نظر منتشر شده
۱۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 251392
کارآفرینی سازمانی
علی ملکی، 13 آذر 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۴
شرايط اقتصادي، صنعتي، اجتماعي و فرهنگي امروز كشور به گونه‌اي است كه حل مشكلات و تنگناها، الگوها و راه‌حل‌هاي جديد و متفاوتي را طلب مي‌كند. مسائل امروز سازمان‌ها با راه‌حل‌هاي ديروز حل شدني نيست و پيش‌بيني آينده، مشكلات آتي را حل نمي‌كند، بلكه بايد براي پيش‌سازي آينده اقدام كرد. سازمان‌ها بايد به قدركافي منعطف باشند تا بتوانند پاسخ گوي تمام شرايط ممكن باشند. ايجاد جو كارآفريني در سازمان‌ها كمك مي‌كند تا اين انعطاف‌پذيري را به دست آورند و نيز كمك مي‌كند تا سازمان براي هر وضعيتي يك ايده داشته باشد و كمك مي‌كند تا خلاقيت در سازمان نهادينه شود.

نياز امروز جوامع به كارآفريني سازماني در پاسخ به چند مشكل به وجود آمده است از جمله، رشد سريع تعداد رقباي پيچيده و جديد، حس بي‌اعتمادي نسبت به روش‌هاي سنتي در مديريت شركت‌ها، خروج جمعي از بهترين و درخشان ترين متخصصان از شركت ها براي تبديل شدن به كارآفرينان كوچك، رقابت بين‌المللي، كوچك كردن شركت‌هاي بزرگ و ميل عمومي به بالا‌بردن بازدهي و بهره‌وري.

بسياري از سازمان‌هاي بزرگ، هم‌اكنون از كارآفريني سازماني به عنوان روشي كه در بلندمدت به آنها مزيت رقابتي بيشتري مي‌دهد، استفاده مي‌كنند. كارآفريني سازماني دو هدف اصلي دارد: خلق و پيگيري فرصت‌ها براي ايجاد کسب و کارهاي مخاطره‌آميز جديد و نوسازي /بازسازي راهبردی.

حال یک سازمان کارآفرین دارای چه ویژگیهاییست؟ به لحاظ ساختاری ،دراین سازمان تعداد لايه‌های سازمانی محدود و نسبتاً کم می باشد که منجر به حيطه گسترده‌تر کنترل و شفافیت می شود و در عوض فرصت‌هايي براي ‏کارکنان و متخصصان ايجاد مي‌کند تا به صورت کارآفرينانه اقدام کنند. عدم تمرکز، اختيار و مسئوليت، احتمال برقراري ارتباط و تعاملات افقی بين کارکنان را افزایش داده که آمادگي ‏سازمان براي نوآوري ، خلاقیت و کارآفرینی سازمانی افزايش مي‌یابد.

از جنبه کنترل و نظارت،سازمان کارآفرین بستر رقابتي ‏ و انعطاف‌های لازم براي کارکنان را تامين می نمايد که آنان به طور کارآفرينانه رفتار کنند. کنترل‌هاي شديد يا بازدارنده، اثر ‏منفي قدرتمندي بر تلاش‌هاي کارآفرينانه کارکنان مي‌گذارند. بنابراین در این سازمان کنترل با اهداف برقراری توازن بين تشويق عملکرد فردي از طريق کنترل باز ‏ و اطمينان حاصل کردن از هماهنگي، ثبات و پاسخگويي از طريق کنترل بسته صورت می گیرد.

نهایتاً، مهمترین سرمایه و عامل موفقیت سازمان کارآفرین متخصصان و کارکنان آن می باشد. بنابراین ، انتخاب ، گزینش ، بکارگیری ، نگهداشت و ارتقا منابع انسانی بطور شایسته مهمترین اولویت سازمان خواهد بود. حال نیروی انسانی که در این سازمان جذب می شوند علاوه بر تخصص و شایستگی حرفه ای بایستی دارای ویژگی ها ی کارآفرینانه نیز باشند. همانند:

· تمرکز بر نتایج و اثربخشی و نه فعالیت
· تمایل به تغییر چیزها در زمانی که نیاز واضح و روشن است
· ‏‎ ‎زير سؤال بردن موقعيت موجود
· ‏‎ ‎درك كاركنان بعنوان افرادي پاسخگو و مسؤول كه بدنبال تحقق نتايج هستند
· ‏‎ ‎بلند همت و رقابتي
· ‏‎ ‎باور به وجود پاداش در ماهيت كار
· ‎ ‎ناكامي در مواجهه با سيستم هاي دست و پاگير بوروكراتيك و ايجاد مهارت هاي عملي براي چيره شدن بر اين موانع
· ‎ ‎توانايي براي حل تضاد و اصطكاك
· ‎ ‎درك اينكه سازمان سيستمي مركب از اجزاء مرتبط با هم بوده كه شامل سيستم هاي فرعي فني است و موقعيت مدير ‏جزئي از كل است
· ‎ ‎برانگيخته شدن با تأثيرگذاري بر تغيير و نوآوري
· ‎ ‎خواستن براي خود و ديگران (كاركنان)‏.

