نظر منتشر شده
۵۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267575
جنایت‌های ناگهانی اجتماعی، این‌بار با سه کشته
جاسم نعمت نیا، 30 فروردین 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۵
تحقیقات درباره پسری که پس از شنیدن جواب رد از دختر مورد علاقه‌اش در شهر دوگنبدان گچساران مرتکب جنایت شد، همچنان ادامه دارد. این جوان شامگاه یکشنبه هفته پیش‌ روی دختر موردعلاقه‌اش، خواهر او و یکی از اقوام آنها آتش گشود و در همان محل جنایت به زندگی خودش پایان داد.

برادر مقتول این جنایت را اینگونه روایت می کند؛ ماجرا در خانه یکی از خواهرانم به نام راضیه که ازدواج کرده و فرزند هم دارد، اتفاق افتاد. قاتل می‌دانست شوهرخواهرم که کارمند آموزش‌وپرورش است تا دیروقت سر کار است، به همین دلیل آن ساعت را انتخاب کرد. او جلو در خانه راضیه رفت و گفت می‌خواهد با الهام صحبت کند، اما خواهر دیگرم، مرضیه که در این ماجرا کشته شد، جلوی در رفت و گفت: الهام با تو کاری ندارد؛ در این هنگام قاتل که دید نمی‌تواند با الهام صحبت کند یک لیوان آب خواست، مرضیه هم رفت برایش آب بیاورد. قاتل در همین فاصله سراغ ماشین پیکانش رفت و کلاشنیکفی را که داخل ماشین بود، برداشت و وقتی مرضیه برایش آب آورد، یک گلوله به قلب او شلیک کرد و خواهرم درجا فوت شد. قاتل پس از آن داخل حیاط رفت. خواهرشوهر راضیه نیز که آنجا بود با شنیدن صدای شلیک به حیاط دوید که قاتل دو گلوله هم به او شلیک کرد که خدا را شکر او فعلا حالش خوب است، اما هنوز برای درمان در بیمارستان به‌سر می‌برد. بعد قاتل به قسمت پذیرایی خانه خواهرم رفت و اسلحه را روی سر دختر خواهرم گذاشت و فریاد زد الهام بیا بیرون می‌خواهم با تو صحبت کنم وگرنه این بچه را می‌کشم. به گفته بچه‌ها که از نزدیک شاهد این اتفاقات بودند، الهام زیر تخت خواهرزاده‌ام مخفی شده بود، اما وقتی دید جان دختر خواهرم در خطر است از زیر تخت بیرون آمد و قاتل دو گلوله به او شلیک کرد. بعد بلافاصله اسلحه را زیر چانه خودش گذاشت و یک تیر شلیک کرد.

وقتی روایت بالا را از جنایت رخ داده (به نقل از شرق) مرور می کنیم ناخودآگاه با خود می اندیشیم که چرا؟ برای چه این قدر جرم و جنایت های این چنینی زیاد شده است. ماجرای معروف شاهرخ و سمیه در دهه هفتاد که  این دو جوان دست به قتل خانواده دختر زده بودند، سرآغازی بود بر مطرح شدن نوع خاصی از جنایت های اجتماعی که در آن جوانانی به ظاهر آرام، ناگهان دست به شدیدترین جنایت می زدند، جنایتی که گاه به قتل با چاقو و اسلحه گرم و گاه هم به اسیدپاشی منجر می شد که مورد آمنه بهرامی از موارد جنجالی آن بود. جنایاتی که گاهی پدر دست به کشتن خانواده و همسر می زند و گاه پسر جوان دختر مورد علاقه اش را غرق در ضربات چاقو می کند.

در این نوع جنایت ها، بهانه و انگیزه بسیار ساده و پیش پا افتاده به نظر می رسد، انگیزه هایی که ظاهرا در توهمی خودساخته توسط عامل جنایت پرورانده می شود و جانی خود قاضی می شود و خود حکم اجرا می کند. خودخواهی به شدت در این نوع جنایت ها برجسته است، فردی به صرف اینکه دیگری او را برای ازدواج انتخاب نکرده است به خود حق می دهد که زندگی او را پایان دهد. تندخویی و ناتوانی در کنترل خشم نیز از دیگر ریشه های بروز این نوع جنایت ها است، وقتی که یک سبقت ماشین در خیابان، یا یک جای پارک منجر به قتل و آدم کشی می شود. این نوع جنایت ها از این نظر ناگهانی تلقی می شود که معمولا ریشه در اختلافات عمیق و طولانی یا جنگ و دعواهای پیشین ندارد و با اتفاق هایی که به طور معمول نباید منجر به این جنایت ها شود شکل می گیرد. با خود تصور کنید که آیا قوی ترین مرد ایران آیا در اتفاق منجر به قتلش احتمال کشته شدن بر اثر یک جر و بحث ساده در خیابان را می داد؟

گرچه برخی از کارشناسان وقوع این جنایت ها را متاثر از در دسترس بودن آلات جرم مانند؛ اسلحه گرم و سرد یا اسید می دانند، اما به نظر می رسد مشکل در انگیزه و تصمیم فرد ریشه دارد وقتی جوانی تصمیم می گیرد دختری را که به او نه گفته است را بکشد یا زندگی اش را نابود کند، حالا چه مانند این مورد با کلاشینکف باشد چه مانند حادثه پل مدیریت با ضربات متعدد چاقو و چه مانند حادثه آمنه بهرامی با اسید.

