نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 253129
۸۸ دانشمند برجسته جهان ایرانی هستند
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۴۵
معاون تحقیقات و پژوهش وزارت بهداشت گفت: از میان حدود شش هزار دانشمند برجسته جهان تنها ۸۸ دانشمند کشور ایران دیده می شوند.

به گزارش مهر، رضا ملک زاده پیش از ظهر پنجشنبه در مراسم تقدیر از پژوهشگران و محققان علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: در میان کل رشته های موجود در جهان حدود شش هزار دانشمند برتر وجود دارد که ۸۸ نفر آنها ایرانی است و در این میان نیز ۱۸ دانشمند مربوط به گروه علوم پزشکی هستند.

وی تصریح کرد: اما جای تاسف است که بخش زیادی از دانشمندان برتر جهان ایرانی هایی هستند که در کشورهای دیگر زندگی می کنند.

معاون تحقیقات و پژوهش وزارت بهداشت افزود: مشکل اینجا است که نتوانستیم افراد برجسته علمی را حفظ کنیم و این نشان از نبود زیر ساخته های پژوهشی در کشور است. ملک زاده با بیان اینکه در مجموعه نظام ارزشیابی و سنجش باید تغییراتی ایجاد شود، گفت: نباید تعداد مقالات باعث بالارفتن رتبه پژوهشی شود و همین نگاه اشتباه نیز باعث بروز مشکلات شده است.

وی تصریح کرد: ایران در چندین سال گذشته در تولید علم ۳۰ درصد از سهم منطقه و ۱.۵ درصد از سهم جهان را به خود اختصاص داده است. معاون تحقیقات و پژوهش وزارت بهداشت با اشاره به برخی از چالش های پژوهش تاکید کرد: اکثر چالش های بخش پژوهش، بین المللی است که یکی از مهمترین آنها نیز تحقیقات غیر کاربردی است.

ملک زاده افزود: در گذشته تعداد زیاد مقالات مناسب بود اما امروز باید اگر مقالات غیر کاربردی ارائه شود جریمه ای برای آن در نظر گرفت و حتی مقالات تکراری نیز باید جریمه داشته باشد.

وی ادامه داد: از طرفی دیگر باید پژوهش های کاربردی متناسب با نیازها انجام شود نه اینکه مقالات را تکراری و یا کپی برداری باشد. معاون تحقیقات و پژوهش وزارت بهداشت تاکید کرد: متاسفانه بخش زیادی از وقت و اعتبارات صرف تحقیقات غیر لزوم می شود و همین امر باعث از دست رفتن فرصت ها گردید.

ملک زاده یادآور شد: امروز دانشگاه علوم پزشکی شیراز رتبه چهارم ارزشیابی فعالیت های پژوهشی دانشگاه های علوم پزشکی را در اختیار دارد که البته باید فعالیت های خود را افزایش دهند.
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۲۲:۱۲:۵۱
ملک زاده افزود: در گذشته تعداد زیاد مقالات مناسب بود اما امروز باید اگر مقالات غیر کاربردی ارائه شود جریمه ای برای آن در نظر گرفت و حتی مقالات تکراری نیز باید جریمه داشته باشد.
من به عنوان یک هیات علمی سابق دانشگاه علوم پزشکی که الان مهاجرت کرده ام باید عرض کنم این نوع نگاه به پژوهش بسیار برای کادر هیات علمی ازارنده است. دولت قبل برای اینکه ثابت کند ما جهش علمی داشته ایم انواع فشارها را به ما وارد میکرد که مقاله چاپ کنیم حالا که خرتان از پل گذشته است و پز رشد علمی رو دادید یادتان افتاده که پژوهش باید کاربردی باشد و اگر نبود جریمه کنیم.
در طول مدتی که من هیات علمی بودیم چندین بار ایین نامه ارتقا اعضای هیات علمی رو عوض کردید و هر دفعه یه چیزی بهش اضافه کردید. یک بار پژوهش در اموزش، یک بار امتیاز فرهنگی، الان هم حتما امتیاز کاربردی و فردا هم یه چیز دیگه.... باور دارید با این ایین نامه ارتقا وزارتین علوم و بهداشت اگر مریم میرزاخانی هیات علمی دانشگاه های ایران بود هنوز دانشیار بود؟
هیچ میدانید برنامه ریزی برای انجام یک پژوهش درست و صحیح چقدر وقت و انرژی استاد و دانشجو و کارشناس و داور و ... را میگیرد؟ شما تصور میکنید پژوهش فرمان دوچرخه است که راحت بتوان به هرسمتی دولت اراده کرد بچرخانید؟
چرا در روز روشن چشمان خود را بسته اید و کورمال کورمال دنبال دلیل میگردید که چرا دانشمندان برتر ایرانی در کشورهای دیگر هستند؟ (2554797) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۲۳:۰۵:۱۲
خب جمعيت ايران يك درصد جمعيت دنياست و عجيب نيست كه حدود يك و نيم درصد نخبه هاي علمي ايراني باشند. نه خيلي كمه نه خيلي زياد.... (2554828) (alef-3)