نظر منتشر شده
۱۰۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 143194
پاسخ به سوالاتی درباره نقدمسئولان در نظام اسلامی
دکتر سعید زاهد، 23 بهمن90
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۰۱:۲۳
توضيح دبير بخش تحليلي الف:

انتشار يادداشت «در نظام اسلامی نقد مسئولان بر همه واجب است» توشته دكتر سعيد زاهد (عضو هيات علمي دانشگاه شيراز) با استقبال قابل توجهي از سوي بينندگان فضاي مجازي فارسي روبرو شد و نظرات و نقدهاي متعددي برانگيخت.

يكي از بينندگان الف كه خود را معرفي نكرده است، ذيل يادداشت دكتر سعيد زاهد، با نگارش نقدي كوتاه، نكاتي تذكر داده و از مسئولان سايت خواسته بود نوشته اش را به اطلاع نويسنده آن يادداشت برسانند. آقاي دكتر زاهد پس از ملاحظه اين نكات، پاسخهايي نوشته اند كه خواندن اين نقد و پاسخ مي تواند براي ديگر بينندگان نيز جالب باشد و امكان ادامه بحث درباره اين موضوع مهم را فراهم كند.

الف اميدوار است در كشور ما شرايط و فضايي فراهم شود تا همه صاحبنظران و منتقدين، آزادانه و با ذكر نام، بدون رياكاري يا نگراني از تبعات خاصي، نظرات خود را بيان كنند و در ترويج و اجراي فريضه امر به معروف و نهي از منكر، بخصوص از مسئولان جامعه و صاحبان قدرت بكوشند.

ابتدا نقد بدون كم و كاست خواننده اي كه خود را معرفي نكرده اند و سپس پاسخ آقاي دكتر زاهد:

قبل از ملاحظه اين نقد و پاسخ آن، پيشنهاد مي شود اصل يادداشت «در نظام اسلامی نقد مسئولان بر همه واجب است» را مرور كنيد.

نظر بيننده ناشناس:
جناب آقای دکتر سید سعید زاهد! من در برابر عنوان دکتر شما یک بی سواد محسوب می شوم اما، چند نکته از بحث شما برای من قابل هضم و پذیرش نیست:

۱- اولا شما این تعریف نظام مردم سالاری دینی را که ذکر کرده اید از کجا آورده اید؟ یعنی تعریف شما مبتنی بر کدام نظریه ی قابل قبول از طرف علما و محققین و مورد پذیرش کدام مردم است؟

۲- شما می گویید در نظام مردم سالاری دینی باید اینچنین باشد و باید آن چنان باشد (بحث نقد و انتقاد و پاسخگویی مسئولین)، اما ما که در عمل هیچ اینگونه ندیدیم، مثلا نظام کمونیستی شعارهای بسیار زیبایی داشت اما در عمل آن شد که همه دیدند، بنابر این عمل مهم است وگرنه من و شما هر یک می توانیم شعارهای زیبایی سر دهیم.

۳- شما می گویید در لیبرال دموکراسی معیار رای مردم است، به همین دلیل جو سازی اجتماعی نقش زیادی دارد، اما در نظام اسلامی همه چیز عندالله و قربتا الی الله است، "از این رو خطا ها با ادلۀ کامل به شخص خاطی گوشزد می شود و بر شخص خاطی واجب است در صورت متقن دیدن ادله رفتار خویش را تغیر دهد و اشکال را جبران کند در غیر این صورت می باید طبق ضوابط اسلامی در مقابل مراجع ذی صلاح پاسخ گو باشد."

در این سخن شما نخست اینکه یک حقیقت نگفته در سخن شما مستتر است که در دید شما در نظام اسلامی رای و نظر مردم معیار نیست، که در این صورت باید گفت چرا نام مردم سالاری بر آن می نهید، و چه ارتباطی این نظام مورد نظر شما به جمهوری اسلامی دارد؟؟؟ آیا منظور شما از نظام اسلامی همین نظام کنونی جمهوری اسلامی است؟ یا شما نظر خاصی برای نظامی مورد نظر خود دارید و از آن تعریف ارائه می دهید، اگر منظور شما همین نظام کنونی باشد که رهبر کبیر(امام خمینی) این نظام و انقلاب فرمودند میزان رای ملت است، و مردم به نظام جمهوری اسلامی رای داده اند نه نظام اسلامی که شما می فرمایید و فعلا همین قانون اساسی جمهوری اسلامی در این مملکت جریان باید داشته باشد، امیدوارم نظر شما با این تعریفات همین نظام کنونی نباشد. دوم در همین نظامی که شما می فرمایید عندالله و قربتا الی الله است مگر بی سابقه ترین اختلاس طول تاریخ به وقوع نپیوسته است (۳۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰تومان) ؟!!! ایا با تمام مستندات و گفتن خطاهای مسئولین با ادله ی کافی هیچ اثری داشته؟!!! آیابا تمام عاملین و مباشرین آن برخوردی صورت گرفته؟!!! تاکید می کنم با تمام عاملین آن، شما فکر می کنی همین که شما گفتی این نظام عندالله است و همه ی کارها قربتا الی الله است دیگر نظارت مطبوعات و رسانه ها و به قول شما جو سازی اجتماعی که لازمه ی نظارت همگانی بر مسئولین است غیر لازم می شود؟!!! تازه آن فساد بیمه ی ایران و فلان و فلان و چند میلیارد دلار از پول نفت که هنوز هم معلوم نشد به کجا رفته هم روی همین اختلاس اخیر جمع بزن ببین به کجای فلک سر می زند؟!!! شما فکر می کنی اگر این فساد در جای دیگر یا به قول شما در همان لیبرال دموکراسی که می فرمایید بود چگونه با آن برخورد می شد؟!!!

۴- در مورد نحوه ی نظارتی هم که شما از نظام اسلامی مورد نظر خود گفته اید و هیچ تناسبی با قانون اساسی ندارد حتی اگر هم اکنون در جریان باشد؛ در مورد نظارت خبرگان که باید گفت وقتی مجلسی چون خبرگان برای تشکیل خود به منظور نظارت بر رهبری دچار دور باطل می شود دیگر انتظاری از آن نمی توان داشت، چرا که اعضای شورای نگهبان که خود منصوب رهبری نظام هستند(بحث فرد نیست، اگر از عنوان رهبر معظم استفاده نمی شود برای این است که از عنوان رهبر نظام به طور کلی سخن گفته می شود)، نامزدان مجلس خبرگان را تایید می کنند، که بهتر است بدون تعارف بگوییم نامزدهایی از سوی شورای نگهبان منصوب می شوند تا ما از بین منصوبین انتخاب کنیم، من در اینجا به این دلیل از لفظ منصوب استفاده می کنم که در چنین مواردی باید بدبینانه ترین شرایط را در نظر گرفت، چرا که به هر حال احتمال وقوع آن هست، بنابر این ما از بین منصوبین شورای نگهبان که با یک واسطه منصوب رهبری نظام محسوب می شوند باید کسانی را بر گزینیم که بر رهبری نظارت کنند، در ضمن همین افراد اکثرا خود نمایندگان رهبری در ارگانهای مختلف و امامان جمعه ی منصوب رهبری نظام هستند، خب این نوع نظارت به نظر شما می تواند مورد اعتماد باشد؟!!! این بحث یک بحث فلسفی و حقوقی است، و اصلا ارتباطی به سیاست و گروه بازی ها ندارد؟ آیا به نظر شما هیچ اشکالی بر این نظارت نیست و این دور باطل محسوب نمی شود برای نظارت؟!!!

۵- در مورد نظارت نمایندگان مجلس بر دیگر مسئولین هم به همین روش، اولا که نظارت استصوابی یک مرحله نصب(فیلتر به نفع حکام و به ضرر نظارت مردم) را در مسیر انتخاب مردم ایجاد می کند، و متاسفانه یک فیلتر دائمی که مجلس هشتم تصویب کرد که باید گفت ضلمت در ضلمت است و نظارت شورای نگهبان را بر نمایندگان دائمی کرد، هر عقل سلیمی می تواند تشخیص دهد که این نظارت دائمی خواسته ی مقامات نظام برای کنترل مجلس بود نه به نفع نظارت مردم بر مسئولین، چرا که مجلس نماینده ی مردم است نه شورای نگهبان، شورای نگهبان نماینده ی رهبری نظام است، تمام این مسائل بر می گردد به همان دید شما که می گویید در نظام لیبرال دموکراسی معیار رای اکثریت است، و معنی مستتر آن، این است که اینجا معیار همان اقلیت است که حکومت می کند حالا هر نام و عنوانی که داشته باشد.

بنابر این آنچه شما با زبان بی زبانی در پی بیان آن بوده و هستید و متاسفانه در جاهایی در حال جریان است، این است که تمامی راه های نظارت مردم که مهمترین راه آن طبق قانون اساسی ما مجلس خبرگان، و مجلس شورای اسلامی است به شکلی که گفتیم محدود شده و از همه مهمتر فضای آزاد رسانه ها و مطبوعات که برای شفاف سازی رفتار و کردار مسئولین واجب است متاسفانه کاملا به محاق رفته است.

بنا براین از سخنان شما نتیجه می گیریم که در این نظام جمع خاصی تمام تصمیمات کشور را می گیرند، نمایندگان مجلس که از فیلتر شورای نگهبان عبور می کنند حالا باید دائما مانند اینترنت ما فیلتر شوند و مجلس خبرگان هم که ابتدا از سوی شورای نگهبان نصب، سپس از بین نصب شدگان توسط مردم انتخاب می شوند، به قول شما و به قول بسیاری از کسانی که اکنون عزیز نظام هستند و دستی بر اتش دارند رای مردم هم ملاک و معیار نیست(البته امام فرمودند میزان رای مردم است) پس بفرمایید نظام خبره سالاری دینی، آن هم تنها خبرگانی که شورای نگهبان نصب می کند و شورای نگهبان هم منصوب رهبر نظام است، و در یک کلام نظام دین سالاری که یک نفر در راس آن قرار می گیرد و گروهی پیرامونش، که هر چه بگوید همان می شود!!!! چرا خجالت می کشید بفرمایید!!!!! دوست عزیز دیگر اسم این را نباید نظام مردم سالاری دینی گذاشت، مگر این که تعریف خود را طوری بیان کنید که رای مردم به قول حضرت امام و به تشخیص عقل میزان باشد، نه این که مردم فقط مکلف به زندگی تحت حکومت گروهی خاص باشند و مردم فقط برای راهپیمایی و رای به منصوبین آن گروه خاص و حضور در نماز جمعه و اعلام حمایت ها باشند، و تازه برای بیان نظرات خود سیل نامه ها را به سوی مسئولینی که هیچ احترام و اهمیتی برای رای آنها قائل نیستند راه بیاندازند!!!! لطفا یک بار دیگر نوشته ی خود را مطالعه کنید ببینید هیچ ارتباطی حتی با قانون اساسی ما دارد، خوشبختانه هنوز قرابتی هم بین انچه شما می گویید و آنچه در قانون اساسی هست نمی بینم، در ضمن ما امروز باید اگر در همین قانون اساسی هم ایراداتی در نظارت مردم و محدود بودن آن می بینیم رفع کنیم نه این که بر آن محدودیت ها بیفزاییم، شما این را در نظر داشته باشید که امام تقریبا از سوی تمام مردم انتخاب شده بود، اما اگر به همین روش که امثال شما در نظر دارید پیش برود رهبری حتی کم کم تبدیل به سلطنت موروثی می شود، چرا که دستچین کردن خبرگان کار چندان سختی نیست و بنا بر این نشاندن فردی خاص به جای رهبری دور از ذهن نیست، من فکر می کنم دفاع بیش از پیش گروهی برای اجرای این چنینی قانون اساسی به امیدی که در آینده برای رهبر شدن دارند بی ارتباط نیست، چرا که هر اندازه قدرت مردم کم شود احتمال رهبری انها در آینده بیشتر می شود.

امیدوارم این نظر از طرف سایت الف منتشر شود و البته اگر نه برای شخص جناب شما ارسال گردد

پاسخ آقاي دكتر زاهد
سردبير محترم سايت الف،
با سلام. ضمن تشكر از ارسال يادداشت (كامنت) بر نوشتة اينجانب در سايت الف، سعي مي كنم به سؤالات مطرح شده اين خواننده محترم با همان شماره هائي كه سؤال را مطرح فرموده اند پاسخ گويم.

۱- اين جانب پس از بيش از چهل سال دانشجوئي در دانشگاه هاي داخل و خارج و بيش از سي سال تلمذ از محضر علماي دين برداشت خود را از مردم سالاري ديني در اين مقاله تقديم نموده ام. در ضمن در محافل علمي عرفاً براي رد يا قبول، نظريه ها را به رأي مردم نمي گذارند.

