نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 279347
گزارش خبرنگار "الف" از روز دوم مذاکرات وین؛
روز آرام کوبورگ تا بازگشت وزرا به وین
بخش خبری الف، 8 تیر 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۱
روز سوم از دور جدید مذاکرات در حالی آغاز شده که پس از رایزنی دو روزه وزیران خارجه ایران و ۱+۵ برخی از آنها برای انجام کارهای مربوطه و برخی مشورت‌ها به پایتخت هایشان بازگشتند، اما به زودی به وین بازمی‌گردند.

بر اساس گزارش ها، پیش‌نویس توافق بر اساس راه حل‌های به دست آمده از لوزان نگارش و در حال تکمیل است. برای برخی موضوعات در مذاکرات لوزان راه حلی پیدا نشد و متاسفانه آمریکایی‌ها و برخی کشورهای دیگر گروه ۱+۵ از برخی راه حل هایی که در لوزان به دست آمد عقب‌نشینی کردند.

این مساله در عمل موجب شد تا بخش مهمی از زمان مذاکرات که باید به نگارش متن و حل معدود موضوعات باقی مانده اختصاص می‌یافت صرف بررسی مسایلی شود که ماه‌ها بر سر آنها وقت صرف شد، البته روز گذشته فدریکا موگرینی اعلام کرد که تنها بر اساس راه حل های ارائه شده در لوزان مذاکرات پیش می رود و پیشنهاد های جدیدی در دستور کار نیست. تحقیق و توسعه، دسترسی به مراکز هسته‌ای و غیر هسته‌ای و تعداد سانتریفیوژهای سایت فردو که ظاهرا آمریکایی‌ها لوزان (۲) را ترک نکرده بر سر آن اصطلاحا دبه درآورده، از این جمله هستند.

منابع آگاه از مذاکرات تایید کردند که برخلاف انتظار بسیاری، هیچ امضای توافقی در مرحله پایانی مذاکرات جامع در کار نیست و هر آنچه تحت عنوان "توافق" یا "امضای توافق" مطرح می شود به معنای دست یافتن به توافق است که با اعلام آن از سوی ایران و ۱+۵ رسمیت می‌یابد.

آنها گفتند که در پایان این دور از مذاکرات جدای از آنکه تا چند روز بعد از ۱۰ تیرماه، مذاکرات تمدید می‌شود، همزمان با "اعلام" توافق، یک قطعنامه شورای امنیت که در آن برنامه اقدام و لغو کامل تحریم‌های شورای امنیت مرتبط با موضوع هسته‌ای تایید شده است، صادر می‌شود.

دسترسی به اخبار مذاکرات از طریق مقامات
به لحاظ رسانه‌ای و دسترسی خبرنگاران به هیات های مذاکره کننده باید گفت که وین ارزان‌ترین و سهل‌الوصول ترین شهر است، اما هتل پله کوبورگ، تمامی دسترسی های احتمالی خبرنگاران را مسدود کرده و هر بار دایره نفوذ آنها بسته‌تر می شود. کوبورگ با دیوارهای آجری سرد و قلعه گونه‌اش دشوارترین محل مذاکرات هسته‌ای برای خبرنگاران است. همه راه‌ها به روی خبرنگاران و تصویربردان برای دسترسی به مقامات و هیات های مذاکره کننده به جز تنها درب آن یعنی درب اصلی بسته است. رفت و آمد به هتل باید با کارت ویژه و با پشتیبانی مسئولان رسانه‌های هیات‌ها صورت گیرد.

بر اساس گفته های خبرنگارانی که در دور قبلی مذاکرات به وین و مقر هتل کوبورگ آمده بودند، تا قبل از آذرماه سال گذشته خبرنگاران می‌توانستند به رستوران لابی هتل رفت و آمد کنند و حتی در آنجا بنشینند اما در چند دور اخیر به ویژه در این دور دیگر حتی اجازه ورود به خیابان رو به روی این هتل امکان‌پذیر نیست و مردم عادی یا مسافران هتل با مشایعت پلیس رفت و آمد می‌کنند یا از مسیری دیگر برای عبور از این منطقه باید استفاده کنند.

