نظر منتشر شده
۷۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 273226
مناظرات درس آموز نمایندگان سنای آمريکا در رابطه با تحريمها و مذاکرات هسته‌اي
بخش خارجی الف، 7 خرداد 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۵۴
با توجه به اهميت مذاکرات هسته‌اي و تحولات جديد در رويکرد طرف آمريکايي از جمله امضاي قانون «بازنگري توافق هسته‌اي ايران» کنگره آمريکا توسط اوباما (برخلاف وعده‌هاي قبلي وي)، بخشي از اهم بحث و جدل سناتورهاي آمريکايي در روز راي گيري اين قانون در سنا ذکر مي‌گردد. در نهايت اين قانون با ۹۳ راي از ۹۹ سناتور حاضر در سنا راي مي‌آورد. اشراف نمايندگان بر پشت صحنه مذاکرات (بر خلاف ايران) و همدلي و هماهنگي بين کنگره و دولت آمريکا براي کسب حداکثر امتياز در توافق نهايي واقعا تحسين برانگيز و درس آموز است.

خواندن اين متن به نمايندگان محترم و اعضاي تيم مذاکره کننده ايران توصيه مي‌شود. بديهي است اکنون که خط قرمز ايران يعني لغو يکباره تحريمها با هماهنگي اوباما و کنگره شکسته شده، امکان اقدام متقابل با همکاري دکتر ظريف و نمايندگان مجلس از طريق تصويب طرحي براي منوط نمودن توافق نهايي به رعايت اين خط قرمز از سوي مجلس شوراي اسلامي ضروري به نظر مي‌رسد.

مذاکرات مهم نمايندگان کنگره آمريکا پيرامون قانون جديد «IRAN NUCLEAR AGREEMENT REVIEW ACT» در تاريخ ۷ مي ۲۰۱۵ در سناي امريکا

 سناتور کوتز (COATS):

 - من از همه ميخواهم که به اين قانون راي وتو ناپذير بدهند. اين آخرين فرصت ماست تا دست باز رئيس جمهور آمريکا براي مذاکره مستقل با دولت ايران را محدود کنيم.

 - کنگره بايد در اين تصميم (مذاکره) که تصميمي با نتايج تاريخي خواهد بود، دخيل باشد.

 - مجددا ميگويم که تصويب اين قانون باعث مي‌شود تا توافق بد براي آمريکا رقم نخورد.

 - مهمترين اهداف اين قانون عبارتست از اولا نقش داشتن کنگره بر توافق با ايران و ثانيا جلوگيري از تعليق تحريمهاي کنگره توسط رئيس جمهور.

 - برخي از دوستان معتقدند که به اين قانون نيازي نيست چرا که سال ۲۰۱۷ انتخابات رياست جمهوري است و رئيس جمهور اين بار يک جمهوري خواه خواهد بود. اما به هر حال در همين مدت ايران به جلو خواهد رفت و براي آن بايد فکري کرد.

 - همانطور که مکس بوت (Max Boot) تحليلگر ارشد سياست خارجي در آمريکا گفته نبايد به اميد انتخابات رياست جمهوري ۲۰۱۷ باشيم. اگر توافق امضا شود، نتايجي بازگشت ناپذير به دنبال دارد. توافق باعث مي‌شود در فاصله زماني تا انتخابات رياست جمهوري آمريکا، نظام ايران قويتر مي‌شود.

سناتور کين (KAINE):


- از طرح سناتور کورکر در مورد توافق با ايران تشکر ميکنم. ما نشان داديم که ميتوانيم در بازنگري توافقنامه نهايي با ايران نقش داشته باشيم.

سناتور اودال (UDALL):


 - اين طرح فرصت بي نظيري براي کنگره فراهم ميکند تا متن توافق نهايي را بررسي کند و در صورت لزوم آن را رد کند.

 - من با متممهاي اين طرح که دست رئيس جمهور آمريکا را ميبندد مخالفم. من با نامه ۴۷ نماينده که موجب تضعيف موقعيت ما در مذاکرات شد مخالفم. اما اين مخالفتها در صحن کنگره است و بين ما و دولتمردان است تا نتيجه بهتري بگيريم و ربطي به ايرانيها ندارد.

 - رئيس جمهور نياز دارد تا فضايي براي مذاکره داشته باشد و ما بايد اين فضا را به او بدهيم. بايد بدانيم که اگر مذاکرات شکست بخورد گزينه‌هاي ما بسيار محدود و پرهزينه خواهد بود!

 - ما در حال مذاکره با يک منطقه بي ثبات هستيم. تجربه استفاده از گزينه نظامي در مورد عراق به اندازه کافي براي ما درس عبرت داشته است که اين کار را تکرار نکنيم.

سناتور منندز (MENENDEZ):
- همانطور که از اول مي‌گفتم همکاري هر دو حزب دموکرات و جمهوري خواه اين توانايي را به کنگره ميدهد تا نقش خود در بازنگري بر توافق هسته‌اي را ايفا کند. گرچه انتقادات و مناظراتي بود اما بالاخره همه اختلاف نظرها حل شد و اکنون به نقطه پاياني اين راه طولاني رسيديم (طرح آماده شده است).

 - مهمترين موضوع در توافق نهايي مساله چگونگي کاهش تحريمهاست. دولت آمريکا ميخواهد تخفيفهايي در تحريمها قائل شود. اما براي ما مساله تحريمها فراتر از موضوع هسته اي ايران است. چرا آنها مجبور شدند بازگردند و روي صندلي مذاکره بشينند؟ پاسخ مشخص است: تحريمهايي که توسط کنگره آمريکا طراحي و اعمال شد. بنابر اين اگر قرار باشد کاهشي در تحريمها هم رخ دهد باز اين کنگره است که بايد در اين زمينه اعمال نظر نمايد. من به عنوان يکي از طراحان اين تحريمها اعلام ميکنم که با تعليق کلي تحريمها توسط دولت و بدون نظر کنگره مخالفم. پيامي که بايد با قدرت به ايران بفرستيم اين است که تحريمها يک امتيازي نيست که ما بخواهيم در قبال امضاي توافق نهايي به ايران بدهيم!

 - من نگرانيهاي در مورد توافق نهايي با ايران دارم. ميزان کاهش تحريمها تا چه حدي است. چرا بايد اجازه تحقيق و توسعه (R&D) هسته‌اي به ايران داده شود. ممکن است آنها سانتريفيوژهاي پيشرفته تري بسازند که در آينده در زمان کوتاهتري به بمب برسند!

 - نگراني ديگر اين است که ادعاي دولت ما مبني بر حفظ ساختار تحريمها و بازگشت پذير بودن تحريمها محل تامل است. در صورت تخلف ايران، چگونه دولت ميخواهد تحريمها را مجددا به روز اول برگرداند؟ مدت زماني که لازم است تا تحريمها مجددا تثبيت شود، قطعي نيست و تضمين لازم نمي‌آورد و اين زمان هم چيزي نيست که در اختيار ما (آمريکا) باشد!

 - نگراني ديگر در مورد بازرسيهاست. با اينکه آژانس انرژي اتمي گفته که بازرسي از مکانهاي هسته‌اي در دستور کار توافق نهايي است باز مقامات ايران ميگويند که اجازه بازرسي از مراکز نظامي نميدهند.

