نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 252922
ویژگی‌های شخصیتی کار آفرینان ‏
علی ملکی، 26 آذر 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۵
آیا تا بحال به این موضوع فکر کرده اید که کارآفرینان و صاحبان کسب و کارهای موفق دارای چه ویژگی های شخصیتی مشترکی هستند؟ شناخت ویژگی‌های ‏کارآفرینان به عنوان افراد موفق جامعه باعث می‌شود که ما نیز این ویژگی‌هارا در خود پرورش دهیم. ‏

نیاز به موفقیت ‏
نیاز به موفقیت به معنی تمایل به انجام کار در ‏استانداردهای عالی به قصد موفقیت در موقعیت‌های رقابتی است. افرادی که نیاز زیادی به کسب موفقیت دارند، اهداف چالش برانگیزی را برای خود تعیین می‌کنند و ‏برای رسیدن به آنها به تلاش می‌پردازند. چنین افرادی برای بازخورد نتیجه رفتارشان ارزش زیادی ‏قائل‌اند و از آن در ارزیابی عملکردشان استفاده می‌کنند.‏

معمولاً ‏افرادی که نیازشان به پیشرفت بیشتر از ترسشان از شکست باشد، با مسوولیت پذیری بیشتر به استقبال وضعیت‌های رقابتی و سنجشی می روند و کارهایی را انتخاب می‌کنند که دارای سختی و ریسک ‏متوسط و حساب شده باشد. ‏

برخورداری از کنترل درونی
مرکز کنترل به عقیده‌ي فرد در مورد اینکه تحت کنترل وقایع خارجی است یا داخلی گفته می شود.انسان های دارای کنترل بیرونی معتقدند ‏که وقایع خارجی که خارج از کنترل آنان است، سرنوشت آنان را تعیین می‌کند. ولی ‏کارآفرینان موفق، به خود ایمان دارند و موفقیت یا شکست را به سرنوشت، اقبال یا نیروهای مشابه ‏نسبت نمی‌دهند. ‏

این عقیده که شانس یا سرنوشت، زندگی شخصی فرد را کنترل نمی‌کند، از خصوصیات ویژه‌ي کار ‏آفرینان است. کار آفرینان تمایل دارند فکر کنند که خودشان راه و روش هر چیزی را می‌دانند و شانس و ‏اقبال نقش و تأثیری در زندگی شخصی و کاری آنان ندارد. به عنوان مثال، اگر از افراد موفق بپرسید که ‏چه چیزی باعث موفقیت شما شده است، در پاسخ خواهند گفت: «تلاش و پشتکار خودم» چنین افرادی ‏به قدرت و توانایی خویش اعتماد دارند و با امید بخدا سرنوشت خود را قابل کنترل می‌دانند.‏

مخاطره‌پذیری‏
مخاطره‌پذیری عبارت است از پذیرش مخاطره‌های معتدل که با تلاش‌های شخصی مهار می ‏شوند. کارآفرین لزوماً در پی فعالیتی نیست که مخاطره‌ي آن زیاد باشد، بلکه مایل است مقدار متوسطی از ‏مخاطره که برای شروع فعالیت اقتصادی تلقی می‌شود را بپذیرد. در این حد، او حاضر ‏می‌شود پول، امنیت، شهرت و موفقیت خود را به خطر اندازد. کار آفرینان هرگز ماجراجویی نمی‌کنند، ‏بلکه در روی آوردن به مخاطره، بسیار حساب شده و با دقت عمل می‌کنند و تمام تلاش خود را به کار ‏می‌بندند تا احتمالات را به نفع خود تغییر دهند.‏

استقلال‌طلبی ‏
نیاز به استقلال از ویژگی‌هایی است که به عنوان یک نیروی انگیزشی مهم برای کارآفرینان بر آن ‏تأکید شده است. در واقع، نیاز به استقلال را می‌توان با عباراتی نظیر «کنترل داشتن بر سرنوشت ‏خویش»، «کاری را برای خود انجام دادن»، «رئیس خود بودن» تعریف کرد.‏

