نظر منتشر شده
۱۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 272966
طرح وزير براي پايان دادن به انحصارگرايي مخابرات
بخش اقتصادی الف، 6 خرداد 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۵۴
وزير ارتباطات سرانجام پس از ماه ها اعتراض در خصوص نحوه واگذاري مخابرات و تبعات حاصل از آن که در حال حاضر مشکلات متعددي را در ارائه خدمات ارتباطي ايجاد کرده است، در تازه ترين اظهار نظر براي حل مشکلات ناشي از اين واگذاري نادرست، در پاسخ به خراسان تشکيل کنسرسيومي متشکل از شرکت هاي مختلف بخش خصوصي و واگذاري بخش هاي حاکميتي مخابرات از جمله سيم مسي وداکت و... را به اين کنسرسيوم ، راه برون رفت از اين معضل عنوان کرد و براي تحقق اين مهم از مجلسي ها نيز مدد خواست.

طرح واگذاري مخابرات حدود ۱۰ سال پيش، در حالي کليد خورد که به گفته بسياري از کارشناسان و متخصصان امر، با ابهامات زيادي مواجه بوده و تا به امروز پاسخي به اين ابهامات داده نشده است. از جمله آن که گفته مي شود زماني که مخابرات واگذار شد ، تعريف درستي از زيرساخت ها انجام نگرفت و در نتيجه بخشي از امکانات و زير ساخت هاي ارتباطي که بايددر اختيار بخش حاکميتي يا وزارت ارتباطات باقي مي ماند ، اکنون در انحصار شرکت مخابرات قرار گرفته وهمين مسئله باعث بر هم خوردن شرايط رقابتي و حذف شرکت هاي خصوصي از بازار شده است.

موضوعي که واعظي وزير ارتباطات نيز بارها با انتقاد از نحوه واگذاري مخابرات از آن به عنوان مسئله اي نام مي برد که قدرت عمل را از وي گرفته است ، وي گفت: اگر واگذاري مخابرات به صورت صحيح انجام و مسئوليت وزير به صورت مشخص تعريف مي شد، امروز بنده، مي توانستم با قوت بيشتري عمل کنم.آن چه مربوط به سيم مسي است از نظر ما زيرساخت محسوب مي شود و از آنجا که طبق قانون، زيرساخت ها بايد در اختيار وزارت ارتباطات باشد ،بايد به دولت برگردد و لازم است مجلس در اين زمينه تکليف را مشخص کند. وزير ارتباطات همچنين در تازه ترين اظهار نظر خود در پاسخ به خراسان ، طرحي را پيشنهاد کرد که طي آن با تشکيل کنسرسيومي متشکل از شرکت هاي مختلف بخش خصوصي و واگذاري بخش هاي حاکميتي مخابرات از جمله سيم مسي وداکت و...به اين کنسرسيوم ، اين معضل براي هميشه حل وفصل شود.

وي با اعلام اين که قصد دارد نظر خود را به طور شفاف و روشن اعلام کند ، تصريح کرد: من در اين ۲۰ ماه گذشته به دنبال دولتي کردن شرکت مخابرات نبوده و نيستم و اين را بارها گفته ام آنچه من اعلام کردم اين است که قانونگذار هدفش از خصوصي سازي شرکت مخابرات اين بوده است که انحصار دولت را بشکند و قرار نيست که انحصار دولت شکسته شود وانحصار ديگري بر شرکت مخابرات حاکم باشد، اما در واگذاري اين شرکت در آن زمان اشتباهي رخ داد و به طور هم زمان سيم هاي مسي، داکت ها و آن چه طي ۵۰ سال گذشته در زير زمين ايجاد شده بود، تعيين تکليف نشد. به همين دليل اکنون پيشنهاد ما آن است که بايد فضايي ايجاد کنيم که تمام شرکت هاي خصوصي از اين امکانات استفاده کنند.