۲- قياس نظام اسلامي با نظام كمونيستي به نظر درست نمي آيد. نظام اسلامي مبتني بر آراء الهي است و نظام كمونيستي را انسان ها تدوين نموده اند. براي ارزيابي هر يك ملاك صحت جداگانه اي وجود دارد. براي نظام هاي ساختة بشر آراء انساني ملاك صحت را تعيين مي كند از اين رو شعار دادن مورد دارد، اما براي نظام الهي مراجعة منطقي به قرآن كريم و سيرة معصوم ملاك مي باشد. بنابراين وقتي از مردم سالاري ديني سخن مي گوئيم درست و غلط آن مربوط به رعايت ارزش هاي الهي در حد مقدور است. ارزيابي مسلمانان به عمل آن ها است. اگر عمل مبتني بر خواست خداوند داشته باشند درست است و در غير اين صورت غلط عمل كرده اند. نظام اسلامي هم همين طور اگر بر اساس آراء الهي عمل كند درست است و اگر نكند غلط عمل كرده است. در مورد جمهوري اسلامي تا كنون در جائي مشاهده ننموده ام كس مسئولي (مانند حضرت امام (ره) يا مقام معظم رهبري) ادعا كرده باشد كه ما كاملاً منطبق بر اسلام عمل مي كنيم و به مقصد رسيده ايم.

۳- در مورد نقش مردم در نظام اسلامي بايد گفت كه اين نظام بر اساس خواست مردم تأسيس مي شود و بر اساس خواست آنان تداوم مي يابد. ميزان اسلامي عمل كردن نظام هم به اسلامي عمل كردن مردم بستگي دارد. البته براي اسلامي عمل كردن جامعه (غير از آحاد مردم) نيز طراحي نظام ها و نهاد هاي اسلامي لازم است كه به دست علما و نخبگان صورت مي گيرد. درخواست و رهنمود هاي رهبران معظم انقلاب در مورد اسلامي شدن دانشگاه ها و علوم انساني اسلامي و جنبش نرم افزاري براي همين است. تا نهاد هاي اسلامي طراحي نشوند عمل جامعه، اسلامي نمي شود. براي مثال تا نظام بانكداريِ منطبق بر اسلام طراحي نشود جامعه از اثرات ربا در امان نيست. اين طراحي به عهدة نخبگان جامعه است. هر مقدار كه آن ها در اين تنظيمات عقب باشند اسلامي عمل كردن جامعه به تأخير مي افتد و شاهد نارسائي هاي موجود خواهيم بود. نحوة برخورد با متخلفين هم همراه با طراحي نظام ها، مي بايد طراحي شوند. لازم به ذكر است كه ايجاد اين تنظيمات بر عهدة متخصصين علوم انساني و اجتماعي است و رهبر جامعه وظيفة هدايت حركت ها به آن سو را دارد. كم كاري متخصصين را نبايد به پاي رهبري جامعه نوشت. البته در همين شرايط موجود، كه هيچكس ادعا نمي نمايد اسلامي است، به هر صورت مي بايد حداكثر تلاش در راستاي درست عمل كردن و نظارت صورت گيرد. به عنوان نمونه در بارة اختلاس سه هزار ميليادي مي توانيد به رهنمود هاي رهبري و گفتار ايشان بعد از اين حادثه مراجعه كنيد.

۴- در مورد عملكرد شوراي نگهبان شما را به پاراگراف آخر مقاله ارجاع مي دهم. در جمهوري اسلامي حزب و منافع حزبي و گروهي وجود ندارد. تجربة سي و چند سال انقلاب را بررسي كنيد، مي بينيد كساني كه زماني كاملاً مورد اعتماد بوده اند، هم اكنون به علت عملكرد خودشان، ديگر مورد اعتماد عمومي قلمداد نمي شوند. هر حزبي هم كه در زماني تشكيل شده به علت بر هم خوردن ميثاق هاي حزبي، دوام نياورده و امروز حزب، به معناي نظام سياسي ليبرال دموكراسي، در جامعه مشاهده نمي شود. پايبند بودن به ارزش هاي اسلامي مانع از اين است كه ميثاق هاي حزبي بر آنان ترجيح داده شود.

شما چرا به جاي واقع بين بودن بدبين بودن را انتخاب مي كنيد؟ آيا منفعتي را تشخيص مي دهيد كه كساني كه رو به سوي صدر نظام در حركت بوده اند، با خود به همراه آورده باشند؟ در مورد شوراي نگهبان، مجلس، رهبري و مجلس خبرگان دور، اتفاق نمي افتد زيرا اشخاص عوض مي شوند. نهاد ها باقي مي مانند. نهاد ها هم طبق قاعده عمل مي كنند نه سليقه. اگر هم در جائي اعمال سليقه اي صورت گرفته باشد، حركتِ كليِ نهادي براين منوال نيست.

اگر با معيار هاي ليبرال دموكراسي نگاه كنيم و ملاك را رقابت احزاب بر اساس منافع خود بدانيم تعداد ناظرين شوراي نگهبان در سراسر كشور اكثريتي را تشكيل مي دهند كه با معيار هاي ليبرال دموكراسي حق حاكميت پيدا مي كنند. اگر به تعبير شما حزب شوراي نگهبان مي تواند اين تعداد نفر را بسيج كند و منافع خويش را پيگيري كند، با توجه به منطق ليبرال دموكراسي، حق پيدا مي كند. حال آنكه هرگز چنين نيست. نه شوراي نگهبان حزب است و نه ناظرين شوراي نگهبان نگاه حزبي به پديدة انتخابات دارند. همه بر اساس وظيفة شرعي و بدون مزد و مواجب خدمت مي كنند و معيار اكثر قريب به اتفاق آنان قرب الهي و كار در محضر خداوند است. مي توانيد به صورت تصادفي از ناظرين شوراي نگهبان سر صندوق هاي رأي پرسشگري كنيد و اين مطلب را به صورت تجربي هم لمس نمائيد. خود رهبري هم ناظر بر اعمال شوراي نگهبان هستند و مطالبي كه ايشان در خطبه هاي نماز جمعة اخير در مورد رد يا تأييد صلاحيت ها بيان فرمودند دال بر همين موضوع است.

۵- در مورد مجلس هم استدلال فوق صادق است. شما چون در قالب نظرية ليبرال دموكراسي و ملاك صحت اقليت و اكثريت نگاه مي كند چنين تحليل مي نمائيد. عرض بنده اين است كه نظام اسلامي نظام ملاك سالاري است؛ ملاك هائي كه از متن دين گرفته مي شود. از اين روست كه خطبة اول نماز جمعه ها در مورد تقوي است و امام جمعه همه و خود را به تقواي الهي توصيه مي كند. تقوي داشتن يعني از ملاك هاي الهي پيروي كردن. نظارت مردم هم وقتي ارزش دارد كه بر اساس ملاك هاي اسلامي و از روي تقوي باشد نه هر نوع نظارت بي قيد و شرطي كه در نظام ليبرال دموكراسي موجود است و معمولاً بر اساس منافع فردي و گروهي مي باشد. در نظام اسلامي زر و زور ملاك و يا شاخص فعاليت سياسي نيست. تقوي و تقوي.

چون نظام اسلامي نظام ملاك سالاري (تقوي سالاري) است به تعبير شما نخبه سالاري و دين سالاري در آن اتفاق مي افتد، اما توجه داشته باشيد كه وقتي چنين اتفاقي مي افتد كه مردم مسلمان باشند و بخواهند بر اساس معيار هاي اسلامي زندگي كنند. "مردم سالاري" بي قيد وشرط "مردم سالاري ديني" نيست. قيد "ديني" پشت "مردم سالاري" نبايد قيد بي بو و بي خاصيتي تلقي شود. هر گاه مردمي اراده كنند دين بر آنان حاكم شود و نظام اجتماعيشان با ملاك هاي ديني اداره شود، مردم سالاري ديني تحقق مي يابد. براي اين كه بدانيد چگونه اين نظام تحقق مي يابد مجدداً پاسخ به بند ۲ و۳ را ملاحظه فرمائيد.

با عرض تشكر از شما برادر يا خواهر عزيز كه با طرح اشكالات خود موجب شديد بنده بتوانم چيزي را كه در يك مقالة به اصطلاح روزنامه اي نتوانستم مبسوط بيان دارم با وسعت بيشتري بحث كنم.
 
علیرضا پژوه
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۵:۱۷:۴۵
تمام استدلال آقای دکتر بر مبنای تقوا یا بهتر بگویم ضمیر خوب و یا طینت پاک و یا از این دست معیار هایی است که قابل اندازه گیری نیستند . مثلا من پسر پیامبر . آیا معیار تقوا در خصوص من قابل اندازه گیری است ؟ می توانید بگویید بر مبنای فلان درجه تقوا فلان پست بدرد من می خورد ؟ از کجا معلوم است فردا که تقوای اینجانب کاهش یابد دست به اختلاس 60 هزار میلیاردی نزنم ؟ افراد را براساس روابط به کار گیرم نه ضوابط و . . . . . . ( مشکلات جامعه ما )
آقای دکتر در حال حاضر معیار شما قابل اندازه گیری نیست که بتوان آن را بر افراد و جامعه پیاده کرد . حال که مدعی حکومت اسلامی هستید وظیفه شما و امثال شماست که این معیار ها را قابل اندازه گیری نمایید .
نمونه بارز این طرز فکر را می توان در لایحه بودجه دولت دید . آیا غیر از آرزو ها و آمال چیزی را می توان از این لایحه دید که بتوان آن را اندازه گیری و پس از آن نظارت کرد ؟
آیا الان که اقتصاد هفدهم دنیا هستیم ( که البته بنده به این آمار ها شک دارم ) تغییری در معیشت مردم به وجود آمده است ؟ این نمونه اشکالات است که امثال مرا می رنجاند و باعث بی اعتمادیمان به از این دست نظریات می شود .

لازم است ذکر کنم مقایسه نظام اسلامی با نظام کمونیستی در محتوا نیست بلکه در نتیجه ای است که از هر دو نظام بوجود می آید و گرنه هر عاقلی تفاوت ماه و من و ماه گردون را می داند .

در ضمن ما ایرانیان بد بینی مفرط را نه امروز بلکه بنا به تجربه تاریخی بدست آورده ایم و با یک خوشبین بودن که باز هم از معیار های غیر قابل اندازه گیری است نمی توان اصل سوال در خصوص دور باطل حاکم را از بین برد چرا که تا آنجا که من می دانم دور باطل هم از نظر فقهی و هم از نظر عقلی مردود است (655098) (moderator7)
 
اکبر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۵:۲۸:۳۸
یعنی سیستم های نظارتی فعلی واقعا کاراست؟؟ (655132) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۰۸:۰۶:۲۵
بدون نقد..جلوی پیشرفت ایران عزیز سد می شود (654105) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۰۸:۵۶:۵۳
جناب دكتر سعيد زاهد با اين جوابيه به آن دوست عزيز ، باز هم برپاشنه سخنان قبل خود چرخيده و آن سوالات را بي پاسخ گذاردند . البته اگر رعايت اصل بي طرفي شود درمي يابيم كه همچين هم بي پاسخ نيست .

1: در اصطلاحات فقهي چيزي به عنوان مردم سالاري ديني وجود ندارد ، آنچه كه هست نظريه ولايت فقيه بوده و سيره و سنت پيامبر و ائمه ،
سيره پيامبر در مشورت با اصحاب ،‌دادن حق مشاركت سياسي ،سخنان اميرالمومنين در باب حق حاكم و ملت ، نامه به مالك اشتر و غيره و ذالك و البته مهمتر از همه محالفت همه آن بزرگواران با ظلم و جباريت چراغ راه ماست .
مردم سالاري ديني نظر جناب سيد محمد خاتمي رئيس سابق جمهوري اسلامي ايران بود در باب گفتمان سياسي كه باز كرده بودند .
ولايت فقيه هم داراي درجاتي است كه باز هم بين علما محل بحث است.

2: در باب نقد مسئولان جمهوري اسلامي ، جناب علم الهدي به روشني نظر خود را بيان فرمودند و تا وقتي فردي از مجموعه خواص نظام غير اين را بيان نكند ما به ناچار اين نظر را موضع نظام خواهيم دانست .

3: بزرگترين انحراف آن است كه فكر كنيم در يك جامعه اسلامي چون دين مبين به عنوان كامل ترين برنامه در دستمان است و همه مسئولان انشاءا... مسلمان و مومن هستند و كشور زير سايه بقيه ا...الاعظم (عج) قرار دارد همه چيز تمام است !
همين انحراف باعث به وجود آمدن شبه "حسبا كتاب ا..." در صدر اسلام شد.
...

