توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 241852
سیاست گزینشی آمریکا در رویارویی با تروریسم
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۱
تحلیلگران بر این باورند که هدف از تشکیل ائتلاف به بهانه نبرد با گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه به سرکردگی آمریکا، بازگشت به منطقه برای پیشبرد اهداف خود است.

به گزارش ایرنا، آمریکا در حالی با شعار مبارزه با گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه، قصد آغاز جنگی فراگیر در منطقه آشوب زده خاورمیانه را دارد که این کشور با سیاست گزینشی در رویارویی با تروریسم، راهبرد حمایت و مبارزه با این پدیده شوم را در سرلوحه کار خود قرار داده است.

'باراک اوباما' رییس جمهوری آمریکا در حالی بدون کسب مجوز شورای امنیت سازمان ملل متحد و دولت سوریه قصد یورش به این کشور را دارد که از مخالفان باصطلاح میانه رو دولت سوریه حمایت می کند و در حالی علیه نظام این کشور با برخی متحدان منطقه ای خود وارد گفت و گو می شود که از حامیان دیروز و امروز تروریست های دست پرورده آمریکا هستند.

آمریکا در حالی بدون کسب حمایت کشورهای اصلی مبارزه با تروریسم در منطقه و قربانی این پدیده شوم، در صدد مبارزه با داعش برآمده که به اذعان صاحب نظران آگاه خود در پدید آمدن این گروه تروریستی نقش داشته است.

خبرگزاری «فرانسه» بیست و چهارم شهریور گزارش کرد: «فرانسوآ اولاند» رییس جمهوری فرانسه، در سخنرانی آغاز به کار کنفرانس «صلح و امنیت عراق» در پاریس، بر ضرورت اقدام پرشتاب برای رویارویی با گروه تروریستی داعش تاکید کرد و گفت که زمانی برای از دست دادن وجود ندارد.

اولاند با بیان این ادعا که هدف این کنفرانس پشتیبانی سیاسی از مقام های تازه عراق است، این حمایت را برای مبارزه با داعش که تهدیدی برای عراق، خاورمیانه و همه کشورهای دنیا محسوب می شود، ضروری دانست. وی کشورهای شرکت کننده در این کنفرانس را به تعهد روشن و قاطعانه در برابر مقام های عراقی فراخواند و افزود: انسجام شرط لازم طرح بین المللی برای مبارزه با داعش است.

برپایه این گزارش، «لوران فابیوس» وزیر امور خارجه فرانسه، نیز در آستانه برگزاری این کنفرانس اعلام کرد نیروی هوایی این کشور عملیات شناسایی در عراق را آغاز کرده است. وی به نقل از اولاند گفت مقام های عراقی برای پرواز هواپیماها بر فراز این کشور به منظور مبارزه با گروه تروریستی «داعش» مجوز داده اند.

پاریس در حالی میزبان کنفرانس صلح و امنیت عراق بود که فعالیت گروه تروریستی داعش در دامن زدن به ناآرامی و ناامنی در سوریه و عراق ادامه دارد. آمریکا با حضور ایران در کنفرانس پاریس مخالفت کرده و تهران هم اعلام کرده بود تمایلی برای حضور در این کنفرانس نمایشی ندارد.

در کنفرانس صلح و امنیت عراق ۲۶ کشور حضور داشتند و هدف از برگزاری آن بررسی راه های رویارویی با تروریست های داعش عنوان شد. بیشتر شرکت کنندگان در این کنفرانس کشورهای غربی و عربی بودند و نمایندگان پنج عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل نیز به منظور ابراز همبستگی با ائتلاف رویارویی با داعش در این نشست حضور داشتند.

تحلیلگران بر این باورند که آمریکا به منظور کسب فضای بیشتر برای دخالت در منطقه به ویژه در سوریه، تحرکاتی را برای تشکیل به اصطلاح ائتلاف علیه تروریست های داعش در عراق و سوریه، آغاز کرده است.

ائتلاف برای نبرد با گروه دهشت افکن داعش یا دسیسه چینی علیه نظام سوریه؟

بررسی نقشه راه آمریکا و تحلیل طرح این کشور و همپیمانان آن در نبرد با داعش، نشان می دهد هدف از تشکیل این ائتلاف رویارویی با گروه تروریستی داعش نیست.

با توجه به اینکه آمریکا، غرب و همپیمانان منطقه ای این کشورها طی ۴۰ ماهی که از تنش های سوریه سپری می شود در تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت برای یورش نظامی به سوریه ناکام مانده اند، بنابراین آنها هم اکنون تلاش می کنند به بهانه مبارزه یا گروه دهشت افکن داعش نظام سوریه را هدف قرار دهند.