در واقع، نیاز به استقلال، عاملی است که سبب می‌شود تا کارآفرینان به اهداف و رؤیاهای خود ‏دست یابند. ‏البته داشتن استقلال، یک زندگی راحت را تضمین نمی‌کند. بیشتر کارآفرینان ساعات زیادی را در روز ‏کار می‌کنند اما رضایت آنان از آنجا حاصل می‌شود که علی‌رغم محدودیت‌های اقتصادی و محیطی، ‏خود تصمیم می‌گیرند، کارها را به شیوه خود انجام می‌دهند، طبق برنامه‌ي خود عمل می‌کنند و سودی ‏ که خود به دست آورده‌اند را برداشت می‌کنند. ‏

خلاقیت
خلاقیت، توانایی خلق فکرهای جدید است. این فکرها ممکن است به محصولات یا خدمات جدید ‏نیز منجر شوند. برای تعریف دقیق خلاقیت، باید ابتدا جایگاه نوآوری را مشخص کرد. نوآوری محصول فرآیند و ‏خدمات نوآورانه است. خلاقیت، نیرویی است که در پس نوآوری نهفته است. خلاقیت، ارتباط بین ‏تصویر و ایده‌های نو و عرضه‌ي محصول، فرآیند و خدمات نوآورانه است. نوآوری به جست جوی ‏خلاق یا غیرعادی راه‌حل‌های تازه برای مسائل و نیازها برمی‌گردد. این نوآوری در کارآفرینی شامل ‏تولید محصول یا خدمات جدید در سازمان یا شرکت است (مانند نوآوری در محصول، بسته‌بندی، مواد، ‏فروش، بهبود و ارتقای مدیریت) که هم نوآوری و هم خلاقیت، از اجزای لاینفک کارآفرینی هستند .

تحمل ابهام‏
قدرت تحمل ابهام به معنی پذیرفتن عدم قطعیت به عنوان بخشی از زندگی، توانایی ادامه‌ي ‏حیات با دانش ناقص درباره محیط و تمایل به آغاز فعالیتی مستقل، بی آنکه شخص بداند مؤفّق خواهد ‏شد یا خیر می باشد. با این توصیف، کارآفرینان به مراتب بیشتر از افراد دیگر دارای تحمل ابهام هستند. ‏کارآفرینان قادرند بطور اثربخش با شرایط و اطلاعات مبهم، ‏ناقص، غیر قطعی، سازمان نیافته و غیرشفاف روبه رو شوند و ضمن رفع ابهامات، آنها را به نفع خود ‏تغییر دهند. در واقع، ابهام، سبب انگیزش آنان می‌شود.‏

بطور اساسی، کار آفرینان برای اقدام به یک کار تجاری و کارآفرینانه بیش از هر چیز به توکل بخدا ،اعتماد به نفس، خود ‏هدایتی، خوش‌بینی و تشویق نیاز دارند. گاهی کارآفرینان تصمیم می‌گیرند به سرمایه‌گذاری جدید اقدام ‏کنند، زیرا نمی‌خواهند افق‌ها و چشم‌انداز آینده خود را نادیده بگیرند. در رویارویی با این شرایط، بسیاری از افراد کارآفرین برای کنترل سرنوشت شغلی و ‏حرفه‌ای خود انگیزه می‌یابند.
 
نادری
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۳:۳۳:۰۴
داشتن پارتی رو هم اضافه کن لطفا! (2553019) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۵:۴۰:۴۸
بهادري
ببخشید من نمیدونم کارافريني چه ربطی به پارتی داره