...
با تشكر از الف و عذرخواهي بابت زياد شدن نظر
ضمنا ناشناس بودن بهتر از نام غيرواقعي دادن است ، شرايط را درك كنيد لطفا (654189) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۰۸:۵۷:۳۹
به خدا توي يك اداره حقمان را به راحتي مي خورند و كلي معطلمان مي كنند جرات يك اعتراض نداريم شما مي گوييد به مسوولان كشور نقد كنيم؟!! بله اگر هم نقدي به مسوولان كشور باشد در فضاي مجازي است و به صورت ناشناس يا اسامي ديگر .! ... (654191) (moderator19)
 
vahid
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۰۹:۰۷:۳۶
سوال زیبایی پرسیده بودند ولی جوابها اصلا قانع کننده نبود..... (654212) (moderator19)
 
ریاست دانشگاه
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۰۹:۴۱:۳۸
با سلام در جامعه‌ای که حتی نمیشود از رییس دانشگاه به خاطر کمبودهای آموزشی خرده گرفت این بحث نه جایی دارد و نه میتوان درست و غلط بودن معیارهای آن را تشخیص داد. در این کشور که برخي مسئولينش حتی یکبار به خاطر خطاهایشان از مردم عذرخواهی نکرده اند نقد چه جایی دارد. (654278) (moderator22)
 
hamid
Latvia
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۰:۱۱:۵۱
ایشان با بیش از 40 سال کار دانشجویی و استادی بعید است که اینچنین از پاسخها طفره بروند! از سایت الف تقاضا می شود سوالاتی که این دوست نکته سنج ناشناس مطرح کرده اند از طرق دیگر که پاسخهای درست و منطقی دارند پیگیری شود (654333) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۰:۲۵:۳۹
جواب ها به شدت ضعیف بود. در بک مناظره حتما آقای ناشتاس پیروز است. (654358) (moderator22)
 
راد
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۳:۰۹:۵۲
برادر اشتباه می کنید جناب آقای دکتر زاهد با توجه به کلام گهر بار علامه فقید محمد تقی جعفری پیروز میدان خواهند بود؟!, علامه می فرمودند علم آمد ثابت کند هر که عالم است قدرتمند است ولی ثابت کرد هر که قدرتمند است و یا پشت او به قدرت است عالم است. (654746) (moderator7)
 
ghambar
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۰:۲۷:۳۶
شما فقط فکر می کنید که جواب را دادید (654362) (moderator22)
 
رضا
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۰:۳۰:۵۲
جواب به سوالات ناشناس کالا بی ربط و فرار به جلو بود و تکراری
تمام حرف های آقای زاهدی اینه که نظام الهی اینطور جناب آقای زاهدی ناشناس میگه که تو میگی نظام الهی اینه آیا در نظام کنونی هم اینه (654368) (moderator22)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۰:۳۱:۲۷
آقاي احمدي نژاد مدام در اين سالها از وضعيت مثبت اقتصادي در دولت خود سخن گفته اند و هيچ يك از انتقادها را قبول نكرده اند و بعضا آمارهاي حيرت آوري هم به مردم ارائه دادند كه هيچ مطابقتي با واقعيتهاي جامعه ندارد. يكي از محورهايي كه در سالهاي گذشته آقاي احمدي نژاد از ان به عنوان رشد اقتصادي كشور نام مي بردند بازار سرمايه و بورس بوده است.. اما ايشان بايد به اين سوال جواب دهد چرا 86 شركت بورسي در سالهاي 87 و 88 از جمع شركتهاي حاضر در بورس اخراج و به بازار پايه فرابورس منتقل شده اند؟! حتما ايشان مي دانند اخراج از بورس شركتها به چه معني است!.. در مورد انحلال شركت فرو موليبدن كرمان هم بماند..
اگر ايشان پاسخي ندارد حداقل رييس سازمان بورس يا مقام اقتصادي ديگري به مردم به طور صادقانه توضيح دهد و شفاف سازي كند. آقاي احمدي نژاد نبايد مردم را غيرمتخصص فرض كنند و در هر حوزه اي اطلاعات غلط و جعلي به خورد مردم بدهد اين اصلا درست نيست و اعتماد عمومي را خدشه دار مي كند. (654372) (moderator22)
 
دکتر احمدی نژاد
Sweden
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۶:۴۳:۰۶
بورس ما الان پر رونق‌ترین بورس جهان است! (655327) (moderator7)
 
بینا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۱:۰۴:۵۱
تا کور شود هرآنکه نتواند دید. (656735) (moderator19)
 
محسن
Sweden
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۶:۵۳:۰۶
مهمترین خطا از نظر من استفاده از کلمه دموکراسی است. وقتی می‌گوییم دموکراسی، این یک کلمه بین المللی شناخته شده است با همه جوانب و ملزوماتش. نمی‌شود بگوییم ما در ایران دموکراسی داریم اما با این شرط و شروط و اینجایش را قبول نداریم و آنجایش را نمی خواهیم و دشمنان نگذاشتند فلان قسمتش اجرا شود و ... که در این صورت حکایت شیر بی یال و دم اشکم می‌شود. خوب دیگر شیر نیست یک چیز دیگر است. اوایل انقلاب هم رهبر انقلاب خیلی به شکل عینی گفته بود که چه جور دموکراسی مد نظرش است، مثل جمهوری فرانسه. یعنی قرار نبود دموکراسی با بند و تبصره و اگر و اما برقرار شود.
به نظر من مدافعان قانون اساسی کنونی اگر یک بار کار را یکسره کنند و بگویند که ما به این دلایل به طور کلی مخالف دموکراسی هستیم (مثلا آقای مصباح تقریبا به چنین مضمونی چند بار اشاره کرده است، با این که ایشان البته مخالف قانون اساسی کنونی فکر نکنم باشند) صادقانه تر و اخلاقی تر است تا این که مدام بگویند طرفدار دموکراسی هستند اما دموکراسی بی یال و دم و اشکم. (655362) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۰:۳۳:۰۳
آقای دکتر این جواب قانع کننده نبود ومطالب رامحکم وازخودت بگو (654376) (moderator22)
 
nader
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۰:۳۴:۵۹
متاسفانه هیچکدام از سوال ها آنجنان که باید پاسخ داده نشدند.یکی از مهمترین شاخصه های مردم سالاری حکومت قانون بر جامعه است.اگر بخواهیم یک لیست از تخلفات مشخص و برجسته برخي مسئولين و ...کار به درازا می کشد.
هیچ کس از شما نخواست که دقیقا مثل حکومت علی باشید نمی خواهیم ذغال کف دست عقیل بگذارید حداقل با مفسدان برخورد کنید بدون هیچ خط قرمزی (654380) (moderator22)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۰:۴۳:۴۰
پاسخها باسوالها همخوانی نداشت.من چون خود سالهای قبل سرصندوقهای رای بودهام میدانم که تمام افراد چه ناظرین شورای نکهبان وچه عوامل اجرایی سرصندوقهای رای پول دریافت می کنند. (654394) (moderator19)
 
يه بنده خدا!
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۶:۱۹:۱۷
خيلي نامردي مشتي !
من هم چندين سال سر صندوق بودم . هم شوراي نگهبان و هم وزارت كشور .
اگر منظورت از پول گرفتن حقوق باشه كه مبلغي كه بابت 24 يا 48 يا 72 ساعت حضور مداوم پاي صندوق رأي و بي خوابي شديد و تلاش مضاعف تا تنظيم صورتجلسه و شمارش و تحويل و .... پرداخت ميشه كه اصلاً ارزش نداره . هر كي به نيت چندرغازش رفته يا ميره باخته و سركاره !

اگر منظورت از پول گرفتن ناظران العياذ بالله گرفتن رشوه و ايجاد انحراف در رأي مردم شريف است كه بايد بگم يا منافقي يا ضد انقلاب و يا پريشان ذهن . چرا كه طي چندين سال حضور پاي صندوق رأي نه تنها همچين چيزي نديدم كه همچين چيزي نشنيدم .
اگر شما ديديد ( مدعي هستيد پاي صندوق بوديد ) عرض ميكنم هم بدبختي هم بيچاره . چرا اعتراض نكردي ؟ چرا صورت جلسه نكردي ؟ چرا با تمسك به مستندات و شواهدي كه داشتي صندوق رو باطل نكردي ؟ اصلاً تو كه عرضه‌ي جلوگيري از همچين رخدادي رو نداشتي واسه چي قبول مسئوليت كردي ؟
تو قطعاً و بلاشك خائن به ملتي ، خائن به آراء مردم شريف ايران هستي و قطعاً سارق آراء آنها .

از الف خواهشمندم اين موضوع را به جد پيگيري و تا نتيجه نهايي از تلاش
نايسته كه اينجور نظرات موجبات بروز شايعات پيرامون عدم سلامت رأي‌گيري ميشه .
حتماً از اين آقا مهدي بخواهيد مستنداتش رو ارائه كنه . لطفاً حتماً حتماً .

والعاقبه اللمتقين (655260) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۲۲:۲۸:۱۹
جناب بنده ی خدا با سلام، شما اشتباه برداشت کردید، منظور اون دوستمان همان حق زحمت بود نه چیز دیگری و البته شاید هم کمتر از زحمات باشد، پس لطفا عصبانی نباشید. (656069) (moderator7)
 
یا مامور اجرایی انتخابات
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۶:۳۵:۰۲
ببخشید از این صریح تر چطور می توانست تهمت بزند؟
اگر می دانست یکروز کار پای صندوق چقدر زحمت دارد اینطور تهمت نمی زد

حقیقت این است که تهمت زدن و شکستن آبرو گاهی در این کشور خیلی راحت انجام میشود (656380) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۹:۰۷:۴۱
فقط يك همين اعتبارات مترو را پيگيري كنيد دولت اجرا كند از اين ازدحام شديد مترو راحت شويم نقد مسوولان دولت نمي خوايم! (656513) (moderator19)
 
بهنام
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۵ ۰۰:۵۷:۰۹
دوست عزیز اگر مسئولان قابل نقد بودند این موضوعات پیش پا افتاده اتفاق نمی افتاد تا شما را از از توجه به موضوعات اساسی دور کند. (657968) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۰:۵۷:۳۶
سوالات واقعاً بی پاسخ مانند؛ جو حالم بر کشور مناسب نقد نیست، نقدهای ملایم آقایان علایی و افروغ و واکنش های مربوطه را ببینید که کاملاً شرایط را روشن می سازد؛ در متن آزار دهنده تر از همه توجیه شرایط حاکم توسط آقای زاهد است که نه تنها مسیر بحث را مشخص نمی کند که سرچشمه های آن را می خشکاند. (654420) (moderator19)
 
کوروش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۱:۰۷:۰۲
درود وشاد باش بر شما
یک نمونه ساده و تازه همین آقای عماد افروغ اومد تو پارک ملت چهار کلمه حرف زد چی ها که به ایشان نچسبوندن حالا شما از این آقا انتظار حرفهای آقای افروغ رو دارید. (654437) (moderator19)
 
رضا
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۱:۲۲:۴۴
آقای دکتر! از شما بعیده اینگونه استدلال و پاسخ دادن ! (654463) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۰:۰۷:۴۹
اتفاقا غیر از این اگه بود عجیب بود چه پاسخی ایشان می توانست به این سوالها بدهد؟ (656638) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۵ ۱۴:۵۲:۱۰
به نظر من جوابیه کاملی بود
خواهشا انصاف داشته باشید و واقع بین باشید (658634) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۱:۴۴:۵۰
1) لازم مي دانم از سايت الف به خاطر درج نظر هموطن ناشناس تشكر كنم ( صرف نظر از انگيزه اي كه از اين كار داشته است)
2) آنچه به عنوان جوابيه آقاي زاهد منتشر شد حتي حاوي پاسخ به يكي از سوالات هموطن ناشناس هم نبود)
3) تا آنجا كه ما در جامعه مشاهده مي كنيم سوالت آقا يا خانم ناشناس سوال بسياري از ايرانيها هم هست حالا كه سايت الف آنها را منتشر كرده است جا دارد كه مسوولان ويا نظريه پردازانشان واقعا به اين سوالات پاسخ دهند .تاكيد مي كنم كه جوابيه آقاي زاهد هيچ ارتباطي به سوالات مطرح شده نداشت. (654513) (moderator19)
 
