نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 247252
نامه نمایندگان به روحانی درباره انتقال آب خزر
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۱۱
جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای به رییس جمهور کشورمان طرح پیشنهادی مطالعه و انتقال آب دریای خزر به شهر مقدس مشهد را ارائه کردند.

به گزارش ایسنا، متن این نامه با موضوع «طرح پیشنهادی مطالعه و انتقال آب دریای خزر به شهر مقدس مشهد (استان‌های خراسان، سمنان، گلستان)» به شرح زیر است:

«جناب آقای دکتر روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم؛
نظر به تلاش قابل تقدیر و آینده‌نگرانه دولت یازدهم در پیشگیری از معضل کم‌آبی در مناطق مختلف کشور و پیش‌بینی راه‌حل‌های مناسب جهت حل مشکل کم‌آبی و بی‌آبی برای نسل‌های حاضر و آینده و با توجه به پیشنهاد برخی طرح‌های انتقال آب دریای خزر، عمان و خلیج فارس،‌ بر مبنای توانمندی متخصصان داخلی، پیشنهاد مطالعه و انتقال طرح شیرین‌سازی و انتقال آب دریای خزر از خلیج گرگان در دریای خزر، با محوریت مقصد مشهد مقدس (با ۷۵% وسعت خراسان رضوی در وضعیت خشکسالی هیدرولوژیکی و پیش‌بینی مصرف سالانه ۳۲۶ میلیون متر مکعب آب شرب در سال ۱۴۰۰) و مشروب نمودن استان گلستان به عنوان مبدا عملیات انتقال (مخصوصا در نواحی شرق استان که با وجود خاک حاصلخیز، نیاز به آب دارند) استان سمنان در جوار خط انتقال ، استان خراسان شمالی در مسیر خط انتقال و استان خراسان رضوی و جنوبی به عنوان مقصد نهایی انتقال (با هزینه تقریبی تمام شده ۲۵۰۰- ۲۰۰۰ تومان برای هر متر مکعب) به حضور تقدیم می‌گردد.

توجه به کاهش سالیانه سطح منابع آب‌های زیرزمینی و منابع آبی سدهای منطقه شرق و شمال شرق کشور، افزایش جمعیت و نیاز استان‌های هدف به ایجاد اشتغال و توسعه صنعتی که وابستگی کامل به تامین و مصرف آب دارد و در صورت عدم تامین آب، صنایع اندک فعال و نیمه فعال حاضر نیز به تعطیلی خواهد گرایید. علت پیشنهاد این مطالعه طرح و انتقال آب را توجیه می‌نماید.

همچنین بنابر نظر مرکز خزرشناسی، بالاآمدن سالیانه ۳ تا ۵ هزار متر آب دریای خزر در اثر افزایش ذوب توده‌های یخ قطب شمال به علت سوراخ شدن لایه ازن و تاثیر افزایش گازهای گلخانه‌ای ۵ کشور اطراف دریای خزر را بر آن می‌دارد که در تخلیه آب مازاد آن کوشا باشند.

از نظر فنی، برداشت آب از مخزن ۷۸ هزار میلیارد متر مکعبی دریای خزر از وسعت ۴۲ کیلومتر مربع کل سطح آن و بازگرداندن سالانه حدود ۶/۲ میلیون متر مکعب نمک حاصل از شیرین‌سازی آب دریای خزر (که با شوری حدود ۱۳ میلی گرم در لیتر، معادل یک سوم شوری آب‌های آزاد خلیج فارس و دریای عمان است) به درون دریای خزر که حدود ۱۰ هزار میلیارد تن نمک دارد، از نظر زیست محیطی اشکالی ایجاد نمی‌کند.