این بار نیز جنایتی تازه در این نوع رخ داده است، جنایتی که خیلی ناگهانی صورت گرفته و جامعه ای را در شوک فرو برده است. گرچه ریشه این نوع جنایت ها را در مشکلات روحی و روانی و شخصیتی افراد باید جست، اما سازوکارها و روابط اجتماعی نیز بر آن تاثیر مستقیم دارد. دیگر نمی توان با جرات از جرم جنایت در جوامع غربی گفت و اینکه چگونه آنها بی رحم شده اند، زیرا در همین کشور خودمان هم پدر به راحتی فرزندان خردسالش را می کشد. به نظر می رسد که جامعه ما نیز متاثر از تغییرات اجتماعی گسترده دچار تحوالاتی عمیق در عرصه خشونت های اجتماعی شده است که باید صاحبان امر وقوع این نوع جنایت های ناگهانی اجتماعی را هشداری ببینند و در این راستا دست به تحقیق و بررسی بزنند. از دیگر سو نهادینه نشدن مشاوره در جامعه نیز در رواج این جنایت ها نقش دارد. جوانان تنهایی که در خلوت خود فردی را محاکمه می کنند و خود حکم را اجرا می کنند باید برای کنترل خشم آموزش ببینند. تا عرصه عمومی جامعه اینگونه مورد تهدید قرار نگیرد.
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۱:۳۹:۳۶
این وقایع همیشه در ایران هم بوده ولی الان چون رسانه اینترنتی هست مردم میشنود.
مسیله اصلی و مشکل اصلی این است که نمیخواهیم بفهمیم درصد زیادی از واکنشها و رفتار ما ناشی از ساختار مغز است که ارثی و ژنتیکی است که همراه با شرایط محیطی و اموزشهای محیطی باعث تشدید بیماری میشود.

انسان مختار کامل نیست انسان همانند کامپیوتری است که اگر cpu آن (مغز) خراب باشد و همراه با نرم افزار اشتباه نصب شده( تعصب محلی و تحقیر و ..) باشد بسیار مخرب است.

بعد از قرنها مشخص شده افراد اسکیزوفرنی که قتل انجام میدهند دست خودشان نیست ولی در کشور ما جلوی بچه دار شدن این افراد را که عامل وراثتی در ان مهم است نمیگیرند و حتی انها را ازدواج میدهند

روانپزشکی و روانشناسی دو امر مهم علمی است که به نظرم باید علمای حوزه و فقها با ان اشنا شوند تا بدانند انسان مختار کامل نیست و نیاز به اموزش و درمان پزشکی دارد.

مثلا در برخورد با افراد خودکشی کننده میگویند اینها ضعیفن و میروند جهنم ولی علم ثابت کرده بله اینها ضعیفن چون شرایط محیطی سخت همراه با شرایط مغز باعث حرکت انها به خودکشی میشود
کمی فکر کنید چطور خوردن یک قرص میتواند وسواس، افسردگی، اسکیزوفرنی و ... را در بسیار از افراد درمان کند این نشان میدهد همه چیز دست انسان نیست و در بسیاری موارد انسان قربانی مغزش است (2832717) (alef-9)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۳:۱۱:۱۷
ضمن تایید اکثر مواردیکه بیان شده مخصوصا نیاز آشنایی علمای حوزه با علوم روز باید این راهم مورد توجه قرار دهیم که تقید به دین در بسیاری موارد جلوی جنایات اینچنینی را میگیرد حتی اگر در زمینه های علمی و رسیدگیهای بالینی و مشاوره ای ضعف داشته باشیم و به بیانی ، دینداری بعنوان یک راه میانبر و فطری در تمام جوامع و فرهنگهامیتواند به کمک بیاید. نکته ی دیگر اینکه شدت یافتن جنایات در ایران غرب را تبرئه نمیکند اتفاقا بیشتر زیر سوال میبرد چون هرچه فرهنگ غربی بیشتر رسوخ کرده ناهنجاریها هم بیشتر شده این مهم در تمام آمارها مشهوده (2832952) (alef-9)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۳:۴۰:۰۶
البته اين ها ادعاهايي است كه محل بحث است و اثبات شده نيست و نظرها مختلف است. (2833021) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۵۱:۳۴
عجب یعنی شما علم روانپزشکی و روانشناسی را رد میکنید؟ همین مثال قرصهایی که براحتی وسواس، جنون، خشونت، صرع، و ... را که قرنها عامل ان را احنه یا روح شیطانی یا ... میدانستند درمان یا کنترل میکنند را هنوز نمیخواهید قبول کنید ... (2833457) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۱:۴۵:۳۶
نه دوست من، این مسایل را رد نمی کنیم اما اینگونه صحبت کردن هم بسیار غیر علمی است که هر کسی که شیزوفرنی دارد رفتار سایکوپاتیک آن هم از نوع نهایی منجر به قتل انجام میدهد. علاوه بر آن، هر کسی که از علم عصب شناسی آگاهی داشته باشد، و نه روانشناسی از نوع بازاری (روی سخنم با دانشمندان روانشناسی نیست که بسیار ارجمندند بلکه با آنهاییست که مثل آب نبات دارو میدهند و همه را بیمار میدانند)، به احتمال زیاد میداند که آموزش، اگر نقش بیشتری از ژنتیک نداشته باشد، نقش کمتری هم از آن ندارد و با آموزش درست میتوان مسیرهای عصبی شخص را در جهت کاهش اثر مشکلات عصبی تنظیم کرد. البته در موارد بسیار حاد، بدیهی است که درمان از طریق آموزش بسیار پیچیده تر است از پیشگیری از طریق آموزش و بعضی وقتها امکان ناپذیر. اما اینگونه حکم دادن که هرکسی که اختلال عصبی دارد فرزندش هم حتما اینگونه خواهد بود سخنی است بسیار ساده انگارانه که فاکتور های مهم دیگر را در فرایند شکل گیری شخصیت انسان نادیده گرفته است. (2834135) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۲:۵۴:۵۱
به عنوان یک دانشجوی دکتری علوم رفتاری سخن شما را تایید میکنم. در یک عمل به ظاهر ساده هم عوامل متعددی دخیل اند (2834279) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۶:۳۲:۰۳
کسی چنین ادعایی نکرده که انسان مختار لزوما کامل است. بلکه انسان مختار می‌تواند رو به تکامل برود یا رو به انحطاط. تکامل از روی اختیار ارزشمند است.

