نظر منتشر شده
۵۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 142357
لزوم تعقیب قضائی مسئولینی که با اشتباهاتشان فاجعه می آفرینند
پیروز میر حیدری، 16 بهمن 90
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۲۰
بانک مرکزی در پایان سال گذشته و در غالب بسته سیاستی – نظارتی سال ۹۰ ، به شکل دستوری نرخ سود بانکی را از ۱۴ درصد به۱۲ درصد و همزمان نرخ ذخیره قانونی را که به عنوان مهمترین ابزار پولی کنترل عرضه پول شناخته می شود، کاهش داد. رئیس کل بانک مرکزی به این هم اکتفا نکرد و در مصاحبه ای گفت ما حاضریم این مبلغ را در غالب عملیات بازار باز به بانکها برگردانیم و این را به بانکها اعلام کردیم. این در حالیست که سیاست های پولی باید هماهنگ با سیاستهای مالی تدوین و اجرا شوند و مهمترین طرح مالی سال ۹۰ که دارای آثار شدید و قابل پیش بینی در نقدینگی محسوب می شد طرح هدفمند کردن یارانه ها بود.

سیاستهای پولی مصوب بانک مرکزی برای سال ۹۰ به روشنی با آنچه نیاز اقتصاد کشور بود یعنی افزایش سود سپرده ها برای جذب نقدینگی به بانکها و نیز افزایش نرخ ذخیره قانونی در تعارض بود. در این میان رئیس کل بانک مرکزی که به نوعی متوجه اشتباه شده بود طرحی را مبنی بر افزایش نرخ بهره در خرداد ماه امسال به شورای پول و اعتبار برد . اما این پیشنهاد با مخالفت این شورا و بخصوص یکی از مهمترین اعضای آن یعنی وزیر اقتصاد رو به رو شد. وزیر اقتصاد در حالیکه می داند مجلس شورای اسلامی در قالب برنامه پنجم توسعه ، قانونی را تصویب کرده است که نرخ سودبانکی باید بالاتراز نرخ تورم باشد؛ در همایش بانکداری اسلامی در مرداد ماه گفت: "باید به مارپیچ تعیین نرخ بهره براساس نرخ تورم پایان داد" و به نوعی قانون مصوب را تخطئه کرد. نهایتا این تصمیمات ناپخته و سردرگم دولت باعث مشکلاتی در بازار کالا وخدمات و بازار ارز شد وشکاف قیمتی قابل ملاحظه ای در بازار رسمی و آزاد ارز ایجاد کرد.

در این میان پس از رد شدن پیشنهاد بانک مرکزی در خرداد ماه، بانک مرکزی بارها سعی کرد تا این طرح را دوباره به این شورا ارسال کند. اما رئیس جمهوری و وزیر اقتصاد با این پیشنهاد مخالفت کردند. نهایتا با تشدید بحران در بازار ارز و سکه و در حالی که رئیس جمهور و وزیر اقتصاد در سفر به آمریکای جنوبی به سر می برند، شورای پول و اعتبار بالاخره پیشنهاد افزایش نرخ سود بانکی را تایید کرد. اما همین مصوبه هم پس از بازگشت رئیس جمهور برای تائید معطل ماند و معاون معاون اول رئیس جمهور که اساسا مشخص نیست چه مسئولیتی در سیاست پولی کشور دارد، در مصاحبه ای کاملا مشکوک مصوبه افزایش نرخ سودبانکی را سوءبرداشت رسانه ها دانست وهمین مصاحبه به التهابات بازار ارز به شدت دامن زد. اما سئوال اساسی اینجاست که چه کسی پاسخ این اشتباهات دومینو وار که منجر به سقوط بی سابقه ارزش پول ملی، فشار بر تولیدکنندگان، خالی شدن سفره شهروندان شد و نان آوران زیادی را پیش خانواده و فرزندانشان شرمنده کرد جوابگو خواهد بود.

