نظر منتشر شده
۲۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 262958
ضرورت جراحی شبکه بانکی کشور
بخش اقتصادی الف*، 20 اسفند 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۱
اخبار خوشایندی از برخی شهرهای استان‌های شرقی کشور به گوش نمی‌رسد؛ سپرده‌گذاران برخی موسسات اعتباری در شهرهایی مانند مشهد مقدس، نیشابور و... در پی نگرانی از ورشکستگی موسساتی که در آن سپرده‌گذاری کرده‌اند، برای دریافت پول‌های خود به شعب این موسسات هجوم برده‌اند. همین هجوم یکباره امکان پاسخگویی به مطالبات سپرده‌گذاران را از شعب موسسات سلب کرده و طبیعتاً بر عمق نگرانی‌ها و اصرار مردم برای دریافت پولهایشان از موسسات افزوده است. در جریان واکاوی ریشه‌های این مشکل و پیامدهای آن،‌ توجه به چند نکته ضروری است:

الف – ایجاد تعاونی‌های اعتبار آزاد که بدون هیچ گونه نظارت و رعایت استانداردهای حسابداری و بانکی به جمع‌آوری پول مردم و انجام عملیات اعتباری در سطح وسیع می‌پرداختند، پدیده نامبارکی است که سابقه آن به سال‌ها قبل باز می‌گردد و طی یک دهه گذشته به یکی از معضلات اقتصاد ایران تبدیل شده است. بنابر آمارهای موجود درحال حاضر بالغ بر ۹۵ هزار میلیارد تومان از نقدینگی کشور در اختیار این موسسات است و نهادهای ناظر حاکمیتی بر این مقدار از نقدینگی که درصورت عدم مدیریت می‌تواند حکم یک بمب ساعتی را داشته باشد، نظارت و اشراف لازم را ندارند. پیامدهای چنین عدم نظارتی را می‌توان در مداخله برخی از این موسسات در بازارهای ارز و سکه و... طی سال‌های گذشته به وضوح مشاهده کرد.

بانک مرکزی برهمین مبنا و با درک ضرورت اعمال نظارت بر این بنگاه‌ها از سال‌ها قبل اقدامات مختلفی را برای پالایش بازار غیرمتشکل پولی و ساماندهی این بنگاه‌ها انجام داده است. با این حال، وابستگی‌های واقعی یا موهوم برخی از این موسسات به اشخاص حقیقی و حقوقی صاحب نفوذ، تحت نظارت در آوردن آن‌ها و الزام مدیرانشان را به رعایت استانداردهای بانکی با مشکل و چالش مواجه کرده است.

به همین جهت، اینکه بانک مرکزی و سایر نهادهای مسئول باید با جدیت و بدون هراس از فضاسازی‌ها و کارشکنی‌ها، تکلیف چند موسسه باقی مانده را روشن کنند، غیرقابل تردید و خدشه است. در واقع این اقدام حکم جراحی شبکه بانکی را دارد که قطعاً بدون خونریزی و درد نخواهد بود ولی لازم است.

ب – به نظر می‌رسد در برخی مقاطع مسئولان بانک مرکزی در تدبیر روش‌های مناسب برای برخورد با موسسات فاقد مجوز دچار برخی اشتباهات عمدی یا نادانسته شده‌اند. به عنوان نمونه تقسیم‌بندی یکباره بانک‌ها و موسسات اعتباری به دو دسته دارای مجوز و فاقد مجوز و اعلام اسامی بانک‌ها و موسسات مجاز در سایت بانک مرکزی، این شائبه را در میان بسیاری از مردم دامن زد که هر موسسه و بانکی که نامش در فهرست بانک مرکزی قرار ندارد، غیرمجاز است و باید سپرده‌هایشان را از این موسسات و بانک‌ها خارج کرد حال آنکه برخی از این بانک‌ها و موسسات بنابر اعلام‌های گذشته بانک مرکزی درحال تطبیق خود با استانداردهای بانکی، تودیع سپرده قانونی و... هستند و با دیگر بنگاه‌هایی که همچنان به اعمال خلاف قانون و فرار از نظارت خود ادامه می‌دهند، تفاوت‌های فراوانی دارند. بنابر این، شایسته بود بانک مرکزی علاوه بر اعلام اسامی بانک‌ها و موسسات اعتباری مجاز، نام آن دسته که در مسیر دریافت مجوز هستند را نیز اعلام کند تا این موسسات با هجوم سپرده‌گذاران مواجه نشوند.

