نظر منتشر شده
۱۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 299534
نگاهی دقیق تر به داعش/۲
ابوبکر البغدادی کیست/ داعش چگونه رهبران جبهه النصره را ترور کرد
بخش خارجی الف، 13 مهر 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۰۰
الف در نظر دارد در چند يادداشت به واكاوي دقيق تر مباني، افكار و بنيانگذاران داعش بپردازد. قسمت اول مطلب دیروز با عنوان «طرح کندوی زنبور عسل چه بود/ چرا پرچم داعش سیاه است» منتشر شد. یادداشت دوم به زندگینامه ابوبکر البغدادی،شکل گیری جبهه النصره و داعش و تسویه حساب این دو گروه می پردازد.

انتصاب ابوبکر البغدادی
در تاریخ ۱۹/۰۴/۲۰۱۰ نیروهای مشترک عراقی و آمریکایی در عملیاتی در منطقه الثرثار منزلی را که ابوعمر البغدادی و عده‌ای دیگر از سران گروه تکفیری از جمله ابوحمزه المهاجر، وزیر جنگ دولت اسلامی عراق، در آن پناه گرفته بودند، مورد حمله قرار داده و در این حمله عمر البغدادی و همراهانش کشته می‌شوند.

ابوعمر البغدادی
این گروه یک هفته بعد طی بیانیه‌ای که در اینترنت منتشر کرد، ابوبکر البغدادی را به‌عنوان و سرکرده جدید دولت اسلامی عراق معرفی کرد.

شرح حال ابوبکر البغدادی
در مورد ابوبکر بغدادی اطلاعات کاملی منتشر نشده است. آنچه در مورد وی گفته می‌شود این است که نام اصلی وی، «ابراهیم بن عواد بن ابراهیم البدری السامرایی» است و در سال ۱۹۷۲ در شهر سامرا به دنیا آمد. وی از قبیله بوبدری است و پس از فراگیری دروس اولیه وارد دانشگاه بغداد شد و در رشته حقوق اسلامی با مدرک دکترا فارغ التحصیل شده است.

طبق گفته واشنگتن پست، بغدادی فارغ‌التحصیل دوره دکترای علوم اسلامی دانشگاه اسلامی بغداد است. گفته می‌شود که او تا سال ۲۰۰۳ و پیش از حمله آمریکا به عراق، به کار «وعظ و موعظه» در مسجد امام احمد بن‌حنبل در سامرا، مشغول بوده است. آمریکا پس از اشغال عراق،در سال ۲۰۰۳ «جیش اهل السنه و الجماعه» را تشکیل می‌دهد. پس از چندی این گروه با زرقاوی بیعت می‌کند و به شورای المجاهدین می‌پیوندد و به‌ عنوان عضو هیئت شرعی در دولت اسلامی عراق و پس از چندی به‌ عنوان شورای مجاهدین انتخاب می‌شود.

نیروهای آمریکایی در ماه فوریه سال ۲۰۰۴، البغدادی را بازداشت و پس از چندی بدون هیچ قید و شرطی او را آزاد می‌کنند. بغدادی در سال ۲۰۰۵ مجدداً توسط نیروهای آمریکایی دستگیر می‌شود و به مدت ۴ سال در اردوگاه بوکا واقع در جنوب عراق بازداشت می‌ماند تا این که در سال ۲۰۰۹  آزاد می‌شود.

ابوبکر البغدادی در زندان بوکا
وی پس از آزادی از زندان مجدداً به گروه‌های تکفیری می‌پیوندد و به‌ عنوان معاون عمر البغدادی به فعالیت می‌پردازد. پس از کشته شدن ابو‌عمرالبغدادی در سال ۲۰۱۰ به‌جای وی به ریاست دولت اسلامی برگزیده می‌شود. وی مدعی است که نسبش به امام حسن بن علی (ع) باز می‌شود، البته این انتساب نه از روی اعتقاد به فرزندان پیامبر (ص)، بلکه از این‌ جهت است که قریشی بودن خود را اثبات کند تا بتواند خلافت و امارت اسلامی را که یکی از شرایط فرماندهی در میان گروه‌های سلفی و جهادی است به دست بیاورد. البته نسب‌شناسان در سال ۲۰۰۹ م با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند که بوبدری منتسب به هاشمیون نیست.

باروی کار آمدن ابوبکر البغدادی، دامنه عملیات و حملات این گروه گسترش قابل‌توجهی می‌کند و دولت‌های هم‌جوار نیز کمک‌ها و حمایت‌های مالی و لجستیکی بیشتری به آن می‌کنند که موجب تقویت بیشتر آن می‌شود. حمایت‌های و کمک‌های دولت‌های خارجی بارها مورد اعتراض دولت عراق شده است.
کشورهای عربستان، قطر، ترکیه، اردن همگام با آمریکا، انگلستان، فرانسه و اسرائیل به‌صورت همه‌جانبه به حمایت و پشتیبانی از شورشیان پرداخته اند.