روند خصوصي سازي بايد اصلاح شود
با توجه به شرايطي که ما با آن مواجهيم، امکاناتي مانند کابل هاي زير زميني و سيم مسي و... که امکاناتي زير ساختي است بايداز مجموعه مخابرات جداشود و در اختيارمجموعه اي از شرکت ها به عنوان کنسرسيوم قرار گيرد و تمام شرکت هايPAP و اپراتورها و ... نيز در اين کنسرسيوم سهم داشته باشند به نحوي که خودشان از اين امکانات استفاده کنند وبه مردم سرويس بدهند بنابراين روند خصوصي سازي بايد اصلاح شود و در اين مسير نيازمند همکاري مجلس نيز هستيم. طرح تشکيل کنسرسيومي براي واگذاري بخش هاي حاکميتي مخابرات درحالي از سوي وزير مطرح مي شود که پيش از اين نيز شوراي رقابت اعلام کرده بود مخابرات که صاحب دارايي هاي مختلف از وزارت ارتباطات است، بايد به شرايطي عمل مي کرد که پس از خصوصي سازي به آن ها پايبند نبودبراين اساس اين شرکت بايد از حالت انحصاري خارج شود و امکانات خود را در اختيار شرکت هاي کوچک بگذارد.

مناسب ترين راه، توافق دولت با بخش خصوصي
عضو کميسيون حقوقي مجلس نيز براين عقيده است که با توجه به اين که در جريان واگذاري مخابرات ؛ عقدي منعقد و تعهداتي نيز ايجاد شده است، شايد به راحتي نتوان اين عقد را بر هم زد، اما در عين حال راه هايي نيز وجود دارد که مناسب ترين آن توافق دولت با بخش خصوصي براي بازگرداندن امکانات زير ساختي است که اين موضوع نيازمند ارائه طرح ولايحه از سوي دولت است.

به هرحال در شرايطي که سلامت خصوصي سازي مخابرات امروز زير سوال است و بسياري براين موضوع اتفاق نظر دارند که انحصار طلبي مخابرات در بخش امکانات زير ساختي ارتباطي، شرايط رقابت را در اين حوزه خدشه دار کرده،حداقل انتظار اين است که مسئولان تصميم گير در جهت احقاق حقوق مردم و شرکت هاي ارائه کننده خدمات ارتباطي بخش خصوصي براي حل اين مسئله و پايان دادن به آن چه طي اين سال ها از آن با عنوان انحصار گرايي مخابرات نام برده مي شود، اقدام موثري انجام دهند.

مهم ترين نکات
وزيرتشکيل کنسرسيومي متشکل از شرکت هاي مختلف بخش خصوصي و واگذاري بخش هاي حاکميتي مخابرات را به اين کنسرسيوم ، راه برون رفت از اين معضل عنوان کرد.

واعظي: طبق قانون، زيرساخت ها بايد در اختيار وزارت ارتباطات باشد و لازم است مجلس در اين زمينه تکليف را مشخص کند.

بايد فضايي ايجاد کنيم که تمام شرکت هاي خصوصي بتوانند از اين امکانات استفاده کنند.

عضو کميسيون حقوقي مجلس: مناسب ترين راه ،توافق دولت با بخش خصوصي براي بازگرداندن امکانات زير ساختي است.
* خراسان
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۰۹:۰۶:۵۵
لطفا معلوم شود تکلیف ودیعه های مشترکین که باعث توسعه مخابرات و تلفن سیار شد چه می شود؟ مخابرات با ودیعه های مردم کار خود را گسترش داد پس باید مردم نیز در مخابرات سهمی داشته باشند (2917172) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۱:۲۹:۵۹
موضوع محدود به مخابرات و اشکالات احتمالی نیست.
در کلان، بحث خصوصی سازی (فروش بنگاههای دولتی به افراد یا موسسات) شتابزده در ایران شروع شد.

با توجه به شائبه فساد و رانت بی سابقه که در 8 سال گذشته در مراکز اقتصادی مرتبط با خصوصی سازی در بورس وجود داشته من فکر می کنم می بایست یکبار از آغاز ، بصورت تخصصی و توسط تیم های امین ، کلیه بنگاههای واگذار شده مورد بررسی دقیق قرار گیرند. (2917749) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۰۹:۳۵:۱۲
با اینکه جناب وزیر با این همه ترس و لرز و قربان صدقه رفتن ماجرا را تعریف کرده، آماده حمله به ایشان باشید. (2917268) (alef-13)
 