Germany
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۱:۵۴:۰۹
گرچه از متن سوالات مشخص است که فرد مطرح کننده احتمالا در سطح علمی دکتر نبوده ولی کاملا مشخص است که به گفته های خود ایمان دارد. برعکس آقای دکتر که با کلی گویی ها مشخص کرده حتی خود متقاعد نشده است. سخنی کز دل برآید لاجرم بر دل نشیند... (654535) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۲:۰۸:۳۳
جناب دكتر زاهد اول از شما تشكر ميكنم كه چنين موضوعي را طرح كرديد و دوم از شخص ناشناس بسيار متشكرم كه به زيبايي نظريه شما را به چالش كشيد و ضعف هاي عمده آنرا كه سوال بي جواب من و عده بي شماري نيز هست را مطرح كرد و متاسفم كه شما در جواب مجدد كاملا از پاسخگويي طفره رفتيد.البته چرايي اين طفره رفتن براي من و بسياري ديگر كاملا روشن است چرا كه اين از ضعف شما نيست و ضعف قانون اساسي است كه شما جرات مطرح كردن آنرا نداشتيد...
اميدوارم كه براي روشن شدن اين تناقضات بحث هاي كارشناسي برنامه ريزي شود تا اگر واقعا نقصي وجود دارد برطرف گردد. (654579) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۸:۳۴:۱۰
من هم از شما بسیار متشکرم، البته این را هم اضافه کنم گرچه قانون اساسی ما بدون ضعف نیست اما در همین قانون اساسی اگر نظارت شورای نگهبان را مانند زمان امام بدون استصواب در نظر بگیریم و مجلس خبرگان نظارت و تایید نامزدهای انتخابات خود را به مجلس و مراجع تقلید یا نهادی غیر از شورای نگهبان که منصوب رهبری هستند موکول می کردند اندکی و شاید اندکی بهتر می شد، که البته زمان امام اینچنین بود. (655635) (moderator7)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۲۲:۱۱:۲۲
با سلام
در درجه اول باز هم از الف کمال تشکر را برای ایجاد زمینه طرح مطلبی به این مهمی را دارم که در نظام حکومتی ایران چنان دور آن خط قرمز کشیده شده که حتی سیاسیون ایران نیز کمتر جرات و جسارت پرداختن به آنرا دارندو در درجه دوم از الف خواهش دارم که مطالبی که خالی از توهین و افتراست را بدون سانسور منعکس کند تا هرچه بیشتر این مطلب که شاید خدای ناکرده در آینده ای نه چندان دور به چالش بزرگی تبدیل گرددروشن شود.چون این بحث کاملا کارشناسی است و من مطمئن هستم بسیاری افراد مانند من با مصداق ها کاری ندارند.
در جواب به کامنت من دوستی که شاید خود دکتر زاهد بوده ذکر کرده اند که البته قانون اساسی ما بدون اشکال نیست .من میخواهم بگویم که عزیز من این مطلب بسیار بزرگتر از اشکال است .چون تمام سیستم حکومتی قائم به یک شخص است که عملا نحوه نظارت بر خود نظارت بر تعیین صلاحیت نمایندگان مجلس و حتی عزل و نصب رهبری و بسیاری موارد مهم دیگر با اوست. سوال مهم اینجاست که اگر بجای مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای به فرض محال شخص دیگری مثلا مرحوم آیت الله منتظری به رهبری رسیده بودند و بعد از رسیدن ایشان به مقام رهبری عدم صلاحیت ایشان مشخص میگردید آیا با ترتیبی که قانون اساسی برای نحوه انتخاب نمایندگان مجلس خبرگان مشخص کرده و دیگر موارد ذکر شده بالا عملا راهی قانونی برای عزل رهبری وجود داشت.
خواهش میکنم حتی اگر کامنت من قابل نشر نیست که من خود هیچ دلیلی برای آن نمی بینم مگر اینکه شما بخواهید صورت مسئله را پاک کنیدلااقل بگونه ای که خود شایسته میدانید لااقل جواب مرا صریح و کارشناسی بدهید.
با تشکر (656045) (moderator7)
 
عبدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۲:۲۵:۵۹
جواب ها قانع کننده نیست.باور ضرورت نقد و اصلاح در رهبران جامعه به حفظ و بالندگی نظام منجر میشود.از ویژگیهای سیستم های پایدار امکان ارزیابی و اصلاح اجزا و فرآیندها و اهداف آن است. (654622) (moderator7)
 
سورنا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۲:۲۸:۴۴
مدتهاست الف دیگر نظرات اینجانب را منتشر نمیکند . اما من ناامید نیستم و نظر میدهم و سوال می پرسم.
آقای دکتر زاهد اگر به گفته شما:
1-در نظام اسلامی نقد مسئولان واجب است
2- این نظام هم نظامی اسلامی است
3-رهبر این نظام هم یکی از مسئولان این نظام است
4-نتیجه منطقی گزاره های بالا این است که در این نظام هم نقد رهبری از واجبات است
5- از بدیهیات دیگر درمورد نقد مسولان در عصر حاضر و زمانه ارتباطات این است که نقد بر مسئولان باید از طریقی که همگان از آن مطلع شوند انجام گیرد. مثلا اگر رهبر نظام سخنرانی میکنند واین سخنرانی در همه رسانه ها پخش می شود نقد ان سخنرانی هم باید در همان عرصه رسانه ای انجام شود نه به صورت خصوصی. اگر رهبر نظام انتصابی را انجام می دهند نقد این انتصاب باید در منظر همگان انجام شود دلیل ساده آن هم این است که اثر اقدامات رهبر در ساحت عمومی ظاهر می شود پس نقد این اقدامات هم باید در همان ساحت انعکاس یابد. و کسی را نمیتوان در عصر ارتباطات ملزم کرد که نقد شما بر یکی از مسئولان -مثلا رهبری- الزاما باید به روش خاصی -مثلا نامه نگاری خصوصی یا از طریق دبیرخانه مجلس خبرگان - انجام شود.
حال با توجه به مقدمات 1 تا 4 و توضیح بند 5 فوق جناب دکتر زاهد پاسخ دهند پس چرا ما نقدی از عملکرد مقام معظم رهبری مثلا در سرمقاله روزنامه ها یا میزگردهای تلویزیونی نمی بینیم؟(با ذکر عنوان و تصریح به اینکه این انتقاد متوجه ایشان است نه با کنایه و غیر مستقیم؟)مثلا چرا سایت الف بخش نظرات را در ذیل مطالب مربوط به رهبری حذف می کنند؟ خود شما -آقای دکتر زاهد- تاکنون چند مقاله انتقادی نسبت به عملکرد رهبری فعلی نظام نوشته و منتشر کرده اید؟ چرا شما و صدها آیت الله و امام جمعه و فقیه و اسلام شناس- که علی القاعده باید در عمل به این وظیفه واجب اسلامی پیش تاز باشند تاکنون -مثلا در خطبه های نمازجمعه جز تعریف و تمجید انتقادی از رهبر نمیکنند؟
-آیا رهبری تاکنون اقدام قابل نقدی نداشته و همه کارهایش درست بوده؟
-پاسخهای گوناگونی تاکنون از سوی امثال آقای زاهد داده شده. اما دو پاسخی که معمولا داده می شود و میشنویم اینهاست:
1- ((درست است که نظام ما اسلامی است اما ما هنوز به «مقصد» نرسیده ا ایم .و اسلام را به طور کامل پیاده نکرده ایم.)) این پاسخ در نوشته فوق نیز دیده می شود.با کمی دقت مغلطه نهفته در این پاسخ -که بیشتر فرار از پاسخگویی است تا پاسخ- دیده می شود. زیرا اولا:این سخن درمورد نرسیدن به آرمانهای اسلامی که نیازمند مقدمات و تمهیدات طولانی و پیچیده ای است و به عوامل گوناگون وفراهم شدن زمینه های خاصی نیاز دارد صحیح است. مثلا رسیدن به عدالت اجتماعی و طبقاتی مد نظر اسلام این چنین است. شما میتوانید با گذشت 33 سال در پاسخ به اینکه چرا به عدالت اجتماعی مدنظر اسلام نرسیده ایم بگویید شرایط فراهم نیست،محاصره اقتصادی،جنگ،خشکسالی،توطئه دشمنان و... مانع شده اما در مورد فراهم نمودن فضای نقد آیا میتوان چنین گفت؟فرض کنیم همه عوامل دست به دست هم داده باشد و مانع تحقق این واجب الهی شده باشد. خوب در صداوسیما و روزنامه کیهان که در اختیار رهبری نظام است این کار را شروع کنند و ستونی و ساعتی را به این امر اختصاص دهند.
2-((نظام و رهبری با انتقاد مشکلی ندارند ولی رسانه ها خودشان نمیخواهند انتقاد کنند و کسی جلوشان را نگرفته)) این پاسخ هم بیشتر به فرار از پاسخ می ماند. جواب آن در قسمت آخر بند یک فوق داده شد: رسانه های خودی و ائمه جمعه -مثل سایر مواردی که در تبلیغ و ترویج احکام و واجبات اسلامی پیشتاز شده اند- در ترویج و عمل به این واجب الهی نیز پیشقدم شده و باب عمل به این دستور اسلامی را بگشایند. به نظر شما چرا تا کنون این کار انجام نشده است؟ چند تا از سرمقاله های روزنامه های ارزشی مثل کیهان تاکنون به نقد رهبری اختصاص داشته؟
سخن بسیار است و مجال کم. اگر منتشر نمیکنید به اطلاع نویسنده برسانید . (654630) (moderator7)
 
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۵ ۱۸:۲۹:۳۱
به نظرم این سوالات هم به سوالات نویسنده ناشناس افزوده شد... (658953) (moderator19)
 
صادق
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۲:۴۶:۰۳
یعنی اگر حزب دموکرات حزب جمهوری خواه را منحل اعلام کند نظام آمریکا هم می شود نظام اسلامی؟
برداشتم من از سخنان ایشان این است. اگر اشتباه فهمیده ام بیان بفرمایید. (654681) (moderator7)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۱:۲۰:۱۶
منظورتان روشن نیست (656769) (moderator19)
 
صادق
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۲:۵۴:۰۹
"اگر با معيار هاي ليبرال دموكراسي نگاه كنيم و ملاك را رقابت احزاب بر اساس منافع خود بدانيم تعداد ناظرين شوراي نگهبان در سراسر كشور اكثريتي را تشكيل مي دهند كه با معيار هاي ليبرال دموكراسي حق حاكميت پيدا مي كنند."
خدا وکیلی کی می فهمه منظور این اقا چیه از این جمله بالا (654709) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۳:۰۴:۱۸
سوالات آقا ویا خانم ناشناس سوالات کلیدی مطرح در حوزه سیاسی جامعه ماست اگر این ابهامات رفع شود شکاف موجود در جامعه نیز از بین میرود (البته منظورم صرفاادای توضیحات وتوجیهات نیست کما اینکه رادیو وتلویزیون وسایر رسانه ها وتریبونها شبانه روز مشغول این کارند اما ابهامات باقی است)
.جان کلام اینجاست که قرار بوده در نتیجه حاکمیت جمهوری اسلامی ,پایین ترین فرد جامعه در مقابل بالاترین مقام حکومت بدون لکنت زبان لب به اعتراض بگشاید اما اکنون حتی مقاماتی مانند نماینده مجلس ,رییس جمهور , فرماندهان جنگ ,خانواده بنیانگذار جمهوری اسلامی و... هم نمی توانند آزادانه سخن بگویند.) (654737) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۳:۳۲:۳۸
بحث جالبي بود اي كاش ادامه پيدا نمايد (654804) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۳:۴۴:۲۳
جناب اقاي دكتر زاهد ضمن تشكر از شما لطفا جمله زير را كمي ساده تر (غير اكادميك تر)توضيح دهيد تا ما هم متوجه شويم:
"در مورد شوراي نگهبان، مجلس، رهبري و مجلس خبرگان دور، اتفاق نمي افتد زيرا اشخاص عوض مي شوند"
با تشكر مجدد (654834) (moderator7)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۰:۴۹:۱۰
دوست عزیز با تشکر از این یادداشت (کامنت). متاسفانه باید به عرض شما برسانم که بیان جمله فوق به صورت ساده تر امکان پذیر نیست. لذا یا از فهم آن صرف نظر کنید یا بیش از چهل سال در آکادمی هایی که ایشان تلمذ کردند تلمذ فرمایید و آن گاه خواهید دید که نه تنها فهم آن برای شما ساده خواهد شد بلکه خود نیز مفتخر به داشتن توانایی آفرینش چنین شاهکارهایی خواهید شد.
من هم از شما مجددا تشکر می کنم. (656700) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۳:۵۴:۱۳
آقاي دكتر :
1-نحوه مواجه نظام با مسولين خطاكار را گفتيد آيا با مردم هم اين چنين رفتار مي شود يا حتي قبل از توجيح اتهام راي صادر مي شود آن هم به خاطر اينكه شاكي نظام است.
2-اگر نظام اينگونه با مهرباني با مسولين خطاكار رفتار مي كند از حق خود مي بخشد يا از مال مردم در هر صورت ملاك مصلحت وحفظ نظام تحت هر شرائطي مي باشد.
3- آقاي دكتر فرموديد ... رعايت ارزش هاي الهي در حد مقدور ....
پس قبول داريد عملكرد مسولين حتي با ملاكهاي عنوان شده از طرف شما كامل نيست پس ادعاي مطلق بودن حكومت ونظام چه مي شود
4- پاسخ اقاي دكتر در تنقض (654862) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۳:۵۷:۱۶
آقاي دكتر مي فرمايند :اين جانب پس از بيش از چهل سال دانشجوئي در دانشگاه هاي داخل و خارج و بيش از سي سال تلمذ از محضر علماي دين برداشت خود را از مردم سالاري ديني در اين مقاله تقديم نموده ام."