ج – در جریان مشکلات اخیر که برای برخی از موسسات اعتباری در شهرهایی مانند مشهد و نیشابور پیش آمده است، باید دو مقوله را از یکدیگر تفکیک کرد؛ تقریباً تمام موسساتی که گرفتار شایعه ورشکستگی شده‌اند از جمله موسساتی بودند که مسیر تطبیق با الزامات بانک مرکزی قرار داشتند ولی اعلام صورت‌های مالی برخی از آنها که نمایانگر پرداخت تسهیلات کلان به بنگاه‌های مشکل‌داری مانند پدیده شاندیز و... بود، گریبان سایر موسسات را نیز گرفت و این تصور را در جامعه ایجاد کرد که تمامی این موسسات دچار مشکل هستند. این تصور طبعاً به هجوم سپرده‌گذاران و کمبود منابع همه موسسات و حتی برخی بانک‌های دارای مجوز نیز انجامیده است.

در چنین شرایطی لازم به نظر می‌رسد بانک مرکزی با اعلام آخرین وضعیت هر موسسه و تشریح اقدامات انجام گرفته توسط این موسسات برای تطبیق با استانداردهای بانکی، این امکان را برای مردم فراهم آورد تا موسسه دارای مشکل را از موسسه‌ای که بدون مشکل درحال حرکت به سمت دریافت مجوز است، تشخیص دهند. در غیر این صورت این آتش، خشک و‌ تر را با هم خواهد سوزاند و تمام شبکه بانکی کشور را دچار مشکل خواهد کرد.
* جمهوری اسلامی
 
اوشا
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۰۸:۱۳:۵۷
خداوند گفته که نزول گیرنده و نزول دهنده جه عاقبتی دارند. عاقبت نزول دهنده و گیرنده مشخصه. (2735804) (alef-10)
 
حكومت ج. ا ،ا
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۰:۲۰:۱۳
ما اين شخص كه نام بردى نمى شناسم در ثبت احوال كسى بنام خدا نداريم به ايشان بگو اگر اعتراض دارد بابت نزول گرفتن يا نزول دادن سيستم بانك ما از راهايى قانونى أقدام كند تا بررسى كنيم اللهم عجل لفرج الفرج (صلوات ) (2736074) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۱:۰۹:۲۷
باشه بهش میگم بیاد از ثبت احوال شما شناسنامه بگیره تا با هویت حرف بزنه !!!

واقعا دلم واسه امثال شما میسوزه (2736230) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۴:۵۵:۱۱
وقتی تورم واقعی ملاک سود بانکها نیست پیش آمدن این مسائل عادی هست وقتی تورم واقعی بالای 40 درصد هست و سود بانکی 22 درصد هست و تازه ادعا میشود که در بهمن تورم صفر بوده و تورم کمتر از 22 درصد هست و باید سود بانکها کمتر شود مردم مجبور می شوند برای کاهش نیافتن ارزش پولشان دست به دامان موسسات اعتباری شوند تا چند درصد به تورم واقعی نزدیکتر شوند

منشا مشکل در کشور از اینجا هست که قیمت واقعی دلار زیر 1000 تومان هست و ریال مصنوعا 360 درصد کاهش یافته و این کاهش مصنوعی ریال تورم شدیدی را بر اقتصاد کشور سایه انداخته که سالهای آینده هم ادامه خواهد داشت و در صورتی که کل سود بانکه در سه سال گذشته حداکثر 66 درصد بوده

