نظر منتشر شده
۳۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242671
همچنان، آیا استناد به آمارهای غیررسمی در شان رییس جمهور است؟
سامان یاوری، 1 مهر 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۷
دکتر حسن روحانی چند هفته پیش در سخنرانی های خود در مشهد اعلام کردند: «آمار و ارقام سه‌ماهه اول امسال نشان می‌دهد که اقتصاد کشور نه تنها از رکود خارج شده بلکه اکنون کشور با رشد ۱.۸ درصدی بدون احتساب نفت و با رشد ۲.۵ درصدی با احتساب نفت، همراه است.»

پس از اظهارات آقای روحانی تصور شد که آمارهای اعلام شده از نرخ رشد سه‌ماهه اول، بر اساس آمارهای ابتدایی مرکز آمار یا بانک مرکزی بوده است که هنوز منتشر نشده و به صورت غیررسمی برای اطلاع رئیس دولت یازدهم تهیه شده است. اما با گذشت دو هفته از سخنان رییس جمهور، مشخص شد که آمارهای رییس جمهور مستند به تحقیق یک موسسه تحقیقاتی بوده است.

پس از این روشنگری، صحبت های فراوانی به میان آمد. صحبت هایی که عمدتا از جانب منتقدان استناد رییس جمهور به آمارهای غیررسمی بود.

در این میان چندین اتفاق رخ داد:

- خبرگزاری های منتشر کننده متن خام - و نه تفسیر - گزارش غیررسمی، از طرف مقامات دولتی زیر فشار و تهدید شدید قرار گرفته و دقایقی پس از انتشار خبر مجبور به حذف خبر خود شدند. سوالی که مطرح می شود این بود که این مقامات از چه در هراس بودند. آیا مستندات آماری که رییس جمهور اعلام کرده بود،‌ هراسناک بود؟ این رفتار، به دلیل حجم تهدیدهای وارد شده، رسانه ای نشد.

- رسانه هایی که به صورت نظری یا سازمانی وابسته به دولت هستند در اقدامی - به صورت خوشبینانه اتفاقی - به بایکوت خبر منبع آمارها پرداختند. این رسانه ها که در دولت های گذشته استناد به آمارهایی غیر از مراجع رسمی را گناه کبیره می دانستند و از کنار اظهارنظرهای مشاوران وزارتخانه ها در استناد به آمار غیررسمی نیز بی اعتنا رد نمی شدند،‌ ترجیح دادند حتی به صورت کوتاه نیز به این مساله ورود نکنند. آیا حرفه ای گری خبری با رفتار اینچنینی سازگار بود؟

- موسسه منتشر کننده که زیر نظر مشاور اقتصادی رییس جمهور اداره می شود در پاسخ به یکی از نقدهای وارده،‌ ترجیح داد که به صورت فنی از متدولوژی برآورد خود دفاع کرده و ضمن معمول و متعارف دانستن آن، انتقادات را غیر منصفانه بداند.

اما در این میان چندین نکته مغفول مانده است:

تهیه آمار غیررسمی توسط موسسات پژوهشی در دنیا امری متعارف است و اطلاع (به) رییس جمهور از این آمارها نیز متعارف تر. تهیه کنندگان گزارش اعلام کرده اند که به اصول علمی وفادار بوده اند و با تکنیک های متعارف و داده های محدود، حساب های ملی و نرخ رشد را برآورد کرده اند. نگارنده یک قدم جلو تر می گذارد و حالتی را فرض می کند که تهیه کنندگان گزارش غیررسمی موسسات پژوهشی همان تهیه کنندگان و کارشناسان گزارش رسمی باشند و داده ها و تکنیک ها هم دقیقا همانی باشند که در مرکز آمار و بانک مرکزی استفاده می شود و صرفا گزارش به نام یک موسسه پژوهشی منتشر شده باشد.

با این اوصاف، دوستان اقتصادی رییس جمهور کلاه خود را قاضی کنند و به سوالات زیر پاسخ دهند:

۱- آیا رییس جمهور می تواند - با اشاره یا بدون اشاره به غیررسمی بودن منبع تهیه آمار - پیش از انتشار آمار مراجع رسمی آن را اعلام کند؟ (در مورد اخیر بدون اشاره بوده و اذهان را به طور خودکار به رسمی بودن منبع تهیه متوجه می ساخت.)

