوق انتخابات قهر نکند و همه در کنار صندوق ها باشند.
 
کلمات کلیدی : گفتگوی تلویزیونی روحانی
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۰:۱۰:۲۰
60 درصد مشکلات مربوط به تحریم نیست؟ پس چی هست؟ (3518525) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۰۸:۰۱:۴۴
مشکل رکوداقتصاد جهانی است و تمام کشورهای دنیا را از جمله چین و بخش بزرگی از اروپا را درگیر نموده است (3519359) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۱۳:۰۳:۳۴
چطور تا حالا مشکل از دولت قبل بود؟ حالا مشکل جهانی شد؟ (3520175) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۰:۱۴:۲۲
کشوری که ده میلیون جوان بیکار داره رییس جمهور یک ساعت فقط درباره هواپیما حرف میزنه (3518532) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۰۱:۱۷:۱۸
یعنی میدونی چیه؟؟؟. شما مشکل دارید. تا دیروز گیر داده بودید که چرا توضیح نمیده پولش از کجا اومده. حالا که توضیح داده میگید چرا یه ساعت درباره هواپیما صحبت کرده.
صدا و سیما وقت بده در مورد همه چیز صحبت میکنه.
اما احیانا شما در دوره احمدی نژاد سکوت کامل اختیار نکرده بودی؟ یا اینکه از همون هایی که میگه اون دوره خوب بود؟؟؟ (3519133) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۰:۱۹:۵۷
دولت فقط داره سالی چهل پنجاه درصد حقوق پرسنل خودشو زیاد میکنه
بعد مالیات میگیره برای طرح عمرانی هم پول نداره
یکبازه بگین کشور شده هتل دولتیها بقیه کار کنن مالیات بدن نفت بعروشیم همش حقوق پرسنل دولت
تو دولت هم که همه کارها را یا پرسنل شرکتی انجام میدن یا پیمانکار (3518545) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۰:۲۲:۵۹
باز دوباره تو تلوزیون فردا شب نظرسنجی پیامکی میذارن که دولت هواپیما بخره با پول ازاد شده را سنگ پا وارد بکنه!! (3518552) (alef-13)
 
شهرام
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۰:۳۸:۵۳
بهتر است از دلارهاي آزادشده تحريم ها براي خريد 500 فروند هواپيما ي مسافربري استفاده شود ، زيرا علاوه بر نوسازي ناوگان هوايي بدليل بهبود وضعيت گردشگري ، ايجاد فرصت هاي اشتغال زيادي مي كند . همچنين هيچگونه آثار تورمي ندارد. (3518584) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۰:۴۲:۵۲
آیا اظهار اینکه «دوست داریم معتدل‌ها به مجلس بروند» و علیه شورای محترم نگهبان موضع گرفتن خلاف قانون اساسی نیست؟ کسی که باید مجری قانون اساسی باشد چرا در جمع استانداران و فرمانداران که مجری انتخابات هستند چنین سخنی بر زبان جاری می‌کند. وقتی متولی امام‌زاده حرمت نگه نمی‌دارد چه توقعی از دیگران است؟ (3518588) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۱۲:۵۷:۱۳
درود بر دولت روحانی که برجام خارجی را به ثمر رساندند. امید است که برجام داخلی را نیز به سرانجام مثبتی برسانند. برجام داخلی. رعایت حقوق شهروندی و نهادینه شدن جمهوریت و تقویت بخش خصوصی در اقتصاد است. (3520161) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۰:۴۵:۰۳
بالاخره منظور آقای رئيس‌جمهور از مفهوم کلمه تکراری برد برد در مسئله برجام و پسابرجام معنا شد! غربی‌ها به ویژه پلیس بدشان هم در مسئله برجام برد کردند و هم در مسئله پسابرجام با قراردادهای دهها میلیارد یورویی که عروسی برای احیای اقتصاد بحران‌زده‌شان گردید، آنهم امضای قراردادها زیر سایه سم اسب آنتونیوس! سردار رومی مهاجم به ایران و تحقیر هیئت ایرانی یا استقبال وزیر خارجه‌اش یعنی همان متهم اصلی واردکننده خون‌‌های آلوده به ایدز برای اولین بار به کشور با 1800 قربانی بدون هیچ عذرخواهی و پرداخت خسارت. در حالی که آنها برای سربازان قربانی و آسیب‌دیده‌شان از ما غرمت‌های میلیاردی مطالبه می‌کنند، ما هنوز برای قربانیان جنگ تحمیلی و سلاح‌های شیمیایی و خون‌های آلوده ذره‌ای غرامت نگرفته‌ایم! با این قراردادها آه حسرت برای صاحبان تولید داخلی ماند و بس. (3518593) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۰:۴۵:۱۷
واقعیت این است که در برجام تحریم‌ها اغلب برداشته نمی‌شوند بلکه به حالت تعلیق درمی‌آیند اما بخش بزرگی از دستاوردهای هسته‌ای نابود شد. چنین معامله پرسود برای آمریکا و پرضرر و زیان برای ایران را چگونه و با چه رویی می‌خواهند در متن درس دانش‌آموزان بگنجانند؟ اگر آن کودک فریاد زد که پادشاه لخت است چه برخوردی با او خواهند کرد؟! (3518594) (alef-13)
 