بحران سوریه و نقش آن در به وجود آمدن داعش
با شروع بیداری اسلامی در برخی از کشورهای عربی، شورش سوریه نیز با اعتراض عده‌ای از مردم درعا بدلیل دستگیری چند نفر در ژانویه ۲۰۱۱ آغاز شد. این اعتراضات به‌علت اشتباهات و سوء مدیریت برخی از مسئولین و دخالت‌هایی که از سوی برخی کشورهای خارجی صورت می‌گرفت خیلی سریع به برخی دیگر از شهرهای سوریه کشیده شد و به دنبال آن آتش جنگ و خونریزی در این کشور شعله‌ور شد. به اعتقاد بسیاری از صاحب‌نظران و تحلیل‌گران سیاسی و نظامی،در‌واقع بحران سوریه، پس از جنگ سی‌وسه روزه اسرائیل علیه حزب الله لبنان و شکست اسرائیل طراحی شد و در سال ۲۰۱۱ اجرایی شد.
 
در بررسی‌های انجام‌شده از سوی کمیته وینوگراد که متشکل از یک گروه ۸۰ نفری از شخصیت‌های حقوقی، نظامی، سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی بود یکی از مهم‌ترین علل شکست ارتش اسرائیل، کمک‌های تسلیحاتی سوریه به حزب‌الله اعلام شد. تحلیل گران سیاسی و امور نظامی در آن زمان اعلام داشتند که اگر قرار باشد معادله امنیتی به نفع اسرائیل تغییر یابد، باید نظام سوریه دگرگون شود.
 
گروه‌های سلفی و تکفیری نیز به‌صورت سازمان یافته و هدفمند هر کدام با اعزام تعدادی از نیروهای خود، در پی ایجاد پایگاهی در بین مخالفین، جهت به دست آوردن جایگاهی در نظام آینده و همچنین جذب بخشی از کمک‌های ارسالی از کشورهای خارجی برای جنگجویان سوریه برآمدند.

در مقابل جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان باهدف حفظ محور مقاومت، ازنظام سوریه حمایت و پشتیبانی کرده اند. غول‌های تبلیغاتی با دلارهای نفتی کشورهای حوزه خلیج فارس خصوصاً عربستان و قطر، عملاً جنگ داخلی سوریه را نماد جنگ شیعه و سنی تبدیل کردند. آنان با این شیوه توانستند عده زیادی از جنگجویان تکفیری از عراق و سایر کشورهای اسلامی را جهت شعله‌ور کردن جنگ داخلی و حمایت از گروه‌های تکفیری به سوریه جذب کنند.

گروه‌های سلفی و تکفیری نیز به‌صورت سازمان یافته و هدفمند هر کدام با اعزام تعدادی از نیروهای خود، در پی ایجاد پایگاهی در بین مخالفین، جهت به دست آوردن جایگاهی در نظام آینده و همچنین جذب بخشی از کمک‌های ارسالی از کشورهای خارجی برای جنگجویان سوریه برآمدند.

ابوبکر البغدادی نیز با هدایت ایمن الظواهری، رهبر القاعده، در سال ۲۰۱۱ ابومحمد الجولانی را به‌عنوان نماینده گروه دولت اسلامی عراق همراه با تجهیزات و نیروهای قابل‌توجهی جهت کمک به شورشیان و سقوط نظام بشار اسد به سوریه اعزام کرد.

شکل‌گیری گروه النصره لاهل الشام
ابومحمد الجولانی در اواخر سال ۲۰۱۱ پس از ورد به سوریه گروه تروریستی «جبهه النصره لاهل الشام»را با حضور عده‌ای از تحصیل‌کردگان مراکز دانشگاهی و رهبران معترض به نظام سوریه که با عفو عمومی از زندان آزاد شده بودند تشکیل داد. حمایت‌های مالی، اطلاعاتی و لجستیکی دولت اسلامی عراق و کشورهای خارجی نظیر عربستان، قطر و کشورهای اروپایی و آمریکا موجب شد این گروه به‌سرعت مناطقی از سوریه از جمله برخی از مناطق نفت خیر را اشغال کند.
گستردگی سرزمین‌های تصرف‌شده، اشغال مناطق نفت‌خیز، دریافت کمک‌های کشورهای خارجی موجب قدرتمند شدن روزافزون جبهه النصره و همین امر موجب شد عده زیادی از شورشیان داخلی و جنگجویان خارجی که وارد سوریه می‌شدند، جذب این گروه شوند.

به‌مرور زمان جبهه النصره تحت امر جولانی قدرتمندتر و از قابلیت‌های بسیار بالا و پیچیده عملیاتی، تبلیغی و ارتباطی برخوردار شد.
جبهه النصره در طی قریب دو سال مبارزه علیه دولت سوریه توانست در ۱۱ استان، از ۱۴ استان سوریه به‌ویژه در ادلب، حلب و دیرالزور حضور فعال داشته باشد و بخش‌هایی از مناطقی شمالی سوریه را نیز تصرف کند.