قابل ذکر است که این انتقال از خلیج گرگان به شهر مشهد مقدس شامل ۶۰۰ کیلومتر مسافت (که احتمالا تمام این مسافت نیاز به لوله‌گذاری نخواهد داشت و برخی نقاط با احداث کانال دنبال می‌شود)، با عبور از ارتفاع ۲۰۰-۱۷۰ متری از سطح دریا در شهر مراوه تپه واقع در استان گلستان به کمک پمپ‌های موجی (اختراع داخلی)، امکان استفاده از حریم ۲۰ متری طرفین خط لوله اصلی گاز کشور موجود در مسیر، منجر به تامین آب شرب، صنعتی و کشاورزی صنعتی (حاصل از پساب‌های صنعتی) در وسعت حدود یک چهارم کشور در شرق و شمال شرق، و ۱۲-۱۰ میلیون نفر جمعیت، ایجاد اشتغال و توسعه پایدار در مناطق فوق‌الذکر که فاقد ظرفیت‌های معدنی هستند و تعادل بخشی به سفره‌های زیرزمینی، با کمترین مشکل زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی، اقلیم شناسی، هواشناسی و دفاعی- امنیتی خواهد شد، همچنین مقایسه طرح‌های مشابه پیشنهادی دیگر با مبدأ و مقصدهای متنوع از دریای خزر، خلیج فارس،‌دریای عمان و کویر مرکزی، یزد، کرمان و ... از نظر مسافت، هزینه تمام شده، ارتفاع موانع طبیعی تا حدود ۲۹۰۰ متر از سطح دریا و برخی مشکلات دیگر مزیت این طرح را بیشتر نشان می‌دهد.

شایان ذکر است واحد پتروشیمی خراسان شمالی در حال حاضر و پیش از هرگونه اجرای طرح توسعه، سالیانه ۵ میلیون متر مکعب آب و پس از اجرای طرح توسعه ۱۸ میلیون مترمکعبRO و DM با قیمت تمام شده مترمکعبی ۳۸۰۰-۳۰۰۰ تومان مصرف می‌نماید و در صورت شیرین سازی و انتقال آب دریای خزر، برای توسعه این واحد یا احداث واحدهای جدید نیازی به احداث کارخانه تولید آب RO نخواهد بود و با توجه به منابع گازی خانگیران سرخس و امکان احتمالی سوآپ نفت و گاز ترکمنستان، قابلیت احداث واحدهای پتروشیمی و پالایشگاه و سایر صنایع جهت ایجاد اشتغال پایدار و نزدیک نمودن آن به متوسط توسعه کشوری، در این مناطق محروم و جلوگیری از روند مهاجرت منفی فعلی به علت بیکاری و کمک به افزایش نرخ رشد جمعیت وجود خواهد داشت.»
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۲۰:۴۶:۰۰
طرح پیشنهادی خوبه ایکاش برای نجات دریاچه ارومیه نیز چاره اندشی کنن نه درحدجلسات بلکه طرح هاراعملیاتی کنند (2459582) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۲۱:۲۲:۰۹
واحدهای صنعتی که مصرف آب بالایی دارند را به مناطق پر آب منتقل کنید . نه اینکه بروید وسط کویر واحد پتروشیمی بزنید و بعد واحدهای تصفیه آب شور بزنید (که مصرف انرژی و الودگی محیطی فراوانی دارد) که در کویر خراسان شمالی واحد پتروشیمی را توسعه دهید ! شیرین کردن و انتقال هر متر مکعب از آب حاصل از این تصفیه خانه ها چند تمام میشود ؟ خزر 28 متر پایین تر از سطح دریا و فلات ایران تقریبا 1500 متر بالاتر از سطح دریاست و آب باید با پمپاژ و صرف هزینه بالایی منتقل شود و واحد پتروشیمی با مصرف چنین حجمی از انرژی کاملا زیانده خواهد بود . در دنیا هم معمولا تنها برای مصارف خانگی استفاده از آب شیرین کن ها را مناسب میدانند (چون پرهزینه بوده و آب شیرین حاصل از آن گران تمام میشود) (2459650) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۲۱:۳۰:۳۱
باز رفتید از تو اینترنت طرح درآوردید؟

- قیمت تمام شده ۱۰۰۰ لیتر آب شیرین شده را دادی زیر یک دلار!!
- خزر دریاچه است بعد نوشتی "بالاآمدن سالیانه ۳ تا ۵ هزار متر آب دریای خزر در اثر افزایش ذوب توده‌های یخ قطب شمال .."!!
- بزرگترین مشکل شیرین سازی آب و پر هزینه‌ترینش همین نمک که بعد از تصویه باید حداقل در ۱۵ کیلومتری ساحل ریخته بشه و قطعا اثر بر محیط زیست دریاچه داره بعد نوشتی "از نظر زیست محیطی اشکالی ایجاد نمی‌کند." با بازمانده مواد شیمیایی، که در تصویه آب استفاده میشه، و با این نمک قاطی شده چه کار میکنید؟ آن هم تأثیری در محیط زیست نداره؟

همین شماها از اینترت اینجوری سواستفاده کردید، که می‌گن اینترنت باعث فساد میشه!

