نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 238711
افزایش فرزند آوری با مصوبه و ابلاغ
بخش تعاملی الف - یگانه احمدی‌نژاد
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۲۶
نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات طرحی را به تصویب رساندند که در صورت تصویب جزئیات آن همه اقدامات راجع به سقط جنین، عقیم سازی، وازکتومی، توبکتومی و هرگونه تبلیغات راجع به تحدید موالید در کاهش فرزندآوری ممنوع است و افراد متخلف به دو تا پنج سال زندانی محکوم می شود.

فواید رشد جمعیت و جوان بودن پیکره‌ی جامعه بر کسی پوشیده نیست. در صورت فراهم بودن زیرساخت‌ها، فرزندآوری منجر به افزایش قوای متخصص و تحصیلکرده، نیروی کار و توان اقتصادی خواهد شد که به دنبال خود شور و اشتیاق اجتماعی و حتی قدرت چانه‌زنی سیاسی در عرصه‌های بین المللی را به ارمغان خواهد آورد.

چگونگی عملکرد مسئولان و مکانیسم های تشویقی و تنبیهی ابلاغی، اگر علمی و عملیاتی باشد، می‌تواند منجر به این مهم شود اما در صورت تصمیم‌سازی های هیجانی و بدون پشتوانه‌‌ی کارشناسی، نه تنها موارد بالا محقق نخواهد شد، بلکه درست در جهت عکس عمل خواهد کرد و کشور را با چالشی بزرگ‌تر و جدی‌تر از آن‌چه برای متولدین دهه‌ی شصت رخ داد، مواجه خواهد ساخت. هجوم یک‌باره‌ی قله‌ی جمعیت و نیاز های پلکانی به تحصیل، شغل، ازدواج و ... اثری جز نابه‌سامانی در اوضاع کشور بر جای نخواهد گذاشت.

همانطور که پیش از این نیز در چند نوبت شاهد تعطیلی خدمات جلوگیری از بارداری در مراکز ارائه‌ی رایگان آن‌ها بوده‌ایم، امروز نیز با به گوش رسیدن این اخبار، منتظر اجرای چندباره‌ی این مصوبه پس از بارها لغو و اجرا هستیم. حال باید دید این مصوبه‌ی مجلس کدام یک از اقشار جامعه را را هدف قرار داده است؟ این رویکرد، یعنی تعطیلی ارائه‌ی رایگان این خدمات، تنها بر دهک های اقتصادی پایین اجتماع که قدرت پرداخت هزینه‌‌ی این خدمات در مراکز خصوصی را ندارند، تاثیر خواهد داشت. خانواده‌هایی که بیش از کمبودهای اقتصادی، از ضعف فرهنگی رنج می‌برند.

در این میان نباید از حال و روز زنانی غافل شد، که علاوه بر دست و پنجه نرم کردن با بیکاری یا دستزمزد حداقلی سرپرست خانواده، مسئولیت چند فرزند را بر عهده دارند. آن‌ها با توجه به ضعف فرهنگی موجود و عدم آگاهی مرد، امید اندکی به ارائه‌ی رایگان این خدمات داشتند که با هدف قرار گرفتن از جانب مسئولان بر باد رفت. بدیهی است که فرزند آوری در این شرایط گذشته از دشواری‌هایی که برای این مادران به دنبال دارد منجر به فواید حاصل از رشد جمعیت نخواهد شد. زیرا در اغلب موارد فرزندان این چنین خانواده‌هایی به جهت کمبود فرهنگی و اقتصادی، رشد فکری و فنی مطلوبی نخواهند داشت.

چه باید کرد؟ نویسنده‌ی این مقاله بر آن نیست تا تفکر اصلی رشد جمعیت را محکوم کند بلکه به دنبال اعمال سیاست‎‌های درست در جهت تحقق آن است. مردم را نباید کارمندان دون پایه‌ی یک نهاد دولتی فرض کرد که با ابلاغ و دستورالعمل اداره شوند. سیاست‌هایی مانند ایجاد شغل برای افراد تحصیل کرده، تشویق مستقیم آنان به تشکیل خانواده و فرزند آوری است. به وجود آمدن زمینه‌ای رفاه اجتماعی، کاهش تورم، بهبود وضعیت اقتصادی و فرهنگی، خود به خود رشد جمعیت را به دنبال خواهد داشت. تجربه‌ی گذشته نشان داده است، مصوبات ضرب الاجلی در این گونه موارد نه تنها منجر به فایده نخواهد بود بلکه از چاله به چاه درافتادن است.
کلمات کلیدی : یگانه احمدی‌نژاد
 
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۱:۰۹:۳۴
"فواید رشد جمعیت و جوان بودن پیکره‌ی جامعه بر کسی پوشیده نیست."
معنی این جمله را خوب درک نکردم. برای کسی که در یک آپارتمان 50 متری زندگی می کند، بچه دار شدن چه فایده ای می تواند داشته باشد؟
برای کشوری که در هر مناسبت، مسئولان مملکتی مردم را به کمک به ایتام فرا می‌خوانند، فایده رشد جمعیت چیست؟
برای جامعه ای که کودک خیابانی به امری معمول تبدیل شده، دستفروشی و گدایی این کودکان در مترو و سایر اماکن متوقف نمی شود و ...، افزایش جمعیت چگونه می تواند بافایده باشد.
لطفا برای ما که سطح سوادمان خیلی بالا نیست به زبانی ساده توضیح بدهید تا ما هم از این فایده درک درستی داشته باشیم. (2331832) (alef-13)
 
من
۱۳۹۳-۰۵-۳۱ ۱۴:۰۶:۱۴
نسل در موقعیت باروری متولدین 55-65 هستند. این نسل در موقعیت اقتصادی اجتماعی سختی به سر می برند. از سوی دیگر تحقیقات نشان می دهد تعداد فرزند ایدال این نسل دو فرزند است. لذا این ایدال برای رشد جمعیت مناسب ایران کافی است. نیاز اصلی فراهم کردن شرایط رفاه برای این نسل است. ضروری است که متولدین این نسل که تاکنون موفق به انجام سربازی نشده اند هرچه سریعتر معاف شوند و گام های اساسی برای اشتعال و رفاه این نسل برداشته شود. تاکید می کنم متولدین این مقطع باید از سربازی معاف شوند. مخصوصا متاهلین بالای سی سال سن. افرادی می شناسم که متاهلند و لی به خاطر سربازی بچه دار شدن را به تاخیر انداخته اند. (2332118) (alef-13)