سابقه اینگونه اشتباهات هم در اقتصاد ایران فراوان است و در همه دولت ها می توان نظیر چنین اشتباهاتی را به خوبی مشاهده کرد. اما ابزارهای قانونی در برخورد با مسئولین مربوطه و از جمله استیضاح و سئوال در مجلس شورای اسلامی غالبا به دلیل تبعات سیاسی ناکارآمدند. قانون جزایی ایران هم تنها در مقابل خسارات وارده به بیت المال و حیف و میل آن به تعقیب قضائی مسئولین می پردازد. اما در قبال اشتباهات فاحش در تصمیم گیری مسئولین که به مردم زیان وارد می کند سکوت کرده است.

ماده ۹۴ قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح می گوید: هر نظامي كه عمل عمدی وی موجب اخلال در نظام (بهم خوردن امنيت كشور) ويا شكست جبهه اسلام گردد به مجازات محارب محكوم مي شود

شواهد فراوانی وجود دارد که دولت در التهابات ارزی اخیر حدود ۱۸ روز عمدا وظایف قانونی خود را انجام نداد و ارزش پول ملی را به طوفان شایعات و هیجانات بازار سپرد. اما برای مجازات مسئولان اقتصادی کشور که بی تدبیری سهوی یا عمدی شان اینطور به حیثیت اقتصاد ملی ضربه زد و قدرت خرید شهروندان ایرانی را کاهش داد، قانون مجازاتی تعیین نکرده است.

این شرایط می طلبد تا قانونی تصویب شود که مسئولین را در قبال این گونه تصمیمات پاسخگو کند وحق شکایت و احقاق حق را برای شهروندان فراهم کند. تصویب چنین قانونی خود نقشی بازدارنده هم خواهد داشت و باعث خواهد شد مسئولینی که یا به دلیل جهل به موضاعات اقتصادی و یا به دلیل تملق گوئی از مسئول بالاتر بصورت آگاهانه تصمیمات غلطی را اتخاذ می کنند در قبال اشتباهاتشان و به تک تک شهروندان پاسخگو باشند و تصمیماتشان را با تامل و تحقیق بیشتری اتخاذ کنند.
 
شاكي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۰۹:۴۳:۵۰
ببين چه دنيايي شده دو تا آدم به نام اقتصاد ميزنن اقتصاد مملكتو داغون مي كنن ميره. هيچ كس هم دادگاهيشون نمي كنه. (641905) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۲:۳۱:۰۵
دادگاه الهی به مفاسدی که بواسطه عملکرد عمدی آقایان بوجود آمده بدون پارتی بازی و جناه بندی رسیدگی خواهد کرد. (642311) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۷ ۰۹:۰۴:۵۹
اون كه به جاي خودش ولي اين جا هم يه حساب و كتابي داره (643808) (moderator19)
 
احمد
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۰۹:۴۵:۴۴
...دولت اگه کاری می کنه شما میگید چرا کرده اگه کاری انجام نمیده میگید چرا انجام نداده اگه تعلل میکنه میگید چرا دیر وارد شده . یک سوزن به خودتون زدید!!!!؟؟؟؟؟ یعنی دولت هرکاری بکنه یا نکنه از دید شما مقصره ؟؟؟؟ دولت کار مثبتی انجام نداده؟؟؟؟؟ ؟ با منتقدینتوت شما چطور رفتار میکنید؟؟؟؟؟؟ والعاقبه المتتقین (641908) (moderator19)
 
دوستدار خبرهاي صريح الف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۱:۴۵:۱۱
چرا دولت كارهاي مثبت و موفق زيادي انجام داده ولي اينكه كار مثبت انجام داده دليل نمي شود تا از اشتباهات بزرگ، فاحش و احتمالا عمدي چشم پوشي كنيم (642183) (moderator7)
 
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۲۰:۵۳:۴۴
کارهای مثبت زیاد؟ چند تاشون بشمر لطفا (643118) (moderator22)
 
حیکم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۳:۱۲:۵۲
بدون شک دولت نیز در ماجرا سکه و ارز مقصر بود و اشتباهاتی داشت. اما این که دولت باید فورآً به شکل رسانه ای وارد ماجرا شود خواسته ای غلط و اشتباه است.
چرا که نیاز است دولت به دور از جنجال ها تصمیمی عاقلانه و هوشمندانه بگیرید. زیرا در چنین شرایطی هر موضع گیری عجولانه ای می تواند تأثیر منفی داشته باشد. (642432) (moderator19)
 