 - نگراني ديگر اخباري است که نشان ميدهد وزارت خزانه‌داري در حال تفکيک مقوله تحريمهاي سپاه پاسداران از نيرو قدس است. در حالي که از نظر ما هر دوي انها تروريست هستند و نبايد تفکيکي قائل شد.

 - نگراني ديگر مساله برنامه هسته‌اي ايران بعد از مدت تعليق ۱۰ ساله است. بعد از ان چه ميشود؟ ايران هسته‌اي را ميپذيريم؟

 - نکند که کاهش تحريمها باعث افزايش قدرت منطقه اي ايران شود. ما اکنون منافع هژموني ايران را مي‌بينيم. تحرکات ايران در سوريه و يمن و نقاط مختلف منطقه را مي‌بينيم

 - فناوري موشکي ايران ديگر نگراني ماست.

 - من اين نگرانيها را گفتم که مجددا تکرار کنم که تصويب اين قانون حتما ضروري است تا مطمئن شويم که به يک توافق خوب ميرسيم.

 - من آمادگي دارم تا با همکاري شما براي تمامي اين نگرانيها قوانين ديگري وضع کنيم. براي فناوري موشکي، تروريسم، نقض حقوق بشر، سياستهاي ضد يهودي آنها و آمريکاييهايي که در ايران بازداشت شده‌اند، ميتوانيم تحريمهاي جديدي به طور مجزا از موضوع هسته‌اي وضع کنيم.

 - اين ايران است که طرف مذاکره است. نبايد به آن اعتماد کرد. دولت ميگويد که قصد اعتماد ندارد و دنبال راستي آزمايي تعهدات است. اما موضوعات امنيت ملي را نميتوان بر اساس اميدواري به وعده‌ها پيش برد! بنابر اين کنگره بايد در جريان مذاکرات وارد شود. ميخواهم که همه راي بالايي به اين قانون بدهيد.

 سناتور مرکلي (MERKLEY):

 - من در مورد اين قانون (بازنگري توافق هسته‌اي) ميخواهم صحبت کنم. اکنون همه از مردم تا دولت و همه نمايندگان در کنگره آمريکا کاملا متحد شده اند تا نگذارند ايران به سلاح هسته‌اي دست پيدا کند.

 - دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي تهديدي جدي براي موجوديت اسرائيل است. همه ۱۰۰ سناتور متفقند که ايران نبايد به سلاح هسته‌اي دست پيدا کند، اما اختلاف در استراتژي است. با چه استراتژي به اين هدف نائل شويم؟

 - سه گزينه اساسي براي دستيابي به اين هدف وجود دارد: اول مذاکره و دستيابي به رژيم بازرسيهاي مستمر براي راستي ازمايي ايران. دوم افزايش تحريمها براي جلوگيري از دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي و سوم گزينه نظامي يعني تخريب تاسيسات هسته‌اي ايران. خوب من توضيح ميدهم که گزينه اول بسيار بسيار بهتر از ساير گزينه هاست.

 - ببينيد آمريکا از سال ۱۹۷۹ (معادل ۱۳۵۸) تحريمها عليه ايران را آغاز کرد. تا سال ۲۰۰۸ بسياري از اين تحريمها که به طور يکجانبه از سوي آمريکا تحميل مي‌شد براي ايران کاملا بي‌اثر بود. گرچه اين تحريمها روابط اقتصادي ايران با آمريکا را کاهش داد اما تاثيري بر اقتصاد ايران نداشت چرا که روابط تجاري آنها با ديگر کشورها برقرار بود.

 - وقتي که اوباما در سال ۲۰۰۹ به کاخ سفيد آمد متوجه اين موضوع شد. به همين خاطر از متحدان ما خواست تا يک قطعنامه مناسب در سازمان ملل تصويب شود و سپس همه کشورها را متقاعد کند تا شبکه‌اي از تحريمهاي تجاري و مالي عليه ايران اجرا کنند. اين کار با همکاري همه اعضاي ۵+۱ انجام شد. تحريمها در چند فاز اعمال شد. سال ۲۰۱۰ کنگره تحريمهاي بانکي و بعد از آن تحريمهاي نفتي را اعمال کرد. در سال ۲۰۱۱ قانون NDAA، در سال ۲۰۱۲ قانون ITRSHRA و در سال ۲۰۱۳ قانون IFCPA توسط کنگره تصويب شد. اين تحريمهاي ثانويه تاثير بسيار زيادي بر اقتصاد ايران گذاشت. صادرات نفت خام ايران از رقم ۲.۵ ميليون بشکه در روز در سال ۲۰۱۱ به ميزان ۱.۱ ميليون بشکه سال ۲۰۱۳ کاهش يافت. روابط تجاري ايران و اروپا از ۳۲ ميليارد دلار سال ۲۰۰۵ به ۹ ميليارد دلار کنوني کاهش يافت. رئيس جمهور ايران در اين فضاي اقتصادي روي کار آمده است (نيازمند کاهش تحريمهاست). تحريمها ايران را پاي ميز مذاکره آورد. ايران اکنون حاضر است در قبال رفع تحريمهاي موثر متحدان ما، برنامه سلاح هسته‌اي خود را کنار بگذارد. اين پشت صحنه آن چيزي است که بين ديپلماتهاي ما و ايران در جريان است و من از آن مطلعم.

 - مذاکرات فقط حرف نيست. دو طرف بايد به تعهدات خود عمل کنند. در توافق ژنو ايران قبول کرد که برنامه هسته‌اي خود را در چند بخش حياتي متوقف کند: اول غني سازي در فردو، نطنز و راکتور آب سنگين اراک. دوم ارائه اطلاعات و دسترسيهاي بي سابقه به آژانس انرژي اتمي. سوم عدم غني سازي ۲۰ درصد و چهارم کاهش ذخائر ۲۰ درصد کنوني. اين مواردي که توضيح دادم نه تنها برنامه هسته‌اي ايران را در طول مذاکرات فريز کرد که باعث شد اطلاعاتي که تاکنون از برنامه هسته‌اي ايران نداشتيم را در اختيار بگيريم و بر اساس آن چارچوب توافق نهايي را طراحي کنيم.

 - ايران ۴ راه براي بمب هسته‌اي دارد. اول غني سازي فردوست که در زير کوه و در يکي از مواضع سپاه ساخته شده و در برابر قويترين بمبارانها مقاوم است. دوم تاسيسات غني سازي نطنز. سوم پلوتونيم حاصل از راکتور آب سنگين اراک است و چهارم عمليات پنهان غني سازي. در ۲ آپريل امسال (۱۳ فروردين) ايران و ۵+۱ چارچوبي براي توافق نهايي تعيين کردند که تمامي اين ۴ مسير را مي‌بندد.

