نظر منتشر شده
۱۵۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 150998
باز هم يكي از آن طرح ها...
یادداشت مهمان: حسن احمدي فرد، 29 فروردین 91
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۲۹
كدام ايراني است كه دلش نخواهد كشاورزي كشورش پر رونق باشد و يا شهرها و روستاهاي كم آب، ديگر با اين مشكل جانكاه، دست و پنجه نرم نكنند؟ كدام ايراني است كه از سرسبزي و طراوت بدش بيايد و يا دلش بخواهد كه بيابان ها، روز به روز گسترده تر شوند؟ كدام ايراني است كه حرمت آب را نشناسد و نسبت به آن- لااقل در دل خود- ناسپاس باشد؟

هيچ كس. باور كنيد اگر همه ايران را بگرديد هيچ آدمي را پيدا نمي كنيد كه به يكي از اين پرسش ها پاسخ مثبت بدهد.
اما آيا با طرح هاي تبليغاتي مي توان رونق را به كشاورزي برگرداند و سرسبزي و طراوت را به همه جغرافياي ايران هديه كرد؟ آيا با پروژه هاي تخيلي مي توان آب آشاميدني را به شهرهاي در دل كوير رساند؟ دولت روز دوشنبه با وجود همه مخالفت هايي كه پيش از اين سوي كارشناسان زيست محيطي و مهندسان كاركشته بيان شده بود، طرح عظيم انتقال آب خزر به كوير را كليد زد تا باز هم اين عنوان را براي خودش حفظ كند كه تنها دولتي است كه مي تواند دست به انجام كارهاي نشدني بزند. اما اين اعتبار قرار است به چه قيمتي حاصل شود؟ دصرف ميلياردها تومان براي پروژه اي كه اما و اگرهاي فراواني براي تحقق آن وجود دارد و تحقق احتمالي آن هم تبعات جبران ناپذيري براي كشور به همراه خواهد داشت، چه توجيهي دارد؟

انتقال حجم عظيمي از آب از يك بافت جغرافيايي به بافتي ديگر حتي اگر محقق هم بشود، تبعات فراواني براي كوير خواهد داشت. كوير ايران يك اكوسيستم گسترده با ويژگي هاي منحصر بفرد است كه هر نوع دستكاري مصنوعي در آن اولا بطور قطع، محكوم به شكست است و ثانيا تبعات زيانباري به همراه خواهد داشت.

حتماً مي گوييد طرحي با اين عظمت، هزاران ساعت مطالعات كارشناسي به همراه داشته و كارشناسان طرح بهتر از من خبرنگار، به اين چيزها اشراف دارند؛ اما آيا طرح «باغ شهر» ها كارشناسي شده نبود؟ «آزادسازي سواحل خزر» چطور؟ طرح «هر ايراني هزار متر زمين» را كه خاطرتان هست. طرح «هر نوزاد يك ميليون تومان» را چطور؟ راستي ماجراي «سهام عدالت» به كجا كشيد؟ مي بينيد هر كدام از اين طرح ها كه با طمطراق در بوق و كرنا شدند، لابد ساعت ها كار كارشناسي به همراه داشتند. كدام عقل سليم مي پذيرد كه كوير مركزي ايران صرفا با انتقال آب، به منطقه اي حاصلخيز تبديل شود؟ چه كسي قبول مي كند كه صرفا با تأمين آب، كشاورزي در همه جغرافياي ايران بهبود پيدا مي كند؟ پس تكليف ساير مولفه ها چه مي شود؟

گيرم كه برداشت بيرون از ضابطه از درياچه اي كه بين ۵ كشور مشترك است- دقت كنيد: درياچه و نه دريايي كه به آبهاي آزاد راه دارد- هيچ بار حقوقي به همراه نداشته باشد، گيرم كه پمپ هاي بكار رفته در طرح، بتواند آب را تا بالاي ارتفاعات البرز برساند، گيرم كه جاذبه زمين به كمك بيايد و آب را از ارتفاعات البرز تا پايين دست برساند، كدام كانال و لوله اي مي تواند آب را از اين طرف كوير لوت به آن طرف كوير برساند؟ كوير لوت يك دهم جغرافياي كشور است.

اصلاً گيرم كه توانستيم آب خزر را به كوير برسانيم آن وقت چه سرنوشتي در انتظار خزر است؟ اين درياچه همين طوري هم با هزار درد بي درمان دارد دست و پنجه نرم مي كند. اصلاً ما كه «مي توانيم» را شعار خودمان قرار داده ايم؛ پس چرا نتوانستيم جلوي خشك شدن درياچه پريشان را بگيريم؟ چرا نمي توانيم اوضاع نابسامان درياچه اروميه را بسامان كنيم؟ ما كه بخوبي مي دانيم «اگر تحولات زيست محيطي با روند فعلي ادامه داشته باشد تا ۵۰ سال ديگر جنگلي نخواهيم داشت» چرا نتوانسته ايم همين لكه هاي باقيمانده از جنگل هاي شمال را از چنگال زمينخوارها دربياوريم؟ ... و هزار و يك پرسش ديگر كه صف بولدوزر هاي رديف شده در ساحل خزر، به ذهن آدم مي دواند.
 
ایمان
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۶:۳۹:۱۵
رودخانه های پر اب کشور از این سو خارج میشوند دریاچه ارومیه نابود شد از سیستم ابیاری مدرن خبری نیست و .... که میلیاردها متر مکعب در طول زمان گاز طبیعی صرف شیرین کردن اب بشود برای این طرح ان هم در شرایطی که یه صرفه جوئی توصیه میشود!!! ایا ما تاوان رویاهای دوران کودکی اقای احمدی نژاد را میدهیم؟ (744954) (moderator101)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۸:۴۲:۱۹
با این وضع اقتصادی کشور باید جلوی طرح های بزرگ قبلی گرفته شود چه برسد به راه انداختن یا حساب سازی برای مثلا چنین طرحی با بار مالی فراوان آن که هنوز کشورهای مشترک المنافع دریایی خزر با آن موافقت نکرده اند اجرا شود !

در حال حاضر و با این فشار بی امان بر مردم و تورم افسار گسیخته


1- طرح شکست خورده یارانه ها تا برگشت قیمت ارزها به مقدار واقعی آن که برای دلار زیر 1000 تومان است باید متوقف شود تا طرح هدفمندی بتواند از حالت بحران فعلی خارج شود چون این طرح با این قیمت ارزها شکست خورده است

2- طرح های که هزینه بسیار بر مردم وارد می کنند باید متوقف شوند تا اقتصاد ایران از حالت بحرانی فعلی خارج شود


تنها با این اعمال می توان تورم را کنترل کرد و کاهش داد باید شیوه معکوس قیمتها را طی کنیم تا به حالت اقتصاد نابود کشور تعادل بخشیم (745128) (moderator22)
 
پیشنهاد
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۳:۱۲:۲۳
یکی از تابلوهایی که شهرداری در کنار پروژهایش نصب می کند که نشان دهنده موعد به پایان رسیدن پروژه است را باید در کنار دفتر رییس جمهور نصب کرد که نشاندهنده پایان عمر ریاست جمهوری باشد. تا مردم با مشاهده روزانه آن امیدهای خود به آینده را افزایش دهند! (746420) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۵:۴۶:۲۲
اتفاقا این تابلو رو ظاهرا نصب کرده؛ برا همین هم عجله داره هرچی سرمایه در کشور هست به رفقا بده! (746760) (moderator18)
 
ابراهيم
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۱۰:۴۲:۲۱
سلام بزرگوار
بد جوري موافق پيشنهادتم.
ولي ريشه اين دولت حالا حالاها گريبانگيرمان است. (747673) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۸:۳۶:۴۲
من هم معتقدم در حال حاضر تورم مهمترين مشكل ايران است. (746973) (moderator18)
 
اصغري
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۸:۱۱:۴۳
شيرين سازي و انتقال آب خزر به كوير اگر همراه با رعايت اصول زيست محيطي باشد مي تواندطرح بزرگ ملي به حساب آيد كه براي آيندگان اين طرحها لازم است . --- در باره درياچه اروميه اگه طرحهاي ارائه شده امروز عملي نشود و از خشك شدن كامل آن جلوگيري نشود عواقب آن طبق اضهار نظر كارشناسان سازمان بين الملل دامن گير 70 ميليون سكنه شامل آذربايجان شرقي - غربي- اردبيل- زنجان-قزوين -مركزي-تهران-همدان-كردستان...خواهد شد اين عواقب شامل شورشدن خاكهاي كشاورزي -ايجاد گردغبارهاي نمكي-ايجاد امراض پوستي ريوي ..-تغيير اكوسيستم نامطلوب اين مناطق خواهد شد.
شما اگه تو اينترنت عواقب خشك شدن درياچه اورال را جستجو كنيد اطلاعات كاملي كه مي تواند در انتظار ماست پيدا خواهيد كرد
ولي من شخصا خودم هيچ اميدي به اقدامامسئولين محترم ندارم چون اولا كسي از مسئولين نيست به طرحهاي كارشناسان توجه كنند دوم اينكه مسئولين 99 درصد انرژي وقدرت مديريت خودشونو صرف حفظ مقام و موقيت خودشان مي كنند كسي به فكر اين مردم خودخواه و بدبخت تو سري خور نيست به اميد روزي كه فرهنگ اين ملت روز به روز افزايش يابد (745751) (moderator18)
 
میثم
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۲۱:۱۷:۴۸
دوست عزیز، یادمه چند سال قبل یه خبر با این عنوان " ایران برنده رقابت انتقال آب آشامیدنی به کوبت شد" منتشر شده بود. با این حساب اونا از ما چی کم داشتن (پول، برنامه ریزی، کارشناس خارجی...) که آب خلیج فارس رو شیرین نکردن و تن به وابستگی به یک کشور دیگه میدن حالا بعد فاصله انتقال آب به کنار. (748414) (moderator101)
 
abbas
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۹:۱۷:۲۹
هر رودخانه یک ظرفیت برداشتی دارد اگر بیشتر از آن شد مشکلات محیط زیست پیش می آید اگر رودخانه ای از کشور خارج میشود سهم مردمی است که سالیان سال است در کنار این رودخانه زندگی کرده اند هر چند خارج از کشور باشد اگر به دریا میریزد سهم جانورانی و گیاهانی است که به اکوسیستم شور وشیرین نیاز دارند . اگر به تالاب میریزد سهم پرندگان و ساکنینی است که کنار این تالاب زندگی میکنند و نباید با گرد و خاک آنها را بکشیم (745881) (moderator18)
 
abbas
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۹:۲۱:۱۸
اگر آب دریا با هزینه های زیاد شیرین سازی مقرون به صرفه بود جلو تراز ما خیلی از کشورها اینکار را کرده بودند . حالا ما هم باید آب دریا را شیرین کنیم هم آن را هزار کیلومتر انتقال دهیم . من نمیدونم چطور فکر میکنیم . کشت های مدرن هستند که میزان آب کمی نیاز دارند مانند هیدروپونیک ما باید این نوع کشت ها را گسترش دهیم (745890) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۲:۵۷:۵۴
مگر طرح نباید بودجه اش دیده شود چرا طرح به مجلس نیامد نمایندگان در اولین جلسه مجلس نهم با طرح سه فوریتی اجرای ان را غیر قانونی کنند تا مازندران گیلان گلستان کویر نشد (746380) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۷:۲۰:۲۸
احمدي نژاد كه در مجلس درباره مترو گفت يك ريال هم پول نداريم پس هزينه اين طرح عظيم از كجا مي خواد بياد؟!!!! (746870) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۸:۵۳:۴۰
تجربه نشان داده دولت محترم هرجا دست گذاشته اون قسمت آباد شده!!!!!!!!!!!!، پس انشاالله بخش کشاورزی هم .......... (746996) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۶:۵۰:۱۴
از آنجا که این طرح برای زمان حدود 40 سال پیش است و مردان طراح آن زمان اشتباه نمیکردند و در پی آبادانی کشور بودند و نه ارائه یک طرح برای گرفتن بودجه، این طرح درست است فقط ممکن است در نحوه اجرا دچار خطا شود (744978) (moderator101)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۹:۰۱:۵۶
در این 40 سال در تمام دنیا دانش بشری خارج از تصور پیشرفت کرده و بسیاری مجهولات در این زمینه اشکار شده است چه معنی دارد به طرحهای 40 سال پیش استدلال کنیم در همان 40 سال پیش هم اب بزرگترین رودخانه کشور به هدر میرفت شاید وجه مشترک همین نقشه های تخیلی باشد (745154) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۶:۱۳:۳۶
طرح های 40 سال پیش درست طراحی شده اند ولی نحوه اجرا ممکن است پیشرفت کرده باشد که آنهم بعید میدانم
لازم به ذکر است که ورزشگاه آزادی و پل ورسک و سد دز و امیرکبیر و ذوب آهن اصفهان و ... از 40 سال، عمر بیشتری دارند ولی هنوز حرف اول را میزنند
در همان 40 سال پیش طراحی و جانمایی تمام سدهای ایران انجام شده است و هر چه ما سد ساخته ایم هنوز طرح جدیدی ارائه نشده است
فلسفه ساخت نیروگاه هسته ای بوشهر نیز برای جابجایی آب به کویر بوده است
فرودگاه امام خمینی و بندر چابهار به عنوان قطب کوریدور منطقه (دوبی جای آن را گرفت) و چند طرح ناتمام دیگر نیز که قرار بود بین سالهای 60 تا 65 تمام شود از آن زمان مانده است
به عمل کار برآید به سخن دانی نیست (746800) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۱۱:۲۷:۳۷
اگه ماست بریزیم توی خزر دوغ میشه اینم طرح خوبیه 40 سال بعد میشه روش کار کرد.....کلا این دولت دنبال انقلاب کردن توی هر کاریه میخواد برای تمام کارها بزرگنمائی کنه و تبلیغات کذائی... (747728) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۶:۵۶:۰۴
مهم کلنگ زنی آغاز پروژه است. بقیه مسایل و حرف و حدیث ها در درجه دوم قرار دارند! (744987) (moderator101)
 
