نظر منتشر شده
۸۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 265126
در صورت توافق هسته ای در مذاکرات چه اتفاقی خواهد افتاد؟
محمد قادری*، 10 فروردین 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۲۹
از ابتدای دولت یازدهم که بنا به شرایط، رویکرد جدیدی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفته شد، مذاکرات هسته ای کشورمان با اعضای ۵+۱ در فضایی متفاوت ادامه پیدا کرد و تا حدود زیادی امیدواری به حصول توافق در فضای افکار عمومی داخلی زنده شد. در همین حال بود که توقعات عمومی نسبت به اوضاع پس از توافق احتمالی به شکلی احساسی و بعضا غیر منطبق با واقعیت بالا رفت، از جمله اینکه در صورت توافق با ۵+۱ در پرونده هسته ای، تمام کاستی های اقتصادی کشور مرتفع خواهد شد! و...

این توقع بی جا از دو زاویه مبتنی بر یک اشتباه محاسباتی است و در صورت عدم تصحیح آن، دولت و مجموعه نظام را در شرایطی نامناسب از نقطه نظر انتظارات مردم قرار خواهد داد:

الف) چنانچه بارها از سوی بزرگان نظام و شخص رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید شده، مشکل اصلی اقتصاد کشور نه تحریم ها که اقتصاد دولتی، غیر مردمی و مبتنی بر خام فروشی نفت از یک سو و سوء مدیریت ها در برخی بخش ها از سوی دیگر است، لذا انتظار معجزه پس از توافق احتمالی و رفع تحریم ها انتظاری غیر واقعی است و تا زمانی که مجموعه داخل نظام اعم از مردم و مسئولین نخواهند اتفاق خاصی در این خصوص رخ نخواهد داد.

ب) لغو تحریم ها پس از توافق هسته ای احتمالی، چنانچه از ابتدا هم روشن بود تنها در مورد تحریم های چهارگانه ای ـ تحریم های شورای امنیت، تحریم های اتحادیه اروپا، تحریم های کاخ سفید و تحریم های کنگره آمریکا ـ است که در جریان پرونده هسته ای علیه کشورمان وضع شده اند، اتفاق خواهد افتاد و تحریم های دیگر از جمله تحریم های حقوق بشری و... هیچ کدام مشمول این الغاء قرار نخواهند گرفت و لذا اگرچه سازمان تحریم ها به شکل قابل توجهی شکاف بر خواهد داشت اما اتفاق بزرگی آنچنان که برخی در ذهن می پرورانند رخ نخواهد داد.

بر این اساس به نظر می رسد که به دلیل عدم تبیین صحیح این مسئله چشم انداز روشنی در مورد لغو تحریم ها و فضای پس از آن، حداقل نزد بخش زیادی از افکار عمومی داخلی وجود ندارد و این در حالی است که با توجه به اصرار تیم ایرانی حاضر در مذاکرات مبنی بر لغو دفعی تحریم ها در صورت هرگونه توافقی، تحریم هایی که لغو یا تعلیق خواهند شد تنها محدود به سه گروه اقتصادی، تسلیحاتی و اشاعه ای ذیل پرونده هسته ای است که آن هم هنوز به جمع بندی نهایی نرسیده است.
*خبرنگار مستقر در لوزان
 
بهروز
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۸:۳۳:۳۵
نويسنده محترم خواهشند مردم رو از مسئولين فاكتور بگيريد چرا كه اين مسئولين هستند كه دل از بريز و بپاشو هقت دست آفتابه لگن نظام مديريتي كشور دل نميكنند نه مردم !!!!! (2774510) (alef-13)
 
خانسفید
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۵:۴۵:۳۶
.... این وام های صد ها و هزار ها میلیارد تومانی را ا....پس بگیرند و به کار های آبادانی و اشتغال اختصاص بدهند و دوباره این دزدی ها تکرار نشود و اگر لازم شد صد ها نفر از این اختلاسیون را بازنشسته کنند و نیرو های جوان و مومن را بجای آنها بنشانند تا ممکلت روی غلطک پیشرفت بیفتد. اگر این ...و خیلی از مقامات و ....و باجناق ها بمانند بازهم آش همین آش است و کاسه همین کاسه . یک ...اقتدار لازم است .....75 میلیون ایرانی را در فقط و فاقه رها کنیم . (2776131) (alef-11)
 
هستم
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۲۱:۲۸:۱۰
سلام سلام سلام . آقای ظریف عزیز این بحث من شاید اجرایی نباشد اما فکر کنم حالتی آکادمی و عدالت گونه دارد و این که به
طرفین غرب بگوییم و یا بگویید که بیاییم حساب کنیم شما چقدر به ما ضرر رسانده این و ما چقدر به شما ضرر رسانده ایم ؟
جنگ هشت ساله که غرب طرفدار صدام بود و آثار و تبعات آن را حساب کنند و بعد این 35 سال تحریم و ضررهای مالی که ایران و ایرانی دیده حساب کنند
همگی بشود طلب ما و آنگاه آنها طلب خود را حساب کنند .
ببینیم طلب آنها چقدر است ؟ بیایین اینگونه تسویه حساب کنیم .