اختلاف دولت اسلامی عراق با جبهه النصره لاهل شام
گسترش سریع و قدرت روزافزون جبهه النصره و تسلط بر برخی از مناطق نفت‌خیز سوریه نگرانی‌های زیادی برای البغدادی و فرماندهان دولت اسلامی عراق ایجادکرد به‌طوری‌که آن را تهدیدی جدی برای آینده خود تلقی کردند به‌همین‌علت در صدد برآمدند تا این گروه را مهار و تحت کنترل خود درآورند.

بنابراین البغدادی از جولانی خواست طی اطلاعیه‌ای رسماً اعلام کند که جبهه النصره شاخه‌ای از دولت اسلامی عراق است. جولانی در جواب وعده داد که درباره این موضوع فکر خواهد کرد اما مدتی گذشت و جولانی جواب روشنی نداد. در مقابل البغدادی او را مورد سرزنش قرار داد و خواستار اعلام وابستگی النصره به دولت اسلامی عراق شد.

جولانی در جواب طی نامه‌ای خطاب به البغدادی اعلام کرد: شورای جبهه النصره، این اقدام را به نفع انقلاب نمی‌داند و در‌ نتیجه با نظر البغدادی مخالفت کرد.

البغدادی پس از دریافت جواب منفی الجولانی خود رأساً تصمیم می‌گیرد و گروه دولت اسلامی عراق را با گروه النصره ادغام و از هر دو آن‌ها گروه واحدی با‌عنوان «دولت اسلامی عراق و شام » که مختصر آن می‌شود«داعش» تشکیل می‌دهد. البغدادی جهت اجرایی کردن این طرح یکی از اعضای شورای دولت اسلامی را برای ملاقات با جولانی به سوریه فرستاد؛ اما جولانی اعلام می‌کند به دلایل امنیتی نمی‌تواند وی را بپذیرد و این ملاقات به مصلحت نیست.

در مقابل الجولانی به این اقدام متعرض بود و اعلام کرد: در این موضوع با ما مشورتی نشده است و در نتیجه ادغام النصره با دولت اسلامی عراق را نپذیرفت.

جولانی در مصاحبه با الجزیره
پس از پیام ابوبکر البغدادی جنگجویان جبهه النصره به سه بخش تقسیم شدند. گروهی که اکثر آن‌ها از جنگجویان خارجی بودند، به داعش ملحق شدند، گروه دیگری که اکثراً جنگجویان سوری بودند، الجولانی را انتخاب کردند و گروه سوم نیز از هردو گروه بریدند و در نتیجه یا انزوا را برگزیدند یا به گروه‌های دیگری پیوستند.

با اوج‌گیری اختلاف ابوبکر البغدادی و الجولانی، ایمن ظواهری طی پیام صوتی اختلافات و درگیری‌های بوجوده آمده را فتنه‌ای دانست که در سرزمین شام ایجاد شده است و از همه گروه‌های اسلامی مستقر در سوریه خواست از اختلافات و درگیری‌ها دوری جسته و باهم متحد شوند و در نهایت جبهه النصره را گروهی مستقل از داعش و تحت فرماندهی القاعده اعلام کرد.

ابوبکر البغدادی در واکنشی تند به سخنان ایمن الظواهری، ضمن متهم کردن وی به خیانت به اسامه بن‌لادن و انحراف از اصول القاعده گفت:«این حکم اشکالات شرعی و سازمانی دارد» وی در ادامه تأکید کرد: «تا خون در بدن داریم نخواهیم گذاشت داعش از میان برود».

موضع‌گیری‌های تند ابوبکر البغدادی علیه فرماندهی القاعده موجب شد که ایمن الظواهری به‌عنوان فرماندهی کل سازمان القاعده در روز سوم فوریه ۲۰۱۳ اعلام کند که سازمان دولت اسلامی عراق و شام «داعش»، ارتباطی با سازمان القاعده ندارد.

پیام ایمن الظواهری آتش درگیری‌های بین البغدادی و الجولانی را شعله‌ورتر کرد و عملاً آنان تبدیل به دو دشمن خونی شدند ودر مقابل هم قرار گرفتند و جنگ‌های خونینی بین آنان به وجود آمد که تعداد زیادی از نیروهای همدیگر را کشتند. البغدادی جهت تضعیف قدرت جبهه النصره و از بین بردن توانایی‌های آن، اقدام به اعزام تیم‌های عملیاتی برای تصرف انبارهای تسلیحاتی جبهه النصره و ترور جولانی و فرماندهان جبهه النصره کرد.
تیم‌های عملیاتی داعش با بمب‌های چسبانی که زیر خودروها نصب می‌کردند، توانستند برخی از رهبران کلیدی و تأثیرگذار جبهه النصره را ترور کنند. از‌جمله افرادی که ترور شدند، المهاجر القحطانی نفر دوم جبهه النصره، دو نفر از معاونان جولانی به‌نام‌های ابو حفص الجندی (عمر المحیسنی) و ابو عمر الجزراوی (عبدالعزیز العثمان) و ابوخالد السوری که از دوستان و همرزمان نزدیک بن‌لادن بودند.

