نظر منتشر شده
۷۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 260851
دکتر عالیه شکربیگی جامعه شناس و استاد دانشگاه:
خانواده ایرانی در شبکه های ماهواره ای به دنبال پاسخ به نیاز خود می گردد
بخش اجتماعی الف، 2 اسفند 93
تاریخ انتشار : شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۱
دکتر عالیه شکربیگی جامعه شناس معتقد است کارکرد رسانه بایستی برخاسته از واقعیت جامعه باشد تا بتواند مخاطب مورد نیاز خود را جذب کند. در ادامه گفتگوی الف با ایشان را می خوانید.

به نظر می رسد شبکه های ماهواره ای نسل جدیدتر همان رادیوهای فارسی زبانند که به خاطر جذابیتهای بیشتر رسانه های دیداری در جذب مخاطب وارد این فاز شده اند، هرچند برخی مثل BBC یا VOAآن کارکرد قبلی را هم حفظ کرده اند. بفرمایید که دلایل این حضور و روشها و تکنیکهای آنها برای جذب مخاطبین چیست؟
در مورد کارکردها و عملکرد رسانه ها و کانالهای ماهواره ای، کاری که آنها انجام می دهند بر اساس شناختی است که از جامعه ایران دارند. آنها از ارزشها و هنجارهایی که در این جامعه می گذرد، مطلع هستند. آنها مسائلی که در جامعه ما می توانند نقاط ضعف باشند را می دانند و دقیقا بر اساس همان نقاط ضعف برنامه ریزی می کنند، برنامه می سازند و همانها هم مخاطب پسند می شوند چرا که نیاز مخاطب را درنظر گرفته اند. ما همه در جهانی قرار گرفته ایم که جهان رسانه ایست بنا به تعبیری در یک دهکده جهانی قرار داریم که به یمن برخورداری از فناوریهای نوین، جریان آزاد اطلاعات در آن برقرار است، طبیعی است که ماهواره ها هم نه تنها در خانواده ایرانی، بلکه در تمامی جوامع دیگر نیز راهی به درون خانه ها یافته اند. همانطور که گفتم برنامه های آنها منطبق بر شناخت صورت گرفته است، حال یا از طریق پژوهشها و کتب مطالعاتی یا از طریق کانالهای دیگری به این شناخت رسیده اند. امروز رسانه ها هستند که به خلق معناهای زندگی ما، ارزشها و هنجارها و روابط اجتماعی ما می پردازند، اما متاسفانه رسانه های جامعه ما اغلب بی توجه به نیاز مخاطبین هستند. طبق نظریه های مختلفی که در حوزه ارتباطات وجود دارند، مخاطب به دنبال کانالی خواهد گشت که نیاز خود را پاسخ دهد. شبکه های مختلف فارسی زبان خبری، سیاسی، اجتماعی و... نشان از آن دارند که نتوانسته ایم به نیاز خانواده ها پاسخ درستی با ساختارهایی که چیده شده اند، بدهیم.

چطور باید اصلاحش کرد؟
مسئولان رسانه ای ما باید بازگردند و ببینند حالا که وارد چهارمین دهه از عمر انقلاب اسلامی شده ایم، عملکرد رسنه ای آنها چگونه بوده که طبق برخی شنیده ها هشتاد درصد مردم شبکه های ماهواره ای را می بینند. به خاطر دارم که دو – سه سال پیش این عدد حدود شصت درصد بود و امروز این رشد بیست درصدی اتفاق افتاده است. این نشان می دهد آنچه مخاطب می خواهد تاحدود زیادی در کانالهای ماهواره ای می تواند پیدا کند و همچنان این همنوایی را با این شبکه ها دارد.

این نیازی که شما می فرمایید در قالب برنامه های ماهواره ای به آنها پاسخ داده می شود را من کمی مشکل دارم. ممکن است در لابه لای برنامه های آنها، به یکسری کارهای کیفی و آموزشی هم برسیم اما در مجموع آنچه به مخاطب تحویل داده می شود، محتوای ارزشمندی نیست. آنها اغلب به لحاظ فرم، شکل و ساختار، ممکن است موفق باشند اما روی بحث محتوا حرف زیاد است...
در مورد تاثیرات شبکه ها و اینکه عده ای می گویند باعث بسیاری از رفتارها و بزهکاریها همین شبکه ها هستند، به نظرم دیگر دیر شده است که صحبت کنیم. باید بپذیریم که یکسری تغییرات و تحولات ارزشی در جامعه اتفاق افتاده است. درست مثل اینکه عده ای می گویند دختر ایرانی آگاه تحصیلکرده را باید دوباره به خانه ها بازگرداند تا همسرداری کند و فرزندآوری داشته باشد. ضمن اینکه ما اینها را ارزش می دانیم اما در عین حال نمی توانیم بپدیریم سبک زندگی دختر سی سال پیش که برای او در چارچوب خانه تعریف شده بود همچنان تداوم داشته باشد. درست مانند شرایط الان جوانان ما که در یک جهان رسانه قرار دارند و انسان رسانه ای خلق شده، نمی توانیم به آنها بگوییم به دلیل انحرافاتی که بعضا جوان ما ممکن است به آنها دچار شود دیشهای ماهواره را جمع کنید.

خوب این تجربه را هم ما داشتیم که راهکارهای سلبی و قهری جواب نمی دهند.
نه این راهها جواب نمی دهند. باید روی توانمدی فرزندانمان کار کنیم. بحث سواد رسانه ای را می توان در اینجا مطرح کرد. در برابر جهان رسانه ای و ماهواره های برآمده از آن اگر احساس خطر می کنیم که ممکن است مابین برنامه ها یکسری مطالب غیر دینی، غیر ارزشی و اخلاقی را به نوعی تبلیغ کنند، کاری که می توانیم بکنیم این است که ما سواد رسانه ای فرزندانمان را بالا ببریم.