در نهایت کارآفرینی سازمانی می تواند کلید راهگشای شرکت ها و سازمان های ما در شرایط تحریم و نیزمواجهه با محیط های پیچیده رقابتی باشد. چرا که سازمان باید آنقدر پویا، چابک و خلاق باشد که بتواند در برابر تهدید ها در کمترین زمان و با بهترین راهکار واکنش نشان دهد که حتی از تهدید ها به عنوان فرصت استفاده نموده و همچنین فرصت های ایجاد شده را بتواند به موقع تشخیص و استفاده کند.
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۱۰:۲۸:۵۴
چه کار آفرینی؟ تعربف کار در این دوره و زمانه چیست؟ کی کار کار آفرینی می کند؟ کی کار می کند؟ (2527577) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۲۲:۱۸:۲۸
ببخشيدشمااگه کارنميکني پس چطوری زندگی ميکني؟۱حالت داره که وضع ماليت اینقدر خوب باشه که باباتون کار میکنه شما فقط مصرف کننده هستی البته جزوقشربه قول ما مرفعين بی غمی .واسه همین کار واست تعریف نشده .شما نظر ندی بهتره (2528664) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۲۲:۳۳:۱۴
خطيبي
در حال حاضر مشکل ما از پایه هستش و کسی منکر این موضوع نیست ما در جامعه ای زندگی میکنیم که رسما حقوق همدیگر را ضایع ميکنندوهنوز فرهنگ کارآفرینی وخودکفايي برای مردم جایی پیدا نکرده است اما نکته مهم وقابل ذکر این است که هنوز افرادی در جامعه هستند که حس کارو کارآفرینی را برانگیخته میکنند و ۹۰%از توجه همین افراد و حس دلسوزانه حتی در حد اطلاع رسانی و قراردادن اطلاعات جامع در اختیار مردم تلنگری برای ذهن خلاق مبتکران است با تشکر فراوان از نگارنده محترم و سایت الف به امید ایرانی بهتر (2528674) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۱۴:۴۶:۲۵
ابتدا باید کار آفرینی را تعریف میکردید ! چون خیلی از مدیران ارشد ما اصلاً با مفهوم کارآفرینی آشنا نیستند! یکی از زمینه های اصلی برای کارآفرینی ایجاد محیطی برای خلاقیت وظهور وبروز ایده های نو وتوان ایجاد تحول هست. با مدیرانی که همیشه برای حفظ موقعیت خود تلاش میکنند وتمرکز همیشگی قدرت واختیار را در دست خود حفظ میکنند حرف زدن از کارآفرینی یک طنز تلخ است! (2528103) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۱۵:۰۲:۱۵
امکان کار کردن نیست. برای هر کاری باید به چند جا برای مجوز نفس کشیدن و... مراجعه و(باج)پرداخت کرد. (2528124) (alef-1)
 
پورحسینی
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۱۷:۲۶:۰۴
تجربه بنده در چند سازمان نیمه دولتی که توان و ابزار های اجرای چنین ایده هایی را دارند، این است که مدیران عمدتا تحت فشار سیاست زدگی عمر کوتاهی در دوران مسولیت خود دارند و در این مدت کوتاه مجالی برای پرداختن به چنین بستر سازی هایی نمیبینند.
البته بنده مشکل اساسی تر را دانش پایین فنون مدیریت در سازمانها میبینم که مدیران بیشتر متخصصان رشته خاص فنی هستند و برای رهبری یک سازمان و پیاده سازی اینگونه ایده ها پرورش نیافته اند.کما اینکه پایه ای ترین ابزارهای مدیریتی مثل ISO یا EFQM یا PMBOK تا زمانی که از کارفرمایان اجبار نشده در سازمانهای ما پیاده نمیشود.
دغدغه جناب ملکی و سایت الف جهت فرهنگسازی در این زمینه قابل تقدیر است. (2528301) (alef-13)
 
