نظر منتشر شده
۲۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 222871
روش راستی آزمایی درآمد خانوار؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۴۸
یک اتاق با یک تخته وایت‌برد پر از نوشته، کتابخانه و پنجره‌های بزرگ. موقعیت این روزهای سخنگوی سازمان هدفمندی‌ یارانه‌ها چنین است...

اتاقی که این روزها به محل تردد رسانه‌های مختلف خبری تبدیل شده است. آنقدر که مسوول دفتر سخنگوی این سازمان می‌گوید: «در عمرم این همه خبرنگار ندیدم.» جای تعجب هم ندارد. بحث یارانه‌‌ها این روزها بسیار داغ است. نرگس نجفی سخنگوی سازمان هدفمندی مکانیزم راستی‌آزمایی را اعلام می‌کند و درباره یکی از پرسش‌های فرم یارانه می‌گوید سرپرستانی که حتی یک دانگ از ملکی سهم داشته باشند، مالک محسوب می‌شوند. نکته دیگری که سخنگوی سازمان هدفمندی به آن می‌پردازد درباره وضعیت انصراف‌دهندگان از یارانه است که او وضعیتی را که تابه‌حال پیش رفته است، خوب و منطبق بر پیش‌بینی دولت می‌داند.

در آستانه روز هفتم ثبت‌نام فازدوم هدفمندی‌ها با چه مسائلی مواجه شدید؟ مهم‌ترین نگرانی‌ها و دغدغه‌های مردم چه بوده است؟
می‌توان گفت عمده سوالاتی که برای مردم به وجود آمد در روزهای اول و دوم ثبت‌نام بوده است. دلیل این موضوع هم این است که در مرحله اول فرم‌ها کاغذی بودند و در مرحله دوم ثبت‌نام اینترنتی است و مردم با نوع جدیدی از ثبت‌نام روبه‌رو شدند. از سویی در این مرحله برنامه با یک زمان‌بندی متفاوت نسبت به مرحله قبلی انجام شد. بنابراین بیشترین سوال‌ها در روزهای اول و دوم ثبت‌نام ایجاد شده و البته به این سوالات به خوبی پاسخ داده شده است.

عمده‌ترین سوال و نگرانی مردم در خصوص ارسال پیامک است. در این باره به مردم چه پاسخی می‌دهید؟
بله. بیشترین دغدغه مردم پیامک ثبت‌نام است. مردم بعد از ثبت‌نام نگران این هستند که با وجود ثبت‌نام نهایی و وارد کردن اطلاعات خود در سامانه، هنوز پیامکی دریافت نکرده‌اند. ما در وهله اول پاسخ‌مان این است که آیا واقعا شماره تلفن همراه خود را به درستی وارد فیلد فرم ثبت‌نام کرده‌اند یا خیر. البته ما قسمت شماره تماس را به صورت الزامی گذاشته‌ایم و اگر افراد این قسمت از ثبت‌نام را پاسخ نداده باشند، پیام خطا داده می‌شود. توصیه ما این است که حتما با دقت شماره تماس خود یا یکی از اعضای خانواده را که به آن دسترسی دارند در این قسمت ذکر کنند و به درستی اطلاعات خود را در فرم‌های ثبت‌نام وارد کنند. چون فرم‌هایی هم مشاهده کردیم که به صورت غلط یک یا دو عدد نوشته‌اند یا اعداد را اصلا جابه‌جا نوشته‌اند.

مگر سامانه به گونه‌ای طراحی نشده است که در صورت اشتباه پرکردن فرم‌ها پیام خطا بدهد؟
ما پیغام خطا را برای خالی بودن قسمت شماره تماس گذاشته‌ایم و فقط در این صورت هشدار داده می‌شود. بنابراین مجددا خواهشمندیم مردم در درج اطلاعات خود دقت بیشتری داشته باشند، مخصوصا شماره تماس خود را درست وارد کنند. در واقع تنها پل ارتباطی سازمان هدفمندی و مردم همین پیامک‌ها است و درصورت ارسال پیامک‌ها ثبت‌نام نهایی اعلام می‌شود.

اگر افراد شماره تماس خود را به درستی در فرم‌ها وارد کرده باشند و پیامک دریافت نکرده باشند، چطور؟
ببینید اگر تا پایان ثبت‌نام خودشان حضور داشتند و در سامانه هنگام پایان ثبت‌نام با پیام «ثبت‌نام شما با موفقیت انجام شد» مواجه شدند، آسوده خاطر باشند که ثبت‌نام آنها انجام شده است و پیامک برای آنها ارسال خواهد شد.

