نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 344795
فرجام بازی برد-برد ترکیه با غرب
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۲
یکی از راهبردهای آقای روحانی در سیاست خارجی تعامل با کانون های قدرت و ثروت جهانی ( کدخدا ) است. ایشان معتقدند اگر تصویر ما غیرامنیتی بشود و اعتماد سازی کنیم، آنگاه می توانیم با جهان تعامل و بازی برد-برد داشته باشیم. نگاهی به حال و روز ترکیه، محاسبات اشتباه ایشان را اثبات می کند.

 دکتر رضا سراج در کانال تلگرامی خود نوشت:

مقدمه :
یکی از راهبردهای آقای روحانی در سیاست خارجی تعامل با کانون های قدرت و ثروت جهانی ( کدخدا ) است. ایشان معتقدند اگر تصویر ما غیرامنیتی بشود و اعتماد سازی کنیم، آنگاه می توانیم با جهان تعامل و بازی برد-برد داشته باشیم. نگاهی به حال و روز ترکیه، محاسبات اشتباه ایشان را اثبات می کند.

همراهی ترکیه با سیاست های غرب :
همراهی با محور غربی در جنگ نیابتی علیه محور مقاومت
پشتیبانی از تروریست های تکفیری مورد حمایت غرب
تلاش برای به سازش کشاندن فلسطینی ها با اسرائیل
کمک به ایجاد ناتوی عربی در منطقه و پیوند آن با اسرائیل
کمک به غرب برای ایجاد انحراف در بیداری اسلامی

وضعیت کنونی ترکیه :
ترکیه در اندیشه بازی " برد-برد " با غرب در منطقه بود. آنکارا در قبال ایفای نقش در بی ثبات سازی و تجزیه محور مقاومت، به دنبال بازی برد خود جهت پیوستن به اتحادیه اروپایی و توسعه عمق استراتژیک در حوزه شام بود. در این میان غربی ها نه تنها با خواسته ترک ها موافقت نکردند، بلکه اکنون امنیت ملی و تمامیت ارضی ترکیه را هم نادیده می گیرند.

نتیجه :
بازی " برد-برد " مورد نظر ترکیه با غرب، فرجامش به باخت سنگین ترکیه برسر امنیت ملی و تمامیت ارضی رسیده است. غرب اکنون به فکر تجزیه ترکیه می باشد. آیا اعتماد ترکیه به غرب و اشتباه محاسباتی آنکارا، سرنوشت عبرت آموزی برای آقای روحانی نیست
 
کلمات کلیدی : ترکیه+داعش
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۵ ۱۶:۲۰:۵۰
کمتر مطلبی می توان یافت که مثل این مطلب اغلب ادعاها و نظرات و نتایج آن (سهوی و عمدی) غلط باشد. نقد چنین مطالبی برای ما خیلی مهم است چون با ادعاها و تحلیلهای "غلط" ما را دچار "خودفریبی" می کنند و مسیر اشتباه نشان ما می دهد و جای دوست و دشمن را عوض می کنند. (نقد چنین مطالبی دفاع از ترکیه نیست بلکه دفاع از حق خود ما برای "درست فهمیدن شرایط" و دفاع از حق خود ما "برای مودت با همسایگان" بجای دشمن تراشی مداوم است.)

اما در دوره حزب عدالت وتوسعه:

1- همراهی ترکیه با سیاست های غرب خیلی کمتر شده لذا سیبل انتقاد مداوم رسانه های غربی است.

2- ترکیه با دخالت نظامی غرب در سوریه مخالفت کرد. (بعلاوه "محور مقاومت" عملا شده هزینه دادن برای منافع روسیه)

3- ترکیه حامی ارتش آزاد سوریه بوده و تبلیغ "پشتیبانی از تروریست های تکفیری مورد حمایت غرب" دروغگویی آشکاری است که دروغگویان سابقه دار مرتبا تکرار می کنند.

4- حمایت ترکیه از فلسطینی ها از سال 2007 تاکنون خیلی مشهورتر و موثرتر بوده و با اسرائیل هم اختلاف مستمری داشته. (لذا ادعای "به سازش کشاندن فلسطینی ها با اسرائیل" هم جزو همون دروغگوییهای آشکار و مستمر است.)

5- اصلا "ناتوی عربی" داریم؟ (اگر ناتوی عربی داریم کدوم "دشمن تراشیها" منجر به تاسیس اون شده؟)

6- حمایت ترکیه از "بهار عربی" کاملا واضح و تاکنون مستمر بوده و همین موجب انتقاد رسانه های غربی است. مدتی هم روابطش با عربستان و مخصوصا مصر بد شد. (در مقابل تبلیغات رسانه های ما علیه اخوان المسلمین صد برابر تبلیغاتون علیه کودتاچیان سکولاری مثل السیسی بوده است. آیا مرسی بهتر بود که داشت روابط با ایران رو بهتر می کرد یا السیسی کودتاچی که کاملا متحد عربستان شده علیه ما؟)

کمی فکر کنیم که منافع حاصل از تقابل پرهزینه ما با همسایگان را کدام "قدرتهای ضد اسلام" و کدام "گروهکهای ضداسلام" می برند؟ (3644373) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.