ولی لاری نژاد
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۱۹:۱۷:۰۵
با سلام، ضمن تشکر از جناب آقای مهندس ملکی، اینجانب در حال تحصیل در رشته مدیریت کارآفرینی می باشم و همچنین همزمان کسب و کار کوچکی در زمینه تامین نهاده های پرورش طیور در یکی از شهرک های صنعتی دارم. سوالی که برای اینجانب مطرح است (و حتی علاقه به کار روی آن بعنوان پایان نامه دارم) این است که آیا کارآفرینی سازمانی در سازمان های SME بیشتر موفق است یا در کسب و کار های بزرگ؟
با تشکر مجدد (2528423) (alef-13)
 
الهه فرامزی
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۱۹:۲۱:۴۹
لطفا در خصوص مدل های مفهومی (Conceptual) در زمینه کارآفرینی سازمانی نیز توضیح دهید. مخصوصا اگر امکان دارد فاکتورهای مدل BAAM2 را کمی تشریح فرمایید. (2528432) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۲۱:۵۵:۲۸
نه دادشا
كارمندي كه به كار كردن جدي نگاه كنه كمه
كارمندا جوري كار ميكنن انگار پرنسس هستند (2528633) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۲۲:۰۵:۲۷
مدیران ما کار آفرینند.مشکل اینجاست که کار را برای آشنایان وبستگان خودشان می آفرینند و بس. (2528649) (alef-13)
 
مسلم شهروزی
۱۳۹۳-۰۹-۱۳ ۲۲:۱۴:۳۲
به نظرم کارآفرینی تو سازمانهای دولتی که برنامه ریزی استراتژیک را با برتامه اکسل انجام می دن جایگاهی نداره (2528656) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۴ ۰۰:۵۴:۰۳
بسیار عالی
مشکل مملکت ما ضعف مدیریتی و فکر وذهن بسته مدیران و منافع طلبی می باشد. لطفا مثالهای عینی از کار افرینی سازمانی بزنید . با تشکر (2528816) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۴ ۰۷:۲۷:۰۹
جناب ملکی با سلام، یقین دارم جناب عالی خود واقفید که آنچه مرقوم داشته اید فقط و فقط به لحاظ تئوری و روی کاغذ زیبا و دست یافتنی است و صرفا بیان برخی آرزوها در قالب یکی سری جملات زیباست و گر نه مشخص است که در عرصه عمل چیزی به نام کار آفرینی سازمانی فاقد معنی و مفهوم است (2528901) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۴ ۱۱:۵۴:۰۵
حمید
تشکر از استاد گرانقدر جناب مهندس ملکی بخاطر نظریه های به جا و اطلاعات جامع جهت پیشرفت (2529104) (alef-13)
 
محسن فرزام پور
۱۳۹۳-۰۹-۱۵ ۰۸:۴۷:۵۰
با سلام، آیا نمونه هایی از کارآفرینی سازمانی در ایران سراغ دارید؟ (2530446) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۳:۲۸:۰۰
خانم یا آقای محترم سوال کننده مطمئن باشید که کار افريني در کشور ما خیلی زیاد دیده شده و من خود از طریق کار آفرینی تونستم کسب درآمد کنم البته نه اینکه بنده کارآفرین باشم بلکه در یکی از تولیدی های پرورش ماهی در سمت غرب ایران مشغول به کار هستم که جناب کار آفرینی که این مجموعه را برپا نمود الان صادر کننده ماهی قزل آلا به خارج در غرب ایران هستن .شما با کمی تحقیق مطمعنا کار آفرینی های موفق دیگری رو هم ميتونيت پیدا کنيد به امید ایرانی موفق و خودکفا در همه زمینه و تشکراز نگارنده بزرگوار این مقاله برای بیداری هر چه بیشتر استعدادهای نهفته این کشور (2542779) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۳:۳۳:۰۹
جناب فرزام پور محترم
حتما که نباید سازمانی باشه هر چند که کارآفرینی سازمانی هم کم نیست مث همین آموزشگاهها و حتی بعضی از شرکتهای تولید قطعاتی که قبلا جزو واردات بوده .با تمام این تفاسیر اینجا ایران است و فقط همت فردی میخواهد و عزم مردمی .اینجا ملت از دولت جداست حمایتی نیست باید خود مردم برای آینده ایران تلاش کنن (2542782) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۴ ۱۲:۰۳:۲۸
اميد
باسپاس از نگارنده محترم که با قرار دادن خط و مش صحیح اما باتوجه به اطلاعات موجود تنها چیزی که در این مملکت قابل اجراست یکرنگی و همبستگی دولت با ملت است وگرنه هیچوقت ایرانی که با این همه مغز و نابغه پیشرفت و موفقیت واقعی را بدست نخواهد آورد (2529115) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.