توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 217930
هنر در استان ما، ضرورتی که دیده نمی شود
بخش تعاملی الف - فرود عباسی - گرافیست مدرس دانشگاه
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۰۷
بعد از انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ سیاست به صورت ملموس و اقتصاد به طور فزاینده متأثر از نگاهی مبتنی بر تغییر و اعتدال بوده و هستند اما "فرهنگ و هنر" همچنان چشم انتظار تغییرات بنیادین و عمده در این حوزه می باشد. نگاه کلان به این مقوله در دیدار اخیر ریاست محترم جمهوری با اهالی فرهنگ و هنر به روشنی تبیین شد و به نظر می رسد لازم است تا این نگاه کلان به سطوح میانی و پائینی جامعه نیز تسری یابد. هر چند که "توسعه ی فرهنگی" و "حمایت از هنر و هنرمندان" از طریق بهسازی و تغییر قوانین و نگاه ها امکان پذیر می باشد اما نباید از توسعه ی زیرساخت های فرهنگی و هنری غافل بود. در این میان لزوم توجه بیش از پیش به توسعه ی فرهنگ و هنر در "استان ها" به ویژه "استان های در حال توسعه و کمتر توسعه یافته" امری ضروری است.

"توسعه ی مراکز آموزش هنر" در تمامی سطوح از مهمترین مؤلفه ها و عوامل دخیل در امر توسعه ی فرهنگی است و همانا غفلت از این گزینه افق های توسعه را کوتاه تر خواهد ساخت. در گذشته و تحت حمایت دولت های قبلی این مسئله در پایتخت و استان ها کم و بیش مورد توجه بوده است به گونه ای که در بعضی از استان های شمالی شاهد تأسیس یک یا چند مرکز آموزش عالی هنر در اکثر شهرها هستیم. اما در کنار رشد مراکز آموزش عالی هنر در دیگر استان ها، این تنها "کهگیلویه و بویراحمد" است که هنوز از داشتن یک مرکز آموزش عالی هنر محروم می باشد. دلایل و ریشه هایش را کجا باید جست؟ عدم توجه دولت های گذشته، غفلت مدیران دانشگاه ها و مسئولین فرهنگی استان و یا عدم اهمیت این مسئله در نزد نمایندگان گذشته و حال این استان در مجلس شورای اسلامی. دلیل هر چه باشد تا کنون مطالبه ی اهالی فرهنگ و هنر این استان مبنی بر" تأسیس دانشگاه هنر" بی جواب مانده است. در همین راستا نظر وزرای محترم "علوم و فناوری" و "فرهنگ و ارشاد اسلامی" را به موارد زیر معطوف می نمایم:

- این استان کوچک و پر فرصت، دارای بسترها و ظرفیت های بالا و کم نظیر در زمینه ی توسعه منجمله " توسعه ی فرهنگی " است که انگار یا دیده نمی شوند و یا عامدانه از درک آن ها می گذریم.

- این استان دارای پیشینه ای تاریخی است که به همراه خود فرهنگی غنی را نیز به ارث برده و از دیرباز تا کنون از وجود نخبگان فرهنگی و هنری موفق در سطوح ملی و بین المللی بهره مند بوده است.

- وجود تحصیلکردگان و فارغ التحصیلان رشته های مختلف هنری در مقاطع مختلف تحصیلی.

- نبود حتی یک مرکز آموزش عالی در زمینه آموزش هنر در استان و این که یاسوج تنها مرکز استانی ست که دانشگاه، دانشکده و یا آموزشکده هنر ندارد.

- گرایش روزافزون به تحصیل در رشته های هنری در این خطه، وجود رتبه های برتر کنکور هنر در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و حجم بالای پذیرش دانشجویان هنر این استان در دانشگاه های هنر دیگر استان ها.

- موفقیت روزافزون نخبگان هنر این استان در سطوح مختلف رقابتی ملی و بین المللی و مدیریت بخش فرهنگ و هنر.

- امسال دبیر دو رخداد و جشنواره ی مهم ملی و بین المللی کشور از نخبگان فرهنگی و هنری این استان می باشند.

- دانشجویان رشته های گوناگون هنری این استان در دانشگاه های دیگر استان ها غالباً جزء دانشجویان نخبه آن مراکز می باشند.

- به نظر می رسد هنوز در میان مسئولین فرهنگی و آموزشی این استان، ضرورت تأسیس دانشکده های هنری به عنوان یک دغدغه شناخته نمی شود و این امر می تواند ناشی از عدم شناخت درست از فرهنگ، هنر و ظرفیت های بالقوه در "توسعه ی پایدار" استان باشد و یا شاید هم برخوردی عامدانه و نه از روی آینده نگری است.

موارد ذکر شده گواه روشنی است بر ضرورتی که دیده نمی شود.
کلمات کلیدی : فرود عباسی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.