ایرانی
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۸:۳۲:۱۰
این طرح جزو چشم انداز صد ساله میشه و آخرشم اجرا نمیشه ..تونل سوم گوهرنگ سالها پیش قرار بوده تموم بشه هنوز هم گفتند شش ماه دیگه درست میشه ..نمی دونم این شش ماه چقدره که 10 سال طول کشیده (745791) (moderator18)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۰۱:۰۸
در دولت هاشمی هم برای خزر برنامه ریخته بودند و می خواستند کویر را آباد کنند. اینهمه کارشناسان هنجره خودشان را پاره کردند که نکنید. گیرم آب را آوردید، آفتاب کویر را چه می کنید.
اصلا گیرم که خیلی هم کار خوبی باشد. کویر بیشتر پتانسیل تولید انرژی خورشیدی دارد یا پتانسیل کشاورزی؟ اگر خیلی عاقلید، اینهمه انرژی خورشیدی که در کویر به هدر می رود را بیایید به شبکه برق کشور وارد کنید.
اینهمه فضا برای تولید انرژی بادی و توربین بادی که در همه جای دنیا کاربرد دارد داریم اما یک صدم آن هم استفاده نشده است. به جای این پروژه های صد من یه غاز تو را خدا پروژه هایی را انجام دهید که همه به نتیجه آن ایمان دارند و در دنیا تست شده و جواب گرفته.
هنوز نتوانستید آب و برق مسکن مهر را تامین کنید، حالا آمده اید و کویر را آباد می کنید!!!!
تا کی سعی و خطا؟؟؟؟؟؟؟؟ (744993) (moderator101)
 
ابوالفضل
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۸:۱۴:۱۱
دولت فعلی می خواهد نشان بدهد که در مقابل همه چیز حتی طبیعت نیز جنگ می کند. تفکر مهندسی بلای جان سیاستگذاری در ایران شده است. (745075) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۰:۲۰:۰۲
متاسفانه اشنا نبودن با مفاهیم انرژیهای خورشید و باد و نظرات هیجانی همانند نظر فوق نیز یکی از معضلات است----------------- انرژیهای نو بسیار پر هزینه، با راندمان کم و با مشکل نوسان تولید و دایمی نبودن تولید و غیر اقتصادی بودن روبرو است،---------------- از نظر اصول شبکه شما نمیتوانید بیش از 20% شبکه را به انرژیهای نو اختصاص بدهید و این انرژی انرژی کمکی است نه پایه--- بنابراین همیشه باید دنبال انرژی فسیلی و اتمی و ابی بود---------------- کشور ما متاسفانه هزینه سنگینی در نظر دارد برای انرژیهای نو بکند برای این که 10% انرژی کشور را از انرژی نو تولید کند در صورتی که با یکصدم هزینه میتوان تلفات 20% انرژی فعلی را بر طرف کرد --- انرژی نو در حال حاضر فانتزی است شما هیچوقت نمیتوانی با پنل فتوولتاییک برق کولر گازی تامین کنی چون تولید ان ثابت نیست تازه باید برق برود در باتری و ....-------------- انرژی بادی نوسانی گران است------------- کشور ما باید به جای هزینه انرژیهای نو بگذارد تا این تکنولوژی با هزینه ای که غرب میکند به بلوغ برسد و اقتصادی شود نه این که دنباله رو مد دنیا شود و هزینه کند در حالی که هر سال فناوریهای ان عوض میشود به هر حال بگویم که نماینده های بیتخصص مجلس ما هم یک انرژی نو شنیدند وکلی بودجه میگذارند برایش------------ (745254) (moderator22)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۵:۰۵:۱۵
بماند که شما چقدر با مفاهیم انرژی های نو آشنایی دارید. فرموده شما در مورد پنل فوتوولتاییک درست، من هم می دانم که قیمت این پنل ها گران است و البته به کار بردن باتری هم بر هزینه می افزاید. در هیچ جای دنیا هم از پنل فوتوولتاییک برای تولید برق در شبکه استفاده نمی کنند و در همان جا که از پنل استفاده می شود، همان جا هم برق مصرف می شود. اما انرژی خورشیدی فقط با پنل فوتوولتاییک به برق تبدیل می شود؟ نیروگاه خورشیدی ای که در شیراز به صورت ایمپلنت ساخته شده چطور؟ قبل از اینکه دیگران را به بی دانشی متهم کنید توصیه می کنم با یک مهندس مکانیک در مورد انواع نیروگاههای خورشیدی مشورت کنید. فقط جهت اشاره عرض کنم که از انرژی خورشیدی برای گرم کردن بویلر نیروگاه به جای انرژی فسیلی استفاده می شود که اتفاقا بسیار هم کم هزینه است. اما انرژی بادی چطور؟ شرکتهای بزرگی در ایران توربین بادی طراحی کردند و ساختند اما حمایت نشدند. یک توربین بادی 6 مگاواتی در عرض یک سال هزینه ساختش را در می آورد. برقش هم در شبکه استفاده می شود. 6 مگاوات می دانید یعنی چقدر؟ نیازی نیست دولت هزینه کند، دولت به شرکت خصوصی وام دهد و اجازه دهد همان شرکت خصوصی برقش را بفروشد. همین الآن من 3 شرکت بزرگ را سراغ دارم که پیگیر این مسئله هستند اما به هیچ نتیجه ای نرسیده اند. در این کامنت تان به مطلب خوبی هم اشاره کردید، تلفات 20% انرژی در شبکه. بهتر نیست مسئولان این تلفات 20% ای شبکه را حل کنند. ضمن اینکه وجود تلفات انرژی در شبکه برق بحث دیگری است که جای خود دارد. شما اگر در یک جلسه امتحان سوال اول را بلد نباشید، سراغ سوال دوم نمی روید؟ اینجا هم همینطور است، وجود تلفات در شبکه مسئله ای است که باید حل شود اما چه ربطی به استفاده از سایر انواع انرژی دارد؟ (746657) (moderator18)
 
Germany
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۲۰:۰۳:۳۴
عزیزم نیروگاه شیراز که جرارتی خورشیدی است نیروگاه تحقیقاتیه که هنوز هم برق هم تولید نکرده نیروگاههای حرارتی خورشیدی که اصلا اقتصادی نیستند و هنوز هم در دنیا اقتصادی نشده و بسیار ظرفیت کمی دارند و هنوز کلی هزینه جهت تحقیق دارد میشود که بهتر است ما منتظر بمانیم هزینه های میلیاردی تحقیق را غرب بدهد و ما استفاده کنیم---------------------- حتی نیروگاه خورشیدی یزد هم که بصورت هیبرید با فسیلی است هنوز راه نیفتاده چون تکنولوژیش دست دو کشور است و اینه هایشان را به ایران نمیفروشند این مشخصه که هنوز در مرحله تحقیق است---------------------فرمودید توربین بادی 6 مگاوات یک ساله هزینه اش را پس میدهد با چه قیمت خرید برقی؟ حتی در اروپا هم که برق فسیلی و اتمی با سوخت ازاد تولید میشود مجبورند برق انرژیهای نو را خیلی خیلی گرانتر بخرند تا به صرفه باشد حتی هزینه های عدم تولید الودگی انها هم باز قابل جایگزینی نیست------------------- بهتر است دولت یکبار حساب کند ببیند این صدها میلیاردی که هزینه انرژیهای نو را کرده چه عایدی داشته------------------- متاسفانه قراره 5000 مگاوات انرژیهای نو بزنند که هزینه احداث ان 6 برابر نیروگاه حرارتی است تازه هزینه خرید برق ان هم 3 برابر هزینه برق فسیلی با سوخت ازاد است---------------- برای این کار که دولت پول ندارد میخواهد به بهانه برق سبز بزور پول برق را از مردم بگیرد------- بله انرژیهای نو به صرفه است ولی برای کسی که سرمایه گذاری میکند ------انرژیهای نو کلاهی گشاد بر سر مردم الان-- (747095) (moderator18)
 
دانشجو
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۵:۳۶:۰۷
من نميدانم رشته شما چيست؟ ولي در حال حاضر در تمام دانشگاههاي جهان دررشته برق قدرت به دنبال جايگزيني انرژي هاي فسيلي با انرژي هاي نو مي باشد مصداق اين حرف هم مقاله ها و پروژه هاي دانشجويي (746734) (moderator18)
 
Germany
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۲۰:۰۵:۴۸
عزیزم جایگزینی نیست، شما اگر برق قدرت خواندید باید بدانید که به دلیل عدم پایداری انرژی تولیدی انرژیهای نو نمیتوان در شبکه به ان تکیه کرد این انرژی می تواند یک درصدی از برق باشد-- این که دارند رویش مقاله و تز میدهند درسته چون در مرحله تحقیقاته و مونده تا اقتصادی بشه سایر علوم به بلوغ رسیده --- زیاد هم موضوع پیچیده ای نیستت (747097) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۱۰:۰۸:۱۰
امریکا و تمامی کشورهای اروپائی بجز المان دچار بحران اقتصادی شده اند در المان بیش از 22000 مگاوات برق بادی تولید میشود یعنی کمی کمتر از پیک مصرف ایران اگر ممکن است در این مورد توضیحی ارائه دهید چون برای من جای سوال است البته در این موارد ثابت شده است که انها درست عمل میکنند (747644) (moderator18)
 
Germany
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۱۱:۳۴:۳۱
ببینید همین 22000 مگاواتی که شما اشاره میکنید خودش یک فریب بزرگ است چرا که این 22000 مگاوات در طول سال در بهترین وضعیت و در حالت متوسطی به انداز 30% تولید میکند چون باد همیشه نیست سرعتش کم و زیاد میشود-------------------موارد گفته شده رد کامل انرژیهای نو نیست بلکه این موضوع است که انرژیهای نو بدلیل نوسانی بودن منبع باد خورشید یک انرژی کمکی به شبکه است حداکثر 20%------------------بحث این است که این انرژی و تکنولوژی آن در حال رشد و بلوغ است فناوری امسال با سال دیگر فرق میکند و هزینه های چندین میلیارد دلاری میشود و این کار را باید به عهده غرب گذاشت به بلوغ و اقتصادی شدن که رسید استفاده کرد الان کشور ما نیاز به انرژیهای نو ندارد---------------ما کلی هزینه کردیم تورین بادی 660 کیلووات اوردیم و هنوز تولید میکنیم ولی این توربین از رده خارج شده و هیچ حا تولید نمیشود دیگر-------- چندین کارخانه در کشور هزینه سنگین میلیاردی کرده اند و وام گرفته اند پنل فتوولتاییکی میزنند که با راندمان کم و تکنولوژی از رده خارج است---------------- بعد همین کارخانه ها فشار می اورند از ما بخرید یعنی همان بحث کارخانه خودروسازی کارخانه با فناوری ضعیف میزنند بعد که راه افتاد بزور میگویند تولید داخلی بخرید------------------------از اول نباید گذاشت این کارخانه ها ایجاد شود-----------------به طور مثال کشور ما و 140 کشور دیگر دنیا نمیتوانند موبایل ساز شوند پس اصلا نباید مجوز موبایل سازی داد مگر به صورت همکاری با سازنده های برتر دنیا که انها هم همه میروند چین میزنند چون هزینه تولید کم است و باقی (747743) (moderator18)
 
Germany
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۱۱:۳۵:۴۲
الان به خاطر بحران اقتصادی دولت المان سوبسیدی که به انرژیهای نو می دهد را کم کرده و اعتراضات زیاد فعالین این عرصه را ایجاد کرده یک سرچی کند (747745) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۱۶:۵۰:۰۰
سلام
با تسلط به دانش و تکنولوژی بشر به فکر ارتقای سطح زندگیست. نباید یاد نبود امکانات یا نبود تکنولوژی یا ... را دست مایه ی این کرد که مصرف کننده باقی بمانیم.
این اعداد که شما فرمودید همگی جای خود داشتند. هر کسی به تخصص خود به دنیا نگاه می کنند.
اگر نمی توانیم از آفتاب برق تولید کنیم پسته که می شود تولید کرد؟
لم یزرع بودن معنی ندارد. من نمی دانم می خواهند در این بیابان بدون مطالعه چه کنند؟
آقای احمدی نژاد خودش را با هیتلر و رضا خان اشتباه گرفته.
یکی نیست بگوید بابا پشت سخنرانی های هیتلر یک گروه دانشمند بود نه یک مشت سرباز بله قربان گو! (748175) (moderator101)
 
سینا
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۲:۲۷:۲۱
طرح دولت جناب آقای هاشمی آباد کردن کویر از طریق دریای خزر نبود بلکه احداث یک آبراه بزرگ کشتیرانی از دریای خزر به خلیج فارس بود که اگر محقق می شد انقلاب عظیمی در عرصه تجارت دریایی و... اتفاق می افتاد. (745417) (moderator18)
 
احسان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۱۰:۴۴:۲۳
اختلاف ارتفاع 900 متری کویر ایران با دریا هم کشک
ته تکنولوژی ما حفاری یک پاه نفته حالا چه طور می تونیم یک کانال به عرض صد متر طول 1000 کیلومتر و عمق حداقل یک کیلومتر حفر کنیم. (747676) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۰۸:۲۶
نویسنده فراموش کرده است عنوان کند که این آب شور و به شدت آلوده است و به درد هیچ کاری حتی شنا کردن هم نمی خورد. چطور و با صرف چه انرژی این آب می خواهد قابل استفاده شود؟ و در این صورت متر مکعبی چند هزار تومان تمام می شود؟
دوستان اگر همان دریاچه ارومیه را نجات دهند و یا ساخت بزرگراه تهران- شمال را تمام کنند، ملت دعاگو خواهد بود. (744998) (moderator101)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۰:۰۱:۱۸
حتي تصور اجراي اين طرح هم مرغ پخته رو به خنده ميندازه...اگر تمام ثروت حال حاضر دنيا صرف اين پروژه بشه قادر به شيرين سازي اين حجم از آب توليدي نخواهد بود...اگر اين طرح عملي بود کشورهاي عربي و ثروتمند حاشيه خليج فارس اون رو اجرا ميکردن (745225) (moderator22)
 
سورنا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۹:۱۷:۲۲
بزرگراه تهران شمال هم کم لطمه به محیط زیست نزد. اگر از اول ساخته نمی شد بهتر بود اگر همین الان متوقف شود بیشتر دعا گو خواهیم بود (745880) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۲:۴۷:۳۷
اگر ارزش اقتصادی اب تولیدی بالا باشد یعنی کار ریس جمهور کارشناسی باشد ترکمنستان وقزاقستان هم کویر دارند لذا انها هم اب را انتقال می دهند در این صورت ورودی ولگا به اندازه خروجی نیست ودریاچه کاسپین خشک می شود با خشک شدن طوفان نمک مازندران گیلان وگلستان را نابود می کند بدین ترتیب حیات در کمربندی شمالی سرسبز ترین جای ایران ازبین می رود وتولید محصولات کشاورزی عظیم شمال از بین می رود وتنها اگر هم نتیجه بدهد حداکثر 2 درصد محصولات تولیدی در شمال به دست می آید (746352) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۳۱:۵۶
دم آقای رئیس جمهور گرم.