۲- آیا استناد ریس جمهور به چنین آمارهایی (ولو با اشاره به غیر رسمی بودن آمارها که در این جا اینگونه نبوده)،‌ مراجع رسمی را در تهیه و انتشار آمار زیر فشار قرار نمی دهد؟

۳- آیا مرجع شدن آمارهای غیررسمی و بی اعتبارسازی عملی مراجع رسمی، مخالفان - ونه منتقدان - را محق نمی سازد که به استناد آمارهای غیررسمی و حتی مجعول دولت را زیر فشار قرار دهند و یا آمارهای آن را زیر سوال برند؟ توجه کنیم که آمارها فقط نرخ رشد نیست و چنین رفتارهایی می تواند در مورد سایر آمار و ارقام اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نیز تکرار شود.

۴- آیا به صرف تغییر رییس جمهور،‌ یک رفتار با دو متر سنجیده می شود؟ آیا حب رییس جمهور باعث می شود که رفتار غلط نیز با عینک دیگری نگریسته شود؟

پرنسیب و اصولگرایی اخلاقی و علمی یعنی نقد بدون ملاحظه رفتارهای غلط. تخریب نهادی نیز صرفا با بیل و کلنگ و انحلال سازمانی صورت نمی گیرد، با انتشار آمارهای ولو صددرصد متعارف نیز ممکن است. عرف شدن رفتارهای غلط به آسانی صورت می گیرد، اما به سختی قابل ترک است. به فکر دولت های آینده و روسای جمهور آینده نیز باشید که قرار است بر مدار چه عاداتی رفتار کنند.
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۸:۲۰:۳۷
سایت وزین الف با سلام
فعلاً گیر بازاراست و سوزن شما روی روی آمار آقای روحانی گیر کرد.! (2387272) (alef-2)
 