تنها چاره اقتصاد کشور برگشت دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان آن و اعلام تورم واقعی و سود بانکی بر اساس تورم واقعی هست چون در غیر اینصورت بزودی پولها از بانکها نیز خارج خواهند شد و بساط ربا در بازار آزاد گسترش می یابد (2736948) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۴:۰۸:۲۲
"خداوند گفته که نزول گیرنده و نزول دهنده جه عاقبتی دارند. عاقبت نزول دهنده و گیرنده مشخصه"

آقای محترم اوشا
اینها نزول نیست، این مبالغ بابت قسمتی از بی ارزش شدن موجودی ریالی مردم در بانک ها در اثر تورم است. (2736767) (alef-7)
 
اوشا
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۵:۲۲:۲۹
سلام
من خانم اوشا هستم !
بهونه نیارید.یعنی خدا نمی دونست پولو به کسی قرض بدی چند ماه یا سال بعد دیگه اون پول نیست؟؟!
چطور خارجیه می فهمه و زیر دو درصد میده.انگار اونا خداپرست ترند. (2737068) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۲۳:۲۲:۰۹
اگه نزول نیست پس چیه؟ شما تو خونه ات راحت خوابیدی ماهی خدا تومن سود میگیری کاری به خیر و شرش هم نداری این بینی بین الله ربا نیست ؟ آخر وعاقبت گیرنده ودهنده ی نزول، ضرر و زیان دنیوی واخروی است این توی قرآن نوشته (2738421) (alef-3)
 
رضاجانی
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۰۸:۱۵:۰۳
یعنی میشه یه روز بدون بانک باشیم و نفس راحت بکشیم؟آیا؟ (2735807) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۰۸:۳۵:۵۹
وقتی این موسسات شروع بکار می کنند و پول مردم را جمع می کنند هیچ سازمانی یا نهادی یا بانک مرکزی نمی گوید آیا جواز اینکار را دارد یا نه و اگر هم نداشته باشد هیچکدام از این نهادها از کار آن جلوگیری نمی کنند و فقط می گویند مردم این موسسه معتبر نیست و ما هم مسئولیتی قبول نمی کینم و نداریم و وقتی مشکل بروز می کند براحتی از خود سلب مسئولیت می کند درست مثل اینکه عده ای مواد فروش در سر چهارراهها اقدام بفروش مواد کنند و ناجا اعلام کند اینها کارشان قانونی نیست و مردم از اینها مواد نخرید.
البته همه می دانند این موسسات چرا تعطیل نشدن زیرا وابسته به برخی ارگانها بودند و هستند که خود مدعی مبارزه با بی قانونی هستندئ (2735838) (alef-7)
 
جراه مطخسس
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۰۸:۵۰:۴۱
جراحی کنید ، فقط یادتون باشه لوزالمعدش درد می کنه ، یهو قلبشو از جا درنیارید ،بمیره (2735866) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۰۹:۴۶:۳۰
اگر یک بانک تنها یک بانک پیدا کردید که سود سپرده هایش را بر اساس قوانین بانکی محاسبه و پرداخت کند و یا سپرده قانونی اش را مطابق واقعیت به بانک مرکزی بدهد آن وقت می شود گفت این بانکها سالم هستند. (2735995) (alef-10)
 
محمدی
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۰:۲۴:۴۵
نمردیم و تعریف بانک سالم رو شنیدیم ! (2736095) (alef-7)
 
amir
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۰:۱۹:۴۴
اقای محمد مثال قشنگی زدی ، یک مثال ناگوار هم من بزنم :
شاید به یاد داشته باشید تو یک مقطعی قیمت پوشک بچه دقیقا دو برابر شد و یکی از همین موسسات تمامی محصول این کالا را چه وارادتی و چه تولید داخلی را به طور کامل در انحصار خود دراورد و همه محصول را یک جا خرید .
نتیجه این کار افزایش دو برابری این محصول گردید
حالا خود قضاوت کنید عملکرد این موسسات را ، خدا وکیلی نقش اینها در اقتصاد ایران چیست ، تاثیرهای که این موسسات روی زندگی مردم میگذارد چقدر است (2736073) (alef-7)
 