آنها میگویند که بیش از 20 درصد غنی سازی نکنید

باشه قبول اما شما آن همه ضرر مالی را هم به ما بدهید .
جنگ بالای 1000 میلیارد دلار خسارت داشته و تحریمها
هم بالای 600 میلیارد دلار ضرر . این پول را به ما بدهند آنگاه ما هم زیر 20 درصد غنی سازی میکنیم (2776889) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۸:۳۴:۰۲
هیچ اتفاقی نخواهد افتاد وقتی نفت 150دلار شد چه اتفاقی افتاد برای مردم هیچ (2774511) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۹:۲۴:۳۸
متاسفانه روز سیاهی در تاریخ ملت ایران ثبت میشود... ولی‌ خوب، چاره یی هم نیست، از خیر سر تحلیلگرن متبحر ما، ما از این روزها زیاد داشتیم... روز توفق الجزیره... روز پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و حالا این یکی‌... فقط کاش ما اینبار از این درس بگیریم و دوباره از فردا با دادن شعار مرگ بٔر این و آن، اعتبار خود را نکاهیم و حداقل روابط جدیدی با دنیا آغاز کنیم... مانند یک پهلوان، قبول کنیم که این رقابت را واگذار کردیم و اگر به حریف تبریک نمیگوییم حداقل با رجز خانی بی‌ حاصل، ارج و غرب خود را کم نکنیم ...همان کاری که ژاپن از فردا پذیرش صلح بعد از جنگ جهانی‌ دوم کرد، و گفت، جنگیدیم، شما بهتر بودید، و حالا موقع باز سازی ما است... نتیجه، پیشرفته‌ترین و مرفه‌ترین کشور دنیا و مورد اطمینان‌ترین شریک و دوست همه کشورهای دنیا و از جمله غرب و آمریکا (2774592) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۲:۱۷:۲۹
پیشزفته ترین کشور دنیا بدون شک امریکاست (2775081) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۱:۱۶:۲۶
ارج و قرب منظورتون بوده (2775498) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۱:۵۲:۳۰
البته من هیچگاه رفاهی را که استقلال کشورم را از من بگیرد آرزو نمی کنم و نمی خواهم مثل ژاپن باشم که دشمنی که در هیروشیما و ناکازاکی این همه جنایت در حقشان کرده و امروز هم پایگاه ههای نظامی ژاپن در اختیار آمریکا است اول استقلال و بعد رفاه (2775564) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۰۲:۳۱:۱۶
دوست عزيز
البته كه استفاده از سلاح اتمي در هر شرايطي غير انساني است. اما شما ژاپن متحد هيتلر را در جايگاه مظلوم نگذاريد. بزرگترين دشمنان ژاپن اناني بودند كه اين كشور را بازيچه ديوانه اي چون هيتلر كردند. (2777192) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۹:۴۶:۰۲
به این دلیل اتفاقی نخواهد افتاد که بستر فساد در بین حوزه های بانکی و صنعت و بورس و گمرک و تولید همچنان وجود داره و منافع رفع تحریم به جیب آنان خواهد رفت.

زیرا خطر ایجاد حباب ساختگی جدیدی در قیمتها و سهام بورس ، اقتصاد کشور رو تهدید میکنه.
نباید هیجانزده رفتار کرد و می بایست با نسل جدیدی از مدیران، فرصت آماده شده را مدیریت نوین کرد. (2774622) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۲:۱۲:۱۰
هیچ اتفاق خاصی در کوتاه مدت نخواهد افتاد ولی حدالاقل یاد میگیریم قبل از حرف زدن کمی فکر کنیم و به راحتی قطعنامه های سازمان ملل رو کاغذ پاره نخوانیم، یاد میگیریم زبان تعامل با دنیا دیپلماسی هست نه پند و اندرز دادن، یاد می گیریم با هیاهو راه انداختن نمی شه حق رو گرفت باید فکر کرد و راه مناسب پیدا کرد، ای کاش حداقل یکی شجاعت داشت اعتراف میکرد که همه این دردسر ها برای گرفتن حق مسلم یک ملت فقط از ندونم کاری و حرف های نسنجیده یک رئیس جمهور بوده (2774829) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۷:۰۸:۱۹
لااقل صبر کن هر وقت زبان دیپلماسی تونست باحفظ دستاوردها جلوی تحریم را بگیره اونوقت شعار بده (2775145) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۶:۲۳:۱۹
بانظرت کاملا موافقم به استناد اینکه دولت و ملت فلسطین یا لبنان با آمریکا و اسرائیل مداوما از سر ذلت مذاکره کردند نتوانستند ولی وقتی تو جنگ با رژیم کودک کش مردونه وایستادند و مبارزه کردند اسرائیل غاصب را به زانو در آوردند و پشت میز مذاکره کشوندند و نظرات خودشون را همانطور که میخواستند قبولوندند جواب زور زوره اشتباه نکنیم (2776213) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۷:۱۰:۵۴
آخه کدوم عاقلی گمان میکنه که امریکاییها مثل بچه آدم نشسته بودن و چون رییس جمهور ما گفت تحریمها کاغذپاره هست اونها تحریم کردند؟
درحالی که بارها گفتند برای حمایت از آشوبگران و ناراضی کردن مردم تحریمها را وضع کردند (2775147) (alef-11)
 
ریحانه
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۶:۲۴:۰۵
کاملا صحیح موافقم (2776214) (alef-11)
 
saeid
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۸:۳۶:۱۷
ما هر روز داریم به عقب میریم
تا کی با این عقاید میخواین زندگی کنید.
والا خسته شدیم داریم از شرایط بد اقتصادی زجر میکشیم (2774515) (alef-3)
 
