نظر منتشر شده
۷۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 176990
آیا آثار تورمی هدفمندی، دی 90 تخلیه شده بود؟
دکتر الیاس نادران، 9 بهمن 91
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۴۵
بررسی آثار تورمی پدیده اقتصادی مهمی چون هدفمندی، از این جهت اهمیت دارد که برای سیاستگذاران می تواند راهنمای عمل مناسبی باشد(۱). مکمل این بحث، آثار تولیدی این پدیده است.

دولتیان، از جمله آقای رئیس جمهور و سنگربان اقتصادی دولت، بر این نکته اصرار دارند که آثار تورمی هدفمندی یارانه ها دی ماه 90به پایان رسیده و کاملا تخلیه شده است. استشهاد این دسته به مقایسه دو نمودار شاخص قیمت مصرف کننده است. که اولی، نقطه ای نسبت به دوازده ماه قبل و دومی دوازده ماه منتهی به هر ماه، نسبت به دوازده ماه قبل از آن می باشد. طبق نمودارهای مربوطه، تورم نقطه ای در دیماه ۸۹ برابر 15.8% و تورم دوازده ماه 10.8% بوده است. این دو رقم در دیماه نود به ترتیب برابر 20.9% و 21% می باشد. بنابر این تورم ناشی از هدفمندی کاملا تخلیه شده است! و هرگونه افزایش قیمت مصرف کننده بعد از آن به عوامل دیگری -ازجمله تحریم- منتسب می شود.

در مورد پایداری متغیرهای قیمتی در اثر شوکهایی مثل آنچه از اجرای هدفمندی رخ داد، اتفاق نظر وجود ندارد، و مطالعات تجربی، بین شش ماه تا دوسال را بر حسب اندازه شوک و شرایط اقتصادی کشورها ثبت کرده اند، برای بررسی دقیق پایداری شوک قیمتی فاز اول هدفمندی یارانه ها، باید از ابزارهای اقتصاد سنجی و آمار و اطلاعات قابل اعتماد و تحلیل شکستهای ساختاری استفاده نمود. تا قبل از آن عجالتاً می توان از آمار موجود، تحلیلی کاملاً متفاوت داشت. توضیح اینکه تعادل وقتی در بازار برقرار می شود که بازار از نظرعرضه و تقاضا در تعادل باشد و الّا تعادل یکی از طرفین مبادله نمی تواند به مفهوم تعادل بازار باشد. بر این اساس، ابتدا تحولات شاخص قیمت تولید کننده را بررسی می کنیم.

تورم قیمت نقطه ای تولید کننده در ابتدای سال 88 روند نزولی را طی می کند، به نحوی که از فروردین 88 از 12.6% در آذر 88 به 5.6 % می رسد و پس از آن با نوساناتی در آذرماه 89 به 12.7% می رسد. به همین جهت، شاخص قیمت دوازده ماهه تولید کننده که در فروردین 88 معادل 20.3 % بود، در بهمن 88 به کمترین مقدار خود در این دوره، یعنی 7.2 % می رسد و پس از آن با شیبی ملایم در آذرماه 89 به 10.4 % می رسد.

از دیماه 89 به دلیل آزاد سازی فرا قانونی قیمت حاملهای انرژی و عدم بازگشت بخشی از درآمد آن به حوزه تولید، تورم نقطه ای تولید، از دیماه 89 با جهش به 29.3  % می رسد و همواره با سیری صعودی و با نوسانات اندکی در سال 90، در دیماه 90 به 39.4 % می رسد، و پس از ورود شاخص قیمت تولید کننده دیماه 89 به مخرج کسر، مجدداً این رقم، تغییرات حدود 19تا 25% را تجربه می کند. در همین دوره نیز، تورم دوازده ماه تولید کننده، سیر صعودی خود را آغاز و از 12.4 % در دیماه 89 به 37.9 % در آذرماه 90 می رسد، و با ورود کامل شاخص قیمتهای ماه های پس از هدفمندی در مخرج کسر محاسبه تورم، مجدداً این رقم کاهش و در شهریور 91 به 24.6 درصد می رسد. در همین ماه است که تورم نقطه ای تولید کننده هم 24.7 % می شود.

دولت در حالی مدعی تخلیه اثر تورمی هدفمندی در سال اول اجرای آن است که تغییر شاخص قیمت تولید کننده و مصرف کننده، در آذر 90 به ترتیب 37.9 و 20.6  درصد بوده است. یعنی مابه التفاوت آنها بیش از 17 درصد بوده است. در شرایط فقدان تحریمهای موثر در آن زمان، تنها عاملی که موجب چنین جهشی می شود، افزایش قیمت حاملهای انرژی در تولید است، پس هنوز تا تخلیه، فاصله داشته ایم.

قبل از تحلیل تطبیقی نمودارهای مصرف کننده و تولید کننده، اولاّ ذکر این نکته ضروری است که دولت به یمن واردات انبوه ناشی از رونق درآمدهای نفتی و غیرنفتی، شرایطی را در کشور ایجاد کرد که در آذرماه 89، تورم دوازده ماهه تولید کننده و مصرف کننده، به ترتیب 10.4 و 10.1% و تورم نقطه ای این دو به ترتیب 12.7 و 12.8 بود.
ثانیا ذخیره سازی کالایی، در سطحی صورت گرفت، که به هر التهاب تقاضا در بازار، به سرعت پاسخ داده می شد. ثالثاّ با جلسات توجیهی و با استفاده، از ابزارهای نظارتی و اطلاعاتی- امنیتی وسیع، حداکثر تلاش به عمل آمد که فشارهای تورمی به تولید کننده در بازار، به مصرف کننده منتقل نشود و این کار تا اواخر سال 90 ادامه یافت.

مقایسه دو نمودار تورم دوازده ماهه تولید کننده ومصرف کننده، حکایت از این دارد که تا قبل از هدفمندی یارانه ها، همواره تورم تحمیلی به تولید کننده کمتر از مصرف کننده بوده. از دیماه 89 اولاً این رابطه برعکس می شود، و تورم تولید کننده بیش از تورم مصرف کننده می شود. ثانیاً این شکاف تا دیماه 90 همواره تشدید و پس از نزول در شهریور 91 به یکدیگر می رسند و در سطحی معادل 25% به تعادل می رسند. مقایسه تورم نقطه ای تولید کننده و مصرف کننده نیز که همواره تورم نقطه ای مصرف کننده بیش از تولید کننده بوده و یا حداقل برابر آن می شود و این شکاف ضمن صعودی شدن هردو رقم از ابتدای هدفمندی در دیماه 89 به ضرر تولید ایجاد و تشدید می گردد.

