نظر منتشر شده
۵۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 250276
چرا توافق نهایی رخ نداد؟
حنیف غفاری*، 4 آذر 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۴
سرانجام سوم آذرماه نیز مانند دیگر روزهای سال فرا رسید و سپری شد! امروز ، در روز چهارم آذرماه خبری از امضای " توافق نهایی" میان ایران و اعضای ۱+۵ نیست و حتی "توصیف شرایط موجود " نیز با توجه به روند سینوسی و التهاب آمیزی که طی یک هفته اخیر در وین گذشت چندان آسان به نظر نمی رسد. پس از پایان مذاکرات وین ۶ ،طرفین بر پیشرفتهای صورت گرفته در مذاکرات تاکید کرده و به این ترتیب " تمدید مذاکرات برای رسیدن به توافق جامع" را اعلام کردند.در بازه زمانی چهارماهه اخیر بسیاری از فرصتها به دلیل کارشکنی طرف غربی از دست رفت! در مذاکرات نیویورک ،مذاکرات وین ۷ و مذاکرات مسقط ،واشنگتن به طرف اصلی مذاکره کننده با تهران تبدیل شد و دیگر اعضای ۱+۵ به مانند ۵ تماشاچی ،منفعلانه به تماشای ماراتن دیپلماتیک و سیاسی ایران و آمریکا پرداختند.

با وجود گذشت ۴ ماه، طرفین عملا به همان نقطه وین ۶ رسیدند،یعنی فاصله ای مابین "توافق" و " شکست"! باید اذعان کرد که دوباره در نوعی برزخ هسته ای گرفتار شده ایم، با این تفاوت که این بار برزخ ایجاد شده کمی نسبت به شرایط ایجاد شده پس از توافق وین ۶ شکیل تر و چارچوب مند تر است. به راستی چه اتفاقی در جریان مذاکرات وین ۸ ( دور اخیر مذاکرات هسته ای ) افتاد و چرا "توافق نهایی"در نهایت عینیت پیدا نکرد؟دراین خصوص لازم است به ۶ نکته مهم اشاره کنیم:

۱-اصلی ترین عامل عدم رسیدن طرفین به توافق قطعی و تداوم حرکت در برزخ هسته ای، ناتوانی ایالات متحده آمریکا و تروئیکای اروپایی در اتخاذ " تصمیم تعیین کننده" در مذاکرات بود. این تصمیم سیاسی ، "پذیرش واقعی حقوق حقه ایران" مطابق اساسنامه های آژانس بین المللی انرژی اتمی و اسناد حقوقی معتبر و مرجع در زمینه حقوق هسته ای اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده است.اگر این تصمیم همان فردای روز توافقنامه ژنو و حتی قبل از آن اتخاذ می شد، اساسا توافقنامه جامع هسته ای در همان زمان به امضا می رسید. با این حال دولت آمریکا و دیگر اعضای ۱+۵ در دو مبحث مهم و تعیین کننده یعنی " تعیین نیازهای اساسی " و " نحوه برداشته شدن تحریمها" به زیاده خواهی های خود ادامه دادند.این روند در جریان مذاکرات اخیروین نیز ادامه داشت. روند سینوسی مذاکرات به خوبی نشاندهنده عدم اتخاذ تصمیمی قاطع از سوی غرب جهت رسیدن توافق نهایی بود.روند سینوسی مذاکرات معلول " تزلزل مواضع اعضای ۱+۵" و در راس آنها ایالات متحده آمریکا بوده است.

۲-دومین عاملی که مانع از امضای توافق قطعی و جامع میان ایران و اعضای ۱+۵ شد، به تاثیرگذاری بازیگران مخرب خارجی بر میز مذاکرات باز می گردد . دیدارهای صورت گرفته میان مقامات آمریکایی و صهیونیستی از یک سو و حضور شتابزده سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان سعودی در وین و دیدار فوری او با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا نشان از بسط مذاکرات محرمانه و پشت میز به آن سوی دیوارهای هتل کوبورگ ( محل برگزاری مذاکرات وین ) بود.

البته در مقابل بازیگران مخرب، "واسطه گران" در صدد کاهش دادن شکافهای موجود میان طرفین و تلاش برای امضای توافق نهایی و قطعی برآمدند.یکی از این افراد یوسف بن علوی وزیر امورخارجه عمان بود. عمان در این برهه سعی کرد به عنوان یک واسطه گر وارد معادله شود و در نقش یک کاتالیزور، "معادله ساکن" را به " معادله دینامیک" تبدیل کند. افراد دیگری مانند خاویرسولانا مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا و کوفی عنان دبیر کل سابق سازمان ملل متحد نیز در این خصوص سعی کردند نقش شتاب دهنده ای ایفا کنند. با این وجود زور این واسطه گران به بازیگران پشت پرده سیاست خارجی آمریکا مانند دیوید آلبرایت و دیگر افراد وابسته به لابی های آمریکایی- صهیونیستی نرسید.

۳-حضور وزیر امور خارجه چین در آخرین روز مذاکرات هسته ای تعیین کننده در وین و انفعال ملموس روسیه در آخرین دور مذاکرات نقش به سزایی در به نتیجه نرسیدن مذاکرات داشته است."مهار سرکشی غرب" آزمونی بزرگ بود که متاسفانه پکن و مسکو از عهده آن بر نیامده و خود نیز در مواردی با این سرکشی همراه شدند. باید اذعان کرد که نقش آفرینی و تحرک " واسطه ها" در مذاکرات وین نسبت به تحرک روسیه و چین بیشتر بوده است. نقش منفی کشور فرانسه را نیز در این برهه نباید نادیده انگاشت. لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه در دوره اخیر مذاکرات نیز به مانند مذاکرات هسته ای ژنو در سال گذشته نقش بازدارنده ای ایفا کرد. نفوذ رژیم صهیونیستی بر حزب سوسیالیست فرانسه و کلیدداران کاخ الیزه در این مسیر به شدت تاثیرگذار بوده است.

۴-یکی از اصلی ترین شاخصه های مذاکرات اخیر وین، مانور رسانه های غربی و پیشقراول شدن آنها در نبرد تبلیغاتی علیه ایران بود. در حالی که وزرای امور خارجه آمریکا و سه کشور اروپایی پشت میز مذاکرات در حال نبرد سیاسی با تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان بودند، رسانه های غربی در آن سوی میدان به فضا سازی مستمری علیه فعالیتهای هسته ای ایران می پرداختند. در این خصوص میان بازی و رفتار غرب در دو حوزه " دیپلماسی عمومی" و" دیپلماسی رسمی " ارتباط مستمری وجود داشت. این ارتباط باید به صورتی دقیق مورد توجه و تحلیل قرار گیرد. در بازی رسانه های غربی نوعی توازن ملموس وجود داشت. از همان روز نخست مذاکرات، شبکه بی بی سی به صورتی علنی و صریح روند شکست مذاکرات را هدایت و تبلیغ کرد و از " تمدید مذاکرات" به عنوان نتیجه ای غیر قابل اجتناب سخن گفت! دیگر رسانه های غربی مانند رویترز ، نیویورک تایمز و واشنگتن پست نیز ضمن انتشار اخبار پارادوکسیکال( در راستای ایجاد تلاطم در افکار عمومی) ،این گونه القا کردند که عامل به نتیجه نرسیدن مذاکرات خواسته های بیش از حد ایران بوده است!