انسان متاثر از ویژگی‌های مغز هست ولی قربانی آن نیست. در مورد خودکشی گفتید که شرایط محیطی سخت همراه با شرایط مغز باعث حرکت به خودکشی می‌شود. شرایط محیطی دست فرد نیست ولی آیا شرایط مغز خودبه‌خود تغییر می‌کند؟ خیر. افکار خود فرد مغز را به سمتی سوق می‌دهد که به آن شرایط برسد. مغز به‌صورت مستقل این شرایط را برای فرد به‌‌وجود نمی‌آورد بلکه فرد با اختیار خود مغز را به این سمت سوق می‌دهد. (منظور البته بیماران روانی اسکیزوفرنی نیست) (2833546) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۷:۲۸:۴۳
دوست عزیز شرایط محیطی بر روی مغز تاثیر میزاره (2837454) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۶:۵۴:۲۹
حرفهای شما درسته ولی نباید به بهانه ی اینکه انسان مختار نیست از خودمان سلب مسئولیت کنیم!!! (2833605) (alef-13)
 
ش.م
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۱:۵۲:۲۹
آقا واقعا ممنون اطلاعاتت عالی بود با اجازت کپی میکنم (2834658) (alef-9)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۸:۰۴:۲۴
اینها محل بحث دارد
مثلا بسیاری از افرادی که به این مسایل دچار می شوند ناشی از اینست که راهشان را کج رفته اند و در ابتدا انسانهای بعضا خوب با حتی موفقی هم بوده اند یعنی اختیار انسان است که در نهایت تصمیم گیر اساسی است (2834841) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۳:۰۴:۵۰
اصلا حرفتون رو قبول ندارم.یعنی تا حالا برای شما پیش نیومده که با تمام برنامه ریزی و اراده ای که به کار میگیرید تا کاری رو مطابق اختیارتون انجام بدید ولی در مقام عمل اون کار خلاف میل و اختیار شما به انجام برسه؟اختیار انسان تابعی از جبر های زمانه است (2835640) (alef-9)
 
کدام علم؟
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۰۷:۳۱:۰۱
سلام
دوست عزیز شما می فرمایید که این عامل وراثتی است و اختیار در آن دخیل نیست. شما در مورد کسی که خودش رو کشته الان دارید ریشه و علت علمی می دهید؟ آیا شما ایشان را می شناختید یا تحقیقات علمی شما از روی خانواده اش شما را یه این نتیجه رسانده است؟ اگر بحث علمی بودن را مطرح می کنید حداقل در داخل بحث خود کمی از آن را بگنجانید تا به راحتی غلط بودن بحث شما روشن نشود. از کجا معلوم که طرف مواد مصرف نکرده است؟ شاید ... البته در مواردی که شما از علم غیب خود استفاده می نمایید بار دیگر بحث علمی است؟!
بماند که همان علم وراثت مورد ادعای شما هم همه براساس احتمال است.
موفق باشید. (2842333) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۱:۴۲:۰۳
اگر این جوان تحت درمانهای روانشناسی و نیز درمان قرص و دارو قرار گرفته بود یا اصلا اگر در خانواده و محیط دیگری ( اموزشهای مغزی) قرار گرفته بود این قتل را انجام نمیداد

انسان مختار کامل نیست و در جبر مغز و محیط و اطلاعات درون ان قرار دارد. و بنابراین باید همیشه این افراد کنترل و اموزش داده شوند

ولی چون ما فکر میکنیم همه دنیا حواسش به ما هست و ما باید تر و تمیز باشیم نمی اییم در تلویزیون و رسانه به مردم بگوییم بابا شما هم مشکل روانی و روانپزشکی داشته باشید

این جوان اگر می دانست که باید به اورژانس اجتماعی روانی مراجعه کند و حتی در بیمارستان بستری شود تا این حالت جنونش کنترل شود اینگونه قتل انجام نمیداد (2832722) (alef-10)
 