تنها پس از گذشت 12 ماه که شاخص قیمتهای پس از هدفمندی به مخرج کسر محاسبات تورم می رود، این نسبت به شرایط قبل از هدفمندی می رسد. نتیجه آنکه شکاف قیمتی شدید بین فشارهای تورمی به تولید کننده و مصرف کننده پس از شوک قیمتی حاصل از اجرای هدفمندی یارانه ها به سبک دولتی ها باعث گردید که عدم تعادل در بازار باقی نماند و پس از آنکه به هر دلیلی –کاهش ذخایر کالایی، کاهش فشار نهادهای نظارتی بر بخش تولید و...- تولید کننده فرصت پیدا کرد فشارهای تورمی ناشی از افزایش قیمت نهاده ها را به مصرف کننده منتقل نماید، آثار این شوک قیمتی، حداقل تا شهریور 91 در بازار ادامه یافته است. تحولات بازار سکه و ارز و حتی بورس تا شهریور 91 نیز به نحوی متاثر از همین متغیرهاست و آن بازارها نیز مثل سایر بازارها به رفتارهای دولت واکنش نشان داده و تنها پس از تخلیه کامل آثار آن در شهریور 91 بازارها به تعادل نسبی رسیدند.(۲)

توجه به این نکته نیز ضروری است که تمام تلاشهای دولت، در بهره برداری از رونق درآمدهای ارزی برای کاهش نرخ تورم، با این شیوه عمل، خنثی و مجدداً اقتصاد در سطح تورمی معادل ابتدای 88 به تعادل رسیده است. اینکه این بی ثباتی و سیاستهای افراط و تفریط و توجه صرف به بخش مصرف و این انفجار قیمتی از ناحیه عرضه چه آثار رکودی بر بخش تولید داشته است نیاز به تحلیل مستقل دارد.











(۱)بدیهی است که پدیده های اجتماعی تک عاملی نیستند. اقتصاددانها برای جدا کردن اثر یک عامل از سایر عوامل، از روشهای مختلف تحلیلی و ابزارهای اقتصاد سنجی استفاده می کنند که یکی از آنها بررسی میزان اثر یک شوک و جهت اثر آن و میزان پایداری آن است و این به مفهوم نادیده گرفتن اثرات سایر عوامل نیست.

(۲)از شهریور 91 در بازار ارز ایران اتفاقاتی افتاد که نمی توان آن را منحصراّ به تحریم منتسب نمود. برعهده نهادهای پولی و ارزی کشور است که توضیح دهند چرا یکباره بازار دچار چنین انفجار قیمتی گردید.
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۰:۵۶:۲۳
جناب آقای دکتر نادران باسلام
کدام گفتار وآمار وارقام دوستان درست بود که این استدلال شان درست باشد .
گرانی پدر ما را در آورده است حال دوستان می خواهند شب عید به مردم صدق انتخاباتی بدهند . (1106622) (alef-1)
 
کیارش
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۳:۰۳:۲۳
ما صدقه نمی خواهیم...
ما کار و تولید داخلی می خواهیم...
ما کنترل تورم را میخواهیم...
ما آسان شدن ازدواج برای جوانان را می خواهیم...
(1106802) (alef-13)
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۴:۱۴:۳۵
دوست عزیز سلام
گفتی ازدواج ، کردی کبابم لطفاً این روزها یک سری به راهروهای مجتمع خانواده هم بزنید تا ببینید که این اوضاع اقتصادی چه حال و روزی بر سر این خانواده ها آورده است و آمار طلاق ما نی گوییم بالا رفته اما دیگران می گویند بالا رفته است.
از شوخی گذشته کمک های مجلس به دولت کارساز نبوده است حداقل مجلس به کمک قوه قضائیه و قضات بیاید که با توجه به تورم اقتصادی مبنای محاسبات سکه برای پرداخت مهریه چگونه باید باشد( براساس قیمت بانک مرکزی یا بازار آزاد) تا دمار از روزگار داماد بخت برگشته درنیاید .؟ (1106917) (alef-13)
 
Meek
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۸:۴۲:۰۴
اولاً، خود قوه قضائیه بهتر از همد میداند که قیمت سکه در هرعقدنامه
باید چه باشد. ثانیاً، اگر مجلس قانونی تصویب کند و برای محــــاسبه
قیمت سکه مقرراتی بگذراند، چنان مقرراتی فقط عقدنامه های مورخ
بعد از اجرای آن قانون یا تاریخ بعدی که درقانون معین شود، را تـــــحت
تاثیر قرارخواهد داد و آن عده ای که شما میگوئید از آن بهره نخواهند برد. (1107237) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۱۰:۴۶:۰۲
حرف شما درست .اما مگه اقا داماد زمان عروسی چشماش بسته بود که مهریه های نجومی روقبول کرد!!!که حالا مثل .....تو گل گیر کنه!(با عرض پوزش). در ضمن همه چیز هم که به قیمت سکه ربط نداره!(من جمله نرخ طلاق) (1109181) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۴:۲۶:۲۰
این وضعیت به نفع سرمایه داران و کاسبها است. آنهاییکه انبارها و مغازه هایشان

پر از جنس بود که با بالا رفتن ناگهانی قیمت دلار، به یکباره سرمایه هایشان چند

برابر شد.

بدبخت کارگران و کارمندان هستند که بار تولید و گذران امور کشور بر عهده آنها بوده

و در این اوضاع و احوال چندین بار فقیر تر شده اند.

آیا مسئولین صدای شکستن کمر آنها را در زیر این همه بار نمی شنوند؟ اگر نمی

شنوند که بهتر است فکری به حال گوش خود کنند و اگر هم می شنوند ولی توان

انجام کاری را ندارند، کار را به کاردان بسپارند و همانطور که آقای توکلی در مجلس

گفت، در این چند ماه باقیمانده از دولتشان دنبال کارهای بزرگ (!) نروند. (1106928) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۶:۵۰:۴۲
در هیچ ذولتی سرمایه داران به این اندازه سود نکردند سرمایه دارا آرزو دارند همیشه این دولت سرکار باشد (1107115) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۶:۵۰:۴۷
تازه مدعی هستند که ضریب جینی بهبود هم یافته است! (1107116) (alef-13)
 
Meek
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۸:۴۷:۱۲
از سطر آخر مرقومه جنابعالی چنین بر می آید که همه مشکلات را از چشم
دولت میبینی. بعض از دیگران هم که در قوای دیگر درکمال عافیت نشسته و
فقط از امتیازات این بالا و پائین شدنها سود میبرند، آن چنان بی نقش در ایـــن
مصائب نیستند. (1107240) (alef-13)
 