از این رو لازم است در عرصه دیپلماسی عمومی و حوزه رسانه ای بازی ما در برابر غرب تقویت شود. در این راستا باید ضمن " رصد هوشمندانه بازی غرب" در حوزه دیپلماسی عمومی، خود نیز در این حوزه دارای سبک و مهارت شویم. این سبک سازی و مهارت ورزی باید با همکاری توامان دستگاه سیاست خارجی کشور و رسانه ها صورت گیرد. مرور تجربه مذاکرات چند ماهه اخیر در این خصوص بدون شک در تنظیم این رفتار ، مهم و تعیین کننده خواهد بود.

این دومین باری است که فرمول " موکول کردن بازی به دقیقه ۹۰" شکست می خورد! در جریان مذاکرات وین ۶ نیز طرفین در انتظار تغییر مواضع خود تا آخرین لحظات مذاکرات ماندند اما این تغییر تعیین کننده صورت نگرفت. عدم تغییر مواضع اصولی ما در مذاکرات هسته ای و پایبندی به خطوط قرمز هسته ای توسط تیم مذاکره کننده هسته ای قابل تقدیر است. با این حال طرف مقابل نیز تا دقیقه ۹۰ بازی خود را تغییر نداد تا در عمل بر همگان اثبات شود که شناسایی حقوق حقه هسته ای ایران در دستور کار غرب قرار ندارد.به عبارت بهتر، مذاکرات اخیر وین نشان داد که بی اعتمادی نسبت به غرب باید در افکار عمومی از یک "حقیقت " با یک " باور " تبدیل شود.در سایه همین باور است که استقامت و ایستادگی ایران در برابر غرب معنا و مصداق پیدا می کند.

۵-بدون شک در برهه فعلی بیش از هر زمان دیگری نیاز به شفاف سازی عمومی در خصوص فضای مذاکرات داریم. به عبارت بهتر، با عدم به نتیجه رسیدن نهایی مذاکرات عملا تاریخ مصرف تاکتیک " محرمانه ماندن مذاکرات" نیز باید به پایان برسد. هم اکنون افکار عمومی خواستار شفاف سازی در خصوص رفتار تک تک اعضای ۱+۵ در مذاکرات هسته ای با ایران است. در این خصوص باید رفتار بازیگران " مخرب"و " منفعل" باید برای افکار عمومی تبیین شود.همچنین در خصوص نتیجه مذاکرات اخیر نیز باید به سئوالاتی مهم و تعیین کننده پاسخ داد. بدیهی است که با پایان یافتن مذاکرات،لازم است رویکردها و ملاحظات دستگاه سیاست خارجی کشورمان در قبال اعضای ۱+۵ نیز تغییر یابد. این تغییر باید همراه با محاسبه و دوراندیشی باشد .

۶-جابه جایی قدرت میان دو حزب دموکرات و جمهوریخواه نه تنها منجر به تنظیم رفتار تیم مذاکره کننده آمریکا پای میز مذاکره نشد، بلکه زیاده خواهی واشنگتن را در این ماراتن هسته ای و دیپلماتیک افزایش داد. این مسئله ، نشان دهنده همگونی بازی استراتژیک کبوترها و بازهای آمریکایی علیه ایران است. این همسانی و همگونی تا کنون از سوی برخی افکار عمومی و حتی تحلیلگران درک نشده بود. اصلی ترین درس مذاکرات هسته ای اخیر ، ایجاد همگونی و همسان سازی میان دو حزب اصلی ایالات متحده آمریکا در نزد افکار عمومی کشورمان است. از این پس تقابل جمهوری اسلامی ایران با کاخ سفید ( محل تجمع دموکراتها) و کنگره( محل مانور جمهوریخواهان) ادامه خواهد داشت. تقابلی که نباید هیچ گاه به فراموشی سپرده شود.
* رسالت
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۰:۱۹:۱۲
خلاصه اینکه ۳ ماه اولیه تا اینجا رسیده به ۲۴ ماه....!!! حالا بقیه همش حرفه و برای دل خوش کردن مردم! (2509726) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۵۹:۵۳
از همه تحقیر آمیزتر این واریز ماهیانه ناچیز است.
مگه کدوم درد ما رو دوا می کنه که اینقدر تحقیر آمیز هر ماه با تاخیر به پولی بریزند به حساب
کاش این قسمت توافقنامه را حذف می کردیم یا دست کم می گفتیم جمع کنید یک جا بدید (2510032) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۴:۱۱:۲۹
تحقیر آمیز یعنی پدری که نون نداره سر سفره زن و بچش ببره یعنی همسری که نمیتونه واسه همسرش دارو تهیه کنه تحقیر آمیز یعنی رییس جمهور کومور برای دیدار با رییس جهمور مملکت سرمون منت بزاره پس گرفتن پولی که بلوکه شد تحقیر نیست (2512587) (alef-13)
 