یلدا
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۸:۳۹:۰۶
اتفافا الف خوب کاری میکند. جلوی رفتار غلط را از اول محکم نگیرید باب میشود مملکت به فنا میرود. ضمنا بهتر است به مسایل سیاسی هم بیشتر بپردازید الف فقط شده اقتصادی (2387290) (alef-2)
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۴۰:۱۰
خواهر عزیز با سلام
با این تفکرشما اگر ایشان توبه کند بابت ارائه این آمار و آب توبه هم سرش بریزد از نظر شما پاک نمی شود. خدا عاقبت شما رابخیر کند.! (2387359) (alef-2)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۰۹:۴۸
شما چطور به این نتیجه رسیدین ؟ تهمت از غیبت بدتر و غیبت از زنا بدتر است دوست عزیز !! (2387405) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۲۵:۵۵
چند نکته را لازم میدانم که خدمت دوستان عرض کنم:
اول اینکه دولت تلاش کرده و از رشد بسیار فاجعه بار -6 به بالای صفر رسیده ایم که باید از دولت بخاطر در پیش گرفتن رویه عقلانی و منطقی تشکر کنیم بویژه اقدامات دکتر طیب نیا
دوم اینکه امار درست دادن بسیار مهمه ولی نباید اونقدر مقاله داده شود که شائبه تخریب کردن دولت ایجاد شود
سوم اینکه تعداد مقالات در مورد این مساله زیاد شده و خواننده ها حساس شده اند بهتر است سایت الف انتشار این گونه مقالات را محدود نماید بالاخره تا ده سال دیگه که میشه روز و شب گفت روحانی فلان حرف رو زد در فلان تا یخ و..
چهارم اینکه دوستانی که مقاله مینویسند بهتر است در مورد اینکه در ان 8 سال چه سمتی داشته اند و چه انتقاداتی کرده اند و رویه 8 سال را منطقی میدانند یا نه هم یک توضیحی ابتتدای مقاله بیاورند که شبهه اینکه عده ای دنبال سوء استفاده هستند از بین برود بهتر است مقاله با پاراگرافی از امارهای جعلی دولت قبل شروع شود .
پنجم اینکه اگر رویه ما انتقام جویی باشد با توجه به اینکه در 8 سال گذشته به لحاظ تورم و رکود و ارزش دلار و بیکاری و..در وضعیت اسف باری بوده ایم مشکلات روی هم جمع میشود بهتر است یار شاطر باشیم نه بار خاطر به عبارت دیگر اکنون که روند روندی منطقی است بهتر است موضع انتقادی حمایتی را در پیش بگیریم.تخریب دولت فعلی و هو و جنجال برای اینکه مشکلات دولت قبلی را دارد رفع و رجوع میکند چندان شایسته نیست بخصوص اینکه از رکود هم خارج شده ایم.راهکار دادن در مقالات فراموش نشود
ششم اینکه به دولت پیشنهاد می کنم مدیران 8 سال قبل را جابجا نماید و به نیروهای جوان اجازه فعالیت بدهد و امار دادن را هم کنترل کرده و احتیاط نماید به دلیل اننکه برخی متاسفانه در صدد سوء استفاده هستند بهتر است بهانه از دست این دوستان گرفته شود. (2387430) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۱:۰۳:۴۶
با این تفکر؟! منظورتان چیست؟ ایشون فقط گفته: جلوی رفتار غلط را از اول محکم بگیرید.
کجاش ایراد داره؟ از کجاش قضیه توبه رو شما استنباط کردید؟! یعنی در موارد دیگر هم اینطور فرامتنی استنباط می‌کنید؟ (2387491) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۸:۵۰:۴۱
تا حالا که بیشتر از 6 تا مقاله منتشر کرده راجع به این موضوع و تا زمانی که دوستان بهانه جدید پیدا نکنند دست بردار نیستند.تنها اگر روحانی و اوباما با هم دیدار کنند فکر کنم دوستان بیخیال امار بشوند.حالا دولت قبل سالی دو میلیون !!! شغل ایجاد میکرد که در نهایت هم 16 میلیون شغل در 8 سال ایجاد کرد کسی به اون امار های خنده دار گیر نمیداد حالا که رئیس جمهور مستند هم حرف زده و رکود هم پشت سر گذاشته شده همه کلا دلسوز شده اند که بله اقای روحانی چرا اینجوری امار میدی و.. (2387296) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۰۰:۳۵
وقتی ادم این چند مقاله انتقادی به امار دهی رئیس جمهور را میخواند اصلا نمیتواند ذره ای هم حدس بزند که در دولت قبل چه وضع امار دهی عجیبی بوده و اصلا نمیتواند فکرش را هم بکند که در دولت قبل همین دوستان کلا ساکت بوده اند به عبارت دیگر طرف فکر می کند اینجا الان 100 ساله همه روی امار دادن حساس هستند دیگه حتی فکرش رو هم نمیتونه بکنه که 8 سال قبلش چه امارهای عجیبی میدادند و دقیقا همین دوستان منتقد کنونی هم ساکت بودند و ای بسا تشویقگر هم بودند..اگر طرف از مریخ امده باشد هم فک می کند اینجا اقتصاد عالی است و همه چیز خوب است فقط اینکه رئیس جمهور امار داده خیلی ناراحت کننده است.
اخه خداییش یک نفرتون بیا بگه توی اون 8 سال که امارهایی داده میشد که ادم شاخ درمیاود کجا بودید؟من یادمه در مناظره حتی منحنی را سر و ته کشیده بودند!!!
الا توجیه این شده اون 8 سال تموم شد از حالا باید گیر بدیم!! (2387303) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۱۶:۱۶
راست میگه. آقای احمدی نژاد شان ریاست جمهوری را به لگد مال کرده. این اثراتش تا دهها سال می مونه (2387327) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۱:۱۴:۲۷
اتفاقا باید جلوی این مسائل رو از همون اول گرفتوگرنه بعد چند سال تورم تو بازار میشه 50 درصد تو آمار میشه 5 درصد. باید مسئولین اجازه بدن بانک مرکزی و مرکز آمار راست و حسینی آمار بدن نهبرای خوش آیند دولتمردها. الان اگه مرکز آمار بگه رشد اقتصادی هنوز منفیه شروع میشه فوحش و فضاحت علیه ش که تو داری رئیس جمهور رو خراب میکنی و یه روند غلط ادامه پیدا میکنه (2387505) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۸:۲۱:۵۴
اون اظهار نظر یک طرف و این حجم انتقادات دوستان یک طرف
این اظهار نظر نیاز به این همه مقاله و انتقاد و...نداره سوالاتی که به ذهن خطور میکند عبارتتند از:
1-چرا این همه بحث راجع به این موضوع میشود و دوستان دست بردار نیستند؟
2-در دولت قبل این دوستان منتقد کجا بودند؟ تنها این جمله که من هنوز به دنیا نیامده بودم میتواند توجیه کننده سکوت دوستان در دولت قبل باشد حتی اگر خارج بوده باشند باز اخبار و ...همه جا منتشر میشود.
3-این دوستانی که الان انتقاد میکنند در دولت گذشته چه نوع مقالاتی منوشته اند (جالبه اگر بررسی شود)
4-دلیل اینکه این افراد در دولت قبل کلا ساکت بوده اند چیست؟(موضوع خوب برای پایان نامه کارشناسی ارشد) (2387274) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۱۳:۱۴
شما ها هم ساکت بودید؟؟؟؟؟ کم هجمه و بی ادبی نشان دادید. هوچی گری ها یادتان رفته؟؟؟؟؟ چیزی را که در ذهن مردم جا بیاندازید به این زودی ها از بین نمی رود. حالا دامن گیر شماها هم شده. (2387321) (alef-3)
 