Meek
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۸:۳۵:۰۹
کیارش جان، هفت سال و خرده ای نتیجه اش اینه که داری می بینی،
حالا برای این چند هفته که مانده کاروتولید داخلی و منترل تورم میخوای؟
بسیارخوب، ولی درباره اون آخری یعنی ازدواج باید به جوانان عزیز بگی به
امشب شون دست نمیده. (1107227) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۰ ۰۹:۵۴:۱۶
به قول دولت باد تورم دیماه خارج شده بذار این بادی که دارند پرمیکنند ببینیم کی اعلام خروج میکنند نوبت خواسته های شما میرسد (1107803) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۵:۵۸:۱۰
صدقه انتخاباتي 92 علاوه بر معاني صدقه 88، معاني ديگري هم دارد:
1-شايد رئيس جمهور ميخواهد بگويد سيب زميني هاي سال 88 براي انتخابات نبود ما در هر زمان كه شرايط اقتصادي ايجاب كند از اين بذل و بخششها داريم.
2-شايد رئيس جمهور ميخواهد بگويد اين بار كه خودم كانديدا نيستم پس بخاطر تأثيرگذاري بر رأي مردم نيست كه اين كار را ميكنيم.
3-مي بينيد اين مار را سه ماه مانده به انتخابات انجام مي دهيم پس به خاطر آن نيست.سال 88 هم بر حسب اتفاق نزديك موعد انتخابات رخ داد!!!
4-اين بار ما مجوز مجلس را هم خواهيم گرفت همه كه نميخواهند بر آراي مردم تأثير بگذارند(هر چند مجلس بي بخار و اصولگراست)
5-دشمنان كاري كردن كه تورم كمي بالا رفت وگرنه ما هيج وقت بين مردم پول توزيع نكرديم مگر احساس كرده باشيم حقيقتا ضروريست!!(به هر دليلي) (1107034) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۵:۵۹:۳۳
وقتی ارز پول یک کشور پایین می آید یا بعبارت بهتر مصنوعی پایین آورده می شود باعث شوک تورمی می شود که مانند پرتاب یک سنگ در آب موجهای را بوچود میآورد که تا سالهای سال ادامه می یابد و این موج ها در سالهای بعد خود به ضخره می خورند و موج های جدیدی بوجود میآورند (1107036) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۶:۰۰:۱۷
بجای صدقه قیمت دلار را به قیمت واقعی 900 تومان آن برگردانید (1107038) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۶:۱۰:۲۱
مولا علی (ع) :اگر کسی را دوست دارید به او ماهی بدهید ولی اگر بیشتر دوستش دارید به او ماهیگیری یاد بدهید .

در تکمیل صحبتهای شما دوست عزیز. (1107056) (alef-13)
 
ياسر سبحاني فرد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۷:۲۶:۴۴
جناب آقاي دكتر نادران

نمي دانم چرا اصرار داريد كه نقش تحريم را حذف و يا لااقل لطف كنيد تضعيف كنيد

بر كسي در ايران پوشيده نيست كه گراني هاي اخير بيشترين تاثير را از تحريم گرفته. تحريمي كه باعث شده نرخ دلار و به تبع آن تمام اجناس وارداتي 3 برابر شده و به صورت سلسله اي روي ساير چيزها اثر بگذارد. خصوصا گران شدن لوازم يدكي ، مواد اوليه و تكنولوژي

چرا مي خواهيد اين اثر بزرگ را حذف كنيد.اثر هدفمندي و سوء مديريت برجاي خود ولي براي تطهير سياست كل نظام به تخريب دولت پرداختن درست نيست.
سياستي بوده براي مقابله به غرب و به اعتقاد بنده شايد درست هم بوده خوب بايد تبعات آن را بپذيريم نه اينكه بگوييم تحريم ها هيچ اثري نداشته و همه چيز به پاي هدف مندي يارانه ها و دولت است.
آيا قبل از تحريم اين همه گراني داشتيم؟ (1107159) (alef-13)
 
خليل همايي
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۶:۱۸:۴۷
دوست عزيز،مشكل تحريم هم ناشي از سياست دولت بوده است .مگر در سند چشم انداز (1404) تعامل سازنده ذكر نشده بود؟ چرا دولت سياست تقابل را انتخاب كرد؟ مگر در 4 دوره ي رياست جمهوري پس از جنگ ، سياست تنش زدايي ثمربخش نبود كه دولت ، به تنش زايي روي آورد ؟ جمهوري اسلامي پيش از اين توانسته بود از رهگذر تعامل و تنش زدايي ،خرابي هاي جنگ و عقب ماندگي اقتصادي را جبران كند و كشور در مسير توسعه قرار گيرد .اما عملكرد دولت كنوني با تدبير همراه نبود .وقتي نفت 140 دلاري مي فروخت ،نبايد روند بين المللي و قطع نامه هاي شوراي امنيت را به سخره مي گرفت.سخنراني هاي جنجالي جز تحكيم زمينه هاي ايران هراسي و تحريم ها چه ثمري داشت ؟ اين كه دولت در بدو امر عملكرد دولت هاي قبل را تخطئه كند و امروز هم تحريم ها را عامل مشكلات بداند ، نوعي فرافكني ست .هر گونه اقدامي در جهت تقويت ايران هراسي نزد افكار عمومي جهان ،به منزله ي تقويت بنگاه هاي تسليحاتي و كمك به آن ها جهت فروش هواپيما و تانك و توپ و موشك وغارت ثروت كشورهاي منطقه است.مشكلات كشور ما در دوره ي سازندگي و اصلاحات ، ناشي از تعامل با دنيا نبود كه دولت بخواهد با تقابل آن را تغيير دهد؟ عدم تكيه بر الگوهاي درون زا و بومي در اقتصاد وتوسعه ي نامتوازن(متناسب با ارزش ها) مشكل ما بود و دولت هاي نهم و دهم مي توانستند به مدد درامد افسانه اي نفت (700 ميليارد دلار)، توسعه ي اقتصادي را بر مبناي الگوي بومي،با توسعه ي سياسي ، فرهنگي و اجتماعي مبتني بر اصول و ارزش هاي كشور و آرمان هاي نظام، هماهنگ سازند وجمهوري اسلامي به اهداف سند چشم انداز برسد و در منطقه مقام اول را كسب كند .اما در عمل ، امروز سوم وحتي شايد چهارم هستيم و اين ، نتيجه ي مستقيم سياست خارجي تقابلي دولت است .امروز در معرض تحريم هايي هستيم كه پيش تر در باره ي عراق به اجرا در آمدند .امروز در معرض تهديد نظامي و فردا در معرض تجزيه هستيم .به نظرم راه برون رفت از همه ي مشكلات كنوني و تهديد هاي فرارو،اين نيست كه مشكلات را به گردن ديگران بيندازيم . تغييردادن اين شرايط ، ازرهگذر تدبير ايجاد مي شود.همان گونه كه گره جنگ 8 ساله نيز، با دست تدبير گشوده شد. (1110633) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۸:۱۸:۲۶
این دولت اگر حساب و کتابش درست بود که وضع مملکت این جوری نبود.
دولتی که حداقل 30 درصد کسری بودجه دارد و تولید هم افزایش پیدا نکرده و پول بدون پشتوانه چاپ می کند چطور با این قاطعیت حرف میزند ؟
پس تمام اساتید اقتصاد هم که جلسه دولت رو ترک کردند هم بیسواد بودند ؟
مردم ما با هوش تر از این حرفها هستند. (1107210) (alef-13)
 
یک درمند درد کشیده از طرح اقتصادی دولت
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۲۲:۲۴:۲۸
دکتر نادران قابل توجه شما:
وزیر اقتصاد از کمک 80 تا 100 هزارتومانی شب عید خبر داد
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۲۷
یک عضو هیئت رئیسه مجلس از توافق شب گذشته دولت و مجلس برای اعطای کمک ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومانی به مردم در شب عید نوروز خبر داد.
حال سوال: دکتر نادران باید با این وزیر اقتصاد یکه به اقتصاد این کشور گند زد و اون ای که با این طرح هدفمندی صدقه این بلا را بسر مردم اوردند را چکار باید کرد.
الف) باید او را با چرخ گوشت چرخ کرد
ب) باید به او جایزه داد و تشویقش کرد. و ارتقا داد
ج) باید محاکمه اش کرد و زندانیش نمود.
د) باید اقای وزیر اقتصاد را را کاندید ریاست جمهوری کرد.
پاسخ آقای نادران: گزینه ب و د درست است.
الف جان سانسور ش نکن لطفا (1107472) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۲۳:۴۸:۱۳
چقدر مخالفان طرح هدفمندی گفتند که اقتصاد گدا پرور درست نکنید. با مردم با احترام برخورد کنید. وضع را به جایی رسوندن که مردم بدبخت باید چشمشون به دست اینها باشه. من نمی دونم کسی از این آقایون به دین و خدا و آخرت اعتقادی داره؟ (1107593) (alef-13)
 