علیرضا پژوه
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۰۸:۳۹:۱۷
چندین روز است که تحلیلها را دنبال می کنم .اما جز اه ونفرین هیچ نمی بینم!عده ای سرخورده از عدم توافق اه و نفرینشان بالاست که کی می توانیم از دست تحریم ها خلاص شویم و عده ای هم خوشحال و سرمست از شکست نسبی مذاکرات که دیدید ما گفتیم که ....... متاسفانه دولت و نظام هم منفعل تر از این دو گروه. ناراحت می شوم که می بینم حریف از یک طرف پای میز مذاکره نشسته و از طرف دیگر دست در زخم ما دارد و می خواهد خونریزی زخم را افزایش دهد. طرف مقابل با برنامه است. قبل از امدن به وین با نامردی عربستانی ها قیمت نفت را کاهش داده. به گونه ای که ما اسیب جدی ببینیم.اما ما دریغ از یک برنامه ریزی ساده. ایا واقعا یک استراتژیست در این نظام یافت نمی شود؟! چون در ظرف یک سال گذشته هیچ برنامه مدونی ندیدم. طرف مقابل امده تا استخوانهایمان را مذاکره خرد کند. سناریو این بود: طولانی کردن مذاکرات به همراه فشار بر اقتصاد. تنها کسی که این استراتژی رافهمید حسین شریعتمداری است که متاسفانه هیچ وقت از ایشان راه حل منطقی ندیدم. بر اساس ادبیات رییس جمهور محبوبش می گویم :راه حل های ایشان همیشه در راستای هدف دشمن است. به زبان عامیانه یک راه حل از نظر ایشان وجود ندارد و ان کشیدن زیر میز و دست به کارد شدن و حمله به حریف. فکر کنم ایشان در جوانی طرفدار فیلمفارسی های فردینی بوده است.!
گذشته ها گذشته است. در موردش کاری نمی توان کرد اما کمتر از ۷ ماه وقت داریم کفه ترازو را به نفع خودمان بالا ببریم تا روز اخر این ما باشیم که به قول معروف طاقچه بالا بگذاریم! اما چگونه؟
مشخص است که غرب بازی بسیار زیبایی را به راه انداخته است. با کاهش قیمت نفت هم ما را زیر فشار قرار می دهد و هم روسیه را.اما مطمن هستم نگران پاشنه اشیل این بازی هم هست. و این همان نقطه ای است که ما باید بازی با غرب را شروع کنیم «داعش».
خود کرده را تدبیر نیست . کافی است با همکاری روسیه جبهه سوریه به شدت تقویت شود تا عناصر داعش و دیگر گروه های معارض سوری در بدترین حالتدر جا بزنند . یا سناریو دیگربه جان هم انداختن انهاست و بهترین سناریو اغاز شکست و عقب نشینی پی در پی داعش و گروه های دیگردر سوریه است. لازم است سردار سلیمانی ها به جای تمرکز بر عراق بر سوریه متمرکز شوند. در خصوص عراق نیز لازم است این واقعیت را به رسمیت بشناسیم که سنی ها در حال حاضر حاضرند داعش را بپذیرند اما زیر بار خفت نجات توسط شیعیان نروند. پس به نظرم لازم است هرچه سریعتر و با مداخله محدود نظامی داعش را از مناطقی که غیر سنی نشین است اخراج کرده و در مورد سنی ها اجازه بدهیم داعش سیاست طالبان را حداقل به مدت ۵ سال بر سر انها پیاده کند تا اینجا مابا غربیان اشتراک مساعی داریم و انها هم سیاستشان در خصوص عراق با سیاست ما یکی است.این موضوع را با کمی تغییر می توان در بوق تبلیغات کرد. اما نکته مهم که فوق العاده برای ما مهم است برگرداندن مکر به طرف غربیان است . خودشان نیز این این سناریو را پیشبینی کرده اند. اما راه حلی برایش ندارندو این همان پاشنه اشیل است. داعش که در جبهه سوریه در حال شکست خوردن است و در جبهه عراق نیز توفیقاتی نداشته به سمت جبهه های جدید هدایت شود.اینجا باید با کمک روسیه داعش را به سمت کشور های حوزه خلیج فارس که از قضا طرفداران زیادی هم دارد هدایت کرد. مثلا دو غول نفتی عربستان و کویتبه همراه امارات جبهه جدید داعش باشند. کافی است بتوانیم یک میلیون بشکه از نفت تولید اوپک را کاهش دهیم. نفت سر از ۱۵۰ دلار در می اورد. البته بیژن زنگنه باید بر طبل جنگ نفتی بکوبد و در ظاهرطرفدار کاهش نفت تا ۲۰ دلار باشد اما تولید نفت را افزایش ندهد. بدین ترتیب در طی ۷ ماه اینده ما دست برتر را در مذاکرات خواهیم داشت.
البته بعید می دانم کسی در نظام بتواند این سناریو رااجرا کند چون متاسفانه .....
ایا کسی هست که این ملت را یاری دهد ؟! (2514018) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۲۰:۳۴:۳۰
و از این هم تحقیر امیز تر این نوع طرز فکر جنابعالی است!!!!!!! (2515292) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۲:۲۷:۲۵
بزرگترین امتیاز طرف غربی به دولت آقای روحانی این بود که میتواند برای ۷ ماه دیگر کم و بیش نرخ دلار را تثبیت کند، ولی‌ در واقع این یعنی‌ فشردن بیش از پیش فنر دلار و عقب انداختن بحران، در کشوری که نقدینگی ریال آن بالای ۳۰ درصد رشد می‌کند و با توجه به اینکه سال ۹۳ نیز گشیشی نخواهد بود و این رشد نقدینگی احتمالا به ۴۰ درصد می‌رسد در کنار کاهش قیمت ۳۰ درصدی نفت، دولت دارد بمب ساعتی‌ بزرگی را در کنار خود تقویت می‌کند که هر چه دیرتر منفجر شود، عظمت انفجار آن بیشتر خواهد بود و این خود برگ برندیی برای طرف غربی در سال ۹۴ خواهد بود، مانند تثبیت دلار در زمان مدیر جهانی‌ که وقتی‌ منفجر شد ، ۳ برابر شد و موج انفجار آن برای همیشه مدیر جهانی‌ و دولتش را به خارج از حوزه سیاست ایران پرتاب کرد و این چنین کشور را در تورم، رکود و بیکاری و مشکلات غرق کرد. (2510120) (alef-17)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۰:۲۱:۰۹
هنر سیاسیون (2509732) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۰:۲۲:۰۸
توافق نهایی‌ زمانی‌ نهایی می‌شه که به ملت اعتماد بشه و بازی داده بشن، تا درها در داخل و برخورد با مسائل دخلی بٔر همان پاشنه می‌چرخه، طرف به راحتی‌ میتونه دنیا را بٔر علیه ما بسیج کنه... (2509737) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۰:۳۰:۴۶
شما یا نمیدانید، یا خود را به ندنستن زدید، روسیه خودش در گیر تحریم شده و فقط یک قلم ۱۴۰ میلیارد دلار در سال به دلیل تحریم و ارزن شدن قیمت نفت داره از دست میده، از آنطرف برای اینکه تحریم مالی‌ افزایش نیابد همه جوره با مواضع اسرائیل همکاری میکنه چون میدونه اگر محافل طرفدار اسرائیل بخوان ، به راحتی‌ سیستم بانکی‌ روسیه را می‌توانند فلج کنند، از آنطرف چین سالی‌ ۱۷۰۰ میلیارد دلار به همین کشورهای غربی و ژاپن و کره صادرات داره و همه درآمد و ثبات آن بستگی به همکاری با غرب داره، و از همه مهمتر بهترین حالت برای روسیه این است که صادرات نفت و گاز ایران در تحریم باقی‌ بمانه، اگر صادرات نفت ایران طبیعی‌ بشه یعنی‌ ضرر بزرگ برای روسیه، چین نیز که همه پول بی زبان ایران را در بانک خود نگاه می‌دارد و برای این همکاری از عربها باج می‌گیرد، و البته آقای ظریف هر دو وزیر خارجی‌ روسیه و چین را به آغوش‌ میکش و آقای روحانی پشت سر هم با پوتین تماس میگیره و انتظار پشتیبانی‌!!!! (2509762) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۲:۳۵:۲۸
پارسال وقتی‌ توافق ژنو حاصل شد و مقرر شد ماهی‌ ۷۰۰ میلیون دلار به ایران تعلق بگیره، قیمت نفت بالای ۱۱۰ درر بود، امسال این قیمت حدود ۷۰ دلار است، این یعنی‌ تمدید قرارداد همش به نفع طرف غربی است و بدون اینکه خود را بخهدن در گیر افزایش تحریم نفت ایران کنند، زمان را بهتر و بیشتر به نفع خود می‌خرند. (2510150) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۰:۳۲:۰۷
عمان واقعا دوست ما است از بین اعراب فقط عمان است که نقش دوست را ایفا می کند. (2509764) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۰:۵۰:۱۱
یعنی همش تقصیر اونوری هاست .... ایران اصلا مقصر نیست ؟؟؟؟...باید تحریم ها برداشته شود....لج نکنید...منطقی باشید (2509808) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۴:۵۲:۲۸
و تنها راه رفع تحریم هم اینه که اقای ظریف بره بگه تا زمانی که تحریم های ظالمانه ادامه داره ما ماهانه 10 هزار سانتریفیوژ خواهیم ساخت.... (2510588) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۲۰:۵۶:۳۶
فکر کردی بعدش اونها هم دست رو دست میزارن! (2511364) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۴:۱۷:۳۵
یعنی نتانیاهو بیش از همه از این حرکت ما خوشحال خواهد شد (2512619) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۷:۵۲:۰۲
غربزدگی هم حدی داره!!!!! (2511023) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۲۰:۴۲:۱۵
سلام
عجب دنیاییه
حتی وقتی میخوای حق خودت رو بگیری باید یه چیزی هم بدی!!!
ما برای گرفتن حق مون پای میز مذاکره رفتیم ،دلیلی نداره از حقوق خودمون کوتاه بیایم (2511340) (alef-10)
 