 - ايران پذيرفته در فردو غني سازي نکند و دو سوم سانتريفيوژهاي آن را جمع کند و بقيه هم تحت مانيتورينگ آژانس باشد. در نطنز پذيرفته که ۱۰۰۰ سانتريفيوژ نسل دو را جمع کند و براي ده سال تحت مانيتورينگ آژانس قرار دهد. ايران پذيرفته که تحقيق و توسعه محدود و تحت برنامه‌اي توافقي با ۵+۱ داشته باشد. ايران پذيرفته که از سانتريفيوژهاي ناکارآمد نسل يک خود در نطنز براي غني سازي استفاده کند. ايران پذيرفته که پروتکل الحاقي را اجرا کند. اما در مورد مسير سوم يعني پلوتونيوم، پذيرفته که سوخت را به خارج منتقل کرده و تاسيسات بازفراوري نسازد. همچنين ايران راکتور اراک را بر اساس توافق با ۵+۱ بازطراحي ميکند. قلب راکتور تخريب يا از ايران خارج شده و ايران متعهد ميشود که ديگر راکتور نساد. مسير چهارم (به سمت بمب هسته‌اي) يعني فعاليتهاي پنهان نيز از طريق بازرسيهاي گسترده اژانس اتمي بر تمامي تاسيسات هسته‌اي، زنجيره تامين و معادن اورانيوم مسدود ميشود. ايران پذيرفته که در رابطه با برنامه هسته‌اي و ابعاد احتمالي نظامي آن (PMD) به تمامي نگرانيهاي آژانس پاسخ دهد و امکان مصاحبه با اشخاص را فراهم کند. در چارچوب لوزان اکثر اين محدوديتها ۱۰ ساله و برخي ۱۵، ۲۰ و ۲۵ ساله خواهد بود.

 - مذاکرات با چارچوب فوق بهترين شانس براي آمريکاست تا از خاورميانه هسته‌اي جلوگيري کند.

 - اما غير از مذاکرات دو گزينه ديگر نيز وجود دارد: تشديد تحريمها و گزينه نظامي.

 - راه ديگر اين است تشديد تحريمهاي چندجانبه را برگزينيم. اما دو ملاحظه وجود دارد: (۱) در اين صورت ايران برنامه هسته‌اي خود را که اکنون فريز شده دوباره به جريان خواهد انداخت و ديگر ابعاد آن قابل کنترل نيست. (۲) متحدان ما که اساس تحريمها به همراهي آنها وابسته است، حاضر به ادامه مسير تحريم نخواهند بود. اين يک حرف نيست. نمايندگان آلمان، فرانسه و انگليس به ما هشدار دادند که در صورت شکست مذاکرات تحريمها سست خواهد شد. در آن صورت ما چه کنيم؟ هم برنامه هسته‌اي ايران پيشرفت مي‌کند و هم اقتصادش.

 - گزينه نظامي يعني حمله به تاسيسات هسته‌اي و مشابه کاري که اسرائيل در سال ۱۹۸۱ عليه صدام و در سال ۲۰۰۷ عليه سوريه انجام داد. خوب ارزيابي طراحان نظامي اين است که برنامه هسته‌اي ايران ۳ تا ۵ سال بعد از حمله مجددا به حالت اول و بلکه بدتر برمي‌گردد! اما حمله نظامي به اين سادگي نيست. چون به يک درگيري محدود ختم نمي‌شود. موسسه مطالعات راهبردي (CSIS) ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۲ برآوردي از حمله نظامي تهيه کرده که خواندن آن را به سناتورها توصيه مي‌کنم. در گزينه نظامي هيچ دستاورد سريع و آساني وجود ندارد. ايران وارد فاز تلافي جويي ميشود و شيعيان عليه منافع آمريکا و متحدانش اقدام خواهند کرد. حمله نظامي به چرخه‌اي از اقدامات نظامي منجر مي‌شود که امنيت ملي آمريکا را به خطر مي‌اندازد. تجربه استفاده از گزينه نظامي هم نشان مي‌دهد نتايج کاملا ميتواند متفاوت باشد. مثلا چه کسي از مسئولان امريکا پيش بيني ميکرد که حمله به تروريستها در افغانستان به يک اشغال ۱۴ ساله با هزاران کشته و مجروح و هزينه ۱۰۰۰ ميليارد دلاري منجر شود!

 - هر دو راه ديگر غير از مذاکره موجب شکست ائتلاف جهاني و شکست تحريمهاي چند جانبه ميشود و علاوه بر آن نتايج ناگوار ديگري نيز به دنبال دارد. براي تقويت مذاکرات تصويب طرح بازنگري توافق در کنگره اقدام مناسبي است که باعث ميشود وفاق ملي در موضوع مذاکرات ايجاد شود.

 - بالاخره اين تحريمهاي کنگره آمريکا بوده که ايران را پاي ميز مذاکره کشانده و حق اين است که کنگره هم بايد درگير توافق شود تا مطمئن گردد که منافع امنيت آمريکا و متحدانش رعايت شده باشد.

 سناتور فينستين (FEINSTEIN):

- من با طرح کنگره موافقم. لازم است اشاره کنم که توافق نهايي با ايران يک معاهده بين المللي (treaty) نيست، بلکه يک توافق اجرايي (executive agreement) است. قبلا هم سابقه چنين توافقاتي در آمريکا وجود داشته است. نيکسون در ۱۹۷۲ با چين، فورد در ۱۹۷۵ با شوروي، ريگان در ۱۹۸۶ با شوروي. همه اين موارد معاهده نبود و نياز به تصويب در سنا نيز نداشت. اما من بخاطر ندارم که هيچ توافقي به اندازه موضوع مذاکرات هسته‌اي مهم و پيچيده باشد. حداقل در ۲۲ سال گذشته هيچ موضوعي با اين درجه از اهميت در ابعاد امنيتي وجود نداشته است. بنابر اين نقش نظارتي کنگره بر توافق لازم است و باعث مي‌شود رفتار سازنده‌اي شکل بگيرد.

 - من از چارچوبهاي توافق لوزان حمايت ميکنم. هيچکس در سنا مخالف توافق نيست و قطعا توافق باعث افزايش امنيت اسرائيل ميشود.

 سناتور کورکر (CORKER):


 - همه ما ميخواهيم که يک توافق خوب با ايران انجام شود و بايد در اين زمينه نقش ايفا کنيم.

 - ميخواهم چند محور اساسي اين قانون (بازنگري توافق) را شفاف توضيح دهم:

 - اولا ما با تصويب اين قانون اجازه نميدهم که در طول مدت بازنگري توافق در کنگره، هيچيک از تحريمهاي کنگره توسط دولت امريکا تعليق شود (به جز مواردي که در توافق ژنو تعليق شده) و در اين مدت هيچ مبلغ جديدي (به جز پولهاي مربوط به ژنو) نبايد به ايران پرداخت شود. ثانيا منظور از تحريمهاي ايران که امکان تعليق نخواهد داشت تحريمهاي اصلي يعني تحريمهاي کنگره از جمله قانون ISA، CISADA، NDAA۲۰۱۲، ITRSHRA و IFCPA است.

 سناتور روبيو (RUBIO):

 - من فکر ميکنم که جهت مذاکرات به سمت جنگ است. ايران دنبال صدور انقلاب خود به ديگر کشورهاست. ايران به دنبال تبديل شدن به يک قدرت هژمونيک در منطقه است. آنها به دنبال نابودي اسرائيل هستند. هر جمعه شعار مرگ بر اسرائيل سر ميدهند ما کم کم در حال عقب نشيني هستيم. اول اجازه غني سازي ۵ درصد هم نميداديم و بعد به غني سازي ۲۰ درصد براي تحقيقات راضي شديم. برخي مسائل شفاف نيست. بعد لوزان دولت ما يک فکت شيت منتشر کرد و آنها هم روايت ديگري ارائه کردند. دولت گفت تحريمها مرحله اي تعليق ميشود و آنها گفتند تحريمها يکباره لغو مي‌شود! در اين رابطه از دولت سوال کرديم و مبهم پاسخ داد. به همين خاطر است که معتقدم کنگره بايد ورود کند به مذاکرات و بايد به اين قانون راي دهيم. من معتقدم که بايد شرط به رسميت شناختن اسرائيل هم به عنوان بندي از توافق نهايي با ايران لحاظ شود.
 
