نظر منتشر شده
۷۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 283838
شریعتمداری: کلاهی‌که در ژنو برداشتند در وین گذاشتند!
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۳
به گزارش الف، حسین شریعتمداری در یادداشت روز روزنامه کیهان، با عنوان « کلاهی‌که در ژنو برداشتند در وین گذاشتند!» ، آورده است:

۱- بعد از قرائت بیانیه مشترک ایران و ۵+۱ در وین که با ذوق‌زدگی ناشیانه یا فرمایشی! روزنامه‌های زنجیره‌ای و سایت‌های همسو با آنها روبرو شد و در فضایی که همه جا سخن از یک «پیروزی بزرگ»! و «بی‌نظیر»! در میان بود، اگر چه آرزو و ایده‌آل ما نیز آن بود که با این جشن و سرور همراه و همخوان باشیم ولی مروری گذرا بر متن توافقنامه حکایت از آن داشت که همراهی با دست‌افشانی‌های این و آن، نادیده گرفتن واقعیات و تبدیل کردن‌«آرزو» به «خبر» است! مخصوصاً آن که برداشت اعلام شده رئیس‌جمهور محترم کشورمان از توافق وین با برداشت رئیس‌جمهور آمریکا از همان سند، فاصله‌ای پرنشدنی و تفاوتی ۱۸۰ درجه‌ای داشت. از این روی، تیتر اول کیهان چهارشنبه ۲۴ تیرماه را به اختلاف ۱۸۰ درجه‌ای یاد شده میان روایت رؤسای‌ جمهور دو کشور از توافق وین اختصاص دادیم و طی یادداشتی با عنوان «این نیز گفتنی است» به مواردی از این برداشت دوگانه و متضاد اشاره کردیم.
آن روز اما، تمامی رسانه‌های داخلی با تیترهای درشت به استقبال توافق وین رفته بودند و درباره پیروزی بزرگی! که به دست آمده است، داد سخن داده بودند، نظیر؛ «جهان به‌ ایران سلام کرد»! «خجسته باد این پیروزی»! «پیروزی بدون جنگ»! «آغاز عصر ایرانی»! «ایران بر قله توافق»! «پیروزی استقامت، شکست‌تحریم»! «جهان تغییر کرد»! «پیروزی تاریخی ملت ایران»! «گل‌صدبرگ توافق‌شکفت»!«کلید تدبیر قفل تحریم‌ها را گشود»! «خورشید درخشان شد، تا باد چنین بادا»! «دنیا به احترام ایران ایستاد»! «کلید چرخید، ایران خندید»! «تدبیر کارساز شد، توافق تاریخی»! «فتح‌الفتوح دیپلماسی ایران»! «پیروزی ایران در جنگ اراده‌ها»! «تثبیت ایران هسته‌ای با ایستادگی ملت»! و... و متاسفانه صدا و سیما نیز در این «جشن پیروزی»! و اعلام به اصطلاح این «توافق تاریخی»! سنگ تمام گذاشت به گونه‌ای که انگار برای ارزیابی ماجرا و بیان واقعیات رسالتی بر عهده ندارد! و البته بعد از چند روز به یاد برخی از مفاد سند وین و مخصوصا بندهای ۱۱ و ۱۲ قطعنامه در حال تصویب شورای امنیت افتاد... که بگذریم!
اعلام تردید کیهان درباره توافق وین و اشاره به مواردی از توافق یاد‌شده که در آن خطوط قرمز هسته‌ای کشورمان نادیده گرفته شده بود با اعتراض گسترده و فراوانی روبرو شد که در بسیاری از موارد با فحاشی و ناسزاگویی نیز همراه بود. در این میان، برخی از دوستان نیز به دلسوزی - و نه غرض‌ورزی- به کیهان توصیه می‌کردند که از ابراز تردید یا مخالفت درباره توافق وین خودداری کند و توضیح می‌دادند که متن توافق وین با همه جزئیات آن به رؤیت رهبر معظم انقلاب رسیده و موافقت کامل حضرت ایشان را نیز در پی داشته است! و تقدیر و تشکر حضرت آقا از تیم هسته‌ای حاکی از موافقت ایشان با توافق یاد شده است. پاسخ ما این بود که تقدیر رهبر معظم انقلاب نشانه تلاش صادقانه و شبانه‌روزی تیم محترم مذاکره‌کننده است که از سوی هیچ انسان منصف و آزاد‌اندیشی قابل انکار نیست و توافق هر چه باشد، تلاش و فداکاری تیم کشورمان در خور تقدیر است. اما، برای ارزیابی توافق وین و تشخیص خوب و بد آن، معیارها و ملاک‌های جداگانه‌ای از سوی حضرت آقا ارائه شده است که در همان خطوط قرمز اعلام شده قابل تعریف است و محال است حضرت ایشان با توافقی که در آن از خطوط قرمز اعلام شده عبور شده باشد موافق باشند. البته، بعد از بیانات رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان بر ضرورت بررسی دقیق متن توافق وین، معلوم شد که اگر با توافق یادشده، موافقت داشتند، تاکید ایشان بر ضرورت بررسی دقیق متن آن ضرورتی نداشت.
در پایان این بند از یادداشت پیش روی گفتنی است که طی چند ماه اخیر با موارد مشابه دیگری نیز روبرو بوده‌ایم که کسانی برداشت‌های خود درباره برخی از مسائل- از جمله مسائل هسته‌ای- را به حضرت ایشان نسبت داده‌اند که خوشبختانه در همه موارد، اعلام نظر صریح رهبرمعظم‌انقلاب و تاکید معظم‌له که نظرات علنی ایشان با نظرات غیرعلنی حضرتش متفاوت نیست، کارساز و گره‌گشا بوده است.
۲- و اما، بعد از این مقدمه که طرح آن را ضروری دانسته‌ایم باید گفت، مروری هر چند گذرا بر متن توافق وین، به وضوح نشان می‌دهد برخی از خطوط قرمز حیاتی نظام در توافق مورد اشاره، نادیده گرفته شده است که به آن خواهیم پرداخت، اما آنچه امروزه و در این میان، خطرناک‌تر به نظر می‌رسد و اشاره به آن ضرورت فوری دارد، قطعنامه‌ای است که قرار است امروز -دوشنبه- در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب برسد. چرا که تصویب این قطعنامه، توافق وین را به یک سند بین‌المللی و لازم‌الاجرا تبدیل می‌کند. با تصویب این قطعنامه- به گونه‌ای که خواهیم پرداخت- بیم آن می‌رود کلاهی که حریف در توافق ژنو و لوزان برداشته بود! در توافق وین بر سرمان بگذارد! بخوانید؛
۳- قطعنامه‌ای که قرار است امروز در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب برسد- همان‌گونه که در متن توافق آمده است- اصلی‌ترین تضمین توافق وین است و این توافق را به یک سند رسمی و لازم‌الاجرای بین‌المللی تبدیل خواهد کرد که جای کمترین سرپیچی از تعهدات اعلام شده در آن را باقی نمی‌گذارد.
گفتنی است برخی از مواد منشور سازمان ملل متحد، برای الزام اعضاء به اجرای مصوبات شورای امنیت این سازمان محدودیت‌هایی نظیر عدم تعارض با قوانین داخلی و حاکمیت ملی کشورها قائل شده است ولی این محدودیت‌ها درباره قطعنامه‌هایی که تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل به تصویب می‌رسند، وجود ندارد و تمامی قطعنامه‌های فصل هفتمی بدون کمترین استثناء لازم‌الاجرا هستند. بند ۷ از ماده ۲ منشور ملل متحد در این باره تصریح می‌کند که؛ «هیچ یک از مقررات مندرج در این منشور، ملل متحد را مجاز نمی‌دارد در اموری که ذاتاً جزو صلاحیت داخلی هر کشوری است دخالت نماید ولیکن این اصل به اعمال اقدامات قهری پیش‌بینی شده در فصل هفتم لطمه‌ای وارد نخواهد آورد».
قطعنامه‌ای که قرار است امروز به تصویب برسد، مستند به ماده ۴۱ از فصل هفتم منشور ملل متحد است و انجام تعهدات ناشی از آن برای کشورمان الزام‌آور خواهد بود.
۴- «سند وین» مطابق آنچه در بند فوق آمده است، با تصویب قطعنامه شورای امنیت، قطعی و الزام‌آور می‌شود و مهلت دو‌هفته‌ای برای بررسی مفاد آن از سوی مجلس شورای اسلامی و یا شورای عالی امنیت ملی کشورمان، کمترین تاثیری در قبول یا رد آن نخواهد داشت، توضیح آن که اگر مجلس شورای اسلامی یا شورای عالی امنیت بعد از بررسی متن توافق وین به این نتیجه برسند که بخش‌هایی از آن با منافع ملی کشورمان در تعارض است و یا در آن، خطوط قرمز اعلام شده از سوی ایران رعایت نشده است، نتیجه این بررسی با عرض پوزش فقط برای ثبت در تاریخ ارزش دارد و در تغییر متن و انطباق آن با خواسته‌ها و مواضع ایران اسلامی کمترین تاثیری نخواهد داشت چرا که با تصویب قطعنامه شورای امنیت و قبل از انجام این بررسی‌ها، متن توافق وین الزام‌آور شده و مفاد آن از سوی کشورمان پذیرفته شده تلقی می‌شود!