رضا زندیگان
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۰:۵۱:۲۴
ضمن قدردانی و سپاس از تلاشهای دولت در عرصه دیپلماسی خازجی...
آقای روحانی هیچ حرف جدی امیدوار کننده ای، در هیچ یک از حوزه های اقتصادی و سیاست داخلی نداشتند،احتمالا" هدف ایشان از این مصاحبه فقط ایجاد انگیزه برای رضایت درمانی مردم بود. (3518605) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۰:۵۶:۲۰
پول های آزاد شده را خرج نمی کنیم.....
پس خزانه کشور لبریز از پول و دارایی هست دیگه درسته؟ (3518612) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۰:۵۶:۳۱
رییس جمهور محترم بسیار متواضع و خوب صحبت کردند اگر چه ساعت مصاحبه بد بود و مردم اکثرا در خیابان بودند ولی رییس جمهور خوبی داریم (3518613) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۰:۵۸:۴۳
درود بر ریس جمهور عزیز (3518616) (alef-13)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۱:۰۹:۰۴
اقای روحانی
تمام دستاوردهای توافق هسته ای و قراردادهای اقتصادی و غیره بی ثمر خواهد بود اگر
حقوق شهروندی مردم پیگیری نشود و به انها داده نشود

فعلا اولین مورد ان انتخابات ازاد و رقابتی و سالم است (3518639) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۱:۲۵:۱۸
درود بر روحانی

احسنت بر ظریف (3518663) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۱:۳۲:۴۰
فعلا که نتایج فرجام/برجام /شده خرید120هواپیما ووعده های سرخرمن// معیشت مردم /اشتغال وازدواج وبیمه جوانان کجا وشاید وقتی دیگر ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟همه چی را دارید باچراغ خاموش افزایش میدهید بعد دادمیزنید تورم 12درصد /داغونیم داغون ...........کاش متوجه میشدید . (3518680) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۱:۳۹:۳۳
ادبیات خیلی بدی در بین روسای جمهور قبلی و فعلی و نیز مسئولین کشور باب شده که اصلا نمیتوان آنها را به عنوان جواب سوال بدانیم . من تمام مصاحبه رییس جمهور محترم را دیدم و شنیدم . مثلا :

باید تلاشمان را بکنیم ........................به جای اینکه ما در حال تلاش هستیم

باید فلان کار را بکنیم ........................به جای اینکه ما مشغول فلان کار هستیم

باید در این خصوص تدابیری بیندیشم .... به جای اینکه تدبیر را اندیشیده ایم

باید راهکاری بیابیم ...........................به جای اینکه راهکار را یافته ایم

باید فکری برای بیکاری بکنیم ...............به جای اینکه ما فکرهایمان را کرده ایم

باید فلان وضعیت را در اولویت کار خود قرار دهیم ......... به جای اینکه آن وضعیت را در اولویت کار خود قرار داده ایم

باید افق روشنی برای سالهای آینده ترسیم کنیم ........... به جای اینکه ما آن افق را ترسیم کرده و در حال رفتن به آن نقطه هستیم .

باید همه قوا دست به دست هم بدهند ...........به جای اینکه قوا دست به دست هم داده اند

باید زمینه کارآفرینی و سرمایه گذاری را تسهیل کنیم ..........به جای اینکه ما زمینه های لازم را تسهیل کرده ایم .

