نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 291136
کاخ سفید در حال پیروزی بر کنگره درباره توافق هسته ای ایران/ مخالفان دلسرد شده اند
بخش خارجی الف،4 شهریور 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۲۶
بعد از چند هفته جدال اوباما با جمهوری خواهان درباره بررسی توافق هسته ای در کنگره، به نظر می رسد قبل از رسیدن به روز رای گیری، پیروزی دموکرات ها در حال رقم خوردن است.

امروز خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی تحت عنوان « سناتور جمهوری خواه باب کورکر به پیشروی توافق هسته ای اذعان کرد» به بررسی آخرین وضعیت توافق هسته ای در کنگره آمریکا پرداخته است.

در این گزارش آمده سناتور باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنا و از چهره های برجسته جمهوری خواهان و رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا اذعان کرده که لابی کاخ سفید برای به سرانجام رساندن توافق هسته ای ایران موفق به کسب نتایجی شده و او مطمئن نیست که مخالفان توافق بتوانند پیروز شوند. وی هم چنین افزود : تردید دارد که مخالفان توافق هسته‌ای با ایران بتوانند در کنگره موفق شوند.

روزنامه فایننشال تایمز هم امروز نوشته است با وجود مخالفت شدید جمهوری خواهان و مبارزه تبلیغاتی چندین میلیون دلاری در آمریکا، کاخ سفید در آستانه دستیابی به آرایی است که برای جلوگیری از رد توافق هسته ای ایران در کنگره به آن نیاز دارد.

این روزنامه انگلیسی افزوده در روزهای اخیر جریان قدرتمندی از دموکراتها به حمایت از این توافق پرداخته اند و در نتیجه کاخ سفید رای کافی که به باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا اجازه می دهد در صورت لزوم از حق وتوی خود استفاده کند، به دست آورده است. برخی از مشاوران دموکرات سنا معتقدند احتمالا در این حزب حمایت کافی از توافق هسته ای ایران وجود خواهد داشت و این بدین معنی است که رئیس جمهور در حقیقت برای حمایت از اولویت مهم سیاست خارجی دوره دوم ریاست جمهوری خود نیازی به استفاده از حق وتو ندارد.

گفتنی است روز یکشنبه هری رید، رهبر اقلیت دموکرات سنا اعلام کرده بود که به نفع توافق هسته ای ایران رای خواهد داد. این سناتور دموکرات گفت تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا اجرای توافق را تضمین کند. این در حالی است که روز گذشته پتی موری، سناتور دموکرات از واشنگتن نیز به عنوان بیست و نهمین سناتور، حمایت خود از توافق هسته ای را اعلام کرد.

موری گفته متقاعد شده است که این توافق بهترین گزینه موجود است. این سناتور دموکرات با بیان اینکه اهمیتی ندارد ایران تصمیم بگیرد چه کاری انجام دهد، این توافق موضع آمریکا را تقویت می کند، گفت توافق هسته ای تمام گزینه ها را روی میز نگاه می دارد.
تا کنون تنها دو سناتور دموکرات یعنی چارلز شومر و رابرت منندز گفته اند که با این توافق مخالفند.

به نظر می رسد با این وضعیت امکان دستیابی حامیان توافق به ۳۴ رای مورد نیاز برای پشتیبانی از وتوی رئیس جمهور افزایش یافته و اجرایی شدن توافق را در دسترس قرار می دهد؛ توافقی که مخالفان می گویند امتیازات خطرناکی به ایران ارائه کرده است. در این راستا برخی از حامیان توافق اکنون شروع به تلاش برای دستیابی به ۴۱ رای موافق کرده اند تا بتوانند قطعنامه مخالفت با توافق را به طور کامل در سنا کنار زده و رئیس جمهور را از استفاده از حق وتوی خود بی نیاز کنند.گرچه چند نفر هنوز مردد هستند اما دموکراتها حتی در صورت از دست دادن دو رای دیگر هنوز چهل و یک رای خواهند داشت.