۵- برخی از مسئولان محترم کشورمان در اظهارنظرهای رسمی خود از قطعنامه فصل هفتمی شورای امنیت سازمان ملل که قرار است امروز به تصویب برسد با عنوان «یک دستآورد»! یاد می‌کنند و از جمله اعلام می‌دارند با تصویب این قطعنامه اولاً؛ تمامی قطعنامه‌های قبلی شورای امنیت که علیه فعالیت هسته‌ای ایران صادر شده است لغو می‌شود و ثانیاً؛ این قطعنامه انجام تعهدات حریف در توافق وین را تضمین می‌کند و ... که در این باره باید گفت؛
الف: برخلاف آنچه دوستان عزیزمان مطرح می‌کنند، قطعنامه‌های قبلی لغو نمی‌شوند، بلکه مفاد آنها در قطعنامه اخیر شورای امنیت جای‌گرفته و تجمیع می‌شود.
ب: جمهوری اسلامی ایران هیچ یک از قطعنامه‌های قبلی شورای امنیت سازمان ملل را نپذیرفته و آنها را غیرقانونی اعلام کرده بود و برای اثبات نظر خود نیز دلایل و شواهد محکم و مستندی داشت. اما قطعنامه اخیر را پذیرفته است بنابراین، برخلاف تصور یا تلقی دوستانمان، قطعنامه‌های قبلی نه فقط لغو نمی‌شوند، بلکه با تجمیع در قطعنامه اخیر به قوت خود باقی خواهند ماند، با این تفاوت که تاکنون قطعنامه‌‌های یاد شده را غیرقانونی می‌دانستیم ولی در حالت جدید بر قانونی! و لازم‌الاجرا بودن آنها مهر تائید زده‌ایم!
ج: موضوع فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد که قطعنامه‌های قبلی با استناد به ماده ۴۱ آن علیه کشورمان تصویب شده بود، درباره کشورهایی است که صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی را بر هم زده و یا تهدیدی علیه آن محسوب می‌شوند. سخن مستند و مستدل جمهوری‌اسلامی ایران برای اعلام غیرقانونی بودن قطعنامه‌های مورد اشاره این بود که شورای امنیت سازمان ملل بر اساس کدام سند یا شاهد و قرینه‌ای، فعالیت هسته‌ای ایران را تهدیدی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای یا جهانی تلقی کرده است که صدور قطعنامه‌‌های فصل هفتمی علیه کشورمان را توجیه قانونی کند؟!
و اکنون با تن دادن به قطعنامه فصل هفتمی اخیر- بی آن که بخواهیم و یا به آن توجه داشته باشیم- رسما پذیرفته و اعلام کرده‌ایم که برنامه هسته‌ای ایران تهدیدی علیه صلح و امنیت جهانی و منطقه‌ای است! چرا؟! پاسخ روشن است، زیرا صدور قطعنامه فصل هفتمی اخیر را پذیرفته‌ایم و موضوع فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد از ماده ۳۹ تا ۵۱ آن، درباره کشورهایی است که صلح و امنیت جهانی و منطقه‌ای را به خطر انداخته و یا تهدیدی علیه آن به حساب می‌آیند!
۶- بند ۱۱ از پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره فعالیت هسته‌ای ایران تصریح می‌کند در صورتی که یکی از طرف‌های برجام بر این اعتقاد باشد که تعهدات توافق وین و یا بخشی از آن اجرا نشده است، شورای امنیت ملزم است ظرف ۳۰ روز نظر اعلام شده را به رأی بگذارد تا چنانچه اقدام کشور یاد شده (بخوانید ایران) مصداق نقض‌تعهد تلقی شود، ادامه اجرای پاراگراف A از بند ۷ این قطعنامه لغو شود. توضیح آن که موضوع پاراگراف یاد شده، لغو قطعنامه‌های قبلی شورای امنیت علیه برنامه هسته‌ای ایران و بازگشت دوباره آنها است بنابراین مفهوم بند ۱۱ این است که اگر یکی از ۶ کشور گروه ۵+۱ اعتقاد داشته باشد که ایران به تعهدات خود پایبند نبوده و یا بخشی از آن را اجرا نکرده است، شورای امنیت ظرف ۳۰ روز ادامه لغو قطعنامه‌های قبلی را به رأی می‌گذارد و چنانچه ادامه لغو قطعنامه‌های پیشین رأی نیاورد مطابق ماده ۱۲ از قطعنامه پیشنهادی، تمامی تحریم‌های ناشی از قطعنامه‌های قبلی بدون نیاز به تصویب مجدد- در این نکته دقت کنید- باردیگر لازم‌الاجرا خواهد شد. اکنون به موضوع بعدی که اوج موذی‌گری و خدعه حریف است توجه کنید!
۷- نکته در خور توجه این که، در این رأی‌گیری نیازی به رأی اکثریت اعضای شورای امنیت سازمان ملل نیست و از آنجا که ۵ کشور عضو دائمی این شورا یعنی آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه دارای حق وتو هستند، فقط کافی است که یکی از آنها خواستار بازگشت قطعنامه‌های قبلی شود. در این صورت، حتی اگر همه اعضای دیگر شورای امنیت نیز نظر دیگری داشته و خواهان عدم بازگشت قطعنامه‌های قبلی باشند، نظر و خواست آنها نمی‌تواند مانع از بازگشت قطعنامه‌های قبلی باشد، چرا که خواست و نظر همه آنها با همان یک رأی، یکی از ۵ کشور یاد شده «وتو» و بی‌اثر خواهد شد.
به بیان دیگر بندهای ۱۱ و ۱۲ پیش‌نویس قطعنامه‌ای که قرار است امروز به تصویب برسد، تصمیم احتمالی - فقط احتمالی- چین و روسیه برای پیشگیری از بازگشت قطعنامه‌های قبلی را غیرقابل اجرا و بی‌اثر کرده است. زیرا بر فرض که یکی از دو کشور چین و یا روسیه بخواهند مانع از بازگشت قطعنامه‌های قبلی شوند، در این صورت، اگر چه هر دو کشور یاد شده دارای حق وتو هستند و می‌توانند خواستار ادامه بخشA از بند ۷ یعنی ادامه لغو قطعنامه‌های قبلی و عدم بازگشت دوباره آنها شوند ولی رأی منفی فقط یکی از سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس برای بی‌اثر کردن تصمیم آنها کافی است زیرا این سه کشور نیز دارای حق وتو هستند و رای منفی هر یک از آنها به بازگشت دوباره قطعنامه‌های یاد شده به مفهوم وتوی نظر سایر اعضای شورای امنیت سازمان ملل خواهد بود.
اکنون می‌توان این اظهارنظر اوباما را به ارزیابی نشست که با تلویحی نزدیک به تصریح دست چین و روسیه را در پیشگیری از اقدامات آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران، کوتاه اعلام کرده بود.
۸- پیش‌نویس قطعنامه‌‌ای که قرار است امروز - و یا حداکثر چند روز دیگر- در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب برسد، از سوی آمریکا تهیه و ارائه شده است و از آنجا که تصویب آن به دلایل یاد شده، می‌تواند ایران را با دشواری‌های فراوانی روبرو کند پیشنهاد می‌شود جمهوری اسلامی ایران از هم‌اکنون، مخالفت خود با پیش‌نویس مورد اشاره را رسما اعلام کرده و خواستار تغییر بخش‌هایی از متن پیش‌نویس- از جمله بندهای ۱۱ و ۱۲، ضمیمهB و... آن- شود.
۹- درباره متن سند وین که با عنوان برجام از آن یاد می‌شود نیز گفتنی‌هایی هست که اصلاح آن ضرورتی حیاتی دارد و در شماره‌های آینده به آن خواهیم پرداخت ولی از آنجا که تصویب قطعنامه فصل هفتمی اخیر متن یاد شده را قطعی و لازم‌الاجرا خواهد کرد، انتظار می‌رود- و‌انتظار منطقی و فوری و حیاتی نیز هست- که جمهوری اسلامی ایران نظر نهایی خود درباره آن را به نتیجه بررسی‌های دقیق این سند از سوی مجلس شورای اسلامی، شورای عالی امنیت ملی موکول کند و برای انجام این بررسی دقیق علاوه بر دو نهاد یاد شده، از حقوقدانان برجسته و صاحبنظران دیگر نیز به طور جدی دعوت به عمل آورد.
 