هدایت
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۱۳:۲۸
جواب تکراری !
کلا به غیر از این هیچ توجیحی ندارین دیگه ؟؟ دولت قبل کجا بودی؟
همان جایی که شما بودیید .. اما بر خلاف شما الان تعصب و طرفداری الکی از کسی نمیکنیم و اگر اشتباهی ازش سر زد تذکر میدهیم نه اینکه کورکورانه دفاع کنیم (2387323) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۲۸:۴۹
خب شما جواب بدهید بفرمایید در دولت قبل ما با توجه به حجم بسیار بالای امار غلط دادن این کارها را کرده ایم ایا کسی که در اون وضعیت ساکت بوده الان انتقاد می کند به نظر شما نیتش خیره؟ اگر نیت خیر بوده چرا همان موقع اظهار نظر نمیکرده؟ به نظر من مردم حق دارند این سوال را بپرسند دوستان هم باید جواب بدهند مطلب تکراری کامنت تکراری را هم به دنبال دارد تا هزار سال هم این مطلب تکرار شود هزاران کامنت در مورد اینکه قبلا چرا حرفی نمیزدید منتشر میشود. (2387433) (alef-10)
 
ندا
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۲۲:۴۸
چرا شما الان دفاع مي كنيد يا ساكتيد و در دولت قبل اينطور نبوديد، برعكش هم صادقه! پايان نامه لازم نداره عزيزم (2387337) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۳۱:۴۶
الان کسی دفاع نمیکند دولت باید امار درست بدهد اما اولا امار امار غلطی نبوده که کسی انتقاد بکند حرفی زده شده اقای نوبخت هم جواب داده هر جا هم لازم باشه انتقاد میشه کرد اما اینطور به روند مثبتی که دولت در پیش گرفته هجمه کردن به نظر شخص بنده بی انصافی است .
پایان نامه خوبی هم اتفاقا درمیاد هم در حوزه سیاسی هم در جامعه شناسی هم روانشناسی. رفتارشناسی منتقدین در ایران به نظر من بسیار جذاب هم هست (2387435) (alef-10)
 
یک اقتصاددان
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۸:۴۶:۱۱
به دفعات بسیاری از مقامات کشور در دولتهای مختلف به آمارها و برآوردهای منتشر شده توسط سازمانهای بین المللی مانند صندوق بین المللی پول و بانک جهانی استناد کرده اند که هیچ کس هم اعتراضی نکرده است و البته به نظر بنده هم هیچ اشکالی بر آن وارد نیست.
چرا استناد رئیس جمهور به گزارش مشاورینش تا این حد موجب ناراحتی و دلواپسی برخی شده است؟ (2387295) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۳۶:۱۹
دلیلش این است که وستان بهانه پیدا نکرده اند و تا زمانی که بهانه خوبی پیدا نشود باید این مساله را هی در بوق کنند.حالا خدا رحم کرد عملکرد دولت مثبت بوده وگرنه الان بساط عجیبی بود. (2387445) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۱:۱۵:۴۹
خداییش برآورد یه سازمان بین المللی با یه شرکت مشاوره من دراوردی یه اعتبار داره؟ سفسطه نکن جناب یک اقتصاددان! (2387507) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۰۳:۱۸
دوستان عزیز در سایت الف
انتقاد اگر به صورت یکی دو مقاله باشه اصلاحیه ولی اگر هر روز بخواهید راجع به این قضیه مطلب چاپ بکنید بیشتر به نظرم تخریبی میاد یعنی باعث بدگمانی مردم و خونندگان هم به شما هم به دولت میشه لذا بنده پیشنهاد میکنم این موضع را دیگه تمام بفرمایید.نخ نما هم شده (2387305) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۰۴:۳۵
مدیران ارشد اقتصادی امروز، تربیت شده دولت احمدی نژاد هستند.
در دولت احمدی نژاد چه چیزی آموزش داده شد و رواج گرفت جز دروغ، ریا، فساد، رانت، حباب سازی، اختلاس در بازارهای اقتصادی بانک و بورس و بیمه و صنعت و کشاورزی و ...؟
آیا از این افراد توقع آمار صحیح دارید؟ (2387309) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۰۰:۱۱
چیزی رواج گرفت که شما هر کاری کردی عواقبی برای شما نخواهد داشت !‌ حالا بفرمایید این اموزه ای که به جامعه وارد شده را درست بفرمایید !‌ اختلاس های بزرگ و کوچک رانت های بزرگ کوچک .... باند بازی های شدید ... دست بردن در مناقصات ... تهش چه شد ؟ همه پول هارا بالا کشیدند رفتند ! با خیال راحت ! امروز من وقتی در یک مقام قرار می گیرم می گویم همه بردند هیچی نشد چرا من نبرم ؟!!
مشکل الان اینه ! (2387388) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۰۵:۰۹
چه ربطی داره. بحث اینکه آقایانی که ساده ترین اشتباه دولت قبل را پیراهن عثمان می کردند نباید الان ده برابر بدتر عمل کنند. (2387310) (alef-2)
 