بابازاده رشت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۵:۳۶:۵۹
در 25 دي پس از اعلام اوليه تصميم شوراي پول و اعتبار براي افزايش نرخ سود بانكي، ناگهان يك مقام ارشد دولتي -معاون اقتصادي معاون اول رئيس جمهور- مي آيد و مصاحبه مي كند و تصميم شوراي پول و اعتبار را تكذيب مي كند و بلافاصله نرخ ارز به عرش مي رسد و رئيس كل بانك مركزي هم قهر كرده و سخنگوي اقتصادي دولت هم معلوم نيست كجا خودش را قايم كرده...
آيا منظورتان از اين تصميمات عاقلانه و هوشمندانه است؟

واقعا براي هوشمندي و درايت اين دولت يك اسفند دود كنيد يكوقت چشم نخورد! (642698) (moderator7)
 
رضا
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۲۳:۵۴:۴۸
بعد از تصویب افزایش نرخ سود بانکی قیمت سکه در مدت دو ساعت دویست هزار تومن کم شد.حد اقل اخبار رو گوش بده (643411) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۱-۱۷ ۱۰:۳۱:۵۳
معلومه که شکم صاحب این نظر سیره (644035) (moderator7)
 
صالح ميرزا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۰۹:۴۶:۲۳
وقتي كسي جنايتي انجام مي ده چون افكار عمومي جريحه دار مي شه مدعي العموم از طرف مردم به دادگاه شكايت مي كنه.اينا كه زدن اقتصادو ويران كردن چرا نمي كشونن دادگاه. (641910) (moderator19)
 
مالك
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۰۹:۴۸:۱۸
آنقدر رو دارن كه نگو.همه اقتصاد رو ريختن به هم باز ميان جلوي دوربين تلويزيون. (641915) (moderator7)
 
تحول
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۰۹:۵۰:۴۳
همين تيم اقتصادي مي توانن يك شبه كل دنيا را با مديريتشون متحول كنند. (641923) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۱-۱۷ ۱۰:۳۵:۲۱
آفرین این تیم میتونه کل دنیا رو متحول کنه نه اقتصاد کشور ایران رو!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (644042) (moderator7)
 
ميرزاي كوچك
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۰۹:۵۲:۱۷
اين دولت در اغلب کارها اشتباه كرد. جلوي اشتباه بعديشو بگيريد كه منفعته. (641926) (moderator22)
 
حكيم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۰۹:۵۶:۲۴
دلا بسوز که سوز تو کارها بکند/دعای نیمه شبی رفع صد بلا بکند. (641935) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۰۹:۵۸:۳۶
شما جرات همچين كاري را داري؟ (641943) (moderator19)
 
عبداله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۰۹:۵۹:۰۸
كاملا با اين مقاله موافق صددرصد هستم زيرا تبعات اين اشتباهات را فقط مردم بدبخت و بيچاره بايد بدهند چرا كه قدرت خريدمان از نصف هم كمتر شده است . حتي كارمندان با سابقه 28سال كه بطور معمول از حقوق بدي برخودار نيستند در حال زار زدن هستند . اعدام مسببين اخلال كنندگان اقتصادي با احكام اسلامي لازم و جايز است زيرا اينان با اين اشتباهات و ندانم كاريها ،افراد بسيار زيادي از احاد جامعه را به مرگ ؛ دزدي؛ارتشا؛فحشا؛و................ ميبرند. اعدام . اعدام . اعدام. مفسد في الارض . و پاسخگو در مقابل خداوند در روز قيامت (641946) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۰:۰۵:۱۴
من کارمند در طول یک ماه 40 میلیون تومان ضرر کردم بخاطر اینکه خانه ام را فروخته بودم و الان باید با 20% بیشتر پول بدهم این پول معادل حداقل 6 سال پس انداز من است. جواب این همه مشکل و مسائل روانی جامعه را چه کسی می دهد. ماشالله وزیر اقتصاد هم که کم نمی آورد. پس این نمایندگان کجا هستند. فقط برای رای مردم را می خواهند. (641966) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۱:۱۷:۲۴
شما در مدت 6 سال با حقوق کارمندی چطور 40 میلیون تومان پس انداز کردی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (642124) (moderator7)
 