فربد
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۴:۳۶:۴۰
تازه ، گیریم همه علل بیان شده توسط نگارنده محترم درست ، ولی آیا پیش بینی یک رسانه در مورد یک مسئله سیاسی نشان دهنده هوش و تجربه رسانه ای اونه یا القا کننده تصمیم به سیاستمدارن ؟؟ (2512674) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۰۱:۴۴
راستی این بازیگران خارجی صحنه مذاکرات همانهایی نیستند که ایران می گوید می خواسته اند از ایران بترساننشان و الان به یمن آقای ظریف دیگر از ایران نمی ترسند؟؟؟ (2509837) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۰۱:۴۴
بهترین بود که آقای ظریف در مذاکرات اخیر تکلیف ایران را مشخص میکرد غربی ها دارن با ما بازی میکنند مطمئنن اگر موافقت تمدید رو قبول نمیکرد اونها مجبور بودند با ما به تفافق برسند حلا باید تا 7 ماه دیگه صبر کنیم برای یک مذاکره دیگه که باز همین بازیگرای اما با قدرتی بیشتر به میدان می آیند و بازهم یه تمدید دیگه . بیایید تاریخ رو مرور کنیم همچنان در حال تکرار شدن است . باتشکر (2509838) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۴:۴۱:۰۵
از کجا معلوم برعکس نباشه ؟ یعنی ایران با اونا بازی نکنه ؟ (2512685) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۰۵:۲۳
واقعیت اینه غرب چیزی برای از دست دادن نداره و برنده ماجراست چرا که ما هستیم که اگر توافق نشه سرنوشت لیبی در انتظارمونه حتی بدتر چون اجماعی جهانی بدتر از لیبی بر علیه ماست

فقط امیدوارم برخی مسئولین این اشتباه را نکنند که فکر کنند از طریق فعالیت و ... در کشورهای همسایه میتوان به جایی رسید که نتیجه اش از دست دادن امنیت فعلیمان هم میشود
به نظر من باید قبول کرد خواسته ما برحق باشه، زور و قدرت دست اونهاست

همونطور که با اشتباه تحلیلی و فضای دهه 60 نفهمیدیم که مراودات روشن جهانی اجازه تسخیر کامل یک کشور را به ایران و یا عراق نمیدهد و دنبال جنگ فرسایشی هستند تا اخر صلح شد
باید قبول کرد که این قضیه هم اخر عاقبتش همان میشود ولی متاسفانه فضای احساسی حاکم باعث میشود هر واقعیتی مانند این باعث شود که متهم به وادادگی و ... شویم

فراموش نشود اکنون همانند دهه 60 هم نیست که همه شرایط اقتصادی یکسان داشتیم

همه از مخالفان توافق در ایران مشاغل دولتی و یا وابسته به دولتی دارند که میدانند سنگ از اسمان ببارد حقوق مزایای دولتی را دارند و اطرافیانشان هم از قبل انها سر کارند

و در کی از مستاجران و بیکاران و جوانان در حانه مانده ندارند، انها در فضای اینترنت و رسانه مشغول رجزخوانی هستند و ...

باید قبول کرد و اگر ما قضیه جنگ تحمیلی را بدون احساس واشکافی و درس اموزی میکردیم امروز در این وضعیت اچمز نبودیم (2509851) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۲۲:۴۸
شبکه بی بی سی به صورتی علنی و صریح روند شکست مذاکرات را هدایت و تبلیغ کرد و از " تمدید مذاکرات" به عنوان نتیجه ای غیر قابل اجتناب سخن گفت!
این چه تحلیلی است که انجام می دهید؟ از ابتدای روند مذاکرات، بی بی سی به صورت بی طرفانه فقط به تحلیل منطقی و دو سویه اتفاقات پرداخته... این همه بغض و کینه فقط یک دلیل می تواند داشته باشد و آن عدم توانایی در ارائه کار مطلوب رسانه ای و تهمت زنی های بی مورد است.
اگر بی بی سی مغرضانه و یک طرفه به تحلیل رخدادهای مختلف می پرداخت می بایست مخاطبان آن در حد مخاطبان شبکه های داخلی ایران می بود. (2509916) (alef-13)
 