باید بسترهای لازم را برای فلان کار آماده کنیم .....به جای اینکه بسترها آماده و یا در حال آماده سازی است


باید زمینه رشد و شکوفایی علمی و فرهنگی را مهیا سازیم .........به جای اینکه زمینه برای آن فراهم است .

باید فضای گفتمان عمومی و نقد و نقادی را باز کنیم ............به جای اینکه فضای لازم برای اینکار فراهم شده .

ووووو........


با این ادبیات ما سالهاست که آشناییم و وعده سر خرمن به درد ما نمیخورد . در عمل الان و الان دارید چه کار می کنید . لطفا بهار بزکی را وعده ندهید . (3518695) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۱:۴۷:۲۵
من در مورد هواپیماهای بزرگ 380 خیلی موافق نیستم. شاید از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر باشه، ولی عوضش اگه یک حادثه ای پیش بیاد چون تعداد مسافراش چند برابر هواپیماهای معمولی هستن تبدیل به یک فاجعه بزرگ میشه. (3518710) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۱۴:۰۳:۳۳
از ان طرف هواپيماي 380 مي خرند براي پولدارهايي كه سفر اروپا مي روند از آن طرف هواپيماي ملخي و پر و سرو صدا مي خرند براي مسافران داخلي . (3520318) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۱۸:۰۴:۵۳
یعنی تو دیگه آخر ماهیگیری و ایراد بنی اسراعیلی هستی :)) (3520812) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۱:۵۹:۳۷
برای مملکت پول خرج کنه بهتره از اینکه برای کشورهای دیگه خرج کنه (3518741) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۰۰:۴۲:۴۸
اگر برای کشورهای دیگه خرج نکنی الان باید از دست داعش سوار قایق می شدی تا مهاجرت کنی عزیزم (3519081) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۰۸:۳۲:۳۷
نقدی حساب کنه؟ (3519439) (alef-3)
 
احمد
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۲:۲۰:۴۹
کماکان روحانی عزیز مچکریم! (3518786) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۰۹:۲۷:۴۷
دلت خوشه (3519596) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۲:۳۴:۰۸
ایران بیش از 100 تا هواپیمای نو میخره بدون اینکه دولت یک دلار پول بده!
همه پولش هم بصورت قسطی از درآمد هواپیما پرداخته میشه!
یعنی ایجاد اشتغال و درآمد توریسم و سرمایه گذاری و جلوگیری از خروج ارز بدون حتی یک دلار پول دولت یا نفت!
اصولگرایان چه انتقادات بیخودی که نکردند! (3518817) (alef-13)
 
الر
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۲:۴۲:۵۱
با تشکر از ایشان که سایه جنگ را از سر ما برداشتند
آیا امیدی هست که توریست خارجی که با هواپیمای خودشان نیامده با این هواپیماها و سایر وسائل نقلیه ایرانی برنامه وزارت راه راهی ایران شوند؟
امیدوارم در دورا ن ایشان رکورد توریست خارجی از 82 میلیون فرانسه بالاتر برود صد البته
با معنای متعارف توریست (3518835) (alef-13)
 
محمد علی
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۲:۴۷:۴۹
سود ایرلاینهای مختلف دنیا را در اینترنت سرچ کنید، امارات یک و نیم میلیارد دلار سود داشته اونوقت شما چقدر سود می خواین داشته باشین که پول سی میلیارد دلاری خرید رو هشت ساله از بلیط مردم بدین؟ احتمالا با رانت بنزین و از بیت المال باید سود آوری صوری برای ایرالاینها درست کنین و همه اینها باعث خودکفایی در داخل هم نمیشه. با خطوط درجه یک مثل امارات و قطر با اون پشتوانه مالی رقابت کنین بهتره یا در مواردی که مزیت رقابتی بالایی داریم مانند فناوری اطلاعات که نیاز داخلی زیادی هم به آن داریم و کلید بهره وری است؟ حتی اگر تکنولوژی سوخوهای جدید که شبیه ایرباس هستند رو به شرط مونتاژ کامل و با کیفیت در داخل و بیمه سقوط از روسیه می گرفتیم خیلی بهتر می بود. ایرباس از هر یک میلیون تا یکی میوفته و سوخو قدیمی ها از هر صدهزار تا و جدید ها خیلی بهتر شده، حداقل مال خودمون می بود و تکنولوژی موتور رو هم می گرفتیم. چین از ایرباس با چانه زنی تکنولوژی موتور گرفته ! (3518843) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۳:۰۱:۴۸
هزار بار تفاوت ادبیات ایشون با احمدی نژاده (3518873) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۳:۱۸:۵۴
کاسبان تحریم و دلالان عزا گرفته اند. (3518919) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۱۸:۰۷:۲۲
چرا عزا بگیرند