مردی عملگراست. کاری هم به نتیحه ندارد. او مامور به انجام است. کشور هم که در تملک اوست و پول نفت هم که به او ارث رسیده است. مجلس هم خانه فامیلی است و با استهزا آنرا به سخره میگیرند . میماند مردم که به نظاره نشسته اند شاید بزرگان کشور کاری بکنند. زهی خیال باطل.
اگر دوره او 4 سال دیگر هم ادامه داشت, به شما قول میدادم کلنگ بزرگراه حرم تا مکه مکرمه را میزد و طرح خط آهن به ماه را بدون خبر مجلس شروع میکرد. بازهم جای شکرش است که اگر مجلس کاری نمیکند حداقل 2 سال دیگر مدت ایشان تمام میشود. (745025) (moderator101)
 
الف
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۸:۳۶:۱۵
تنها امیدواری ما این است که بعد از ایشان، دیگر هیچ کس با بازی کردن با احساسات مردم و حرفها و وعده های توخالی رییس جمهور ایران اسلامیمان نشود...
هنوز هم معتقدم اگر یک جریان باز اطلاعاتی در اختیار همه ی مردم ایران بود هیچوقت امثال احمدی نژاد رییس جمهور ایران نمی شدند... (745116) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۳:۵۵:۰۷
اگر یک جریان باز اطلاعاتی در اختیار همه مردم ایران بود خیلی چیزهای دیگر هم تغییر میکرد (746527) (moderator18)
 
نوری
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۳۹:۳۰
خوب نوشتی این طرح ها فقط برای بازی دادن مردم ایران است وفرار به جلو برای مدتی تا از پاسخ گفتن به پرسش هایی که بنظر میرسد نه پاسخی برای گفتن دارند ونه اراده ای برای عذرخواهی از ملت بزرگ ایران .
درحالی که بیکاری وگرانی نفس مردم را گرفته وقیمت خیلی از اجناس روزانه شده وارزش پول ملی هر روز ضعیف تر می شود مسئولین به دنبال طرح های تخیلی ورومانتیک هستند. (745036) (moderator101)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۵۸:۳۴
اینها که مدعی اند کارشان در تاریخ بی نظیر است، روزی بیست ساعت کار می کنند،برای هر طرح هزاران ساعت کارشناسی انجام داده اند و خلاصه کلی منت گذار هستند،پس چرا اینگونه تولید،کشاورزی، اقتصاد،محیط زیست، توریسم،آثار باستانی و سایر امور مملکتی سیر قهقرایی پیش گرفته اند.
برای اثبات همین منحصر به فرد بودن است که باید اقداماتی بزرگ ولو زیان ده انجام بدهند که بتوانند خودی نشان دهند.در این مسیر هم نه توصیه های کارشناسان درباره آثار زیانبار آنها را قبول کرده اند و نه تذکرهای نمایندگان مجلس مبنی بر لزوم قانونمندی را جدی گرفته اند که نمونه هایی از این طرحهای جنجالی زیانبار را در متن ذکر کرده اید .البته می توان موارد دیگری مانند کاهش دستوری سود بانکی، اجرای خارج از برنامه طرح هدفمندی،اجرای طرح ورشکسته منوریل در قم،انقلاب ریلی در راه آهن شیراز،آبگیری سد گتوند را نیزنام برد. (745061) (moderator22)
 
رضا
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۸:۰۳:۰۷
دست بردن در اکوسیستم طبیعی عوارض جبران ناپذیری خواهد داشت این اکوسیستم با توجه به شرایط عادی شکل گرفته.دولت شوروی سابق نیر در دهه 1960 برای رونق کشاورزی چنین طرحی را اجرا کرد که باعث نابودی دریاچه آرال گردید. (745065) (moderator22)
 
میرگژان
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۸:۱۵:۱۶
همیشه نیمه خالی لیوان را نبینید ÷س چرا به طرحهای بسیار موفق نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اشاره نمی کنید مگر با دست خالی 8 سال دفاع نکردیم ؟ مگر سهمیه بندی بنزین اجرا نشد ؟ و....... چرا همیشه بدون بررسی موضوع با سیاسی کاری با مسائل برخورد می کنید ؟ مگر غنی سازی 20% تحقق نیافت بله همه طرحها شکست نیز در روبرو دارند ولی تا شکستی نباشد موفقیتی کسب نمی شود (745077) (moderator22)
 
پرویز
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۳:۲۹:۵۶
آقای میر گژان حالا کدوم یکی از طرحهای موفق ،سابقه شان در زمان این دولت بوده (746466) (moderator18)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۵:۳۴:۰۶
خیلی از طرحها را ما بزور اسمش را گذاشتیم طرح موفق .
در کجای دنیا سهمیه بندی بنزین طرح موفق هست؟ (746728) (moderator18)
 
مهرداد
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۸:۲۰:۲۵
بنده به عنوان یک مهندس موافق انجام این طرح هستم. از سایت الف خواهشمندم دلایل زیر را نمایش دهد.

1-روزانه حدود 2 میلیون بشکه نفت با طی صدها کیلومتر مسیر کوهستانی زاگرس از خوزستان به پالایشگاه های تهران، اصفهان، اراک و تبریز انتقال می یابد. این نفت توسط 7 تلمبه خانه در کوه های زاگرس که وضعیت بدتری نسبت به کوه های البرز دارند به اصفهان می رسد. در ضمن انتقال نفت به دلیل گرانروی بالای آن توسط پمپ بسیار سخت تر از آب است. بنابراین انتقال آب از خزر به کویر بسیار راحت تر خواهد بود.

2- اگر انتقال آب به کویر از نظر زیست محیطی اشتباه باشد پس طرح باروری ابرها که سالهاست در کشورهای پیشرفته برای رساندن آب به مناطق کویری روی آن تحقیق می شود اشتباه است. در ضمن قرار نیست آب در کویر رها شود.این آب همانند آب زاینده رود به استفاده صنعتی و خانگی رسیده و پس از آن منابع زیر زمینی را پر خواهد کرد.


3- میزان آب موجود در دریای خزر 78000 میلیارد متر مکعب است و در این طرح قرار است سالانه 200 میلیون متر مکعب برداشت شود. بنابراین با توجه به مساحت دریای خزر برداشت این میزان آب باعث کاهش سالانه نیم میلیمتری سطح آب دریا خواهد شد. یعنی اگر ایران بیست سال آب از این دریاچه برداشت کند سطح آب یک سانتیمتر پایین خواهد آمد.(محاسبات بنده بر اساس اطلاعات سایت ویکی پدیا می باشد) (745089) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۱:۰۱:۰۱
دوست عزيز مهندس
بنده به عنوان يك دكتر در مهندسي آب خدمت شما عرض ميكنم
مسئله اول اين است كه قيمت آب با نفت فرق ميكند بنابراين ممكن است هزينه انتقال نفت به صرفه باشد اما خيلي از كارشناسان نظرشان اين است كه اين كار غير اقتصادي است. در شرايطي كه ما هنوز كشاورزي داريم كه راندامان آن بسيار پايين است اوردن اين آب صرفا هدر دادن مجدد سرمايه است. شما ميفرماييد ٢٠٠ ميليون متر مكعب (كه البته من شنيدم ٥٠٠ ميليون)، قبول دارم اين حجم آب در مقابل حجم آب درياي خزر قابل توجه نيست و تقريبا حدود 1500 مترمكعب بر ثانيه آب از رودخانه هاي مختلف وارد خزر ميشود (ولگا ارس سفيد رود و ...) و اين دبي تقريبا ١٥ متر مكعب بر ثانيه اثري بر حجم آب درياچه ندارد.
اما قبول بفرماييد ما سدهايي داريم با حجم ٥ ميليارد متر مكعب كه هنوز شبكه آبياري آنها اجرا نشده است نمونه ان كرخه است نمونه آن سد گتوند است. ميدانيد اگر طرح شبكه آبياري اين سدها با هزينه اي به مراتب كمتر اجرا شود سيستم آبياري بهينه شود و راندمان كشاورزي از ٣٠ درصد و ٤٠ درصد به ٧٠ درصد افزايش يابد سالانه چند ميليارد آب ميتواند به چرخه وارد شود آنهم آبي كه نه شور است و نه آلوده و هزينه تصفيه را هم ندارد ضمنا ميتوان با هزينه‌هاي بسيار كمتر آنرا به مناطق مورد نياز براي مصارف شرب و صنعت و كشاورزي استفاده كرد.
انتقاد اصلي كه بر اين طرح وارد است غير كارشناسي بودن استو بنده در حال حاضر در يكي از بزرگترين مشاورين كشور مشغول همكاري هستم باور بفرماييد برخي از كارهاي مطالعاتي اين طرح كه ظاهرا كلنگ آن خرده تازه به اين شركت سفارش داده شده است يعني اين كه از بيخ هيچ كار مطالعاتي انجام نشده است.
اين طرح مثل طرح منوريل تهران و مثل مابقي طرحهاي مورد اشاره نويسنده محترم فقط يك ايده شخصي است، كه مسلم بدانيد به جايي نميرسد. (746100) (moderator18)
 
صمد
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۳:۴۲:۲۴
مردم قره داغ آذربایجان سالهاست که به دلیل نبود امکانات مجبور به مهاجرت به شهر های تبریز و استان تهران هستند . خود بنده که در تبریز زندگی میکنم حدود 50 هکتار زمین کشاورزی در قره داغ دارم که از وسط آن رودخانه ( ایرقنه ) رد میشه و به رود ارس میریزه . متاسفانه به دلیل عدم وجود راه و امکانات بهداشتی و آموزشی مجبور به کوچ شده ایم . با توجه به اینکه ایجاد امکانات در منطقه بسیار کم هزینه تر از انتقال آب به کویر است من نمیدانم که چه اسراری هست که مناطق حاصل خیز باید نابود شود و مشکلات مهاجرتی پیش اید تا ما کویرها را ( در صورت توهم نبودن ) آباد کنیم ؟؟ (746496) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۰۰:۱۴:۳۵
و اضافه فرمایید دیگر طرحهای تبلیغاتی نظیر ترن با سرعت بالای 500 کیلومتر در ساعت جناب بهبهانی را که 3 سال پیش کلنگ زدند ولی حتی یک سانت از آن روی کاغذ هم رسم نشد. (747319) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۱۰:۰۹:۳۷
آقای مهندس دومی بنده به عنوان مهندس سومی اعلام میکنم اگر چه قیمت آب از نفت ارزانتر است اما این آب قرار است برای آبادانی برود و ضمنا این سد ها اصلا ربطی به این کار ندارد (747646) (moderator18)
 
ویدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۱:۲۶:۱۱
با سلام خدمت آقای مهندس
من هم مهندس هستم و در سرزمین همیشه سرسبز گیلان زندگی و کار می کنم، اگر شما حداقل اطلاعاتی در زمینه علمی دارید حتما باید حداقل اطلاعاتی در زمینه بازاریابی محصولات کشاورزی و اقتصاد کشاورزی داشته باشید تا سرجمع انها ، منجر به تایید یا رد یک پروژه گردد. اکنون لازم است مسائل زیر را به استحضار شما برسانم:
1- اگر دولت تمایل به رونق کشاورزی در کشور دارد بهتر این است که به استنهایی که قطب کشاورزی هستند توجه داشته باشد، در گیلان واردات بیش از حد برنج خارجی کمر شالیکار را شکسته و بسیاری از شالیکاران به صرف اینکه کار دیگری ندارند به کشاورزی مشغولند و بسیاری از زمینهای کشاورزی خصوصا در مناطق نزدیک به ساحل در حال ویلاسازی است جهت رویت این مورد نگاهی به روستاهای ساحلی امین آباد، چونچنان، زیباکنار، کیاشهر و .... بیندازید.
2- چایکاران هرساله محصولات خود را بصورت فروش تضمینی و با قیمت پایه که از سوی دولت اعلام می شود به دولت می فروشند ولی گاهی تا شروع فصل کشت آتی پولی دریافت نمی کنند!!!!! مثلا در روستاهای رودسر در جریان هستم اکنون که باز فصل چین چای بهاره در حال شروع است تنها 50 هزار تومان به حساب کشاورزان واریز شده و این درحالی است که کشاورز برای چیدن محصول پول کارگر را باید نقدا بپردازد. حالا تصور کنید با کدام پول تابحال زندگی کرده الله اعلم....
3- زیتونکاران زیتون را به نرخ دولتی 800 تومان فروخته درحالیکه دلالان در رودبار و منجیل و ... کیلویی 4000 تا 5000 تومان آنرا می فروشند و باز سر کشاورز کلاه م یرود با اینهمه کار و تلاش و هزینه های کاشت و داشت و برداشت.
.
.
.
.
و هزاران موارد دیگر از مشکلات کشاورزان که در این مقوله کوتاه نمی گنجد.
بنابراین بهتر است کشاورزان کنونی را که در مناطق حاصلخیز مشغول بکارند دریابید و مشکلات آنان را مرتفع سازید که آنها با انگیزه و تلاش بیشتری به کار مشغول شوند و بعد به فکر کشاورزی در مناطق کویری باشید علاوه بر اینکه چنانچه مشکل آب کویر حل شد با خاک غیر حاصلخیز آن چه میکنید.......
با امید به اینکه مسئولین و روسای کشور رویاهای دوران کودکی خود را به طرح و پروژه تبدیل نکنند و بدانند که برای حیف و میل پول بیت المال باید در پیشگاه مردم و خدا پاسخگو باشند.
یاعلی..... (746154) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۵:۵۵:۰۹
حالا چشم ندارین ببینین ما برنج اروگوئه هم میخوریم حالا با واردات قیمت برنج داخلی اینه که افراد کم درامد استفاده میکنند اگر وار د نشه که باید قید برنج رو بزنیم برنج ایرانی مشتری خودشو داره که همان قشر مرفه و سازمانهای پولدار و دولتی است (746773) (moderator18)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۵:۱۱:۵۸
جناب مهندس محترم. در محاسباتتان این پارامتر هم دخیل بگردانید:
اگر سطح آب یک سانتیمتر پایین بیاید چقدر خشکی بوجود خواهد آمد؟ برای اینکه بهتر متوجه شوید مثالی می زنم، فرض کنید که شیب ساحل بسیار زیاد باشد، یعنی اگر یک متر در آب جلو روید، عمق هم یک متر افزایش یابد (شیب 45 درجه). حالا اگر شیب ساحل خیلی کم باشد چه اتفاقی می افتد، مثلا شما یک کیلومتر جلو بروید و عمق آب یک سانتیمتر افزایش یابد. واقعیت این است که شیب ساحل را هم باید بررسی کرد. ممکن است با پایین آمدن یک سانتیمتری سطح آب، مرز ساحل تا چندین کیلومتر به عقب برود. همین اکوسیستم منطقه را کاملا تغییر خواهد داد. حالا شما فرمودید بیست سال، یعنی این طرح فقط برای 20 سال است؟ بعد از آن یا ادامه می یابد که بازهم آب خزر پایین تر خواهد آمد یا ادامه نمی یابد که وای به حال کسی که می خواهد با این آب کشاورزی کند. (746681) (moderator18)
 