دره چايي
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۱:۴۲:۵۲
كسي در مورد روابط عاشقانه دوران نوجواني و جواني صحبت نمي كند و آموزشي هم نمي دهد كه هيچ اصلاً وجود چنين چيزي را انكار ميكند .
با آموزش صحيح رفتارهاي اجتماعي به كودكان مي توانيم انتظار داشته باشيم آينده اي روشن در انتظارمان باشد وگرنه با سرپوش نهادن به مهمترين رفتارهاي دوران رشد انسان چيزي عايدمان نمي شود و حاصل همان چيزي است كه مي بينيم:
1) نگهباني خودروهاي پليس جلوي مدارس دخترانه
2) ازدواجهاي زودهنگام منتهي به طلاق (خودتان اعلام كرديد 16 سال سن مطلقه ها)
3) عدم ازدواج واجدين شرايط
4) طلاق عاطفي فراگير در جامعه
5) تمسخر و تحقير مفاهيم عاشقانه در بلندگوهاي رسمي و استهزاء ادبيات هزار ساله
6) رويگرداني جوانان از منابع داخلي و نگاه همه به الگوهاي بيروني و خارجي
7) ... (2832725) (alef-9)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۱۱:۴۰
و در تکمیل دیدگاه شما با اجازه می خواهم تفکیک جنسیتی را که باعث دور بودن جوانان از هم می شود مطرح کنم .
آ«ها شناختی از احساسات خود و جنس مخالف ندارند. آنها نقاط قوت و ضعف خود را نمیشناسند. وقتی در یک برنامه که ویژه گروه سنی خردسالان است تفکیک صورت میگیرد , آنها از کجا باید بدانند که هر نوسان احساس , عشق و علاقه نیست . هر دختر یا پسری که سر راهشان قرار گفت شاهزاده رویاها نیست . هر جنسی خصوصیات خودش را دارد.
من در دوره پیش از انقلاب اسلامی در دبستان بودم . مدرسه ما متخلط بود و این اختلاط تا پایان دوره دبستان ادامه داشت. ما یاد گرفتیم بازی های پسرانه و دخترانه چه معنی می دهد. کارهای پسرانه و رفتارهای دخترانه یعنی چی؟ کجا به کمک نیاز داریم و پسرها یاد گرفتند که باید مردانه رفتار کنند و به کمک ما بیایند. حالا داعیه درا تفکیک در داشنگاهها و حتی اداراه ها شده ایم و روز به ورز همه را نسبت به بیشتر حساس می کنیم . ...
درد بسیار است اما الف کاش حرفمو بذاری (2833309) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۲:۰۱:۵۰
داستان جنایت ایلام هم قابل تعمل است
فرمانده انتظامی شهرستان چرداول از دستگیری فردی خبر داد که به بهانه طلاق همسرش، پدر او را با ضربات چاقو از پای درآورد.

سرهنگ بهروز علیمرادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، اظهار کرد: شب گذشته به دنبال کسب خبری مبنی بر وقوع یک فقره چاقوکشی در شهر سرابله بلافاصله اکیپ‌های از پلیس در محل حادثه حاضر شدند. بررسی‌های اولیه پلیس مشخص کرد فردی که با ضربات چاقو، پدر زن خود را مصدوم کرده بود با یک دستگاه پراید از محل متواری شده است.

فرمانده انتظامی شهرستان چرداول ابا بیان اینکه مصدوم پس از انتقال به مراکز درمانی به علت شدت جراحات وارده در دم فوت کرد خاطرنشان کرد: تلاش پلیس برای دستگیری قاتل پس از گذشت ساعاتی نتیجه داد و متهم با لباس‌های خونی در یکی از محلات شهر سرابله دستگیر شد. متهم به قتل در تحقیقات اولیه پلیس ضمن اعتراف به قتل پدرخانمش انگیزه این کار خود را طلاق همسرش عنوان کرد. (2832789) (alef-9)
 