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۲:۲۳:۳۴
مطلب رادقیق نخواندی میگویدخانه ام رافروختم وقیمت مسکن بالارفت ضررکردم یعنی خانه خودش رابخواهدبخردباید40ملیون روپولش بزاره (642283) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۲:۵۷:۴۲
نقش رسانه ها در بی ثباتی اقتصادی واخلال در بازار وحکم محاربه چیست ؟ (642378) (moderator19)
 
رسول
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۳:۱۲:۱۱
آقا چه ربطي به رسانه داره؟ در ضمن كل رسانه ها هم كه دست خودشونه.چرا ناتواني دولت رو نمي خواهي قبول كني. (642428) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۰:۰۵:۲۹
تو این کشور کی با مسئولین رده بالا برخورد کرده اند که این دومی باشه ؟ خیلی توقعت زیاده الف جون ! (641967) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۰:۱۰:۴۴
انحصاری کردن توزیع ارز بزرگترین اشتباه است الآن مسئولین به مردم توضیح بدن این ارزهای دولتی رو به چه کسی می دن؟ سیستم کنونی مثل اینه که بعضی از دلارها رو بریزی وسط خیابون بگی نظارت می کنیم دزد نیاد!! چون ارزون فروشی دلار به یک عده ای که قطعا قابل کنترل هم نیست مثل ریختن دلار کف خیابونه چون در هردو حالت اموال عمومی ضایع می شه ! (641976) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۰:۱۱:۵۱
از قدیم گفته اند که با یک دست نمی توان چند هندوانه را با هم نگه داشت. علاوه بر مطالبی که در این مقاله به آن اشاره شد، اشکال این دولت در این است که می خواهد چند جراحی اقتصادی بزرگ: فازهای مختلف هدف مندی یارانه ها، حذف چهار صفر از پول ملی و... را همزمان با هم انجام دهد. آن هم در این اوضاع بین المللی که در آن قرار داریم. (641981) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۰:۱۴:۲۲
همه ادما اشتباهاتی انجام میدن
ولی بعد که متوجه اشتباه میشن باید اون رو بپذیرن و درستش کنن
متاسفانه الان درست که نمی کنن هیچ منت هم سر مردم می ذارن (641989) (moderator19)
 
abbas
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۰:۱۵:۵۲
تعقیب قضایی!!! شوخی میکنید؟ (641993) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۰:۱۶:۱۹
جا داره از مجلس برای دوبار رای اعتماد بالا به وزیر محترم اقتصاد تشکر کنم تشکر ِ بخصوص برای دفعه ی دوم که به اسم استیضاح ولی در حقیقیت رای اعتماد بالا بود (641996) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۰:۱۸:۴۷
كدوم مسئول مملكتي رو ديدين كه تا حالا براي انجام قصوري محاكمه شده باشه؟ اون يكي دو تايي كه دادگاهي شدن هم شائبه سياسي داشت پشت سرش...
.
فقط ميگم قربون دل دريايي حضرت سيد علي (642005) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۰:۲۱:۰۶
الآن چند درصد جامعه به دلار دولتی دسترسی دارن؟ یادمه دلیل هدفمند کردن یارانه ها رو بهره مندی بالاتر مثلا 30 درصد جامعه می گفتن در مورد دلار دولتی چند درصد مردم سفر خارجی می رن ؟ چند درصد مردم وارد کننده هستن ؟ چه طور می خوان به وارد کننده ها نظارت کنن؟ آیا وارد کننده ها افراد محدودی هستن؟ از نظر سیستمی آیا این سیستم می تونه باعث بشه اون وارد کننده ها از این دلارها سوء استفاده نکنن ؟ یا می خواین برای همه اونها پلیس بزارین؟ در مورد فروشنده ها چطور؟ اگه فروشنده بگه به من با ارز آزاد فروختن چی؟ (642009) (moderator19)
 