آبیــز
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۷:۲۱:۲۰
قابل تو جه مجلس محترم و تیم مذاکره کننده و گروه چپ راست . به گفته رهبری عزیز یکدل یک صدا باشید شما رو به خدا (2920370) (alef-5)
 
واقع بین
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۹:۴۶:۴۹
تندروهای جمهوریخواه آمریکا و کشورهای فرانسه و اسراییل و عربستان و امارات از یکسو و بعضی نیروهای برانداز ضد انقلاب و عوامل آنها که در داخل در گروههای تندرو نفوذ کرده اند عزم جزم کرده اند که به هر صورتیکه شده توافق هسته ای نشود. بر نیروهای صلح طلب ایرانی با هر عقیده ای واجب است برای توافق تلاش کنند تا بندهای تحریم ناشی از کاغذ پاره های احمدی نژاد از گردن کشور باز و فاجعه جنگ رخ ندهد. از سوی دیگر ایران نباید هرگز حساسیت های خود را علنی و برای دشمنانش اشکارکند زیرا مخالفین توافق به سرعت بر انها انگشت خواهند گذاشت تا توافق را بهم بزنند. مثل مورد بازدید مراکز نظامی که وزیر خارجه فرانسه سریعا آنرا یک شرط کرد. (2920625) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۱:۵۵:۳۵
حضرت واقع بین
شما از صحبتهای اعضای کنگره الان فهمیدی که اونا یکصدا شدن برای تحقق توافق؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تمام صحبتهای سناتورها حول این محور بود که اگر توافقی می شود باید به صورتی که ما می گوییم باشد و لاغیر. برای همین هم لازم است سنا توافق را تصویب کند. هیچکدام از اونها اصرار نداشتن که حتما توافق بشود.
اونها از توافق، دقیقا معنی مشخصی را دنبال می کنند و اتفاقا در تحلیل های خودشان هم چنین توافقی (یعنی هر چه آمریکا بگوید همان باید بشود) را نسبت به سایر گزینه ها، ارجح می دانند نه هر توافقی را. آیا ما هم به همین اندازه درباره جزئیات آنچه می خواهیم، مطلعیم یا صرفا به هر کاغذی که سرتیتر آن «توافق نامه» باشد راضی هستیم!!!!!!!! (2922673) (alef-3)
 
متاسفم
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۰۵:۳۷
اونا توی نمایندگانشون ، کاراته کار و فوتبالیست و وزنه بردار و خواننده ندارن ؟؟!!!
چه بد !!!!! (2920703) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۸:۰۵:۱۰
بجاش هنر پیشه هالیودی دارند. (2921756) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۹:۲۷:۲۳
مرردم ایران هنوز به بلوغ اجتماعی و سیاسی نرسیده اند و قدرت تشخیص کافی برای انتخاب نماینده را ندارند (2921896) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۲۷:۴۶
از همه مسئولین به ویژه تیم مذاکره‌کننده می‌خواهم مثل همه شهدا و این ۱۷۵ غواص شهید تفحص شده‌ اخیر زیربار خواسته‌های ذلت‌بار آمریکای جنایتکار نروند! (2920778) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۲۸:۱۶
با وجود اینکه ایران عزیز نهایت احترام را نسبت به بازرسان آژانس در طول سال‌های گذشته انجام داده، متأسفانه از آنها نتیجه‌ای جز ترور دانشمندان هسته‌ای، تحریم، صدور بیانیه‌های دوپهلو و وارد کردن ویروس در سایت‌های هسته‌ای ندیده است. آقای عراقچی در تاریخ 3/4 گفتند اگر بازرسان خواستند از مراکز غیرهسته‌ای بازدید کنند چشمان آنها را می‌بندیم! آقای عراقچی نتیجه آن همه احترام‌ها آن بود، نتیجه این چه خواهد شد. قدری در سخنان خود تأمل کنید. (2920780) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۲۸:۴۹
مثل روز روشن است که اگر توافق هسته‌ای هم بشود مشکلات کشور با این توافق حل نمی‌شود چرا که مشکلات ریشه داخلی دارد. بنابراین همه‌چیز را فدای توافق کردن عقلانی نیست. (2920782) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۲۹:۰۴
چرا لبخند آقای ظریف وزیر خارجه کشورمان باید فقط برای بیگانگان و دشمنان قسم‌خورده نظام باشد. چرا در قبال نمایندگان ملت رفتاری متفاوت با دیپلماسی لبخند داشتند؟ (2920784) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۵:۳۷:۰۶
«تو یک خائن وطن فروش هستی!»


خود تو میتونی در مقابل این جمله من لبخند بزنی؟! (2921492) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۲۳:۵۸:۰۶
يعني ميخواي بگي امريكايي ها توي اين مدت قربون صدقه مون رفتن ؟

دروغگو ناميدن ايرانيا اخريش بود ؟! (2922211) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۶:۰۳:۲۵
دشمن دانا به از نادان دوست (2921540) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۳۱:۱۴
خوش به حال موکلین شون . (2920792) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۸:۱۲:۴۹
واقعاَ برای سایت الف و نویسنده این مقاله ( که اتفاقاَ فکر می کند مسایل مهمی را کشف کرده ) متاسفم.فعلاَ دو مورد را برای نشان دادن مغرضانه بودن این مقاله ارائه میکنم:
1-سنای امریکا طرح تعدیل شده ( مورد توافق دولت آمریکا ) را تصویب کرد و تمام شد آنهم نه بشکل وتو ناپذیر یلکه بصورت عادی که نهایتاَ اگر سنا توافقنامه را تصویب نکند ریس جمهور میتواند آن رای را وتو کند.
2-سناتور منندز که در این مقاله خیلی روی خزعبلات او مانور داده شده بعلت اتهامات فساد از کمیته روابط خارجی سنا بیرون رفته و امروز جایگزینش هم معلوم شد و احتمالاَ از سناتوری کناره خواهد گرفت. (2920428) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۰۲:۳۵
خب؟ اصل موضوع رو نگاه کنید که چی داره بر سرمون میاد.نمیخواد برای کسی متأسف باشید!
مغرضانه بودن یعنی چی؟ هرکسی که سرش توی اخبار باشه این دو موردی که شما گفتی رو میدونه.و الف هم خلاف این رو نگفته. (2920689) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۲۲:۵۲:۵۶
حالا ما در این وضعیت دو سر باخت به جای فکر چاره به دو گروه تقسیم شده ایم که هر دو از خوشبینی مزمن به اعتقادات خود رنج می برند:
اصولگرایان می گویند توافق نکنیم آنها کوتاه می آیند و اصلا غلط می کنند حمله نظامی کنند چنین و چنان...
اصلاح طلبان اما میگویند توافق می کنیم و آنها با ما دوست می شوند و تحریمها را خودشان بر می دارند و اوضاع گل و بلبل می شود و ...
هر دو دیدگاه بسیار ساده انگارانه است.چه دلیلی دارد که آمریکاییها در صورت عدم توافق حملات هوایی علیه ما انجام ندهند و زیرساختهای کشور را منهدم نکنند؟و از طرفی چه تضمینی وجود دارد که در صورت توافق تعهدات خود را انجام دهند؟مگر جناب ظریف در مذاکرات الجزایر از طرف آمریکایی قول نگرفت که داراییهای بلوکه شده ایران را برگرداند و حالا که 35 سال گذشته هنوز پولی بازگشت داده نشده است؟ (2922141) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۳:۰۰:۲۷
خب نداره مات به روحانی رای دادیم تا این مشکل را به هر طریقی برطرف بکنه و توافق فعلی هم خیلی خوبه (2922333) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۰۵:۵۳
چه ربطی داشت
مغرضانه؟
خوابی شما
هنوز از وتو میگی
اوباما امضا کرد
اونا متحدند مثل ما نیستند (2920707) (alef-13)
 