اگر در موعد مقرر به حساب آنها یارانه‌ای واریز نشد، چطور؟
اصل بر این نیست که پیامک‌ها براساس اولویت ثبت‌نام به آنها ارسال شود، بلکه در بازه زمانی مطمئنا پیامک به آنها ارسال می‌شود، مگر اینکه شماره خود را اشتباه وارد کرده باشند. ما برای ثبت‌نام ۶ درگاه رسمی را اعلام کرده بودیم که آن ۶ درگاه عبارتند از: آی سی تی روستایی، همه دفاتر پست، دفاتر پیشخوان، پلیس + ۱۰، همه دفاتر مرکزی کمیته امداد امام خمینی(ره) و دفاتر سازمان بهزیستی. اینها درگاه‌های رسمی هستند که از سوی ما اعلام شده و بهتر است در جایگاه معتبری ثبت‌نام خود را انجام دهند. ما به مردم توصیه می‌کنیم که برای ثبت‌نام حتما به کافی نت‌های مجاز مراجعه کنند و تا پایان ثبت‌نام خودشان حضور داشته باشند تا ببینند آیا واقعا ثبت‌نام به درستی انجام شده یا خیر. ما در برخی کافی‌نت‌ها مشاهده کرده‌ایم که شماره تماس خود صاحب کافی نت برای همه مراجعان در فرم ثبت‌نام درج شده است و این موضوع هم برای آنها مشکل ایجاد می‌کند و هم ما را به دردسر می‌اندازد. چون اصلا منطقی نیست ما آن همه پیامک ثبت‌نام را برای یک نفر بفرستیم. حتما افراد توجه داشته باشند که ثبت‌نام‌شان به صورت نهایی انجام شده باشد و آن پیام «ثبت‌نام شما با موفقیت انجام شد» را دریافت کرده باشند. علت تاکید ما این است که بارها اعلام کرده‌ایم که ثبت‌نام نکردن هر فرد به معنی انصراف از دریافت یارانه نقدی است. بیشتر مشکلات در روزهای آغازین ثبت‌نام بود که برطرف شده است. روز اول نگرانی مردم این بود که در بازه زمانی ۲۴ ساعت مبادا نتوانیم ثبت‌نام کنیم و با وجود اینکه ما بارها عنوان کرده بودیم که ثبت‌نام‌ها حتما اینترنتی و توسط افراد باشد اما برخی کافی نت‌ها فرم‌هایی را چاپ کردند و به افراد دادند که این فرم‌ها اصلا مورد تایید ما نبود. زیرا ممکن است کافی نت زمانی برای ثبت‌نام نداشته باشد و ثبت‌نام را به صورت کامل انجام ندهد و ثبت‌نام نکردن به معنی انصراف از دریافت یارانه است. البته این چند روز اخیر اوضاع بسیار مناسب‌تر شده است و این‌گونه مشکلات فقط در روزهای اول ثبت‌نام رخ داد.

یکی دیگر از دغدغه‌های مردم عملیات ویرایش است. برای این امر چه تدابیری اندیشیده‌اید؟
مهلتی که در نظر گرفته شده، فقط همین مهلت ۱۰ روزه است و تا این زمان این برنامه تغییر نکرده است و همین زمانبندی که تاکنون اعلام کرده‌ایم مناسب است و طبق همین پیش می‌رویم. در واقع هنوز زمانی برای ویرایش در نظر گرفته نشده است و توصیه جدی ما به مردم این است که در زمان ثبت‌نام حداکثر دقت و حوصله را خرج دهند که خطاها به حداقل برسد زیرا سایت اینترنتی ما کاملا ساده طراحی شده است و هر فردی با حداقل میزان دانش کامپیوتری که دارد می‌تواند در سایت اطلاعات خود را وارد کند. از سویی اطلاعاتی که در فرم خواسته شده است، پیچیده نیست و به راحتی می‌توان پاسخ داد، حتی برخی پرسش‌ها مانند برخورداری از ملک، تیک زدنی است. در قسمت گروه درآمدی، برای اینکه مردم درآمد خود را به اشتباه وارد نکنند، طبقات درآمدی مشخص کردیم.