آوا
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۲:۰۵:۲۱
کنترل خشم کافی نیست باید علتهای اساسی تر ریشه یابی و درمان شود آدمهای سن بالا وپخته جامعه هم زندگی کردن بلد نیستند چه رسد به این جوانان ناپخته وبی تجربه ... زندگی کردن را به مردم یاد بدهیم. سالهاست توی گوش مردم فرو کردند که غرب به دنبال لذت بشری ومادی است و ما قرار است به کمال که همان بهشت است برسیم. درحالی که فراموش کردیم پیامبر فرمود دنیا مزرعه آخرت است وقراراست با بهره مندی از لذتهای مشروع بشری وشیوه بهره مندی منطقی ومشروع به بهشت برسیم اما ما دنیا وآخرتمان را به خاطر نبود آموزش وبینش کافی نسبت به زندگی عادی بشری از دست می دهیم... (2832800) (alef-9)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۲:۴۱:۴۴
خداوکیلی اگر این اتفاق در امریکا رخ داده بود الان با اب و تاب نقلش نمیکردید؟ میدونید در سال گذشته صد و چند مورد قتل فقط با چاقو فقط در تهران رخ داده؟ به نظر شما اگر حمل اسلحه در ایران ازاد بود روزانه چند قتل داشتیم؟ یکی ؟ دو تا؟ ده تا؟ صد تا؟
چرا همیشه فکر میکنیم بهترین ادمای دنیا هستیم و بهترین وضعیت را داریم در حالی که امارهعای قتل و...در اینجا بسیار بسیار زیاده؟
ایا اگر حمل اسلحه ازاد بود انقراض نسل رخ نمیداد؟ (2832885) (alef-9)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۲:۴۴:۴۸
بدون استثناء در عامل زمینه ساز چنین پدیده رفتاری بستر باز سازی نشده بیش فعالی در عامل رفتار دیده میشود در واقع برای پاسخ دهی به چنین پدیده های رفتار ی باید دانش کلاسیک باز سازی چنین موردهای در دوران مدرسه ی زیر سوال برود که متاسفانه اموزش و پرورش از زیر سوال رفتن سیستم های ناکارامدش در کنترلو بازسازی چنین حالهای در این سالهای اخیر پاسخگو نیست . (2832898) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۲:۵۶:۰۷
من ارتباط ازادانه دختر و پسر را بی ربط نمیدانم... حالا دختر یا پسر به هر صورت با هم یه رابطه عمیق عاطفی پیدا میکنند حالا به خاطر زیبایی طرفین یا هر چیزی... تا جایی که دختر و پسر همدیگر را متعلق به خود می دانند و چون در شرایط سنی خاصی هستند وقتی یکی از طرفین می خواهد رابطه را تمام کند طرف دیگر زیر بار نمیرود و نتیجه اش میشود این... (2832925) (alef-10)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۴:۵۵:۴۴
با این استدلال شما، در کشورهای اروپایی باید روزانه هزارها نفر هزارها نفر را با این بهانه بکشند. (2833256) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۹:۵۴:۴۷
وقتی من درباره ارتباط ازادانه دختر و پسر حرف میزنم (مطلب بالا) دارم در مورد جامعه خودمان حرف می زنم نه اروپا... کشوری که ارتباط دختر و پسر به طور رسمی تعریف شده نیست و هر ارتباطی هم که صورت می گیرد به صورت غیر رسمی است...

روابطی که یک روز تن به هر خواسته هم میدن و یهویی دیگه جواب سلام هم رو هم نمیدن...

باز هم تاکید میکنم ما داریم درباره جامعه خودمون صحبت میکنیم... ثانیا قیاس ایران با اروپا یک قیاس مع الفارق است ... آموزشهای شهروندی و احترام به حقوق همدیگه ای که اونا از همان اوان کودکی میبینن قابل مقایسه نیست با جامعه ما...

در ضمن در جامعه ما اونقدر فشار عصبی هست که در یک لحظه از یک شهروند محترم یک قاتل می سازه.. فقط فرق ما با اون قاتلا یا مقتولا اینه که در اون شرایط قرار نگرفتیم.. چند وقت پیش توی یکی از سایتها خوندم طرف به خاطر این که ماشین پشت سریش بوق زده عصبی شده و با هم درگیر شدن که به قتل یکیشون منجر شده...

فکر نکنم فهم این مسائل کار سختی باشه... (2833958) (alef-9)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۵۳:۰۰
یعنی باید قتل کرد؟ چه حرفها (2833459) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۹:۵۸:۰۶
بحث ما هم همینه ...

نباید قتل کرد ولی قتل اتفاق می افته

اینکه شما میگی یعنی باید قتل کرد؟ مثل اینه که بگی همه باید سالم باشن کسی کلاه سر کسی نذاره کسی حق کسی رو نخوره... اینا فانتزی و کمالات هستن ولی در عمل اتفاقای دیگه ای هم می افته... (2833963) (alef-9)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۳:۲۷:۵۰
1 ـ به خاطر شیوه کشورداری که با معنویت محتوایی فاصله دارد و فقط شکل آن را حفظ کرده‌اند، ملت نیز غرق در ظواهر شده و با معنویت و متانت سالها فاصله دارد.
2 ـ علاوه بر این، فشارهای اقتصادی و ممنوعیت‌های فرهنگی و اجتماعی نیز بسیاری را عصبانی، پرخاشگر و جنگ طلب کرده است.
3 ـ مشکلات شخصیتی و رفتاری هم که برخاسته از نوع تربیت غلط خانوادگی و اجتماعی و برگرفته از متن همین اجتماع است، مکمل این وضع است.
و گرنه در یک جامعه آزاد و باز و بدون فشار، کسی به خاطر شنیدن جواب رد از یک دختر، مسلسل به دست نمی‌گیرد و خود و دیگران را از پا در نمی آورد. با این وصف، بروز چنین جنایاتی در بستر این اجتماع، دور از ذهن نیست و باید منتظر بدتر از آن بود. (2832998) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۶:۲۷:۰۳
رییس انجمن روانشناسان (یا روانکاوان ) ایران:
حدود 25 تا 30درصد مردم مبتلا به درجاتی از اختلالات روانی هستند.یعنی از هر 3 تا 4 نفر یکی.مواظب باشید!!!! (2833539) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۰:۱۹:۴۲
اون اگه گفته سي درصد من ميگم ٩٠ درصد! پس بيشتر مواظب باشيد! (2833995) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۳:۴۶:۰۳
اینها ناشی از تبلیغ کورکورانه ازدواج است.
عزیزان، دختران، پسران گرامی ازدواج هم مانند بسیاری کارهای دیگر مقدمات و ملزوماتی دارد از شغل و تمکن مالی گرفته تا رشد شخصیت اجتماعی و بلوغ فکری
تنها از نظر شناسنامه ای به محدوده زمانی ازدواج رسیدن اگر منجر به این اتفاقات تلخ هم نشود به جدایی و .... می انجامد
مقایسه امار ازدواج و طلاق خود گویای همه چیز است.
http://alef.ir/vdcjoae8xuqemiz.fsfu.html?267584
پس اگر شرایط فکری و ذهنی و شخصیت اجتماعی داشتن زندگی مشترک را دارید قدم در این راه بگذارید که با یک جواب رد شنیدن دست به چنین کارهای صرفا احساسی و غیر انسانی نزنید. (2833040) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۳:۴۹:۴۳
من هم استانی این قاتل هستم.اینجا خشونت بیداد میکنه و کسی هم به فکر نیست.هفته ای نیست که درگیری و نزاع طایفه ای و قومی اونهم با سلاح گرم نباشه.از این نوع قتلها هم کم نیست اینجا.اولیش نبود آخریش هم نخواهد بود.