سلام
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۱:۰۴:۱۵
مگه دولتها دست شما نبود؟ موسوی. هاشمی. خاتمی. روحانی. یک احمدی نژاد بود که بهش امید داشتیم که اون هم عملا اقتصاد کشور رو داد دست تکنوکراتها و خراب کرد. (2775019) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۲:۰۲:۵۵
دولت جنگ را با مملکت 84 مقایسه میکنی ؟ (2775067) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۲:۱۶:۰۱
گفتی موسوی تورم 6 درصد! جنگ ! نابودی اقتصاد !
گفتی هاشمی نرخ رشد بالای 4 درصد ساختن زیر ساخت ها به گفته ی طائب: اقتصاد ایران را از خاک کشید بیرون
گفتی خاتمی ! آغاز به کار با تورم 45 درصد نفت ارزان و بدهی وحشتناک و انبوه طرح های نیمه تمام
احمدی نژاد! بدونه بدهی تحویل گرفتن مملکت با تورم 10 درصد رشد اقتصادی 6درصد نفت150دلاری
تحویل مملکت با خودت بهتر میدونی !
روحانی تحویل مملکت با تورم 45 درصد نرخ رشد اقتصادی حدود -7 درصد .50درصد ظرفیت تولیدی نابود شده و 50 درصد درشرف نابودی و تحریم های وحشتناک و دلار4500 تومنی
((لطف کنید حرفی بی سند و مدرک نزنید شرایط محمود جونتون از همه بهتر بوده )) (2775078) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۶:۰۶:۳۸
خود گویی خود خندی عجب مرد هنرمندی 5 سال اول احمدی نژاد عالی بود و اگر فتنه نبود تحریم هم تصویب نمی شد . شما خودت ببینی تو خونه دشمنت دعواست فشار بیشتر نمی کنی . (2775130) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۸:۲۳:۱۶
۲۰۰۶ میشه ۸۸ ؟ اون زمانی که دکتر محمود پلمپ ها رو با دندون باز میکرد و تو تریبون سازمان ملل از نقشه نابودی یه کشور صحبت میکرد تحریم ها شروع شد. در ضمن به نویسنده محترم مطلب باید بگم که ایشون متاسفانه کمترین دانشی در مورد نوع تحریم ها ندارند و از الف میخوام انسان های با سواد تری انتخاب کنه. تحریم های حقوق بشری رو همین عربستان هم داره و اصلا تحریم های مهمی نیستن مهم برای ما دقیقا همون کاغذ پاره هست که باید از شوارای امنیت بکشیمش بیرون چون تعداد زیادی از تحریم های دیگه زیربناشون همین کاغذ پاره هست (2775208) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۲:۳۷:۳۳
عجب
پس علت همه اين تحريمها ما هستيم !!
برام جالبه كه شما با اون تيم مذاكره كننده قبليتون به نتايج شگفت انگيزي رسيديد
نتايجي مثل تانواع تحريمها
و حالا مقصر ما شديم (2775640) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۶:۰۹:۵۰
اقای موسوی همه چیز را دولتی کرد و بزرگترین ضربه را به اقتصاد کشور زد .
اقای هاشمی هم به قول خودت "تورم 45 درصد نفت ارزان و بدهی وحشتناک و انبوه طرح های نیمه تمام"
و این را هم بدان که اقای احمدی نژاد با شعار های اقتصادی و عدالت اجتماعی رای اورد . یعنی مردم گفتند وضعیت اقتصادی اقای خاتمی قابل قبول نیست و عدالت اجتماعی هم که اصلا دغدغه اقای خاتمی نبود . (2775131) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۲:۳۹:۱۴
داداش تاريخ سياسي ات رو قوي كن
اگر در مورد چيزهايي كه اطلاع نداري حرف نزني مشكلي هم پيش نمياد (2775641) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۲:۵۲:۵۵
چی میگی؟ (2775108) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۶:۲۷:۱۱
ربطی به تحریم نداره اتفاقا اگر مدیریت درست باشه تحریم بهترین فرصته اگر دیپلماتهای ما با دل محکم به قدرت الهی برن جلو و خیالشون از این همه نعمت و امکانات داخل و نیروی انسانی کارآمد داخلی محکم باشه یعنی کاملا باور داشته باشند مطمئن باش زجر که هیچ شیرینی استقلال را بیشتر حس میکنی (2776221) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۸:۴۲:۳۹
بالاخره ازيک نقطه اي بايد شروع کرد (2774526) (alef-3)
 
عبدالله
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۶:۴۲:۱۱
بله کاملا درست است ولی این نقطه مذاکرات 1+5 نیست بلکه مبارزه با فساد دولتی و پالایش سیستم دولتی از امکان رانتخواری است که عناصر آن از آمریکا و اسرائئل بیشتر به نظام و انقلاب صدمه زده اند. آنها دشمنان رو در روی نظام هستند و کسی توقعی از آنها ندارد اما وای برما که دشمنان پلید نظام در لباس دوست آمدند و می آیند و صدماتی را به نظام زدند که انفجار جنایت بار حزب جمهوری و دفتر نخست وزیری در برابر آنها هیچ است. چون آن جنایت ها مردم را استوار تر پشت سر نظام ماندگار کرد و این خیانت ها باعث تزلزل در دل مردم شد و می بینیم که متاسفانه این مفسدین فی الارض با محکومیت های ناچیز روبرو هستند.
توافق 1+5 نخواهد توانست کار مهمی صورت دهد و متاسفانه تبلیغات تنها خواسته های مردم را بالا برده است. آقای توکلی، و وکلای دیگری که منزه هستند باید توانشان را برای پاک کردن مجلس و دیگر قوا از لوث وجود کسانی بگذارند که با بمب گذاری های نامرئی حیثیت نظام را لکه دار می کنند. (2775139) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۳:۴۶:۰۴
منزه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2775831) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۸:۴۳:۳۴
این نشون میده برای الف موضوع مهمی هستش که مدام تیتر ها و سوالات گوناگون مطرح میشه.
در صورت توافق در ژنو مهمترین اتفاق ناراحت شدن گروه کثیری از جامعه خواهد بود که منافعشان عدم در عدم حصول بود و مسلما اعتراضات شروع خواهد شد که چرا شرایط را پذیرفتیم.
دومین اتفاق این خواهد بود که هر دو طرف چه ایران و چه امریکا اعلام پیروزی خواهند کرد در این ماراتون فرسایشی.
ولی حالا از شوخی گذشته برای کشور خیلی خواهد بود و کشور تنفس اقتصادی خواهد کرد و چرخ اقتصاد کمکم خواهد چرخید و روند ادامه فعالیت هسته ای نیز بطور قانونی تر و با استفاده از تکنولوژی های نوین جهانی پیش خواهد رفت.
بازندگان حصول توافق هم جمهوری خواهان امریکا و کشور اسراییل و عربستان و ترکیه خواهند بود. (2774530) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۹:۵۶:۱۱
مقام معظم رهبری: هیچ کس در ایران با توافق خوب مخالف نیست. (2775369) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۸:۴۶:۲۶
متاسفانه این مقاله از عمق وافعی بینی برخوردار نیست و شعارگونه تهیه شده است !
1- اگر تحریمها مشکل اصلی نیست چرا این همه اصرار به لغو کامل آن ( حتی در صورت شکست مذاکرات ) از سوی مذاکره کنندگان و مسئولین ایرانی مطرح است ؟
2- این مقاله چشم بر بسیاری از واقعیتها بسته است که مهمترین آن تعامل با دنیا است بطور مثال در بخش نفت و گاز باید توجه داشت تولید ما به کمتر از یک میلیون بشکه رسیده است بسیاری از مخازن نفتی و گازی خصوصا میدان های مشترک را بعلت عدم برخورداری از سرمایه و تکنولوژی نمی توانیم بهره برداری کنیم بر این اساس موضوع عدم خام فروشی بسیاردور از دسترس است !
3- بعلت تحریم های بانکی هیچ مراوده مالی با کشورهای مورد تعامل نداریم بنابراین حتی اگر بطور مثال صادراتی غیرنفتی داشته باشیم امکان ورود وجوهات مربوطه بسیار دشوار یا ناممکن است !
4- بسیاری از کارخانجات و زیرساخت های تولیدی کشور بعلت تحریم ها و فرسودگی از مدار خارج شده اند و سرمایه ها به سمت دلالی رفته است رفع تحریم ها گره گشای ایجاد رونق در این زیرساختهای تولیدی ولو مونتاژی است !
5- ابتدا بایستی همین اقتصاد بیمار را از حالت احتضار خارج کرد بسیاری از شعارهای مطرح شده در مقاله پیشکش ! (2774535) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۲:۲۹:۰۵
خب نویسنده هم که همینو گفته. لااقل یه بار بخون بعد انتقاد کن. (2775091) (alef-13)
 