بنا به نظر برخی از تحلیل‌گران مسائل داخلی گروه القاعده، ریشه اصلی اختلافات بین جبهه النصره و داعش به اختلافات داخلی ابوبکر البغدادی و ایمن الظواهری بر سر جانشینی اسامه بن‌لادن برمی گردد.

ایمن الظواهری در کنار بن لادن
البغدادی خود را شایسته جانشینی اسامه بن‌لادن می‌دانست زیرابه‌ علت داشتن قدرت عملیاتی بالا و سابقه اقدامات تروریستی در عراق، باید مسئولیت القاعده را در نیز دست گیرد، اما معادلات داخلی سازمان القاعده و به‌ویژه شخصیت و سابقه همکاری نزدیک الظواهری با اسامه بن‌لادن، وزنه وی را برای تصدی این سمت سنگین‌تر کرد.
 
کلمات کلیدی : داعش
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۰۶:۴۱:۲۴
همچنان این سوال باقی‌ است که چرا داعش یا القعده هرگز هیچ حملهای از یک سؤ به روسیه و دوستان او و از سوی دیگر به اسرائیل نکرده‌اند.... آیا میتواند غیر از این باشد که آنها کار گروه اسرائیل و پوتین هستند تا از یک طرف از غرب باج بگیرند و از طرف دیگر اسلام هراسی در دنیا را به اوج برسانند و با جنگ با یکدیگر عملاً خاورمیانه را به نفع یک کیان تخریب کنند؟!!!!

پوتین دقیقاً یکسال قبل از ۱۱ سپتامبر به قدرت ریسید و سوگند خورد که انتقام جنگ چچن را از دولتهای خارجی‌(غربی) بگیرد ، شما چطور می‌توانید تصور کنید یک گروه متحجر در کوههای افغانستان این دانش را داشته باشد که کدوم هواپیما را در کدام مسیرها انتخاب کند که بیشترین سوخت مصرف نکرده را داشته باشد، چگونه این همه نیرو را (۱۹ نفر)در یک روز و یک ساعت با انواع و اقسام سلاح از تمام موانع امنیتی عبور دهد و حتی دستگاهای ایکس ری قادر به ردیابی آن نباشند و جالب اینکه بعد از آن اولین کاری که آمریکا و غرب کرد این بود که از هر گونه کمک به چچن خوداری کردند ، البته شما ممکن است به پرسید اگر چنین بوده پس چرا آمریکا روسیه را متهم نکرده، به چند دلیل ساده، اول اینکه آمریکا مدارک کافی‌ و واضح ناداشته دوم اینکه فرض کنید آمریکا اعلام میکرد که روسیه مغز پشت این جریان بوده، این یعنی‌ اعلام جنگ به روسیه و روسیه یک قدرت اتمی‌ است، خوب آمریکا مانند ما نیست که وقتی‌ توان کاری را ندارد آن را مطرح کنند پس به صرفش بوده که از انگشت مستقیم اتهما به روسیه خودداری کند ، همان کاری که در مورد دو هواپیمی مالزیایی انجام داد.. از زمان پوتین این سیاست بین روسیه و آمریکا ادامه دارد،

نمونه دیگر، آمریکا از کار انداختن و دستگیری ابو معصاب زرقاوی در عراق مستاصل شده بود، همزمان روسیه از دستگیری شمییل باسیف رهبر شورشیان چچین در کوههای قفقاز مستاصل شده بود، ولی‌ در یک بده بستان، زرقاوی در ۷ جون ۲۰۰۶ توسط نیروهای ویژه آمریکا کشته شد و دقیقا در فاصله یکماه بعد یعنی‌ ۱۰ ژولای باسایف در کوههای قفقاز توسط نیروهای ویژه روسیه کشته شد، هنوز هم در هر دو مورد افسانه‌های زیادی وجود دارد که بعد از سالها چگونه آنها به این سادگی‌ در عرض یکماه کشته شدند. (3238242) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۱:۲۰:۳۳
شما به این فکر نکردی که احتمال اینکه آمریکا خودش اون اطلاعات رو به صورت مستقیم یا غیر مستقیم داده باشه یا اینکه خودش اجازه عبور از دستگاه های ایکس ری رو صادر کرده باشه که پروژه حضور در منطقه و تصرف منابع نفتی رو کلید بزنه؟؟؟ چرا نفت و مواد مخدر رو انتخاب کرده و به فکر گرسنگان آفریقا یا تروریستهای قاره آفریقا نیست؟ به فکر بیماران قاره آفریقا نیست ولی به فکر زندگی بهتر و حقوق بشر برای مسلمانا هست؟!!!! برای اینکه براش صرف نداره هزینه بدون درآمد بپردازه. البته هم مطلب شما و هم مطلبی که اعلام کردم جزء احتمالات هست (3238992) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۴۷:۰۵
تا حالا این تحلیل رو جایی ندیده بودم خیلی جدید و جالب بود (3239935) (alef-13)
 