اورال را به یاد آورید!
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۰۸:۴۵:۲۸
دریاچه اورال را به یاد آورید که دریاچه کوچکی نبود و در کنار دریای مازندران قرار داشت. شوروی سابق برای گسترش کشاورزی برداشت آب از آن را آغاز و اورال خشک شد. فجایع زیست محیطی به حدی رسید که در سالهای اخیر دوباره شروع به احیا اورال با هزینه بسیار سنگین کرده اند. این درس که بهایی گزافی برای همسایگان ما داشته به رایگان پیش چشم ماست.
چون این طرح طبیعتا دراز مدت است، به غیر از خسارات زیست محیطی گسترده چه در زمان اجرا و چه در زمان بهره برداری؛ می تواند باعث پس روی دریا بخصوص در کشور ترکمنستان که سواحل بسیار بسیار کم عمقی دارد و نیز جمهوری آذربایجان گردد. ولی پس روی آب در ایران که عمیق ترین سواحل (چند صد تا هزار متر) را نسبت به این دو همسایه و حتی پنج کشور ساحلی این دریا داراست، ناچیز خواهد بود. در نتیجه شرایط در ادعای سهم کشورهای ساحلی از دریای مازندران، کاملا به زیان ایران تمام خواهد شد. (747549) (moderator18)
 
مهران
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۲۲:۲۸:۴۱
آقای مهندس عزیز
بنده مهندس مکانیک هستم و در پروژه های نفتی نزدیک به دو دهه کار می کنم.اصلا و ابدا دنیای نفت را با آب یکی نفرمایید. موضوع محیط زیست است که باید متخصص امر نظر بدهد، نظر غیر کارشناسی و رویایی نتیجه ای خواهد داشت مثل بعضی از پروژه های نفتی که عبث بودن سرمایه گذاری در برخی از آن ها برای کارشناسان امر روشن است. (747209) (moderator18)
 
محامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۸:۲۸:۱۶
اگر براي من آب نداشته باشد براي تو نان دارد

خوش به حال پیمانکارش (745100) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۸:۴۰:۴۳
اكو سيستم خزر در حال نابودي است كافي است شوري ابش چند برابر شود ديگر موجود زنده اي در ان يافت نخواهد شد درياچه بسته اي كه زندگي اش به اب ورودي چند رودخانه بزرگ خارجي بسته است اگر انها هم جلويش را بگيرند خشك خواهد شد قطعا افراد نا اگاه هم براي استقبال از اين طرح غير بخته يرو دست مي شكنند اب كوير مركزي بايد از درياهاي ازاد جنوب تامين شود نه درياچه نيمه مرده خزر (745124) (moderator22)
 
مجید 1
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۸:۴۵:۴۷
خوب آقای مردمی تژاد مگر نباید به فکر کاری برای بعد از دوره ریاست جمهوری اش باشد؟! (745131) (moderator22)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۸:۴۷:۲۹
شما همان سرزمینهای مستعد کشاورزی را از نابودی نجات دهید، آباد کردن کویر پیشکش!
بر باد دادن سرمایه این ملت، تاکی؟ (745135) (moderator22)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۹:۱۵:۴۱
حالا نمیشه این پول رو به دوستان بدید و بی خیال این بازیها بشید بابا واسه شمال دیگه نه جنگل مونده نه مرتعی نه زمین کشاورزی این دریاچه رو هم بترکونید کار تون تکمیل میشه وخلاص (745172) (moderator18)
 
اهوازی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۹:۱۵:۵۹
lمتاسفانه جریان انحرافی در صدد است تا با مطرح کردن این طرح های خیالی و مظرح کردن نام قرار گاه خاتم انبیا به سپاه ضربه بزند
اگر طرح انتقال آب با پمپاژ و خط لوله توجیه داشت طرح انتقال آب غدیر آب را به لب های تشنه خرمشهر و آبادان می رساند
با توجه به این که در طرح غدیر شیرین کردن آب هم نیاز نبود
برادران سپاهی متوجه این توطئه باشند برخی بزرگ نمایی ها از روی خیر خواهی نیست (745174) (moderator22)
 
یوسف
Netherlands
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۹:۱۶:۴۳
سلام خدمت همه دوستان,عرض کنم خدمتتان که اگر قول بدهید که برای ریاست جمهوری اینده به من رای بدهید چند تا طرح کارشناسی شده دارم که خدمتتون عرضه کنم که نه تنها مشکلات ایران بلکه منطقه را هم حل میکنه

1.کل خلیج فارس را برداریم بگذاریم وسط کویر باور کنید کارشناسی شده خودم با خط کش رو نقشه دیواری خونمون اندازه گرفتم فیته فیته اول اینکه مشکل
کویر حل میشه ثانیا جنگ بر سر نام خلیج فارس هم تموم میشه

2.رشته کوه البرز را برداریم بگذاریم بین مرز ایران و عراق البته این یکی را همشیره محترم پدرم کارشناسی کرده و فرمودند اگه یه کم از سر و تهش
بزنیم اینم فیت میشه. حالا خواص طرح , اول اینکه ابرهای باران زای شمال میاد
به سمت جنوب ثانیا سدی میشه جلوی گرد و غبار عراق

3.برای از بین بردن خطر اتش سوزی جنگلهای شمال پیشدستی کرده و کل درختها را قطع کنیم تا چیزی برای اتش گرفتن باقی نمونه چوبهاشم نگه داریم
برای چهارشنبه سوری این یکی رو رفته بودم یه جایی که یهو بهم الهام شد.

بقیه رو تا رای ندید بهتون نمیگم. (745175) (moderator22)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۹:۲۴:۱۰
عالیه! این پروژه ها یک تیر و دهها نشان است. مثلا با جابجایی خلیج فارس دیگر ناوهای آمریکایی هی نمی توانند وارد خلیج فارس شوند؛ پروژه های جزیره سازی امارات تعطیل می شود؛ استخراج نفت و گاز منطقه راحت تر می شود؛ می توانیم از اهواز یک بزرگراه به مکه بسازیم که دیگر برای حج به هواپیما احتیاج نباشد و الخ.
از همین الان رای من را دارید. ما می توانیم! (747046) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۹:۱۸:۳۲
راستی از اتوبان تهران_شمال چه خبر ؟!!!!!!!!! (745177) (moderator22)
 
منقد دولت
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۹:۲۳:۳۷
در این مدت باقی مانده عمر پربرکت دوره ریاست جمهوری چه کلنگهایی از این به بعد به زمین فرود نمی اید بشینیدو نظاره کنید اقای احمدی نژاد اتوبان تهران - شمال چی شد؟ خوب نزدیکه به عمر 100ساله برسه؟ راستی زمین 1000متری جهت خانه ویالایی من کجاست؟ میخواهم خانه بسازم من دارای نوزادی هستم ان 1میلیون تومن را ازکدام بانک بگیرم؟ اقای خاوری؟ اقای رییس جمهور کار شدنی انجام بده کاری را برنامه خود نداشته باشید که 3نسل باید ازبین برند ولی افتتاح ان پروژه را نبیند (745186) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۹:۲۵:۳۴
من خیلی دل خوشی از احمدی نژاد ندارم اما نویسنده اینجا بی انصافی کرده.
یا نمی فهمید یا خودتان را به نفهمی میزنید جناب نویسنده
اولا مقایسه این طرح با نوزاد یک میلیونی و ... خیلی نابجا است. نشان میدهد فرق دوغ و دوشاب را متوجه نیستی.
بعدشم کی گفته کل کویر میخواد کشاورزی بشه؟
گفتند این آب با کانال و بصورت حفاظت شده منتقل میشه و بصورت گزینشی به جاهایی خاص در صنعت و کشاورزی تزریق میشه. قرار نیست کانال روباز آب بزنند که...
کلا خیلی تحلیلت و استدلالات آبکی بود. خیلی (745189) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۰:۲۲:۴۴
واقعا برای تو که ادعا فهمت میشه باید گفت که منظور از مقایسه با طرح یک میلیونی واهی بودن ادعای کارشناسی بودن این طرح ابرسانی هست واقعا اینقدر فهمش سخت بود؟ (746021) (moderator18)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۷:۲۱:۴۴
آقای فهمیده
نویسنده می خواست بگه که منظور از کار کارشناسی در این دولت یعنی چی. من موندم شما با این همه فهمیدگی چطور این منظور رو نفهمیدی؟! (746874) (moderator18)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۹:۳۵:۵۳
مدتی است که پروژه ای با ارزش اغاز نگردیده است. پروژه های خوبی هم هستند که نیمه کاره مانده اند. ظاهرا جنبه های تبلیغی این نوع حرکات بر اثار زیانبار ان بر اقتصاد کشور می چربد. به هر حال، تصور نمیکنم حاصل این پروژه "اب" باشد ولی "نان"، شاید... (745199) (moderator22)
 
اميرحسين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۹:۵۶:۵۸
مطمئن باشيد آقاي احمدي نژاد از اينکار فقط به دنبال انگيزه هاي سياسي و فرار رو به جلو از پاسخ گويي در برابر هزينه ها و فشارهاي سنگيني است که دولت ايشان بر اقتصاد مملکت وارد کرده اند.وگرنه اگر ايشان صد سال ديگر هم رئيس جمهور بماند يک قطره آب درياي خزر به فلات مرکزي ايران نخواهد رسيد... (745221) (moderator22)
 
هادی
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۰:۰۴:۰۱
در این وانفسای هرکی هرکی ، که معلوم نیست چه کسی وارگانی مسئول تعیین اولویت ها در مصرف بودجه است ، در زمانی که مجلس ده ها هزار میلیارد تومان برای خودش بودجه تصویب می کند تا اطراف مجلس را بدون توجیه واولویت بسازد ودر همین حال قوه قضائیه وپلیس ما گرفتار حتی تهیه یک ساختمان برای تامین امنیت مردم است ، خوب دولت هم این طرح را کلید زده ، شاید 30 سال دیگر درست شد وخدابیامرزی برای خودش درست کند. (745227) (moderator22)
 
علی ص
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۰:۱۶:۴۱
جنگل‌های کشور با وجود برخوداری از آب طبیعی در حال نابودی است و بعد ایشان فکر آباد کردن کویرهاست... کشاورزی و دامداری کشور به علت ضعف شدید مدیریت و نبود امکانات به گل نشسته است... وضعیت اقتصاد کشور که زیربنای توسعه و پیشرفت است این چنین است... قیمت ارز را نمی‌توانند ثابت و تک نرخی کنند... هزاران طرح ساده‌تر دیگر روی زمین مانده است... بعد مطرح کردن این طرح واقعا چیزی جز جوک نیست...

پیشرفت و توسعه الف ب دارد... پله و نردبان دارد... ما در گامهای اول درجا می‌زنیم و ایشان یکهو سراغ طرحی می‌روند که بر فرض محال به ثمر نشستنش هم تاثیری که ریشه‌کن کردن بیکاری و برقراری ثبات اقتصادی دارد٬ ندارد...

فقط و فقط می‌توان به حال چنین مملکت ثروتمندی تاسف خورد... تاسف خورد که کشورهای دیگر بدون این منابع و فقط به واسطه درست گام برداشتن و مدیریت درست به کجا رسیده‌اند و ما هم چنان در خم کوچه بن‌بستیم... (745248) (moderator18)
 
معلم
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۰:۱۷:۴۹
شمارو خدا! یکی یک کاری بکنه.این دیگه بحث فرهنگ و دین و اقتصاد نیست که فاتحه شو خوندن و رفتن. این بحث اکوسیستم جهانی است. کی میتونه جلو این کارو بگیره؟ کاری بکنید. فردا دیره! (745250) (moderator22)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۰:۲۹:۱۱
این طرح ,طرح خوبیست اما به شرط وشروطها
اولا هزینه شیرین کردن این اب چقدراست واصولاطریقه شیرین کردن ان به چه شکلی است وهزینه انتقال چند صد کیلومتری ان چقدر است.این اب متر مکعبی چند در می اید.با این اب چه محصولی درکویر میکارند.ایا اصلا توجیه اقتصادی دارد.به فرض که انرژی ارزان ومفت است ایا تا چند سال دیگر وضع به همین منوال می ماند .
از قدیم گفته اند سنگ بزرگ نشانه نزدن است وبه قول گوبلز وزیر تبلیغات هیتلر ,دروغ هرچه بزرگتر اثر بخش تر.دوسال پیش همین اقا به اتفاق هیات دولت وتنی چند از بلند پایگان, طرحی به نام بزرگراه ازحرم تا حرم را کلنگ زد طرح یک بزرگراه از قم به مشهد.من سالی چند بار از مشهد به تهران سفر می کنم وفقط از این طرح طرح پر ابهت, دوکارگاه راهسازی همیشه تعطیل نزدیک نیشابور و سبزوار به چشم می خورد .جالب اینکه روز کلنگ زنی این طرح هم چند تا گریدر به خط کرده بودند وتعدادی دینامیت رنگی منفجر کردند .خدا سومینش را به خیر کند.احتمالاملت بزرگ ایران به زودی شاهد اجرای طرح عظیم صاف کردن قله دماوند و نصب دریچه برای بستن وباز کردن تتگه هرمز در مواقع ضروری ,خواهند بود. (745271) (moderator18)
 
وای
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۰:۴۷:۲۰
تمام کارهای رییس جمهور برای در کانون توجه قرار گرفتن خودش صورت میگیرد. و هزینه ها یش را باید مردم بدهند. مثل:
- انکار هولوکاست
- درخواست غرامت جنگ جهانی دوم
- . . . (745289) (moderator18)
 
محسن
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۱:۰۸:۴۶
من کارشناسی آبیاری دارم. تو این مملکت اصلا به آبیاری و روشهای نوین بها نمیدن . مثلا میگن وام بلا عوض میدیم ولی وقتی میری بگیری صد جور بازی در میارن تا ندن آخه اصلا نمیدونن سیستم آبیاری چیه که بهش وام بدن. این طرح انتقال آب از خزر خیلی بیخوده من به عنوان کارشناس میگم (745311) (moderator18)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۱:۱۳:۱۹