این "ما"یی که شما از آن نام می برید کیست؟
منظور از ما عواملی هستند که در جامعه پذیری فرزندان دخیلند.

بله همیشه این را می گوییم اما در نهایت همه این بار روی دوش خانواده است.
خانواده است، گروه همسالان، فضای آموزشی، رسانه های مختلف و... همه می توانند به نوعی تاثیرگذار باشند در اینکه سواد رسانه ای فرزندان ما بالا برود. سواد رسانه ای ابعاد مختلفی دارد که مهم ترین آن، بعد شناختی است. شناخت آنها از نوع عملکرد رسانه ها باید بالا رود. طبیعی است که اگر ما می خواهیم این شناخت را بالا ببریم باید رسانه داخلی خوراکی برای او مهیا کند که رضایتمندی اش را به دنبال داشته باشد. بعضی مواقع تعدادی از برنامه ها و سریالهای داخلی هستند که مخاطب را پای تلویزیون میخکوب می کنند چراکه برآمده از این جامعه و مسائل آن هستند.

رسانه باید صادقانه در مسائل مردم مشارکت کند تا اعتمادزایی از این طریق انجام شود و بتواند برای خود سرمایه اجتماعی کسب کند. کارکرد رسانه بایستی برخاسته از واقعیت اجتماعی جامعه ما باشد، آینه ای باشد که این واقعیاتها را بازبتاباند. اگر غیر از این باشد رسانه کارکرد خودش را از دست داده است. مجموعه ای چند ماه پیش پخش شد با عنوان آوای باران. سریالی بود که در زمان پخش، مردم کانالهای ماهواره را کنار می گذاشتند، چون این مجموعه یک درد محسوس زندگی روزمره را انعکاس می داد. اگر رسانه ها خواهان این هستند که برنامه هایشان محاطب پسند باشد به نوعی که توده های میلیونی را جذب خود کند، باید به نیاز جامعه و واقعیتهای اجتماعی توجه داشته باشند. اگر جز این باشد، مردم نه تنها کانالهای ماهواره ای را درمی نوردند، بلکه انواع و اقسام سی دی ها و فیلمها و برنامه های دیگر را هم دست به دست می گردانند.

خانم دکتر من نمی توانم این توجیه را بپذیرم که برنامه های ماهواره تنها اقتضای جامعه جهانی شده باشند، که یک دهکده جهانی چنین الزامی را باعث شده باشد. نمی توانم قبول کنم ماهانه میلیونها دلار هزینه برنامه سازی، پرداخت حقوق پرسنل و.... برای این باشد که آنها دلشان برای پر کردن اوقات فراغت خانواده ایرانی سوخته است. خیلی از این شبکه ها سویه کاملا سیاسی دارند، برخی آموزشی اند، برخی سرگرم کننده اند و برخی هم ترکیبی برنامه می سازند، می خواهم در اینجا نظر شما را پیرامون اهداف صاحبان این شبکه ها از هزینه های سرسام آوری که می پردازند بدانم.
طبیعی است که آن کشور بزرگ سرمایه داری که کانالهای مختلف ماهواره ای را ایجاد می کند با برنامه ها و تم هایی که نیاز جامعه امروز ایران باشد، نمی تواند بی هدف باشد. من با شما موافقم. پولی که او خرج می کند در ازای آن قصد دارد بر یکسری ذهنیتها و نگرشهای جهان در حال توسعه یا کشورهای اسلامی تاثیر بگذارد. در دهکده جهانی هم باید یک کدخدا وجود داشته باشد و آن هم نظام سرمایه داری است. نظام سرمایه داری از قبل، نیازهای مردم جهان را شناسایی می کند و برای آن هزینه می پردازد. ما بحثی تحت عنوان صنعت فرهنگ داریم، جایی که فرهنگ و فرهنگ سازی تبدیل به یک صنعت می شود. صنعتی که بتواند با آن نیازها، ارزشها و ذهنیتها را خط بدهد. نظام سرمایه داری نیازهای کشورهای دیگر را با همین ابزارها فرهنگ سازی و تنظیم می کند. اینها برای آن است که بتواند در نهایت بحث هژمونی فرهنگی خود را پیش ببرد. رفتن جهان به سوی فرهنگ واحد جهانی هم در همین قالب می گنجد.

چشم انداز این هژمونی فرهنگی که شما از آن نام می برید چیست و قرار است جوامع دیگر را به کجا بکشاند؟
این ذات قدرت است، قدرت دوست دارد که همواره خود را فرادست ببیند. برای نظام سرمایه داری مهم است که جهان را تابع قدرت خود ببیند. ما امروزه نوعی برده داری نوین را توسط ابزارهای تکنولوژیک شاهد هستیم. جهان سرمایه داری نه از طریق جنگ و لشکرکشی، بلکه توسط نرم افزارها و فناوریهای نوین بسیار راحت تر از شیوه های قدیم، مردم جهان را آن طور که خود می خواهند، می سازند. تصور و خلاقیت فرهنگی را رسانه ها به وجود می آورند. این کم چیزی نیست که این نظام بخواهد بدون جنگ و خونریزی هرآنچه می خواهد را به دست آورد و همراهی مردم جهان را هم داشته باشد. مهم ترین کارکرد این نوع رسانه ها، برای نظام سرمایه داری، همگرایی فرهنگی است. حضور در شبکه های مختلف اجتماعی مثل فیسبوک و تویتر، شبکه های وایبری و ... را در نظ بگیرید. اگر کسی از اوقات خود مراقبت نکند به تمامی و دربست، برده نظام سرمایه داری خواهد شد. وقتی تمام مدت در فضای مجازی، حال با هدف یا بی هدف سیر می کنید، این هم یک نوع بردگی است. نظام سرمایه داری با همین ابزراها همه را تسخیر کرده است..