برخی از سرپرستان ممکن است به جای شش دانگ کمتر از آن ملک سهم داشته باشند. آیا آنان هم مالک حساب می‌شوند؟
بله مالک محسوب می‌شوند. مسکن مهری‌ها، اجاره به شرط تملیک‌ها، قولنامه‌ای‌ها و حتی آنهایی که یک یا دو دانگ در شش دانگ خانه سهم داشته باشند، مالک محسوب می‌شوند.

در مورد مالکیت به صورت دقیق استعلام می‌کنید؟
بله. ما در این سه سال گذشته ۲۴ پایگاه‌ اطلاعاتی را تجمیع کرده‌ایم که یکی از این پایگاه‌ها مربوط به اطلاعات سازمان ثبت اسناد است که از این جهت می‌توان گفت ما این اطلاعات را به‌طور نسبی داریم و قابل استناد است.

تا کنون در این جمع‌آوری اطلاعات به درآمدها بسیار پرداخته شده است، تکلیف محاسبه هزینه‌ها چه می‌شود، آیا در این داده‌ها جایگاهی دارد؟
بله این اطلاعات صرفا جنبه محاسبه درآمد خانوار داشته است. ولی این به معنی این نیست که بخواهیم هزینه‌ها را نادیده بگیریم. بلکه در مراحل بعدی از طریق پایگاه‌های اطلاعاتی هزینه‌های خانوار هم محاسبه می‌کنیم. ولی در این مرحله، فاز دوم هدفمندی صرفا درآمدهای خانوار را قصد داریم محاسبه کنیم. اگر بخواهیم هزینه‌های خانوار را محاسبه کنیم، حتما دولت اطلاع‌رسانی خواهد کرد. بنابراین قصد دولت تنها جمع آوری اطلاعات آماری است. در این ثبت‌نام بنای دولت، اعتماد به مردم بوده است. این به آن معنی است که اگر کسی فکر می‌کند می‌تواند از اداره امور مالی زندگی خود بر آید برای دریافت یارانه صادقانه مراجعه نکند و امیدوار هستیم این اعتماد پاسخ خوبی دهد.

می‌توان گفت ثبت‌نام‌کنندگان یارانه از ماه آینده یارانه دریافت می‌کنند؟
بهتر است در این باره قاطعانه صحبت نکنیم، چون برای مرحله نهایی ثبت‌نام یارانه پالایش اطلاعاتی انجام می‌شود. منظور از پالایش حذف نیست و به معنای راستی‌آزمایی است. به‌طور مثال بر اساس بند «و» تبصره ۲۱ قانون بودجه ۹۳ که منحصرا درباره این موضوع است و به این اشاره شده است که اگر مردم اطلاعات نادرست به دولت بدهند، دولت این اجازه را دارد که در صورت صحت نداشتن اطلاعات درج شده، علاوه‌بر قطع یارانه نقدی خانوار، سه برابر آنها را جریمه کند. موضوع راستی آزمایی در این بند «و» موضوعیت پیدا می‌کند که حتما باید در این مرحله پالایش انجام شود. بعد از اینکه اطلاعات از مرحله پالایش عبور کنند به‌طور مسلم یارانه اردیبهشت ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود.

برآوردها حاکی از این است که ۲۰ درصد از مردم از دریافت یارانه انصراف می‌دهند. این پیش‌بینی چقدر به واقعیت نزدیک است؟
من این پیش‌بینی را تاکنون نشنیده‌ام. ولی طبق پبش‌بینی‌های دولت و وضعیتی که تا به حال پیش رفته است، می‌توان گفت وضعیت خوبی است و به نظر می‌رسد اوضاع منطبق بر پیش‌بینی دولت است. منتها اعداد و ارقامی که در خصوص ثبت‌نام‌کنندگان و انصرافی‌ها اعلام شده است هیچ کدام مورد تایید سازمان هدفمندی نیست و نتایج پایان ثبت‌نام‌ها اعلام می‌شود. زیرا در پایان ثبت‌نام‌ها دو روز سی‌ام و سی‌و یکم هم داریم. حالا اگر افراد در آن دو روز بیایند و ثبت‌نام کنند، آمارها و درصدهای محاسبه شده تغییر می‌کنند و خطاها بیشتر می‌شود.
منبع: دنیای اقتصاد
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۵:۰۱:۵۴
کسی یک دنگ خانه به اسمش هست با کسی که شش دنگ خانه به اسمش هست برابر هست. و کسی که شش دنگ خانه ی کوچک دارد با کسی که شش دنگ خانه ی بزرگ در بهترین نقطقه شهر دارد برابر هست. و کسی که چند خانه دارد با کسی که یک خانه دارد برابر هست. همه مالک محسوب میشوند و برابر!!!!
کلا این روش، کاملا غلط هست. کلی گویی درست نیست (2081704) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۶:۵۱:۱۲
بابا می خواهند بپیجونند اینها همش بهانه است. وگرنه یعنی چی میگه :
چجوری می خواهند هزینه ها رو دربیارند اینها یه سنگی انداختند که یه سری ها انصراف بدهند یه سری ها رو هم کیلویی حذف کنند تا مرحله بعد. فعلا که با کمال پررویی دولت تدبیر و امید آب و برق و گاز و سیب زمینی و... گرون کرده سی شی هم پول به مردم میداد قطع کرده احمدی نژاد یه جور پوست مردم و کند اینها هم یه جور
وای به حال مردم بدبخت (2082080) (alef-10)
 