بنده خدا
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۱:۲۹:۰۳
هدف این نوشته فقط نشان دادن همدلی و مزبانی سناتورها بوده، نه بیان طرح سنا که حالا بگیم کدوم نسخه ش منتشر شده و نه مطرح کردن یک سناتور خاص مثل منندز که بگیم الان اخراج شده.

ولی واقعا شعار سال ما رو خوب اجرا میکنن! (2920959) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۴:۳۰:۵۳
خب منظور؟ یعنی حالا به این دو علت این قانون در امریکا از درجه امریکا ساقط میشه؟
یا نکنه فکر میکنید اوبامایی که چند روز پیش گفت من افتخار میکنم یهودی ترین رئیس جمهور آمریکا هستم ، این قانون رو بخاطر من و شما وتو میکنه!
ساده اندیشی در مقابل دشمن قدار بیرحم تا کجا؟ (2921373) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۴:۴۹:۵۴
عزیزم سنا هم که تصویب کرد (2921413) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۰۰:۱۵:۲۴
وتو ناپذیر یعنی بیش از دو سوم نمایندگان به طرحی رای بدن و از اونجایی که 93 از 99 رای دادند این قانون وتو ناپذیر شد!!!
از طرفی اگر طرحی با کمتر از دو سوم رای بیاره اگر اوباما امضا کنه کار تموم هست که این کار رو اوباما با این طرح کرد! (2922223) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۸:۱۲:۵۰
خیلی خوبه اگر ازشون درس بگیریم . (2920430) (alef-13)
 
علیرضا - ت
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۸:۱۳:۱۴
مجلس مردمی مقتدر . (2920431) (alef-13)
 
omid
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۸:۱۳:۵۰
درهرصورت رسیدن به توافق حتی درصورت که توسط کنگره آمریکا رد بشه بنفع ایرانه ، چون همه ی دنیا متوجه میشن این آمریکا است که بعد از ماه ها مذاکره زیر همه ی توافقات زده ، علاوه بر این در این حالت حداکثر فقط تحریمها ی آمریکا باقی میمونه و تحریمها بین المللی که بدنبال قطعنامه های شورای امنیت ایجاد شده با لغو فوری قطعنامه ها بلافاصله بعد از امضا و تایید اجرای مفاد توافقات توسط ایران لغو میشه ، نتیجه اینکه وجهه آمریکاییها بخاطر بد عهدی درعرصه ی جهانی تخریب میشه و هیچ کشوری حاضر به ادامه ی تحریمها بعد از لغو قطعنامه های شورای امنیت نخواهد بود ،در اینصورت ایران بجهت شکسته شدن توافقات چند ماه پس از لغو قطعنامه ها میتواند دست بالا را در همه ی سطوح داشته باشد ، (2920433) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۸:۱۵:۲۰
نه تنها ما بلکه دنیا باید ازشون درس بگیره . (2920439) (alef-13)
 
محبی / قم
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۸:۱۷:۱۹
چه قدر تمیز و مرتب هستند و اتو کشیده . با اقتدار هم صحبت میکنند و نظم در مجلسشون حکفرماست .
احسنت . (2920444) (alef-5)
 
0912
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۸:۱۹:۱۷
وقتی یکیشون صحبت میکنه ، همشون گوش میدهند و یکی با موبایل توی وایبر نیست و یکی به بچه اش زنگ نمیزنه و یکی خواب نیست و یکی داد نمیزنه و ناسزا بگه و .... (2920449) (alef-5)
 
0935
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۹:۴۴:۴۸
2 -2 هم نمیکنند !!! (2920622) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۹:۴۷:۳۲
سوزن ته گرد هم پرتاب نمیکنند ! (2920629) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۰۰:۰۷
واقعا" مجلسشون در راس امور است . (2920679) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۴۹:۵۳
چند نفر هم اون گوشه مجلس نمیشینن و جلسه موازی با مجلس برپا نمیکنند . (2920844) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۵۴:۲۴
ساختمان مجلس شون هم خیلی ساده و به دور از تشریفات است (2920858) (alef-5)
 
يوسف
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۸:۰۵:۴۱
كي گفته ساختمان مجلسشون به دور از تشريفات هست؟ شما مگر ديدي؟ من رفتم و ديدم و از تشريفاتي ترين ساختمان هايي هست كه ديدم. توريست ها رو هم براي ديدن مناطق مختلف و موزه هاي مجلس ميبرن (2921758) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۸:۲۰:۱۱
تشکر میکنیم از الف .این همه اطلاعات و اشرافی که نمایندگان امریکا به مذاکرات دارند عمرا نمایندگان ما به واسطه پنهان کاری تیم مذاکره کننده داشته باشند پس مجلس در راس امور نیستند. (2920450) (alef-5)
 
دلواپس
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۹:۴۹:۲۶
فکت شیت ما زیر درخت آلبالو گم شده !!! (2920638) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۱:۴۶:۵۱
تا اوباها و آقای کری هست قدرشان رابدانید.
جمهوری خواهان بیایند حمله نظامی میکنند!
کشورمان را تبدیل به عراق و افغانستان نکنید!