آدينان
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۲:۴۴:۱۳
نقش سيستم هاي اطلاعاتي عربستان در ماجراي 11 سپتامبر به هيچ وجه قابل انكار يا چشم پوشي نيست
و با توجه به اينكه ما ميدونيم عربستان با روسيه ارتباط نظامي سياسي و اطلاعاتي بسيار كمي داره (و به شدت با آمريكا هماهنگه) در اينصورت اين تحليل كمي غلط به نظر ميرسه (3241041) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۳:۵۸:۰۲
به نظر من تحلیلتون خیلی ضعیف بود و بیشتر قضیه رو مثل دعوای بچه ها تصویر کردید و حال گیری های دورهمی . در حالی که امریکا بیشترین بهره را از 11 سپتامبر برد و پای خودش رو برای دخالت در خاورمیانه باز کرد و مردم خودش رو توجیه کرد که ما برای امنیت امریکا عراق و افغانستان رو اشغال کردیم وگرنه اونها حملات بیشتری به نا می کنند و الان هم بیشتر کارشناسان اعتقاد دارند که 11 سپتامبر کار خود امریکا بود برای توجیه دخالت خودش در خاورمیانه ولی جالبه که این حرف ها و اتهامات به روسیه همه بعد از حمله روسیه به داعش به طور هماهنگ داره نشر داده میشه (3241172) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۲۲:۰۰:۳۶
احتمالا" صرف انتقام جنگ چچن مطرح نبوده بلکه کل پروژه ی شکست خورده شوروی در افغانستان و سرنگونی روسای جمهور چپ گرا و دست نشانده شوروی / روسیه در افغانستان نیز مطرح بوده و فراموش نکنید غنی ترین معادن استراتژیک فلز گرانبهای لیتیم در قندهار یعنی مرکز ثقل مناقشات داخلی و بین المللی افغان ها قرار دارد که در دو دهه اینده ارزش افزوده زیادی را در کشورهای دارای اقتصاد مسلط بازی خواهد کرد و میلیونها تن سنگ اهن معادن شمالی افغانستان . داعش بازوی قوی دیگری نیز از بین امرا و اعضا و روسای ارتش متلاشی و تا حدودی پاکسازی شده بعثی عراق دارد و کل این مجموعه پازل مانند نقشی مهم در درگیری ارماگدونی به مرکزیت سوریه و تلاشی همگانی از سوی غرب و جهان پیشرفته صنعتی تجاری در محو تدریجی تمامی وجوه افراط گرایی و بنیاد گرایی اسلامی در منطقه خاورمیانه خواهد داشت. (3243327) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۰۶:۴۲:۰۳
آمریکا از کار انداختن و دستگیری ابو معصاب زرقاوی در عراق مستاصل شده بود، همزمان روسیه از دستگیری شمییل باسیف رهبر شورشیان چچین در کوههای قفقاز مستاصل شده بود، ولی‌ در یک بده بستان، زرقاوی در ۷ جون ۲۰۰۶ توسط نیروهای ویژه آمریکا کشته شد و دقیقا در فاصله یکماه بعد یعنی‌ ۱۰ ژولای باسایف در کوههای قفقاز توسط نیروهای ویژه روسیه کشته شد، هنوز هم در هر دو مورد افسانه‌های زیادی وجود دارد که بعد از سالها چگونه آنها به این سادگی‌ در عرض یکماه کشته شدند. (3238244) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۰۶:۴۴:۵۵
یکسال پیش پوتین به آمریکا و انگلیس هشدار داد که اگر به این آدمخوارها ضّد اسد کمک کنید شما را هم خواهند خورد، حالا دارد پیش بینی‌ او درست از آب در میاید، ولی‌ باید دید که این پیش بینی‌ اتفاقی‌ بوده یا دستی‌ وجود دارد که آن را محقق کرده است، واقعیت امر این است که از زمان روی کار آمدن پوتین در روسیه، روسیه و اسرائیل نقش دو لب ‌یک قیچی را بازی می کنند که با اهداف مختلف اما مشترک در نتیجه گیری با هم همکاری می کنند.