دوستانی که نگران آفتاب کویر اند حتما از سیستم نوین ابیاری ها بی خبرن!
دوستانی که میگن اما و اگر داره بگن کدوم طرح توی دنیا اما اگر نداره!
دوستانی که دلشون برای آبهای سطحی در حال خروج از کشور میسوزه یه سر به امار سد سازی این دولت بزنن بد نیست
دوستانی که نگران دریاچه ارومیه اند برن بگردن یه راه بهتری برای ارتباط مشکل اونجا با اینجا پیدا کنن!!!
دوستانی که نگران تموم شدن آب دریاچه خزر اند با توجه به حجم آب این دریاچه برن شار خروج آب توسط این انتقال رو ضرب در زمان کنن بعد یه ضرب و تقسیم ساده انجام بدن ببینن چند هزار سال دیگه کیا زنده هستن که دارن برای اونا گریبان چاک میدن
خلاصه القصه انتقاد بدون پیشنهاد یعنی غر غر الکی و انتقاد با پیشنهاد بهتر و کارساز یعنی دلسوزی حالا کی دلسوزه خدا میدونه !
ضمنا آب صرفا برای کشاورزی نیست گاهی اوقات نوشیده هم میشه!!! (745313) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۰۰:۳۵:۰۵
اول یک ایده و تخیل بایستی مطالعه امکانسنجی بشود و بعد در برنامه های توسعه 5 ساله پیش بینی شود و .... آیا شده یا.......................!!!!!!!!!!! کشور با تخیل اداره نمیشود والسلام. (747349) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۰۰:۵۵:۵۵
این طرح یکی از طرحهای مشعشع و زود بازده است که در هزاره چهارم یا پنجم یا غیره نتیجه آن را نوادگان ما خواهند دید!!!!!!!!!!!!!!! (747374) (moderator18)
 
از کنار سواحل کاسپین
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۲۲:۲۰:۰۷
به نام خدای دریاها و جنگلها
1-در ابتدا باید بگم کاسپین دیگه اون دریاچه سابق نیست. در معرض انقاض بودن ماهیهایی نظیر شیپ، بلوگا، ماهی آزاد، ماش، سیم، کلمه و... ، وجود مهمانان ناخوانده مثل شانه دار مهجام و همچنین آلودگی شدید که چندین شکوفایی جلبکی رو به دنبال داشته زنگ خطر رو برای این دریاچه به صدا درآورده
2-کویری که زمانی دریا بوده و بعد از چند میلیون سال خشک شده قطعاً تا چند میلیون سال دیگه هم سبز نمیشه. اگر از هوای داغ کویر مرکزی ایران که تخم مرغ توش آب پز میشه بگذرِیم خاک اونجا به هیچ وجه مناسب کشاورزی نیست
3-اینکه ما بزرگترین سد ساز دنیا هستیم قطعا مایه مباهات نیست چون همه کارشناسان محیط زیست، جنگل، اقتصاد، برق و.... میدونن که ساخت سد اقتصادی نیست و ضررش بیشتر از فایدشه
4-دریاچه ارومیه قربانی شهرت طلبی و ندانم کاری مسئولین ماست که با ساختن سد در بالادست رودخانه ها آب رو به کشاورزی اختصاص دادن و در نهایت ساخت میانگذر کمر دریاچه ارومیه رو شکست
در پایان درسته که ما اشرف مخلوقاتیم ولی قرار نیست با جهل خودمون عکس اینو ثابت کنیم.
بشر جزء کوچکی از طبیعته، شک نکنید که قبل از نابودی طبیعت بشر نابود خواهد شد (748463) (moderator101)
 
احمق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۲۳:۵۴:۵۴
اين طرح اگه براي ملت اب نداشته باشه .براي پيمانكار كه نون خوبي داره.ختم كلام (748546) (moderator101)
 
سپهر
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۱:۱۹:۴۵
این جو سازی ها چیه آخه؟! طرح کاملا تخصصی هستش و فنی.
چرا اظهار نظر سیاسی می کنید؟ تا به حال نقشه بیابان های مرکزی ایران رو دیدید؟!!
همه کشور های عربی سال هاست که همین پروژه رو از خلیج فارس انجام می دن حالا برای ما بده؟!
این طرح عالیه. لطفاً سیاسی بازی در نیارین. منصف باشید. (745324) (moderator18)
 
حسن
۱۳۹۱-۰۲-۰۶ ۰۰:۱۹:۴۳
آدم هم به این ندانم کاریهای احمدی نژاد خنده اش میگیره و هم گریه اش . این برنامه های غلطی که به سر این کشور آورد 30 سال طول میکشد که اثرات آن پاک نشود. (755159) (moderator101)
 
Colombia
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۱:۴۲:۲۶
باید سئوال کرد در کدام استان حاشیه کویر ما از آبیاری قطره ای استفاده می کنیم بهتر نبود بجای این همه هزینه مقداری از آن را هزینه آبیاری قطره ای که در دنیا و کشور های خشک مانند کشورما جواب داده است هزینه میشد. هنوز هم دیر نشده است مجلسیان محترم میتوانند جلو این کار را بگیرند و بجای آن اقدامات لازم جهت اجرای آبیاری قطره ای در تمام کشور را به اجرا در بیاورند . (745368) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۱:۴۹:۱۹
بد بخت دولت بعدی!!!!!!
انتقال آب شمال به جنوب!!!!!!!
اتقال آب خلیج فارس به کویر!!!
بزرکراه تهران- شمال!!!
بزرگراه قم تا مشهد!!!!!!!
مصلی !!!!!!!!!!
(745376) (moderator18)
 
مرتضی
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۲:۱۳:۰۲
باسلام.ار شما دست اندرکاران سایت واقعاً خواهش می کنم نظر مرا منتشر کنید تا تمام ایرانیان هم بدانند . یادتان هست که قرار شد آب قم شیرین شود و بعد از آن چقدر در بوق و کرنا کردند که آب قم شیرین شد و شیرینی آب گوارایتان و از این قبیل مزخرفاتی که این دولت به دروغ به خورد مردم داد. آیا می دانید که شیرنی آین آب حتی یک مکاه هم به طول نکشید و آب شیرین قطع شد و باز هم همان آش و همان کاسه.پیشنهاد حقیر کوچکتر از همه به مسولان این مملکت بی در و پیکر این است که لطفاً خرف نزنید . فقط همین.مطمئن باشید (745401) (moderator18)
 
نادر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۲:۴۱:۰۳
با توجه به سرگرمی نماینده گان برای استیضاح یا پس گرفتن آن و یا سوال های بی جواب از ریس جمهور خوب اغاز به کار چنین طرح های نیز دور از انتظار نیست!!!!! (745433) (moderator18)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۲:۵۰:۲۹
آقای دولت شما همین دو وجب خاک کشاورزی که داری محصولاتش رو دریاب! کشاورزان و باغداران به خاک سیاه نشستن بس که دولت واردات بی رویه کرده. حالا گیرم تمام خاک ایران رو هم شما بیای کشت کنی؛ چه برنامه ای برای صادرات یا فراوری و ... دارید؟ جه تضمینی برای فروش این محصولات دارید؟ (745448) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۳:۱۳:۳۸
حرف نویسنده خیلی بی حساب نیست ولی کویر لوت ربطی به این پروژه نداره. کویر لوت در شرق کشور واقعه و موضوع اینجا دشت کویر در استان های سمنان و یزد و اصفهانه. (745468) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۲۳:۵۲:۲۶
این کار اصولا به صرفه نیست چون کل فلات ایران از سطح آبهای آزاد بالاتره
و اگر بخواد این اتفاق بیافته فقط و فقط در یک حالته :
"وقتی که غورباقه ابوعطا بخونه"

اگر بخشی از ایران وجود داشت که ارتفاعش از سطح آب دریاها پائین تر بود ممکن بود این اتفاق رو کاغذ بیوفته

(745507) (moderator18)
 
امیر
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۰:۰۲:۱۷
فقط یه جمله و تمام :
آقای مردمی نژاد مارا به خیر تو امید نیست (745516) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۰:۱۷:۴۸
احمدی دوست داریم
ای کارشناس
ای وصل کننده قطب شمال به قطب جنوب و سپس به ماه
بتاز که خوب میتازی خوشم میاد هیچی واست مهم نیست حرف حرف خودته
(745540) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۰:۲۰:۰۷
ما اصالتا برای یکی از شهرهای پر آب سردسیر کوهستانی خوش آب و هوا و پر از باغ و گل و بلبل در استان اصفهان هستیم.از آنجا که آب و هوا و جغرافیا در تربیت انسانهای بزرگ تاثیر گذار است.نژاد ایرانی لایق شرایط زیستی بهتری است.شما مردم با استعداد مقتصد و توانگر یزد را مثلا نگاه کنید.لذا من هم با این طرح مخالفم ولی باید شرایط جغرافیایی ایران تغییر کند و در ضمن محیط زیست ایران احیا شود.و البته از اینها مهم تر منطقه قفقاز جنوبی است که برای ما اهمیت حیاتی دارد.با توجه به همنژاد بودن مردم داغستان گرجستان ارمنستان و اذربایجان و شباهت های ظاهری و زبانی و فرهنگی و حتی رسومات و سنت های مشترک و حتی نام های شبیه به هم و ....این کشورها نباید زیر سلطه روسیه باشند.مناطقی نظیر داغستان(در قفقاز شمالی یا اوستیا و آبخازیا که اصلا بخشی از روسیه شده اند.)سایر این کشورها به زور و با تهدید جزو کشورهای مستقل مشترک المنافع شدند و روسیه در این کشورها پایگاه های متعدد نظامی دارد و حتی پیمان های تحمیلی نظامی دارد در خاک این کشورها مانور نظامی انجام می دهد و حتی این کشورها در کوچکترین موارد نظیر بهره برداری از ذخایر خود هم باید از روسیه اجازه بگیرند.حرف من این نیست که از فردا جنگ با روسها را مانند حماقتی که در برابر غربی ها انجام می دهیم شروع کنیم.حرف من این است که ما می توانستیم از اسلامگرایان و جنگجویان در چچن و داغستان و اینگوش و....در دهه 90 که روسیه ضعیف بود حمایت می کردیم .می توانستیم هزینه گزاف برای عدم ورود مواد مخدر به روسیه ندهیم و یا در موقع ضعف روسیه با کشورهایی که تاریخ و فرهنگ مشترک داشتیم و به زور از ما جدا شدند روابط تنگاتنگ برقرار می کردیم و....در ظاهر هم می توانیم به گرمی از روسها استقبال کنیم هر گونه حادثه مثلا تروریستی را به شدت محکوم و حتی اعلام همدردی و همکاری کنیم و .....
روابط اقتصادی را با روسها توسعه بدهیم اما در عمل ضربات خودمان را هم به آنها وارد کنیم.کاری که الان ترکیه و روسیه دارند با ایران می کنند(مخصوصا ترکیه) (745541) (moderator18)
 
t
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۰:۲۱:۵۸
پروژه منوریل صادقیه با ان همه هزینه راکه جمع اوری شدواثار ان هنوزهویدا وبلاتکلیف مانده به طرحهای بی مطالعه وغیر کارشناسی اضافه کنید . تورابخدا کسی ازحقوق مردم دفاع نماید (745546) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۰:۴۷:۱۰
دوست عزیز مگر سهام عدالت چه اشکالی داشت عده ای سهامدار شدند و سود را هم دادند سرو صدا به پا کردید که آی گدا پروری شد اما حالا که اصل پول را دارند از روی سود برمیدارند باز مسخره میکنید برای خود بت نسازید اگر کسی هرکار کرد بگید بده و کخه اما همان کار را اگر بتتان کرد به به و چه چه کنید (745571) (moderator18)
 
مسعود
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۱:۲۸:۲۲
تمام این ها بر می‌گردد به دهه چهل که یک آقای مهندسی در مجله دانشمند طرحی را برای وصل کردن دریای خزر به خلیج فارس پیشنهاد کرد. کارشناسی این طرح با امکانات آن زمان انجام شده بود که بسیار امکانات اندکی بود. همان موقع هم جواب نداده بود. بعد از انقلاب در دولت آقای هاشمی آن طرح دوباره مطرح شد و این بار مفصل‌تر کنکاش شد که معلوم شد امکان پذیر نیست.
حالا دوباره این آقا طرح را علم کرده! اما این بار یک چاله که کنده شده بود و دو تا لوله که توش رفته بود را هم در تلویزیون نشان دادند. برایش مراسم هم گرفتند!! و از همه مسخره‌تر آن که جناب ایشان فرمودند - نقل به مضمون - «یک دفعه نرید آب‌هایی را که این همه پولش شده را هدر بدید ها!» یکی نیست بگه مرد حسابی کدوم آب؟ این که هنوز نه به باره نه به داره! هنوز کو تا بره بالای کوه، بعد بیاد پایین بره تو کویر! آدم یاد آقای همساده می‌افته که برای ملت تایتانیکی را تعریف می‌کرد که خودش توش نقش داشته!
همین آقای مهندس که ذکر خیرش شد -یا یک آقای دیگری - بعداً طرح دیگری را توی مجله دانشمند چاپ کردند که ماشینی دائمی بود. یعنی بدون سوخت، یک بار که استارت می زدی و روشن می‌شد دیگر تا ابد کار می‌کرد. فرداست که رفیقمان این را هم از صندوقچه باستانی طرح‌های دو میلیون نفر ساعت کار بیرون بکشد و به نام دولت معجزنشانشان طی مراسمی به خورد ملت بدهند. بنابراین پیش‌گیرانه عرض می‌کنم که ای عزیز دل ملت! این ماشین یکی از اصول ترمودینامیک را نقض می‌کند. خلاصه به لحاظ علمی مشکل داره! بالاغیرتاً این یکی را بدهید یک آدم باسوادداری! یک تورقی بکند و فورا برندارید جار بزنید توی تلویزیون! (745596) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۱:۳۳:۰۲
اگه راست میگید در مورد انتقال آب کارون به مرکز هم بنویسید . چطور این یکی خوبه ولی بقیه بد هستند . به جای اینکه سیستمهای آب رسانی تا زمینهای کشاورزی را در خوزستان فعال کنند به بهانه هدر رفت آب کارون ، آب را به باغ های پسته رفسنجان و زاینده رود منتقل می کنند . اگر تمام زمینهای کشاورزی خوزستان آبرسانی شوند مشخص خواهد شد که آب کارون برای زیر کشت بردن این زمینها نه تنها کافی نیست بلکه کم هم خواهد بود . آقایان کاشت پسته کیلویی بیست هزار تومان را به گندم کیلویی سه هزار تومان ترجیح داده اند . چه کسی پاسخ گوی جوانان بیکار خوزستانی خواهد بود ؟ نگاهی به کشور های عربی حوزه خلیج فارس بیندازید . آیا قابل مقایسه با خوزستان هستند ؟ نفت که ملی است . آب کارون ملی است . برق تولید شده توسط نیروگاههای برق آبی ملی هستند . آیا باغ های پسته رفسنجان هم ملی هستند ؟ آیا باغ های مرکبات شمال کشور هم ملی هستند ؟
طبق آمارها بیشترین بودجه عمرانی کشور در خوزستان هزینه می شود . در پروژه هایی که نتایج آنها اگر به ضرر خوزستانی ها نباشد یقینا به نفع آنها نیز نخواهد بود . (745600) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۵:۲۷:۵۳
خیلی از کشورهای دنیا کویر را به زمین حاصل خیز تبدیل کرده ومیکنند . این طرح به نظر میرسد یکی از زیر بنایی ترین کارهای کشور میباشد که امیدوارم تحقق یابد . من بعنوان یک معلم جغرافی فواید طرح را از زیانهایش بیشتر میبینم واز ابتدای خدمتم چنین ارزوی به سر داشتم امیدوارم در زمان حیاطم تحققش را ببینم (745682) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۰۸:۰۲:۵۰
راهکار ایران؛ برداشت از آب خزر نیست. راه بهتری دارد که به دولت مردم باید گفت. دولت امید نه دولت فعلی. (747508) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۵:۵۸:۱۰
چند مطلب،
1ـ آقای وزیر نیرو ابراز میدارند که درنظر دارند روزی یک میلیون مترمکعب آب شور دریای عمان را با برق شیرین کنند( میشود سالی 365 میلیون مترمکعب) چند سوال!