Sweden
۱۳۹۱-۱۱-۱۰ ۱۲:۵۳:۱۵
یک نفر تو این دولت از خدا می ترسید و سیاستش عین دینش بود نه بر عکس الان ما این وضعم نبود. (1108023) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۰:۵۸:۱۰
اگه می خواید بفهمید که این حرف اقای دکتر درسته کافیه یه نگاه به حرف های قبلی اقای دکتر در مورد ارز و ..... بکنید هر چقدر اونها درست از اب در اومد این هم مثل اونا (1106624) (alef-1)
 
بهروز
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۰:۵۸:۱۱
سلام

ما كه از اقتصاد سر در نمياريم ولي آثار تورمي و نرخ ارز و كاهش ارزش پول ملي چيزي نيست كه 2 ماهه و 6 ماهه حتي تو 2 سال ممكن نشون نده و تبعات داشته باشه چرا كه تغير و دستكاري همين چند عامل ميتونه نتايج سلسله بار تورمي در سال هاي بعد منجر بشه من بي سواد همينقدر ميدونم كه اقتصاد يك زنجير 1000 حلقه اي

هنوز يادمون نرفته كه بانك مركزي مثلا براي يكسان سازي نرخ ارز 100 تومان رو ارز دولتي كشيد كه مثلا با ارز آزاد برابر بشه اونم يك شبه و چه شوكي به اقتصاد وارد شد!!!

اقتصاد دست اين اقايون انتظار بيشتري نميره !! (1106625) (alef-1)
 
خليل همايي
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۱:۱۰:۰۳
به نظر شما به آمارهاي دولتي كه نه تنها با واقعيت هاي موجود در جامعه ، بلكه با آمار ساير بخش ها ي دولتي و مجلس و.....تناقض دارند ، مي توان اعتماد داشت؟تورم را مردمT خودشان بهتر و بيشتر حس مي كنند .مثلا 4 كالاي عمده ي رستوران يعني گوشت ، مرغ ، روغن ، برنج از بهمن 90 تا بهمن 91 بيش از 74 درصد رشد داشته اند و قيمت ظروف يك بار مصرف از شهريور 91 تا بهمن 91 صد درصدافزايش قيمت داشته اند .قيمت خودرو هاي داخلي حدود 120 درصد قيمت تخم مرغ پنير شير و.......همه رشد نزديك به 100 درصد داشته اند.ارائه ي آمارهاي غير واقعي كه از خرداد 88 علني شد و تاكنون ادامه دارد ،گامي در جهت سلب اعتماد عمومي به نظام است وعده اي ، بر اين كار اصرار دارندو روز به روز بر اين شكاف مي افزايند . (1106641) (alef-1)
 
mehran
United Kingdom
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۱:۱۹:۴۴
راه حلی دارم برای پرداخت یارانه ها که بر مبنای اوراق بهادار(پیشنهاد آقای کریس کوک) است
چرا مردم طلا میخرند؟ چون میدانند که بطور معمول ارزش طلا کاهش پیدا نخواهد کرد
ما میتوانیم اوراقی را بین مردم توزیع کنیم که مشابه طلا باشد اما ما چون تولید کننده طلا نیستیم میتوانیم آنرا برمبنای بنزین ، گازوئیل و ... قرار دهیم . این اوراق باید شفاف و مطابق ارزش بین المللی مانند فوب خلیج فارس باشد که خریدار بتواند به آن اطمینان کند ومثل پول میتوانند در دست مردم گردش کنند (کوپن ریال یا پتروریال) . حال ما اوراقی با ارزش تقریبا ثابت داریم و قادر هستیم تعهدات خود را نسبت به این اوراق ادا کنیم. این اوراق بصورت یارانه به مردم داده میشود و با فروش بنزین و گازوئیل این اوراق قابل برگشت است. به این ترتیب مردم بطور ثابت یارانه دریافت میکنند و بطور ثابت نیز میتوانند پس انداز کنند.
حال ارزش ریالی بنزین به اندازه فوب خلیج فارس گردد. چه اتفاقی می افتد؟
کاهش مصرف سوخت را خواهیم داشت
کاهش تورم ریال
از آن چرخه معیوب افزایش قیمت "بنزین ، ارز و یارانه " نیز خبری نخواهد بود
و به شکل زیبایی شاید دلار و یورو را دور بزنیم
میتوانیم با کشورها برهمین مبنا مبادله کنیم ما میتوانیم به همین شکل برنج را از کشوری پیش خرید کنیم مثلا هند میتواند به ما روپیه برنج یا روپیه آهن بدهد به این ترتیب دیگر تورم روپیه بر اقتصاد ما تاثیر نخواهد گذاشت.
نمی دانم درست میگویم یا نه اما وقتی نرخ تورم 3 درصد است این سه درصد را چه کسی سود میکند؟ بنظر من کسی که پول را چاپ میکند. اگر این درست باشد آمریکا سالیانه 3 درصد به تمام ملت های دنیا که دلار دارند مالیات پنهان میبندد (1106656) (alef-1)
 
فرهاد
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۵:۳۴:۱۶
به بیان دیگه حرف شما اینه که بیایم طرفین مسئله رو به نفت با قیمت جهانی تقسیم کنیم، و اون رو به عنوان کوپن بدیم دست مردم، صورت مسئله فرقی نمی کنه. اصلا" مشکل یارانه نیست، از ابتدای انقلاب همه قصد تغییر روند پرداخت یارانه بودند. اصل طرح به نفع اقتصاد کشوره، ولی بسیار بد اجرا شده و فاکتورهای سیاست خارجی، تولید و تعاملات اقتصادی منطقه ای و جهانی و البته تحریم ها و طمع اشخاص دست اندر کار در نظر گرفته نشد. رانت های فراوانی که پرداخت یارانه نقدی به وجود میاره پوشیده نیست و پولها و درآمدهایی که مجهول الحال هستند از این دسته اند. (1107005) (alef-13)
 