در این پیوند، روزنامه «العربی الجدید» چاپ لندن بیست و دوم شهریور در گزارشی به قلم «منیر الماوری» نوشت: سخنان «باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا، در آستانه سالگرد حادثه یازدهم سپتامبر در برابر شهروندان این کشور، در بردارنده عبارات آشکاری پیرامون نظام سوریه و «بشار اسد» رییس جمهوری این کشور بود.

به نوشته این روزنامه، اگر موضع گیری های تازه عربستان سعودی با سخنان باراک اوباما که در آن از لزوم ریشه کردن سرطانی به نام گروه تروریستی باصطلاح دولت اسلامی عراق و شام (داعش) سخن به میان آورده بود با هم پیوند داده شود، می توان به این نتیجه دست یافت که طرح افزایش دامنه یورش های هوایی به گروه داعش فقط با هدف از پای در آوردن نظام دمشق است.

به نوشته این روزنامه، زمانی که باراک اوباما عباراتی مانند: 'نظامی که مردم خود را ترور کرد و نظامی که مشروعیت خود را از دست داده است' به میان آورد، منظورش بشار اسد بود. بر پایه این گزارش، زمانی که در توصیف نظام یک کشور از عباراتی مانند: 'تروریست ضد مردم خود سخن به میان می آید' چنین توصیفاتی از نظر آمریکا پیامدهایی جز یورش به این نظام به همراه نخواهد داشت.

اما فقط با نگاه به الفاظ نمی توان به طور قطعی گفت که هدف آمریکا از نظر عملی از پای در آوردن نظام سوریه است ولی ارتباطات آمریکا و عربستان سعودی در این زمینه تردید بر انگیز است.

در شرایطی که در واشنگتن اعلام شده است کاخ سفید درخواست آموزش نیروهای مخالف میانه رو سوریه را به کنگره فرستاده است تا اعضای آن، این مساله را بررسی کنند و مورد تایید قرار دهند، در عربستان سعودی هم اخباری مبنی بر این که ریاض آمادگی خود را برای در اختیار قرار دادن پایگاه هایی در اختیار مخالفان میانه رو سوریه قرار می دهد و از این گروه ها استقبال می کند، در جریان است.

به نوشته این روزنامه نمی توان گفت که این عناصر در آینده به نبرد با گروه داعش سرگرم خواهند شد بلکه از این گروه ها برای از پای در آوردن نظام سوریه که برخی از طرف ها تاب تحمل آن را ندارند، استفاده خواهد شد.

تلاش واشنگتن برای پیشبرد اهداف استعماری در منطقه در پوشش مبارزه با تروریسم
سیاست مبهم و رفتار دوگانه آمریکا در نبرد با داعش نشان می دهد که هدف واشنگتن نبرد با گروه تروریستی داعش نیست، بلکه اسباب کشی دوباره به منطقه برای تحقق اهداف استعماری بر زمین مانده است.

در این پیوند، «عبدالرووف الریدی» سفیر پیشین مصر در واشنگتن، بیستم شهریور به تارنمای «البدیل» مصر گفت: اتئلاف منطقه ای که آمریکا تلاش می کند برای رویارویی با گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه از آن استفاده کند با ابهاماتی همراه است؛ چرا که واشنگتن اعلام کرده است در این نبرد نیروهای زمینی آمریکا شرکت نخواهند کرد و فقط هواپیماهای این کشور در نبرد علیه داعش وارد عمل خواهند شد.

وی افزود: حادثه یازدهم سبتامبر مصیبت بزرگی برای منطقه خاورمیانه به شمار می رود و کشورهای غرب و در راس آنها آمریکا از این رخداد استفاده بد کرده و به عراق یورش بردند. به نوشته تارنمای البدیل مصر «سعید اللاوندی» کارشناس روابط بین الملل، بر این باور است که داعش ساخته و پرداخته آمریکا است و این کشور پس از پایان ماموریت این گروه تروریستی، اکنون برای نابودی آن تلاش می کند.

وی بر این باور است که ائتلاف مبارزه با داعش تردید بر انگیز است و در مرحله نخست فقط منافع واشنگتن را تامین خواهد کرد؛ زیرا که آمریکا از این گروه های تندرو برای ترساندن کشورهای حاشیه خلیج فارس استفاده می کند تا به این کشورها سلاح بفروشد.

به نوشته تارنمای البدیل، «شریف ریحان» سفیر پیشین مصر در عراق، هم بر این باور است که هدف آمریکا از تشکیل ائتلاف برای نبرد با داعش، رویارویی با این گروه نیست بلکه این کشور تلاش می کند تا در منطقه خاورمیانه نقش فعالی داشته باشد و از راه فروش سلاح به کشورهای منطقه اقتصاد خود را پویا نگه دارد.