تا کی شعار می دهید! (2921006) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۳:۴۷:۱۱
آمريكا به ايران حمله نظامي نميكنه , دشمن اصلي ما و نابود كننده ايران , فساد داخلي و از هم پاشيدگي اقتصاده . (2921279) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۲۸:۲۰
به این خاطر که مجلس ما, مجلس نبس.
هر کی به فکر منافع خودش و گروهش هست.
منافع ملی کمترین اهمیت رو دارند...متاسفانه (2920781) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۸:۵۳:۳۶
نهادهاي سياسي و اقتصادي در آمريكا بسيار پيشرفته هستند. همين كشوري كه در برخي شعارها مهد فساد معرفي ميشه بالاترين فرهنگ سياسي و اقتصادي را داره. مقابله سياسي با يك همچين كشوري بايد توسط افراد با صلاحيتي مثل آقاي ظريف صورت بگيره نه عده اي هنوز الفباي روابط بين الملل را نميدونند. (2921839) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۸:۲۹:۲۶
با سلام
مطلب بسیار مفیدی بود ،کاش ادامه پیدا کند ، به نظر می آید توافق اصلا به نفع ما نیست و مشکلی از مشکلات ایران را حل نخواهد کرد و صرفا برای دولت خیلی مهم و ضروری است و روی این کار کلید کرده . (2920463) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۱۷:۴۹
مثلا توافق نکنیم خیلی به نفع مان است ؟ کشوری که 70%بودجه اش به فروش نفت بند است باید عاقلانه تر رفتار میکرد ! (2920745) (alef-5)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۵۸:۵۷
اگر میز مذاکره رو ترک کنیم در بهترین حالت تبدیل می شیم به کره شمالی و در بدترین حالت به سوریه و عراق. حتی روسیه هم نتونست در مقابل تحریم های امریکا کاری کنه ما که جای خود داریم. یه کم واقع بین باشید. بدترین توافق برای ما بهتر از عدم توافقه. (2920871) (alef-5)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۸:۳۴:۵۶
درصورت عقب نشینی غربی ها از مذاکرات ابهت اونها از بین خواهد رفت ، آمریکا وجهه اش رو در خاور میانه ازدست داده وبا رد توافقات هسته ای در دنیا بی اعتبار میشه ، ائتلاف جهانی برعلیه ما در زمینه تحریمها شکسته میشه ، واقدامات داوطلبانه ایران برای پیشبرد مذاکرات خاتمه پیدا میکنه . (2920468) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۸:۴۱:۴۶
واقعا" درس آموز است. مخصوصا" برای نمایندگان ما. حداقل یاد بگیرند که می توان با ادب و قاطع نظرشان را بیان کنند. شعارهای پوچ و توخالی ندهند. با منطق و استدلال پیش بروند نه با حرف های احساسی و فاقد پشتوانه.
آره... واقعا" مناظرات درس آموزی بود! (2920477) (alef-5)
 
بیژنگ
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۸:۴۱:۵۸
اینها نشانگر آن است که نمایندگان مجالس امریکا به دنبال کار سیاسی هستند نه سیاسی کاری که متأسفانه در کشور ما دقیقاً برعکس می باشد (2920478) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۹:۰۳:۵۶
عالی بود. بسیار عالی بود. واقعا استفاده کردم

دکتر عراقچی به این بند از صحبتهای سناتور مرکلی توجه کنید:

«متحدان ما که اساس تحريمها به همراهي آنها وابسته است، حاضر به ادامه مسير تحريم نخواهند بود. اين يک حرف نيست. نمايندگان آلمان، فرانسه و انگليس به ما هشدار دادند که در صورت شکست مذاکرات تحريمها سست خواهد شد. در آن صورت ما چه کنيم؟ هم برنامه هسته‌اي ايران پيشرفت مي‌کند و هم اقتصادش»

دکتر ظریف! وقتی راه دیگری ندارند، باید امتیاز بیشتری بگیریم (2920524) (alef-5)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۹:۲۸:۱۰
نمی دانم از وقتی دولت یازدهم بر سرکار آمده چه بلایی برسر دولتمردان ومجلسیان ما آمده که نمی توانند درمقابل زیاده خواهی های آمریکا بایستند ومدام مارا تهدید می کنند ، اروده کشی می کنند کک دولتمردان هم نمی گزد . چرا مجلسیها اجازه دادند دولت بذون مجوز پروتکل الحاقی را بپذیرد چرا نمایندگان مجلس آمریکا بر خلاف زمان احمدی نژاد اینقدر فعال شده اند ، چون دولت ومجلس ما کوتاه آمده اند وحالا آنها بقول معروف پر رو شده اند . دوستان با سخنرانی کردن وحرف زدن نمی شود کار را پیش برد باید عمل کرد مدام از سوی رئیس جمهور وگروه مذاکره کنندگان می گویند خط قرمزها را رعایت می کنیم ، کو؟ همه چیز را که به باد دادید مگر چیزی مانده که خط قرمزی هم مانده باشد.

سئوالی که اینجا مطرح است این است که چرا آقای روحانی در دوران اصلاحات بعنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی وعضو ارشد مزاکره کننده هسته ای 2/5 سال مراکز هسته ای را تعطیل کردند وهیچ حاصل نشد ، اینبار در کسوت رئیس جمهور می خواهند فاتحه انرژی هسته ای را بخوانند ؟ آقای روحانی والله ، بالله ، تالله اینها دلشان به حال ملت ایران نسوخته این همه رهبر معظم می گویند آنها می خواهند جلوی پیشرفت مارا بگیرند . آقای روحانی آزموده را آزمودن خطاست .دیگر چیزی نمانمده که 2/5 دیگر مراکز هسته ای بسته بماند .
فقط یک درخواست از آقای روحانی دارم ، شمارا به هرچه که می پرستید برای دور دوم کاندید نشوید. شما شیر این میدان نیستید . من مطمئن هستم اگر بخواهید به همین منوال ادامه دهید جز بدنامی چیز دیگری از خود بجا نخواهید گذاشت . (2920564) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۲۲:۰۳
شما حق دارید نظرتان را بگویید ولی بسیاری هم هستند که معتقدند امثال شما در صورتی که تحریمها ادامه یابد یا تشدید شود حتی قادر نیستید مایحتاج اولیه مردم را فراهم کنید چهار برابر شدن قیمت دلار و مایحتاج مردم بعد از تحریمها و کمبود شدید دارو و مشکلات عدیده درمان مردم اگر از تحریمها نبود پس از چی بود نگویید که دولتمردان چنین نکردند چنان نکردند چرا که باز هم همین دولتمردان باید کشور را اداره کنند پس اجازه بدهید رفع تحریمها اگر ممکن باشد اتفاق بیفتد البته در صورت عدم امکان توافق خواهیم دید چقدر شما راست می گفتید آینده زیاد دور نیست! (2920759) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۲۳:۵۶:۰۱
برادر من زمانی که تحریم ها جدی نشده بود باید یک فکری به حال خودمون می کردیم. با ساده انگاری و دشمن را هیچ کاره فرض کردن و خوش خیالی و حرف های احساسی تک تک فرصت هامونو از دست دادیم کشورو هل دادیم تو سراشیبی و بهانمون چی بود؟ حفظ خون شهدا و عزت نظام و کشور. حفظ خون شهدا و عزت نظام و کشور به اینه که اشکی از چشمی به خاطر نبودن و گرونی دارو در نیاد، مردم به نون شب محتاج نباشن کاری کنیم که به ما اعتماد داشته باشن. وای به حال مایی که خودمون مسلمون شیعه می خونیم و در کنار ما پول هایی به چه درشتی به ناحق خورده میشه. (2922208) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۱:۱۹:۳۸
این صحبتها نشان می دهد که ما نمی توانیم فقط روی مسئله هسته ای متمرکز شویم و بگوییم روی مسائل دیگر بحث نمی کنیم چون ممکن است تحریمها به اسم دیگر بر گردد .
ما یا باید با آمریکا وارد تعامل شویم و یا اینکه تکلیفمان را روشن کنیم و سیاست یکی به نعل و یکی به میخ را بگذاریم کنار .
راه دیگر اینست که کد خدایی که هر روز یک حرفی می زند بگذاریم کنار و با بقیه جهان تعامل کنیم و اعتماد سازی کنیم . احتمالا" کنار آمدن با آلمانیها راحتتر از آمریکاییها ست . (2920932) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۳:۵۴:۰۴
آلمانيها و كلا همه دنيا بدون اجازه آمريكا آب نميخورند , چون اگر آمريكا شركتهاي هر كشوري را بدليل لغو تحريمها با مجازات تحريم روبرو كند فاتحه اون شركتها خونده شده , كما اينكه چندين بانك تا بحال جريمه هاي سنگين شده اند . (2921293) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۶:۱۱:۱۹
موضوع اینه که اون جهانی که شما می خوای بدون کدخدا باش تعامل کنی بدون اجازه کدخدا آب نمی خوره چه برسه با ما وارد مذاکره بشه !! (2921562) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۶:۱۳:۳۵
یعنی شما تا حالا از خودت نپرسیدی چرا تحریمها این قدر به سرعت وشدت بر ما روا شد ؟ خوب جانم به دلیل همراهی همان کسانیست که شما می خواهی بدون رضایت آمریکا با آنها تعامل کنی ! (2921571) (alef-13)
 