یکنفر از مردم
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۶:۲۰:۱۹
این شکم سیران هستند که در فکر خرید و ذخیره طلا هستند. کسانی که با وجود تورم کمر شکن با هزاران لطایف الحیل میتوانند شکم خود را سیر کنند، نیاز به طلا نداشته و در فکر آینده نیز نیستند. فقط به گذران زندگی روزمره می اندیشند. چه پیشنهادی برای این اقشار ضعیف و محروم داری؟ (1107074) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۱:۳۲:۳۶
از نظر من طرح هدفمندسازي يك طرح اقتصادي و با پيش نيازهاي اساسي اقتصاد كلان و زمينه سازي ملي است وقتي تورم(بنا به آمار مخدوش دولتي) دو رقمي است و توليد كننده داخلي شديدا به سوبسيد نيازمند است وقتي زيرساختهاي حمل و نقل عمومي و ناوگان حمل بار و كالا و جاده ها در وضع مطلوبي قرار ندارند
وقتي كشور (به دلايل كاري نداريم) دچار فشارهاي سياسي و اقتصادي
بي سابقه اي است اين طرح به هيچ وجه امكان اجراي درست و نتيجه گيري مثبت را نداشت اقتصاد ايران يك اقتصاد وارداتي بر اساس صادرات نفت خام است هر چه شعار خودكفايي داده شده بر اين حقيقت پيروز نشده و امروز با اجراي بيموقع ناقص و سريع اين طرح پايه هاي اقتصاد متزلزل ملي در حال فروپاشي است و آثار و نتايج اقتصادي و حتي اجتماعي آن مدتها بعد خود را بر جامعه و حكومت تحميل خواهد كرد.هر چند مرغ دولت يك پا دارد و مرحله دوم را هم اجرا خواهد نمود. (1106671) (alef-1)
 
1201
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۱:۴۶:۱۵
رييس جمهور فقط به دوره مسوليت خودش فك ميكنه بعد از پايان دوره هر چي
پيش بياد ميتونه بگه: "خب اين كاره نيستين اگه فلان موقع اون طور عمل نكرده بوديد اين جور نميشد ما سند داريم كه مشكلات بزرگتر از اينو حل كرديم" (1106691) (alef-1)
 
هوشنگ
Malaysia
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۱:۵۰:۱۲
دولت برای اینکه نشون بده طرح هدفمندی مقبول بوده بهر قیمتی شده میخواد بخش دوم و اجرا کنه و مجلس هم عرضه نداره اونها رو میدیرت کنه .. بنظر میرسه برای همین ظاهراً میخوان اجرا کنن دولتی که درامد نفتی اون کلاً زیر 70 درصد یکسال پیش هست با اون همه ریخت و پاش چطور میخواد یارانه ا رو افزایش بده وقتی از مرحله اول هم اصلاً نتونست اقزایش درامد خودش رو مدیریت کنه خوب رو میاره به افزایش نرخ دلار و ار جیب مردم به چند تا بر میداره و تک و توک اونها رو بر میگردونه .... مجلس هم فقط داد مینه ولی عرضه عمل نداره ... ... بالاخره این اوضاع به ویران اقتصادی و بیکاری و تولید صفر و دست بردن مردم تو جیب همدیگر... منجر شده .. با این کمک های قطره ای دردی از مردم دوا نمیشه بابا ... مقصر اصلی مجلس هست که از 6 - 7 سال پیش هر کار ی دولت خواست اجازه داد انجام بده (1106699) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۱:۵۸:۱۷
تو انتخابات بعدی شخصا به هر کسی که رو به روی این دولت به ایسته رای می دم! (1106712) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۲:۴۸:۰۶
این منطق درستی نیست، مثلا در سال 84 عده زیادی به آقای احمدی نژاد رأی دادند تا آقای رفسنجانی رأی نیاره، در حالی که اگر اون عده که تعدادشون هم کم نبود احساسی عمل نمیکردن شاید سرنوشت کشور طور دیگری رقم میخورد. (1106774) (alef-13)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۲:۰۲:۴۶
حال که جلوی گرانی را نمیتوانید بگیرد جلوی حرفهای بی حسابو کتاب را بگیرید . (1106718) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۲:۰۴:۲۵
1- سوالی مطرح می کنید بدون آنکه در پایان مقاله پاسخ درستی هم به آن بدهید. این یعنی پا در هوایید. در این شرایط بهتر است مطلب ناقص و بیهوده ننویسید.
2- تحلیل های ریاضی گونه و یک بعدی دردی از مردم دوا نخواهد کرد. همانطور که نویسنده هم در پایان به آن اشاره کرده است. (1106723) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۲:۴۸:۵۸
پس لطفا" يكنفر از آقاي رئيس جمهور بپرسد كه از ديماه 90 تا كنون اينها كه بر سر مردم ""تخليه ""ميشودچيست و از كجاست؟؟!!! (1106778) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۶:۳۶:۰۴
شیر 1450 شده 1750
شما تورم می بینید؟ چرا توهم داری؟ (1107093) (alef-13)
 
محی الدین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۲:۵۳:۵۴
خدمت آقای نادران عرض کنم
هدفمندی یارانها کاری بسیار درست بود هست و خواهد بود و باید این کار با هر آثار توری و غیر تورمی انجام پذیرد چند نکته
1- هدفمندی باید در یک مرحله انجام پذیرد و دلیل آن این است ما یک تورم و گرانی داریم و یک تورم روانی داریم و وقتی یکبار هدفمدری را کامل می کردیم یک بار آثار تورمی ناشی از بار روانی داشتیم نه چند نوبت
2- در مورد گرانی های اخیر که پس از تحریم ها بوجود آمد باید ذکر کنم که پس از جمع و تفریق واردات و صادرات (نفتی و غیر نفتی ) ایران طی 10 سال گذشته چیزی حدود 500 میلیارد دلار ارز از تفریق صادرات نسبت به واردات به دست می آید که چیزی حدود 300 میلیاد دلار ارز (طبق پیش بینی بنده) اسکناس دلار ارز در داخل کشور موجود می باشد و 200 میلیارد دلار دیگر بصورت اعتباری در بانکهای خارجی می باشد که امکان جابجایی ندارد حال سران نظام نه فقط دولت به این نتیجه رسیده اند که اگر این تحریمها ادامه داشته باشد با وجود اینکه کشور احتیاج به واردات برخی کالاهای اساسی دارد و فقط از طریق طلا یا اسکناس دلار قادر به واردات آن می باشد دلار را گران کرده اند و بصورت خاص و با قیمت خاص به اقلام وارداتی دلار می دهند که با این روش می توان گفت که طی ده سال آینده بصورت میانگین سالانه ایران بین 35 تا 45 میلیارد دلار واردات خواهد داشت یعنی کشور تا ده سال دیگر دلار دارد اگر به همین شیوه جلو برویم و بیشتر گرانی های اخیر هم تحریم های اقتصادی می باشد
3- راهکاری که باید در پیش گرفت برای هرچه بهتر اقتصاد کشور در مرحله اول صداقت با مردم به صورتی که مردم نیز با راهکار های اقتصادی سران نظام همراهی کنند دوم اینکه دست از سیاست بازی ها و گروه بازی ها و جناح بازی دست برداند و همه بیایند پای کار غرور خود را کنار بگذارند سوم با عاملان فساد اتقصادی شدید ترین برخورد ها بشود و پنجم دعا فراموش نشود (1106787) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۴:۲۹:۴۹
کاش اولش اشاره میکردی به کجا وصلی و از کجا داری جیبتو پر میکنی که این فشار کمرشکنی که به همه داره وارد میشه به تو اثر نداره. (1106932) (alef-13)
 