با این تفسیر، چه اتفاقی برای ارزشهای ما خواهد افتاد؟ از الگوی زندگی ایرانی و اسلامی زیاد صحبت می شود، اما وقتی نتوانسته ایم آن را خوب بشناسیم و به خانواده ها بشناسانیم با عملکرد ناموفق ما در کارهای فرهنگی و ترویجی، جای آنها را همین الگوهای ساخت سرمایه داری خواهد گرفت؟
ما نه فقط در موضوع رسانه، بلکه در بسیاری دیگر از مباحث دچار مناقشه مفهومی هستیم. شما از الگوی اسلامی-ایرانی نام بردید، اما آیا توانسته ایم به یک تعریف واحد از چنین الگویی برسیم؟ تعریف ما از سبک زندگی ایرانی-اسلامی چیست؟ آیا ما می توانیم تمامی نگرشهای مختلف را تحت لوای یک الگو که خودمان هم تعریف درستی از آن نداریم جمع کنیم؟ ما شعارهایی را مطرح می کنیم اما طبق معمول روی زمین می مانند.

به نظر من جامعه ایران راه خودش را پیدا می کند. جامعه ایرانی، مانند بسیاری از جوامع دیگر در شرایط تغییرات ارزشی و هنجاری قرار گرفته است. ضرباهنگ این تغییر بسیار زیاد است. این تحولات را نباید خطرناک تلقی کنیم. باید مطابق با تغییر نگرشها، کثرت گراتر فکر کرد و به همه چارچوبهای فکری احترام گذاشت. اگر جبرگرایانه بگوییم که الگوی ایرانی را یا الگوی اسلامی را بپذیرید این قابل انجام نیست. من به عنوان یک جامعه شناس مسلمان، موافق خلق یک سبک زندگی واحد برای جامعه ایران با تنوع و کثرتی که می شناسیم، نیستم. بنا به ایده ها، ارزشها و نگرشهایی که رسانه ترویج می کند، مردم ما دارای سبکهای زندگی مختلف شده اند. باید به این سبک ها و ارزشها احترام گذاشت. همچنان معتقدم در جامعه ایران، گونه های مختلف تفکر می توانند در کنار هم با مسالمت زندگی کنند.
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۸:۴۷:۵۸
با سلام . اگر عقد موقت را حرام و غیر اخلاقی ندانیم و سکه بهار ازادی را از سبد صداق ومهریه ها حذف کنیم شاهد این وب گردی و ولگردی جوانان نخواهیم بود (2694107) (alef-3)
 
تلخک
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۰:۱۷:۲۲
مشکل اینجاست که من از صبح تا شب در جامعه ، مشکلات و مسایلی را به چشم خود می بینم و حس می کنم اما شب که به منزل بر می گردم ، گویا برنامه های صدا و سیما از کشوری دیگر یا کره ای دیگر پخش می شوند

مشکل اصلی عدم تطابق برنامه ها ( سیاسی ، اخبار ، فیلم ، سریال و ... ) با واقعیتهایی است که همه مردم با گوشت و پوست خود لمس می کنند. (2694280) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۱:۰۰:۰۲
شما ازدواج موقت را برای خویشان خود توصیه بفرمایید !!! (2694382) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۸:۰۶:۵۶
وقتی ازدواج موقت حرام شد و قبیح ، زنا حلال و عادی می شود. هم وطن گرامی بفهم که اسلام دین همه زمان ها است. این همه زنی که طلاق می گیرند چند نفر شان مجددا ازد.اج می کنند و یا تعداد دختران با سن بالا که خواهان ازدواج هستند ولی شرم دارند که با کسی رابطه داشته باشند و... شما یک راه حل پیشنهاد بده. ظاهرا شما خانم محترمی هستید که صرفا مخالف این می باشید. ازدواج موقت برای خواهر من نیست که ازدواج کرده و اگر او هم خدای ناکرده مطلقه بود برای جلوگیری از فساد درصورتی که نیاز داشت تا از فساد حفظ شود بنده راضی بودم تا اینکه در حرام بیفتد. مشکل من و شما این است که جای حلال و حرام برای ما عوض شده (2695715) (alef-3)
 
احسان
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۲۱:۴۹:۰۲
نمیدونم چرا ملت ایران صبح تا شب پای سریالهای ترکی میشینن(بچه این تو شیکم زن اون،بچه اون تو شیکم زن این، یارو بعداز 40 سال میفهمه عموش،باباشه !! هزار تا کثافت کاری عجیب و غریب دیگه )
و هیچ مشکلی نمینن،کلا قضیه واسشون حل شده است! فیری مایند!!
اما تا یکی میگه "صیغه" از در و دیوار بهش حمله میکنن؟! (2696366) (alef-13)
 