الف ــ آیا تمام طرحهای توزیعی پایین دستی سدهایی را که با این همه مشقت و سرمایه گذاری در کشور ایجاد کرده اید و عمر مفید آنها به سرعت دارد تمام میشود
اجراء کرده اید. تا زمینه های فراوان اشتغالی که میتواند دراثر آن بوجود آید بوجود آید.
ب ــ آیا طرح اساسی و بزرگی برای حل معضل ورود آب شور خلیج فارس بدرون رودخانه های اروند و بهمنشیر که یک بلیه ملی برای ایران و عراق است اندیشیده اید.
ج ــ آیا برنامه ریزی مناسبی برای بهره برداری بهینه از منابع وسیع هرز رونده روان آبها چاهها و قنوات کشور که با حداقل راندمان فعالند داشته اید.

آخر شیرین سازی 365 میلیون مترمکعب آب شور با هزینه آنچنانی و سرمایه گذاری آنچنانی در حالی که قریب به 20 میلیارد متر مکعب آب شیرین درجه یک پشت سدهای کشور بخشی از آن (حداقل 3 میلیارد متر مکعب درسال) دراثر سوء مدیریت از بین میرود چه فایده ای دارد؟

بهتر است برادران قرارگاه خاتم الانبیاء هم حواسشان را جمع کنند تا خدای ناکرده
بازیچه جریانات آنچنانی نشوند، چرا که آنها در مقابل آنچه می کنند و استفاده ای که از ابزارهایی که در اختیار دارند و محصول خون شهداء است مسول هستند و مردم منتظر هستند تا ببینند که در مقابل تعدیات به بیت المال ایشان چگونه رفتار میکنند. (745688) (moderator18)
 
fered
United States
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۶:۲۴:۵۷
پمپاژ اب تا سر کوهها بازاء هر متر مکعب اب 10 کیلووات ساعت انرژی لازم دارد که با احتساب 100 تومان برای هرکیلووات ساعت میشود هزار تومان شیرین کردن اب بازاء هرمتر مکعب اب 10 لیتر سوخت لازم دارد و قیمت هر بشکه سوخت 120 دلار است میشود 7.5 دلار اگر دلار را 1600 تومان بگیریم میشود 12000 تومان بعبارت دیگر فقط هزینههای انرژی برای این انتقال میشود 13000 تومان برای هر متر مکعب اب (745694) (moderator18)
 
fered
United States
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۷:۵۶:۵۱
این خط لوله میتواند حدود 10 متر مکعب در ثانیه به دشت مرکزی انتقال دهد وممکن است موجب اعتراض همسایگان خزر شود بنظرم اگر سیستم فاضلاب شهر تهران را درست کنند همین مقدار اب را باتصفیه فاضلاب میتوانند بدست اورند و شاید هزینه ان کمتر از 13000 تومان بازاء هر متر مکعب اب شود (746919) (moderator18)
 
Latvia
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۸:۵۶:۳۱
دوست عزيز اگه خواستي محاسبه كني ، اينطوري محاسبه كن :
1- اولاً ارتفاع آب رو تا بالاي كو ههاي 3 هزار متري حساب نكن چون آب بايد به دشت هاي كم آبي برسه كه متوسط ارتفاع اون كمتر از 1000 متره ، درثاني براي انتقال آب از مسير دره هاي كم عمق لوله هارو عبور ميدن واگه ارتفاعي هم بيش از ارتفاع دشت آب بالا بره انرژي برگشتي اون به روش معكوس ژنراتوري تا 90 درصد قابل برگشته .
2- هر متر مكعب آب رو براي فرستادن تا ارتفاع 1000 متري با 2.7 كيلووات ساعت مي توان رسوند . (E=mgh كه در اون m=1000 ، g= 10 و h=1000 مي باشد) سرجمع ميشه 10 مگاژول و هر كيلووات ساعت هم 3.6 مگاژوله. تقسيم كن به هم به عدد 2.7 مي رسي .
3- آب شيرين كن هاي مد نظر از نوع حرارتي بوده وبا گرماي مازاد نيروگاه هاي برق سرراه گرماي لازم تامين ميشه . توجه كن كه راندمان نيرو گاه هاي ما كه اكثراً توربين گازيه در حدود 30 درصده و70 درصد حرارت با دماي حدود 500 درجه از اگزوز ها خارج ميشه ، يه حساب سرانگشتي كني ، براي 50 برابر ظرفيتي كه احمدي نژاد قولش رو داده حرارات به هدر رفته داريم. پس لازم نيست سوختي مصرف كنيم.
4-آبي كه شيرين ميشه ميتونه به فضاي سبز شهرهاي تشنه اي داده بشه كه اگه يه كم بهش برسيم كلي از جمعيت هاي مهاجر اون منطقه رو به خودش جلب مي كنه . اين آب ها براي رفاه مردم كوير وكم آب ايران مركزيه براي رونق آنچناني كشاورزي .
5- حجم آب منتقل شده در حد چند ده متر مكعب در ثانيه بوده كه همين مقادير براي شهر هاي تشنه كويري واقعاً غنيمته .
6- انرژي مصرفي از سوختي بدست ميآد كه واقعاً در مقام مقايسه با سطح كلي انرژي مصرفي كشور كمتر از يك دهم درصد هم به حساب نمي آد. همينطور آبي كه قراره از دريا بگيرن در حد چند ميليمتر ارتفاع در يك سال هم نميشه. دقت كنيد تغيير يك درجه دماي هوا در منطقه خزر در يك سال بالا پايين بشه سطح آب در حد سانتيمتر بالا وپايين ميره.
. . (747002) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۱۴:۲۸:۵۷
دوست گرامی؛ سلام
ظاهرا تحلیل جامعی است. اما اصل بقای انرژی می‌گوید که انرژی مورد نظر شما اشتباه محاسباتی دارد. نه در تبدیل و ریاضیات؛ بلکه در تصور مساله.
1) قبول که آب تا قله بالا نمی‌رود که کار انجام شود؛ بلکه از کوتاه‌ترین مسیر به کمک لوله و حفر تونل می‌شود کار کرد. اما هزینه حفاری و ساخت را به خاطر بسپارید. تا در بند آخر رسیدگی شود.
2) معتقدید 90% انرژی باز می‌گردد. این در حالت ایده‌آل است و برای افتتاح طرح؛ نه برای زمان کار عادی و استهلاک طرح.
3) شما مورد بالا را برای نیروگاه‌های آبی مورد اشاره دارید. قرار نیست آب بازگشتی؛ از دریچه یک نیروگاه آبی به دشت برسد! یا لااقل تاکنون در مطالعات آن چنین دیده نشده‌است! یا افشا نشده!؟
4) جرم یک متر مکعب آب خالص را با جرم آب دریا برابر فرض نفرمایید. هرچند شما هم می‌توانید g و مقدار متفاوت آن را اشاره بفرمایید!
5) انرژی حرارتی برای تبخیر را شاید بتوان در بخش PreHeater از خورشید بهره گرفت؛ اما باز هم انرژی فسیلی می‌طلبد. درست است که راندمان نیروگاه گازی 30% فرض می‌شود؛ اما نیروگاه بخار و سیکل ترکیبی هم هستند. اگر به خاطر داشته‌باشید؛ مقرون به صرفه؛ نیروگاه سیکل ترکیبی است. و نیروگاه گازی (نیروگاهی که سیال عامل آن هوای فوق داغ است) در جایی به کار می‎‌رود که تغییرات پیک ولتاژ بسیار باشد، یا دسترسی به سایر نیروگاه‌ها ممکن نباشد و مثلا جنگ یا زلزله و ... . اما در یک شرایط پایدار از نیروگاه گازی بهره‌برداری نمی‌شود. ضمنا هوای داغ خروجی برای این نیروگاه را شما در آب شیرین‌کن استفاده خواهید فرمود. اولا محاسبات ترمودینامیکی لازم چیزی متفاوت نشان می‌دهد، در ثانی؛ اجرام رسوبی و نمکی حاصل نیز پاسخی دیگر بر مشکل یا هزینه‌بر بودن کار و نیز اتلاف بسیار انرژی خواهد داشت.
شاهدی بر این مدعا، چندی پیش، در سیما با همکاری بانک سپه؛ یک دکترای دامپزشکی! سعی داشت برای نیروگاه انرژی خورشیدی فراگامان از طریق اوراق مشارکت برای تولید انرژی از باد سیستان (120روزه) بهره بگیرد. این بزرگوار به ذرات معلق در هوا؛ خوردگی پره‌ها و .. اصلا توجه نداشت. چون تخصص ایشان چیز دیگری بوده و ضمنا باید به خاطر داشت که احتمال دارد که طراح این طرح نیز چنین دقیق محاسبه کرده باشد!
6) کسی مخالف اجرای طرح‌های بهبود آبیاری؛ تجمیع و تسطیح و یک‌پارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی و حمایت از طرح‌های آب‌خیزداری نیست. طبیعی است که این روش‌ها زودبازده، کم‌هزینه و بدون آسیب است. اما گویا برد تبلیغی ندارد!
7) دوستان کامنت‌گذار در این مبحث روش‌های جایگزین بسیاری مطرح کرده‌اند. پس لازم است توجه شود که:
الف) یا این دولت در صدد اجرای تبلیغاتی و افزایش برد روانی فعالیت در اذهان است!
ب) یا دولت در صدد بهانه و محملی برای ارسال بودجه به سپاه است!!
ج) یا دولت در صدد زمینه‌سازی برای عدم انجام یا انجام توام با مشکل و معضل برای دولت‌های بعدی است. به این ترتیب راه برای طیف خودش دوباره باز خواهد شد. و از خود نیز اسطوره خواهد ساخت.
به هر روی؛ هدف اجرای این پروژه به هیچ‌وجه اقتصادی نیست و محاسبات؛ هر قدر دقیق‌تر ارائه شوند و جزییات آشکارتر شوند؛ منتقدین نیز جدی‌تر و مستدل و مستندتر سخن خواهند گفت. در دنیای دانش و علم، بحث فلسفی و ان‌قلت و جنگولک‌بازی وجود ندارد. یا درست است؛ یا نادرست! یا تجربه ناشده! (748010) (moderator101)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۲۲:۱۶:۱۴
جنگل ها تو حساب کتاب شما کجاست، غیر خط لوله و پمپ و ایستگاه تقویت فشار، می خوای توش ژنراتور هم بزاری!

تو حساب شما حجم گازی هم که می سوزه رو دمای منطقه که رشته کوه البرز محصورش کرده تاثیر نداره نه؟

دریاچه آرال یک پنجم دریای مازندران بود. همین حساب های میلیمتری در دهه 1960 نابودش کرد. پس هم شما می بینی هم ما.

مشترک بودن دریای مازندران رو هم که یادت رفت حساب کنی. آب که بره پایین ساحل ایران عمیقه سر جاش می مونه ولی خشکی ترکمنستان و بعد آذربایجان میاد بقل گوشمون. اونوقت شما رو صدا می کنیم سهم ایران رو بگیری. (748457) (moderator101)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۲۲:۴۰:۴۵
داداش توکه همه اینا رو حساب کردی،
هزینه تعویض خاک کویر احتمالاً هرسال یک بار و ساخت فضای سرپوشیده برای جلوگیری از تبخیر آب باغات سرسبز کویر رو هم حساب کن (748481) (moderator101)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۷:۵۵:۴۰
به سابقه این طرح کاری ندارم به هر حال هر کارشناسی حق داره نظر و پیشنهادی که درست میدونه مطرح کنه
اما من یکی یاد تجربه مونو ریل تهران افتادم که مایه اتلاف پول ملت و مضحکه عام و خاص شد
حالا قراره این تجربه تلخ و مضحک در مقیاسی بسیار بزرگتر اجرا بشه
درحالیکه اگر این دولت اینکاره بودفکری بحال دریاچه ارومیه میکرد
یا اگر اینقدر وضع مالی خوبی داشت طلب 5 ساله پیمانکاران صنعت برق را میداد که خیلی از مدیرانشون الان بابت بدهی یا فراری شدن یا زندانند (745734) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۸:۱۹:۲۰
جالبه اصلا هیچکس به فکر دریاچه ارومیه نیست.همه طرحها واسه خراسان و سمنانه (745766) (moderator18)
 
ابوالفضل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۸:۳۰:۰۲
بفرمائید 8طرح استانی فولاد بکجا رسید یک گزاش تهیه کنید نه ازمدیران بلکه ازپروژه ها. (745786) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۲-۰۱ ۰۱:۰۷:۰۹
من تو شرکت پیمانکار طرح تولید اهن اسفنجی بافق کار می کنم (یکی از 8 طرح)
این پروژه 2 ساله ،در سال87 شروع شده و الان مدت هاست که متوقف شده
شاید به 50 درصد پیشرفت هم نرسیده باشه
بقیه طرح ها هم فکرنکنم بهتر از این یکی باشه (748581) (moderator101)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۸:۳۸:۵۸
حتماً مياد خيلي هم خوب ميشه . براي ما استان كرمانيها چند تا از اين طرحها اجرا كردن خيلي عالي شده كشاورزي حسابي رونق گرته .طرح انتقال آب از كارون براي رفسنجون ، انتقال اب از خليج فارس براي جنوب استان و چندين طرح ديگه زياد طول نميكشه يكي دو قرنزود ميگذره (745801) (moderator18)
 
مصطفی
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۸:۴۷:۲۷
دریای پارس (عمان)به آبهای آزادراه دارد.اگرامکان شیرین کردن آن درحدکشاورزی فراهم شود دشتهای ساحلی ونیمه جنوبی کشورپتانسیل بهتری برای این کاردارد. (745823) (moderator18)
 
صفورا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۸:۴۸:۵۹
خدا به داد دولت بعدی برسه . چه جوری می خواد سال دیگه این طرح ها رو جمع کنه و پاسخگو باشه . این دولت که همش کلنگ افتتاح میزنه و برای مردم توقع ایجاد میکنه . باید دید دولت بعدی با این همه توقع و طرح و جیب بی پول می خواد چه کار کنه . خدایا شکرت که این چهار سال داره تمام میشه . فقط من موندم با این تعریفی که دوستان از مجمع تشخیص مصلحت داشتن ، دکتر سال دیگه کجا میخواد بره مشغول بشه . (745829) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۹:۰۶:۵۴
من فقط اگر اجازه بدید جمله دوستمان در بالا که انصافا خیلی قشنگه راتکرار میکنم:
دم آقای رئیس جمهور گرم.