مجيد
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۷:۴۸:۴۶
كاملا موافقم و نبايد ملاك عدم پرداخت يارانه قرارگيرد (2082208) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۸:۳۳:۴۸
کجا همچنین حرفی زده؟
فقط گفته مالک به حساب می یاد... (2082313) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۵:۵۰:۲۰
دولت نباید به کسی اعتماد کنه خودش باید با سرکشی به حسابهای بانکی و روشهای دیگه مرفهین را حذف می کرد ! پس چرا آمار انصرافی ها تا امروز فقط 7 درصده؟ (2081885) (alef-10)
 
ايراني
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۸:۵۷:۴۸
آقا محمد عزيز، به نظر شما همه مرفهين از راه خلاف ثروتمند شده اند؟ به نظر شما آنهايي كه از راه درست كسب و كار كرده اند، لياقت داشته اند و ثروتمند شده اند بايد يارانه نگيرند ولي كساني مثل شما كه منتظر ريزش روزي از آسمان هستيد بايد يارانه بگيرند؟ چرا؟ اگر ميتواني جواب منو بده! البته حساب كساني كه هيچ راهي براي كسب درآمد ندارند جداست و آنها بايد سهم بيشتري از بيت المال بگيرند، كساني مانند افراد بيمار مستمند، زنان سرپرست خانوار، كودكان يتيم مستضعف و ... (2082353) (alef-10)
 
leila
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۵:۵۶:۲۴
توروخدا یه فرصت برای ویرایش بگذارید.خیلی مهمه.زندگی من به این مسله بستگی داره. (2081904) (alef-10)
 
مجيد
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۷:۵۰:۱۹
چرا زندگيتون به اين فرصت بستگي داره؟ درهرصورت براي ويرايش اطلاعات بايد تدبيري انديشده شود. نگران نباشيد (2082212) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۹:۰۴:۲۹
متاسفم.شما هیچ فرصتی ندارید.وصیت نامه خودتونو بنویسید (2082367) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۶:۲۲:۵۰
من که 60 متر خونه دارم با کسی که 600 متر خونه دارد سیستم همه را به یک چشم نگاه می کند ؟ فلفل هندو سیاه و خال خوبرویان سیاه هر دو جانسوز است اما این کجا و ان کجا (2081973) (alef-10)
 
مجيد
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۷:۵۴:۰۳
به نظر من و خيلي ها مي بايد اين پرداخت به همه صورت گيرد چه اونايي كه درشهرهاي بزرگ صنعتي زندگي مي كنند و چه اشخاصي كه در روستا ها دامدارو غيره هستند. خود فرد بايد تمايل به عدم دريافت يارانه را داشته باشد. واين راستي آزمايي آمريكايي اشتباه دولت است اگر... (2082220) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۷:۴۱:۰۰
تمامي بانك هاي اطلاعاتي كه دارند كاملا ناقص است. (2082192) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۷:۴۴:۳۵
تنها مسئله خانه داشتن نیست بلکه انقدر هزینه هست که با داشتن خانه هزینه های دیگر سر سام اور می باشد . (2082200) (alef-10)
 
محمد داوری
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۸:۰۹:۱۲
من از آندسته افرادی هستم که روز اول ثبت نامم بود ودولت راجع به تملک خانه شراکتی خوب اطلاع رسانی نکرد ومن تملک خانه را فقط به نام خودم علامت زدم درحالیکه 3دانگ به نام همسرم است وبراساس گفته های سخنگوی هدفمندی میبایست به نام هردو علامت زده میشد که نیاز به اصلاح دارد خواهشمنداست برای ویرایش واصلاح فرصتی رابرای ایندسته افراد بوجود آورند (2082254) (alef-10)
 