فرهنگ پرور
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۲۰:۱۸:۲۱
آقا محمد دلواپس اینقدر قسم نخور,حتی رهبر انقلاب هم که بالاترین اطلاعات دسترسی دارد اینقدر قسم نمیخورند, شاید در امریکا افراد عاقلی پیدا شوند که زیان هر دو طرف جلوگیری کنند گرچه تندروها همیشه آخرین راه ها را دنبال می‌کنند, اگر شما حرف‌های سناتور مرکلی را بخوانید می‌بینید که احتمال توافق وجود دارد اگر در هر دو طرف افراد معتدل و عاقل برسر کار باشند (2921986) (alef-13)
 
نوری
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۱:۵۷:۴۸
چی می گید شماها بابا؟ مذاکره نکنیم، چی کار کنیم؟ فقط حرف های پوچ! فقط شعارهای تو خالی! منتقد دلواپس به جای غر زدن راهکار ارائه بده!
اون موقع که شما حرفی از سناتورها نمی شنیدی و فکر می کنی الان پررو شدن، به خاطر این بود که دولت بهت اجازه نمی داد بشنوی، انقدر قضیه هسته ای رو امنیتی نشون می دادن که کسی جرات نمی کرد سوالی بپرسه! کسی نفهمید اون همه تحریم و قطعنامه برای چی به ما تحمیل شد؟ ما چه هزینه ای دادیم و چی به دست آوردیم؟
من ابتدا خیلی خوشحال بودم که این دولت برای مردم ارزش قائله و سعی می کنه مردم رو کمی بیشتر در جریان امور قرار بده، ولی گویا گروهی از ملت بی منطق و غرغرو ما تحت هر شرایطی فقط غر می زنن. هیچ کاری نمی کنن، حتی حاضر نمی شن از ماهی 50000 تومن یارانه برای پیشرفت کشورشون بگذرن! (2921029) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۳:۵۱:۴۸
آقاي روحاني نماينده رهبر در شوراي عالي امنيت ملي بودند , اگه رهبر صلاح ميديدند شخص ديگري را بجايشان منصوب ميكردند . (2921288) (alef-13)
 
معلم حساب
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۹:۴۳:۱۱
متاسفانه ! چه قدر دقیق اند و حسابرس . (2920615) (alef-13)
 
رضا-اصفهان
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۹:۵۱:۱۲
واقعا بعد از خوندن این متن من کاملا بیخیال و امیدوار ، دلواپس شدم... (2920651) (alef-5)
 
اسماعیل
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۹:۵۵:۱۱
از سایت الف بخاطر این مطالب روشنگر سپاسگزارم . بنظر می رسه این کار لابی صهیونیسم باشد تا اطلاعاتی که دولت به سنا داده باشد . مطمئنا پیشرفت و تعالی ما دست خودمان است و آنها مانع هستند و سعی می کنند این مانع هر روز بزرگتر شود . بنابر این این مدیریت درست خودمان است که باید صورت بگیرد . (2920661) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۱۹:۵۰
این حرف سناتور مرکلی قابل تامل است از باب اثررفتارهای احمدی نژادی به تصویب تحریمهای موثر!!:

ببينيد آمريکا از سال ۱۹۷۹ (معادل ۱۳۵۸) تحريمها عليه ايران را آغاز کرد. تا سال ۲۰۰۸ بسياري از اين تحريمها که به طور يکجانبه از سوي آمريکا تحميل مي‌شد براي ايران کاملا بي‌اثر بود. گرچه اين تحريمها روابط اقتصادي ايران با آمريکا را کاهش داد اما تاثيري بر اقتصاد ايران نداشت چرا که روابط تجاري آنها با ديگر کشورها برقرار بود.

- وقتي که اوباما در سال ۲۰۰۹ به کاخ سفيد آمد متوجه اين موضوع شد. به همين خاطر از متحدان ما خواست تا يک قطعنامه مناسب در سازمان ملل تصويب شود و سپس همه کشورها را متقاعد کند تا شبکه‌اي از تحريمهاي تجاري و مالي عليه ايران اجرا کنند. اين کار با همکاري همه اعضاي ۵+۱ انجام شد. تحريمها در چند فاز اعمال شد. سال ۲۰۱۰ کنگره تحريمهاي بانکي و بعد از آن تحريمهاي نفتي را اعمال کرد. در سال ۲۰۱۱ قانون NDAA، در سال ۲۰۱۲ قانون ITRSHRA و در سال ۲۰۱۳ قانون IFCPA توسط کنگره تصويب شد. اين تحريمهاي ثانويه تاثير بسيار زيادي بر اقتصاد ايران گذاشت. صادرات نفت خام ايران از رقم ۲.۵ ميليون بشکه در روز در سال ۲۰۱۱ به ميزان ۱.۱ ميليون بشکه سال ۲۰۱۳ کاهش يافت. روابط تجاري ايران و اروپا از ۳۲ ميليارد دلار سال ۲۰۰۵ به ۹ ميليارد دلار کنوني کاهش يافت. (2920752) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۳۱:۲۴
در آمزیکا همه روی منافع ملی توافق دارند حالا از هر حزبی باشند ولی در ایران مسایل جناحی حاکم است و کلا ما برداشت درست و واقع بینانه از منافع ملی نداریم . در ضمن مشکلی که هست اینه که اقلیتی که در گذشته مذاکرات هسته ای را بدست داشتند و نتیجه سیاستهایشان کاملا" شکست خورده و نتیجه اش تحریمهای شدید بوده و عملا" در انتخابات هم شکست خوردند حالا اصرار دارند این دولت هم باید با طرز فکر و روش انها عمل کند و این همه کارشکنی و هجمه می کنند . (2920793) (alef-5)
 