عبدالله
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۶:۵۰:۱۴
پاسخ به ایراد ها:
اگر تحریم ها برداشته شود اما فساد و رانتخواری همچنان ادامه یابد...
1- از بین رفتن تحریم ها تنها دست رانتخواران مفسد را باز می کند.
2- فرض بر این که بتوانیم روزانه 5 میلیون بشکه بفروشیم اما معاملات از طریق ب.ز و امثال او انجام شود به مردم ایران چه سود؟
3- تحریم های بانکی برداشته شود اما نظام بانکی در دست امثال خاوری باشد، چه نفعی به مردم ایران خواهد رسید.
و...
مشکل مملکت با برداشتن تحریم ها برطرف نمی شود باید نظام اقتصادی سالم حاکم گردد. (2775142) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۷:۲۶:۰۴
جناب واقع‌بین!!!
اول درست بخون بعد نسبت شعارگونه و... بده تا نوشتت عکسش را اثبات نکنه.

خوب دلیل اصرار بر رفع تمام تحریمها خیلی روشنه. چون اگرچه عامل اصلی وضعیت اقتصاد نیست اما اگر قرار به همون اندازه اثری که داره برداشته بشه با رفع همش برداشته میشه نه به صورتی که برای سرمایه‌گذاران ریسک زیادی داشته باشه. خصوصا که داریم در مقابلش هسته‌ای را میدهیم (2775157) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۸:۵۹:۲۲
هیچ اتفاقی نمی افته
اصلش دلاره که سیف نمیذاره ارزون بشه (2774565) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۰:۰۸:۱۹
اگر دلار به قیمت واقعی زیر ۱۰۰۰ تومان خودش برنگردد اقتصاد ایران سقوط فعلی را تا نابودی کامل طی خواهد کرد و دادن آمارهای دروغین فعلی رشد اقتصادی و تورم ۱۴- ۱۵ درصدی اثری نخواهد داشت (2774653) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۱:۲۵:۴۵
قیمت واقعی دلار بالای 5000 تومان است. اگر دلار قیمت واقعی داشت حالا این همه جنس خارجی در بازار وجود نداشت. دولت باید به صورت منطقی اجازه دهد دلار همراه تورم افزایش قیمت پیدا کند تا این همه بازار کار فدای واردات نشود. (2774766) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۱:۳۱:۳۹
منظورت این دلار 5000 تومانی با دزدی بیش از 800 میلیارد دلار هست یا بدون آن (2775046) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۱:۴۷:۴۸
دوست عزیز اقتصاددانهای وابسته حکومتی نه ، اقتصاددانهای غیر حکومتی که به غرب هم وابسته نیستند که طرح هدفمندی یا همان ریاضت کشی را از همان اول رد کردند گفتند که برگشت دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان آن همراه با جلوگیری از ورود کالاهای خارجی هم کیفیت هم قیمت با کالاهای ایرانی و مبارزه با قاچاق کالا تنها راه اقتصاد ایران برای جلوگیری از نابودی آن هست وگر نه بقیه تولیدات ایران نیز مانند آن 14000 واحد تولیدی بسته خواهند شد اگر همه تحریم ها برداشته شوند اما دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان خودش برنگردد فرقی به حال اقتصاد ایران ندارد چون اصل قدرت خرید مردم و کاهش واقعی تورم هست نه آمارهای دروغین

آیا فکر کرده اید چرا خودروهای ایرانی که با دلار حدود 2800 قیمتگذاری می شود مشتری ندارد ؟ دلیل آن قدرت خرید بسیار پایین مردم نیست ؟
آیا فکر کرده اید حتی خرید کالاهای ضروری مثل شیرو ماست چرا بشدت کاسته شده ؟

تنها چاره کار برگشت دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان هست تا تورم واقعی کاهش یابد قدرت خرید مردم افزایش یابد کارخانه با تمام ظرفیت به تولید روی آورند نیروی کار جدید جذب شود و اقتصاد ایران از سرپایینی سقوط فعلی رهایی یابد

یا که نه پایین نگه داشتن مصنوعی ارزش ریال همراه با اجرای طرح فاسد خارجی ریاضت کشی به عنوانهای مختلف هدفمندی یا مقاومت اقتصادی هیچ کمکی با کشور و مردم نمی کند (2775057) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۲:۱۱:۳۹
جناب دلال که دلار 5000 تومان میدانی از من به تو نصیحت دلارها تو فوری بفروش (2775073) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۲:۳۰:۵۵
اگر توافق صورت بگیرد سیل فروش دلار و سکه در بازار توسط مردم و آقایانی که همه ثروت خود را به دلار تبدیل کردند صورت خواهد پذیرفت که دولت هم توان مقابله با نگه داشتن بالای مصنوعی ارزش دلار را نخواهد داشت سیف هم هر چه دست و پا بزند نخواهد توانست کاری کند ارزش دلار در بازار آزاد به زیر قیمت ارز مبادلاتی سقوط خواهد کرد