علت این ماجرا رو عامیانه میخوام بگم.این جوان اگر مثل اروپاییها به راحتی با دخترها ارتباط داشت آیا اینطور میشد که یه دختر بشه همه ی زندگیش؟که حاظر بشه به خاطر نرسیدن بهش چند نفرو قتل عام کنه؟نه!یه جوان بیکار،بدون هویت،بدون هدف بسیار خطرناکه.این وضعیت امروز همه ی جوانان ایرانه.

جامعه ی ما بسیار فاسد شده.حکومت هم فقط تو این فکره که ظاهر ا همه چیز عالی و در کمال خودشه.

جایی در جامعه ی ما نیست که سالم باشه. (2833053) (alef-13)
 
بهنام
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۸:۴۵:۳۰
بدون هویت بدون هدف افرادی که عضو داعش شدن بشدت دارای این خصیصه هستن و در خاورمیانه بسیار زیادن (2834955) (alef-9)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۴:۱۳:۱۰
در مجموعه های سینمایی چون نشان دادن مهر و محبت اما و اگر های بسیار دارند بیشتر سازندگان و نویسندگان و هنرپیشه گان همه هنرشان در ابراز خشونت بکار می برند و به این پدیده نا متعادل روانی جامعه گویی ارزش میدهند و بدین ترتیب به جامعه خشونت تزریق و گسترش یافته است. . (2833136) (alef-13)
 
مرادی
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۴:۲۰:۲۷
ارتباط آزاد دختر وپسر ،فراموش کردن فرهنگ های خوب سنتی وشرعی مثل حریم محرم ونامحرم،گناه،دوستی های هوس آلود ،در یک جمله بیتقوایی! (2833160) (alef-13)
 
علی رضا
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۳:۳۱:۰۸
عزیز تو کشورهای اسکاندیناوی همه انهایی که شما شمردین ازاده ولی بع زور سال یه مورد اینچنینی پیدا بشه. مشکل از نبود فرهنگ درست در رفتارهای خود ماست. اموزش کنترل خشم مهمه ولی ما ایران به اینجور ادمها میگیم غیرتی و... و تشویق میکنیم خودرای بودن و خشن بودن را. (2834701) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۴:۵۳:۲۸
استانه تحمل افراد واقعا کم شده بیشتر افراد از افسردگی رنج میبرند باتوجه به شغلم بیشتر ماموریتهای ما دعوا وخشونت ها درخانواده شده است ودر تصادفات نیز به علت نداستن صبروگذشت (2833249) (alef-13)
 
عرفان
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۳۶:۲۳
هنوز حرفهای استاد تئوری جامعه شناسی دوره فوق لیسانس در گوشم هست که علم تنها علوم هسته ای و بالستیک نیست که روانشناسی، علوم تربیتی و جامعه شناسی هم علم است که در کشور ما اهمیتی به آنها داده نمی شود نتیجه اش هم همین می شود. باعث شرمساری است اما به صراحت باید بگویم وقتی به کشورهای دیگر سفر می کنم آرامشی که دارم با مملکت خودم قابل قیاس نیست. (2833400) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۴۵:۱۷
جنایت سلفی یا یهویی بوده؟
من بعید می دانم که این جنایت به یکباره بوده باشد.ببهتر است روانشناسان دلایل این کارها را بیان کنند تا پیشگیری صورت گیرد. (2833435) (alef-13)
 
داد
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۶:۱۸:۲۲
اگر این اتفاق در امریکا افتاده بوددد صدها بار تلویزون ایران نشون میداد. (2833512) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۶:۴۲:۲۳
اگه این جنایت در آمریکا بود تبلیغات هزارباره رادیو تلویزیون ملی ، گوش فلک را کر می کرد ! (2833573) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۰:۱۸:۱۷
دیشب تلویزیون خودمان در باره اعتصاب در یک فست فود امریکایی را با چنان آب و تابی گزارش می داد که خیال کردم در امریکا انقلاب شده است! آن هم یک فست فود که شخصی است! (2834505) (alef-9)
 