؟.کارافريني اسمش با خودش .شما که گزینه پارتی رو اولین بهونه واسه حذف کارافريني بکار میبرید این کلمه پارتی همون بی اعتمادی به خود وتواناييهاي خود آدم .پارتی رو زمانی باید بکار برد که کار مربوط به دولت باشه (2553252) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۵:۵۰:۳۵
پارسا
با تمام توضیحات واضح وبه بجای نگارنده محترم و تشکر از ایشان،تمامی این مسائل فقط تنها سوال بی جواب بیشتر خوانندگان مقاله اين که چرا این کشور هیچ حمایتی از کارافرينان انجام نمیدن (2553268) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۴:۵۰:۴۹
شریفی
به نظر من این که افراد بتونن اعتماد بنفس رو در خودشون پرورش بدن مطمئنا کارافرين موفق خواهند بود البته برای هرکاشتي باید بستر مناسبی هم پیدا کرد و همچنین شرایط محیطی هم سنجید حال بذری برای کاشت یا فکری برای به حیطه عمل گذاشتن (2553171) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۶:۰۸:۱۷
در جامعه ای آزاد در تمامی عرصه ها ،کارآفرینان خلاق پیدا میشوند (2553307) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۶:۲۲:۳۸
با نشکر از مهندس ملکی
من فکر میکنم مهمترین ویژگی یک کار آفرین همون پرتلاش بودن و استفاده کردن از امکانات موجود و خلق امکانات جدید است . (2553328) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۹:۳۹:۲۸
از کجا میدونی مهندسه؟ (2554664) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۶:۵۷:۲۲
از الف متشکرم برای این موضوع و نوشته ی خوب که از مفاهیم بنیادی توسعه و پیشرفت است.
اما افسوس که سیستم های اقتصادی اجتماعی کارآفرینی را خفه کرده اند (2553386) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۷:۱۲:۴۱
این مطالب تو سایر سایتهای معمولی هم هست. چرا الف چنین مطالبی را منتشر میکند؟
سابر مطالب این نویسنده اینچنین است. (2553403) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۲۳:۲۹:۵۸
ببخشید شما الان حس واسه گذاشتن نظر نداشتین یا خواستین حرفی زده باشین وقتی اومدین به سایت سرکی کشيدين از دیدنش شاد بشین .چه شباهتی بین این مقاله ها هست که فقط شما دیدین .در کل اینجا فقط تقویت ذهن کارآفرینی و پرورش ذهن .تا این گونه افراد به جای حس کارآفرینی وقت خودتون را صرف مقایسه میشه کارآفرینی که پيشکش .روح بیمار رو باید پرورش داد (2553920) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۸ ۱۱:۱۳:۵۷
خواستن حرفی زده باشن (3745258) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۱:۰۲:۲۳
دقیقا این مقاله بسیار سطحی و بی محتوا بود و با یک سرچ اینترنتی هم قابل دست یابی است. خواهشا از این دست مقالات سطحی دیگر منتشر نفرمایید. (2554207) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۸ ۱۷:۵۵:۳۹
صلابت
اینجا اصلا شما انگار زحمت خوندن مقاله رو به خودتون ندادين چرا که این نطريه ها تاکنون بامقالات دیگر کاملا متفاوت بوده و دلیلی برای تقویت و امیدی برای پشتکار گروهی شده و همانجا میتوان بهترین بهانه برای سپاس فراوان و تشکر از نگارنده محترم را به جا آورد و همچنین از سایت الف که این چنین اگاهانه از تاثیرات اقدام به چاپ مقالات نموده اند (2555561) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۲۳:۳۷:۲۸
تا زمانیکه دیدگاه تغییر نکند پیشرفتی حاصل نخواهد شد.تا زمانیکه ما برای بالا بردن خود دیگران را پایین می آوریم نیز نباید انتظار پیشرفت داشته باشیم.اگر مایلید جامعه اصلاح شود ابتدا خود را اصلاح کنید.
سپاس فروان از جناب مهندس ملکی و سایت الف (3748369) (alef-13)
 
ولی لاری نژاد
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۰:۲۱:۳۸
دوست عزیز بنده خودم خدا را شکر کارآفرین نسبتا موفقی هستم ولی بیشتر موفقیت من تجربی بوده (حالا خدا همرام بوده یا بخت و اقبال داشتم یا هر چی) ولی تاکنون به این مطالبی که جناب ملکی نوشتن و از نظر شما به ظاهر سطحی هست فکر نکرده بودم و نوشته جناب ملکی همچون ویترین و پنجره ای که این علم را به من نشان داد، باعث شد توجهم جلب بشه و بیشتر مطالعه کنم. ضمن اینکه یادآوری می کنم قانون جاذبه هم ظاهرا خیلی معمولی و بدیهی است ولی تا گفته نشده بود کسی بهش توجهی نمی کرد.
در آخر بعنوان یه کارآفرین من واقعا زمان زیادی ندارم که در سایت های مختلف جستجو و مطالعه کنم و این خیلی خوبه که وقتی سایت وزین الف را مطالعه می کنم چنین مطالبی هم در زمینه کارآفرینی هست و می توانم همینجا آنرا مطاعهع کنم. من فکر می کنم مشتری اصلی نوشته های جناب ملکی، کارآفرینان هستند.
خدا یارتان... (2556384) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۸:۳۳:۴۹
برای موفقیت باید پایت را روی همه چی بگذاری و رد بشی!
اگر اخلاق مدار باشی و و تابع رهنمودهای دینی و اخلاقی اجتماعی باشید,موفق شدن در هر کاری کمی دور از دسترس خواهد بود. (2553522) (alef-13)
 