کلمات کلیدی : مذاکرات+وین
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۰۹:۵۳:۵۶
رهبری در دیدار مسئولان سفرای کشورهای اسلامی:
موضوع هسته‌ای توسط مسئولان در حال پیگیری است و نباید موجب دو دستگی مردم شود

یعنی دیگه تا کجا میخوان براساس منافع شخصی و جناحی از رهبری عبور کنن ؟ (3054728) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۰۹:۵۵:۱۶
کاسه داغتر از آش همین جناب شریعتمداری.برادر من وقتی مقام رهبری می فرمایند تیم مذاکره کننده مورد وثوق ایشان هستند شما چیکاره ای .انگار یاددتون رفته رهبری فصل الخطاب هستند. خسته نشدی از اینهمه توهم توطئه بترس از خدا بترس (3054735) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۰۹:۵۸:۳۹
خداهمه راهدایت کند که منافع ملی رابرمنافع گروهی ترجیح دهند (3054741) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۰:۰۵:۱۳
اون روزی که سبد سبد قطعنامه علیه ایران صادر می شد هیچکدو لازم الاجرا نبود و اینهمه تحریم اجرا شد؟ این که ایران قطعنامه قبلی رو نپذیرفته دلیل بر اجرا نشدن اونه؟ اگه سعید جلیل این توافق رو صورت داده بود هم جناب شریعتمداری همینگونه سخن می گفت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3054752) (alef-1)
 
افشار
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۰:۰۵:۴۲
آین آقایان کیهانی کلا قصد قبول کردن واقعیات رو ندارند
خداوند اینها رو به راه راست هدایت کند. (3054753) (alef-1)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۰:۰۹:۵۸
با سلام
همانطور که پیشتر در همین سایت نوشته بودم ،پیش بینی این مطلب را کرده بودم ولی دولت نامردان ما چنان اختیار از دست داده و واله و شیدا بسوی این دام می تازند گویا هردوطرف این توافق یکی است و آن هم سمت دشمن ما .رئیس جمهور ادعا کرد این قطعنامه ذیل فصل هفت نخواهد بود (این تصویب ذیل ماده 25 و نه در فصل 7 خواهد بود) .بدجوری رودست خورده ایم و خطای این دولت بدتر از ترکمانچای در حافظه این ملت باقی خواهد ماند. (3054768) (alef-1)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۰:۲۰:۱۶
سلام !!!!
نمیدونم آقای شریعتمداری که همواره احساس میشه انقدر دقیق و دلسوز مملکت هستند چرا این روزها که یکی پس از دیگری دست یک یک همدلان و رفقای گرمابه و گلستانشان در دولت کذایی قبل رو میشود ، سکوت و خققان معنا داری کرده اند....