طی دو روز گذشته با نزدیک شدن به ضرب الاجل ۱۰ تیر رفته رفته بر تعداد خبرنگارن افزوده می شود و اکنون بیش از ۲۰۰ خبرنگار و روزنامه نگار از رسانه‌های مختلف به وین آمده‌اند. محل استقرار خبرنگاران که از یک سال پیش با توجه به تمرکز مذاکرات در هتل کوبورگ به چادری بزرگ با امکانات مربوطه به مقابل هتل منتقل شده است این بار دو برابر شده است و تقریبا تمامی محوطه مقابل هتل را به خود اختصاص داده است.

خبرنگاران برای ورود و خروج به چادر هر بار باید از گیت‌های امنیتی که مسئولانی بسیار دقیق و صبور دارند عبور کنند.

ظریف برخلاف مذاکرات قبلی در سکوت رسانه‌ای و به دور از چشم آنها وارد هتل کوبورگ شد و در همان سکوت، وین را به مقصد تهران ترک کرد. کمتر پیش آمده که ظریف از مواجهه با خبرنگاران یا شنیدن سوالات‌شان فرار کرده باشد و تجربه ۲۰ ماه مذاکره دیگر خبرنگارن حاکی از آن است که او تنها در مواردی انگشت‌شمار که مذاکرات دشوار و مواضع طرف مقابل سخت شده است، سکوت اختیار کرده است.

بسیاری در رسانه‌های مختلف بازگشت ظریف به تهران را در چارچوب طرح موضوعات و راه حل‌های جدید در مورد برخی از موضوعات و بن‌بست‌های به وجود آمده به ویژه بعد از مذاکرات لوزان تفسیر می‌کنند. در عین حال ظریف و تیم رسانه ای ایران اعلام کرده که بازگش وین با برنامه قبلی صورت گرفته است کما اینکه برخی از وزاری 1+5 هم به غیر از جان کری که محدودیت تردد برای اوضاع جسمانی خود دارد به پایتخت های خود بازگشته اند.
 
کلمات کلیدی : مذاکرات هسته ای
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۴:۵۸:۵۱
به خبرنگارتون بگین حالا که اوضاع خلوت شده از همان کوجه کوبورگ، به طرف شرق، وارد محله قدیمی وین شود. خیلی جاهای قشنگی برای دیدن دارد. به ویژه آن کلیسایی که دیوارهای سوخته دارد. آن طرفها کلی کافی شاپ و رستوران با حال برای نشستن دارد. (3004851) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۵:۱۴:۵۹
کمتر پیش آمده ظریف سکوت اختیار کند اما در واقع اگر نگاه کنیم ایشان در مورد اصل مذاکرات و نه مسائل فرعی و حاشیه ای همیشه سکوت اختیار کرده اند به جز مواردی که دیگر ممکن نبود مثل متن ژنو و لوزان! معمولا هم اخبار این توافقنامه ها از قبل تر از آن از رسانه های غربی منعکس می شد. (3004906) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۸:۳۸:۴۵
علت موارد مورد اختلاف فقط بعلت طولاني شدن مذاكرات است چون تغيير اوضاع سياسي جهان تاثير خود را در طولاني مدت تحميل ميكند تجاوز سعودي به يمن و پيشرفت داعش و ضعف سوريه
فقط بخشي از تحولات منطقه ايست به اعتقاد من توافق در لوزان بهتر بود همانطور كه امروز بهتر از فرداست ولي اگر قرار به ادامه سياستهاي قبل بود نيازي به مذاكره و تحميل ركود به فعاليتهاي
اقتصادي نبود (3005353) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.