محمدرضا
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۲۳:۴۱:۲۶
ان موقع كه فازاول هدفمندي اجرانشده بود تاقيمت ازاد همه چيز چقدرفاصله داشتيم حالا چقدر
قبلا مفهوم اينكه كسي كه خواب است راميشود بيداركرد اما كسي كه خودش رابه خواب زده را نميتوان بيداركرد رامتوجه نميشدم ولي الان چرا (1107587) (alef-13)
 
هوشنگ
Malaysia
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۳:۰۲:۴۲
دکتر حون قربون تحلیلت ولی دلم نیومد .. نگم که این تحلیل ها بدرد مردم که نمیخوره .. والا میدونیم زحمت کشیدی ... ولی وقتی پراید 7.000.000 میلیونی که 9 ماه پیش من کل قطعاتش رو تو لوازم فروشی قیمت کردم شد 3.500.000 میلیون همه نو و اک بند ... حالا شده 18.000.000 میلیون تومن ..... دیگه این نمودارها اصلاً چیزی زیادی نمیگن عزیز فقط کافی هست قیمت چند تا قلم پر مصرف مردم و تو دو خط بنویسی بعد همه چیز معلوم میشه .. تازه مردم دیگه گرونی و بی برنامگی و بدبختی رو با استخونشون حس میکنن ... نیازی به تحلیل آماری نیست ...ترا خدا یه راهی پیدا کن بی سرو صدا بریم گم شیم این روزهای بدبختی رو نبینیم ......... والا شرمنده زن و بچه شدیم شب عید بابا جان ............... غصه های مرد ها رو نمیبینی ولی همشون ... نفرین میکنن ....... بالاخره یکی اش هم که بگیره ... دخل مسئولش رو میاره ..... انشاء (1106801) (alef-13)
 
نوید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۵:۰۷:۴۲
دوست عزیز ایران کشور بزرگی است و استانهای آن هر کدام به اندازه کشوری وسعت و امکانات دارد متاسفانه در راس هر استانی افراد منصوب شده که توان کارکردن و حل مشکلات را ندارد0
برای مثال برای احتکار برنج تابحال چند استاندار به تهران فراخوانده شد تا اقدامات آنان بررس شود0 مگر در چنین کشوری با این وسعت باید ریس جمهورش انبار محتکرین راباز کند و به داد مردم برسد0
آقای استاندار و آقای فرماندار چرا به وظیفه خود عمل نکرده ای (1106968) (alef-13)
 
امير
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۰ ۰۱:۱۶:۲۹
نويد جان
استاندار و فرماندار منصوب دولت هستند و سوء مديريت آنها بر ذمه دولت است!
موفق باشي. (1107653) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۳:۴۶:۴۸
یه پیشنهاد:هرچه دولت توی این 2سال (صدقه)یارانه داده را پس می دیم ولی وضعیت قیمتا برگرده به قبل از بیهدفمندی
رندی گفت سیاست دولت رابین هودیه ....کدوم رابین هود دوست عزیز داروغه ناتینگهامه .. یه سکه می ندازه تو کاسه پنج سکه برمی داره میزاره توجیبش این سیاستورزی نیست کار و کاسبیه تا حالا دیدید پدره بیاد تو خونه جنس بفروشه به اهل وعیال و بخواد سود کنه دولت هم امروز همین حکم رو داره (1106866) (alef-13)
 
سینا
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۴:۰۱:۲۱
برای اینکه پول نفت بر سر سفره مردم بیاد نباید عجله کرد و باید به احمدی نژاد

فرصت داد چون هنوز چهار ماه وقت داره.

البته ممکنه بجای اینکه پول نفت رو بیاره, بوی نفت رو بیاره برای مردم. (1106894) (alef-13)
 
گارگر شامنده خانواده
United States
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۴:۱۰:۵۵
lمن هیچی نمیگم . خواهش می کنم به این محاسبه نگاه کنید و کلاه خود را قاضی کنید .
بنده هر وعده بک بربری می خورم . یعنی روزی سه عدد . قیمت هر بربری 500 تومان می باشد . یعنی 1500 تومان . سی روز و هرروز سه عدد نان . برابر میشود با 45000 تومان . این یارانه دولت . کمک به مدرسه و آب و برق و گاز و تلفن و کرایه ماشین و کرایه خانه و بیماری و ووووووووو با حقوق 450000 تومان . چه نموداری قادر به نمایش این مسئله می باشد . بنده می گویم فقط خالی بندی . (1106913) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۴:۲۷:۵۷
تورم 1000 درصد افزايش حقوق 10 درصد . نمرديم و عدالت اينان را هم ديديم. جاي بسي تاسف و افسوس 45 هزار تومان مي دهند و 10 برابر آن را مي گيرند اين هم عدالت (1106930) (alef-13)
 
علي
United States
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۴:۲۸:۳۵
هر نظر اقتصادي كه اساتيد محترم ارائه مي كنند براي وقتي كارساز است كه كشور تحريم نباشد با وضعيت ارزي پيش امده كه هنوز اولش است بهترين كار توقف همه پروژه هاي ارز بر مي باشد تغيير الگوي مصرف انهم به فوريت استفاده از كالاهاي بنجل داخلي در شرليط فعلي بسيار شرف دارد بر استفاده از كالاهاي هر چند خوب ولي ارز بر ... كالاي داخلي هر چه گران شود مملكت ضرر نمي كند .از جيب كسي به جيب ديگري مي رود ولي گراني ارز اينطور نيست و اثار ان .....
ورود خودرو و لوازم خانگي و هرچه درداخل امكان توليد دارد باارز دولتي سريعا بايد
قطع شود از هر دلار ارزي بايد حراست شود و فقط شامل كالاهاي اساسي و مورد نياز روزانه مردم گردد .در اين وضعيت بدون لپ تاپ هم مي شود سر كرد بدون گوشي اندرويد هم همينطور دير بجنبند قابل جبران نيست (1106931) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۰ ۰۰:۵۰:۲۰
مطمئن باش آنهایی که این وضعیت را بوجود آوردند هم گوشی اندروید دارند و هم لپ تاپ و ماشین خارجی عموجان (1107637) (alef-13)
 
احسان
۱۳۹۱-۱۱-۱۰ ۱۶:۰۷:۱۳
شما انگار نمی‌دونی که خیلی‌ها کار و زندگی‌شون با لپتاپ و کامپیوتر و اقلام وارداتی دیگه هستش. با این کار هم وارد کننده‌ها بیکار می‌شن هم خیلی های دیگه. بازم به گرونی‌ها افزوده می‌شه. تو جیب ما هم نمی‌ره که می‌گی از این جیب میره به اون جیب. همش می‌ره تو جیب یه عده خاص (1108273) (alef-13)
 
mehdi
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۵:۱۱:۲۸
دوباره شروع شد
همون داستان قديمي
ريختن پول تو جيب يك عده براي گرفتن راي
خدايا ما چه گناهي كرديم كه احمقيم (1106976) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۶:۱۴:۰۰
هر سال میگیم دریغ از پارسال محمودی کاری کرد که مردم محتاج نان شب باشند واین عین بدی به مردم وکشوره بالاترین درآمد نفتی تاریخ ایران و بد ترین اوضاع اقتصادی واقعا باید جایزه نوبل بگیره . (1107062) (alef-13)
 