نادر
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۸:۴۳:۴۸
سلام.خدا وکیلی پول تو ایران ریخته فقط باید بتونی از فکرت استفاده کنی وبا تلاش وریسک پذیری ان را جمع کنی. حالا این دو حالت دارد اگر نامیزون باشی وفقط به خودت فکر کنی با کمی هوش وذکاوت میشی بابک زنجانی.ولی اگر خدا ومنافع ملی و عاقبت اندیش باشی میری میشی تولید کننده وفقط کافیه حلقه های منفصل تولید را شناسایی کنی وبه هم ارتباط بدی تا هم منافع اقتصادی داشته باشی هم کمک به چرخه تولید. ولی من بعنوان یک تولید کننده میگم امان از چشم تنگیهای این مردم نه خودشون حال کار کردن نه میزارند کس دیگه ای کار کنند دنباله رو باشند. ماشالله شتیلهای ادارات دولتی هم که غوغا میکند. اول کاری که وظیفشون است را انقدر سخت جلوه میدهند تا بعد از اخذ شیتیل کار معمولی خودشان را انجام دهند. چینیها میگند ما 98 درصد مردم معمولی هستیم که پیرو برنامه های تنظیمی توسط 2 درصد مدیر باهوش مان انجام وظیفه میکنیم.ولی در ایران دو درصد برنامه ریزان که حالا یا با هوشند یا بیهوش کار خودشان را انجام میدهند ونود وهشت درصد بقیه هر کی برای خودش کار نمی کند ومنتظر یا اعانه ملی پول نفت هستند یا دنبال خالی کردن جیب در وهمسایه وفامیل. همه مینالند که چرا نفت ارزان شد چرا نان گران شد چرا اینجوری شد چرا اونجوری شد هیچکس ااز خودش سوال نمیکند ایا با توجه به تحریم ایا این ماه نسبت به ماه قبل یک درصد کارم را افزایش دادم تا کسری درامدم را جبران کنم.خدا عاقبت مردم تنبل وتن پرور ما را بخیر کن.. مراجع عالیقدر ما چرا اعلام نمیکنند که تولید وافزایش بهرهوری چه ارزشی دارد.فقط بنده خدا رهبر باید هرسال هدف را اعلام کند بقیه برند برا خوشون حالش را ببرند. دیروز یکی از مدیران شرکتهای سرمایه گذاری میگفت من سالانه 750 میلیون تومان حقوق میگیرم وبه علایق زندگی هم میرسم. خوب بقیه برند بمیرند (2553545) (alef-13)
 
ملیحه
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۹:۲۴:۲۲
سلام مطالب خیلی جالب بود بیشتر جنبه روانشناسی. داشت (2553606) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۹:۲۶:۳۲
کار افرین هرچه تهسیلات گرفته دودستی باید تقدیم بانک کند اینقدر سود تهسیلات با لاست که ادم جرعت نمی کند طرف بانک بره تهسیلات باید بصورت قرض الحسنه در اختیار وام گیرنده در قبال وسیقه معتبر نه زمین دویست میلیون تومان کارشناس قیمت بزند دومیلیارد بهر صورت کار افرین باید تهسیلات قرض الحسنه در اختیار داشته باشد هم بیکاری حل خواهد شد هم تولید اظافه خواهد شد (2553610) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۲۰:۳۵:۵۹
مدارک لازم برای کارآفرین شدن در ایران:
1: داشتن ایده
2: جور کردن سرمایه اولیه بهر طریقی
3:داشتن یک مدرک دانشگاه آزاد یا پیام نوری(راحت) در هر سنی
4: داشتن ارتباطات لازم
گزینه 3 ضروری و مهم میباشد، چرا که مدرک اخذ شده باید براحتیاخذ شده باشد تا شخص انرژی کافی و انگیزه کافی برای پر کردن خلا فضای بین مدرک راحت بدست آمده و عنوان آن مدرک را داشته باشد. (2553708) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۲۰:۴۲:۱۵
تو ايران كيفيت زندگي فقط،به پارتي ارتباط داره وگرنه بعد،از،تشكيل زندگي ،دختر مردم را بدبخت ميكنيد و كلي مشكلات براي،خانواده ها (2553714) (alef-13)
 