قرتاسي
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۰:۳۰:۰۶
والا يه آقايي 8 سال پيش اقتصاد جراحي كرد و همه چي بدتر شد. هركسي علم و جرات اين كار دارد بيايد جراحي كنه نه اينكه از روزگار پرت باشه (2736107) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۰:۳۳:۱۵
کلا خيلي سايتتون دلش مي خواهد در مورد مسائل مالي و بانکي اعلام نظر کنه. هميشه خبر بگه و تحليل. اما حقيقتش همش عين پيرزن ها غررر مي زنيد. الان متن اين خبر را نخونده مي تونم حدس بزنم انقدر که عينش رو نوشتيد. يه مدت شانستون را توي يه حوزه ديگه امتحان کنيد يا اگه خيلي گير اين حوزه هستيد انقدر غر نزنيد يه کار درست حسابي کنيد ادم رو خسته مي کنيد. والله خوب چه کاريه؟ (2736117) (alef-7)
 
آریابان
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۰:۳۶:۳۱
هرچند خود واژۀ جراحی تا حدی ترسناک و دلهره آوره ولی وقتیکه با این پسوند های اقتصادی ، بانکی و.... همراه بشه ، برای ما دیگه واقعا تهوع آور !!!! میشه ؛
چون دولت قبل ، با بوق و کرنا ، سلام و صلوات ، دست به " جراحی اقتصادی " (بخوانید : سلاخی اقتصادی !!!!) زد ولی در عمل اثبات شد که اگر" اقتصاد بیمارکشور ایران " پیش از "سلاخی اقتصادی" ، فقط و فقط در برابر بیماری های همه-گیر و کلان-ویروس ها ، بیماریش عود می کرد (و با مداوا ها و دارو های معمولی همیشگی ، به حالت معمولی بر می گشت )، پس از " سلاخی " ، آن چنان رنجور و نحیف شد که میکروب !!! های پشیز ، خرد و ناتوانی همچون گوجه فرنگی ، پیاز ، سیب زمینی و البته مرغ و تخم مرغ و.... (که اصولا نباید تهدیدی برای سلامتی اینگونه بیماران به حساب آیند) نیز به شاخ- و- شونه !!!! کشیدن برای این بیمار البته برومند و 4 شونه !!!! سابق ، بر آمدند ؛
چه برسه به کلان ویروس هائی با عفونت های شدید همچون : تحریم های تجاری ، دریائی ، نفتی ، بانکی و...........؟!؟!؟!؟!؟؛ (2736129) (alef-7)
 
ح ع
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۱:۱۷:۱۹
امان از دست برخی پرسنل شعب که با رفتار غیر حرفه ای و بعضاً توهین آمیز عقده های درونی خود را می گشایند و چه بد نمایندگانی هستند برای بانکهایشان.. (2736250) (alef-7)
 
مهدی صفری
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۱:۳۹:۲۲
اقتصاد رایج(لیبرال) برگرفته از تفکرات بزرگانی و نظریه پردازانی چون ((فریدمن ))((کینز)) ((سامئولسون)) و......... می باشد . و اقتصاد دانان ساختار اقتصاد را بر چند پایه ((بانک ))((بورس)) ((بیمه)) پایه ریزی کرده اند وبرای هر کدام باتوجه به نوع برداشتی که از هدف بشر از زیست در این کره خاکی یافته اند .(((انسان مادی ))) پایه ریزی کرده اند .

این را باید بپذیریم .