یک مادر دردمند
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۷:۱۸:۰۰
باسلام لطفا پیام مرا بگذارید چندین بار برای الف کامنت گزاشتهام ولی هیچوقت پخش نشده من یک زن خانه دار واهل مطالعه اخبارهای روزانه سیاسی اجتماعی واقتصادی وفرهنگی هستم وتقریبا هر روز چون خود به خرید میروم تقریبا مانند یک اقتصاد دان اطلاعات تورمی را باحساب سر انگشتی لمس میکنم وهیچ حب وبغضی به هیچکس خصوصا رییس جمهور که متاسفانه در دوانتخابات رای دادم ودیگران راهم تشویق به رای دادن کردم بماند از اواخر سال هشتاد ونه به بعد که تقریبا اوایل اغاز هدفمندی اقتصادی شروع شد بازار به شدت دارای شوک شدید شده واجناس روازانه کالا ومسکن وخوراکی سیر سعودی داشته ودارد ومن به جرات حاضرم قسم بخورم که تحریمها شاید شاید ده درصد درگرانیها دخیل نیست اگر نگوییم خیانت بی مسیولیتی دست اندر کاران باعث این فاجعه گرانی شده به وقشر ضعیف و متوسط جامعه را به فلاکت رسانده از سال هشتاد وچهار بعد سه چهار ماه که احمدی نزاد امد یکدفعه مسکن سیر صعودیکرد که اگر یادتان باشد به یکباره درعرض دوسه تاشش ماه اپار تمان معمولی در یک مجتمع چهل واحدیکه متری 500هزار تومان بود رسید به متری 1500 وبیشتر در غرب تهران که احمدی نژاد اصلا ان را باور نداشتند میدانید چرا دقیق میگویم چون همان روزها از بخت بد خانه ویلایی دو طبقه خودرا به قیمت خیلی ارزان معامله کرده و خبر از گرانی ناگهانی مسکن رانداشتم و باپولم که دوسه ماه قبل از ان میتوانستم یک خانه کم واحد و نسبتنا وسیع بدون وام بانکی بخرم مجبور شدم پولم را در بانک شش ماه بخوانم ودوباره گرانتر وبامتراز بسیار پایینتر دریک مجتمع چهل واحدی بخرم ودر مایحتاج خانه روزمره نه مایحتاج بزرگتر که باورکنید ارزش حقوق همه مردم کمتر از نصف رسیده ضمنا من مطمئن هستم که بعد از عید 91 مرحله دو م بی صدا اجرا شده چون امسال چند نوبت کالاهای ضروری گران شده وگرانی دلار هم که مزید بر علت شده ومجلس هم درخواب زمستانی به سرمیبرد ومسیولین فقط دروغ وامار غلط به مردم می دهند باور کنید اگر این مسئولین قسم بحورند که همه چیز فراوان وارزانشده من به خود میلرزم و منتظر گرانی بیشتر می شوم گفتنی بسیار زیاد است ولی چه حاصل از این گفتن های بیهوده باور کنید دولت درتدارک اجرای مرحله سوم اقتصادیاست وشما بی خبرید وگرنه که یک مرحله انقدر گرانی نداشت مادر شهید ... (1107150) (alef-13)
 
احسان
۱۳۹۱-۱۱-۱۰ ۱۶:۱۰:۴۰
ما انگار هیچ‌وقت یاد نمی‌گیریم که نباید به اقتصاد ایران اعتماد کرد. اگر امروز خانه‌ات را فروختی باید امروز خانه‌ی دیگری بخری واگرنه چون ریال ایران داری انگار هیچ نداری. (1108276) (alef-13)
 
کیارش
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۱۹:۴۶:۲۷
یه پاکت سیگار بهمن سال قبل 350 تومان امروز تا ساعت 6.59 هشت بهمن 1800 اینکه ساعت دقیق زدم چون صبح 1700 بود خدا میدونه فردا چنده همگی خسته نباشیم (1107305) (alef-13)
 
یوسف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۲۱:۴۶:۲۳
به قول آقای دکتر احمدی نژاد " من نمی دانیم این آقایون کجا مدرک گرفتند "

به نظر من نادران و توکلی بی سواد خیلی رو دارن که دو سال پیش که هدفمندی انجام شد و همه فشار و کارشم رو دولت بود گفتند تورم 200 درصدی در راه است در سال گرد انجام این طرح تورم 25.5 درصد بود ولی همه راضی بودند ..البته به عمل کرد دولت کلی انتقاد بود ولی با تمام کارشکنی های دشمنان داخلی خوب بود حالا همان حضرات بیسواد یا به قول الفی ها نامطلع دوباره افاضات فرمودند که جلو ی این انقلاب بزرگ اقتصادی را بگیرند.... (1107426) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۰ ۱۱:۴۸:۲۳
خب شما بگوید انانی که تورم را 20 درصد میگویند کجا مدرک گرفته اند .اگر امروز از یک ادم بیسواد هم بپرسی که تورم در چه حد میباشد صد در صد به شما میگوید بالای 120 در صد است .اما کجاست گوش شنوا (1107926) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۱۸:۵۳:۲۸
این تورم و گرانی و دلار ربطی به طرح هدف مندی ندارد ..این حاصل کارشکنی ها و بی تفاوت بودن مجلسی ها به امور کشور هست که به دولت کمک که نمی کنند تازه چوب لای چرخشم می زارن... (1111414) (alef-10)
 
احسان
۱۳۹۱-۱۱-۱۰ ۱۶:۱۲:۲۷
این انقلاب بزرگ اقتصادی که شما می‌فرمایید تا همین حالا جان ملت را به لبشان رسانده امیدوارم هرچه زودتر جلوی آن را بگیرند و موقعی اجرایش کنند که کشور ظرفیتش را داشته باشد. (1108280) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۱۸:۵۱:۵۳
خوشم میاد که خودتونم تو حرفاتون ...نگرانی هستید که نکنه این یارانه ها را جمع کنند .... وبا کلماتی مثل ظرفیت بازی می کنید (1111412) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۲۱:۴۷:۴۸
آثار هدفمندی تخلیه نشده بلکه با نابسامانی بازار ارز کلا بی اثر شده است انگار که اصلا هدفمندی اجرا نشده است ، درآمد مردم کاهش یافته ، تولید آسیب دیده و هدف فاز اول که رساندن قیمت ها به 70 درصد فوب خلیج فارس بود با بالا رفتن نرخ ارز از 1000 تومان به 3000 تومان عملا شکست خورده است . به نظر من تا وقتی زیرساخت های اقتصادی اصلاح نشوند ، دست دلالان و محتکران از اقتصاد کوتاه نشود اجرای فاز دوم بی حاصل و عبث است مثلا اگر فرضا بنزین در فاز دوم 2000 تومان شود و اجرا تمام شود ولی زیرساخت ها فراهم نباشد و دلالان قیمت ارز را فرضا به 4500 برسانند باز هم انگار هیچ کاری انجام نشده است و هدفمندی خنثی میشود> تنها راه به نظر بنده حقیر ابتدا کنترل بازار ارز و قطع ید دلالان و محتکران و اصلاح اقتصادی گسترده است طوری که دیگر مشاغل واسطه گری سود دهی نداشته باشند و مشاغل تولیدی رونق بگیرد باید با دلالان بازار ارز برخورد های قضایی شدیدی شود تا کسی جرات نکند برای منافع شخصی اقتصاد کشور را دچار آسیب کند ، باید با محتکران مواد غذایی برخورد شدید کنند تا ارزاق مردم را انبار نکنند، برای معاملات مسکن محدودیت بگذارند مثلا یک شخص حقیقی در سال بیش از یک سند یا وکالت نتواند انتقال دهد(البته به جز انبوه سازان) تا دلالان مسکن نیز قطع ید شوند کلا باید پدیده دلالی نابود شود و واسطه گری قانونی با درصد سود قانونی و مشخص و نظارت کامل دولت جایگزین شود. (1107427) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۱۵:۲۰:۴۰
عجب!!!!
پس به نظر جناب هر مشكلي كه پيش مياد زير سر دلالها و واسطه هاست. بابا تو دست دولتي ها را از پشت بستي كه ..... (1109485) (alef-13)
 