مردی عملگراست. کاری هم به نتیحه ندارد. او مامور به انجام است. کشور هم که در تملک اوست و پول نفت هم که به او ارث رسیده است. مجلس هم خانه فامیلی است و با استهزا آنرا به سخره میگیرند . میماند مردم که به نظاره نشسته اند زهی خیال باطل.
اگر دوره او 4 سال دیگر هم ادامه داشت طرح خط آهن به ماه را بدون خبر مجلس شروع میکرد. بازهم جای شکرش است که اگر مجلس کاری نمیکند حداقل 2 سال دیگر مدت ایشان تمام میشود. (745859) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۹:۱۱:۵۹
طرح خوبي است كه براي پدافند غير عامل در مقابل روسها هم قابل استفاده است بعلاوه امكانات خوبي همچون آفتاب كوير زمينه رشد فزاينده كشاورزي در اطراف آنرا به حد چشمگيري افزايش ميدهد ولي مشكل اينجاست كه طرحهاي قابل اجراتري هم هست كه بايد قبلا اجرا شود نظير زمينه سازي براي انتقال ئ مطالعات زيست محيطي و استفاده از منابع موجود در كوير قبل از آنكه غرق شوند (745867) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۹:۱۷:۵۳
آیاهیچ فکری به حال اکوسیستم منطقه خزر وفلات مرکزی شده است یاپس صرف بودجه ای هنگفت مانند پل دریاچه ارومیه به شکست خواهیدانجامید.البته ببخشیدیادم رفت این طرح راآقای احمدی نژادمانند هزاران طرح حتماباموفقیت انجام خواهدرسانید!!!!!!!!! (745883) (moderator18)
 
داود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۹:۲۳:۵۱
حالا هم ملت وهم مجلس متوجه شدهاند رئیس جمهور در توهم است که البته توجه ای هم به بیان این طرحها ندارند فقط منتظرند که دوره ریاست این آدم تمام شود. (745894) (moderator18)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۹:۲۹:۱۴
بخشی از البرز به دلیل وجود آبراهه های قدیمی کم ارتفاع شده که در قسمت سمنان با توجه به نوع خاک که عمدتا خاک سست و ریزشی هست با سیستم آتشباری امکان برداشتنش وجود داره. چون البرز از رشته کوههای بی ریشه هست برای عمیق تر کردن حفاری هم مشکل چندانی نداریم. مشکل آزاد را تهران شمال هم اتفاقا سست بودن خاک منطقه بود. در مورد تامین انرژی پمپاژ میشه از همون آفتاب کویر بهره گرفت که خودش یک طرح عظیم دیگه ولی در عین حال پیشرفته لازم داره و اینا کلا کشور رو به سمت جلو هل میده. در مورد شیرین کردن آب هم باز میشه از آفتاب قسمت جنوبی البرز و شیب اون استفاده کرد به نحوی که آب به صورت لایه ای نازک روی صفحات فلزی که بوسیله انرژی خورشید داغ شده، روی بخشی از دامنه جنوبی البرز حرکت کنه و وقتی بخار میشه آب مقطر و شیرین شده رو از بخار به دست آورد.
این طرح از لحاظ اجرائی امکان پذیره ولی هزینه زیادی لازم داره ولی اگه ادامه دار اجرا بشه فقط همین طرح میتونه زمینه اشتغال چند هزار فارغ التحصیل بیکار رو فراهم کنه و ما رو به سمت استفاده از خلاقیت ها ببره.
در ضمن پیش زمینه انجام طرح باغ شهر ها هم بستگی به این طرح داره، هوای کویر ایران فشرده هست و با رها کردن آب در دشت های مرکزی ایران خود به خود آب بخار شده و زمینه بارش رو در منطقه فراهم می کنه. بارش در این منطقه با توجه به پتانسیل خاک منطقه به سرعت باعث سرسبزی منطقه خواهد شد و به این ترتیب طرح باغ شهر هم قلبلیت اجرائی پیدا میکنه. (745904) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۳:۰۸:۱۰
سعید جان مهم ترین مسیله هزینه طرح است مثلا قیمت تمام شده آب در این طرح چقدر است آیا کسی به این قیمت در سمنان اب را می خرد ؟ارزش کار چقدر است اینکه زمینهای سر سبز مارندران وگیلان وگلستاتن را نابود کنیم تا در سمنان زندگبی بسازیم تنها از رابین هودی به نام محمود احمدی نژاد بر می آید انهم یبا پول نفت همه مردم ایران (746409) (moderator18)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۹:۳۲:۴۷
دولتی که از دادن یک کنتور اب و گاز توی اپارتمان عاجز میگه لوله بکش تا دم در ساختمان توی مجتمعها میشود این کار رو کرد ولی میشه آب 1 دریاچه رو 100ها کیلومتر انتقال داد عجب (745908) (moderator18)
 
یک استاد دانشگاه
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۰۹:۳۸:۵۵
جناب آقای رئیس جمهورمحترم با عرض سلام و خسته نباشید تعجب میکنم که علیرغم اینهمه مشاوران در اطراف شما که قاعدتا باید در میان آنها حتما متخصصینی آگاه باشند که در امر علت و معلولی پس رفتهای بخش کشاورزی ما در جهت توسعه زیر مجموعه های آن ومتعاقب آن عدم افزایش تولید کمی و کیفی با توجه به شرابط خاص و متنوع مناطق زراعی گسترده ایران اسلامی بدون برنامه ریزی صحیح د ر استفاده بجا از علوم و فنآوریهای نوین جهانی صاحب نظر باشند. اما نمیدانم چرا باز هم بخش کشاورزی همچون بخشهای دیگر اقتصادی با شعار پیشرفت وتوسعه مجازی دچار رخوت و رکود گردیده و از خودکفائی ملی مدتهاست خبری نیست. بطوریکه با وجود بیش از هفت میلیون هکتار از بهترین اراضی زیر کشت محصولات استرانژیک غلات بخصوص گندم در طولانی مدت ما ناچاریم در اوج بحران روابط سیاسی با کشورهای بظاهر متخاصم مثل آمریکا حدود نبم میلیون تن گندم وارد کنیم ؟پس دستگاه عریض و طویل وزارت جهاد کشاورزی و موسسات وابسته و مرتبط با اینهمه سرمایه گذاری و تخصیص اعتبارات اجرائی و پژوهشی چکار میکنند؟

حال طرح دیگری مطرح است و آنهم انتقال آبهای شور دریای خزر به مناطق کویری نیازمند آب شیرین مثل سمنان و.... که نه تنها توجیح اقتصادی ندارد بلکه در کوتاه و بلند مدت عواقب چندان مطلوبی برای کشور نداشته و بخش وسیع دیگری از اراضی مناطق تحت اجرا با اجرای این طرح احتمالا بدلیل آلودگی به آلاینده های ناشی از نمکی شدن و تغییرات اکو سیستم آنها از حوزه قابلیت زراعی و باغی وشاید حتی مراتع و جتگلها خارج خواهند شد. این در شرایطی است که دراوج تصمیم گیریهای دولت در جهت هدفمند کردن مصرف انرژی ما همچنین با پرداخت های بسیار گران مصرف انواع مختلف انرژی روبرو خواهیم شد.

راهکارها: چرا بجای آن دولت با اجرای طرحهای هوشمندانه، مدبرانه و آگاهانه پایدار مبتنی بر برنامه ریزی های منطقی و معقول استفاده از علوم و فن آوریهای نوین رایج در دنیای پیشرفته غرب نسبت به تغییر زیرساختهای سنتی موجود بخش کشاورزی و پایه ریزی زیرساختهای نو بمنظور فراهم کردن بستر کاربرد این علوم و فنون نوین اقدام نمینماید؟ این علوم و فنون روز در جهارچوب برنامه ریزی صحیح و دقیق و فرا گیر کاربردی کردن مبحث " کشاورزی دقیق" میتواند راهگشای استفاده حداکثری منابع ملی ما دربالابردن سطح تولیدات کشاورزی ما بصورت کمی و کیفی باشد. در اینصورت مثلا در خصوص منابع آبهای شیرین نه تنها بما کمک میکند که در جمع آوری و حفظ آبهای سطحی و تحت الارضی بهتر عمل کنیم بلکه با استفاده بهینه حداقلی ار طریق روشهای نوین ببالاترین تولیدات کمی و کیفی با ارزش افزوده بسیار بالاتر دست یابیم. این مقوله ایست علمی که نیاز به بحث و بررسی عمیق داشته و با در دستور قرار دادن دولت مردمی میتواند توسط شورائی ازصاحب نظران داخلی آگاه و متخصص داخلی و خارجی دلسوز مورد توجه و اجراء قرار گیرد. اینجانب نیز با توجه بداشتن شمه ای از این تخصص انحصاری که سالهاست پس از بازگشت از خارج ازکشور بدلائل وجودمواتع زیادی بلااستفاده مانده است، افتخار میکنم که در حهت خدمت به میهن اسلامی نقشی ایفا نمایم. من الطبع اهدا و با امید توفیق الهی درسالی که اتکاء به تولید ملی اصل اول فعالینهای اقتصادی دولت قرار گرفته است. (745928) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۱:۰۱:۰۴
راستی این همان رئیس جمهوری نیست که سنگش را به سینه می زدی ؟
قرار بود نفت را سر سفره مردم بیاورد ؟ از این همه انتقاد از پاکترین دولت تاریخ ایران تعجب می کنم !!!!!! (746101) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۱:۰۱:۴۲
ما اهالی اصفهان کاشان معلمان خور نایین خوانسار گلپایگان سمنان شاهرودگرمسار ازاین طرح برگ حمایت میکنیم این طرح در زمان پهلوی دوم هم توسط دانشمدان ان روز با نیروگاهای هستهای مطرح بود درمجله دانشمند سالهای 50 ریشه برمی گردد به؟/ (746103) (moderator18)
 
يك ايراني از ايران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۱:۱۲:۴۲
تعصب و دشمني با دولت به جايي رسيده كه عده اي فقط مخالفند ،‌با هر كار دولت حالا اين كار اگر بهترين كار دنيا هم باشه مخالفند ، بهش ايراد ميگيرند چون اين دولت داره انجام ميده. اهاي اينترنتي ها ، يك سري به روستا ها هم بزنيد و ببينيد اين دولت چه كار كرده . خيلي از مخالفان دولت كساني هستند كه دكانشان در اين دولت تخته شده و از خيلي مواهب دستشون كوتاه شده ، بايد هم ناراحت باشند. اين اقايون كه به اين كار دولت ايراد گرفته اند از حال روستاهاي دچار خشكسالي كوير خبر ندارند. از حال انسانهاي اين مناطق خبر ندارند كه به نان شب نيازمندند. واقعا تا حالا به اين مناطق رفته ايد؟ نويسنده اول به اكو سيستم گير داده و بعد هم كارهاي ديگه دولت را زير سوال برده. بله اشكال هست چون كار انجام ميشه اشكالات هم هست. املاء ننوشته غلط نداره. حجم ابي كه قراره از اين طريق منطقل بشه از يك هشتم حچم ذخيره پشت سد يكي از سدهاي شمال كمتره اين نسبت در مقايسه با درياي خزر ناچيزه. بعد هم دشتهاي مركزي ايران بعلت خشكسالي چندين ساله داره ميميره هم مردمانش دارند نابود ميشند هم حيات وحشش. چرا سري به اين مناطق نميزنيد و تحقيق نميكنيد؟ اين كار دولت يكي از معدود راهكارهاي نجات و رونق و حفظ حيات در اين منطقه است. اين كار را يك شخص تنها ارائه نكرده و برنامه ريزي نكرده، تعداد زيادي كارشناس نشسته اند بررسي كرده اند و حاصل كارشون الان اين شده و دولت همت به اجراش بسته . همه بايد پشتيباني و حمايت كنيم كه اجرا بشه. چرا فقط ساز مخالف ميزنيم . اگر دولت اطلاعيه ميداد مثلا كه " دولت هيچ طرح انتقال ابي از درياي خزر به دشتهاي مركزي ايران را انجام نخواهد داد" مطمئن باشيد كلي نويسنده و سايت مخالف دولت شروع ميكردند همينجور مطلب نوشتن كه اي داد و بيداد كه دولت به فكر مردم بخش مركزي و كويري ايران نيست و حتي خيلشون همين كاري كه الان دولت ميخاد اجرايي كنه را پيشنهاد ميدادند. خدايي اينجور نيست؟ اين انصاف و قضاوت صحيحه؟ بيائيد با انصاف نگاه كنيم و دست به دست هم همت كنيم ، حداقل حمايت قلمي و كلامي تا اين كار هر چه بيشتر اجرايي بشه. حمايت از انجام يك كار و كمك به بهتر و كامل شدنش يك وظيفه ملي و انسانيه. (746126) (moderator18)
 
منم ایرانیم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۱۷:۳۰:۳۱
دوست عزیزهمین که بااین فشارتورم داریم میسازیم و باز به آینده امیدواریم خودش همت بزرگیه .همین که یارانه رومیگیریم وچندبرابرش روباید بعنوان هزینه حامل های انرژی وگرانی اجناس وموادپروتئینی ولبنی وگرانی اجاره خانه و خیلی چیزهای دیگر میپردازیم این بزرگ همتی مارو میرسونه فقط ترسمون از اینه که وسط این طرح مسئولین محترم باکمبود بودجه مواجه بشن ودوباره اوراق مشارکت یاهمون قرضه روچاپ کنن و از مردم بخوان در این طرح شرکت کنن . (748220) (moderator101)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۲۳:۱۲:۰۴
ایرانی عزیز
نمیدونم شما تخصصت چیه
من منابع طبیعی با گرایش شیلات خوندم.
اگه این طرح خدای نکرده اجرا بشه آسیب جبران ناپزیری به دریای خزر، جنگلهای هیرکانی، کوهستانهای البرز، کویر مرکزی ایران و حیات وحش گیاهی و جانوری اونها وارد میشه.
دلایش رو هم می تونم برات توضیح بدم (748507) (moderator101)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۲:۴۴:۱۲
1- استان پهناور سیستان و بلوچستان هم مرز با دریای عمان است این طرح را ابتدا در این استان اجرا کنید سپس به دیگر مناطق تسری دهید.
2- شاید منظور از این کار تامین آب لازم برای حفظ کشاورزی استانهایی مثل یزد و اصفهان و سمنان و کرمان ... باشید. همه می دانیم که چقدر زمین حاصلخیز در این استانها بخاطر نبود آب کشت نمیشود.
3- قبل از شروع بهتر است طرح کارشناسی شده یا مراکز کارشناسی آن مشخص شود.
4- مدت زمان اجرا مشخص باشد و بودجه کافی داده شده تا به موقع به بهره برداری برسد. (746343) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۳:۴۰:۲۳
سلام
لطفا چک کنید لودر ها امروز در حال کار هستند یا نه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (746494) (moderator18)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۳:۴۴:۲۱
چرا آقای احمدی نژاد ترمز ندارد؟ چرا با وجود این همه نهاد قانونی باز هم وی هر کاری دلش بخواهد انجام میدهد؟ چه پاشنه آشیلی در اختیار وی هست؟ نگویید که فقط برای حفظ وحدت و اقتدار نظام جلوی وی گرفته نمیشود که از کارهای وی خنده دار تر است (746499) (moderator18)
 