مطلع آمارشناس همین جاها
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۱۴:۲۱
دوستان، آقایان دولتی بخصوص آقای نوبخت، آلف و آقای دکتر توکلی
باسلام
حاضرم برای ادعاهای زیر مناظره هم بیام.
یک- عبور از رکود اتفاق نیافتاده است حتی اگر پیش بینیهای داده-مبنا موید رشد باشند. بنده تخصص قابل قبولی در تحلیل سری های زمانی دارم و حداقل سه رویکرد ARIMA، GHARCHR, SSA را به راحتی به کار میگیرم. پس، تمام استدلالمان روی روندهای گذشته نباشد متدهای کاملتری هم وجود دارند.

دو- مرکز آمار در هشت سال گذشته که مدیرانی از سازمانهای منحل شده کنترل آن را در دست داشتند و الان با خروج همان مدیران به مقصد سازمانهای درشرف تاسیس مصادف است، بنا به مدیریت فن گریز، اشرافی و به قول خودشان آمده اند فقط سیاستگذاری کنند و در امور فنی وارد نمیشوند، بدترین دوران خود از نظر نیروی کارشناسی را دارد. خروج بهترین جوانان دانشمند را در این سالها شاهد بوده ایم. لطفا روی مرکز آمار و بانک مرکزی حساب نکنید! ما کارشناسان تخصصی، ازکار خود و تخصص خود خیری ندیدیم والان انگیزه یادگیری مان ناامید کننده است. سازمان های ما گرفتار دخالتهای بی موردی شد که عواقبش را کیلومترها دورتر در افتضاحات آماری مشاهده میکنید و دودش به چشم مردم است.
سه- ادعا میکنم جامعه ما، مدیران ما، آماریهای ما فقط تصوری از بایدهای آماری دارند و جایگاه آماری وفرهنگ آماری کلیشه شده است و کسی 5 دقیقا حرف حساب برای گفتن ندارد. اما حیف، نخوردیم نان گندم ولی دیدیم مدیران آماری دیگر کشورها، چقدر سخنرانیهایشان متفاوت و رو به جلو است.
چهار- آمار ما دقیقا مشابه دیگر ساختار اداری کشور است و بلکه هزار مرتبه بهتر. اجازه نمی دهند و حتی نمیخواهند تحول اداری صورت پذیرد، چون منافع طبقه ای که فکر میکند باید مدیر بماند ایجاب نمی کند جوانان بهتری تربیت شوند.