فرزاد خندان
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۶:۴۸:۱۶
حقوق اولیه انسانها از جمله حق انتخاب و احترام به حریم شخصی و تصمیمات دیگران از همان دوران کودکی می بایست به فرد آموخته شود، در حالی که در بسیاری از خانواده های ایرانی خصوصاً در مناطقی که قومیت گرایی و تعصبات پوچ خانوادگی بیشتر نمود دارد برعکس این موارد به کودک آموزش داده می شود. بعلاوه، کودک می بایست از بچگی یاد بگیرد که نمی تواند هر چیزی را که خواست به دست آورد، نه با گریه و نه با هیچ وسیله دیگری - واینکه هر شخصی در بدست آوردن آرزوهای خود با محدودیت های اجتماعی روبروست و می بایست به آن احترام بگذارد. همچنین احترام به قانون که مدتهاست از جامعه رخت بربسته است. اینها را چه کسی به کودکان یاد می دهد؟ در کل نظام تربیتی ما جایی برای آموزشهای اجتماعی و تدبر روی آنها و نهادینه کردنشان در میان افراد وجود ندارد. (2833587) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۷:۲۰:۴۸
10سال پیش تو خیابون ما پدری با اسلحه پسرشو بخاطر بگو مگوهای بیمورد کشت (2833653) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۸:۱۹:۲۲
تمام مشکلات برمی گرددبه نحوه بداموزشگاها.ازابتدایی تاحتی دانشگاههاوخودراگول زدن است به مساءل دیگری نگاه کرد چون همه مدانیم گر نهاد معمار خشت اول کج تاثریا میرود دیوارکج (2833771) (alef-13)
 
تلخک
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۹:۲۳:۰۳
تاسف بار است که چنین اتفاقاتی در مملکت ما رخ می دهد و ما هنوز، بعضا حاضر به پذیرش روشهای علمی برای برخورد با این موارد نیستیم.
باید باور کنیم، راه حل همه مسائل را نمی دانیم ... باید ابتدا وجود مشکل را بپذیریم که این، خود نیمی از راه حل است...
باید از الگوهای علمی و موفق در دنیا استفاده کنیم ...
.
.
.
اما ما هنوز، خیلی چیزها را ( تابو ) می دانیم و حتی در موردشان حرف هم نمی زنیم (2833895) (alef-9)
 
رسول مشهدي
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۱:۱۵:۳۲
در بعضي محيط هاي كوچك و شهرستانها وقتي دختري به خواستگاري جواب رد مي دهد بر اثر فرهنگ غلط آن جوان خود را در مقابل موج سرزنش ها يا نيش و كنايه ها مي بيند در عين حال شايد بدليل علاقه به دختر مورد نظر و تعصبات بي مورد نمي تواند قضيه را هضم كند.بنابراين سه راه براي او باقي مي ماند

1- از كنار قضيه عبور كرده و عكس العملي نشان ندهد.
در اين صورت ممكن است انگشت نما شده و مورد تمسخر قرار گيرد.گاهي براي كساني كه اين مورد برايشان پيش آمده حتي پس از مرگشان نيز نقل محافل دوستانه و غيردوستانه هستند و حتي فرزندانشان را نيز مسخره ميكنند.
اين مورد به اين سادگي ها فراموش نميشود.

2- از آن محيط هجرت كند.
اين مورد بعضا با موانع اقتصادي مواجه است .وحتي بعد از هجرت پسر مورد نظر خانواده وي مورد سرزنش قرار ميگيرند

3-براي حفظ وجهه خود و آبروي خانواده عكس العمل تندي از خود نشان دهد.كه اين مورد مشكل ساز بوده و اكثرا منجر به خون و خون ريزي ميشود. (2834096) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۸:۲۸:۵۱
اگر در محیطهای کوچک که شما میگین رشد فرهنگی بود, دوره های مهارت زندگی رایگان و اجباری برای همه بود
اگر نمایشگاه , موزه , سینما , شهربازی , تیاتر , کنسرت , ورزشگاه با حضور خانوادهگی بود.....اگر در کنار هم بودیم ظرفیت مان بالا می رفت
چرا توجیه می کنید؟ چرا نمی بینین چه بلای بر سر مردم آمده
اعتیاد طلاق کم شدن ازد.واج و جنایت های خانگی نتیجه سیاستهای غلط است همچنان چشمات بسته است یا می بندی؟ (2834903) (alef-10)
 
رسول مشهدي
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۹:۵۴:۴۴
با سلام البته من قصد توجيه نداشتم و فقط به بيان يكي از دلايل پرداختم در عين حال اين جنايات در محيطهاي بزرگ هم رخداده و دلايلي ديگري هم كه شما فرموديد مورد قبول است. (2836768) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۲۱:۵۷:۴۵
اگه اون اسلحه هایی که دست امریکاییها هست دست ما ایرانی ها بو الان داخل جوی های اب بجایی اب خون بود ما مردم ایران واقعا ملت خشنی شدیم (2834164) (alef-9)
 