نیما
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۸:۲۲:۳۶
خواستم این رو به کوش مسوولان کشور و به خصوص سازمان هدفمندی یارانه ها برسونید که انصراف دهندگان از دریافت یارانه نقدی حتی به 5 درصد هم نخواهد رسید، علت اینکه فعلا اینها فکر میکنن این کد ملی ها ثبت نام نکردن و انصرافی محسوب میشوند به خاطر اینه که ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرده کارکنانی که در مرحله اول از بیرون از نیروی های مسلح یارانه دریافت میکنند در این مرحله نبایست از سایت رفاهی ثبت نام کنند و خودمان کارهای مربوط به دریافت یارانه رو انجام میدیم، ضمنا این افراد تقریبا 60 در صد ن م رو تشکیل میدن، حالا دولت فکر میکنه این افراد انصرافی هستن و بیخودی دل خودشونو صابون میزنن، در صورتی که نیازمندترین قشر همین افراد نظامی هستن، لطفا اطلاع رسانی کنید تا حساب کتابشون بهم نریزه، ممنون (2082285) (alef-10)
 
امیرمحمد
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۹:۳۱:۲۴
مادر منثبت نام کرده ولی افراد تحت تکفل رای که تا به حال براشون یارانه می گرفت را تو سایتانتخاب نکرده چطور میشه این مشکلو حل کرد و افراد تحت تحت تکفلش را نیز ثبت نام کند؟
خواهشا یه فرصت برای ویرایش بگذارید. تا دو نفر باقی مانده را هم ثبت نام کنه (2082416) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۹:۴۶:۱۹
خدا به داد مردم برسد (2082438) (alef-10)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۹:۴۸:۳۵
آیا کسی که در املاک اوقافی سکونت دارد هم مالک محسوب می شود (2082445) (alef-10)
 
مهران
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۲۰:۰۷:۰۹
سیاست پرداخت یارانه حق مردم بود ، اصلا معنی نداره به یکی بدید به یکی ندید، فقط از آقای روحانی خواهش دارم حق کارگر رو از کارفرما بگیره، امنیت شغلی ، شرکت هارو موظف کنه مثلا برای x تعداد باید شغل ایجاد کنند، قرارداد های فی ما بین در دفتر خانه ها ثبت بشه، میخوای بری یجا سر کار 50 میلیون سفته میگیرن، هیچکس هم نظارتی نمیکنه، وزارت کار از کارگر در مقابل کارفرما حمایت کنه (2082478) (alef-10)
 
عبدالعزیز نیکوروش
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۲۰:۴۹:۵۱
من ثبت نام کردم برای مسکن مهر 4 سال است ممکن 1 سال دیگه تحویل بدن

در پاسخ به فاز دوم یارانه که نوشته بوده در ثبت مالکیت مسکن نیاز به کدپستی و تلفن ثابت آن منزل است.

من منفی جواب دادم ..

به تماس به مسکن مهر دزفول گفتن فعلا پاسخ منفی بدین از نظر ما... اگر دوست دارید مطمئن شوید زنگ بزنید به زمین شهری که کسی جواب تلفن نیمیدهد یا میگن اشتباه گرفتید ... (2082564) (alef-10)
 
امير
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۲۱:۲۴:۳۱
چرا فقط به خانه مسكونى اشاره شده آيا داشتن زمين ومغازه جزء مالكيت حساب نميشه؟! ضمنأ اين سه برابرجريمه كه ميگن راچه طور ميخوان بگيرن؟!اين جورى كه بوش مياد فقط سر كسايى كه صادقانه انصراف ميدن بى كلاه ميمونه از ماگفتن.!!!از هر ده نفر كه ثبت نام كرده اند به جرات ميتونم بگم سه نفر هم صادقانه پاسخ نداده اند !پس معلوم ميشه اين نوع ثبت نام وسنجش بغير از اينكه بين دولت ومردم شكاف بندازه كار ديگرى نخواهد كردبه جز آنكه عده اى كه به ناحق ثبت نام كرده اند به ريش آنهايى كه صادقانه انصراف داده اندخواهند خنديد!!!!! (2082606) (alef-10)