پیرمرد
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۰:۳۹:۰۲
من بعنوان یک جوان انقلابی که در سن میانسالی هستم عرض میکنم که ایران جدید دیگر ایران دوران انقلاب نیست من شخصا" طرفدار آیه شریفه اشداء علی الکفار و رحماء بینهم یعنی مومنین در بین خود رحیم و یکدلند و در برابر کفار شدید و بی گذشت عمل میکنند هستم
ولی بخدا امروز بین خودمان هیچ یکدلی و رحمتی نمی بینم و چون این اصل رعایت نمیشود پس مومنین در بین ما کم تعدادند شما مشاجره کوچک زاده و آقای ظریف را ملاحظه کردید کجای این بحث شامل ذره ای از رحمت و مهربانی بود یکی خود را سخنگوی رهبری و دیگری مرید رهبری معرفی میکردند
بخدا کفار در کفرشان مستحکم تر از ما در ایمانمانیم و لذا می بینید کنگره آمریکا هر سناتوری برای خود نظر و اندیشه ای ابراز میکند که گرچه اکثرا" اشتباه است ولی تاثیرگذارند چرا مجلس ما افراد به تعداد انگشتان دست اینچنین نیستند؟
لذا عزیزان آقای روحانی نماینده ملت ایران است ملتی که تغییرات عمده ای با سالهای 57 تا 68 کرده است ما شرعا" نمیتوانیم حقوق مردمی که موافق ما فکر نمیکنند را رعایت نکنیم لذا بعضی از مسامحه کاری های آقای روحانی را به پای خروج ایشان از دایره مومنین ندانیم ایشان موظف و قسم خورده است که از حقوق ملت ایران و نه فقط حزب الله دفاع کند این خصیصه حکومت در یک جمع غیر همگون است و آن اعتدال است و لذا وجعلناکم امه وسطی فرموده که نه افراط و نه تفریط
ولی خواست قلبی من این است که این مزدوران منطقه ای چون ال سعود کثیف و همپیالی آن اسرائیل نجس هر چه زودتر نابود گردد زیرا چون دو غده سرطانی هستند و باعث نشر فساد در منطقه ما میگردند. (2920804) (alef-5)
 
منضور
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۱:۵۷:۳۸
بذارید آخرش رو براتون بگم....هیچ و مطلقا هیچ تحریمی توسط آمریکا برداشته نخواهد شد و این روند ادامه می یابد تا گذشت زمان و اقدامات دور زننده ایران درباره تحریم هادر بلند مدت(شاید 10 سال) تحریم ها را دور خواهد زد و در این مدت منابع زیادی از ایران منجمله نفت (با توجه به بهای اندکی که از فروش آنها عایدمان می شود) قلع و قم خواهد شد (2921028) (alef-3)
 
بیسبسیب
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۲:۴۸:۳۸
اعتدال یعنی حد وسط افراط و تفریط.
- امّا حد وسط خوب و بد را نمی توان اعتدال نامید
- حد وسط حلال و حرام را نمی توان اعتدال نامید
- حد وسط باحجاب و بی حجاب را نمی توان اعتدال نامید
- برای برقراری اعتدال ، ابتدا باید شرایط اعتدال را دانست... (2921134) (alef-3)
 
ی-م
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۳:۲۰:۲۵
نمایندگان ما باید دنبال مطالعه و بالا بردن اطلاعات خودشان باشند و شورای محترم نگهبان اجازه ورود افراد قوی و با سواد را به صحنه انتخابات بدهد والا همین است نمایندگان دنبال گرفتن کمک و پارتی بازی و فشار اوردن به وزرا برای سرکار بردن فامیلشان هستند (2921215) (alef-13)
 
sam
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۳:۳۶:۵۶
با سلام
در مقابل دشمن مکار باید با تدبیر عمل کرد. به نظر بنده اوباما آدمی نیست که بتواند اقدام شدیدتری بر علیه ایران انجام دهد و از طرف دیگر، عرضه و توان ترک میز مذاکره را نیز ندارد پس او فقط پی در پی مدت مذاکرات را تمدید می کند تا اینکه دوران ریاست جمهوریش خاتمه یابد.پس تا اول ژانویه 2017 هیچ خبر خاصی نیست.پس از آن هم تا رییس جمهوری بعدی، به چم و خم کار آشنا شود یک سالی زمان می برد،به نظرم مرور زمان تا حد زیادی این پرونده را از اهمیت می اندازد،چون دولت آمریکا کارش در منطقه گیر است و مجبور است که در مقابل ایران سر خم کند.آمریکایی ها منطقه خاورمیانه را نمی شناسند و سریع رودست می خورند.کنگره آمریکا هم بیخودی سرو صدا می کند،روزی همین کنگره مجبور می شود که داوطلبانه تحریم های ایران را لغو کند و حتی از ایران عذر خواهی هم خواهد کرد؛آن روز دیر نیست. (2921254) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۸:۴۰:۳۲
اينها خواب و خياله. خيلي جالبه شما ميگيد امريكا به ايران نياز داره و بر مبناي اين فرض ميگيد مذاكرات اهميتي نداره و تحريما خودبخود رفع ميشه در حالي كه از طرف ديگه ايران حاضر نيست با آمريكا كوچكترين همكاري بكنه. حالا شما بگيد در فرض شكست مذاكرات اگر قرار نيست همكاري بين ايران و امريكا شكل بگيره آمريكا چه انگيزه اي داره كه خود بخود تحريمارو لغو كنه؟ (2921809) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۴:۱۴:۳۷
اگر توافق شود
یعنی اینکه ما هر سه ماه یکبار گزارش برنامه موشکی مان را به امریکا داده ایم
اقای ظریف تاریخ درباره شما چه قضاوتی خواهد کرد (2921339) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۸:۳۵:۳۳
بنظر من نمايندگان مجلس ايران هنوز به اين باور نرسيدند كه منافع ملي از منافع جناحي اونها مهمتره بنابراين دادن اطلاعات هسته اي به اونها كار صددرصد اشتباهيه. (2921805) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۸:۵۹:۰۸
بهترین تحلیل رو سناتور مرکلی انجام داد.
آمریکا هیچ راهی جز پذیرش خواسته ایران نداره
اگه تحریم ها برداشته نشه مذاکرات شکست میخوره
اگه مذاکرات شکست بخوره مطمین باشید ایران بمب اتم تولید میکنه و این برا آمریکا و اروپا گرون تموم میشه
منتظر روزهای خوش هستین
دکتر ظریف دوست داریم (2921846) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۹:۱۷:۳۰
نمایندگان در آمریکا واقعآ" مستقل هستند (2921880) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۲۱:۵۳:۴۶
احزاب آمریکا چقدر حرفه ای با یکدیگر متحد شده اند و با عزم جدی آنچه در سر دارند را پیش می برند و نمایندگان مجلس و تیم مذاکره کننده ما یکدیگر را متهم می کنند. (2922069) (alef-13)
 
حميد. ف
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۲۲:۲۱:۲۹
با سلام از مباحث خوب ،من هم ضمن تشكر از تلاش بى وقفه تيم مزاكره كننده جهت دفاع از منافع ملي اعتقاد دارم در مقابل زياده خواهيهاى غرب بايد ايستدگي نمود تا مذاكرات پيش رود و از كإسبان داخلي تحريمها نيز نبايد هراس داشت زيرا كه رهبر پشتبان انهاست، با تشكر ح،،ف (2922109) (alef-13)
 
سید حسین موسوی زاده
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۲:۴۲:۵۲
به یاد جملات مولا علی افتادم که درباره جبهه معاویه به یارانش گفت: آنها در باطل خود با هم یکی هستند و شما در حق از هم دور. (2922817) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.