۱- واقع ۱۱ سپتامبر، پوتین می‌خواست به غرب و آمریکا بفهماند که اگر آنها خط قرمز عدم دخالت مستقیم در خاک یکدیگر را که در جنگ سرد ٔبر قرار بود در مورد چچن و کمک به آن و متعاقباً بمب گزاری ها در مسکو نقض کردند، مسکو نیز این امکان و قدرت را دارد که همان بمبگزاری ها و نا امنی ها را در خاک اصلی‌ آمریکا انجام دهد، از انطرف اسرائیل نیز در سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۱ آماج حملات و بمبگزاری ها در خاکش بود که غرب یعنی‌ آمریکا و اروپا به آن حساسیتی نشاند نمی‌دادند و از نظر اسرائیل لازم بود به آمریکا و اروپا یادآوری شود که اگر خیابان های اسرائیل امنیت ناداشته باشد خیابان های آمریکا و اروپا نیز امنیت نخواهد داشت و از آنجا که سرویس های امنیتی اسرائیل اشراف کاملی ٔبر سرویس های امنیتی آمریکا دارند، در یک همکاری با سرویس های امنیت روسیه این پروژه مشترک را به سر انجام رساندند.

۲- در مورد عراق و سوریه و لیبی‌ هم به همین صورت، یعنی‌ روسیه پوتین در درگیری خود با غرب و آمریکا از یکطرف در به دنبال در گیر کردن غرب و آمریکا در منطقه بود و از طرفی‌ دیگر هم با خارج کردن نفت این کشورها از بازار قیمت جهانی‌ نفت را به رقم های جدید رساند و خود بیشترین سود را از افزایش تولید برد، از طرف دیگر اسرائیل هم تمام کشورهایی که زمانی‌ می توانستند منافع حیاطی اسرائیل را به خطر بیندازند درگیر جنگ داخلی‌ و فروپاشی کرد و تنها در مورد مصر با روسیه همکاری نکرد و دلیل آن این بود که ریسک بی‌ ثباتی مصر بزرگتر از آن بود که به خواهد به آن تن‌ دهد.

۳- در مورد داعش نیز همین سیاست و همکاری به چشم می‌خورد، از طرفی‌ داعش پشت سر هم آمریکایی‌ها و انگلیسی ها را سر می برد و از این طریق آمریکا و اروپا را تحقیر می کند و باعث می شود فشار ٔبر روی آمریکا و اروپا برای وارد شدن به درگیری با داعش افزایش یابد و از طرف دیگر اسرائیل به دنیا نشان می دهد که مسلمانان این چنین هستند و لأزم از از اسرائیل در برابر آنها دفاع کنید.

۴- در مورد تحریم های ایران نیز روسیه و اسرائیل دو سر یک قیچی هستند، از یک طرف ادامه تحریم نفت ایران برای روسیه حیاطی و سودمند است و از طرف دیگر برای اسرائیل تحریم ایران و تحت فشار گذاشتن ایران اهمیت حیاتی دارد پس هر دو به دنبال عدم توافق ایران و غرب هستند.

شاید تصور شود که این مورد بیش از اندازه دور از ذهن است ولی‌ برای اثبات آن ذکر تنها دو مورد کافی‌ است، پوتین و نتانیهو در حداقل ۱۰ سال گذشته بارها با هم در مسکو و اسرائیل ملاقات داشته‌اند، در حالیکه پوتین به سختی با رهبران آمریکا و اروپا ملاقات می کند و در آخرین مورد با هم به توافق رسیدند که بین یکدیگر خط سبز تلفنی ایجاد کنند که قبل از آن فقط بین مسکو و واشنگتن برقرار بود و در مورد پرونده هسته‌ای ایران روسیه نهیات همکاری را با آمریکا به سفارش اسرائیل انجام می دهد و حتی حاضر نشد که تقاضای ایران برای عضویت در پیمان شانگهای که خود همه کره‌ آن است را به بهانه تحریم شعاری امنیت که خود عضو آن است به پذیرد. (3238245) (alef-13)
 