یکی از مردم
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۰۹:۱۷:۱۲
من همیشه دنبال برنامه های کشاورزی هستم نحوه پیوند زدن - حرس کردن چی رو کجا کاشتن و کی کاشتن هیچ برنامه و شبکه ای به این منظور نداریم علیرغم اینکه اینهمه متخصص کشاورزی داریم همه بلا استفاده موندن چون همه چی رو تئوری خوندن و از عملی خبری نیست حالا خودتون بگین رفع این نیاز تو شبکه های خارجی چقدر زیادممکنه و چه آموزشهای عملی میدن چه وسایل و چاقوهایی برای قلمه و پیوند دارن که ما رنگش رو هم ندیدیم متاسفانه و با اون وسایل پیوند زدن و قلمه زدن چقدرکار راحته پیامبر ما فرمودن علم رو حتی اگر در چین باشه بیاموزید حالا کشور ما هرشبکه رو میزنی فقط گفتگوهای خسته کننده است فیلماشم مال عهد بوقن که دوبله هاشم درست نیست خودتون بگین چه چیزه شبکه های ایرانی مردمو جلب کنند تنها چیزی که مردمو جلوی تلویزیون ایران میشونه فوتبال و ورزشه و اخبار 20و سی اخبار ساعتذ 21 شبکه یک دیگه هیچ ....... (2697021) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۰۹:۲۱:۰۸
هر چی باشن مسائل احساسی و عاطفی توش زیاده فقط جنگ و پلیس بازی و اعتیاد نیست جون جماعت به عشقو عاطفه نیاز داره درستش هم که نیست میره سراغه غلطاش همون عشقهای مثلثی که تو فیلمهای ترکیه هست و متاسفانه الان ترکیه با همین فیلمها تو همه شبکه ها از اروپایی گرفته تا عربی و .... عرض اندام میکنه و بهترین فروشو داره (2697026) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۱:۰۹:۱۷
بودجه صدا و سیما کم نیست چرا فقط همه تاختن را یاد گرفته اید شما هم بنا به خواست امام راحل از طریق تلویزیون انقلاب را صادر کنید.مگر نه این که شما دانشکاه هستید؟ (2694409) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۱:۱۱:۲۱
شما نگران سواد رسانه ای فرزندان ما نباشید در اندیشه برنامه سازان صدا و سیما باشید. (2694416) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۱:۱۲:۳۱
با مردم صادق نیستد .خلاص. (2694420) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۱۳:۲۲:۲۳
شما عقد موقت را برای خواهر یا دختر خودت هم تجویز میکنی‌؟ (2697849) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۸:۵۲:۵۴
انقدر آسمان و ریسمان نبافید. مردم فقط دنبال صداقت هستند و بس! (2694116) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۴:۵۱:۰۰
الان اون طرفی ها با شما صادقند؟ (2694999) (alef-3)
 
من
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۸:۳۹:۳۵
اون طرفیا پشت 99 راست یک دروغ اساسی میگنجانند ولی ما /؟
اون طرفیا هر موقع هرکس با هرسلیقه میتواند برنامه دلخواه و سرگرم کننده خودرا ببیند ولی ما 20شبکه یک دقیقه برنامه خوب دلخواه60درصد مخاتب هم نمیبینیم هرشبکه میزنی یک به اصطلاح کارشناس داره حرف میزنه تازگیها پیام بازرگانی هم کارشناسی شده و اعصاب خردکنتر دیگه سرتان درد امد بقیه را همه میدانند (2695811) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۰۱:۳۵:۱۸
آن طرفی ها راست نمی گویند اما دروغ واضح و آشکار هم نمی گویند اما صدا و سیما گاهی وانمود که شب و روز جایشان عوض شده (2696762) (alef-10)
 
تشنه صداقت
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۰۶:۳۰:۲۴
خیلی بیشتر از اینوری ها (2696822) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۰۸:۵۵:۵۳
بله! آنها ابتدا میگویند که اول به فکر منافع خودشان هستند و بعد هم می گویند که برنامه ای که پخش میکنند برای چه گروه سنی است و هیچ قسمتی از آنرا سانسور نمیکنند! (2696984) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۷:۵۵:۵۳
منم حرف این کارشناس رو قبول دارم طوری شده که با کسی که ماهواره نگاه میکنه نمیشه حرف زد و 2 دلیل منطقی میاری سریع خشونت رو ترجیح میده بله بچه های ماهواره نگاه کن رو هم میبینم چه کار هایی تو مدرسه انجام میدن !!!!!!!!!! در کل چیزه خوبی نیست ... اگر کسی دنباله حق هستش فقط دنبال کننده سخنان علما و دانشمندان باشه .... من حرف خیلی هارو قبول ندارم مثل سیاست مدار های مطرح داخلی و خارجی اما دانشمندان فرق میکنند از سر باد معده حرف نمیزنند (خصوصا در قضیه اقتصاد) (2695673) (alef-7)
 
بیگی
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۸:۵۹:۱۳
شیر بی یال و کوپال و دم را شنیده اید؟ حکایت مردی است که برای خال کوبی شیر روی بازویش به خال کوب مراجعه میکند ..هر جا که درد میگیرد میگوید این را نمیخواهد نتیجه شیر بی یال و کوپال و دم میشود.برنامه سازان ما هم همینطورند با محدودیت های بسیار فرهنگی و سیاسی مشکل قربانی شدن تخصص در مقابل تعهد یا تظاهر به تعهد. (2694122) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۹:۱۱:۴۴
میتونن میسازن. شما هم میتونید بسازید. (2694133) (alef-3)
 