مثل اینکه ایشون یادشون رفته چه سنگی از دولتی که جز بدبختی و رکود و تورم و از همه بدتر به تباهی کشاندن امید و عزت نفس تک تک ما ایرانیها داشتن رو در اون ایام نامیمون به سینه میزدند....

جناب ایشون بهتره چشمهای خودشونو به حقایق نبندند.....اینکه کورکورانه یک کشور مهم و قدرتمند و تاثیرگذار مثل دولت ایالات متحده رو تنها دولت متخاصم دنیا با ایرانیها بدونند همونقدر نشانه بلاهته که چشم امید واهی به رای دیگر کشورهایی چون روسیه و چین که حتی یک نقطه روشن در تاریخ سیاسی ما نداشتند رو داشتن ( بصورت واضح بند هفت خط نهم از مقاله ایشان نشان از نوعی دیگر از دلبستگی و خوشبینی به دیگر رقبای جهانی است)

از طرفی اگر ایران واقعا بدنبال ساخت سلاح هسته ای نسیت و همچین خیالی در سر نمیپرورد، دیگر از بازگشت تحریم چه باک؟ از سوی دیگر برفرض که جامعه جهانی چشم خود بر حقایق را ببندد و در راستای تحریم مجدد ما با بهانه جویی برآیند....ماراچه باک ؟

چرا همیشه انقدر فقط باید نیمه خالی لیوان را دید؟؟ با این سیاست تا کنون در کدام جبهه پیروز بوده ابم ؟؟ ضمنا ، آیا نمیتوان تصور کرد که در پس این دلواپسی های بیهوده منافع یا قرایضی شخصی پنهان است ؟؟؟!!!

تا وقتی چنین افرادی در تبیین و نگارش ایدئولوژی های این نظام قرار داشته باشند، وضع همانی است که میبینیم....

این مملکت رهبر داره جناب شریعتمداری ... شمارو به تقوای الهی توصیه میکنم...این از دیانت که هیچ،حتی از انسانیت به دور خواهد بود اگر برای فروش بیشتر و مطرح کردن خویش دست به هر اقدامی بزنیم. (3054794) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۰:۲۸:۰۱
کلاه اصلی را سر توافق نامه نگذاشتند بلکه در قطع نامه آتی شورای امنیت که قرار است امروز تصویب شود خواهند گذاشت. (3054818) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۰:۳۳:۳۴
آقای شریعتمداری خدا وکیلی یکی از عملکردهای مثبت خودت رو تو این 35 سال بگو تا ببینیم تو در حوزه عمل چکاره ای ؟؟؟
نشستی کتار گود و فقط در خراب کردن جناح مخالفت قلم فرسایی میکنی !!!
فردای قیامت اون بیت المالی که در اختیارته و بی پروا به باد میدی بد جوری یقه ات رو میگیره. (3054837) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۰:۳۴:۰۴
آقای شریعتمداری عزیز.
میشه بسه؟ (3054839) (alef-1)
 