کنگره آمریکا تا روز ۱۷ سپتامبر فرصت دارد درباره توافق هسته ای ایران رأی گیری کند. اگر این توافق در کنگره رد شود، پیش بینی می شود اوباما از حق وتوی خود استفاده کند.
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۴ ۱۹:۱۸:۱۵
پارسال به این موقع قیمت نفت ایران ۱۰۵ دلار بود، امسال ۳۵ دلار... حالا کنگره باید دیوانه باشد که بخواهد این توافق را ردّ کند چون بدون هزینه، قیمت نفت کار تحریمهای آمریکا را می‌کند به اضافه اینکه ایران خود همه تاسیسات هسته‌ای را محدود و غیر فعال می‌کند... مثلأ کنگره با تحریم بیشتر میتونست بیشتر از این کاهش قیمت نفت، ایران را تحت فشار قرار دهد؟!!!...مطمن باشید اگر قیمت نفت پایین نیامده بود، دولت اوباما هم توافق را نمیپذیرفت و به سیاست تحریم ادامه میداد، ولی‌ با این بازار نفت، هر چه زودتر باید امتیاز‌های هسته‌ای را نقد کرد تا ایران پشیمان نشده!!!! (3143875) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۲۱:۳۱:۰۹
منفی...نفت همیشه اینطور نمی ماند...اندکی صبر سحر نزدیک است.
راه جایگزین شما بجز توافق چیست؟!...مقاومت و درنهایت جنگ و خونریزی؟!!...وای بر شما. اسلام حقیقی چنین دینی نیست. (3145593) (alef-13)
 
فرهنگ پرور
۱۳۹۴-۰۶-۰۶ ۰۲:۲۸:۲۰
ميتوان از يك زاويه بهتر به موضوع نگاه كرد، پارسال فقط عربستان بازيگر نقش اول قيمت نفت بود و به راحتي ما را بازي داده بود، اما امسال اين ما هستيم كه نقش اول را داريم، اين عربستان است كه بايد سعي كند خود را با شرايط جديد وفق دهد، شما به اين ميگوييد شكست نفتي ايران!!!! (3145786) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۴ ۱۹:۵۶:۵۰
مخالف توافقی در امریکا در کار نیست اینا همش یه دروغ بزرگه یکی به من بگه امریکایا چی از دست دادن که مخالف توافق باشن؟؟؟؟؟؟ (3143919) (alef-13)
 
س.ا.
۱۳۹۴-۰۶-۰۶ ۰۸:۱۴:۳۸
سلام دوست عزیز، کاقیه یه نگاهی به آرزوهای اولیه آمریکا بیاندازید معلوم میشه، مگر اینکه بگیر همه اون حرفا سیاه کاری بوده، خب اینو همیشه میشه گفت. اما واقع بینانه اینه که ادامه تحریم ها با این اتحادی که بین قدرت های جهانی بر علیه یه کشور مستقل بوجود امده بود ، خسارات عمده ای به کشور وارد میکرد. یادمون نره ما کره شمالی نیستیم که بخواهیم تو فقر و فلاکت زندگی کنیم و فقط رو حرفمون بایستیم. اگر بحث مبارزه با متجاوز و ... است ، جای خود . هیچ انسان مسلمان و وطن پرست غیر مسلمانی راضی به باج دادن به دشمن نیست. اما با بعضی فرض ها ، انگار تنها راه رسیدن به تعالی کشور فقط و فقط آشکار کردن دشمنی با دشمن هست ، تو بوق و کرنا کردن شعار ، اگه خدای ناکرده جنگ شد ، دوباره و قوی تر از قبل جلوی دشمن می ایستیم اما دلیل نداره شرایط رو به سوی جنگ سوق بدیم مگر اینکه ناچار باشیم و به نظر من هنوز ناچار نشدیم. به هر حال چیز هایی رو دادیم ( که البته ده سال پیشفکرشم نبودیم. مثل غنی سازی بیست درصد ) و چیز هایی رو به حول و قوه الهی بدست می اوریم مثل اصل غنی سازی در کشور و افزایش دانش هسته ای و بزرگ تر از همه پیروزی ملت ایران در عقب نشستن 6 قدرت جهانی . بیاییم شکر گذار این موفقیت باشم که حاصل استقامت مردم شریف ایران ، حمایتها و هدایت های آشکار و عیر قابل انکار رهبر معظم و هوشیاری و تلاش خستگی ناپذیر تیم هسته ای است باشم. (3145861) (alef-13)
 
علی.خ
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۵:۱۴:۰۹
سلام.
تمام استدلال شما براساس این است که آمریکا و متحدانش میتوانستند تحریم ها را ادامه دهند و حال آنکه به گفته خود اوباما ،امریکا نمیتوانست به تحریم ها ادامه دهد چراکه آمریکا کمترین مراوده با ایران را داشته و کشورهایی مثل ژاپن و هند بیشترین ضرر را از این تحریم ها میکردند.البته این موضوع (عدم توانایی امریکا در ادامه دادن تحریم ها) بارها توسط کارشناسانی مثل دکتر ایزدی در هنگام مذاکرات عنوان شده بود و بارها از تیم مذاکره کننده خواسته بودند که با در نظر گرفتن آن، کمتر به طرف مقابل امتیاز بدهند.(جستجو در اینترنت )
نکته دیگر آنکه چرا برای دفاع از این توافق باید گزینه "شروع جنگ تازه" بیان شود. به اعتقاد من این بدترین نوع دفاع از توافق است.بعد از جنگ تحمیلی ،آمریکا هیچ گاه توان مبارزه نظامی با ایران را نداشته است(نمیگویم در صورت جنگ ،آمریکا کلا ضرر میکند و ایران هیچ). باز هم برای تایید این گفته، سخنان اوبانا را متذکر میشوم که گفته بود در صورت جنگ نمیدانیم در کدام میدان با ایران روبرو خواهیم شد. (3148090) (alef-13)
 