اما استدلال ايشان بنده را كه4 سال بيشتر دانشجو نبودهام را قانع نمي كند. (654874) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۴:۰۱:۴۶
چند سالي هست اخبار سايت الف را مي خوانم تا كنون چنين مقاله انتقادي را نديده بودم. پس براي يك بار هم شده بايد از اين سايت تشكر كنم (654881) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۴:۰۶:۲۷
zahedani@shirazu.ac.ir (654894) (moderator7)
 
يك عامي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۴:۱۴:۴۳
آقاي دكتر در رديف 3 پاسختان فرموديد :
....در مورد نقش مردم در نظام اسلامي بايد گفت كه اين نظام بر اساس خواست مردم تأسيس مي شود و بر اساس خواست آنان تداوم مي يابد .......
خوب اگر مردم روزي و به هر دليلي خواستند اين نظام تغيير كند راهكار آنها چگونه است ثانيا" در اين مورد راي با اكثريت است يا اگر نظام ديني شما يك نفر هم
موافق داشته باشد از قدرت كنار نمي رويد البته گفتگوئي از آقاي ترقي مي خواندم كه مي گفت : شايد مردم در يك انتخابات به آزادي شراب خواري راي دهند ومن به عنوان يك مسلمان بايستي با تمام توانم جلوي اين خواست رابگيرم ونتيجه انتخاباتي كه با شرع مغايرت داشته باشد درست نيست.
البته آقاي ترقي مغلته مي فرمايند زيرا مردم هيچگاه موافق شراب خواري نيستند و ايشان و هم فكران آنها به خاطر فرار از عدم مقبوليت عمومي چنين پاسخ هائي مي دهند .در پاسخ بايد گفت : مسولين كشور كه معصوم نيستند پس اگر در كشورداري موفق نشدند ودر يك رفراندوم به مسئولين نه گفتند اين نشان دهنده
نه گفتن به دين است. آن هم به خاطر اينكه آقايان از صدر تا ذيل خود را به ائمه ودين خدا وصل مي كنند. و نظام را الهي عنوان مي كنند. به نظرم اين روش نگهداري قدرت خيلي خطرناك وبيشترين صدمه را به مردم واعتقادات آنها مي زند. (654917) (moderator7)
 
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۴:۳۸:۳۰
در سن 27 سالگی هنوز نفهمیدم کجای این نظام الهی است و کجای این ادعاهای قشنگ در عمل پیاده می شود که شما انقدر ادعا دارید این نظام چیزهایی دارد که هیچ نظامی این ویژگی ها را نداشته و ندارد (654974) (moderator7)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۱:۲۶:۲۶
اگر شما بعداز 27 سال متوجه نشده اید من بعداز عمری متوجه نشده ام (656782) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۷ ۱۷:۰۸:۲۲
بعد از عمری یعنی چند سال؟ (660884) (moderator19)
 
ایمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۴:۴۴:۰۲
""در مورد شوراي نگهبان، مجلس، رهبري و مجلس خبرگان دور، اتفاق نمي افتد زيرا اشخاص عوض مي شوند. نهاد ها باقي مي مانند. نهاد ها هم طبق قاعده عمل مي كنند نه سليقه. اگر هم در جائي اعمال سليقه اي صورت گرفته باشد، حركتِ كليِ نهادي براين منوال نيست.""
این یعنی اوج سفسطه!!!!!!!!
با این توضیح دیگر هیچ ملاکی برای کلمه "دور" نمیتوانیم پیدا کنیم. (654991) (moderator7)
 
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۵:۲۸:۰۴
با سلام به نظر اینجانب پاسخ منطقی و واضحی به سوالات داده نشد و این دور باطلی که فرمودند وجود دارد . و از طرفی قضیه فیلترینگی که فرمودند واقعا در کشور ما خیلی زیاد است . بطور مثال یک هفته قبل از 22 بهمن تمام سایت های یاهو ، جمیل ، او ، ایمیل ها و ... همه از طرف مخابرات و یا وزارت اطلاعات فیلتر شده است و کسی هم پاسخگو نیست . (655131) (moderator7)
 
وحید
Germany
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۵:۵۹:۴۱
بنام خدا

آقای دکتر فرموده اند: "... و نه ناظرين شوراي نگهبان نگاه حزبي به پديدة انتخابات دارند. همه بر اساس وظيفة شرعي و بدون مزد و مواجب خدمت مي كنند و معيار اكثر قريب به اتفاق آنان قرب الهي و كار در محضر خداوند است"

سوال بنده اینست که آقای دکتر بر چه اساسی میفرمایند "همه" یا "اکثر قریب به اتفاق"؟ اساسا مگر میشود از نیت افراد با خبر بود؟ (655227) (moderator7)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۶:۰۶:۳۹
هر وقت زمانی رسید که نظرهای غیر قابل انتشار شما به اندازه انگشتان دست رسید ان موقع می توان گفت که حکومت مورد نظر دیکتاتوری نیست
همینکه شما نظرات غیر قابل انتشار دارید بزرگترین دلیل دیکتاتوری بودن حکومت است (655235) (moderator7)
 
بخش فنی الف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۶:۴۲:۲۲
سلام به آقای وحید
دونکته را در جریان باشید:
1- منظور از غیرقابل انتشار در سایت الف؛ «تکراری یا غیر قابل انتشار» است.
در ویرایش جدید طراحی شده، برای اینکه عبارات زیر هر مطلب وسط درباره تعداد نظرات رسیده یا در صف و... دوسطری نشود، ناچار شدیم کلمه تکراری را حذف کنیم
2- در ویرایش جدید، هنوز برای ارسال نظر کدامنیتی تعریف نشده و در تنیجه تعدادی از بینندگان خواسته یا ناخواسته، نظرشان را چندین بار ارسال می کنند.
ارتباط فقدان کدامنیتی در این سایت با دیکتاتوری بودن حکومت البته از حوزه تخصصی ما خارج است و درباره آن نظری دهیم.
موفق باشید. بخش فنی الف (656383) (moderator7)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۸:۲۰:۱۷
ا- ايجاد كد امنيتي چند دقيقه وقت بيشتر نمي گيرد
2- اين مشكل فقط اينجا نيست همه جا هست همه ي سايتهايي كه تا كنون فيلتر نشده اند.
3- ولي در هر حال دستتان درد نكنه باز هنوز اينجا يه گوشه هايي مي شه پيدا كرد نفس كشيد (657533) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۶:۱۹:۱۹
آقای دکتر زاهد،
این ادعا که نظام فعلی ایران یا هرنظام دیگری در دنیا بر اساس آرای الاهی باشد، اصلا قابل پذیرش نیست. برای اثبات این ادعا باید جایی را نشان دهید که خدا به تشکیل سازمانهای خاصی برای حکومت امر کرده باشد و روابط و مسوولیتهای هریک را شرح داده باشد. این روشهای حکومت مانند دموکراسی همگی ساخته‌ی اندیشه‌ی انسان است و در هرزمان برای رشد و بهبودی نیازمند نقد است. (655261) (moderator7)
 
متین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۶:۲۷:۰۳
با سلام
من مایلم به این بحث از دید سیستمی و مهندسی بپردازم
در حوزه مهندسی براساس تئوری و نظریه ها ، سیستمی طراحی و پس از شبیه سازهای گوناگون پیاده سازی می شود، مادامی که سیستم پیاده سازی و عملیاتی نشده کارایی این سیستم در حوزه نظری وتئوری برسی ونقد می شود مانند سیستم یک هواپیما که تا زمانی که این هواپیما پرواز نکرده است مدافعین و طراحان سیستم بر اساس تئورها ی منطقی از عملکرد سیستم دفاع می کنند .
اما به محض اینکه این هواپیما پرواز کرد ملاک کارایی این سیستم دیگر تئوری نیست بلکه نتیجه حاصل از پرواز ، کارایی سیستم را نشان می دهد

در مورد نظام سیاسی هم همین موضوع صادق است ، ما دیروز جشن 33 سالگی نظام اسلامی را چشن گرفتیم یعنی هم کارکردهای کوتاه مدت و هم دراز مدت را جهت داوری از کارکرد سیستم در اختیار داریم که می توانیم بر اساس این کارکردها سیستم را نقد کنیم. متاسفانه هنوز ما بجای داوری بر عملکرد سیستم سیاسی طوری مباحث نظری را مطرح می کنیم که گویا هنوز این سیستم به اجرا در نیامده و در حوزه نظر از قابلیت های خود تعریف و دفاع می کند.

اگر واکنش مسئولین را به کارکرد سیستم و مسکلات موجود در طول این سالها بررسی کنیم :
1- بعضا منکر هر گونه مشکلی شده ه اند
2- مشکل را متوجه خارج از سیستم دانسته و اجزای سیستم را مبرا از هر گونه خطا و اشتباه عنوان کرده اند
3- مشکلات را متوجه بحش های جزئی تر سیستم دانسته و اجزای اصلی را مبرا از هرگونه خطا می دانند
برحوردهای دو گروه اول اصولا منکر مشکلی هستند و ترجیح می دهند صورت مسئله را پاک کنند و بجای آن به دفاع تئوریک و نظری بپردازند اما گروه سوم وجود مشکل در کارایی سیستم را تایید میکنند ولی با میان آوردن خط قزمزها باعث می شوند که عیب یابی بدرستی انجام نگرفته و هر بخشی تلاش کند و خود را در محدوده قرمز وارد کرده و از نقد رها یی یافته و حاشیه امن پیدا کند

اامید است که با میدان دادن به اینگونه مباحث نظام اسلامی کاراتر و پویاتر شود (655282) (moderator7)
 
علی بوستانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۶:۳۳:۲۸
با سلام
از آقای دکتر زاهد بسیار تشکر میکنم که این بحث را مطرح نمودند هرچند که بحث ایشان یک بحث آرمانیست ولی همینکه مشارکت افراد را بر انگیخته موجب برکاتیست که حق بحث را ادا میکند.
جناب دکتر زاهد پاسخ شما به ناشناس بیش ازآنکه مستدل باشد مغالطه بود. اگر ناشناس میگوید وضعیت شورای نگهبان و مجلس خبرگان یک لوپ است بدین معنی است که رهبری اعضاء شورای نگهبان را انتخاب و منصوب مینماید، شورای نگهبان تعین صلاحیت نمایندگان مجلس خبرگان را تائید میکند یعنی در حقیقت شورای نگهبان تعین کننده جو حاکم بر مجلس خبرگان است و این مجلس خبرگان رهبری را انتخاب میکنند. خوب این یک لوپ بسته است که همیشه گردش آن بریک پاشنه میباشد جنابعالی میفرمائید چون افراد آن عوض میشوند پس این لوپ نیست در حالیکه این پاسخ مغالطه ای بیش نیست (655296) (moderator7)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۶:۵۶:۲۵
بسمه تعالی
بحثهایی از این قبیل در جامعه جریان دارد ولی پاسخی درخور نمی یابند.از سایت وزین الف و دوستانی که مطالعه بیشتری دارند درخواست می گردد به صورت جامع پاسخ اینگونه شبهات دوست ناشناسمان و موارد مشابه دیگر را بدهند. متاسفانه مدت زیادی است که به جای پاسخهای عالمانه و معقول به شبهات نسل جوان و غیر آنها ، فقط شعار و حداکثر چماق تکفیر را می بینیم و قطعا حفظ نظام مقدس اسلامیمان صرفا با همان سیره رسول الله(ص) و ائمه اطهار(ع) و دادن پاسخ منطقی به شبهات میسر می گردد و ای کاش بزرگانی مثل شهید مطهری و شهید بهشتی و شهید مفتح و شهید باهنر و دیگر عزیزان در قید حیات بودند تا ضمن ارائه نظرات مورد نیاز جدید پاسخ مناسب به این موارد و موارد مشابه بدهند. از آقای دکتر نیز با پیشینه ای که از خود ذکر کرده اند توقع بیشتری می رود و این پاسخها واقعا پاسخ نبود. (655375) (moderator7)
 