آیا یادتان رفته فروش سکه بانکی با ثبت نام 1200000 تومانی و کاهش سکه به قیمت فعلی آن بخاطر کاهش ارزش جهانی طلا ،بانک مرکزی با اینکه بسیار دوست دارد قیمت سکه را بالا نگه دارد تا سود بیشتری در این وسط ببرد نتوانست مقاومت کند از آن به بعد هم نخواهد توانست سقوط دلار به زیر 2500 تومان در مدت کوتاه و بعد بین 1200 تا 1500 تومان حتمی هست چون سیل سرمایه های خارجی برای سرمایه گذاری در منبع نفت و گاز ایران و صنایع روان خواهد شد این سرمایه ها ی خارجی باید تبدیل به ریال شوند اما با دلار 3400 و 2500 تومان بدلیل قدرت خرید پایین مردم توان تبدیل نخواهند داشت و کالاهای ساخته شده آنها در کشور هم با دلار 2500 تومان فروش نخواهد داشت چون مردم توان خرید با آن قیمت را ندارند

دلار مجبور هست سر تعظیم تا قیمت بین 1200 تا 1500 تومان به ریال پایین بیاورد (2775092) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۲:۱۶:۰۵
شما نوبل اقتصادتون رو از کجا گرفتید؟ (2774836) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۱:۵۳:۳۶
مردم اصلا برای همین که دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان خودش برگردد به روحانی رای دادند تا تحریم ها را بردارد و دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان خودش برگرداند (2775060) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۸:۵۹:۴۶
گرونی دست خودمونه ما هم که همه بداخلاق شدیم و بی انصافی واسمون شده فرهنگ،الان خود من یه جنسو که تازه جزئ کلاهای اساسی محسوب نمیشه و خریدم 9میلیون و سیصد،دو تا کاسب دیگه همین جنسو که از یه برند تهیه کردند در دو استان مختلف یکی میده 19میلیون و پانصد یکی دیگه میده 17میلیون و سیصد،اختلاف و دارید؟!!توجیحشونم اینه که قدرت خرید تو استانهای اونا بیشتره،این موارد از سطح کلان تا خرد برای تمام اقلام صدق میکنه ،واسه حل این بداخلاقی که در ما نهادینه شده بیشتر از 1+ 5باید وقت گذاشت (2774567) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۱:۰۵:۵۵
علت اصلی گرونی در سطح کلان چاپ پول بدون پشتوانه است که البته همه دولتها این کار رو میکنن ولی در شرایط تحریم حجم چاپ پول خیلی زیاد شد به دلیل کسری بودجه. این چیزهایی که شما گفتید فقط باعث گرونی مقطعی یا موردی میشه نه گرونی و تورم کلان. (2775483) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۹:۲۶:۵۲
فقط ملت سرکارن حالا میبینی (2774598) (alef-3)
 
مهسا
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۹:۴۴:۳۳
کاملا با این تحلیل موافقم. دولت آقای روحانی از ابتدا نباید تمام تخم مرغاشو می چید تو سبد مذاکرات. الانم باید مدیریت بکنه این فضا رو وگرنه نمی تونه جواب مردم رو بده. (2774621) (alef-13)
 
بی سواد
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۰:۰۵:۲۲
اون موقعی که تحریم شدیم هر اتفاقی افتاد وقتی تحریما برداشته بشن برعکس همون اتفاقا میفته این کاملا طبیعیه. حالا اگه شما هم جزو افرادی بودین که گفتن قطعنامه کاغذ پاره هست قاعدتا الان معتقدین توافق هیچ چیزی رو عوض نمیکنه! (2774648) (alef-13)
 
رضا ملکی از زرند
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۰:۱۸:۳۴
انشا اله به توافق خواهند رسید وباید مدال قهرمانی وپهلوانی را برگردن دکتر ظریف انداخت (2774675) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۰:۳۸:۰۶
چرا اینقدر افراطی نگاه میکنید؟
قطعا با توافق هسته ای وضعیت اقتصادی کشور بهبود قابل ملاحظه ای پیدا خواهد کرد. اما به تدریج و نه یکشبه. اما همه مشکلات هم حل نخواهد شد. (2774701) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۱:۰۷:۰۳
مردم از تحریم ها گرانی خسته شدن (2774746) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۱:۱۰:۱۶
من یک تولید کننده بودم که 45سالگی خودم رو از گرفتاریهای تولید خلاص کردم.ولی خوب میدونم این ره به ترکستان است با توهم وبستن چشم بر روی واقعیات ایران و ایرانی حالا حالاها در سختی و دورباطل خواهند بود.فاصله حرام حلال ازبین رفته و مردم با نگرانی امورات میگذرانند .جوانها مایوس هستندو...حالا مسئولین ما کی از این بک دندگی دست برمیدارند خدا داند (2774750) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۱:۳۲:۱۴
تکیه بر درآمدهای تک محصولی، سوءمدیریت،عدم قوانین صحیح و راحت در اقتصاد کلان،تقابل احزاب داخلی ...و سرانجام -تحریم -باعث ایجاد ضعفهای مهمی در راهبری کشورشد که دشمن دقیقا انها را رسد کردو...
ما تمام کاستیها را پشت تحریم پنهان و آن را تنها متهم تمام مشکلات کشور معرفی نمودیم در حالیکه خیلی از موارد ربطی به تحریم نداشت.اکنون همه نگاهها به برداشته شدن تحریمهاست و مردم امید به باز شدن باغ سبز برویشان را دارند اگرچه حقشان است اما از نظر نحوه برداشته شدن تحریمها وزمان مصرفی آن ونیز سیاست دولت در تامین منابع ودر یک کلمه ساده ایجاد "کار-ارزانی-و...رفاه ملت کاریست زمانبر که خود بحرانیست بدتر ازتحریم که درجامعه ایجادخواهد شد مگر اینکه دولت با مردم صادقانه برخورد کند... (2774776) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۱:۳۵:۳۱
درسته که مدیریت نادرست مشکل اصلی بلندمدت ما بوده است ولی تحریمها مشکل را خیلی بیشتر کرده. بویژه تحریم بانکی که تجارت خارجی را بشدت مشکل کرده. با همان مدیریت بسیار نادرست دولت احمدی نژاد که شاید بدترین مدیریت اقتصادی ایران در طول دهه های گذشته بوده، تا زمانی که تحریم جدی نشده بودیم مشکلات آنقدر شدید نشده بود. (2774779) (alef-13)
 