آقای توکلی شما مسئولید اگر به این طرح کارشناسی نشده اعتراض نکنید. شما بعنوان نماینده حداقل از سه متخصص منتقد باید نظر بخواهید. (2459669) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۲۱:۳۲:۵۴
قابل توجه مسوولین حتما میدونین که اگر دریای خزر تهدیدی دچارش بشه دیگه با ملت نجیب ایران طرف نیسین و باید جواب روسا رو بدین!!! (2459679) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۲۲:۱۰:۳۴
چطور ممکنه که واحد پتروشیمی خراسان شمالی به گفته این گزارش با روش اسمز معکوس (RO) آب محلی شیرین شده را با قیمت مترمکعبی 3000 تا 3800 تومان مصرف کنه ولی آب خزر که از فاصله 600 کیلومتری انتقال پیدا میکنه و احتمالاً با همین روش قراره تصفیه بشه مترمکعبی 2500 تومان در بیاد؟ این طرح رؤیایی رو کی داده؟ اگر شیرین کردن و انتقال آب کم هزینه بود الان کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل برزیل و اندونزی سرسبز بودند، نبودند؟
ضمناً جالب توجه که چنین سرمایه گذاری کلانی فقط برای چند واحد پتروشیمی عاقلانه نیست، و بخش صنعتی خصوصی و خانگی که الان آب را با قیمت مترمکعبی 350 تومان مصرف میکنه توان پرداخت چنین هزینه گزافی بابت آب ندارهن.پس بهتره اول ببینید که چه جامعه ای هدف آب شیرین شده هست بعد نامه نگاری در حد دو قوه انجام بدید. (2459740) (alef-10)
 
آرش
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۲۲:۱۱:۲۳
اون موقع چند سال دیگه باید نامه ای بنویسید برای نجات دریای خزر !!!! (2459742) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۲۲:۳۴:۱۴
برادران محترم یخ قطب شمال چه ارتباطی به دریای خزر دارد ؟ نکته بعدی اینکه اگر قرار بود سالانه 5 متر آب دریا بالا بیاید پس الان باید نصف استانهای گیلان و مازندران زیر آب رفته باشد ! در حالی که چنین نیست بلکه آب دریای خزر ظرف سالهای قبل سالیانه 30 سانت پسرفت داشته است (2459781) (alef-10)
 
ایرج محمدی
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۲۳:۱۹:۱۶
باسلام,لازم است نمایندگان محترم بجای طرح این موضوع قانون مصوب خود را در زمینه چاههای غیرمجاز هر چه سریعتر وبا شجاعت تمام باطل اعلام کنند وبیش از این به منابغ ابی کشور لطمه وخسارت وارد نکنند .شما به نسل اینده این مملکت چه جوابی خواهید داشت.یک زمان در این مملکت نهضت سدسازی با نیت خیر براه افتاد ولی توسط همین نمایندگان موضوع سیاسی شد بطوریکه برای هر جوب ابی میخواستند سد بسازند وساختند اخرش چه شد؟
حالا باز تب انتقال آب بالا گرفته غافل از اینکه حلقه مفقوده در مبحث منابع اب مدیریت صحیح وعلمی منابع اب است مثلا ایجاد مرکز دیسپاچینگ اب از مواردی است که از نان شب واجب تر است ولی چونکه نمود رسانه ای ندارد ورمان پاره کردن وتهیه گزارش تصویری ندارد مسئولان حوزه آب اصلا توجهی به ان ندارند.
سر کیسه راچسبیدند وته کیسه ول ول ول است.
ایرج محمدی کارشناس ارشد منابع آب با بیست سال سابقه فعالیت در این حوزه (2459864) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۲۳:۴۸:۰۹
حالا نوبت خزره که خشکش کنیم آسیلب به نوبت (2459910) (alef-10)
 
ن
۱۳۹۳-۰۸-۰۸ ۰۱:۰۸:۵۹
سوراخ شدند لایه ازن چه ربطی به ذوب شدن یخ ها داره!!!؟وذوب شدن یخ ها چه ربطی به دریاچه خزر که با آب های آزاد ارتباطی نداره می تونه داشته باشه!!!؟ (2460003) (alef-10)