سربداران
۱۳۹۱-۱۱-۰۹ ۲۲:۴۵:۳۱
ماست سفيد است!يك امر بديهي وكاملا روشنه ونياز به هيچگون استدلال واثبات نداره اما يك عده اي دوست دارند كه استدلال بياورند واثبات كنند كه ماست سفيده!!! اوضاع اقتصادي فعلي جامعه از سفيدي ماست هم روشنتره ونياز به هيچگونه چانه زني وبحثي نيست.جاي تعجب اينجاست كه عده اي با پررويي تمام اوضاع را خوب ميبينند ومحكم به صندلي رياست و پست ومقامشان چسبيده اند وهمه مشكلات را گردن تحريمها مياندازند!! پس بنابراين نتيجه ميگيريم كه اينها هيچكاره اند و فقط وفقط بابت كاري كه نكرده اندكه هيچ بلكه بابت بدتر كردن اوضاع وبيشتر كردن مشكلات حقوق ميگيرند. (1107497) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۰ ۰۱:۰۳:۳۳
اگر اين امار هم مانند امار در صد تورم تهيه شده كه پوچ است . امار تورم 150 درصدي 24 در صد اعلام شده حالا اين امار نيز مشكوك بنظر مياند !!!!!!!! (1107647) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۰ ۰۱:۱۳:۰۸
اقاي نادران
همين چند روز مرغ ،ماهي ، گوشت ، خودرو ، طلا ، ارز و... به شدت افزايش قيمت داشتند ، يا اثار تورمي هنوز ادامه دارد يا مديريت بسيار ضعيف است
در هر دو صورت ملت بيچاره اند. (1107650) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۰ ۱۰:۳۰:۵۷
آقاي نادران با سلام
امروز هر كسي كه كوچكترين اطلاعي از علم اقتصاد داشته باشد، مي داند كه اقتصاد ويران كشور ريشه در طرح مهلك تثبيت قيمت ها كه شما، آقاي توكلي و دوستانتان به دلايل كاملا" سياسي در مجلس هفتم تصويب كرديد. بعد از آن هم براي جبران به طرح هدفمندي يارانه ها در شرايط نامساعد كشور تن داديد. حالا چه كسي بايد جوابگوي تحميل اين هزينه سنگين به كشور و مردم باشد. بياييد و مردانه از مردم بينواي ايران عذرخواهي كنيد. بي ترديد آيندگان از اين همه بي خرديها انگشت به دهان خواهند ماند. (1107845) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۰ ۱۲:۱۴:۳۲
با سلام

امسال بدترین عید در کل زندگیمون را داریم و دعا میکنیم که عید نیاید تا شرمنده نباشیم . (1107969) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۱-۱۱-۱۰ ۱۸:۱۱:۳۴
تا وقتی دولت و به اصطلاح نمایندگان مجلس (که نماینده همه هستند به غیر از مردم دردمند و از گرانی به ستوه آمده) به ما مردم دروغ میگویند و پاسدار حقوق غیر مشروع عده معدود وخودشان هستند اوضاع کشور ما همین خواهد بود. و این جمله به آقای رئیس جمهور: شما دست از جیب ما بردار صدقه یارانه و عیدی پیشکش خود شما و وکیل الدوله هایت در مجلس. (1108404) (alef-13)
 
hosseinmastali
۱۳۹۱-۱۱-۱۰ ۲۱:۱۵:۳۳
اقای دکتر نادران باسلام

این مسایل که بیان کردید یک از هزار هم نیست که البته خیلی هم دیر است
بنطرمن برای همه حمایت ها ، سخنرانی ها ، مناظره ها و کمک های همه جانبه های که در مجلس برای جلب آرای نمایندگان به نفع دولت کردید باید استغفار نمایید . (1108649) (alef-13)
 
حام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۰۲:۰۸:۵۴
من می دونم چرا وضعمون اینه .... یعنی همه می دونن !!!! چرا اینا نمی فهمن و همش توی توهم داستان می سازن بعد خودشون باورشون می شه !!!!....منم برم کاندید بشم والا اصلح ترم (1108972) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۱۱:۱۵:۴۷
بابا جان صبر كنيد هنوز اين دولت چند ماهي فرصت دارد براي اصلاح امور شاخص هاي مهم اقتصادي مثل ظريب چيني -نرخ تورم- نرخ بيكاري -كاهش قيمتها- افزايش توليد - اميد به زندگي .و..... اصلاح وتدريس آن كار يك ترم آقاي دكتر وگروه همراه است . (1109211) (alef-13)
 
حمید رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۱۴:۴۵:۲۶
از همه هموطنان عزیزم تقاضا دارم که تا نوروز صبر کنند و ببینند که وظعیت مان چقدر بدتر از این خواهد شد با این برنامه های اقتصادی رئیس جمهور - باید قبل از اینکه آقای احمدی نژاد رئیس جمهور شود یک یوسف دیگر از آسمان پایین می آمد و برای دوران قخحطی فکری می کرد ، چون واقعاً قحطی به سر سفره مردم زده با گوشت 30 هزاری و مرغ 5500 تومانی و تخم مرغ 400 تومانی (1111167) (alef-13)
 
علی
United States
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۱۸:۰۸:۰۸
نظرات رو خوندم جالبه!!!
توجه کردین هیچ جا به این نکته که هدف از اجرای طرح هدف مندی یارانه ها چی بود اشاره ای نشده؟؟؟
آقای رییس جمهور هدف شما از این طرح جز این بود که حق فقیران پایمان میشود و پولدار ها هر روز پولدار تر میشوند؟؟؟؟؟
میخواستین به کجا برسین؟؟؟ الان کجا هستین؟
واسه پول دار که روزی 10 میلیون فقط از سود سکه ، طلا ، دلار بدست میارن ماهیانه 300 هزار تومان پول برق چیزی نیست
ولی 50 هزار تومان پول انرژی برا ماها که ماهیانه 440 تومان میگیریم خیلی زیادههههه
با این اوضاع میخواین مرحله دوم هدفمندی یارانه ها رو اجرا کنین؟؟؟
خواهش میکنم دلتون به حال ما نسوزه؟؟
این صدقه ها رو هم به ما میدین یه موقع مردم سوریه ناراحت نشن ؟؟؟ بریزین بحساب اونا گناه دارن بنده خداها!!!! (1111360) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.