باور
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۱:۳۶:۱۹
ﺣﻖ ﻭﺣﻘﻮﻕ ﺍﻳﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﻫﻤﻴﻦ ﺩﺍﺧﻞ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺑﻬﺸﻮﻥ ﻧﺪﺍﺩﻧﺪ. (2774781) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۱:۳۸:۵۱
مبارکتون باشد . ننگین ترین قرداد خفت بار برای ایران در راه است . (2774784) (alef-3)
 
مهران از المان
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۲:۰۵:۴۹
من از همه بزرگان يه سوال دارم ، "ببينم ايران زمان پهلوي تو سالهاي ده پنجاه تو تحريم بود، پس اون همه حلبي اباد دوره شهرهاي بزرگ چي بود، منظورم اقتصاد ناسالم، فاصله طبقاتي و ...... ، شايد دليل"مشکل اصلی اقتصاد کشور نه تحریم ها که اقتصاد دولتی، غیر مردمی و مبتنی بر خام فروشی نفت از یک سو و سوء مدیریت ها در برخی بخش ها از سوی دیگر است،" بود!!!!
توي گيومه از خوده متن بالاست!! (2774822) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۲:۰۶:۰۶
هر قدر با دنیا تعامل داشته باشیم به همان اندازه پیشرفت میکنیم . نا امید نباشیم . اگر به عقب نگاه کنیم . میفهمیم که چقرر جلو آمدیم . (2774824) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۲:۴۹:۱۰
چرا اينقدر با عينك بدبيني نيمه خالي ليوان رو نگاه مي كنيد ، وقتي بانك مركزي از تحريم دربياد بجاي روزي يك ميليون بشكه نفت چهار ميليون صادرات كنيم صنايع توليدي بتونن با اروپا و آمريكا مراوده اقتصادي داشته باشند و مجبور نباشند از مواد بي كيفيت چيني استفاده كنند راه دلال و دلال بازي ارز بواسطه وجود ارز چند نرخي حاصل از تحريم بانك مركزي و سوئيفت برچيده بشه چطور ميشه كه توافق هسته اي روي زندگي مردم تاثير نذازه !!!؟؟؟؟ (2774864) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۲:۵۴:۵۲
شما طوری حرف میزنید انگار از قبل خبر دارید که اگر تحریم ها برداشته بشه ودلارهای بلوکه شده نفتی ایران که بالغ بر150میلیارددلاره که در کشورهند وژاپن وچین بدونه بهره دارن واسه انها درامد زایی میکند را به ایران بدهند امثال رحیمی ها به پایش مینشینند وهمه انهارا تادلار اخرش حیف ومیل میکنند خوب اگر اینطوره حرف شما درسته اما با یه حساب سرانگشتی میشه گفت در صورت لغو تحریم ها وباز گرداند این دلارها وفروش بیشتر نفت میشه با واردات وسایل صنعتی زیر ساخت هارا تقویت کرد وکارخانه های تعطیل را راه اندازی کرد وجوانان بیکاررا برسر کار برد چرا باید هیچ اتفاقی نیفته اگر اینطوره بفرمایید سران نظام اب درهاون میکوبند والکی وقت خودشان را هدر داده وملت را سر کار گذاشته اند فکر نکنم یک بچه هم حرف های شما را که همگی بوی ناامیدی میدهندراباورکنند (2774869) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۳:۲۳:۴۱
مشکلات یک شبه درست نشدن که یک شبه هم حل شوند. باید صبور بود. این همه مشکل داشتیم انشالله توافق بشه لااقل امید برای رفع مشکلات داریم. و هیچ چیز بهتر از داشتن امید نیست. (2774903) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۰:۱۰:۲۴
اتفاقا همه چی یک شبه میره بالا ولی پایین اومدن نداره ،بصورت خیلی تاسف بار والبته ویرانگر اقلام چند صد برابری میشن و بعد یک درصد میاد پایین همه میگن دست و هورای بلند!!!! (2774954) (alef-13)
 
مريم
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۰:۳۲:۲۳
توافقي در كار نيست ، هر دو طرف مذاكره حاضر نيستن از شروطشون عدول كنن. فقط رسما ملت سركارند. (2774982) (alef-13)
 
على
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۰:۴۲:۲۰
بيشتر مردم نﮕاهشون به حل شدن مسائل اقتصاديه,ا ﮕه توافق تاثيرى تو اقتصاد نداره (كه داره)اصلا توافق نكنيد ,بيكاريد هى نشست و مذاكره ميزاريد,حرفا ميزنيدا!!!! (2774995) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۰:۴۷:۰۹
بابا این احمدی نژادیا اینجا هم نظر میدن؟دوره شما دیگه تموم شده که با همه دنیا جنگ داشتین (2775002) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۰:۵۴:۵۶
مشکل اصلی مدیریت و همین مسولین هستند. رفع تحریمها فقط نقطه ضعف آنها را آشکار میکند که مطلوب مسولین نیست. (2775014) (alef-13)
 
محمد حیدری
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۰:۵۹:۵۴
همانطور که مسئولان دولت به فکر مذاکرات و رفع تحریم های اقتصادی هستند که البته بر اساس چهارچوبی که رهبری تعیین نمودند و خودشان نیز به آن اعتقاد دارند که البته بر این اساس اقدام خوبی است ای کاش به همین میزان در جهت رفع مشکلات داخلی که عمده مشکلات کشور ما نیز در این حوزه است نیز توجه لازم و کافی را داشته باشند چرا که میتواند بخش عمده ای از مشکلات کشور را با مقداری وقت با همدلی و همزبانی حل نمود.
سال گذشته علارقم صحبت های مسئولان محترم در راستای حمایت از سرمایگذاران، تولیدکنندگان و کسبه و تجار محترم بیشترین فشار بر روی این قشر بود چرا که اکثر مشاغل بدلیل وجود رکود از بهره‌وری اقتصادی کم و یا زیان های برخوردار بود که امید است دولت محترم رابطه خود را بتواند با بخش خصوصی واقعی نزدیکتر نماید و شاهد شکوفایی اقتصادی بهتری در سال جاری باشیم. (2775017) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۱:۱۲:۳۹
الف . ریل گذاری نظام تا به سوی موفقیت به عهده بزرگان نظام و شخص رهبری هستش و این مشکلات با درایت ایشون برطرف میشود همان طوری که در این مدت برطرف شده و قطعا تمام مسولین و مردم میخواهند این اتفاق خاص ( معجزه ) بیفتد
ب. رفع این تحریم های 14 گانه که از بابت پرونده هسته ای از مهم ترین تحریم وضع شده بر ضد ایران هستش .در واقع این تحریمها پایه و اساس فلج شدن اقتصاد ایران بودن و همچنین حذف شدن ایران از فصل هفتم منشور سازمان ملل فقط نتیجه این رفع باشه میتوان گفت بزرگترین اتفاق برای ایران افتاده