در دولت احمدی نژاد حسابی لفت و لیس کردند

هواپیمای کهنه را به دو برابر قیمت هواپیمای نو خریدند (3520819) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۳:۳۰:۴۵
صحبت هاوشعارهای خوبی دادند . بیش از سی سال از دولتی ها می شنویم که باید اقتصاد به بخش خصوصی واگذار شود زیرا کمترین زیان دولتی ها عدم دلسوزی وهزینه چندین برابری شرکت های مشابه خصوصی می باشد . آقای روحانی بفرمایند چرا بر خلاف شعارهایش ، 10 میلیارد یورو برای شرکت ورشکسته وپرهزینه وفاسد ایران ایر خرید کرده است ؟ تمام کارکنان ستادی شرکت ماهان ( با خدماتی مساوی هما ) کمتر از نصف فقط کارکنان امور مالی ایران ایر می باشد !!! . (3518932) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۳:۳۷:۴۲
جناب آقای روحانی مگردولت قبل که با دلارهای وارداتی ونفتی اقدام به واردات میوه می کرد آنها را به رایگان توزیع می کرد. خیر مردم همان میوه ها را با ریال می خردیدند شما چه میوه چه هواپیما وچه واگن قطار وارد کنید مردم در نهایت مسقیم یا غیر مستقیم ریال آنرا می پردازند واین ریال نمی تواند جایگزین دلار باشد به هر حال این استدلال که با ریال بلیط مردم پول خرید هواپیماهایی که فقط سه درصد مردم از آن استفاده می کنند؛ تامین می شود بیش از حد سست وبه دور از تدبیر و الویتهای کشور بوده و به نظر می رسد صرفاکارکرد تبلیغاتی برای انتخابات را داشته باشد (3518944) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۲۳:۵۳:۲۱
درود بر تدبیر درود بر امید
درود بر منطق و عقل گرایی (3518992) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۱۴:۰۵:۴۵
منطق آن موقعي بود كه اين پول صرف ترميم سيستم درماني مملكت مي شد نه اينكه مردم از ساعت 5 صبح بايستند در صف نوبت . (3520326) (alef-3)
 
سید
۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۰۰:۱۹:۱۵
آقای رئیس جمهور فرمودند سالیانه 5 میلیارد دلار پول خرید بلیط هواپیما توسط ایرانیان می باشد و این دروغ بزرگی است که مانند 1000 ال سی به باور ایشان رساندند . فرمودند سالیانه 8 میلیون نفر مسافر هوائی بین ایران وخارج داریم ، اگر این آمار درست باشد ( بسیار بعید است ) ، نصف آن باید توسط ایر لاین های خارجی صورت گیرد (توافق بین المللی است ) . اگر 5میلیون مسافررا محاسبه کنیم ( بیش از 50% )وبرای هر مسافر 700 هزار توان ( اکثر مسافران به عراق وامارات وترکیه بوده که میانگین قیمت بلیط آنها 300 هزار تومان است ) ، در خوشبینانه ترین صورت کل فروش بلیط ها 3500 میلیارد تومان می شود که معادل یک میلیارد دلار می باشد واین یعنی 20% تخیلات شکل گرفته در اطاق های دربسته سازمان های دولتی (اگر نفوذی اجانب نباشند ) . چرا رئیس جمهور متوجه نمی شود که با آبرویش که آبروی یک ملت است دارد بازی می شود ؟ این تفکرات ومحاسبات می خواهد اقتصاد کشوررا نجات دهد؟!!!! (3519041) (alef-13)
 
شاهين
۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۱۶:۵۵:۴۲
بهتر است از دلارهاي آزادشده تحريم ها براي خريد 500 فروند هواپيما ي مسافربري استفاده شود ، زيرا علاوه بر نوسازي ناوگان هوايي بدليل بهبود وضعيت گردشگري ، ايجاد فرصت هاي اشتغال زيادي مي كند . همچنين هيچگونه آثار تورمي ندارد. (3520679) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.