امین
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۹:۱۳:۲۵
خبرنگار گفته آنها محتوای ارزشمندی عرضه نمیکنند?
باید از این خبرنگار پرسید شبکه های داخلی چه محتوایی عرضه میکنند?
آیا این محتوا ارزشمنده که مردم از طریق اینترنت در جریان اتفاقات دنیا باشند ولی تلویزیون داخل بادقلب واقعیات همه چیز رو مطابق سلیقه روسا بزک کنه?
گذشت دورانی که میشد مردم رو بی خبر نگه داشت
مردم قوه تحلیل و ادراک دارند (2694136) (alef-3)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۱۱:۱۷:۲۳
جدید ترین مستند های روز دنیا. بازدید از بسیاری از نمایشگاه های روز دنیا در لندن. نشان دادن مطالب پر بازدید روز دنیا و... اینا اگه ارزشمند نیست پس چی ارزشمنده؟ مستندهای سی سال پیش صدا و سیما؟! (2697323) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۹:۲۳:۵۰
مطمئن باشید تمام مسائل به هم گره خورده است برای مثال با حل مشکل بیکاری و ایجاد درامد برای مردم و ایجاد فضا های تفریحی مورد خواست مردم بسیاری از این دلواپسی ها حل خواهد شد و علاوه بر ان ایجاد اعتماد بین رسانه ملی برای مردم و دور نومودن ان از مسائل جناحی خاص حداقل نیمی از اعتماد مردم را بین خواهد برد (برای مثال مناظره های تلویزیونی تا زمانیکه دو طرفه بود بینندگان زیادی داشت ولیکن زمانیکه یک جناح خاص انرا تسخیر کرد دیگر ان اعتماد را ازدست داد) (2694143) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۹:۲۹:۱۶
وقتی در بدر دنبال خبر واقعی تو سیمای خودمان می گردی نیست می ری بی بی سی. مٍٍٍثلا تلویزیون دائم می گه ارتش بشار اسد فلان جا را پس گرفت خوب کی شورشی ها آنجا را گرفته بودند !!!! چرا موقع موفقیت شورشی ها اخبار نداریم ؟؟؟ این یک نمونه از هزاران است. فلان محکوم جرمش چی بوده ؟؟؟/ هیچی تو خبرای داخلی پیدا نمی کنی!!! (2694149) (alef-13)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۱۱:۱۸:۵۲
طبق اخبار داخلی ارتش بشار اسد الان چهار ساله در حاله پیش رویه!!! فقط من موندم چرا به اقیانوس نرسیده؟ (2697330) (alef-7)
 
سبزواري
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۹:۳۴:۳۱
در حال حاضر در روستاههاي دور دست تقريبا همه از ماهواره استفاده ميكنند نبايد خودمان را گول بزنيم تا وقتي صدا و سيما متعلق به جريان خاصي ا ست و عملا بلند گوي انهاست كه واقعا در اقليت هستندو خوب مردم مجبورند از امكانات ساير شبكه ها استفاده كنند ميگويند حدود 82 در صد مردم اصلاا صدا وسيماي كشور را نگاه نميكنند در حاليكه اين رسانه متعلق به همه مردم است اما در دست عدهاي قليل من پيشنها د ميكنم ريس سازمان البته خوب است با همه اساتيد مشورت كند از جمله دانتشگاهها (2694159) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۳:۰۴:۵۶
يكي نيست بگه اين 82 درصد چطوري حساب شده؟ (2694698) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۸:۴۰:۵۷
از لایک های نظرات (2695815) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۹:۰۱:۱۷
براي اين گونه پژوهشها رآه هاي غير مستقيم علمي وجود دارد كه در پژوهشهاي علوم إنساني استفاده مي شود. (2695896) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۱۳:۲۸:۳۷
من جزو آن ۸۲ درصد هستم (2697877) (alef-7)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۲-۰۴ ۱۳:۲۹:۲۵
همانطوری که هم گروه های شما از طرف مردم حرف میزنند (2700957) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۹:۴۳:۱۹
مشکلات ما و دلایل استفاده از این ابزارها بسیار بیشتر از چیزی است که در این گفتگو آمده است. دلایلی در حیطه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی
بزرگترین مشکل ما این است که حکومت وجود سلیقه های متفاوت و خارج از دیدگاه خود را (در محافل رسمی) نمی پذیرد و همواره تمامی برنامه ها و حرکتها را مورد تایید و حمایت صد درصد ایرانیان نشان میدهد.که دلیل آنهم تسلط اقلیتی اصولگرا بر رادیو و تلویزیون میباشد. به طور مثال در روز های مناسبتی به شدت فضای رادیو و تلویزیون افسرده و مرده است. (رتبه ایرانیان در شادی)
نکته دیگر اینکه ما الگوی افراط و تفریط هستیم. در مقطعی دولتها در کشور از هرگونه نقد و انتقاد مبرا بودند و کسی توان انتقاد نداشت و در حال حاضر به عکس، دولتمردان قدیم یا جدید از رقباانتقاد میکنند و دولتمردان جدید یا قدیم تهمت میزنند و دروغ میکویند و من به عنوان شهروند عادی نمی دانم حرف کدام یک را بپذیرم. از لیست مفسدان اقتصادی که در جیب آقای احمدینژاد ماند تا صحبتهای آقای جهانگیری در خصوص فساد قرن در چند هفته پیش.
در این فضا متاسفانه به اسم مصلحت، با مخفی کاریهای صداوسیما و یا یکطرفه رفتنهای ایشان اعتماد بیننده از بین میرود. مصلحت سنجی هایی که در حقیقت مصداق دوستی خاله خرسه اند در حق نظام. (2694170) (alef-13)
 