Sweden
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۷:۰۴:۰۸
من یک سوال خیلی ساده از آقای زاهد دارم ، اساسا مصداق های انتقاد پذیری را در طول انقلاب برای ما بیان کنید ،خوسوان برای ما روشن کنید آیا میشود به ولی فقیه نقد دشت و آن را بیان کرد و پاسخ آن را گرفت ؟ لطفآ مصداق بیان کنید (655411) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۷:۳۸:۵۰
سوالات کاملا واضح است و بخش اعظمی از اعتراضات بوجود آمده در همین راستاست. به نظر من اگر سایت الف به این سوالات منطفی و واقع بینانه و آکادمیک پاسخ دهد و برای مخاطبان خود احترام قائل باشد و پاسخهایش البته نه از نوع پاسخهایی که جناب ابیانه در مورد اعتراضات سال 88 دادندباشد بسیار تاثیر گذار خواهد بود . سوالات کاملا واضح است:
1- وجود دور تسلسل در انتحاب خبرگان رهبری چرا وجود دارد . آیا این با نفس نظارت فاصله ندارد؟
2- آیا در نظام اسلامی اعتقادی برنظارت برعملکرد رهبری وجود دارد ؟ اگر دارد این نظارت برعهده چه کسی و یا کسانی است. طبق قانون اساسی برعهده خبرگان است اما رئیس و نواب رئیس و اعضای حبرگان می گویند کار آنها کشف رهبر است نه نظارت بر رهبر. پاسخ چیست؟
3- ایا بر اساس نئوری ولایت فقیه اصلا می توان از ولی فقیه سوال و پرسش کرد؟ ؟آیا ولی فقیه را می توان استیضاح کرد؟اگر ولی فقیه حاکم برهمه چیز است آیا کسی جرات می کند از ولی فقیه سوال کند؟ پس امر به معروف و نهی از منکر برای چه کسی است ؟ حاکمان یا حکومت شوندگان؟
4- دایره دخالت ولی فقیه و رهبری تا کجاست؟ دو نظزیه وجود دارد . نظریه ای که براساس قانون اساسی بیان می شود دایره دخالت دهبر در امور را در اصول قانون اساسی مثل اصل 110 مشخص کرده است.یعنی رهبری نظام اسلامی را ، در چهارچوب قانون فبول دارد. اما نظریه دوم نظریه ایست که رهبر نظام اسلامی را تام الاختیار دانسنه و دخالت در تمام امور را از شئون حاکم ( ولی فقیه ) می داند. اگر نظریه دوم را بپذیریم پس اصل نظارت بررهبر چه میشود؟
5- اگر قرار باشد که نحوه نظارتی که شورای نگهبان در حال حاضر دارد را بپذیریم آیا این همان دخالت بر رای و نظر مردم نیست؟ آیا این همان ادامه نظریه ای نیست که میگوید در نظام اسلامی کسی نباید از حاکم سوال کند.؟ پس برای جلوگیری از مورد سوال واقع شدن، کسانی را انتخاب می کند که اورا مورد پرسش قرار ندهند. بنابراین حاکم با دخالت در انتخاب نمایندگان چه مجلس شورا و چه مجلس خبرگان عملا و درواقع افراد مورد نظر را خود انتخاب کرده فقط نظر مردم را برای این که زینتی به داستان داده باشد را در یک انتخاب فرمایشی و از قبل مشخص شده می پرسد. حال فرق نمی کند الف برود در مجلس یا فرد ب برود . هردو در واقع یک نفر هستند که اولا جرات بیان نظر از آنها سلب شده است دوما اصلا اعتفادی به نظارت برعملکرد حاکم ندارد. این همان وضعیتی است که در مجلس خبرگان فعلی وجود دارد چرا که آقایان معتقد به عدم نظارت برولی فقیه هستند.
6-آنچه که باعث بوجود آمدن حوادث سال 88 شد بخشی از آن مربوط به همین دیدگاهی است که نویسنده محترم داشتند. چرا که شورای نگهبان را فاقد پایگاه و جایگاه حزبی می داند و معتفد است که اعضای آن دیانت خود را به دنیای خود نمی قروشند. در این دیدگاه داور می تواند بی طرف باشد اما می تواند علنا و رسما از یک کاندیدا و داوطلب حمایت کند. از 12 عضو داوری که باید بی طرفی خود را حفظ کنند 7 نفر آنها علنا از یک کاندیدا خمایت می کنند آنگاه از معترضین می خواهند که به قانون تن دهند و به همین ناظرینی که باید بی طرف باشتد اما رسما خود یک طرف قضیه هستند برای حل مشکل مزاجعه کنند. این ارجاع را رهبری نظام می دهد. حال اگر بخشی ار مردم به این وضعیت اعتراض داشته باشند که داور بی طرف نیست نقش حاکم و رهبر در اینجا چیست؟ چه کسی بی قانونی کرده است؟ معترضین یا ناظرین و داورانی که عدالت بی طرفی خود را از دست داده اند اما چون اعتقاد براین است که آنها دین خود را بردنیایشان نخواهند فزوخت باید به آنها اعتماد کرد؟ این داوران از لحاظ قانون نماینده رهبرهستند آیا می توان پذیرفت که رهبر نباید به این افراد تذکر دهد و در دور بعدی آنها را از مقام حود خلع کند؟ وفتی داوران بی طرفی خود را رعایت نکنند و بحشی از مردم همچنان بر این مسئله اعتراض داشته باشند و رهبر بدون توجه به این اعتراضات دوباره همان افراد را بعنوان داور انتخاب کند چه کسی باید به ایشان یادآورشود که این کار انجام نگیرد بهتر است؟ در این جا نفش مجلس خبرگان چیست؟ از دید خبرگان آنها نظارتی برعملکرد رهبر ندارند اما کارشان کشف رهبر است!.بنابراین تکلیف چیست؟
از این دست سوالات بسیار است. حال که سایت الف این فضا را باز کرده است لطفا فضا را باز بگذارید تا مباحث روشنگری گردد. با سانسور مشکلی حل نمی شود. (655496) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۸:۳۵:۲۹
اگر چه نقد خوب است و در دوره های قبلی ریاست جمهوری کسی جرات نقد هیچ یک از سیاست های دولت را نداشت و با تمام مشکلاتی دولت فعلی که واقعا عدالت را در تقسیم بودجه عمرانی هرگز رعایت نکرد ولی این دولت احمدی نژاد رویایی ترین دولت بعد از انقلاب ایران است که همه اشرافیت مدرن دست به دست هم دادند تا این دولت را تضعیف کنند غرت گران بیتالمال که دستشان قطع شده همه جور انگ و تهدت را به این دولت می زنند که به گواه تاریخ و وجدان بیدار میلیونها ایرانی دولت رویایی ایرانیهاست هر گونه انتقام گیری اشرافیت از این دولت در جلوی ملت گناه نابخشودنی خواهد بود دوست و دشمن احمدی نژاد بر سر یک کلمه متفق اند احمدی نژاد دزد نیست و بر همه مومنین واجب است از کار های مثبت دولت حمایت کنند (655639) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۸:۲۹:۱۲
بر همه چه مومن چه غیر مومن واجبه با چشم باز بر کار دولت نظارت کنند (656466) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۷ ۱۷:۰۸:۵۶
و باید اضافه کنید که برخی اوقات انتقاد کنند (660885) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۷:۵۰:۱۲
اصلا اینجا کی بحث احمدی نژاد کرده؟ خواب دیدی خیر باشه، در ضمن شاید برای شما این دولت آرمانی باشه، قید ارمانی فقط برای شما صحیح است به صورت مطلق از آن استفاده نکنید، لابد شما کارگران و کارمندان و مردمی که زیر بار مشکلات کمرشان خم شده را جزء دسته ی اشراف می دانید (657488) (moderator19)
 
nashenas
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۸:۵۲:۵۳
سلام هرچند میدانم آقای دکتر زاهد نگاهی ایده آل به نظام اسلامی دارد اما وقتی بحث علمی است باید تمام احتمالات را باهم ببینیم مثلا ببینیم آیا با مکانیزم فعلی که مورد بحث است امکان حق کشی نیست مثلا آقایی حرفی بزند وبه مذاق حاکمان خوش نباشد آیا از دم تیغ نظارت شورای نگهبان فیلتر نمیشود.... راستی ببینید چه برسر هاشمی که شناسنامه انقلاب است آورده اند به راحتی به ایشان یه صورت برنامه ریزی شده توهین میکنند.... یا به سردارعلایی که بعضی ها در زمانی که ایشان در جبهه ها جانفشانی میکرد به دنیا نیامده یا بچه بودندچه توهینها که به اسم ولایت مداری به خانواده اش نثار نکردند .... نقدهای دلسوزانه فرزند شهید مطهری را برنمی تابند چه رسدبه ما که آزادانه بخواهیم ا نقد کنیم آقای دکتر زاهد خبری از روزنامه روزگار ندارند که با تیتر درشت عکس برادر آقای رییس جمهور قبلی (سید محمد خاتمی) ومطالبی از نظر اصلاح طلبها را درج کرد وتوقیف شداصلا آیا اصلاح طلبها میتوانند به راحتی از امکان روزنامه وصدا وسیما برخوردارباشند اصلا آیا مراجع تقلید میتوانند براحتی نظراتشان را ابراز نمایند وهرچند مقام معظم رهبری مرتب تاکید دارندکه فضای نقد وبحث بار باشد و همه سعه صدر داشته باشند ولی آیا در عمل کارگزاران نظام به حرف ایشان عمل میکنندیا خلاف آن را اجرا میکنند همین الان که من اینهارا مینویسم خدامیداند که به جز بالندگی اسلام وایران وجکومت اسلامی که باید الگوی تمام مردم دنیاباشددغدغه ای ندارم میدانم که میشود نظامی داشته باشیم که در آن آزادی بیان باشدوامر به معروف وابراز نظر با ضرب وشتم پاسخ داده نشودمیدانم که مقام معظم رهبری هم همین دغدغه را دارند ولی همه مسئولین این دیدگاه را ندارند.مقام معظم رهبری هم فقط یک نفر است وشایداز وضعیت فعلی هم نگران باشند ولی بعضی ها اعمال خود را منتسب میکنند به ایشان واین بزرگترین خیانت به ایشان است به امید ایرانی آباد وآزاد که همه مانند یک خانواده بزرگ وبا شرایط مساوی وامکانات مساوی با تحمل بالا وسعه صدر بالا بدون انگ چسباندن به هم زندگی کنیممانند روزهای اول انقلاب که همه همدل بودیم - (655674) (moderator7)
 
هومن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۹:۰۸:۲۵
اینکه برای دفاع از سیستم موجود ان را الهی بخوانیم و ارجاع به قران و حدود الهی را منشا حکومت ...به خودی خود در نقدر را بسته و تمام کسانی را که منتقد هستند را مستجب مجازات می دانیم .به نظر بنده انتقاد در این حالت با واکنش های تندی مواجه شده و حتی اتهام خروج از دین و مقابله با اسلام را باعث می شود . (655708) (moderator7)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۹:۱۷:۴۹
بسمه تعالي
با تشكر از الف كه از فضاي ايجاد شده حسن استفاده را نموده و سوالات اين ناشناس محترم را طرح كرده است.
اما جناب آقاي دكتر زاهد پاسخ شما از آن روي كه در واقع پاسخ نبود سخنان ناشناس محترم را تائيد مي كرد. و اكنون از اين ناشناس كم بضاعت ولي دردمند نيز چندي بشنويد.
از جملاتي از خود شما آغاز مي كنم.

"نظام اسلامي مبتني بر آراء الهي است و نظام كمونيستي را انسان ها تدوين نموده اند"
"براي مثال تا نظام بانكداريِ منطبق بر اسلام طراحي نشود جامعه از اثرات ربا در امان نيست."
"در مورد نقش مردم در نظام اسلامي بايد گفت كه اين نظام بر اساس خواست مردم تأسيس مي شود و بر اساس خواست آنان تداوم مي يابد."
"كساني كه زماني كاملاً مورد اعتماد بوده اند، هم اكنون به علت عملكرد خودشان، ديگر مورد اعتماد عمومي قلمداد نمي شوند."

من نزديك 5 سال كارم مبارزه سياسي و ايدئولوژيكي با گروهاي مخالف مثل فدائيان و منافقين وغيرو بوده است. اكنون كه نوشته هاي شما را خواندم ديدم مثل حرفهاي خودم در 30 سال پيش است. البته سخنان زيبائي است . و اميد وارم جوانان ما كه قبلا اين مطالب را نشنيده اند توجه كرده و باور كنند.
ولي يك تفاوت ديگر بجز فاصله زماني بين من و شما و جود دارد. من به صحبتهايم در آن زمان ايمان داشتم و فكر مي كردم اينگونه شود. و تو نمي دانم به اين گفته ها اطمينان داشته باشي يا حد اقل مطمئن باشي كه شدني است (به دست بشر دو پا). و بگذار راحتت كنم نمي شود.
مثال از خودت، مي فرمائيد:
"نظام اسلامي مبتني بر آراء الهي است و نظام كمونيستي را انسان ها تدوين نموده اند"
خوب نظام اسلامي را هم انسانها . آرائ الهي كه شما بيان كرديد از ناحيه خدا به مردم القائ مي شود يا از ناحيه علما؟ طبعا از ناحيه علما است. اما بين علما اختلاف نظر(حداقل) است. پس بايد يا نظر مردم را بپرسيم كه كدامين نظر علما را قبول دارند. كه در اين صورت مي شود همان نظر مردم (همان است كه امام مي گفت ميزان راي ملت است). يا بايد بين علما از كانالهائي حكم شود يا تصميم بگيرند، كه مي شود همين كه اكنون هست (خبرگان و دور و تسلسل) يا شديد تر از آن نظر آقايان مثل آيتا.. مصب...
يعني آخر كار برادرم حتي راي و حكم خدائي را وقتي مي خواهي اجرائي كني بايد راي انسانها را ببيني. در غير اين صورت هر چيز ديگري كه بگوئي مي شود راي راي حاكمان. چون اين حاكم است كه هميشه خود را نماينده خداجا مي زند. چون خدا كه نماينده اي ندارد (مگر در زمان امام معصوم يا پيامبران كه آنها وحي دارند ).
براي همين هم در گذشته مي گفتند شاهنشاه موهبتي است الهي و دست خدا است. يعني مردم نپرسند كه چرا او شاه شده و آن يكي نشده. پاسخ آن بود كه اين را خدا كرده. بايد رك تر بگويم كه نظام اسلامي را هم آخرش گروهي از انسانها تدوين مي كنند و گروهي از انسانها اجرا مي كنند. و اين انسانها هم مثل همه انسانهاي غير معصوم تمايلات نفساني دارند و اگر هم نداشته باشند حد اقل نظرات خودشان را مي خواهند اجرا كنند چون فكر مي كنند كه آنطور كه آنها فكر مي كنند به صلاح مردم يا كشور است. من و تو نيز از اين قاعده بيرون نيستيم.