می توان گفت علاوه بر رفع این تحریمها نشان می دهد که ملت و مسئولین ما صلح جو هستن و میتوان در مورد الباقی مشکلات مانند تحریم های حقوق بشری و .... نیز به یک راهکار مناسب رسید و میتوان به دنیا ثایت کرد با این مذاکرات ایران نه تنها مشکل نیست بلکه کشوری مسلمان و موفق است و توانسته با حرف منطق و با استفاده از ظرفیت های علمی خود توانسته نفوذ معنوی پیدا کنه (2775027) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۱:۲۶:۰۶
اگر مذاکرات هسته ای به نتیجه برسد تازه باید شروع کنیم.برای موشکها و حقوق به اصطلاح بش و چ و چه و چه پای میز مذاکره بنشینیم (2775037) (alef-13)
 
قل قلی
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۷:۳۲:۴۳
نقش مردم در کجای قضیه هستند تاوان گرانیها رو مردم دارند می دند (2775161) (alef-13)
 
منصف
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۷:۵۵:۱۳
اميدواريم كه مذاكرات به نتيجه برسه، به نظر من اكثريت مردم با انجام توافق موافقند. البته در كوتاه مدت نبايد انتظار معجزه داشت ولي يك قدم به جلو است. به عبارت ديگر از درجا زدن مملكت و عقب گرد جلوگيري ميشه. زمانه ديگر جزيره اي عمل كردن را نمي طلبد بايستي با تعامل با جهان، زندگي خوبي را براي مردم مملكت درست كرد چرا كه اين مردم با پيشينه اي كه دارند حقشان بيش از اينهاست. (2775178) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۸:۰۰:۰۰
با حذف یارانه ها از سوخت و گرانتر شدن آن ، انتظار می رفت قیمت خودرو کاهش پیدا کند و لی در جلوی چشمهای حیرت زده مردم با رذالت خودروسازها دیدیدم که چگونه آنها این تهدید را به فرصت تبدیل کردند و قیمت خودرو ارزان که نشد که هیچ چند برابر گرانتر شد الان هم همین اتفاق در مورد توافق خواهد افتاد و نهادهای اقتصادی خواهیم دید چه بلایی بر سر قشر آسیب پذیرخواهند آورد (2775182) (alef-13)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۸:۴۸:۳۰
فعلا براي پاك كردن گرد و خاك روي آينه مذاكره مي كنيم اما خودمان خوب مي دانيم با پاك شدن آن ، زشتي صورت كريه مملكت كه پر از جوشهاي چركين ريز و درشت سربازكرده سه هزار ميلياردي و بزرگتر و پر از دملهاي زير پوستي است، از بين نرفته بلكه واضحتر نشان داده خواهد شد . درمان جز با جراحي دردناك توسط پزشكي متبحر و مطمئن ميسر نخواهد بود (2775249) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۸:۵۲:۰۸
هیچ اتفاقی هیچ هیچ هیچ (2775260) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۹:۱۲:۴۶
"" در همین حال بود که توقعات عمومی نسبت به اوضاع پس از توافق احتمالی به شکلی احساسی و بعضا غیر منطبق با واقعیت بالا رفت ""

توقعات را کی بالا برد
مردم یا خود شما رسانه ها و مسئولین
این شما ها بودید که تمام مشکلات ریز و درشت کشور را همه به رفع تحریمها ربط دادید
هر اتفاقی که می افتاد داد زدید تحریم هستیم
هر بی کفایتی داشتید داد زدید تحریم هستیم

گوشت و مرغ گران شد گفتید تحریم

خودرو گران شد گفتید تحریم

آفتابه گران شد گفتید تحریم

هواپیما سقوط کرد گفتید تحریم

پروژه های صنعتی متوقف شد گفتید تحریم

و هزار تا مشکل دیگه که همه را به تحریم ها و حلشان را به رفع تحریم ها ربط دادید

مگر همین دلار 3500 تومانی حاصل تحریم بانکی نبود و حالا که قراره تحریم ها برداشته بشه نباد بره جایی که قبل از تحریم ها بود

سالهست که دارید تمام مشکلات را به گردن تحریم ها میندازید و حالا که قراره به اصطلاح تحریمها برداشته بشه میگویید که مشکل از تحریمها نبوده

پس اگر مشکل ما تحریمها نیست و با رفع تحریمها قراره چیز خاصی عاید کشور نشه چه رفتید و مذاکره کردید و همه چیز را وا دادید
بذارید تو همین شرایط بمونیم و دستاوردهایی را که برای بدست آوردنشان سالها مردم خون جگر خوردند و بهای سنگینی براش دادند را به بهای کمی نفروشید

این هم باز ترفند شما رسانه ها و مسئولین هست که میخواهیدیواش یواش اذهان عمومی را آماده کنید که بعد از توافق و مذاکرات منتظر اتفاق خاصی در حا روز خودشون نباشند و وضعیت کشور به همین منوال ادامه خواهد یافت (2775290) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۲:۲۶:۱۴
سال نو بر تمامی هموطنان عزیز مبارک باد .

من اقتصاد دان نیستم لیکن اینرا می دانم که بسیاری از پارامترهای اقتصادی مفهوم نسبی دارند . درجایی رشد در یک شاخص میتواند بد و درجایی دیگر رشد همان شاخص بسیار مثبت تلقی شود .لذا مجموعه ای از شاخص ها در تعامل و هارمونی با یکدیگر ملاک است بگونه ای که باعث افزایش تولید ملی شود .چنین اقتصادی کارایی لازم را خواهد داشت .