فرید
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۴:۴۷:۰۹
آفرین ، پیش بینی یک رسانه در مورد یک موضوع قبل از هرچیز نشان دهنده قدرت و تجربه آن رسانه است و اگه بخواد بر روند مذاکرات سیاسی کشورهای قدرتمند جهانی تاثیر بذاره که باید در آن اتاق مذاکره رو گل گرفت !! (2512705) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۵۰:۱۱
مشکل اینجاست که دوستانی همانند شما این حس را القا می کنند که به اطلاعات بیشتر نیاز دارند نه برای تحریر یک پیشنهاد، بلکه برای اثبات لزوم ترک میز مذاکره!
لطفا فراموش نفرمایید فرمول مذکور به مدت 8 سال امتحان شد، آنهم از تمام طرق ممکن، مثلا یکبار تحریم ها کاغذ پاره خوانده شد، و یکبار دیگر عامل مهم بروز مشکلات در اقتصاد ما (هر دو نیز از یک منبع)!
واقع بینی کمک بزرگی است به تحلیل وقایع! اگر برای لحظه ای این فرضیه را که امثال بی بی سی قدرتی مافوق وزارت خارجه ما و سایر قدرت ها دارند کنار بگذریم (که البته من کاملا موافق هستم ایشان به عنوان یک رسانه کاملا موفق عمل کرده و روش و منش شان در جذب مخاطب بر روی کره خاکی تاثیر گذار بوده، بنابراین چون در شاخه خود موفق هستند، می توانند برای دوستانش در لحظه های نیاز کمک کوثری باشند، حال علت این پیشرفت چیست، در واقع این رسانه ها هستند که باید این تحلیل را صادقانه انجام داده و از نتایجش بهره ببرند، بلکه ایشان نیز به موفقیت دست یابند!)، بلی، عرض می کردم، یک بازی فوتبال را فرض کنیم، می گیند بهترین دفاع حمله است، ولی تمامی بازیکنان آگاه هستند که که اگر بازی وارد 18 قدم شد، به هر روشی باید دفاع و توپ را دفع کنند، می خواهد کرنر باشد و یا خطا، در واقع مهم این است که تیم اجازه ورود به محدوده خود را ندهد!
واقعیت این است که ما اشتباه تاکتیکی کردیم، رفتن به شورای امنیت اولین اشتباه ما بود، می دانستیم که دوستانی که انتخاب کرده ایم بالاترین شهرت را در وفاداری ندارند، نه در تاریخ ما و نه حتی در تاریخ جهان! اشتباه دوم این بود که چشم را بر نقاط قوت حریف بستیم، انگار اگر ما انکار کنیم، واقعیت محو می شود (این روش در ایران زیاد استفاده می شود، مانند انکار فساد، رشوه، رانت و حتی طیفی از مردم با سلیقه متفاوت!)، ولی وقعیت این بود که تیم حریف سهم بزرگی در اقتصاد جهان دارد، خود را فریفتیم که به نفت ما وابسته هستند، آنقدر طولانی به این امر پافشاری کردیم تا ایشان در فرصتی مناسب با توجه به زیر ساخت های اقتصادی که دارند، خود درب هایشان را بر روی نفت ما بستند! نه تنها نخریدند بلکه حتی برای سایرین نیز جریمه تعیین کردند! نتیجه آنکه امروز دست هر پلیس نیویورکی یک تبلت است و بودجه داشتن آن به بهانه ما تامین شده است!
این است اهمیت تحلیل درست! حال اگر بخواهیم تنها وقایع را بررسی کنیم، یک واقعیت وجود دارد، این کشور ها به توافق علاقه مند هستند (بین علاقه و نیاز تفاوت است، ممکن است در طول زمان علاقه به نیاز تبدیل شود ولی هنوز آن روز نرسیده)، عقلای ما نیز به توافق علاقه دارند، بنابر این باید در این راستا تلاش کرد، و در نهایت آن تیمی موفق تر خواهد بود که بازه زمانی که طی آن علاقه اش به نیاز تبدیل خواهد شد را درست برآورد کند!
در بین بازکنان هر دو تیم، گروهی هستند که با هدف توافق بلف می زنند تا کسب نتیجه کنند، و نیز گروهی هستند که با هدف بر هم زدن مذاکره بلف می زنند تا کسب نتیجه کنند، البته پر واضح است که نتایج متفاوتی مد نظر این گروه هاست! (2509999) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۵۱:۱۵
چون مردم جهان مسخره سياستمداران است توافق نهايى رخ نداد (2510004) (alef-10)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۲:۰۰:۳۷
از این جوری مذاکره کردن دولت متاسفم . غربیها چیزی به این سادگی نمیدن باید از انها گرفت . شما قبلا" در کاخ سعد اباد این کارو کردید و نتیجه اش را دیدید و دوباره تکرار مکررات . متاسفم از اینگونه مذاکرات . (2510035) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۲:۰۲:۵۶
چرا توافق نهایی رخ نداد؟
چون اگر در حد دانش آموز ديپلم انساني هم مطالعات تاريخي داشته باشيد متوجه مي شويد كه كشورهاي بزرگ ، شخصيت حقوقي خود را به طور ثابت تعريف كرده و آمدن و رفتن افراد و حتي سپري شدن قرنها هم تغييري در آن ايجاد نمي كند .

و نكته آخر اينكه كاش ياد گرفته باشيم قطعنامه هاي شوراي امنيت بسيار مهم هستند و همانطور كه مي توانند جنگ هشت ساله را پايان دهند مي توانند تحريم هم به ارمغان بياورد و مجبور شويم براي رفع آن اينگونه به زحمت بيافتيم . (2510044) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۲۱:۳۲:۴۶
دقیقا
تا کوتاه نیایم مشکلی حل نمیشه (2511417) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۵:۳۳:۰۲
کشورهای بـــــــــــزرگ (2512862) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۱۶:۲۹
علت عدم حصول توافق همان ضرب المثل معروف دیوانه و سنگ و چاه است همین . (2510289) (alef-10)
 
درستکار
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۶:۳۲
توافق نهایی رخ نداده به علت اینکه در آن صورت تحریم ها برداشته می شد نرخ ارز سقوط می کرد نهادها وارگانهایی که از خیر این تحریم ها که از لحاظ عمودی وافقی توسعه یافته اند و پروار شده اند و از همه بدتر دولت با این بدنه سنگین بیشترین زیان کاران رفع تحریم ها هستند پس خوب است که توافقی را که انجام شده با سناریوهای جدید 7 ماه دیگر کش داد. (2510422) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۴:۰۷:۵۷
توافق نهایی رخ نداد چون دولت مذاکرات رابرای انتخابات مجلس گرو برداشته!! (2510475) (alef-10)
 