نمیدانیم
اما دولت به من حقوق میدهد از جبیب مردم، ولی چیدمانش و ساختارش، طوری است که میگویم سازمان مرا و کارکنانش را از دست داده است.
تریبون دست اهل قدرت است آنها میتوانند بگویند که مدیریتشان برمرکز آمار موفق بوده است. تریبون من فقط همین جاست که بگویم شما نمیدانید مدیریت خوب و موفق یعنی چه که به نمایشهای سطحی تان مارک موفقیت می چسبانید.
دوست الفی من، میتوانی بنا به منافع گروهی، نظر من را منتشر نکنی، ولی از تو بعنوان یک حق پرست توقع انتشار دارم تا نگویند نگفتیم! تا نگویندنفهمیدیم! ما دلمان برای مردممان و کشورمان می سوزداما... (2387325) (alef-2)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۲۱:۰۷
بنده نه مقامی دارم و نه اجیر کرده کسی هستم.این را گفتم تا نگویید حتما توسط کسی تحریک شده ام و میدانم به نمایش هم نمی گذارید.
آقای توکلی شما در زمان آقای احمدی نژاد کجا بودید آن همه آمار دروغین آن همه رانت بازی و بخور بخور ،خداوند شما دلالان سیاسی را بهتر میشناسد ومکرو ومکرالله والله خیرالماکرین. (2387333) (alef-2)
 
ضبیحی
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۳۶:۱۶
همانموقعیکه روحانی و ... از ساکتین آن دوره بودند،‌ توکلی و بقیه از منتقدترین منتقدین بودند. شما ظاهرا از خرداد پارسال به دنیا آمده اید (2387353) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۲:۳۷:۲۴
1- میزان کارهای اشتباه ان دوره چندین برابر دوره کنونی است
2-اما میزان اتتقادها در دوره کنونی چندین برابر دوره قبل شده است
3-انتقادها بسیار غیرمنصفانه شده اصلا دولت کنونی و کارهای منطقی این دولت با دولت قبل قابل قیاس نیست. (2387617) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۳:۴۷:۵۲
ساکنین!!! این کلمه ما رو یادکلمات دیگه ای میندازه... (2387768) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۲۴:۱۸
شما بفرمایید رییس جمهور کلا صحبت نکنند ایشان راجب آمارها و عملکرد دولت گذشته صحبت می کنند میفرمایید نباید راجب گذشتگان صحبت کرد راجب عملکرد خودش صحبت می کند می گویید بی وسند و مدرک صحبت می کند راجب آینده هم اگر صحبت کند می گویید با این عملکرد چنین پیش بینی غیر ممکن است پس زحمت بکشید متن صحبت های ایشان را برادران اصولگرا از قبل انشا بفرمایند تا ایشان روخوانی کنند تا به مذاق شما خوش بیاید.دولت قبل جلوی تمام آمارهای بانک مرکزی را گرفت و چند سال هیچ آماری توسط واحد مربوطه در بانک مرکزی منتشر نشد و تازه شروع کرده اند از دو سال قبل آمارها را به روز می کنند. (2387339) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۳۴:۳۰
این دولت قبل متاسفانه لابی های بسار قوی ایجاد کرده که سیستماتیک هم عمل میکنند و اجازه نمیدهند واقعیات منتشر شود و بسیار دارند بایکوت ایجاد میکنند (2387443) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۳۰:۱۵
مثل این که این آمارها درست که این قدر فشار به شما آمده که دوست دارید دولت شکست بخورد (2387347) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۳۱:۱۵
جناب اقاي توكلي باسلام و عرض ادب و احترام. و ابراز اعتماد وعلاقه وافر به حضرتعالي و سايت وزين الف. به نظر مي رسد انتشار مطالب بي ارزش ازسوي افرادي كه در دوره قبل در مقابل گزارشات رئيس جمهور قبلي كه حتي از اعتبار يك موسسه پژوهشي هم برخوردار نبوده و بيشتر بر مبناي تخيل و علاقه و برداشت ذهني شخص رئيس جمهور قبلي منتشر و گزارش مي شد ساكت و ارام بودند و هيچ خبري از دلواپسي هاي امروزشان نبود از وقار و اعتبار سنگيني و جديت سايت وزين الف و اعتبار احتماعي شما مي كاهد ما اكنون در مملكت دچار گرفتاري هايي هستيم كه ويرانگر است. و انشالله با همت بزرگان ازاده و رادمنشي مثل حضرتعالي لازم است پيگيري و انشالله نگذاريد. مفسدان اقتصادي يك شب راحت بخوابند . موفق باشيد (2387349) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۰۹:۵۲:۱۶
کاری با آمار های منتشر شده ندارم ولی انصافا یه ثبات نسبی خوبی تو بازار خرید و فروش وجود داره، شما همین پارسال رو با امسال مقایسه کنید هیچ کی نمیتونست بفروشه قیمت ها دقیقه ای عوض میشد، نمیدونم این مخالفان محترم این ثبات رو نمیبینن؟! (2387378) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۳:۵۶:۲۰
هر چی روحانی جون بگه همون درسته به کوریه چشم بعضی ها (2387787) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۳:۵۹:۱۰
البته شما عادت به آمار مستندآقای احمدی نژاد دارید!!!!!!!
حق دارید به آمار آقای روحانی گیر بدید