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۳:۵۰:۱۹
همین طرح خانمان بر انداز هدفمند سازی یارانه هارا ببینید که بتدریج دارد موجب برباد رفتن همه ی اندوخته های مردم در بانک ها میشود و در عین حال قدرت خرید درامدهای مستمر ان ها را روز به روز کاهش می دهد.گاز انبر برنده احمدی نژاد گلوی ملت را از دو سو هدف قرار داده نابودی پس انداز مردم و به هیچ رساندن قدرت خرید در امدهای روزانه انها هشدار که ایران بر باد می رود. (746514) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۳:۵۰:۳۰
من دلم برای به سرانجام نرسیدن این طرح نمی سوزد. چون از اول هم میدانستیم قرار نیست به جایی برسد.
اما دلم برای آن 2400 میلیارد تومانی میسوزد که به جیب پیمانکار خوش شانسش می رود. پیمانکاری که از قرار معلوم به هیچکس هم جوابی نه داده نه میدهد. مثل همان دو سه سدی که اول سال افتتاح نشده شکست و باعث ضرر و زیان به ملت شد! و پیمانکار محترم ککش هم نگزید. هیچکس هم یقه کسی را نگرفت!!!
امروز دادگاه 3000 میلیارد تومن است. تا کی دادگاه حیف و میل 2400 میلیارد تومن و میلیاردها میلیارد سرمایه ملی به تاراج رفته بابت بقیه طرحهای بی سرانجام فرا برسد. طرحهایی که بقول دوستان آروزهای کودکی بیش نبوده است که به یمن بی در و پیکر بودن نظارت ملی، انبوه سرمایه های ملی ناشی از فروش نفت را بازیچه هوا و هوس نموده است. (746515) (moderator18)
 
Hungary
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۶:۱۶:۲۰
در یک بنگاه ماشین فروشی در شهر که من در ان زندگی میکنم جمله جالبی نوشته شده بود :تنها راه اشتباه نکردن هیج عملی انجام ندادن است .

کاش این دوستان که هر طرحی میخواهد اجرا شود حتی پول دادن به مردم فقط بخاطر ایرانی بودن زود نق و ایراد و نقد و شکایت میکنند کمی فکر میکردند و میگفتند طرح جایزگزین بجای این طرحها که اصولی و عملی و منطقی تر از این طرح یا طرحهای دیگر دولت باشد چیست وگرنه که حتی از افتاب و ماه هم میشه ایراد گرفت (746803) (moderator18)
 
hamid
United States
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۸:۰۲:۰۳
خیلی بی انصافیه که فکر کنیم این طرح کارشناسی نشده باشه. من مطمئنم وقتی آقای احمدی نژاد و فامیل عزیزش سوار ماشین شدن که از فرودگاه به استانداری برسن ؛ در مورد این طرح با هم صحبت کردن و به این نتیجه رسیدن ؛ چرا که نه ؟ (746933) (moderator18)
 
محمود
Kuwait
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۸:۱۵:۱۰
با تمام احترامی که برای نویسنده محترم و اظهارنظرهای دوستان قائلم خواهش می کنم کمی هم به دور از سیاه نمایی به واقعیتها نیز توجه کنیم.
کارهای دولت احمدی نژاد بدون عیب نبوده اما نه انگونه که دوستان می گویند خیلی ها خانه دار شدن در طرح بزرگ مهر که انصافاً کار بزرگی است در طرح سهام عدالت نیز خیلیها را می شناسم که سود آن را نیز متوالی دریافت می کنند طرح هدفمند کردن یارانه ها نیز با تمام مشکلات در اجرا توانسته قدمهای مفیدی را برای کشورمان بردارد.
رئیس جمهور محترم گامهای مفیدی برای کشورمان برداشته است که برخی نیز با سنگ اندازیهای مخالفانش در نظام به جایی نرسیده و یا کند اجرا می شود ولی نباید همه را به چشم نگاه کرد و این طرح بزرگ نیز به سرنچام خواهد رسید و آبادانی و پیشرفت کشورمان را به همراه خواهد داشت بویژه که توسط قرارگاه خاتم الانبیا اجرا خواهد شد. یاحق (746943) (moderator18)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۹:۰۹:۱۴
درهمان نقطه ای که قرار است طزح شیرین سازی وانتقال صورت بگیرد رودخانه دائمی تجن جاری است وآب شیرین موجود است .
در دامنه شمالی البرز از شفارود تا اترک سالیانه میلیونها مترمکعب آب جاری است . وبعلت کمبود زمین وسدسازی درمحدوده استان مازندران حداکثر 4الی 6 درصد آبهای جاری مصرف میشود. اگر دولت میخواهد همت می کند خوب است دروهله اول طرح جمع آوری آبهای جاری را اجرا کند وبعد بفکر انتقال آن باشد وصد البته همه دست اندر کاران امور آب وکشاورزی مطلعند که منطقه بخش 7 گنبد در جنوب رود اترک دشت حاصلخیزی است که از کمبود آب رنج میبرد وقریب با هشتصد هزار هکتار زمین در نزدیکی منابع آب میتواند تبدیل به انبارغله شود وتولید گندم گلستان تا سه میلیون تن باکمترین هزینه افزایش یابد.
بجای طرحهای تبلیغاتی که نتیجه بخش نخواهد بود باارائه طرحهای واقع بینانه بفکر آیندگان باشید تا بزرگ جلوه دادن خود طرح شیرین کردن آب مازندران و خلیج فارس بسیارخوب است ولی قبل از مهار آبهای شیرین که در مرزهای سرزمینی از ذسترس خارج میشوند درشرایط فعلی غیرواقعی بنظر میرسد بامید اینکه انشاالله عقلانیت جای رفتارهای احساسی وخیالی را بگیرد. (747018) (moderator18)
 
ase
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۹:۱۶:۲۰
برید ببینید آب با چه فشاری از اروند رود وارد خلیج فارس میشه اونوقت خوزستان با اون خاک حاصل خیزش به خاطر بی آبی کشت فقط تو قسمت محدودیش انجام میشه (747029) (moderator18)
 
Germany
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۲۲:۱۷:۳۴
ایا اب شیرین موجود در سر شاخه های کارون و نزدیکی آن به اصفهان و قم و دیگر شهر های همسایه و مرکزی ایران مزیت نسبی بیشتری ندارد ساخت تونل کوهرنگ اصفهان و تامین اب ده ساله شده بطوریکه تونل اول کوهرنگ در زمان رضاخان و با امکانات اولیه آن زمان انجام شده به نظر می رسد مدیریت بهینه منابع محدود مملکت مهمترین کار در زمان فعلی می باشد. (747200) (moderator18)
 
حسن
United States
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۲۳:۲۷:۵۱
مگر طرح قطار مغناطیسی تهران مشهد نبود که چند روز قبل از انتخابات ریاست جمهوری مطرح شد و با تبلیغات زیادی در تلویزیون همراه بود و بعدا معلوم نشد که چی شد؟ (747277) (moderator18)
 
لرستانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۰۲:۱۴:۰۰
وجب به وجب غرب وجنوب غرب کشور قابل زراعت ودارای منابع سطحی وتحت الارضی آب است اما متاسفانه شاید کمتر از10 درصد این زمینها به روش مکانیزه آبیاری می شوند ،
ای کاش دولت محترم دراین بخش ازکشور سرمایه گذاری میکرد وبدون شک ایران به یکی از مهمترین قطبهای کشاورزی آسیا وشاید هم جهان تبدیل می شد (747428) (moderator18)
 
خزر تا فارس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۰۲:۵۹:۴۵
آقاي رئيس جمهور در اوايل دوره اول بيشتر به طرحهاي نيمه تمام ايراد ميگرفت
اما احتمالا به اين نتيجه رسيده اون طرحها را اگه تكميل كنه چيزي به اسمش ثبت نميشه
حالا ديده كلنگ هم جواب نميده مته برقي به دست گرفته
اصلا آقاي دكتر ما همه چيز را بلده، پزشكي ، دارو سازي، مكانيك، محيط زيست، برق، انرژي هسته اي و هرچه دلت بخواهد. شك داري؟ ببين همه چيز را به هم ميريزه


(747441) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۱۰:۵۳:۱۶
این آقای مهندس فکر می کنه خیلی مهندسه!!!!! (747687) (moderator18)
 
شرکتی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۱۱:۱۶:۱۸
تبدیل وضعیت شرکتی ها را فراموش کردی.به رغم تاکید دولت در اکثر ارگانهای دولتی این طرح اجرا نشده.در دانشگاهها هیات امنا جلوی این طرح ایستاده.به چه دلیل؟ (747713) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۲-۰۱ ۰۳:۲۲:۰۷
بنده به عنوان یک مهندس موافق انجام این طرح هستم. از سایت الف خواهشمندم دلایل زیر را نمایش دهد.

1-روزانه حدود 2 میلیون بشکه نفت با طی صدها کیلومتر مسیر کوهستانی زاگرس از خوزستان به پالایشگاه های تهران، اصفهان، اراک و تبریز انتقال می یابد. این نفت توسط 7 تلمبه خانه در کوه های زاگرس که وضعیت بدتری نسبت به کوه های البرز دارند به اصفهان می رسد. در ضمن انتقال نفت به دلیل گرانروی بالای آن توسط پمپ بسیار سخت تر از آب است. بنابراین انتقال آب از خزر به کویر بسیار راحت تر خواهد بود.

2- اگر انتقال آب به کویر از نظر زیست محیطی اشتباه باشد پس طرح باروری ابرها که سالهاست در کشورهای پیشرفته برای رساندن آب به مناطق کویری روی آن تحقیق می شود اشتباه است. در ضمن قرار نیست آب در کویر رها شود.این آب همانند آب زاینده رود به استفاده صنعتی و خانگی رسیده و پس از آن منابع زیر زمینی را پر خواهد کرد.


3- میزان آب موجود در دریای خزر 78000 میلیارد متر مکعب است و در این طرح قرار است سالانه 200 میلیون متر مکعب برداشت شود. بنابراین با توجه به مساحت دریای خزر برداشت این میزان آب باعث کاهش سالانه نیم میلیمتری سطح آب دریا خواهد شد. یعنی اگر ایران بیست سال آب از این دریاچه برداشت کند سطح آب یک سانتیمتر پایین خواهد آمد.(محاسبات بنده بر اساس اطلاعات سایت ویکی پدیا می باشد) (748639) (moderator101)
 
یکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۲۲:۲۵:۴۳
می بخشید کسی از کرم و موش فضانوردمون خبری نداره؟؟!! (748470) (moderator101)
 
رسول
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۱ ۰۵:۱۹:۱۴
انشاالله اگر این طرحها برای مردم ابی داشته باشد اما مطمئنا برای بعضی ها الحمدالله نان فراوان دارد و برای بعض دیگر مدال ونشان افتخار (748670) (moderator101)
 
پورشمس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۱ ۲۱:۱۶:۵۰
دوست عزیز
نمیدونم چرا اگه این دولت طرح بزرگ انجام نده میگویید دولت بلد نیست طرحهای بزرگ برای آینده داشته باشه و اگر هم طرحی بزرگ را انجام ده میگویید با چه هزینه ای!
ما مانده ایم به ساز کی برقصیم و بهتره دولت کار خودش را با قوت تمام و اراده پولادین انجام دهد کاری با این غرض ورزان نداشته باشد (749334) (moderator18)
 
Norway
۱۳۹۱-۰۲-۰۲ ۰۰:۴۰:۵۱
سوال اینجا است که درحالیکه دولت در حدود یکسال از پرداخت مابه التفاوت هزینه پیمانکاران (اعلام نرخ تعدیل سال 90) سر باز زده است ودر همین استان مازندران طرحهای نیمه تمام انتقال آب چالوس ،سد هراز ، طرح آبیاری زهکشی البرزو غیره با کمبود شدید بودجه روبرو هستند دولت چنین طرح پر هزینه و بون پشتوانه مطالعاتی را شروع کرده است. آیا غیر از اهداف سیاسی و. ..می تواند مورد نظر باشد. (749512) (moderator18)
 
ناسیونالیست
۱۳۹۱-۰۲-۰۲ ۱۰:۳۲:۳۲
متاسفانه کارهای انجام شده، جنبه تبلیغاتی دارد تا آبادی ایران......
70 درصد کارها و اقدامات، کارشناسی و آینده نگر نیست...
افسوس............ (749834) (moderator18)
 
موسوی
۱۳۹۱-۰۲-۰۲ ۱۲:۳۶:۴۸
لطفا بجای نام خزر مثل تمام ژورنال های بین المللی از نام صحیح، تاریخی و ایرانی کاسپین برای دریاچه شمال ایران استفاده کنید!
1دریاچه کاسپین از طریق کانال دانوب در روسیه به دریای سیاه متصل است، پس یک محیط بسته نیست
2ما از کویر مرکزی ایران چه سودی برده ایم که بخواهیم حفظش کنیم،امروزه تمام دنیا به دنبال بیابان زدایی است
3آب دریاچه کاسپین هرساله در مقدار قابل توجهی از ساحل ایرانی اش پیش روی می کند که اجرای این طرح می تواند تاحدی این امر را تعدیل کند (749993) (moderator18)
 
حامد
۱۳۹۱-۰۲-۰۶ ۱۴:۲۱:۲۲
من مهندس عمران هستم و بهتر از توی خبرنگاری که از ترس بی کار شدن به این و اون میپری می فهمم لطفا با چهارتا کارشناس مشورت کن (755650) (moderator101)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۶ ۲۲:۲۱:۴۸
اگه دولت 2000میلیارد بوجه داره تا این طرح بچه گانه رو اجرا کنه بهتره این سرمایه رو ببره پارس جنوبی رو تکمیل کته تا اینقدر تو برداشت گاز از قطر عقب نباشیم (756022) (moderator101)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.