میرحسین
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۵:۱۱:۲۸
تمدید استقامت , امید و اعتماد ... (2510639) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۶:۲۱:۰۹
چون هم زمان با مذاکره ،در مورد نابودی اسرائیل صحبت می کنیم (2510831) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۶:۵۷:۲۴
همین یک جمله نشان از سیر نویسنده در عالم هپروت دارد:
"مهار سرکشی غرب آزمونی بزرگ بود که متاسفانه پکن و مسکو از عهده آن بر نیامده و خود نیز در مواردی با این سرکشی همراه شدند"
بنده خدا آزمون دیگه چیه هر کس پس منافع خودشه، نه .... (2510914) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۷:۱۴:۴۸
«... إن تصبروا وتتّقوا فإنّ ذلك من عزم الأمور»
---
توافق با ایران در زمینه ی هسته ای نتوانست به سر انجام نهایی برسد چون سران آمریکا وغرب هنوز توان متقاعد یا مجاب ساختن مخالفان خود در کشور و همپیمانان و اقمار خود در خارج از کشور را نداشتند زیرا متزلل شدن وضع سیاسی درونی این سران و پیش آمدن تحولات پیچده در منطقه و جهان که حل آنها بصورت شتاب زده برای آنان امکان پذیر نمی باشد جرئت و جسارت لازم را برای به پایان مطلوب رساندن مسئله ی هسته ای مذکور نزد این سران فراهم نساخت.
تحولات جهانی به هر صورت پیش بروند در نتیجه ، با یاری خداوند توانا و صبر و استقامت و ایمان و پایداری و خرد گرایی مردم شریف ایران و مسئولان آنان که مشغول مذاکره هستند ، در زمینه ی دفاع از حقوق حقه ی این مردم کفه ی ترازوی حل مسئله ی هسته ای بنفع ج.ا.ا خواهد چربید و به سر انجام نهایی خوبی برای مردم خدا پرست ایران خواهد رسید. (2510938) (alef-10)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۷:۲۵:۵۴
امیدوارم حال همه خوب باشد از جان کری گرفته تا اشتون و آقای ظریف ، چه آنهایی که بد می گویند و چه آنهایی که خوب مینویسند و آنهایی که پای میز مذاکره نمی نشینند و همواره به دنبال سرنخ هستند و آنهایی که در کاخ هستند مخصوصا از نوع سفیدش و نمی دانند کجای ملت و کجای دولت درد میکند و چه خبر است.
ای آنانی که صبح تا شب دنبال اخبار توافق هستید فکر میکنید اگر توافق بشود یا نشود برسر ما و شما چه می آید و چه اتفاق خاصی می افتد .
با شما هستم که تمام هم و غمتون شده توافق بشه یا نشه ؟
آیا کسی به فکر سیر کردن شکم گرسنگان ایرانی هست ؟
آیا کسی از حال نذار دردمنمدان خبر دارد ؟
آیا کسی از بدبختی ایرانیانی که دیگر به آنها مستضعف هم نمی گویند خبر دارد ؟
آیا کس می داند حقوق و مزایای نداده و نگرفته به کجا می ورد؟
آیا کسی می داند پولهایی که در صندوق ذخیره ارزی جمع می شود کجا هزینه می شود؟
ایا کسی از بابک زنجانی و بیت المالی که جابجا کرده خبری دارد ؟
آیا کسی می داند و دنبال این هست پولهایی که از تحریم برمی گردد به کجا می رود ؟
آیا کسی می داند پدری شب دست خالی به خانه می رود یانه ؟
آیا کسی می داند از همسایه گرسنه خبری نمی گیرند ، چون خود کرسنه مانده اند ؟
آیا کسی می داند شرمندگی خیلی بد است آنهم شرمنده زن و بچه به خاطر اندک خواسته هایشان یعنی چی ؟
آیا شما آقای عزیز که می گویی اگر بازهم تحریم شود چینن می شود و چنان می شود ، چقدر و چند وقت به فکراین بودی که بهتر نیست ایرانیان را کمی متحول کنیم و از مخارج دیگران بگیریم و بدهیم به آنهایی که واقعا احتیاج دارند ؟
آیا می دانید از آنهایی که میگیرید بهتر نیست به بنا به فرمایش اسلام به گرسنگانی بدهید که در بغل گوش شما هستند نه آنور دنیا ؟
آیا اسلام را قبول دارید ؟
آیا اسلام را شنیده اید ؟
آیا دین اسلام را می شناسید ؟
از خداوند متعال برای تمامی بندگانش ( ترک – فارس – هندو – و.... )آرزو می کنم به راه راست هدایت شوند و مانند ما درپی اسلام باشند آنهم اسلام محمدی (ص) .)
آیا اینانی که دم از گرسنه می زنند می دانند بعد از یک ماه کارکردن و دست خالی به خانه رفتن چه مزه ای دارد ؟
آیا تا بحال جلوی خواسته زن و بچه ای که تمام هستی و دنیایشان پدرخانواده شان است که او هم همیشه جیبش خالی ست و در قابل صف طویل طلبکاران کم آورده است همیشه بدون پاسخ می ماند یعنی چه ؟
آیا تا بحال دوست داشتی به خانه برنگردی چون کمترین خواسته فرزندت را نمی توانی بجا بیاوری ؟
آیا ... آیا ... آیا این توافق می شود و کار درست می شود
خدایا این آیا ها را از تو می پرسم که تنها تو میدانی من چه می گویم و چه می نویسم و تو میدانی که ......
بارخدایا بمن و مثل من توانایی بده تا باز هم با شرمنده گی و سرافکنده گی بتوانم به خانه بازگردیم و بتوانیم با آرزویهای هیچ وقت محقق نشده فرزندمان سر کنیم .
خدایا مارا ببخش برای آنکه تو به ما ارزانی داشتی و ما نتوانستیم از آن استفاده کنند و دیگران به جای ما استفاده کردند (2510961) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۲۰:۴۴:۲۲
به پایگاه خبری الف در پاسخ به نظر شماره(2510961) (alef-10) پیرامون خبر:/ چرا توافق نهایی رخ نداد؟ / سه شنبه04/09/1393
---
کجا هستید و از کجا سخن می گویید؟؟؟!!!
---
هرچند مشخص نیست شما با چه انگیزه ای و از کجا این طومار از سئوالها را نوشته اید و لی هرچند هم در کشورما در مقایسه با شکم پرهای بالا نشین ، هستند انسانهایی که با سیلی صورت خود را سرخ نگه می دارند و لی بحمد الله آن طور نیست که طبق توصیفات اغراق آمیز شما کسی در میان مردم ما باشد که گرسنه و با شکم خالی شب را بر بالین خود سپری کند زیرا هم در ایران اسلامی مردم شریف بسیارند که تلاش می کنند حد اکثر رسیدگی را به همنوعان خود داشته باشند چنانکه موسساتی مردمی و دولتی در این زمینه نیز برای حفظ آبروی حد اکثر نیازمندانی که از آنان اطلاع دارند تلاش می کنند .
مشکل بیکاری را هم می باید سراغ علتش را از ستمکاران آمریکا و غربیها بپرسید که بیش از سه دهه است بخاطر پایداری انقلاب اسلامی بر اصول الهی خود ، ج.ا.ا را با بد ترین تحریمها رو به رو کرده ونه تنها ایران بلکه جهان را با همدستی شرکای غربی و نوکران خود به آتش می کشاند .
باید دانست اصول انقلاب اسلامی بمانند ناموس برای مردم شربف ایران ارزشمند و عزیز اند اگر چه متاسفانه در این خطه هستند عده ای که لحظاتی از رفاه و عیش و نوش ذلت آفرین و خفت بار را بر این ناموس ترجیح می دهند.
در ضمن مردم و انقلاب ایران از قارونهای منطقه و نوکرانشان اسلام را بهتر می شناسند و از حریم این دین الهی در مقابل تجاوزهای کفر و استکبار جهانی و صهیونیسم با جان و مال بیشتر دفاع کرده و می کنند. (2511347) (alef-10)
 