"در مورد نقش مردم در نظام اسلامي بايد گفت كه اين نظام بر اساس خواست مردم تأسيس مي شود و بر اساس خواست آنان تداوم مي يابد. "
يعني مي فرمائيد مردم مي توانند يك وقتي بگويند ما نظام اسلامي نمي خواهيم.؟ چون تداومش هم به راي مردم بستگي دارد؟

"كساني كه زماني كاملاً مورد اعتماد بوده اند، هم اكنون به علت عملكرد خودشان، ديگر مورد اعتماد عمومي قلمداد نمي شوند. "
اين جمله شما حقيقتا بيشتر به سخنراني هاي روز ... مي خورد تا مقاله اي علمي. آيا واقعا از ديد گاه شما آقاي آيت الل... حتي در زمان مرگ از چشم مردم افتاده بود؟ (كاري با درستي و نادرستي سياستهاي اجراعي ايشان ندارم صرفا اعتماد عمومي را مي گويم)
و يا فكر مي كنيد مثلا آقاي آيت.. ها... تا قبل از انتخابات 88 در اعتماد عمو مي بود و و بعد از آن از اعتماد عمومي خارج شد؟ ( يادتان باشد اعتماد عمومي با اعتماد رسانه هائي كه پخش مي شوند ممكن است متفاوت باشد)
اما شواهدي است كه گوياي مطلبي غير از آن است.
اساسا به همين علت بود كه آقاي احمدي نژاد كه اتفاقا با هوش و زرنگ هستند استفاده كرد و در مناظره هاي تلويزيوني نقش مخالف خواني را بعهده گرفت و تمام 30 سال انقلاب را زير سوال برد و مخصوصا به كساني كه همه او را بعنوان پايه بزرگ نظام مي دانستند حمله كرد و او و خانواده اش را دزد خواند و راي آورد. البته ديگران هم مي دانستند او چرا اين كار را كرده . اگر غير از اين بود پدش را در مي آوردند.
اما حالا شما مي فرمائيد آن مرد كه روزي ستون انقلاب بود از اعتماد عمومي خارج شده؟ برعكس اگر در بولتنهاي سري نگاه كنيد حالا ديگر طرفدار بيشتري دارد. ( من البته نمي گويم اين طرفدار بيشتر يا كمتر دلالت بر حقيقت كند. خوبي و بدي يك مقوله اي جدا از اعتماد عمومي است)
كار به جائي رسيده كه احمدي نژاد به يكي ديگر از ستونهاي انقلاب مدعي شده بود كه طرفداري ايشان در انتخابات از آرائ او كاسته است. و او مي توانسته آراي بيشتري داشته باشد.
متاسفانه واقعيتهائي و جود دارد كه بايستي مورد بررسي و آسيب شناسي جدي قرار گيرد. وگرنه چون كبك سر در برف نمي توانيم واقعيت بيروني را تغيير دهيم.

"براي مثال تا نظام بانكداريِ منطبق بر اسلام طراحي نشود جامعه از اثرات ربا در امان نيست."
مي دانيد كه بنا به نظر مجريان، نظام بانكداري ما مبتني بر بدون ربا و نه تنها اسلامي است بلكه مقدس هم هست. ( وقتي گفته شود مقدس يعني هر گونه چون و چرا بر آن گناه و موجب مكافات است)
برادر جان دكتر عزيز ما با اين سخنان دست متخصصين علم اقتصاد را به بهانه اينكه اين امورات يك موضوع اسلامي است و نه علمي، از اقتصاد كشور كوتاه كرديم. بعد علماي اسلامي نيز كه از اقتصاد نمي دانستند در برابر شيادان كم آوردند. و نتيجه آن شد كه اقتصاد كشور را اكنون مي بينيد. اگر فكر مي كنيد اين اقتصاد اسلامي است خوب باشد حرف شما درست است. ولي من دامن دين مبين ( بويژه اسلام)را از اين اقتصاد موجود و رايج در كشور منزه مي دانم.
به همين دليل است كه حالا بعد از 30 سال من نظرم را تغيير داده و من حالا فكر مي كنم بانكداري يك امري است مبتني بر تجربيات علمي و اقتصادي بشر اما بايد نسبت به قوانين آن علماي ديني نظارت كرده و سحه بگذارند كه از احكام و واجبات و محرمات دين خارج نشود و با دين مخالفت نداشته باشد.
در پايان آرزوي موفقيت از خداي را براي شما راداشته و اميد وارم اگر سايت محترم الف اين نوشتار را بر سايت نمي گذارد به نويسنده محترم مقاله برساند. 23/11/90 (655726) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۱۹:۵۷:۴۲
من ایراد آقای ناشناس و جواب آقای دکتر زاهد را خواندم جواب دکتر را در بالا دادند ولی من از یک چیز متحیرم و ان حرکتهای عجیب ژورنالیستی است که انتقاد را بی اهمیت نشان دهند
در این مورد من هر قدر بالا پایین کردم اندازه گرفتم و..نفهمیده کجای پاسخ و نظر آقای ناشتاس کوتاه است؟ (655807) (moderator7)
 
علی
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۲۰:۳۰:۰۶
استقلال ؛ آزادی ،جمهوری اسلامی...این شعار مردم بود و امام(س) هم به خواست مردم؛ نظام جمهوری اسلامی را جایگزین نظام موروثی کردند...و حتی فرمودند نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر...متاسفانه سخنان امام(س) در این موارد زیاد منتشر نشده است در واقع امام در مملکت خودش غریب است! (655869) (moderator7)
 
جانباز
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۲۰:۳۷:۰۷
اقای دکتر شما هم مثل دیگر اقا یان یک مدل جواب کوتاه و تند بسنته میکنید که از زیر جواب دادن درست تفره میرویداین جواب نیست که به نسل جوان میدهید (655875) (moderator7)
 
ابرار
United Kingdom
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۲۱:۰۱:۵۴
نکته اساسی این است که در واقع
نه افرادی که افکار و اعتقادات سیاسی و مذهبی دکتر زاهد و امثلهم برایشان شعار گونه مینماید مقصرند و نه افرادی مانند دکتر زاهد . چرا که در واقع هر دو گروه در فضایی عمیق و خالی سخن میگویند. بدون گوش دادن به طرف مقابل در جهت درک افکار و در واقع خواست های او .
چطور ؟
افرادی مانند جناب دکتر زاهد باید بجای توضیح و توجیه و اثبات راست و صحیح بودن اعتقادات سیاسی خود توجه داشته باشند که طرف مقابل در این دعوای سیاسی به دنبال چیست در واقع چه خواسته ای دارد .
خواسته آنها به اعتقاد خودشان این است که چرا مسولین در کشور به آنان و حرف و خواسته هایشان ظاهرا توجهی ندارند و خلاصه همه چیز را توجیه میکنند . به جای اینکه حرفی بزنند و یا کاری بکنند که عملا نشان بدهد در کشور تنبیه ای برای قانون شکن وجود دارد . خلاصه عدالت از دید آنها عملا موجود است.

به همین جهت هم هست که به نظر طرف مقابل در نبود تنبیه بازی کن خطا کار . لطفا دقت بفرمایید . تنبیه . بلی تنبیه . بازی کن خطا کار . طرف مقابل داور را مقصر میشمارد . آنهم به بجای مقصر شناختن بازی کن خطا کار .

چون به نظر آنها داور باید بازی کن خطا کار را تنبیه مینمود و لا غیر . مثلا کارت زرد یا اخطار یا قرمز میداد یا او را از بازی بیرون مینمود و این کار را نکرده است .
در حقیقت آنها به دنبال تنبیه بازی کن به نظر آنها خاطی هستند . اجرای عدالت به نظر خودشان .
برای طرف مقابل مهم هم نیست که با چه نظریه و از چه منبعی و با چه مجوزی و با چه بهایی این تنبیه و مثلا اجرای عدالت محقق میشود .
همین .

البته اداره هر بازی از روی نیمکت های تماشاچیان و احساسی با مسائل برخورد نمودن بسیار آسان است . بد تر اینکه چون به آنها گفته میشود احساسی برخورد میکنند بیشتر عصبانی میشوند و همه چیز را زیر سوال میبرند و میگویند بازی را برای داوری و اداره آن به ما یا داوری که به نظر ما عادل تر است واگذار کن .
یا قوانین دیگری وضع کن و یا بکار بگیر مانند لیبرال دمکراسی غربی یا کمونیسم یا سکولاریسم و چه و چه . هر چیزی که نهایتا به تنبیه و یا عزل بازی کن خطا کار بیانجامد . یا اساسا بازی را تعطیل کن و برو .

ابرار (655928) (moderator7)
 
محمد
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۲:۴۴:۰۸
باسلام خدمت این دوست عزیز اولا زندگی بازی نیست و اگر هم به زعم شما باشد مردم نیمکت نشین نیستند بلکه در متن این بازی هستند و آنرا با تمام وجود لمس می کنند نه تنها با احساس و احساسی بودن سخن با منطق و عقلانی بودن را باید از هر کسی پذیرفت چه آن کس دکتر باشد و یا یک فرد عادی ضمنا از سایت الف به خاطر این بحث که ذهن اکثر جوانان متفکر این مملکت را مشغول کرده تشکر می کنم (656912) (moderator19)
 
علی
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۲۲:۱۸:۳۳
راستش را بخواهید ما دجار مشکلات عجیب و غریبی شده ایم که شاید هیچوقت باور نمی کردیم پس از این همه رنجها و زحمتها و فداکاریهاکه بعد از انقلاب برای رسیدن به دنیا وآخرت بهتر و الگو شدن برای سایر مسلمانان وغیر مسلمانان کشیده ا یم دوباره برگردیم به جایی که باید روی بسیاری از بدیهیات بحث کنیم.
موضوع قدرت طلبی و دنیاطلبی وتوجیه اقدامات ناصحیح بسیاری از قدرتمدارن چه با حسن نیت و چه سو نیت کار را به جایی رسانده که به جای رسیدن به جامعه ای که بوی خواسته هامان را بدهد ما را اسیر ایده های کودکانه کرده است.واقعیت این است که نظارت اجتماعی بر قدرت و قدرتمدارن را از دست داده ایم ،در مورد رعایت عدالت در محاکم و محبسها نگرانی جدی در جامعه ایجاد کرده ایم، حفظ احترام پیشکسوتها را به بهانه های سیاسی به گوشه ای افکنده ایم ،حق بیان آزادانه بدون ترس از عواقب آن را حتی برای بزرگان کشور و نظام مخدوش کرده ایم و بسیاری نکات که همه کم و بیش از آن آگاهیم و با شعار های دلخوشکنک قابل رفع و رجوع نیستند.اینجاست که باید گفت:از دیو و دد ملولم و انسانم آرزوست!
ممکن است چند صباحی بتوان مردم عادی را با توجیه مشکلات و دردسرهایی که کشورهای صاحب قدرت برای ما ایجاد میکنند قانع نمود ولی واضح و آشکار است که از این هیزم آبی گرم نخواهد شد و این امور فقط به درد تبلیغات سیاسی و در دست نگه داشتن قدرت در کوتاه مدت میخورد.بدون نظارت بر مراکز قدرت و ثروت و بدون همراهی بزرگان دینی و سیاسی امکان رسیدن به شرایط بهتر را نخواهیم داشت و برایم عجیب است که چطور آقای دکتر زاهد اینطور ساده از کنار موضوع اصلی می گذرد و وضع موجود را توجیه میکند!! (656056) (moderator7)
 
ناشناس
Germany
۱۳۹۰-۱۱-۲۳ ۲۲:۲۲:۴۰
با سلام و تشكر از بابت ارايه اين مطالب.
يك نكته جالب: پاسخ هاي نويسنده مقاله به نقد آقاي ناشناس نشان مي دهد كه خود ايشان نيز از نقد مطلب خودشان چندان خوشحال نيستند. بعد ايشان چطور معنقدند كه بايد مسئولان نظام را نقد كرد؟ البته همه انسان ها در برابر انتقاد معمولاً واكنش نشان مي دهند. اما چه بهتر بود ايشان به جاي طفره رفتن اگر جايي نتيجه اي اشتباه مي نويسند با شجاعت نقد نويسنده ناشناس را وارد بدانند.

با اررزوي موفقيت براي كشور خوب و مردم خوبمان (656062) (moderator7)
 
ح.ح
Canada
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۰:۴۲:۴۷
با سلام

این نوشته هایی که مابین آقای دکتر زاهد و این دوست عزیز مطرح شده بود خیلی جالب بود و جالبتر اینکه شایت الف هم آن را به نمایش گذاشته.

بهرحال از نظر من خیلی چیزها جای سوال و بررسی دارد.

مهمترین چیزی که من فکر می کنم به تمام بزرگان نظام اجازه خیلی کارها را داده این هست که خودشون را الهی و منصوب از جانب خداوند در روی زمین می دانند.

پس بهتره اول این قضیه حل بشه تا به چیزهای دیگه بشه رسیدگی کرد.

در ضمن در نظام سیاسی که چندین مجلس برای نظارت وجود دارد و نهایتا هم توسط یک نفر خاص کنترل می شوند، بیش از این نمی شود متوقع بود.