تحلیل
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۲:۳۷:۳۰
عجب تحلیل عجیبی !
با این گونه تحلیل کردن ، باز خوبه ایران رو متهم نکردید!
گرچه روسیه همیشه بدنبال سود و منافع خودش بوده ولی باید در نظر داشت یوگوسلاوی ، لیبی ، ... و نهایتا سوریه جزء اقمار روسیه محسوب میشدند و حذف آنها و پیوستن آنها به دامان غرب نمیتواند کار روسیه باشد.
با دلایل اینچنینی ، حتما ایران مقصر اصلی جنگهای آمریکا-عراق بوده ، چون نهایتا منافعی داشته !
با تحلیل شما ، فقط آمریکا ، چهره خوب دنیاست !
آمریکاست که مظلوم واقع شده و عربستان و اسراییل و روسیه و ایران و ... مدام در کار آنها دخالت میکنند.
تحلیل شما فقط برای بزک کردن چهره آمریکا خوبه ، ولی مردم دنیا (اینقدر که شما فکر میکنید) احمق نیستند. (3239316) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۸:۰۸:۲۷
ظاهرا این تحلیل چند قسمتی است .انتظاراین بود که در تحلیل چند قسمتی که تمرکزش را روی داعش گذاشته است ،تصویر مبهمی از تولد و رشد داعش نمی داد.
سیاست امریکا در عراق و بنا گذاشتن دموکراسی مبتنی بر دسته بندی سنی و شیعه زمینه ای شد ،برای اینکه مقاومت در قبایل وجمعیت های سنی مذهب به ویژه در استان الانبار شکل بگیرد.قبل از اینکه کلمه داعش سرزبان ها بیفتد و موصل تصرف شود.به مدت بیش از یکسال دولت عراق با الانبار مشکل داشت.
امریکا با منحل کردن ارتش و اخراج بعثی ها عملا آن را به سمت محل زندگی و قبایلشان پراکنده ساخت و از کنترل خارجشان کرد.
امریکا جهت مقابله با بمب گذاری های سالهای اوایل اشغال،اقدام به استخدام و تعلیم عناصری از سنی ها نمود ولی با تسلط تدریجی بر اوضاع و تغییر شکل مقابله با مخالفان ،آنها را اخراج کرد.
سه نیرو برشمرده بالا در مناطقی چون الانبار به هم رسیدند.عناصر رهبری بعث در اتحاد با عناصر مبارز مذهبی چون عمر البغدادی و روسای قبایل همگرا شدند و داعش متولد شد .داعش بیشتر از آن که یک جریان مذهبی باشد یک جریان ناسیونالیستی است که مذهب را پرچم خود کرده است .خشونت داعش هم بیش از آنکه یک نوع اجرای شرع باشد ،تاکتیکی جنگی برای ایجاد رعب است.
عربستان ،شیوخ و سرمایه داران عربستان ،کویت و سایر کشورهای عربی از داعش تازه در حال شکل گیری پشتیبانی مالی و تسلیحاتی کردند.
سیاست ورزی امریکا در عراق و سوریه پراگماتیستی و تاحدی هم سردر گم بود.برای امریکا امکان درگیر شدن با داعش سالهای بعد از دوهزار و ده نبود.
رهبریت داعش زیرکانه و صبورانه و مبتنی بر ایجاد شبکه های مردمی در روستاها و شهرها ،قبل از هر اقدام بود.داعش برای ایجاد این شبکه ها بنارا برانگیزه مردم ،دادن پول ،وعده مقام و ایجاد ترس گذاشته بود.
داعش قبل از اینکه یک گروه دست ساز محصول توطئه این کشور و یا آن کشور باشد یک جنبش ارتجاعی بود.
بحران بهار عربی و این احساس که مصر و تونس دارد از کف می رود و دومینوی سقوط رهبران سنتی در خاورمیانه شروع شده است،غرب و رهبران خاورمیانه را به تکاپو واداشت .
در بحران لیبی غرب تصمیم گرفت ،مدیریت حرکت ها را از دست مردم در آورد و با بازی کردن نقش حامی سناریو خودش را پیش ببرد .در پروژه سرنگونی قذافی فرانسه قطر ،ترکیه و سایر شرکا فعال شدند.پایان پروژه لیبی مصادف بودند با در گیری در درعا و ادلب سوریه .غرب و شرکای خاورمیانه ای تصمیم گرفتند از اعتبار حرکتشان در لیبی و از وجود نیروهای شکل گرفته در لیبی برای سرنگونی اسد استفاده کنند.
روسیه که در پروژه سرنگونی قذافی کلاه سرش رفته بود ،تازه متوجه شد.که هدف استراتژیک غرب قیچی کردن بال چین و روسیه است .این بود که از بشار اسد خواست محکم بایستد.محور سوریه ،روسیه. حزب اله و ایران مانع سقوط اسد شد.غرب خودش را برای این وضع آماده نکرده بود.گروه های النصره و چهل گروه رنگارنگ دیگر از باز بودن مرز ترکیه اسفاده کردند و در سوریه پایگاه زدند.با حمایت پولی سرمایه داران عربی مزدور استخدام شد.موفقیت این گروه ها باعث تحریک اشتهای القاعده ای ها شد که هدف حکومت جهانی در سر داشتند.برای ابوبکر البغدادی که جانشین عمر شده بود و براثر اوج گیری اختلاف با حکومت بغداد موقعیت خوبی پیدا کرده بود،موقعیت مساعدی پیش آمد که از شمال شرق سوریه وارد سوریه شوند.
جسارت های داعش در سوریه باعث جذب عناصر سایر گروه ها شد. و داعش مدعی رهبری القاعده شد که به اختلاف النصره و القاعده از یک طرف و داعش از طرف دیگر منجرشد .داعش با جستنی که برای ایجاد حکومت در مناطقی از خاورمیانه کرده بود،عملا القاعده را به عنوان گروه بی هدف و بی استراتژی پشت سر گذاشته بود.
سیاست ترکیه بر حمایت موقت بر داعش مبتنی شد .جناح مخالف اوباما به ویژه در ارتش امریکا هم مایل بود که موقتا از نیروی آماده داعش برای نهایی کردن کار اسد و حتی سایر دوستان ایران استفاده کند.