ما اگر می خواهیم اقتصادی بر مبنای اسلام داشته باشیم نیازمند این هستیم که این سیستم ها را بازتعریف کنیم هدف و هدفگذاری سیستماتیک داشته باشیم . یک کل نگری .............

جالب اینجاست

که اساتید اقتصادی که مردم ما توقع دارند که این کار را انجام بدهند .درس خوانده مکتب لیبرال هستند .

و علم و نظریات انها در چارچوب اقتصاد لیبرال هست ................

اگر بخواهند نقدینگی را کنترل کند می اید همان 3 الی 4 ابزار بانکی ((کنترل پایه پولی /کنترل ذخیره قانونی //تنریل مجدد ////اوراق مشارکت))) همه همین کار میکنند ...........

نگاه انها ((اقتصاد دانان)) به بانک چی هست . هدف بانک کارکرد بانک و...........همان اقتصاد لیبرال هست . هرچند باتوجه به قانون بانکداری بدون ربا امدیم رفتار ضد شرعی را حذف کردیم ولی روح مسئله چی میشود ؟؟؟



بیاییم پایه ها اقتصاد را بازتعریف کنیم

من الله توفیق (2736312) (alef-7)
 
مهدی صفری
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۳:۴۹:۰۴
سلام علیکم
برای تحقق اقتصاد مقاومتی و مشارکت عمومی و گسترده مردم چه باید کرد .
ایجاد صندوق های سرمایه گذاری محلی منطقه ای و کشوری با توجه با ایجاد نقشه راه که هدف گذاری و جهت دهی اقتصادی کشور را مشخص میکند . میتوان به راحتی چندین هدف را پیگیری کرد .
1- اصلاح نظام بانکی کشور
2- اصلاح نظام بیمه و بورس وتحقق یک ساختار بومی و ایجاد نظام اقتصادی الگو در جهان
3- کم کردن وابستگی دولت به درامد های نفتی و غیر نفتی و وایجاد نقش نظارتی و هدایتی وحمایتی برای دولت
4- ایجاد فضای همدلی و مشارکتی عموم مردم برای ساخت هم افزای کشور
5- و ایجاد سبک جدیدی از زندگی

چگونه ::
سیستم بانکی :
همانطور که کارشناسان می دانند . این سیستم بانکی چگونه به وجود امد و چگونه پول با ارزش ذاتی جای خود را به پول اعتباری داد و در دهه های اخیر بعد از برتون ودز وسوء استفاده نظام سلطه از این روند. تقریبا اکثرکارشناسان رهایی و بازگشت به عقب با دلایل و استدلال های بسیاری کاری عبث وبیهوده ای می باشد. از طرفی سیستم بانکی به ایجاد ضریب فزاینده مقدار نقدینگی را در کشور ما 6.5 برابر پایه پولی گزارش میکنند. و هر روز شاهد افزایش این مقدار میباشیم .وبانک مرکزی با اهرم های کنترلی تنها میتواند جلوگیری کند از سقوط ارزش و کنترل افزایش نقدینگی و.............
چند نکته در سیستم بانکی
1- مردم محل دقیق سرمایه گذاری بانک با پول خود نمیدانند .
2- بانک موظف به پرداخت سود ((علی الحساب و قطعی )) می باشد
همین دو مورد بالا منشاء فساد است .چرا ؟؟
1- اعطای وام های نجومی ((علی الظاهر)) به فردی برای تجارت ودر قبال ضمانت عدم تناسب با مقدار وام
2- با توجه با مقدار سود پرداختی بانک به مردم این پول تزریق به جایی خواهد شد که منفعت عموم جامعه را به دنبال نخواهد داشت
3- و............
نکته مهم
چه کسانی پول خود را در بانک به عنوان سرمایه گذاری 5ساله میگذارند
مسلما افراد ضعیف جامعه
اگر دربازرا و افرادی که شغل خصوصی دارند بازرگان هستند بازاری هستند کارخانه دار هستند و.......هیچ کدام چنین حسابی را باز نمیکنند. و اگر بشنوند فردی 50 ملیون یا 20 ملیون در بانک در سپرده بلند مدت گذاشته به وی خواهند خندید .
با این حساب بانک پول مردم ضعیف جامعه را جمع میکند و به اغنیا می دهد.با این حساب مردم غنی با دریافت وام های کلان قدرتمند تر میشوند . و مردم ضعیف جامعه با توجه به تورم و کاهش قدرت پول خود ضعیف تر خواهند شد .
همین امر موجب انحصار کالا وخدمات و فربه شدن عده ای خواهد شد . و زمینه فساد ایجاد خواهد کرد .
چه باید کرد ::
ایجاد صندوق های سرمایه گذاری
اگر 10 درصد نقدینگی کشور جذب این صندوق ها شود. میشود مبلغی حدود 65 هزارمیلیار تومان که خود میتواند موتور محرکه خوبی برای اقتصاد کشور باشد . زمانی که مرد طبقه متوسط به پایین جامعه پول هایشان را در این صندوق ها و در پروژهای که ایجاد ان را در زندگی خویش موثر ببینند. مسلما با شرایط کنونی متفاوت خواهد بود. (2736705) (alef-13)
 