س.ا.
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۲۳:۰۳:۴۷
ما یه اشکال اساسی داریم و اونم اینه که برا اثبات نظر خودمون به بخش هایی از صحبت های طرفمون استناد میکنیم بدون توجه به شرایط بیان اون نظرات، به عنوان مثال طبیعیه که طرفداران برجام در آمریکا (طرفداری به هر علتی) باید فقط و فقط نقاط قوت برجام رو برای آمریکا بیان کنن و این میشه مستندات مخالفین بر جام در ایران و متقابلا مخالفین برجام در آمریکا فقط و فقط نقاط ضعف مرود نظرشون برای آمریکا رو بیان میکنن و اینم میشه مستندات موافقین برجام در ایران ، من هم قبول دارم که آمریکا اون آمریکای 15 سال پیش نیست و در مقابل توان دفاعی و تاثیر گذاری ایران هم به مراتب بیشتر از 15 سال پیش هست ، اما این برای زمانی هست که عقلانیت بر ماجرا حاکم باشه ، مثلا علی رغم همه پیش بینی ها که اگر عربستان به یمن تجاوز کنه چه بلایی سر عربستان میاد ، بالاخره این تجاوز ددمنشانه صورت گرفت و هر بلایی که انشاالله سر فرعون عربستان بیاد یک طرف ، و تخریب یمن طرف دیگه ، هیچ تضمینی وجود نداره که حاکمان آمریکا عاقلانه تصمیم بگیرند پس به نظر میرسه باید از فرصت ها استفاده کنیم تا شرایط کشور که انصافا و بدون جهت گیری سیاسی در 6 سال گذشته تا 2 سال قبل به شدت دچار مشکل شده بود رو حداقل کمی سرو سامان بدهیم. مگر تجربیات رزمندگان در اواخر جنگ تحمیلی کمتر از اوایل جنگ بود؟ مگه توان تسلیحاتی ما کمتر بود؟ و ... ، آنچه به شرایط جنگ اثر گذاشت وضع مالی کشور بود که به هر حال خودش رو به نتیجه دفاع مقدس تحمیل میکرد که با تدبیر امام راحل با پذیرش قطعنامه 598 بدون پرداخت کمترین باجی ، در واقع پیروزی را برای ملت شریف به ارمغان اورد هر چند باب میل مردم شریف شرایطی به مراتب بهتر از شرایط پایان جنگ بود اما واقعیت های آن زمان شاید بهتر از آنی که بدست آمد را به ذهن نمیاورد. شرایط الان در ایران به مراتب بهتر از پایان جنگ هست و شرایط آمریکا بهار ار آن زمان نیست اما اقدام دیوانه وار طرف مقابل میتواند داشته ای کشور رو که با خون دل ایجاد شده رو آسان از دست بدیهیم. و به نظر من تا محبور نشویم نباید داشته ها رو از دست بدیهیم بلکه باید آنها رو افزایش داد تا به قدرت بیشتر یبرسم و در آن زمان مدیریت امر ساده تر خواهد شد. (3151119) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۴ ۲۰:۵۶:۴۶
از اول هم تابلو بود این جنگ یک جنگ زرگری است (3144002) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۰۶:۳۶:۵۱
مردم ایران هم از ادعای دروغ تأثیر مثبت توافق بر اقتصاد کشور دلسرد شده‌اند. این توافق اگر سودی هم داشته باشد، برای دلالان وارد کننده کالا از کشورهای غربی است. (3144464) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۰۷:۱۸:۱۵
همه اینها یک فیلم و برنامه از پیش تعیین شده بود از اول هم موافقت میکردن فقط نیاز بود کمی نمایش هالیوودی راه بیندازن و ما را تحدید کنند برای اهداف دیگر (3144486) (alef-13)
 
امیر اسد
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۰۸:۲۳:۱۸
بسیار ساده اندیش خواهیم بود ، اگر فکر کنیم دولت کشوری مثل ایالات متحده ، که در حال حاضر بزرگترین از لحاظ اقتصادی، نظامی، علمی و سیاسی است، قبل از ورود به مذاکره، بین ارکان نظامش مانند کنگره، سنا و دولت، توافق پشت پرده ای شکل نگرفته باشد. (3144547) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.