سعيد
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۰:۳۶:۲۸
من متعجبم با توجه به أين همه تسلط به حقوق و دانش بين المللي و درايت و آينده نگري چرا جناب حاج حسين شريعتمداري رو مشاور يا سرپرست تيّم مذاكره كننده نكردند كه مطمئنا اگر أين دلواپسي أيشان حل ميشد و نظرات شان اعمال ميشد حتما كلاهمان را باد ميبرد و باز هم مطمئنا ايشان دفاعيه خوبي برأي أين كلاه باد برد داشتند. أصلا ايشان ماوراء درايت و آينده نگريي هستند مخصوصا كه نظرات اخير كنگره أمريكا را با تغيير جزئي إبراز ميكنند (3054846) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۰:۴۲:۲۴
آقای شریعتمداری شش قطعنامه قبلی را که خیلی بدتر بودن را غیرقانونی خوانده و گفتن چومن ما قبول نداشتیم غیر الزام اور ولی این قطهنامه را که خیلی بهتره را الزام اور چون قبولش کردیم که مشخصه استدلال ایشان کاملا غلطه. قطعنامه ای شورای امنیت از لحاظ حقوقی به رد یا قبول ما بستگی نداره.
بعد هم همه ببینن چقدر کار و مذاکره در سطح بین الملل سخته و به قدرت واقعی یک ملت بستگی داره .مثل سخنرانی هایی نیست که هر روز افراد مختلف میرن پشت تریبون و برای همه دنیا راهنمایی ودستورالعمل صادر می کنن
اینکه در آینده بعد از این توافق چه اتافقی می افته کاملا به ما بستگی داره که بتونیم یک رشد سریع تو اقتصادمون محقق کنیم وگرنه هر چه ضعیف تر باشیم بیشتر تهدیدمون می کنن
بعد هم آقای شریعتمداری از این ناراحتن که چین وروسیه تو این قطعنامه جدید حق وتو ندارن . که سادهلوحی و اعتمادشون به روسیه و چین را نشون میده که در چند سال گذشته عواقبش را بد جوری تجربه کردیم. برادر عزیز مگه اون شش تا قطعنامه را برای ما لااقل یکی را وتو کردن؟
حرف های چند روز پیش اوباما رانشنیدین چقدر از پوتین در موضوع هسته ای ایران تمجید کرد . حرف هاش را نشنیدی که موضعش پوتین در مورد سوریه عوض شده. باز هم امید به چین وروسیه؟؟؟؟؟ (3054866) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۰:۴۶:۱۸
آقای شریعتمداری لطفا" در این روزها که مردم به آینده امیدوار شدند شما سکوت کنید. لطفا" (3054882) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۰:۵۹:۳۸
حرف حساب زده (3054929) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۲:۵۲:۲۸
اصلا آقای شریعتمداری مگه حرفی غی حرف حساب هم میزنه؟ فقط ملت نا حسابی اند (3055376) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۲۰:۴۰:۱۹
تو وکیل ملت نباش از جانب خودت حرف بزن... عشق من استاد شریعتمداری... (3057162) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۱۶:۳۴
بله! ایشون همیشه حسابگرانه "وجیزه" نویسی میکنن! قبل از توافق، فرمودند یا نمیشه یا اگر بشه ما همه چی دادیم هیچی نگرفتیم! قسمت اول که درست در نیومد به حول و قوه ی الهی، ایشون چشم به قسمت دوم دوخته میخواد بگه ما همیشه راست میگفتیم! (3055487) (alef-1)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۱:۰۳:۲۴
اقا جان...مگر مذاكره كنندگان حقوقدان همراهشان نبوده...مگر اقاي ظريف نگفت انچه كه توان داشتيم انجام داديم...ايا بقيه 6 كشور اجازه ميدادند ما هر چه ميخواهيم بدست اوريم و هيچ چيز هم ندهيم...چطور در همين وجيزه خودتان بيان كرده ايد كه 7قطعنامه قبلا عليه ما صادر شده...خب اين يكي هم رويش...چگونه حالا كه دوستي روسيه بنفع است روي وتو ان حساب ميكنيد ..تا ديروز كه در متونتان روسيه از همه كشورها بي اعتمادتر بود...شما اگر تحليلگر بوديد بايد يك روز بعد از ارايه متن تحليل ميكرديد..از روي دست ديگران نوشتن تحليل نيست...بله در اين متن قسمتهاي زيادي است كه به نفع ما نيست...قرار بر همين بوده ..اين يك تفاهم چند طرفه است ...يك خطابه نيست...داد و ستد است ...اگر چه ما هم ميدانيم به نا حق است ..ولي ايا راهي بود كه مذاكره كنندگان نرفتند...جناب شريعتمداري...شما منتقد منصفي نيستيد..شما مثل كساني هستيد كه در تاريكي ميخواهد مچ گيري كند...شما اگر دلسوز بوديد بيان كنيد كه تا حالا چند نامه ارشادي درباره اين متن به مذاكره كنندگان ارايه كرده ايد..چند بار خصوصي ايرادات را گفته ايد ..شما كه ادعاي اگاهي ميكنيد چند بار راه درست را نشان داده ايد ..بقول اقا ايراد گيري راحت است...به روش مالوف خودتان مثالي مياورم تا راحت قضيه را هضم كنيد...يكي از اقوام ما وقتي مشكلي براي كسي پيش مي ايد بجاي كمك و دلداري در جمع حاظر ميشود و ميگويد...كاكا من ميدونستم كه اين اتفاق مي افتد...در يكي از اين موارد فردي كه از اقوام نزديك بود و عزيزش را از دست داده بود بعد از اين گفته اش يقه او را گرفت و گفت...پس لا مذهب تو كه ميدونستي چرا جلو مرگ عزيز من را نگرفتي..تو نعو ذ بالله يا خدايي يا نماينده خدا...شما هم جناب شريعتمداري مثل ان همشهري ما هستيد......... (3054946) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۱:۰۴:۳۸
رهبري عالي نظام نيز تاكيد كردند كه موضوع هسته‌اي توسط مسوولان در حال پيگيري است و نبايد موجب دودستگي شود. حالا شما مسئولیتی در کشور دارید؟ یا جز کوبیدن بر طبل دودستگی کار دیگری ندارید. (3054950) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۱:۲۱:۱۷
شروع شد.... (3055009) (alef-3)
 
موافق انتقاد!
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۲:۴۹:۴۱
سلام
دوست عزیز چرا از انتقاد می ترسید؟
مگر خدای ناکرده در کارتان مشکلی می بینید که می ترسید عیان شود که از بیان می ترسید؟
اگر این چنین است پس بگذار تا قبل از پایان تاریخ کشور مستقل جمهوری اسلامی ایران این انتقادات شروع شود و الا پس از پایان تاریخ استقلال کشور دیگر این انتقادات محال می شود .... (3055369) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۴:۲۲:۱۳
حرف حساب جواب نداره درسته ؟ (3055803) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۴:۲۸:۰۰
نمایش با دوستان مدارا نتیجه اش این میشه !!! یعنی عقب نشینی تا بینهایت و تبدیل شدن به کشوری تو سری خور !!!!!!!!!!!!! (3055831) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۴:۴۷:۵۸
شما ها هر گاه اشتباه کردید دنبال مقصر گشتید ولی خودتان اشتباه می کنید هیچ کس حتی حق اظهار نظر و نقد را ندارد.
این است شعار نقد سازنده (3055907) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۲:۲۰
چی شروع شد؟
غرض ورزی را کنار بگذارید و کمی منطقی نگاه کنید
یکی از اعضای تیم هسته ای تلویحاً مطلب فوق را تایید نموده و آن را جز متن توافق نامه دانست (3055985) (alef-1)
 
سلمان
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۱:۳۰:۳۰
بهترین راه حل این بود که میگذاشتند ما غنی سازی را بدون محدودیت ادامه دهیم وتحریمها هم لغو شود ولی نشد وما مواجه با سیل بیکاران وگرانی وآینده ای نا مشخص هستیم.

بدون اینکه قصد توهین داشته باشم آیا این مواضع آقای شریعتمداری ریشه در کاراکتر ایشان ندارد؟ آیا شما درفامیل واشنایان با این تیپ وقیافه کسی را سراغ ندارید که چهره عبوثی داشته باشد وهمیشه از همه کس شکایت دارد؟ متاسفانه من چند مورد سراغ دارم .اینها دنیا را زیبا نمی بینند چون بدلیل شکل ظاهری چندان مورد توجه قرار نمیگیرند حالا اگر مشکل جسمانی و یا سوء تغذیه هم داشته باشند که واویلا (3055038) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۱:۳۲:۱۹
رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان و سفرای کشورهای اسلامی تاکید کردند: موضوع هسته‌ای توسط مسئولان در حال پیگیری است و نباید موجب دو دستگی مردم شود.