دیوار
۱۳۹۳-۱۲-۲۱ ۰۰:۳۳:۳۶
بیش از ۹۰ درصد مشکلات اقتصادی ما به نظام بانکی بر میگرده.
سود بانکی یعنی نابودی اقتصاد،پولی که باید توسط خود مردم صرف تولید ،کارافرینی،رونق دادن کسب و کار بشه با نگهداری تو بانک ها یا موسسات صرف ،ایجاد شعبه جدید، بعضا خرید و فروش تو بازار های مختلف که خود این قبیل کارها باعث تورم میشن.((تا حالا دقت کردین پولی که شما مثلا گذاشتین تو فلان بانک یا موسسه سودش از کجا میاد!!!؟؟؟؟))
موضوع جالبتر سود بانکی تو بازاره
هر کاری می خوای انجام بدی میگن سود بانکیش انقدره حالا برو تا آخرش…

همیشه یه سوال بزرگ تو ذهنمه :ما واقعا به این همه شعبه بانک و موسسه مالی احتیاج داریم؟ (2738566) (alef-10)
 
کوروش
۱۳۹۳-۱۲-۲۱ ۱۴:۱۷:۳۴
این موسسات مالی که در نظام اقتصادی اخلال ایجاد می کنند را تعطیل کنید تا اقتصاد نفس راحت بکشه (2739541) (alef-10)
 
کارمند همین موسسسات
۱۳۹۳-۱۲-۲۱ ۲۰:۵۱:۲۲
موسسات ادعا می کنند سپرده های مردم را به کارخانه ها و بساز بفروش ها وام داده اند با این اوضاع اقتصادی آنها هم نمی توانند قسط وام های خود را پس بدهند این واقعیت را بپذیریم که سودی که این موسسات (25% و 28%) به سپرده های بلند مدت می دهند درواقع از اصل پول می باشد پس طبیعی است که بعد از چند سال سود دادن دیگر اصل پولی باقی نمی ماند. نتیجه اینکه آقایان سپرده گذار حالا مجبورند از همان املاکی که این موسسات خریداری کرده اند به عنوان سپرده خود از موسسه طلب کنند. موسسات هم این وسط ارزش املاکشان را چند برابر اعلام می کنند که در نتیجه این عمل خودش به تورم در بازار ساخت و ساز منتهی می شود. واقعا چه شیر تو شیری!!!! (2740301) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۲ ۲۱:۲۰:۲۹
سودی که بانک ها به سپرده ها میدهند، بابت بی ارزش شدن پول سپرده گذار است، نه پرداخت ربا. (2741889) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.