فرید
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۵:۰۷:۱۴
عزیز من منظور از شکم گرسنه که نخوردن دو تابشقاب پلو نیست( اون بقول شما حتماً تو مردم شریف ما پیدا می شه ) منظور ضعف اقتصادی مردمه ، مریض سرطانی داشتن و پول دهها میلیونی دارو ودرمان نداشتنه ، بدلیل مصرف بنزین بی کیفیت هوای آلوده تنفس کردنه ، وسایل نقلیه وجاده های بی کیفیت داشتن وهر روز چندین طفل معصوم بی سرپرست شدنه و....بازم بگم (2512768) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۲۲:۰۶:۱۸
هدف اصلي و راهبرد كليدي غرب باز كردن دريچه محدود به دولت روحاني است تا حكومت به سمت تيپ احمدي نژاد نرود. بهيچ وجه هدف اتمام مذاكرات و عادي كردن پرونده ايران نيست. هدف همين بازي با حكومت ايران و اهرم فشار تحريم را نگهداشتن و با آن بازي كردن است. كمي ايراني ها را با انتخاب روحاني هويج دهيم و اگر دولت تيپ احمدي نژاد آمد دوباره محدود ها و تحريم ها را افزايش دهيم، همين و بس، اين راهبرد روشن قدرتهاي بزرگ هست و همه آنها مي دانند و در اين بازي سهم خواهي مي كنند ولي به هيچ عنوان قصد عادي كردن شرايط ايران تا زمان عدم تغيير رژيم ندارند. كار قدرتهاي بزرگ شبيه دكتري است كه استخوان لاي زخم قصاب جا گذاشت تا براي هميشه گوشت مفت از قصاب بگيرد، مگر قدرتهاي بزرگ ديوانه هستند كه از يك كشور نفت خيز كه به نظر آنها يك گاو شيرده است بسادگي بگذرند و شرايط را عادي كنند. فقط گاهي شرايط را سهلتر و گاهي سختتر مي كنند. والسلام (2511469) (alef-10)
 
دوست
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۲۳:۳۸:۴۶
سلام به همگی
يک چيز جالب بگم
تا حالا کسی فکر کرده که اگر تمام پول هايی که تا حالا خرج رفتن آقايون مذاکره کننده به خارج برای مذاکرات می شه اگر دخيره می شد، می شد باهاش هم چرخ زندگی مردم را چرخاند و هم چرخ سانترفيوژها رو؟؟؟؟
منت کسی رو هم نمی خواست بکشيم.......... (2511625) (alef-10)
 
دکتر اسلامی
۱۳۹۳-۰۹-۰۸ ۰۰:۱۹:۲۶
بنام خدا و با سلام
احسنت جناب دوست . اتفاقا منهم همین را میخواستم بنویسم ولی وقتی نامه شما را دیدم که همان نظر مرا نوشته اید . به تایید شما بسنده کردم . فقط اینرا اضافه کنم که از کجا که این برنامه با برنامه ریزی همین اقایان تهیه و تدارک نشده باشد بخصوص که از اول هم معلوم بود که برد -برد جناب روحانی زر ورق روی دست چدنی امریکاست !!!!!!!!!!!!!!! (2515437) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۹-۰۸ ۰۳:۲۶:۰۳
واقعا" متاسفم اینقدر با ارقام واقعی وحقیقی نا اشنا هستید،برادر محترم همه هزینه های مذاکره با عدم انفع یک روز از 100 میلیارد دلار پول فریز شده ما قابل مقایسه نیست،تحریمهای بانکی عدم امکان حواله ارزو تحریم کشتیرانی وبیکاری هزاران نفر در این ارتباط وتحریم قطعات اصلی خودرو که مصرف کننده را ناچار به استفاده از آششششغالهای چینی کرده جای خود دارد،نا آگاهی از واقعیت ها مارا به تصمیمات غلط واظهارات سخیف سوق میدهد! (2515481) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۰۷:۵۷:۳۳
"حضور وزیر امور خارجه چین در آخرین روز مذاکرات هسته ای تعیین کننده در وین و انفعال ملموس روسیه در آخرین دور مذاکرات نقش به سزایی در به نتیجه نرسیدن مذاکرات داشته است."مهار سرکشی غرب" آزمونی بزرگ بود که متاسفانه پکن و مسکو از عهده آن بر نیامده و خود نیز در مواردی با این سرکشی همراه شدند."
تكليف اينهمه امتياز اقتصادي كه از سرمايه اين ملت بيچاره ريختيم تو جيب وحلق چين وروسيه چي ميشه. (2511818) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۰:۰۱:۳۰
حتی اگر بی بی سی باعث شده که این مذاکرات به نتیجه نرسه ما خودمان مقصر هستیم چه دلیلی داره ما وسط مذاکرات باید رزمایش موشکی انجام بدهیم چرا باید زمانی که تیم مذاکره کنند نیاز به ارامش داریم بعضی افراد از اینکه غرب با ما به توافق نمیرسه تهدید به بستن شیرهای نفتی بکند نفتی که برای ما حیاتی هستش وهرگز جرات نداریم انرا ببندیم واگر این کارا هم بکنیم در دنیا اثری نداره عربستان همان روز قبول کرد که کمبود نفت ایران را جبران کند این ماهستیم که اگر نفت ارزان بشه ضرر میکنیم همین طور همداره میشه ونفت به زیر 70دلار رسیده خوب این همه دلیل برای به بنبست رسیدن مذاکرات کافیه وگناه را گردن دیگران نیندازیم (2511916) (alef-13)
 