آقای شریعتمداری اگر شما جزو مسئولان پیگیر پرونده هسته ای هستی که هیچ ، اگر نیستی چرا باعث دو دستگی مردم میشی؟ (3055045) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۱:۳۹:۰۱
حرف مفت زده..بدون اینکه بخونم (3055064) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۱:۵۰:۲۴
شریعتمداری را چه شده است که همزبان با اسرائیل و اعراب حاشیه خلیج فارس به مخالفت با توافق پرداخته؟!
منافع شخصی و حزبی تا کجا!!!!! (3055114) (alef-1)
 
پویان
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۱:۵۳:۰۵
حاج حسین روشنگر...ممنون آقای شریعتمداری از قلم پرنفوذ و صریحتون. (3055128) (alef-1)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۱:۵۴:۱۴
کدوم حرف حساب...؟! بقول خودشون ذکر دو نکته ضروری است: ۱- به فرض ک شما با دلیل و مدرک قطع نامه‌های قبلی رو قبول نداشتین، فایدش چی بود؟! ما تحریم شدیم و ملت و دولت فقیر و فقیرتر شدن. ۲- ما که تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی (منظورشون اسرائیل) نیستیم چرا هی تو تریبونای عمومی مقامات کشورمون براشون خط و نشون میکشن؟! نمیشه بی تهدید عمومی کارتون رو پیش ببرید؟!. حالا دو کلمه حرف حساب: ۱- ما اندازه زورمون دستاورد داشتیم و حتی بیشتر، آرمانهامون رو با واقعیتا قاطی نکنیم. ۲- طلا که پاکه چه منتش به خاکه، وظیفمون رو درست انجام بدیم و زیرآبی نریم تا بهمون گیر ندن، و اگه اونا زیر قول و قرارشون زذن یا دبه درآوردن، از سیاهی که دیگه رنگی بالاتر نیست، فوقش برمیگردیم اینجایی که هستیم... ولی ارزش داره امتحانش کنیم شاید از این وضعیت کشور دربیاد.. (3055131) (alef-1)
 
سید محسن
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۲:۰۳:۴۳
خداییش اگه اینجور که شریعتمداری میگه باشه باید به جای جشن هسته ای

عزای ملی اعلام شود. (3055176) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۲:۰۴:۴۹
خوب مسولین چرا جوابی برای سوال منطقی آقای شریعتمداری نمی دهند؟ (3055184) (alef-1)
 
آزاده
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۲:۰۵:۳۰
شما میرفتی از منافع ملت دفاع میکردی خوب!!!! ایشون یه جوری حرف میزنن انگاری عملکرد گزینه مورد حمایت خودشونو ندیدیم!!!! (3055189) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۲:۰۸:۵۷
آیا غیر قانونی دانستن قطعنامه های شورای امنیت در گذشته از طرف ایران باعث شد که اثر این قطعنامه ها یک درصد کمتر بشه که حالا به این کار افتخار کنیم و آیا پذیرفتن یا نپذیرفتن قطعنامه جدید از طرف ایران تأثیری در برگرداندن تحریم ها در صورت تخلف از توافق داره؟ (3055203) (alef-1)
 
سید محسن
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۵:۴۹:۱۶
غیر قانونی دانستن قطععنامه های قبلی سازمان ملل حداقل سودش این بود که برای حمله نظامی به کشورمان هیچگاه اجماع جهانی صورت نگرفت (3056097) (alef-13)
 
مریم
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۲:۱۱:۱۹
ایراد گرفتن کار راحتی هست ولی حل مشکل و راه کار پیدا کردن سخت هست (3055216) (alef-1)
 
هادی
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۲:۱۲:۱۲
بنده البته متن پیش نویس رو نخونده م و حقوقدان بین الملل هم نیستم، اما با نوع استدلال جناب شریعتمداری تصور می کنم که اگر تصمیم به عهده ایشان و امثال ایشان بود، نه تنها توافق ژنو و هیچ توافق دیگه ای به فرجام و برجام نمی رسید، بلکه اصلا عضو سازمان ملل متحد هم نمی شدیم! (3055221) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۲:۱۶:۲۵
اگر تمامی بندها کاملا به نفع ایران بود ایشان باز هم ایراد میگرفتند (3055240) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۲:۱۸:۲۴
آقای شریعتمداری.
1- روزی که پشت سر هم قطع نامه علیه ما تصویب می شد و رئیس جمهور مورد طرفداری شما آنها را کاغذ پاره می خواند و شما هم تحریم ها را نعمت می دانستید فراوش کرده اید و حال زبان باز کرده اید.
2- تناقض در همین حرف های شما آشکار است که می فرمائید اساسا مصوبات شورای امنیت را قبول ندارید و حال از قطع نامه جدید احساس ترس می کنید. برای شما که کاری ندارد تا این قطع نامه جدید را هم مانند قبلی ها قبول نکنید و از عدم اجرای آن هم ابایی نداشته باشید
3-نشما هنوز روی حق وتوی چین و روسیه خیلی حساب می کنید ولی همین دو کشور قطع نامه های ضالمانه قبلی را تائید کرده اند و در آینده هم برای حفظ منافع خود از هیچ ظلم مضاعفی دریغ نخواهند کرد.
4- نهایتا اینکه در همین مذاکرات مشخص شد طرف اصلی دعوا آمریکاست و بقیه چها کشور ظاهرا هیچ عددی نیستند بنابر این تا مشکلات را با این کشور ولو به زعم شما ظالم حل و فصل نکنیم از تمسک به سایر کشورها راه به جایی نخواهیم برد. (3055253) (alef-1)
 
اسماعیل
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۲:۲۳:۰۲
جناب شریعمتداری , اگر واقعا تابع رهبری هستید ایشان فرمودند دو دسته گی ایجاد نشود چرا با این حرفهای " شش من یغاز " ایجاد نفاق و تفرقه می کنید ؟؟؟؟؟؟
الف چرا کامنتهائی که برای آقای شریعمتداری می گذاریم را منتشر نمی کنید ..... (3055269) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۲:۲۵:۱۶
شما مشکل مالی نداری توافق بشه یا نه براتون فرقی نداره اما مردم با هزار تا مشکل یک کمی امیدوار شدن به رفع مشکلاتشون نه خطوط قرمز (3055279) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۲:۲۵:۵۴
اگر این توافق هسته ای واقعا به ضرر ماست نمیدونم چرا این قدر اسراییل وعربستان وبقیه دشمنان ایران از ان خشمگین وناراحتند. (3055283) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۲:۲۶:۵۹
آقای حاج شریعتمداری
اگر حرف برادران مومنت را قبول نداری
به صحبت جالب آقای نتانیاهو توجه کن که گفتند ایران این توافق را حتی در خواب هم نمی دید (3055286) (alef-1)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۲:۳۳:۱۷
من حرف حساب دلواپسا رو متوجه نمی شم. بعضیاشون میگن ممکنه کنگره توافق رو لغو کنه یا 5+1 بدعهدی کنه. بعضیهاشون میگن کلاه سر ما گذاشتن بالاخره اگه کلاه سرمون رفته چرا نگران عدم اجرای توافق هستید؟ (3055311) (alef-1)
 
موسوی
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۲:۳۷:۰۵
به نظر همفکران شما قطعنامه ها کاغذ پاره است حالا که ورق برگشته قطع نامه ها اهمیت پیدا کرده (3055326) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۰۰:۳۶
این صحبتها را واقعا باید جدی گرفت. (3055400) (alef-1)
 