همچنین روزنامه «الوطن» چاپ عمان، بیست و دوم شهریور نوشت: پس از روشن شدن راهبرد اوباما برای مبارزه با داعش که با اما و اگرهای بسیاری همراه بوده، حقیقت سیاست غرب و در صدر آن آمریکا برای هیچ کس مخفی نمانده است. این کشور همواره پافشاری کرده است که در همه کارها پیشقدم و صدر نشین دایره المعارف «گینس» باشد، حتی در یورش به کشورها و دخالت در امور داخلی آن ها.

گویا آمریکا از پرونده پرحجم خود در این زمینه راضی نیست و تلاش می کند که رکوردهای بیشتری برآن بیفزاید تا هیچ کشوری پس از آن نتواند در این موضوع از او پیشی گیرد.

راهبرد جنگ فراگیر اوباما که می خواهد با یک سیاست گزینشی با برخی از گروه های تروریستی مبارزه و برخی دیگر را حمایت کند، تنها نشانه نیت بد، نفاق بزرگ و دروغ محضی است که هیچ انسان عاقلی آن را باور نمی کند. کنار گذاشتن کشورهایی که می توانند نقش محوری در مبارزه با تروریسم داشته باشند نیز تلاشی برای اجرای یک پروژه بزرگ و تازه استعماری است.

این اقدام فقط به منظور اجرای برنامه ای صورت می گیرد که صاحبان آن تلاش می کنند تروریستهایی را پرورش دهند که ابزاری برای موفقیت اهداف اصلی آن ها یعنی تجزیه ویرانگر منطقه باشد.

آنها برای توجیه آغاز این جنگ که شامل مراحل توطئه آمیز خطرناک و سناریوهایی (نمایشنامه هایی) علیه کشورهای منطقه است چاره ای ندارند جز اینکه بار دیگر به دروغ هایی مانند آنچه در سال ۲۰۰۳ در مورد عراق گفتند متوسل شده و همان دروغ ها را به ملت خود بگویند.

دولت اوباما هنگامی که می خواهد افکار عمومی را برای این مداخله آماده کند، اقدام به انتشار گسترده تصاویر اعدام «جیمزفولی» روزنامه نگار آمریکایی می کند و اوباما نیز خطاب به ملت آمریکا اعلام می کند که از قاتلان فولی و همه کسانی که می خواهند به آمریکایی ها آسیب بزنند، انتقام می گیرد.

بر این پایه، دیپلماسی آمریکا برای گرد هم آوردن همپیمان و نیرو به منظور مبارزه با داعش و نه «تروریسم» فعال شد. بسیار آشکار است که این اقدام ها تنها بهانه ای برای توجیه تحمیل جنگی دیگر به منطقه، راضی کردن افکار عمومی آمریکا، پوششی برای دخالت در امور کشورهای منطقه، تقسیم و غارت ثروت های آنها است.

سکوت در برابر گروه های تروریستی مانند «جبهه النصره» و نشاندن آن در صدر جدول پشتیبانی و حمایت مالی و نظامی از دیگر گروهای تروریستی همزاد داعش مانند النصره، و «ارتش آزاد» چیزی جز نشانه ای واضح و روشن از دروغگویی و دوگانگی رفتار اوباما نیست.

نادیده گرفتن حق حاکمیت سوریه

اگرچه آمریکا ادعای مبارزه با داعش را دارد و برای مبارزه با این گروه به تشکیل ائتلاف با کشورها دست زده است، اما تاکنون نه شورای امنیت اجازه حمله به سوریه به بهانه نبرد با تروریست ها در سوریه را داده و نه دولت این کشور با چنین مساله ای موافقت کرده است. در واقع، هر گونه عملیات نظامی آمریکا در خاک سوریه بدون موافقت دمشق، تجاوز به حاکمیت سوریه قلمداد می شود.

به گزارش بیست و یکم شهریور تارنمای «الاخبار الیوم» مصر، «الکساندر لوکاشویچ» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، در این باره گفت: تلاش آمریکا برای یورش به سوریه به بهانه حمله به پایگاه های داعش در این کشور بدون موافقت دولت سوریه و شورای امنیت سازمان ملل، نادیده گرفتن قوانین بین المللی و حق حاکمیت سوریه است.

بر پایه این گزارش، «خوا چون اینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین هم گفت: جهان با تهدیدهای تروریستی روبرو است و باید با تروریست ها به نبرد پرداخت، اما باید به حاکمیت کشورها احترام گذاشت. به نوشته این تارنما، «حیدر علی» وزیر آشتی ملی سوریه، نیز نسبت به هرگونه مداخله خارجی در این کشور هشدار داد و گفت سوریه با چنین مداخله ای در خاک خود موافق نیست.

وی افزود: هرگونه اقدامی بدون موافقت دولت سوریه به منزله تجاوز به این کشور است و باید در این زمینه با دولت سوریه هماهنگی به عمل آید.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.