ب (2387794) (alef-3)
 
کارشناس اقتصادی
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۳:۱۷:۴۱
سلام به سایت الف

موسسات و دستگاهها ی غیر متولی آمار رسمی کشور به مردم آمارهای بی اساس ندهند
گاهی اوقات موسساتی هستند در قالب طرح پژوهشی برای اینکه اعتبارات پژوهشی خود را هزینه کنند . گزارشاتی بدون داشتن اطلاعات آماری کافی مبادرت به انتشار آمارهای بی اساس به جامعه ارائه می دهند. یکی از این موسسات گزارشی تحت عنوان حساب های ملی و تعیین رشد اقتصادی در سه ماهه اول سال 1393 انتشار داده است. در اینجا لازم دانستم بعنوان یک کارشناس اقتصادی و مدرس دانشگاه ارزیابی از این گزارش داشته باشم :
در صفحه چکیده این گزارش اشاره شده است : گزارش حاضر با استفاده از داده های محدود در دسترس توانسته است , رشد اقتصادی کشور را در سه ماهه اول سال با نرخ 5/2 درصد با استفاده از داده فصلی سالهای گذشته پیش بینی نماید. سئوال اینجاست چطور می شود با آمارهای محدود شاخصی را ارائه داد که متغیر مهم کلان اقتصادی و آئینه اقتصاد کشور باشد؟ نکات مهم این گزارش به شرح ذیل به استحضار می رسد :
- این پژوهشگر هیچ اشاره ای به اقلام آمارهای محدود ذکر نکرده است .منظور آمار محدود چه متغییر کلیدی در این پیش بینی بکارگرفته است؟
- برای فرار از گزارش بی اساس خودش پژوهشگر ,کلمه رشد نسبتا نامتوازن بخش های مختلف بدست آمده با تردید روبرو است اشاره کرده است. یعنی به نوعی خودش از ماجرا بی اساس بودن این برآورد خبر داده است و .با این کلمه خود را تبرئه می نماید.
- درصفحه دوم سطر 7 اشاره به استاندارد و انتشار داده ها ( SDDSو GDDS) دارد . پژوهشگر باید بداند برای تهیه شاخص رشد اقتصادی علاوه بر استاندارد انتشاراتی , واجب تر از همه رعایت تعاریف و مفاهیم روش های محاسباتی سیستم حسابهای ملی SNA2008 در اختیار داشتن آمار اطلاعات کافی است. صرف نظر بهنگام بودن ملاک عمل نیست ؟
- پژوهشگر یا موسسه مذکور به استناد SDDS , خود را در صف نظام آماری کشور قرار می دهد. باید بگویم تنها استناد به نظام استاندارد انتشار آمار نمی توانیم خود را وظیفه شناس در تهیه آماری رسمی کشور بدانیم : اگر این گزارش از سوی یک سازمان رسمی مانند : مرکز آمار ایران , یک مرجع رسمی آمار قانونی کشور بود که با برخورداری از مدیریت موضوعی در رابطه با طرح های آماری , نمونه گیری , استاندارد سازی و داشتن آمارهای ثبتی در درگاه ملی آمار و توان کارشناسی با نیروهای مجرب , در سطح کشور و منطقه (استانی ) , نظام آمارهای رسمی , نظام استانداردهای بین المللی طبقه بندی ها در رشته فعالیت ها اقتصادی ,داشتن آمارگیری های نمونه گیری مانند : طرح هزینه و درآمد خانوارها , نیروی کار تهیه شاخص های اشتغال و بیکاری , شاخص قیمت و اجرای سرشماری ها , صدها طرح نمونه گیری در بخش های اقتصادی در رابطه با حساب های ملی با این همه اطلاعات و مقایسه باد هزاران شاخص های دیگر رشد اقتصادی اعلام می نمود شاید برای کارشناسان اقتصادی قابل باور باشد. اما در جامعه ما مشاهده می شود گروهی یا موسسه ای بدون داشتن اطلاعات و نیروی کار تنها با داشتن یک دفتر در پشت میز با ضرب و تقسیم ساده و یا تخمین یک مدل ساده اقتصادی و تئوری های نظری , رشد اقتصادی را اعلام می نماید.
- در صفحه سوم پاراگراف (تفصیل برآوردها) : برآورد گزارش را براساس تولید ناخالص داخلی فقط به بخش های کشاورزی , نفت , صنایع و معادن ( صنعت و معدن , برق و گاز , ساختمان و خدمات انجام شده است. اشاره دارد. اما پژوهشگر هیچ اشاره ای به اقلام آماری این بخش های اشاره نمی کند . می دانیم در کشور ما سهم ارزش افزوده بخش خدمات در تولید 57 درصد می باشد. پژوهشگر محترم فقط بصورت کلی بخش کشاورزی به پیش بینی های مسئولات وزارت کشاورزی اشاره دارد.
در بخش انرژی هیچ اشاره ای به اقلام آماری ندارد فقط به سازمان بین اللمللی انرژی استناد می کند.
در بخش صنعت و معدن به آمارهای مقدماتی اشاره می کند و لی نمی گوید آمارهای مقدماتی چه سالی استفاده کرده است.
در بخش شرکت صنعتی داده های بورس اشاره دارد. آما توضیح نداده است که منظور از داده های بورس آیا تعداد سهام پذیرش در بورس است و خرید و فروش سهام , یا منظور شان سرمایه گذاری در بورس می باشد. می دانیم به فرض اینکه سازمان بورس گزارش سه ماهه نخست سرمایه گذاری در شرکت های صنعتی تعداد سهام فروخته شده در اختیار این پژوهشگر گذاشته است . بافرض اینکه تمامی سرمایه گذاری در بورس در همان سال در تولید بازده ندارد؟
- در صفحه 5 – سطر 2 اشاره به رشد صنعت خودرو سازی کشور دارد. باید از این پژوهشگر بپرسم ارزش ستانده خودروسازان چند درصد بخش صنعت تشکیل می دهد؟
- در پایان کار در آخر گزارش : در مورد مسکن اشاره دارد. معلوم است که پزوهشگر علاوه بر هزینه اعتبارات پژوهشی , یک گریزی به مسکن دارد , خواسته با این گزارش مسکن از رکود خارج سازد.
آیا براستی با آمارهای این موسسه و پژوهشگر می شود استناد و باور کرد؟