آری سوئد
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۹:۴۴:۲۱
خیلی از خانوادهای ایرانی در همین غرب هم از شبکه های فارس زبان استفاده می کنند. این بر عکس نشان میدهد که این آدمها بیشتر از روی بیکاری ، بی هدف و از روی عادت و در مواقعی لجبازی این کار را انجام میدهند. این شبکه ها بیشتر وسیله ای شده برای وقت گذرانی خانم های خانه دار طبقه متوسط. والا کسی که کاری داشته باشه وقت این را نداره که به این شبکه ها نگاه کنه. (2694172) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۲:۱۵:۵۹
ساعت نه تا یازده شب چه کار مهم و علمی میخوای انجام بشه، واالله ما هم شغل داریم زندگی داریم اما ساعت نه تا یازده شب دیگه اتم نمی شکافیم دور هم میشینیم و تلویزیون می بینیم. حال اگر صداوسیما نگاه کنیم کار خوبیه اما اگر بزنیم سریال ترکی، میشیم بیکار و علاف و وقت گذران؟! (2694574) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۹:۵۰:۳۳
سریال آوای باران رو یادمه. از بس که غمگین بود ادم یاد بدهکاریاش می افتاد!!!
سریال طنز مهران مدیری هم معلوم نشد چی شد. بابا مردیم از بس غصه خوردیم!!!
سبک زندگی ایرانی اسلامی هرچی که باشه، غصه و گریه و غم دائمی نمیتونه باشه. (2694181) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۹:۵۱:۱۴
تا وقتي صدا و سيما از هر 10 تا حرفش 9 تاش دروغ و غير واقعي و تحريف شده و ناقص و سانسور شده هست روز به روز استفاده از ماهواره بيشتر ميشه.
مردم هم اخبار درست را از ماهواره ميفهمن هم برنامه هاي شاد و سرگرمي. (2694184) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۱۳:۴۵:۴۲
با این بودجه کلان صدا و سیما که با آن میشود چندین پروژه عمرانی را به سر انجام رساند (2697939) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۹:۵۲:۵۵
اینم نتیجه رفراندوم.
درصد کسایی که ماهواره نگاه میکنند از قول خود اقایان! (2694188) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۷:۳۴:۰۰
کدوم آقایون (2695602) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۹:۵۵:۴۶
چرا قبول نمی کنیم که مردم ایران، با هر دین و آئینی، بعد از 3 دهه گریه و زاری به دنیال شادی مطلق هستند و این تاثیر همان عملکردهای زورگویانه 3 دهه پیش خودمان است. توجه داشته باشید که هنوز در تلویزین و کانل های ایرانی حتی ماهواره ای، کلیپ ویدئوی موسیقایی پخش می شود اما از نشان دادن سازهای آن طفره می روند، گویا هیچ کس نمی داند که این صدا، صدای گیتار و ترومپت و درام است! این ره که تو می روی به هیچستان است (2694207) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۰۹:۵۹:۳۷
«این ذات قدرت است، قدرت دوست دارد که همواره خود را فرادست ببیند» گفته بسیار جالبی است و اتفاقا در دنیای سیاست مداران ما بسیار این مهم موضوعیت دارد طوری که امروز همه مقوله های فرهنگی و اقتصادی و ورزشی و قضائی و بهداشتی و..... مان سیاست زده شده و در این فضای غبار آلود عده ای مشغول چپاول هستند تجارت ما شده واردات اجناس بنجل چینی ، کسب و کارهای کوچک ومتوسط از نفس افتاده اند ، به همه جوانها یک مدرک آنهم با هزینه خودشان (و به سودعده ای)داده اند آنها را بیکار و سرگردان رها کردند متاسفانه از کارکردهای فرهنگی فقط شکستن ماهواره وفیلتراینترنت و دنبال ساپورت و شال و موسیقی زنان و... را بلدند و تاسف بارتر از همه این که عده ای از فقها هم همراستا با این عده آدمهای سیاست باز و دورو شده اند .بودجه های فرهنگی هم صرف همین موضوعات می شود . (2694217) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۰:۰۵:۵۸
با اين وضع اوضاع مردم علاقه اي به تلويزيون ندارند و نمرش صفره (2694239) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۰:۱۳:۴۴
بنده مدت 5 ماه است که شبکه های ماهواره رو قطع کردم و شبکه های دیجیتال صدا و سیما رو نگاه می کنم نسبت به سه چهار سال پیش خیلی بهتر شده بنده که راضیم حداقل میشه چندتا فیلم بدون تبلیغ نگاه کرد ، اخبار سیاسی هم که چیزی جز حرص و جوش نداره در صورت نیاز از طریق اینترنت پیگیری میکنم (2694268) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۰:۲۰:۵۵
بهترین کار این است که شبکه های متنوع صدا وسیما جمع آوری یا واگذار به بخش خصوصی شود و تنها شبکه خبر و شبکه یک دولتی باقی بماند این بودجه 2 هزار میلیاردی هم در اختیار ارشاد قرار بگیرد تا بتواند سینما و تئاتر را حمایت کند و سالن بسازد و....
اگر بخش خصوصی وارد رسانه شود مشکلات حل می شود. مردم هم برای دیدن برنامه های با کیفیت آبونمان می دهند هر جناحی هم می تواند مخاطبان خودش را داشته باشد هیچ اشکالی هم ندارد. مشکلات ورزش هم حل می شود چون قطعا شبکه هایی خواهند بود که پول از مردم بگیرندو فوتبالها را پخش کنند.
صدا و سیما مشکل لاینحلی است که باید با اصل 44 خصوصی شود. (2694292) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۲:۱۰:۲۴
ببخشيد اونوقت مثلا بخش خصوصي بياد مراسم اسكار پخش كنه؟ و يا سريال خارجي رو بدون سانسور نشون بده؟ يا كنسرت گروه U2 رو نشون بده؟ خوشحالين به خدا! (2694560) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۲:۳۱:۴۷
البته اگر هم خصوصي سازي شود به مانند مخابرات و بانكها و بيمه ها و ساير شركتها خصوصي سازي ميشود!!!! (2694605) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۰:۲۳:۲۴
فکر می کنید چند درصد اونهایی که ماهواره نگاه می کنند فقط دنبال واقعیات اخبار سیاسی جهانند و می خواهند راست دروغ آن را بسنجند؟ و چند درصد دنبال فیلمها وتصاویر .... هستند ؟آیا صداقت آن شبکه ها فقط بهانه نیست؟ (2694299) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۱:۴۰:۲۸
کافر همه را به کیش خود پندارد (2694491) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۴ ۱۱:۱۷:۳۲
احسنت به تو مسلمون (2700554) (alef-7)
 