غرب در اوکراین راه خطایی را پیش گرفت و باعث شد که روسیه مقابله با غرب را از محدوه سوریه فراتر ببرد.پیروزی روسیه در چند حرکت نظیر نابودی انبار سلاح شیمیایی سوریه ،اشغال کریمه و کمک به شرق اوکراین ،باعث شد که پوتین با شناخت و روحیه بهتری وارد معادلات جهانی شود.اکنون در سطح جهانی پوتین با وجه ضد تروریستی دارد با غرب کشمکش می کند. (3241485) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۰۸:۴۳:۴۱
به محض دستگیری این گونه افراد جانی باید اعدام شوند. امریکا اشتباه کرده (3238451) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۱:۲۲:۲۳
نه خیر آمریکا اونایی که بدردش میخورده رو نگه داشته برای دقیقه نود و اوناییکه نا فرمانی میکردن رو به بهانه های مختلف بصورت مستقیم و غیر مستقیم کشته. آمریکا اصول جنایت رو خوب بلده. (3238997) (alef-13)
 
کریمی
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۰۸:۵۷:۵۴
میشه لطفن بگین بار دومی که بغدادی دستگیر شد و چهار سال توی زندان بود کی آزادش کرد؟
انقد صداقت نداشتین که بگین (3238480) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۰:۱۷:۲۱
یه جوری حرف میزنی که انگار کل زندگی بغدادی رو میدونی هنوز تو هویت واقعی این شخص تردید هست بعد تو در مورد جزییات با این یقین نظر می دهی کاش تفکر بیشتری می کردی (3241194) (alef-3)
 
طنز
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۲۰:۰۲:۵۰
شما بگو بدونیم؟ (3243157) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۴۷:۰۷
داعش ساخته پرداخته موساد و سیا باید باشه به احتمال زیاد سربازاش هم تفاله ها و باقیمانده های بعثی و پشتیبانی عقیدتیش هم عربستانه (3239723) (alef-13)
 
Saeed
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۴۷:۱۵
ببینید ...
داعش نتیجه برنامه ریزی و استراتژی و بازوی انگلیس در خاورمیانه هست و توسط کشور آمریکا حمایت های لجستیکی و کشور های عربی حمایت های مالی میشه به خاطر همینه که الان روسیه به داعش و مخالفان اسد حمله کرده بعد دیوید کامرون و انگلیس به جلز و ولز افتادن که روسیه باید به اعتلاف آمریکایی و اروپایی بپیونده، چرا انگلیس قبلا فقط مثل یک عضو خنثی موتلفه رفتار میکرد الان نگران حملات روسیه شده ؟! ...
مطمئن باشید که روسیه به خاطر حفظ حکومت اسد و یا مبارزه با تروریسم تو سوریه مداخله نمیکنه. روسیه هم منافعی داره که سوریه رو اهرم فشار به غرب برای به ثمر نشوندن خواسته هاش استفاده میکنه و بطور موقت خوش به حال سوریه شده و تنفسی برای ایران و تلنگری برای انگلیس و اسرائیل و آمریکا و تبارشون. خبر خارج کردن موشک های بالستیک آمریکا از ترکیه هم در راستای فشار های روسیه به غرب هست و احتمالا روسیه چند تا امتیاز دیگه از غرب میگیره بعد میشه همون روسیه سابق.
.
.
ولی مطمئنن برنامه های انگلیس، آمریکا و اسرائیل در منطقه با شکست مواجه خواهد شد و عروسک هایی مثل البغدادی و گروه داعش و گروه های خرد مخالف دولت سوریه درست در نوک پیکان فتنه انگیزی های غرب قرار داره و نیست و نابود خواهند شد و پادشاهان سعودی هم که خود گماشته انگلیس و اسرائیل هستن گاو های فربه ائتلاف غرب هستن که هزینه های این فتنه رو تامین میکنن... عربستان هم داره نفس های آخرشو میکشه...
منتظر روزی باشین که کنترل از دست همه خارج شده و شاهد چرخش 180 درجه ای غرب نسبت به اتفاقات خاورمیانه خواهیم بود ولی فایده ای نخواهد داشت. دامنه این خشم اروپا و آمریکا را نیز خواهد گرفت. (3239724) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۰:۰۳:۳۱
یک ذهن بیمار جهان سومی (3241761) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۹:۳۵:۲۹
ابوبکر بغدادی قابل شناسایی نیست شاید مادرش را بشناسید ولی پدرش را هرگر .آدمیکه پدرش مشخص باشد مرتکب چنان جنایاتی نمی گردد . (3241704) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.