قاسم
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۰:۴۶:۳۵
همانطور که دیپلماسی یک علم است و می بینیم امروزه چگونه برای مملکت ما جواب میدهد و مثلا بسیاری از هزینه ها را از دوش کشور بر میدارد و یک دیپلمات فعال ( آقای ظریف ) بهتر از یک دانشمند هسته ای ( آقای صالحی بعنوان وزیر خارجه دولت قبل ) در این زمینه عمل میکند باید قبول کنیم در تصمیم گیری های اجتماعی مملکت به جامعه شناسان و روانشناسان در تصمیم سازی امور مربوطه
میدان داده شود و یا مورد مشاوره قرار گیرند . با توجه به رشد شهرنشینی و جهانی شدن و مسائل اقتصادی جامعه ما در سرازیری است و وجود جامعه شناسان و روانشناسان مجرب در عرصه های اجتماعی و فرهنگی یک ضرورت است نه اینکه در این امور همیشه روحانیون و نظامیان و سیاسیون تصمیم گیرنده و سیاست ساز باشند . (2834540) (alef-9)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۳:۲۶:۴۰
مشاوره های رفتاری موثر در ایرا خیلی کمه . اصولی . منطبق با فرهنگ ما نیست روانشناسان و روانپزشکان بایست فکر بهتری کنند. کلینکهای کنترل خشم باید در مدارس و دانشگاه از کودکی باید در دسترس بوده و اموزش کنترل خشم را بدهند و باید فرهنگ غلط لوطی گری و لات بازی و ... را کلا با روش صحیح از جامعه برچید (2834699) (alef-10)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۶:۴۱:۴۷
سایت گرامی الف : گاهی لازم می شود که دریک کامنت به نظرات چند کامنت گذار اشاره شود.اما یا اسم ندارند یا اسامی مشابه دارند،آ یا مکانیزم دیگری برای نام بردن وجود دارد؟ مثلا کد زیر نوشته ویا تاریخ و زمان می تواند مشخص کند که اشاره به کدام کامنت است؟

کامنت گذاران گرامی : آ یا دلیلی دارد ،که شما با یک اسم مستعار دو قسمتی پای حرفتان را امضاء نمی زنيد؟ (2834756) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۷:۱۰:۲۰
خودکشی و نفرین ابدی به خاطر کشتن دو انسان دیگر به راستی آیا زندگی ارزش این چیزها را دارد ؟ (2834767) (alef-10)
 
دانشجو
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۸:۲۳:۳۷
سلام.لطفا حتی برای یک درصد هم که شده به این موضوع شما و روانشناسان محترم توجه کنند که عدم ارضاء غرایز بطور طبیعی و اصولی و بر اساس راهکارها و شرایط , باعث مشکلات و توقعات و انتقال برخی احساس ها به همانند سازی های ذهنی و روحی می شود.نمیدونم شفاف تر میشه گفت یا نه؟ یعنی طرف که تو فشار نباشه خیلی کمتر توهمات شبیه ساری با اونی که به نظرش میاد رو داره. (2834885) (alef-9)
 
یک فرهنگی
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۸:۳۴:۱۲
به نام خدا . با سلام به تمام کسانی که این مطلب را خواندند و از این حادثه متاثر شدند . اسلام دین بسیار پاکیزه ای است و برای اینکه از پیش آمدن این گونه موارد جلوگیری کند همیشه نقش پیشگیری را توصیه کرده نه درمان را . یعنی اسلام عزیز و خداوند متعال که انسان ار از خودش بهتر می شناسد برایش یکسری دستورالعمل که همگی بازدارنده و پیشگیری کننده است برایش فرستاده . حال اگر ما انسانها به آن عمل می کردیم هر گز این جرم و جنایتها اتفاق نمی افتاد . عشق به معنای واقعی آن بسیار مقدس است و بین هوس و عشق زمین تا آسمان تفاوت است . فردی که دیگری را به خاطر خودخواهی خودش فرد دیگری را به قتل می رساند چطور می توان گفت او عاشق بوده که این کار رو کرده . بنابراین اگر ما از همان ابتدا به دستورات دین توجه می کردیم اینچنین نمی شد . خب این آقا خواستگار این دختر خانم بوده نه عاشق او . او باید طبق سنت با خانواده اش به خواستگاری طرف می رفت و اگر رفته که باید خانواده طرف هم به این خانواده اجازه خواستگاری می دادند بعد در همان مراسم به هر نتیجه ای می رسیدند دو خانواده تمکین می کردند . (2834917) (alef-10)
 
یکی
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۹:۱۰:۳۱
باید اینگونه رفتارها را از نوجوانی زیر نظر گرفت و از خشونت و نفی مشکلات آنها جلوگیری کرد نوجوانان با ایجاد یک رابطه و دلبستگی بدنبال تکمیل نیازهای عاطفی خود هستند ولی جامعه بگونه ای رفتار می کند که نوجوان را به کارهای دیگری ترغیب می کند (2834998) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۰:۲۹:۵۵
همه چيز ارومه ما چقدر خوشبختيم؟!!!!!!!!!!!!!
پيش به سويي جامعه شكوفا و با انگيزه و خودكفا و پاسخگو همچون بنگلادش (2835168) (alef-9)
 
Al
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۶:۰۳:۱۹
جنایت میاندوآب هم که چند ماه پیش رخ داد دست کمی از این نداشت سه جوان با قمه یکیشان قربانی شدند جلوی چشم رهگذران. فیلم های گرفته شده نشان می دهد یکی از جوانا غرقه در خون التماس می کنه او را به بیمارستان برسانند اما کسی توجهی نمی کند. (2836208) (alef-9)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.