سهند
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۰۹:۳۲:۴۱
اصل مشكل در اينه كه صدا و سيما حكومتيه و حكومت آنطور كه ميخواد اطلاع رساني ميكنه و به اصطلاح اخبار و اطلاعات و برنامه هارو به نفع خودش مديريت ميكنه نه به نفع مردم و ميخواد بزور طرز فكر خودش رو به مردم بقبولونه. مردم ديگه مردم قديم نيستند. فكر مي كنند و شعور دارند وقتي در رسانه هاي داخلي به خصوص صدا و سيما به شعورشون توهين ميشه معلوم و طبيعي هست كه همه خوششون نياد استفاده بكنند. وقتي ساز و نوازنده رو نشون نميدن يعني توهين به شعور مردم. وقتي فيلمها و سريال ها رو سانسور ميكنن. وقتي به تفكرات مختلف اعم از سياسي و اجتماعي و غيره اجازه مطرح شدن نميدن و همه چيز يك سويه ميشه يعني توهين به شعور مردم. از مردم چه انتظاري داريد. شما در سوپرماركت هم وارد بشيد ببينيد كالاي مورد نياز شمارونداره ازش بيرون ميزنيد انتظار داريد با اين اوضاع مردم بياد بشينند به شما و 20 و 30 گوش كنند؟ (2697047) (alef-10)
 
یزدان
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۰:۲۹:۰۵
خانه از پای بست ویران است خواجه در نقش و بند ایوان است .صدا و سیما در این عصر ارتباطات آب در هاونگ می کوبد. (2694310) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۰:۳۰:۳۰
خانواده های ایرانی کمی هم باید در کتابخانه ها بدنبال پاسخ به نیاز خود بگردند. والا از سریالهای پوچ ترکی و چینی و ژاپانی، چیزی ماندنی گیرشان نمیاد. (2694312) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۱:۰۳:۰۴
بی شک متولیان امر برنامه های ماهواره ای را دنبال می کنند وقتی رسانه های معاند در باره فرد یا موضوعی برنامه می سازند که بنا به گفته شما مغرضانه است چرا صدا و سیما به همان فرد یا موضوع نمی پردازد تا حقیقت روشن شود؟ (2694389) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۵:۳۹:۳۱
شما سریالهای پر محتوای سیما رو ببین

ما سریالهای پوچ کره ای و ترکی و ژاپنی (2695190) (alef-3)
 
سس
۱۳۹۳-۱۲-۰۴ ۱۰:۲۰:۴۵
نه نشد سریال های ژاپنی بعضی هاش واقعا عالیه.مثل همون بیمارستان مکه شبکه تهران می پخشید (2700430) (alef-7)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۰:۴۶:۱۶
طبق قانون صدا و سیمای ما باید در اختیار حکومت باشد. صدا و سیمای حکومتی نمی تواند هر نیازی از مردم را برطرف کند ولی اگر کار یا حداقل بخشی از کار به بخش خصوصی سپرده می شد بخش خصوصی به خاطر پاسخگویی به نیاز مخاطب برای کسب درآمد می توانست خیلی موفق تر باشد. (2694341) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۱۳:۳۳:۳۶
همان بخش خصوصی اگر واقعی‌ باشد میشود مثل روزنامه‌ها که خود سانسوری میکنند و تازه دائم هم با تعطیلی‌ مواجه اند. (2697900) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۰:۴۷:۳۵
چه عجب یک کارشناس پیدا شد که دیگه نگفت صداوسیما باید کیفیت برنامه هایش رابالا ببرد تا مردم ماهواره نگاه نکنند. چرا که بحث بر سر کیفیت نیست، مشکل اون 71 درصد که ماهواره نگاه می کنند محتوایی هست. صداوسیما ساز نشان نمی دهد، سریال هایش هم فاقد جذابیت های تصویری هست و هنوز با موی زن مشکل دارد و خانم با روسری توی تخت خواب شب می خوابد،جدا از همسرش!! و فیلم های خارجی و فوتبال های خارجی سانسور می شوند. حتی جشنواره فجر هم به خاطر حضور زنان پخش نمی شود. اخبار هم کاملا یکسویه و جهت دارد.
رسانه های تصویری برخلاف نظر برخی از کاربران که نوشتند اگر مشکل بیکاری حل شود کسی نگاه نمی کند، هیچ ربطی به بیکاری و ازدواج ندارد و در تمام دنیا مردم آن را تماشا می کنند چه شغل داشتته باشند چه نداشته باشند و چه ازدواج کرده و نکرده باشند. الان کشورهای عربی که مردمش عاشق سریال ترکی شده اند، همه بیکار و علاف و ازدواج نکرده اند؟ و یا کشورهای دیگر؟ (2694348) (alef-13)
 
شهرام
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۰:۵۴:۱۹
اگر ماهواره بد است پس چرا صدا وسیما برنامه می سازد و برای مردم دنیا از طریق ماهواره پخش می کند. اگر بد هست برای همه بد و مضر است نه فقط برای مردم ایران (2694363) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۱:۰۸:۰۲
علت اصلي اينكه صدا وسيما به اين روز افتاده اينكه سازندگان برنامه هاي تلويزيوني و سينمايي به غلط به دو گروه خودي و غير خودي سياسي تقسيم شدن و اين چيزهايي كه ار تلويزيون به نمايش در مياد دست پخت همون گروههاي خوديه.تا اين تفكر غلط بر اين رسانه حاكم است وضع بدتر هم خواهد شد.صدا وسيما يعني تريبون يكطرفه از خود متشكر..... (2694405) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۲:۱۲:۵۲
در شبکه استانی افتخار می کنند که از استان های دیگر هم برنامه ما را تماشا می کنند و برای ما پیام می فرستند.
یک سوال چگونه با استفاده از ستاپ باکس، شبکه های دیگر استان ها را مشاهده می کنند!!!؟؟؟
خودمان را گول نزنیم!!! (2694566) (alef-10)
 