ولي لاري نژاد
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۲۲:۱۲:۲۲
با سلام. اينجانب كارآفرين كوچكي در اين جامعه هستم و كسب و كار كوچكي در زمينه پرورش طيور دارم. مقاله حاضر جناب مهندس ملكي من را به فكر راجع به ويژگي هاي شخصيتي خودم فرو برد. بنده در ابتداي كار نه پارتي داشتم و نه سرمايه خيلي زيادي ولي انصافا بيشتر ويژگي هاي اين مقاله را (البته نه همه را) دارم. (2553843) (alef-13)
 
محسن فرزامی پور
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۰۸:۲۸:۵۵
تحقیقات مختلفی این موضوع که کارآفرین ها دارای ویژگی های شخصیتی مشترکی هستند را به چالش کشیده که از نویسنده محترم تقاضا می گردد به آنها نیز بپردازد. در عوض، تحقیقاتی که اخیرا انجام شده نشان می دهد که کارآفرینان دارای فرهنگ مشابه یا به عبارتی دارای مدل فکر و رویه های تصمیم گیری تقریبا مشابه ای هستند که البته با بررسی این موضوع در جوامع کوچکتر می تواند خرده فرهنگ ها و مدل های فکری و شناختی تخصصی تر شده را نیز شناسایی کرد. برای نمونه می توان به مدل فکری POOL اشاره داشت که در پژوهشی در خصوص مدل فکری کارآفرینان در منطقه خاورمیانه توسط Zam (Shark Research Centerدر سال 2010 انجام شده که مزید امتنان است، در صورت امکان، نویسنده محترم به ین تحقیق نیز بپردازند. (2554141) (alef-13)
 
علی تستر
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۳:۳۵:۲۰
این مدل Pool که اشاره کردید از مدلهای پیشرو در کارآفزینی است که ایده آن از طراحی یک آکواریوم ولکچرهای اساتید Shark centre گرفته شده است. مطرح شدن چنین مباحثی در فضای کارآفرینی کشور واقعا جای خوشحالی دارد.
پاینده باشید. (2556701) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۰:۰۵:۱۳
کارافرینی، حرف مفتی که این روزها زده میشه. وقتی همه چیز دولتی هست کار افرینی بی معناست چون دولت خیلی راحت شما رو تلکه میکنه تازه اگر به جایی برسی (2554180) (alef-13)
 
مهدی محسن نژاد
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۳:۳۷:۵۱
در مورد مخاطره پذیری ، در بازاری مثل ایران فکر نمی کنید فعالیتهایی که ریسک معتدلی داشته باشند نمی توانند بازدهی خاصی را عاید شخص کنند؟

البته نگاهی به زندگی برترین کارآفرینان کشور و یا دنیا نشان می دهد که خیلی از آنها در سختی و فشار بسیار زیاد راه خود را پیدا کرده اند. شاید این شرایط محیطی هم برای بروز خلاقیت ها در کارآفرینان حیاتی باشد.

با تشکر از جناب ملکی (2554326) (alef-13)
 
احسان
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۲۱:۰۲:۱۲
متاسفانه در کشور ما رابطه سختکوشی و پاداش به کلی به هم خورده است و همین باعث تغییر دید بسیاری شده که مسایلی مانند پارتی و حمایت پدر و ... را اصل بسیار مهمی میدانند.
اگر برای استخدام تنها توانایی ها و انگیزش فرد مهم بود خیلی خوب میشد ولی متاسفانه در ایران اصلا اینطور نیست... (2554730) (alef-13)
 
كارگرنژاد
۱۳۹۳-۰۹-۲۸ ۲۰:۱۳:۳۶
سلام. اينهمه اظهارنظر نشانه علاقه مخاطبان به موضوع كارافريني است. ممنون از الف واقاي ملكي (2555754) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.