نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 245984
هزینه های زندگی ۵۷ درصد خانوارها را یک نفر تامین می کند
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۵۰
بار هزینه های ۵۷ درصد خانوارهای ایرانی روی دوش یک نفر است و همزمان تعداد خانوارهایی که هیج کدام از اعضای آن کار نمی کنند به ۲۴ درصد افزایش یافته است.

سایت صدای اقتصاد در گزارشی نوشت: اغلب در خانوارهای ایرانی بار مسئولیت کسب درآمد تنها بر دوش یک نفر است که عمدتا مردها طبق همان سنت قدیمی، نان آور خانه هستند. این را گزارش های رسمی بانک مرکزی از بررسی بودجه خانوار در مناطق شهری طی سال گذشته می گوید.

این گزارش بیانگر آن است که در خلال ۹ سال اخیر تعداد خانوارهایی که هیچیک از آنها مشغول به کار نیستند به مراتب افزایش یافته و از ۱۵.۵ درصد در سال ۸۳ به ۲۴ درصد در سال گذشته افزایش یافته است.

بخشی از این افراد ممکن است در این مدت از بازار کار خارج شده و بدون کسب درآمد به جمعیت بیکار اضافه شده باشند و گروهی نیز افرادی را شامل می شوند که فاقد شغل بوده اما در عین حال درآمد دارند.

همین گزارش می گوید که در سال ۹۲، حدود ۶.۴ درصد مردان و ۴ درصد از زنان در خانوارها بدون برخورداری از شغل، درآمد داشته اند.

اما در بیشترین خانوارهای شهری کشور طی سال گذشته یک نفر شاغل بوده است. در سال گذشته بعد خانوار برابر با ۳.۴۷ نفر بوده که براین اساس در حدود ۵۷ درصد خانوارهای شهری، یک نفر مشغول به کار بوده است.

نگاهی به تغییرات سالهای قبل نشان میدهد که در خلال حدود یک دهه قبل همواره مسئولیت کسب درآمد در ۵۷ درصد خانوارهای شهری بر عهده یک نفر بوده است.

در طول ۹ سال اخیر به مراتب در بخشی از خانوارهای شهری که در آن دو نفر شاغل بودند، یک نفر کار خود را از دست داده است.
آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد که تعداد خانوارهایی که در آنها دو نفر مشغول به کار بودند از ۲۰.۴ درصد در سال ۸۳ به ۱۵.۵ درصد در سال گذشته کاهش یافته است.

همین اتفاق برای خانوارهایی که در آنها سه نفر مشغول به کار بودند نیز افتاده است. در سال ۸۳ حدود ۶.۲ درصد خانوارهای شهری دارای سه نفر شاغل بودند اما این میزان کاهش یافت تا اینکه در سال گذشته به ۳.۵ درصد رسید.

یعنی تعداد بیشتری از این خانوارها یا به جمع خانوارهای با دو نفر شاغل، یک نفر شاغل یا حتی بدون اشتغال پیوستند.

در سال گذشته به طور کلی ۲۶.۱ درصد شاغلان مرد و ۴.۵ درصد شاغلان خانوارها را زنان تشکیل می دادند.
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۶:۲۷:۲۲
اگر خانم ها سر کار نروند خیلی از آقایان بیکار صاحب شغل می شوند (2439478) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۷:۱۵:۵۶
ربطی نداره
خانمها مگه نباید زندگی کنن خرجومخارج ندارن. ضمنا خانوارهایی که سرپرست آنها زنان است روز به روز بیشتر میشه اونا تکلیفشون چیه.
برادر من مشکل اصلی از جای دیگه ست.
خانم ها هم میتونن این فکر رو بکنن که اگه اقایون استخدام نشن ما میریم سرکار
موضوع اینه که الان هم خانم هم اقا به کار نیاز داره هم مالی هم روانی (2439588) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۲۰:۴۰:۲۳
اولا درصد ناچیزی از خانمها در بازار کار هستند. دوما با بیکار کردن خانمها نمیشه اشتغالزایی کرد و این پاک کردن صورت مساله است. اگر به همین آمار بالا نگاه کنید میبنید که در ده سال اخیر خانوار ایرانی یا به خواست خودش یا هم به اجبار شرایط اقتصادی به فرمول شما تن داده و درصد خانوارهای دو نفر شاغل بسیار افت کرده ولی بازهم مشکل بیکاری بیشتر شده. مشکل بیکاری تنها از طریق رشد اقتصادی ممکنه و چون کشور نمیتونه رشد اقتصادی داشته باشه دلیل نمیشه صورت مساله پاک بشه! (2439918) (alef-3)
 
قرتاسي
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۷:۲۲:۱۲
نخير آقا جان چرا گير به خانمها مي دهيد؟ بنده خانمم بيكاره اما اين ضعف دولتها را نشان مي ده كه آقايون و خانمهاي زيادي بايد در سن جواني پير بشن داخل خونه و همش غصه ي كار بخورن . مگر آدم چند بار جونه و مي تونه كار بكنه؟ جاي تاسف داره با اين همه نيروي كاري ما دغدغه جمعيت درست كردن داشته باشيم. بستر خرابه آقا جان (2439607) (alef-10)
 
ahmad
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۸:۱۵:۲۶
من کارشناس ارشد فیزیک و ساکن یک شهرستان و دبیر رسمی هستم
فقط ای کاش خدا مرا بکشد که همیشه شرمنده ی زن و بچه بوده ام و هیچ شغلی برای همسرم پیدا نکردم
دلم می خاد خودمو بکشم (2439680) (alef-10)