عابد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۲:۰۰:۲۷
هیچ وارد کننده ای نیست که دلار رو بگیره بعد مصرفش نکنه! اونوقت برای جنسش تو بندر حق توقف بده!وارد کننده مدام جنس وارد میکنه!! تا حالا که کلا گرونی رو گردن کاسبها می انداختند حالا گرونی دلار رو گردن وارد کننده! ... (642218) (moderator19)
 
كاوه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۲:۲۸:۱۷
دوست عزيز

ارزي كه قابل حواله نباشه يا براي اعتبار اسنادي نشه ازش استفاده كرد بدرد هيچ واردكننده ايي نمي خوره!! واردات با ارز آزاد داره انجام ميشه. (642299) (moderator19)
 
امیر
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۰:۲۳:۳۱
مجلس این دوره قدرت این چنین کاری را ندارد و تا این دولت سر کار است مجلس محکوم به سکوت است (642016) (moderator19)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۲۳:۲۴:۰۲
دولتيها و مجلسي كه به وظايف نمايندگي شان عمل نكردند و به سوگندي كه در برابر مردم خورده بودند پايدار نماندند در اين دنيا كه پاسخگو نخواهند بود ولي بدانند در روز جزا كه هيچ شك و ريبي در آن نيست بايد پاسخگوي اعمالشان باشند. (643360) (moderator7)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۰:۲۹:۲۴
هرمیزان از این سقوط قیمت ریال ازجیب تک تک این مردم رفته و باعث فقیرشدن مخصوصاقشر های حقوق بگیر شده است حال به دادگاه کشیدن یک یادونفرچه دردی از درد مردم دوا می کنه ... (642034) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۰:۳۷:۲۰
اونهایی که به ایشون رای اعتماد دادن ولی به برخی از وزرا رای اعتماد ندادن چه ویژگی درون ایشون دیدن که در برخی دیگه از وزرا ندیدن؟ (642053) (moderator19)
 
Amin
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۰:۴۱:۰۰
وزیرخارجه انگلیس به خاطر تخلف رانندگی استعفا داده(بله استعفاااا کلمه ای که آقایون هیچ شناختی ازش ندارن...) (642057) (moderator19)
 
شمس
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۲:۲۴:۵۰
میدانید که در افتضاح آقای کلینتون با یکی از کارمندان دفترش چرا دادگاه او را محکوم کرد ؟ صرف اینکه بدادگاه دروغ گفته بود و ماجرا را حاشا کرده بود و الا در مورد اصل قضیه نظر دادگاه این بود که مسئله شخصی بوده و با رضایت طرفین! (642287) (moderator19)
 
k.k
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۰:۵۶:۳۸
کاش منم وزیر می شدم چیم از اینا کمتر تازه هیشکی هم چیزی نمی گفت کلی چیز یاد می گرفتم بعد آخرش هم یه شرکت خصوصی میزدم همه هم می گفتن فلانی قبلا وزیر بوده (642082) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۱:۰۲:۵۲
نتیجه مماشات نمایندگان مجلس که ریشه در حفظ منافع شخصی آنان دارد بهتر از این را به دنبال نخواهد داشت با توجه به عرایض فوق چنانچه توقع دیگری داشته باشیم انتظار عبث وخود فریبی است مثل معروفیست که می گوید "سنگ اول گر نهد معمار کج تا ثریا می رود دیوار کج " خدایا به داد این ملت برس (642090) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۱:۰۶:۴۶
خرابکاری آقایان اشتباهی نبوده، شک نکنین که از روی عمد و با اهداف خاص صورت پذیرفته، برای نمایندگان محترم مجلس متاسفم. (642102) (moderator22)
 
حیکم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۳:۰۹:۰۹
شما از کجا این گونه مطمئن سخن می گویید دلیلی دارید؟ پس نقش این میلیاردر های دشمن نظام و مردم و دولت چیست؟ (642416) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۱:۰۸:۰۷
تازمانیکه بانک مرکزی ارگان مستقلی نشود وبه استقلال نرسد اوضاع واحوال اقتصاد مملکت سروسامانی پیدا نخواهد کرد. درکدام کشور دنیا درعرض 4سال سه رییس کل عوض میشود که درایران این اتفاق می افتد. (642110) (moderator19)
 