مجید
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۴:۰۲:۵۳
رسانه ای که در اختیار یک جریان خاص باشد و همه مردم را نبیند بهتر از این نمی تواند باشد (2694863) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۴:۳۰:۳۵
ماهواره نابود کننده بنیان خانواده که در ایران بنام پاکی و نجابت مشهور است می باشد (2694929) (alef-3)
 
تلخک
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۸:۲۶:۲۴
زیاد پای برنامه های صدا و سیما می شینی اخوی ! (2695771) (alef-3)
 
امین
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۹:۲۲:۲۵
ما بنیان خانوادمون مستحکم و استواره
برنامه زلال احکام بیشتر بنیان خانواده رو تهدید میکنه (2695976) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۱۰:۵۳:۵۳
چرا؟ (2697235) (alef-7)
 
mohsen
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۶:۴۷:۰۷
صدا و سیما فقط مختص یک گروه خاص میباشد (2695416) (alef-10)
 
کسی که صدا و سیما رو نگاه نمیکنه
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۹:۲۶:۰۴
1.اخبار رو که نگاه میکنی همیشه ارتش سوریه در حال پیشرویه من موندم سوریه چند کیلوتره که سه ساله ارتشش در حال پیشرویه......
2.سریالهای ایرانی رو که نگاه میکنی بیمارستان قبرستان دادگاه و پاسگاه پای ثابت لوکیشنهاست.........
3.میای پای برنامه های ورزشی بشینی یا سانسوره یا فوتبال ایران رو نشون میده که اصلا ارزش دیدن نداره ویا برنامه های مثل ورزش و مردم هستش که موندم چی داره که سی ساله داره پخش میشه
4.تا یه مناسبتی پیش میاد همه نزدیک به بیست کانال دستگاه دیجیتال رو که مرور میکنی میبینی دارن درباره اون مناسبت برنامه نشون میدن

و مثال های بیشمار ..............
خدا وکیلی همچین صدا و سیمایی رو کجای دلمون بزاریم؟؟؟ (2695987) (alef-7)
 
بنده خدا( اصل)
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۲۱:۱۵:۲۰
رسانه ملي ما نياز به يک خانه تکاني اساسي دارد. البته محدويتهايي هم دارد چون حتما بايد نظر حوزه هاي ديني را تامين کند . بطور مثال در اختتاميه فيلم فجر که بصورت زنده در آن برنامه موسيقي اجرا ميشد حداقل دو نفر اژ وزرا در آن حضور داشتند لکن صدا و سيما آنرا سانسور کرد چون اجازه نداشت الات موسيقي را نشان دهد. حال سوال اينجاست چگونه آن برنامه زنده براي وزرا حلال است لکن نشان دادن تصوير آن براي مردم حرام!!؟. (2696285) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۲۳:۰۵:۰۹
چند برنامه است که اگر اونها را از صدا سیما بگیری کلا ببیندگانش به 1 درصد میرسه:
1- برنامه 90
2- پخش متسقیم مسابقات ورزشی با گزارش فارسی
3- اینم که گرفتن فعلا شاید بذارن برگرده شایدم نه : مهران مدیری

وگرنه دیدن عم و عصه در سریالهایی که همیشه یک سکانس بیمارستان دارند و یک سکانس بهشت زهرا و یا شنیدن اخبار یک طرفه و یا دیدن گفتگو های کسل کننده زیاد جالب نیست.

البته برنامه هایی هم تک و توک در حد بالای متوسط پیدا میشه ولی به تعداد انگشتان دست نمیرسن مثلا رادیو 7 (2696565) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۰۹:۵۵:۵۰
احسنت خوب گفتی بر منکرش لعنت (2707483) (alef-7)
 
م
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۰۸:۳۵:۳۸
ماهوار بد وهمه ما قبول داریم ایا نگاه به صدا وسیما کردید دیجتال اوردن با یه کمکی بارندگی قطع میشه ومقداری باد بیاید قطه میشه وکاری به محتوای برنامه ندارم (2696950) (alef-3)
 
م1
۱۳۹۳-۱۲-۰۴ ۰۹:۰۵:۲۳
ما همه قبول نداريم كه ماهواره بد است شما جاي ما صحبت نكنيد. ماهواره هم محصول تكنولوژي بشر است و براي آسايش و راحتي و افزايش آگاهي و دانش مردم بسيار مفيد است. اين به خود افراد بستگي دارد كه چه استفاده اي ازش بكنند. (2700289) (alef-7)
 
بی نام
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۱۱:۲۱:۴۵
نمی دونم چرا دولت ایران این کانال ها را سانسور نمی کنه چون اصلا اینها خلاف فرهنگ و اداب و رسوم ما هستند من اقرار میکنم که اکثریت خانواده ما به این کانال های بیگانه وابسته شده اند شخصا خودم تو خونه مخالف این ها هستم و با خانواده دچار مشکل شده ام . ما که این همه امکانات داریم باید سعی کنیم از ان در راستای سانسور و فرهنگ سازی برای تماشای نکردن این کانال ها قدم برداریم . (2697341) (alef-7)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.