با تشکر : از مدیر مسئول سایت (2389169) (alef-10)
 
سعيدروشن
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۲۰:۲۱:۵۷
در سال اول رئيس جمهور از نابساماني و شلختگي دولت قبل گفت درسال دوم بايد از دستاوردهاي هوشمندانه خودش با تكيه بر امارهاي غيررسمي دادسخن بدهد خوبه ايشان هم مثل رئيس جمهور سابق بجاي اعتمادبه امارهاي غيررسمي وبه به و چه چه گفتن اعضاي حزب كارگزاران و يا تكنوكراتهاي اطراف زحمت حضور بر تك تك پروژه هاي عمراني ولو نيمه تمام را به خودش بدهد خوبه ايشان هم يا طرح عمراني كلنگ بزند ويا حداقل طرحهاي نيمه تمام دولت قبل را بنام خودش تمام كند اين چه مصيبتي است كه هروقت حضرات منتسب به جناح چپ بالا مي ايند از فلسفه و سفسطه كمك مي گيرند و اقايان منتسب به جناح راست از قيامت و برخورد هاي از موضع بالا برخورد مي كنند اون يكي كف و هورا مي طلبد واين يكي صلوات و تكبير و تائيد ...بابا بسه حرف زدن بچسبيد به كار اون جائي كه شما تشريف داريد پايتخت و قلب مملكته و همه چي ارومه يه سر به نقاط مرزي و بحران بيكاري هم بكشيد بد نيست و همه چيز مملكت را در گرو مذاكره و تائيدت اروپائي ها نمي گذاريد لبخندرضايت جوانان تحصيلكرده را زيباتراز لبخند كاترين اشتون و همكاران اروپايي بدانيد (2389801) (alef-10)
 
رستمی
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۲۲:۱۴:۵۴
آقای روحانی مگر در ایام تبلیغات نگفت آمار جیب مردم است آیا از جیب مردم خبر دارند صد رحمت به احمدی نژاد (2389926) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.