فرج
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۲:۱۱:۰۹
پیمانکاران شرکتهای برق بیش از دوسال هست که مطالبات زیادی دارند و هیچ مقامی پاسخگو نیست با توجه به پایین آمدن ارزش پول طی این مدت چه کسی خسارت این مجموعه را پاسخ میدهد آیا در این راستا مقصری محاکمه می شود (642252) (moderator19)
 
منصور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۲:۱۸:۳۸
یکی از وزرای کابینه انگلیس امروز بعلت اینکه یک خطای رانندگی انجام داده وبه همسرش گفته توبگو من پشت فرمان بودم اونم چند وقت پیش استعفا داد !! (642270) (moderator19)
 
حکیم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۳:۰۷:۴۹
اینها به علت رانندگی استعفا می دهند اما به علت کشتن ده ها و صدها هزار نفر در افغانستان و عراق کسی با آنخا کاری ندارد. مسخره است. (642412) (moderator19)
 
رضا
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۰۹:۵۷:۱۲
مهم اینه که به ملت خودش که ازشون رای گرفته حساب پس میده (647055) (moderator19)
 
خشایار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۲:۲۹:۰۸
این پیشنهاد بسیار خوب است ومی طلبد که مجلس قانونی را در این زمینه تصویب کند که هر کار نشناسی با زندگی و سرنوشت وحیثییت یک ملت بازی نکند و ملت موش ازمایشگاهی نشوند (642303) (moderator19)
 
آرش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۲:۴۳:۰۶
بهتر است مجلس بجاي وضع قانون جديد در قبال قانون شكني هاي دولت از قابليت هاي قانوني موجود استفاده كند . . . (642339) (moderator19)
 
حکیم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۳:۰۶:۵۰
کدام مجلس؟ مجلسی که اجازه نارت برخودش را نمی دهد؟ (642407) (moderator19)
 
علی
United States
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۳:۳۰:۳۵
افزایش ارزش دلار پس از واگذاریهای اصل 44 بشکل اقساط بلند مدت و فقط با پرداخت 5% قیمت تعیین شده عمدی و کاملا آگاهانه بوده (642474) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۶ ۱۳:۴۳:۲۹
متاسفانه اقایان حسینی و بهمنی هر روز مصاحبه می کنند و می گویند به هر میزان تقاضای واقعی باشه ارز می دیم! من برای چاپ مقاله و شرکت در یک کنفرانس به ارز نیاز دارم، ولی نه بانک می فروشه و نه صرافی ها! چه کسی باید جوابگوی ما باشه؟ (642502) (moderator19)
 
ab tex
۱۳۹۰-۱۱-۱۷ ۰۰:۰۸:۲۲
ایا میدانید در چه زمانی یک پست را به مدیری میدهند ؟

بعد از داشتن تخصص و تجربه درباره مسئولیتش اگر در مسئولیتش اشتباه کنن باید با جانش تاوان اشتباه را بدهد

کاش ما هم با این مسئولان این ضمانت ها را داشتیم (643436) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۷ ۱۴:۳۷:۳۵
مملکتی که رئیس مجلسش، شخصا به دفاع تمام قد از وزیر اقتصاد دولت اقدام می کند دیگر بیش از این انتظاری نیست.
مجلسی که نماینده آن از یک مدیر دست چندم دولتی، کشیده ابدار، نوش جان می کند بیش از این انتظاری نیست.
و.....
پس نویسنده این مطلب ظاهرا در عوالم دیگری سیر می کند که چنین مقاله ای را نوشته است پس:
از او هم انتظاری نیست که در باغ نباشد.

والسلام (644546) (moderator22)
 
مندگاري
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۸ ۰۹:۳۶:۰۱
حكم اخلاگران در نظام اقتصادي چيست؟
ايا كار انها اخلالگري نيست؟ (645483) (moderator19)
 
محمود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۲۱:۰۸:۲۰
عدم نظارت.. مجلس مخصوصا هیئت رئیسه ان مسئول مسقیم نابسامانی ها در تمام موارد هستند مگر وزیر اقتصاد استیزائ نشد بعد با سلام و صلوات تشریف بردن وزارت خانه (655938) (moderator19)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.