نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 142870
تعطیلی برخی رشته های دانشگاهی در استانها
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۳۶
مدیرکل نظارت و ارزیابی آموزش عالی در وزارت علوم با اعلام اینکه برخی رشته ها در استانها حذف می شوند، گفت: این باور اشتباهی در آموزش عالی است که اگر رشته ای تاسیس شد باید تا ابدالدهر در آن دانشجو پذیرش و دانش آموخته کرد.

رضا عامری در گفتگو با  مهر اضافه کرد: گزارش طرح آمایش آموزش عالی تدوین شده است و نظر وزیر علوم این بود که طرح مذکور تبدیل به سندی شود که در هیأت دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی قابل ارائه باشد. در حال حاضر گروهی با نام "کمیته تدوین سند" تشکیل شده که در حال تدوین نهایی این سند است.

وی با بیان اینکه تا پایان سال جاری پیش نویس سند به وزیر علوم ارائه می شود، ادامه داد: تاکنون ۶۰ درصد کار به صورت فشرده پیش رفته است.

اصلاح هرم دانشجویی

مدیر کل نظارت و ارزیابی آموزش عالی گفت: در آمایش آموزش عالی سهم دانشجویان در گروههای آموزشی علوم انسانی، فنی مهندسی، علوم پایه، هنر، کشاورزی و دامپزشکی مناسب سازی و اصلاح شده است.

عامری در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه تناسب مطرح شده باید در سطح استانها هم به وجود آید، اضافه کرد: متاسفانه در بخش استانها، نسبت تعداد دانشجو در گروه های آموزشی متناسب و متوازن نیست. به عنوان مثال در یک استان ۶۰ درصد دانشجویان در رشته علوم انسانی تحصیل می کنند در صورتیکه اولویتهای آن استان اصلاً علوم انسانی نیست.

تعطیلی برخی رشته ها در استانها

این مقام مسئول در وزارت علوم اعلام کرد: اصلاح هرم دانشجویی در استانها در حال انجام است و به عنوان مثال اگر سهم رشته ای در علوم انسانی در یک استان ۶۰ درصد است و به آن کمتر نیاز است، به ۳۵ درصد کاهش می یابد. از این رو برخی رشته ها باید در آن استانها تعطیل شوند به عبارت دیگر هیچ رشته علوم انسانی در آن استانها توسعه نمی یابد و رشته های موجود را هم باید به سمت کاهش ظرفیت پیش برد.

وی یادآوری کرد: در نظام آموزش عالی ایران این باور وجود دارد که اگر رشته ای راه اندازی شد باید برای همیشه دانشجو در آن رشته پذیرش شود. در حالیکه در نظام های آموزش عالی دنیا وقتی پذیرش در رشته ای به اشباع رسید آن رشته را تعطیل می کنند و رشته های دیگر جایگزین می شود.

فقط علوم انسانی تعطیل نمی شود

عامری با بیان اینکه تعطیلی رشته ها فقط مختص علوم انسانی نیست، اظهار داشت: هدف این است که رشته های تازه تاسیس مورد نیاز استانها و جامعه با مزیتهای نسبی آن استانها تناسب داشته باشند به عنوان مثال اگر رشته های گاز و نفت مورد نیاز استانی باشد باید راه اندازی شود ولی بدان معنا نیست که باید سایر رشته ها تعطیل شوند.

وی گفت: در تقسیم بندی وزارت علوم و یونسکو برخی رشته ها حالت عمومی دارند و بنابراین حداقلهایی از رشته ها باید در استانها وجود داشته باشند اما اولویت بعضی رشته ها در برخی استانها بیشتر یا کمتر است.

به گفته مدیر کل نظارت و ارزیابی آموزش عالی در وزارت علوم، هدف آمایش آموزش عالی این است که امکانات و توسعه آموزش عالی طوری تخصیص داده شود که با مزیتهای سرزمینی تناسب داشته باشد.
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۲۲:۴۶:۵۳
خدایا شکرت. بعداز مدت ها یه تصمیم درستی هم شنیدیم. الان شهر ما که یه شهر کوچیکه حدود 200 دانشجوی روزانه و شبانه مثلا تو رشته فیزیک میگیره و دانشگاه آزاد 150 تا و دانشگاه پیام نور هم 60 تا . یعنی در سال 400 دانشجوی فیزیک شهر کوچیک ما میگیره که اکثرا بومی هستن و در حال حاضر هیچ استخدام فارغ التحصیل فوق لیسانس فیزیک در شهر ما نیست و اگر کسی مدرک فوق لیسانسشو ش رو از دانشگاههای خوب دولتی تهران گرفته باشه میتونه بیاد استاد بشه اینجا و همه فارغ التحصیلای فیزیک دانشگاههای شهر ما بیکارن که مجبور میشن ادامه تحصیل بدن و آخرشم به کار بیربط به رشتشون مشغول بشن تازه اگه گیر بیاد. من الان 4تا از اقواممون 3تاش فوق لیسانس فیزیکن و بیکار و یکی هم لیسانس . این تو رشته های دیگه مثل شیمی ، ادبیات ، مهندسی عمران و بقیه رشته ها که هم شبانه روزانه دولتی ارائه میدن هم آزاد و هم پیام نور به چشم میخوره و واقعا هیچ دلیلی نداره وقتی یک شهری 200-300 فارغ التحصیل یه رشته رو تو یه سال داره سال بعدشم 400تا دیگه بگیره. به هر صورت امیدوارم که هرچه زودتر چنین اقداماتی انجام بشه (648306) (moderator22)
 
kamal
۱۳۹۰-۱۱-۲۱ ۰۲:۰۳:۱۳
آقاي دكتر لازم نيست وزارت علوم و شما كار خاصي بكنيد. فقط نبايد به دانشگاه آزاد و پيام نور در رشته‌هايي كه استاد ندارند دانشجو بدهيد. در استان ما در يك دانشگاه دولتي با وجود شش استاد دوازده دانشجوي ارشد جذب شده و در همان رشته در دانشگاه آزاد فقط با سه استاد هفتاد دانشجوي ارشد و در دانشگاه پيام نور مركز استان با وجود تنها و تنها يك استاد نود دانشجوي ارشد. ئنبال طرحهاي بي‌فايده نباشيد. اين طرحها فقط جيب طراحانش را پر پول مي‌كند و سر دانشگاهها بي‌كلاه ميمونه (650093) (moderator22)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.