فرهنگ پرور
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۷:۵۱:۲۶
دعا کنیم همان اتفاقی که در مورد بورسیه ها افتاد برای مخابرات نیفته (2919356) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۰:۱۰:۴۸
یه زمونی که می گفتند ودیعه تلفن همراه و بعد گفتند هرکسی پس نمی گیره سهامدار مخابرات می شود (2917404) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۰:۲۴:۲۰
حالا باید منتظر گرانی مخابرات هم بود و این حرف ها تهش بوی گران کردن میدهد (2917465) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۰:۵۰:۵۲
من یادمه مجلس نحوه ی واگذاری مخابرات رو چند سال پیش غیر قانونی اعلام کرد.منتهی نمیدونم چرا اقدامی انجام نداد. (2917585) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۰:۵۲:۱۲
من از مخابرات هزار بار شکایت دارم. (2917592) (alef-13)
 
ح.ق
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۱:۱۶:۰۲
زمان واگذاری مخابرات در زمان دکتر احمدی نژاد به شرکت هایی که وابستگی خوبی هم به سپاه پاسداران داشتن خیلی از کارشناسان و کاربلدهای امر به نحوه واگذاری مخابرات اعتراض کردن و اعلام کردن که این شکل واگذاری موجب بروز انحصار خواهد شد و مخابرات رو به عنوان یک غول که همه زیرساخت های مهم کشور رو در اختیار داره، در مقابل شرکت های خصوصی کوچک قرار می ده، ولی گوش دولت مهرورز بدهکار نبود (2917700) (alef-13)
 
بابك
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۱:۱۹:۱۸
سلام من به عنوان كارشناس انتقال وكسي كه 30 سال در مخابرات خدمت كرده ام به صراحت اعلام ميكنم هيچگونه كار كارشناسي در واگذاري انجام نگرفته ومانند گوشت قرباني مخابرات واگذار شده است. شبكه كابل مسي وفيبر نوري در انحصار 100 درصد ي مخابرات است .زماني كه شركت زير ساخت پروژه 8500 كيلومتر فيبر نوري را به عنوان پروژه ملي اجراء ميكرد .زمان اجراي كابل هاي نوري كانالي ورساندن كابل به مراكز انتقال با تاخير 3و4 ماهه و تنش فراوان بين مخابرات ازيك طرف وقرارگاه خاتم و زيرساخت از طرف ديگر همراه بود. وقتي با انحصار و زور جلوي پروژه ملي را گيرند ويا دچار اخلال مي كنند لذا اپراتور ها وشركت هاي خصوصي ديگر گله نكنند .. هم اكنون هم براي عمليات نهگداري وPM هاي سه ماهه فيزيكي فيبرنوري وكاتال هاي وحوضچه مربوطه آن بايد ازمخابرات اجازه بگيريم . هم اكنون زيرساخت قصددارد پروژه ملي 13000 كيلومتر فيبرنوري را درسال جديد شروع كند .كه اگر وضع داكت ها وشبكه مسي مشخص شود پروژه پيشرفت پروژه قابل ملاحضه خواهد بود . جالب ا ست بدانيد فيبرهاي كه قبلا اجراشده است هرجانياز به ساخت واجراي كانال بوده است با بوجه همان مسير جوضچه وكانال وداكت وسابداكت كشيده شده ومي شود درنبود قانون واداده قانوني براي استفاده بايد ازمخابرات دولت اجازه بگيرد كاري كه در هيچ يك از كشور هاي جهان سوم اتفاق نيفتاده است . زيرساخت هاي مخابراتي به بخش خصوصي (صلواتي )واگذار شده باشد. بررسي كنيد ببنيد مخابرات باانحصار كردن شبكه مسي وكابلي از بانك ها ودانشگاه ها و مراكز نظامي و انتظامي وادارات كل و.... كه متقاضي كشيدن فيبرنوري هستندچه قيمت هاي نجوي دريافت مي كند .زيرساخت بعنوان متولي شبكه ارتباطي كشور ونيز متولي اجراي دولت الكترونيك كشور بايد مالك شبكه كابلي ( مسي ونوري ) كشورباشد تا به تمام شركت ها واپراتور ها درچهارچوب قانون ارائه خدمات كند . (2917708) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۱:۵۲:۳۲
جوانهای عزیز، ازماکه گذشت ولی حتما کارمنددولت بشید! چون هراشتباهی بکنید کسی بازخواست نمی کنه. یعنی چه که زمان واگذاری اشتباه شدپس اینهمه القاب دهن پرکن وحقوق وپاداش به مدیران وکارشناسها ازبیت المال میدید کارشون چیه؟ (2917849) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۴:۱۰:۳۷
کارشناسان و متخصصان امر زمان واگذاری حضور نداشتند؟ (2918493) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۴:۴۲:۴۳
از زمانی که مخابرات به اصطلاح خصوصی سازی شده اختلاف حقوق بالاییها و زیر دستا غوغا میکنه . (2918615) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۶:۵۳:۲۰
باسمه تعالی