امير
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۳:۱۱:۰۶
با سلام
عواملي زيادي درعدم دسترسي به توافق نهايي وجود دارد.كه اهم آن بشرح
زير است.
1- دولت آقاي اوباما فاقد برنامه راه مدوني جهت ترك مخاصمه با ايران و حل
وفصل مشكل خود ساخته ي هسته اي مي باشد.
2- ترك روابط مخاصمت آميز 35 ساله با ايران نياز به اقدام شجاعت گونه ي آقاي
نيسكون و وزير امور خارجه عيارگونه هنري كيسنجر در قضيه برقراري روابطه ديپلماتيك با كشو چين دارد.نه اوباما و جان كري سست عنصر و دم دمي مزاج.
3- دخالت مستقيم لابي تارعنكبوتي رژيم صهيونيستي از فرانسه تا آمريكا و...
براي به شكست كشاندن مذاكرات .
4- تاثير گذاري لابي مالي فراعنه سيم وزر پترو دلارهاي نفتي حاشيه خليج
فارس (عربستان.قطر.امارات و...) براي انحراف مسير مذاكرات هسته اي
و ادامه تحريم ها بر عليه كشورمان .
5- عدم رضايت قلبي و قطعي روسيه و چين به توافق جامع با ايران .
6- و...
فراموش نشود دولت آقاي روحاني وارث عملكرد غلط دولت پيشين ميباشد.
دولتي كه با شعلرهاي فاقد شعور عامل وضع اين تحريم هاي ظالمانه يك جانبه .دو جانبه و همه جانبه (اروپا/. آمريكا و سازمان ملل و...) برعليه كشورمان است.بر برون رفت از اين تحريم ها و باساز اقتصاد مريض احمدي نژادي بايد يك
تنه بار حل وفصل آن را بدوش بكشد.
اميد بر آن است كه دولت آقاي روحاني با تدبير از اين هفت خوان تحميلي خودي ها نادان و دشمنان دانا عبور كند.و با ايفاي رسالت خود از دريچه باز گفتگو با جهان
درب هاي رونق اقتصادي و توسعه فراگير و امنيت پايدار را براي كشورمان به ارمغان آورد.انشاء ا... (2512412) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۹-۰۹ ۱۶:۲۶:۱۶
با فرمایشهای شما موافقم جز مورد دوم که اوباما و کری را با نیکسون و کیسینجر مقایسه کردید. نیکسون و کیسینجر شجاع نبودند مجبور بودند! زمانی که نیکسون شخصا به پکن رفت و با مائو دست دوستی داد هم امریکا و هم چین داشتند از درون منفجر میشدند. امریکا به خاطر باتلاق ویتنام و چین به خاطر باتلاق توهمات مائو یعنی جهش بزرگ اقتصادی بزرگ و انقلاب فرهنگی که هر کدام چندین میلیون چینی را به کام مرگ کشید! هم امریکا و هم چین به این نتیجه رسیده بودند که باید ایده الیسم سیاسی را کنار بگذارند و گر نه نابود میشوند. اما امروز نه امریکا به اندازه دوران پس از ویتنام بحران داخلی دارد و نه ایران به اندازه چین پایان عمر مائو بدبخت و فلک زده شده. در نتیجه انچه میان نیکسون و چین گذشت بین اوباما و ایران اتفاق نخواهد افتاد (2519299) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۸:۲۰:۴۲
سلام : كاش قطعنامه ها كاعذ پاره پنداشته نميشد / كاش شعار اينقدر قطعنامه صادر كنيد تا ......... پاره شود گفته نميشد / كاش زمانيكه اين سنگ بزرگ به داخل چاه عميق انداخته ميشد عقلاي قوم با درايت جلوي انرا ميگرفتتند / كاش صحبت هاي كه بجز هزينه براي نظام چيز ديگري نداشت گفته نميشد / كاش ...............................كاش ..............................................................كاش انان كه الان واويلا كننان از خطوط قرمز نظام سخن ميگويند آن موقع جناحي فكر نميكردند / كاش عقلاي قوم اينقدر شهامت ميداشتند كهبا مسايل مهم كشور فراجناحي برخورد كنند / من سياسي نيستم من اقتدار و امنييت كشورم را از اوجب واجبات ميدانم / من هم مثل عده اي كثير از هم وطنانم به غرب اعتماد ندارم / منهم انرژي هسته اي را حق مسلم مردم ايرانم ميدانم / منهم به پيشرفت دانشمندان كشورم افتخار ميكنم / وليكن معتقدم ميشد از صدور كاعذ پاره ها با درايت و بدون امتياز دادن جلو گيري كرد . من در سن 16 سالگي در مقابل متجاوزين به سرزمينم ايسادگي كردم ولي اكنون كمرم زير بار مشكلات اقتصادي خم شده است / من برخورداري از انرژي نوين را حق اينده گان سر زمينم ميدانم / ولي منهم زندگي ميخواهم (2513283) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۲۳:۲۰:۰۴
روحانی مچکریم. (2513790) (alef-13)
 
هوشیار
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۹:۴۱:۱۶
همه میدانیم ما به کسی رای دادیم که پیرو تعادل است این تفکر تعادل ومتعادل بودن در همه زمینه ها عالی است اگر ازهمان اول این تفکر بود مردم ما دچار مشکلات اینچنینی نبودند. (2514633) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۸ ۱۰:۳۲:۵۹
باید حال این عربستان سعودی رو بگیریم (2515754) (alef-13)
 
ش ا
۱۳۹۳-۰۹-۰۸ ۱۲:۳۵:۱۰
به نام خدا
اولا سیاست یک موضوع تخصصی است .نباید دردست من وامام جمعه های سراسر کشور باشد.یکی به میخ بزند یکی به نعل . سیاست ازعلم پزشکی هم مهم تر وتخصصی تراست آنرا به اهلش بسپاریم.دوم اینکه ما باید رفع تحریم ها را درمقابل بستن ودوربین گذاشتن مراکز هسته ایمان میخواستیم نه در مقابل مقدار غنی سازی .این اولین اشتباه ما بود.اگر از اول این کار را می کردیم ،الان می توانستیم مقدار غنی سازی را مثلا درمقابل داشته های هسته ای اسراییل چانه زنی کنیم .چرا توافق نشد ؟ امریکاییها چزی را از دست نمی دهند .آن کسی
که زیان می بیند مایم .امریکاییها بحث هسته ای ما را در قانون موزاییکی منطقه برای خودشان تشریح می کنند .تمام منطقه درگیر جنگ است ومهمتر از همه موضوع سوریه ، عراق ،یمن ،بحرین وحتی اوکراین است .ما دراین مناطق همه جوره درگیر هستیم .هم در بحث اقتصادی هم سیاسی .واین درگیر بودن برای ما هزینه بر است .آنها دوست دارند ما از این طریق نقدینگیهایمان را ازدست بدهیم .واز سوی دیگر اقداماتی را انجام می دهند که بهای نفت همانطور که می بینید کاهش پیدا کند .چون می دانند که اقتصاد ما به نفت وابسته است .واز طرف دیگر هنوز تحریمها وفشارها پابر جاست .منظور آنها همین است که فشار های بیشتری بر ما وارد شود .در حال حاضر تنها حرکت استراتژیکی که ما می توانیم انجام بدهیم تاحداقل فشار روحی به آنها وارد شود ،ادامه غنی سازی 20درصدی
حتی با وجود دوربینهای مداربسته آنهاست وافزایش سریع سانتریفیوژهای هم سطح.چون قبول داشته باشیم ذات ونیت امریکاییها هفت ماه دیگر همین است .چون آدم دیوانه فقط به زور بازو خود می بالد . (2515950) (alef-13)
 
ش ا
۱۳۹۳-۰۹-۰۹ ۰۸:۵۲:۳۱
به نام خدا
توافق نکردن از طرف آنها بود .حالا باید تحلیل کرد که چرا توافق نکردن .1-به قول کارشناسان آنها که روی 5درصد غنی سازی توافق کرده بودند 2-تعداد سانتریفیوژ های ما هر چه باشد تاثیری روی سطح غنی سازی بیشتر ندارد که ترس آور باشد .پس بهانه گیری از تعداد وحجم غنی سازی بهانه واهی ونادرستی است .
هر کسی می داند که این بهانه نادرست است .پس چرا توافق نشد .دو حالت دارد . یاچیز دیگر هست وکارشاسان ابراز نکرده اند یا با یک بهانه واهی ومشخص می خواهن با زبان بی زبانی اما مشخص بگویند مثل لیبی باید جمع کنید وآشغالاشو هم بدید به ما . (2517780) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.