رسول مشهدي
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۰۴:۱۴
با تاملي در يادداشت آقاي شريعتمداري بسادگي ميتوان پي برد كه برداشت ايشان از تعهدات بين المللي كشورها تا چه حد سطحي است.
در بند 2 يادداشت خود مي فرمايند كه با تصويب قطعنامه امروز در شوراي امنيت بيانيه وين به يك سند لازم الاجراء مبدل خواهد شد.
بايد به ايشان يادآور شد كه مگر قرار بوده بيانيه وين در حد بيانيه باقي بماند؟
آيا كشوري كه عضو سازمان ملل بوده و اركان آنرا قبول كرده ميتواند بصرف اينكه قطعنامه اي را قبول ندارد از تعهدات بين المللي خود قصور نمايد؟
بله اينكار در زمان آقاي احمدي نژاد اتفاق افتاد كه ايشان در اوج بدمستي خود قطعنامه هاي سازمان ملل را كاغذ پاره خواند و آنها بي ارزش مي انگاشت ولي اولا منجر به تصويب قطعنامه هاي بعدي شد كه حتي دوستان نزديك ما هم آنها را بر عليه ما اجراء كردندواقتصاد ما را به ويراني كشاندند.
آقاي شريعتمداري حالا بايد برويم و با هزار منت پولهايمان را از چين وهند پس بگيريم.تازه اگر آنرا هم درست پرداخت نمايند.
كجاست آقاي احمدي نژاد كه بيايد و دوباره قطعنامه هاي شوراي امنيت سازمان ملل را به كاغذپاره تشبيه كند و لبخندهاي مكش مرگ ما بزند.؟
نكند دلتان براي آنروزها تنگ شده؟
آقاي شريعتمداري اگر 23 ماه مذاكره شد و رفت و آمدهاي متعدد انجام گرفت و اگر قرار است ما فعاليتهاي هسته اي خود را مدتي محدود كنيم و قبول كرده ايم بايد به آن پايبند باشيم و گرنه آش همان آش است و كاسه همان كاسه. و در بدترين حالت به زمان آقاي احمدي نژاد رجعت خواهيم كرد و باز بايد مسخره بازيهاي وي يا امثال وي را تحمل كنيم و احيانا به جنگ جامعه بين المللي برويم. (3055416) (alef-1)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۰۷:۴۸
منفی (3055442) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۱۲:۴۴
ممنون از تخصص و همه چیز دانی اقای شریعتمداری. آدم را یاد احمدی نژاد می اندازد. ایشان حقوق بین الملل خوانده اند؟ چرا در هر چیزی به خود حق نظر می دهند؟ (3055464) (alef-1)
 
دلسوز خوزستانی
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۱۵:۱۵
برادر شریعتمداری عزیز من شما را بسیار دوست دارم واحترام میگذارم ولی اجازه بدهید ببینیم آخر ماجرا ی این توافق چه میشود وبه کجا خواهد رسیدمن هم مثل شما زیاد به این اروپا ئیها خوشبین نیستم چون در این 35سال گذشته چه کارهایی که علیه این نظام مقدس که انجام ندادند. (3055472) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۱۶:۱۹
"کنون می‌توان این اظهارنظر اوباما را به ارزیابی نشست که با تلویحی نزدیک به تصریح دست چین و روسیه را در پیشگیری از اقدامات آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران، کوتاه اعلام کرده بود."
آخه نه اینکه در دفعات قبل این دول دوست با وجود اینکه تمام منافع آنها از سوی ایران تامین شده بود کاری کردند و مانع شدند که فردا بخواهند این کار را انجام دهند. آدمی که خود ر ا به خواب زده است را نمی توان بیدار کرد. (3055486) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۲۳:۰۷
همش سنگ اندازی... (3055554) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۳۱:۰۸
ظاهرا آقای شریعتمداری به چیزی کمتر از جنگ با نیروهای ائتلاف جهانی راضی نمی شوند چرا امریکا و غرب و اغلب کشورهای جهان، مابقی دوستانشان را اذیت نمی کنند چرا تمام دوستان جهان پیشرفته ، مرفه اند ؟... ما هم میتوانیم با دنیای پیشرفته آشتی کنیم... چرا آشتی نکنیم؟ چرا نتوانیم مثل اینهمه کشور با شرق و غرب ما هم دوست باشیم؟ (3055598) (alef-1)
 
بخروز
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۴۰:۱۹
اولا اگه به روسیه و چین اعتباری بود قبلا تحریمهارو وتو میکردن پس اگه این متن هم اصلاح بشه عمرا اونا عدم تمدید لغو تحریمهارو وتو نخواهند کرد. در ضمن تغییر برجام از سوی مجلس ایران و درخواست تصویب قبل از شورا در مجلس، این اجازه رو به کنگره هم میده اعلام نظر کنند و این یعنی بازگشت به خانه اول . در ضمن اقای شریعتمداری نفرمودند اگر ایران مصوبات قبلی شورا رو قبول نداشته و دلایل و شواهد مستند داشته چرا نتوانسته در ده سال گذشته مانع تصویب تحریما یا لغوشون بشه و یا اصولا پذیرش یا عدم پذیرش انها چه اثری در تحرمها و اعمال انها و حال واحوال مردم ایران داشته است؟؟؟ (3055622) (alef-1)
 
Saeid تمر
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۴۱:۱۸
اگر دولت پاسخگو است باید در باره آن بند از وتو مانند بودن رای منفی یک کشور توضیح کافی به من رای دهنده بدهد.

البته اعضای شورای امنیت، شامل اعضای غیر دائم هم می شود که نقش آنها را آقای شریعت مداری هم باز نکرده است.


