توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 300667
لزوم بازنگری جدی مدیریت حج در داخل کشور
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۲
وزیر بهداشت با اشاره به ضعف عربستان سعودی در برگزاری مراسم حج، بازنگری جدی در مدیریت حج در داخل کشور را خواستار شد.

به گزارش ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی در مراسمی با عنوان "بوی پیراهن یوسف" که جهت گرامیداشت جان باختگان فاجعه منا برگزار شد، گفت: به روان پاک بندگان خدایی که در منا آخرین جرعه جانشان را نوشیدند درود میفرستم. آنها درحالی‌که بعد از صحرای عرفات و دعای عرفه در حال قربانی کردن بودند، خودشان قربانی شدند.

وی ضمن عرض تسلیت به خانواده‌های جان بختگان فاجعه منا، افزود: امیدوارم دیگر شاهد چنین حوادثی در جوار خانه خدا نباشیم. این دومین حادثه ایست که در طول سه دهه گذشته در کنار خانه امن خدا اتفاق افتاد، آن هم برای کسانی‌که بیش از یک دهه انتظار و سالها تلاش به حج مشرف شدند.

دولت عربستان موظف به پاسخگویی است


هاشمی ضمن ابراز تاسف نسبت به حوادث اینچنینی، گفت:امیدواریم خداوند همه کسانی را که در این مسیر کوتاهی و ظلم کردند و جهالت به خرج دادند، به سزای اعمالشان برساند.

وی با بیان اینکه دولت عربستان نسبت به حادثه‌ای که امسال در منا اتفاق افتاد مسوولیت مستقیم دارد، افزود: چراکه این افراد از عربستان ویزا گرفته‌اند و مهمان خانه خدا بودند، بنابراین آن کشور مسوولیت مستقیم جان آنها را بر عهده داشته است.

هاشمی ادامه داد: تاکنون پیکرهای مقدس تعدادی از جان باختگان به کشور بازگشته و عده‌ای هم مفقودند. درباره حج صحبت های زیادی می‌شود اما مسلم آن است که مسوولینی که مسوولیت مستقیم دارند باید در این مورد گزارش دهند.

لزوم بازنگری جدی مدیریت حج در کشور


وزیر بهداشت با اشاره به ضعف عربستان در مدیریت حج، تاکید کرد: امیدوارم در داخل هم درباره مدیریت حج یک بازنگری جدی وجود داشته باشد و ما در بعضی زمینه‌ها که می‌توانیم به جای توقع از عربستان سعودی که چگونگی مدیریت حج آن مشخص بوده و بر کسی پوشیده نیست، خودمان بتوانیم در سالهای آینده به نحوی عمل کنیم تا حوادثی که در کمین است تدبیر شوند.

هاشمی گفت: تردید نکنید اگر ما در مدیریت حج تجدید نظر نکنیم و اگر مراجع گرانقدر و مدیریت عالی حج اعم از دولت و غیر دولت تجدید نظر نکنند، به دلیل دشمنانی که در منطقه هستند، اقبال به حج و ازدحامی که در آنجا وجود دارد و همچنین تنوع فرهنگها و قومیتهایی که در آنجا حضور پیدا می‌کنند و با توجه به ناتوانی که در مدیریت حج در عربستان وجود دارد، باز هم از این حوادث خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه فریضه حج واجب است و همه باید مراقبت کنند تا برای اصل این فریضه مشکلی مانند آنچه که برای عمره رخ داد، به وجود نیاید، افزود: ما این تجربه را در سال ۶۶ داشتیم و دو سال بعد از آن مجددا حج برگزار شد. بنابراین باید خودمان هم تدبیر کنیم تا از این فجایع ایجاد نشود.

هاشمی ضمن ابراز تاسف مجدد به دلیل این حادثه، گفت: شاید بهترین شکل ترک این دنیا همین بود. هر چند برای بازماندگان بسیار سخت است اما ما از اجدادمان داستان های زیادی شنیدیم که آرزویشان این بود که در کنار خانه خدا و مسجدالحرام از دنیا بروند. بنابراین برای جان باختگان علو درجات را طلب می‌کنیم. تردید نکنید که بهترین حج را آنها به پایان رساندند و امیدوارم این فاجعه درس عبرتی برای مدیران و مسوولان باشد و همه ما بتوانیم امورات اینچنین از جمله حج را مدیریت کنیم.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.