ضمن تایید بسیاری از بخش های کامنت جنابعالی می خواستم عرض کنم دلار به قیمت قبلی باز نخواهد گشت زیرا بواسطه وتورم و سائر بحران ها قیمت برخی چیزها مانند املاک بشدت رشد کرده اند . نقدینگی نیز در دست عده ای زیاد است . این امر باعث فرارسرمایه از یک طرف و افزایش واردات از طرف دیگر خواهد شد .لااقل در میان مدت کاهش قیمت دلار بنظر ممکن نمی اید .

به هرحال ممکن است بگویید قبول در اینصورت چه پیش بینی در خصوص تولید و یا ایجاد مکانیزم های تشویقی برای ماندن افراد در کشور شده است ؟ بنده نیز مانند شما فعلا نمی توانم به این سوال جواب بدهم .

بنده کاملا به این مهم واقفم که تحریم ها چوبی بود که به نقطه ضعیف ما زدند و مشکل عمدتا ضعف ما بود و نه تحریم . از این ببعد نیز همین است . مردم و مسئولین بایستی تواما اینرا درک کنند که توافق به هر قیمتی باعث خوردن پیاز و کتک با هم خواهد بود . اگر فساد را به حدااقل سطح ان نرسانیم ، اگر بهره وری را افزایش ندهیم ، اگر نتوانیم مکانیزم هایی را تدوین کنیم که همه نسبت به عملکرد مدیریتی خود پاسخگو باشیم ، اگر قدرت برخورد با بانک هایی که تقریبا جز دلالی خیری برای کشور ندارند را نداشته باشیم ، اگر نتوانیم نظام مالیاتی را اصلاح و از فرار های مالیاتی جلوگیری کنیم و در دو جمله " اگر بسمت اقتصاد درون زا نرویم واگر انضباط مالی و تشکیلاتی پیدا نکنیم "،مطمعنا ازاد شدن تحریم ها دام مضاعفی است برای وابسته تر شدن کشور . مشکل است . ولی ممکن .

اشتباه است فکر شود فقط مسئولین بایستی بجنبند . نقش انها بسیار بارز است لیکن بسیاری از خصلت های زشتی که در میان مردم دیده می شود میتواند نباشد و یا کمتر باشد . عده ای با توجیه کاستی ها ،خود را به لاقیدی می زنند و خیلی چیز ها را برخود مباح می دانند حتی زمانی که مجبور نباشند . بالاخره قبول کنیم که در نظم اجتماعی و مسئولیت پذیری تفاوت های زیادی با المانی ها و ژاپنی ها داریم . کار ی به نقاظ ضعف انهاندارم .دل خوشی هم از سیستم های سیاسی انها ندارم . لیکن نقاط قوتشان را دوست دارم .

بنده با نظر نویسنده مقاله موافقم .ایت الله خامنه ای عزیز نیز همواره بر ایجاد اقتصاد درون زا و تولید علوم کاربردی تکیه دارند . اقتصاد مقاومتی غیر از این است ؟ منتظر معجزه نباید بود . در این میان نقش مسئولین قوی تر است . اگر بستر سازی نشود مردم نیز نمی توانند کاری بکنند . یا علی . (2775620) (alef-11)
 
ایوب
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۰:۲۸:۱۲
اگه قراره که برای مردم اتفاقی برای ارزونی نیافته چه فایده .پس این توافق به نفع چه کسانی است؟ (2775429) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۰:۴۰:۳۵
نویسنده محترم مطلب بالا جناب آقای قادری خواهشمند است در خصوص زمان اعمال تحریمهای زیر که دولت روحانی با آن دست به گریبان است و حال با هزار اما و اگر و زحمت باید برداشته شود و شما هم دلواپس آن هستید توضیح بدهید:
ـ تحریم های شورای امنیت
- تحریم های اتحادیه اروپا
-تحریم های کاخ سفید
- تحریم های کنگره آمریکا
ـ تحریم های حقوق بشری
اگر تحریمهای بالا کاغذ پاره هستند نگرانی نویسنده مطلب کاملا بی مورد می باشد (2775438) (alef-13)
 
اکبر
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۲:۴۵:۰۳
هیچی،‌ تازه باید در خاک حریف بشینیم! دعا کنیم زودتر زنگ پایان مسابقه نواخته بشه. (2775653) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۳:۵۰:۰۱
....دزدی وفسادسیستمی راجمع کنید.
..... بزک ازبیرون بیفایده است. (2775843) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۶:۱۵:۲۱
زمان ا.ن اونهمه نفت فروختند پولشو کداو یک از ملت خیرشو دید بجز امثال خاوری و زنجانی؟ (2776195) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۸:۱۵:۴۳
هیچ اتفاقی نخواهد افتاد !!!!! (2776382) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۹:۴۱:۳۳
بک زمانی علت عدم پشرفت مملکت آثارباقی مانده از رژیم شاه بود زمانی دیگر

علت آن جنگ بود پس آن تحریم بود اگر تحریمها برداشته شود می گویند اتقاقی

نخواهد افتاد ومملکت در همین وضعیت باقی می ماند (2776647) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۲۳:۱۴:۴۸
اگه قراره که هیچ اتفاقی واسه نفع مردم اعم از اقتصادی یا اجتماعی نیوفته همون بهتر که تحریمها باشند و ما هم به چرخیدن سانتریفیوزهامون خوش باشیم. (2777030) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۰۰:۴۰:۴۳
هر روز که این مذاکرات کش پیدا کند ملیونها دلار به این کشور صدمه خواهد خورد . خدا کند پافشاری از هر دو طرف کم شود. کاش این منجلاب اتمی که از روز اول روی دست این ملت گذاشتند انجام نمیگرفت. و ما از کشورهای منطقه مثل ترکیه و امارات عقب نمی ماندیم. (2777120) (alef-11)
 
مظلوم !
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۱۹:۴۸:۴۱
ایکاش در لابلای اخبار مذاکرات ، یک نفر تا امروز ، میزان هزینه ی صرف شده برای مذاکرات را اعلام می کرد تا ببینیم بودجه ی چند قرن این مملکت را به حلقوم مفتخوران دنیا ریختیم و دست آخر چی گیرمون اومد ؟ (2778192) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.