به هرحال، هر کسی توضیح دهد مممنون می شویم حتی اگر نقد کند این یادداشت کیهان را. (3055627) (alef-1)
 
حقجو
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۵۴:۰۳
آقای حسین شریعتمداری شما کاملا درست می فرمایید این شما و هم رزمانتان هستید که این بلا را سر این مملکت در آوردیید حالا دستتان را پیش گرفته اید که پس نیفتید شما از چه کسی ادعای طلبکاری دارید این امثال بنده هستند که از امثال شما طلب کار هستیم که با این طرز مملکت داریتون صدها میلیون تومان به بنده و هزاران میلیارد دلار به این مملکت زیان وارد کردید شما شاید بتوانی افراد ساده را با طرفندهای مطبوعاتی بفریبی ولی برای سئوالهای خداوند و آدمهای با سواد ایرانی هیچگونه جواب مستند و مستدل نداری انشا الله در همین دنیا به خودت ثابت خواهد شد . (3055677) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۵۵:۰۴
به عنوان يك كارشناس حقوق بين الملل و مخالف بسياري از مواضع آقاي شريعتمداري ، با اين نظر ايشان كاملا موافقم و به هوشمندي ايشان و مشاورانشان در توجه به اين ظرائف مهم اذعان مي نمايم . (3055685) (alef-1)
 
گلزار
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۵۶:۵۷
قابل توجه ذوق زدگان از توافق با امریکای جنایتکار! (3055690) (alef-1)
 
داود
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۴:۰۸:۴۸
ای بابا . یکی نیست
این آقا رو به در خروج راهنمایی کنه.... (3055745) (alef-1)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۴:۰۸:۵۵
شما چرا زير پوشش آقا ميريد
آيا شما نبوديد كه اين افراد رو خائن نام ميبرديد
حالا زحمت كش و شجاع شدند؟!!!!!
حالا خودتون رو گرگ داستان شنگول و منگول ميكنيد؟!!!!!
مردم اينها واسه منافع خود ميگن و هنوز براي صلاح اين مملكت سخن نميگن.
با تشكر (3055747) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۴:۱۹:۳۸
این یعنی نقره داغ کردن ایران و دور زدن تیم مذاکره کننده !!! (3055793) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۴:۴۸:۲۵
کلاهی که امثال شما و احمدی نژاد سر ما گذاشتید هیچ نگذاشت! (3055908) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۴:۵۰:۵۶
شما با تیمت میرفتی کارها رو روبراه میکردی
فعلا تو ی8 ساله گذشته حرفف نزدنت و تیم مورد حمایتت باعث برداشت پول بالایی از بیت المال شد اونموقع محقق و مفسر و دیندار پیگیر خواست مردم و رهبری و ... نبودی
بشین دیگه بسه (3055918) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۴:۵۷:۵۴
1- شما و دوستانتان که از اولش هم برای قطعنامه های شورای امنیت ارزشی قائل نبودید، حالا هم به آن توجه نکنید و کار خودتان را انجام دهید.
2- بزرگان نظام از همه چیز این توافق مطلع بوده اند و از شما بهتر صلاح مملکت را می دانند.
3- این توافق هرچه که باشد بهتر از مذاکرات بی سر و ته جلیلی است که می رفت به قول دکتر ولایتی، برای آنان بیانیه می خواند.
4- شما نفستان از جای گرم بلند می شود یا اینکه کاسب تحریم هستید. بالاخره اکثریت مردم را درک نمی کنید.
5- امیدوارم که همه ما به راه راست هدایت شویم تا از روی رقابت سیاسی با رقیب داخلی، کشور را با خطر جنگ مواجه نکنیم. (3055942) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۵:۰۴:۲۷
آقای دانشمند! (3055962) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۵:۰۹:۲۹
بیایید به جای برخورد صفر و یکی، و احساسی، منطقی به قطعنامه سازمان ملل نگاه کنیم.
صحت مطالب فوق تلویحاً، توسط یکی از اعضای تیم هسته ای در اخبار ساعت 14 دیروز تایید شد (3055975) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۵:۰۹
برداشت آقای شریعتمداری از این بند به شکل عجیبی غلط است:
"در صورتی که یکی از طرف‌های برجام بر این اعتقاد باشد که تعهدات توافق وین و یا بخشی از آن اجرا نشده است، شورای امنیت ملزم است ظرف ۳۰ روز نظر اعلام شده را به رأی بگذارد تا چنانچه اقدام کشور یاد شده (بخوانید ایران) مصداق نقض‌تعهد تلقی شود، ادامه اجرای پاراگراف A از بند ۷ این قطعنامه لغو شود."
خب عزیزم وقتی نظر اعلام شده را به رای می گذارد برای تصویب آن باید 5 عضو دائمی به اجماع برسند وگرنه تصویب نخواهد شد. حق وتوی آمریکا یا فرانسه یا انگلیس موجب تصویب هیچ نظری نخواهد شد و اصولاً حق وتو در تصویب قطعنامه ها هیچ اثری ندارد ولی می تواند مانع تصویب قطعنامه ها شود. وقتی آقای شریعتمداری این اصل بدیهی را وارونه نشان می دهد خیلی سخت است باور کنیم ایشان حب و بغض خود را در سخنانش دخیل نکرده است. (3055990) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۶:۲۱
نمیشه این کیهان تعطیل بشه؟؟ همین امروز رهبری فرمودند دودستگی ممنوع. پس این اقایون از کجا فرمان میگیرند واقعا؟؟؟؟!!! (3055996) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۵:۲۹:۵۵
سلام
آدمی که خواب است را میشود صدا کرد واز خواب بیدار نمود ولی آدمی که خودش را به خواب زده(بخوانید آقای شریعتمداری) را هرگز تا خودش نخواهد نمی توان بیدار کرد. (3056037) (alef-1)
 
قزلسفلو
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۵:۳۱:۳۴
متاسفم برای آقای توکلی که به خاطر جاه ومقام دنیوی ، در برابر چنین اجحاف و لطمه جبران ناپذیر برای کشور ( توافق امیر کبیر زمان در وین ) حتی کمترین اظهار نظر را در سایت خود ندارند ، آقای توکلی مگر شما و امثال شما نماینده ملت و صاحب این سایت نیستید؟ چرا همیشه زحمت دفاع از منافع ملی و نقدهای این چنینی بر عهده آقای شریعتمداری باشه ؟ (بعد با افتخار کامت های توهین آمیز به ایشان رو هم به خاطر خوشایند کاربرانتون منتشر می کنید ) نکنه از نزدیکی انتخابات نگرانید ؟ یا مقهور تبلیغات رسانه ای اصلاح طلبا شده اید ؟ (3056042) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۵:۵۹:۲۹
ای بابا بازم شروع شد چشم دیدن موفقیت دولت امید رو نداری (3056134) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۶:۰۱:۵۳
اشتباه نکنید جناب شریعتمداری.مردم و روزنامه های دیگر از متن توافقنامه راضی نیستند بلکه خوشحالیشان از این است که امثال شما نتوانستند به بهانه هسته ای مملکت را در گرداب جنگ بیفکنند. (3056146) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۶:۰۵:۳۹
این یه بار استثنا باهاش موافقم :) (3056161) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۶:۱۲:۴۰
مرحوم گل آقا یادش بخیر
می گفت در کیهان فقط دو کلمه حرف حساب داریم :کیهان بچه ها روزهای سه شنبه منتشر می شود!!!!فقط همین! (3056183) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.