سپرده های مشترکین تلفن ثابت و سیار نزد شرکت مخابرات حق الناس است.در واگذاری شرکت مخابرات کار کارشناسی کافی انجام نشد آن هم به علت ماهیت متقاضیان خرید آن شرکت بود.شرکت قبل از واگذاری متعلق به دولت و صاحبان تلفن ثابت و سیار بود ولی آن را به ثمن بخث فروختند در حالیکه در زمان فروش اعلام می کردند که حد اقل 1000 میلیارد تومان دارایی زیر خاکی دارد که برای فروش به حساب نیامده.اگر سنت خداوند در حلال و حرام کردن رعایت نشود با مشکل مواجه می شویم.والسلام (2919184) (alef-13)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۲:۴۱:۴۲
پول زيرساخت رو مردم دادند سودش رو مخابرات ميبره.من كه راضي نيستم. (2920299) (alef-13)
 
انصار
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۸:۲۳:۴۸
من کارمند مخابراتم بخدا در دو سال گذشته خیلی از لحاظ حقوقی گرفتار شدم فقط از یکی از کارمندان مخابرات هرمزگان پرس و جو کنید تا ببینید وضع پولی این شرکت چگونه است برق مراکز به علت بدهی به اداره برق قطع می شود اب قطع به دارایی بدهکار کارمندان صبح تا شب تو اداره بیکار اصلا حقوقی نمیگیرند که بخواهند کار کننند (2921786) (alef-13)
 
کارشناس ارتباط مخابرات
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۰۲:۰۶:۲۸
الف جان می دانم که نظر مرا منتشر نمی کنی ولی وجدانا اگر اشکالی در نظر بنده داری بیان کن من خودم هم از مدیران میانی مخابرات هستم و با گوشت و پوست مخابرات و نحوه و انگیزه خصوصی سازی را حس کرده ام . (2927856) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۴:۴۲:۰۱
سلام به همگی دوستان و عزیزان
دعوای واگذاری مخابرات فقط یه نتیجه بیشتر نداسته...
1- دود این کشمکش و تنشها ب چشم سهامدارن شده . افرادی که سهام حدود 400 تومان خریدن و الان کمتر از 200 تومان در بورس خرید و فروش می شود .
2- در حالی که قنرخ مصرفی برق چند برابر شده ولی نرخ تعرفه مخابرات در 10سال گذشته افزایش نیافته است . دولت و بخصوص وزیر محترم مدیون خسارت سهامداران خواهد بود . من که صدایم ب وزیر نمی رسه ولی سر پل صراط در روز قیامت جلو وزیر را خواهم گرفت . آیا در میان سهامداران بجچهای یتیمی وجود ندارد . که ویر با لجبازی حق ماها رو ضایع می کند . (2932350) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۰۳-۱۵ ۱۰:۴۵:۰۹
سهام دار عزیز شما باید بدانید در هیچ کجای دنیا تاجران به دولت ها اعتماد نمی کنند و دولت ها همواره اولین کسانی را که به اموالشان دست دراز می کنند تاجران هستند پس از این به بعد سراغ سهامی که دولت دستی در ان دارد برهذر باش مثل مخابراتی ها پالایشی ها پتروشیمی ها خودرویی ها بانکی ها و نیروگاهها ولی در عوض می توانی از سهامی نظیر وغدیر - قلرست - وملت واکنتور و... که نور چشمی ها در آن جولان می دهند استفاده کنی و همواره داراییت پلکانی بالا و بالاتر برود . (2938964) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.