با تشکر و لطفا فیلتر نفرمایید. (656279) (moderator7)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۰:۴۶:۱۱
سلام
سوالات آقای ناشناس ازنظر ینده واضح می رسیدند.
لازم می دونم چند مسئله را بیان بکنم:
1. ما اصل را براین می گذاریم که همه ی این مسائل آقای دکتر درست اما ؛
آیا مسئولین مملکت ما تابحال کسی دیده که به اشتیاه خود اعتراف کننند؟؟؟
مثال می زنم شما بحران اقتصادی غرب را ببینید ،رسانه های ما هی دم از فروپاشی نظام لیبرال دموکراسی غربی می زنند شما ها چقدر به این فروپاشی معتقدید؟؟؟من که فکر نمی کنم حداقل حالا حالاها غرب فرو بریزد.
از جمله دلایل آن این است که در غرب مسئولین مملکتی بحران پیش رو را پذیرفته اند صورت مسئله برای آنها روشن شد سپس در پی حل آن بر می آیند به عنوان مثال همین استعفای برلوسکنی رو ببینید در همین راستاست.اما تو جامعه ی ما 3 هزار میلیارد (یارانه ی یک ماه 70 میلیون ایرانی)نیست می شود اونوقت هنوز مسئولین ما هیچ جوابی به مردم نداده اند که انصافا قانع کننده باشد
2. چرا کسی انتقاد می کند انتقادش به چیز دیگری تعبیر می شود؟؟؟؟؟

3. فلسفه ی هر حکومت چیست؟؟؟؟ آیا باید جزء، نشان دادن مسیر درست به عوام مردم چیز دیگری باشد؟؟
و... (656281) (moderator7)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۳:۲۶:۲۷
سلام
واقعا از جواب اقای دکتر مایوس شدم بجای استدلال باز یک سری شعار تحویل ما دادند اخر چه کسی میگوید انچه را که بعضی از اقایان تحویل ما میدهند اسلام است این لفظ اسلامی تازه مایه گرفتاری شده روی هرچه اسم اسلامی میگذارند و هرکس تا انتقاد میکند او را به بیدینی متهم میکنند تازه اگر او را ملحد ننامند در طول تاریخ کم ندیده ایم از بزرگان را که از طرف اسلام شناسان دیکر متهم به کفر و الحاد شده اند ملا صدرا یکی از آنان است توصیه به مطالعه لینک زیرنیز میکنم http://www.tabnak.ir/fa/news/226016/%D8%A7%DA%AF%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%A2%D9%86-%D9%84%D8%AD%D8%B8%D9%87-%D8%B1%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%B7%D9%87%D8%B1%DB%8C-%D8%B9%DA%A9%D8%B3-%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA%D9%87-%D8%A8%D9%88%D8%AF-
حالا تکلیف چیست رسانه ها که در اختیار اسلام شناسان قدیمی مثل آقای دکتر و بعضی آیات عظام است و بعد تازه آقای دکتر رحیمی خطاب به آقای دکتر توکلی گلایه میکند که شما با سو استفتده از امکانات رسانه ای به من تهمت میزنید فعتبرو یا اولی الابصار
پس نظریه های جدید در کدام مجال باید عرضه شود یعنی حال که در قرن بیستم هستیم تازه بدلیل در اختیار نداشتن امکان عرضه نظرات باید در جا بزنیم خلاصه هر جا را که مینگریم به یک دور باطل میرسیم و از سیستم و مکانیزم نظارت واقعی خبری نیست و تنها به تقوی ظاهری افراد اتکا داریم بدتر از همه اینکه بسیاری از دست اندرکاران بظاهر متدین ما انچه را که ریش تراشیده ها نیز انجام نمیدادند کردند و هم خود را مفتضح کردند و هم نظام گزینشی ما را زیر سوال بردند
چند سال قبل مرکز پژوهشها سیستم نظارتی در آمریکا را بهترین در دنیا معرفی کرد اما دریغ از کوچکترین توجه و الگو برداری
در نظام غرب در بسیاری از موارد افراد فقط از ترس نظارت و قانون درستکارند و اصلا تقوی ملاک گزینش نیست ولی خدا وکیلی در کدام نظام غربی ۳ میلیارد دلار اختلاس شده؟
من فکر میکنم با تمسک به تمام اصول قانون اساسی و توجه به کلیه حقوق مردم مصرح در آن بتوان به مسیر درستی قدم گذاشت در آینده میتوان آن عده از اصولی که بر خلاف حقوق مردم و یا تضاد با بندهای دیگر آن است اصلاح نمود
در پایان همه دوستان را به مطالعه مجدد قانون اساسی توصیه مینمایم (656351) (moderator7)
 
یاسر
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۳:۲۸:۱۴
بند 2 و 4 نظر ناشناس در مورد شورای نگهبان شاید بشه گفت داغ ترین بحث این روزهاست.

جناب زاهد در جواب ناشناس به طور کلی اشاره کردند که نظام ما الهی است و نه انسانی !

من سوالی دارم و اگر جوابی بر ان یافتید دکتر زاهد عزیز مشتاق هستم و سر تا پا گوش

سوال بنده اینه که مگردر عربستان و صدر اسلام حضرت محمد(ص) در نظام الهی نبودند؟!

مگر در همین نظام نبود که بعد از وفات حضرت محمد (ص) ابوبکر و عمر و عثمان و .. به رهبری رسیدند؟!

پس اینکه جامعه ما الهی است و نیازی به نقد نیست و .. با توجه به اینکه حداقل از جامعه عربستان و عراق ان روزها الهی تر نیست(به دلیل بودن حضرت محمد و اهل بیت او در قید حیات و راهنمایی کردن مردم) نظریه شما رد میشه ... (656353) (moderator7)
 
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۶:۱۲:۰۰
متاسفانه برخی از مسئولان برای حفظ موقعیت شان و یا از ترس از دست دادن موقعیت شان مبادرت به رواج ادبیات چاپلوسی نزد مقامات حکومتی میکنند که گمان میبرند ممکن است مورد خوشایند آنان قرار گیرد. بدیهیست منظور احترام معمول نیست بلکه زیاده روی در موضوع است. حتی بعضی از عبارات و کلمات یاد اور فضای چنین وضعی در قبل از انقلاب است.
مانند "منویات" " داهیانه " "معظم له " ... (656378) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۹:۱۰:۳۸
انقلاب اسلامي ظرفيت اصلاح خود را دارد و شايد در سال هاي آتي تغييراتي در قانون اساسي ايجاد شود كه چنين شبهاتي برطرف شود (656523) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۹:۱۱:۲۳
شرط پوييايي هر انقلابي تغيير پيوسته و مثبت ان است (656524) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۹:۱۲:۵۰
آيا اگر شوراي نگهبان اعضاي بيشتري داشته باشد و مستقيما توسط مردم انتخاب گردد همه اين شبهات برطرف نمي شود؟؟؟؟؟؟؟؟ (656527) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۹:۱۵:۰۱
هر عالمي كتاب يم ينويسد در چاپ هاي بعدي دوبارهان را ويرايش مي كند چون ديدگاه هاش بهبود پيدا مي كند بطور مشابه شايداگر همان اعضاي قانون اساسي امروز دوباره در مورد همين قانون بحث كنند كلي ويرايش انجام دهند (656529) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۵ ۱۴:۵۴:۵۷
به روز شدن کاملا عادی و طبیعی و پسندیده است (658642) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۹:۲۱:۵۷
با همه نقاط ضعف و قوت بحث بايد از آقاي دكتر تشكر كرد كه وارد اين بحث شده است و شايد با بررسي سوالات و نظرات مطرح شده در آينده كتاب يا مقاله مناسبي تهيه كنند
در هر صورت اين اقدام را بايد به فال نيك گرفت (656546) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۹:۲۳:۲۶
اين چنين مباحثي جالبي فقط در چند ماه مانده به انتخابات مطرح مي شود و بعد از انتخابات ديده نمي شود (656551) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۵ ۱۴:۵۴:۲۵
اتفاقا به نظر من حداقل در این سایت سال قبل و قبل از آن هم مطرح بود
البته برای شماها هر کاری کنند باز هم بهانه دارید (658638) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۹:۲۹:۱۷
بحث جالبي بود لازم شد كتاب يا مقالات دكتر را بخوانم و ببينم چه مي گويند (656568) (moderator19)
 
ح.ح
Canada
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۹:۳۰:۰۷
من برای سایت الف یک پیشنهاد داشتم.

طرح این قبیل موضوعات بسیار خوب هست. من پیشنهاد می کنم بصورت هفتگی موضوعات مختلف از قبیل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و غیره را مطرح نمایید و اجازه دهید تمام مردم از داخل و خارج نسبت به آنها اظهار نظر کنند. شما و بقیه متخصصان می توانند از نظر جامعه آگاه بشمندو این خود می تواند آغاز راهی برای درسا کردن خیلی از اشتباهات شود.

ولی اگر روزی تصمیم گرفتیت که این پیشنهاد را اجرا کنید، لطفا بدون هر گونه ملاحظه سیاسی و غیره طرح موصوع بفرمایید.

با تشکر (656572) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۹:۳۵:۴۷
اقاي دكتر مي فرماييد در ضمن در محافل علمي عرفاً براي رد يا قبول، نظريه ها را به رأي مردم نمي گذارند.
حالا اين سوال پيش مي آيد كه ايا نظريه ها را با آزمايش نمي سنجند؟
آيا نظريه فيزيكدانها را نمي آزمايند؟
در علوم مهندسي هر مدلي و هر نظريه اي فقط پس از موفقيت در آزمايشگاه مورد قبول قرار مي گيرد. (656586) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۰۹:۳۷:۰۶
آقاي دكتر نظريه ها را به راي مردم نمي گذارند اما شرايط بايد بگونه اي باشد كه حداقل انديشمندان مردمي بتوانند نظريه ها را ارزيابي و نقد كنند. آيا غير از اين است؟ (656589) (moderator19)
 
امیری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۱:۰۰:۵۳
جناب آقای دکتر زاهد .پاسختان به مطالب آن بیننده محترم منتقد ، هرگز اقناعی نبوده و بسیار بر محور کلی ، شعاری و غیرقابل اندازه گیری و ابهام امیزست ... (656724) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۱:۲۲:۲۵
دوستان خطبه 17 نهج البلاغه جوابیه خوبی برای آقای زاهد است. (656774) (moderator19)
 
صالح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۱:۴۰:۰۵
متاسفانه بنظر می آید که جناب دکتر زاهد هنوز در همان حال و هوای سال 57 هستند که سیستم در حال شکل گیری است و دانشمندان و فقها با دادن نظریات در حال ایجاد چهارچوبهای آن سیستم هستند چرا که همانگونه که خود نیز اشاره فرموده اند در محافل علمي عرفاً براي رد يا قبول، نظريه ها را به رأي مردم نمي گذارند یعنی ایشان تنها نظریه پردازی کرده اند و حالا این نظریه باید به اجرا گذاشته شود که خروجی آن مورد نقد و بررسی قرار گرفته و کم وکاستیها آن برطرف گردد حال آنکه ما جشن 33 سالگی انقلاب را برگزار کردیم و حال باید خروجی کار را نقد و بررسی کنیم . ضمنا ایشان در پاسخهای خود نیز دچار تناقضاتی هستند اینکه در جایی میفرمایند این نظام اسلامي مبتني بر آراء الهي است و در جای دیگر عنوان میکنند كه اين نظام اسلامی بر اساس خواست مردم تأسيس مي شود و بر اساس خواست آنان تداوم مي يابد به چه معنا است؟ یعنی اگر عده ای این نظام را خواستند خواسته آنان خواست خدا و اگر عده ای نیز این نظام را نخواستند مخالف رای خداوند بوده و منافق هستند اگر ایشان به چنین نظریه اعتقاد دارند که اساسا به رای الهی که نمیتوان نقدی داشت در نظامات الهی همه چیز در حد اکمل است و کمی و کاستی وجود ندارد که بتوان به آن انتقادی داشت اگر ایشان و امثال ایشان چنین نظریاتی را ترویج نمایند در صورت کم و کاستی سیستم آیا این خطر وجود ندارد که اقشار مردم کم و کاستیها را از جانب حضرت حق بدانند ضمن اینکه ترویج چنین نظریاتی تنها باعث بالا بردن هزینه نقد و عدم نقدپذیری مسئولین میشود چرا که خود را منسوبین حضرت حق خواهند پنداشت (656810) (moderator19)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۱:۴۲:۱۱
ضمن تشکر از سایت الف باید خدمت دکتر عرض کنم که بهترین جوابی که جنابعالی می توانستی به آن فرد ناشناس بدهی قبول تمام نظرات ایشان بود ... (656812) (moderator19)
 
علی بوستانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۴ ۱۴:۲۰:۳۰
با سلام
بایستی خیلی ساده باشیم که فکر کنیم این مقالات بصورت اتفاقی در یک برحه زمانی صادر میشوند. چنین بنظر میرسدآقایان دکتر زاهد و دکتر عماد افروغ و سرداراعلائی کار گزاران وجلوداران پروژه اصلاحات در مملکت هستند. با طرح چنین موضوعاتی کاملاً مشخص است که نظام اصلاحات را در تمام لایحه ها کلید زده، و چه امر مبارکیست . این موضوع خون تازه ای در رگهای دستداران انقلاب جاری خواهد کرد. مدتها بود در انتظار چنین اقدامی از سوی نظام بودیم... (657125) (moderator19)
 
ابوالقا سم
۱۳۹۰-۱۱-۳۰ ۱۲:۰۹:۲۱
جناب آقای دکتر در مورد بند(4) ... لطفا اگر ممکن است منطقی تر و با استدلال پا سخ دهید بین طرح سئوال ایشان وپاسخ شما هیچ ارتباطی برقرار نیست ضمنا آن فرد ناشناس همچین بیسوادی هم که خودش کفته نیست ... (665532) (moderator19)
 
سعادت
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۶:۰۸:۴۷
خوب بود (2852063) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
پاسخ به سوالاتی درباره نقدمسئولان در نظام اسلامی