نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 255216
مهم‌ترین مطالب اقتصادی روزنامه‌ها؛
عمده ارقام بودجه ۹۴ غیرواقعی است/ "پدیده" نمونه کوچکی از فساد دولت قبل است
بخش اقتصادی الف، 16 دی 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۳۱
* آرمان
- عمده ارقام بودجه ۹۴ غیرواقعی است

روزنامه اصلاح‌طلب آرمان درباره بودجه سال آینده نوشته است: در همين حال یک عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس گفت: قیمت نفت در لایحه بودجه مورد بازنگری قرار می‌گیرد و قیمت پیش‌بینی شده دولت به نوعی قابل وصول نیست چرا که کاهش قیمت نفت در بازار به طور بی سابقه‌ای در حال وقوع است. ایرج ندیمی افزود: یکی از مهم‌ترین مسائلی که در بودجه امسال داریم مساله نفت است که دولت آن را ۷۲ دلار پیش‌بینی کرده است. همچنین درآمدهای مالیاتی پیش‌بینی شده در لایحه بودجه ۹۴ نیز به نظر می‌رسد قدری غیرواقعی باشد و باید پیش‌بینی‌ها کاهش یابد. همچنین بودجه‌های عمرانی کشور با توجه به شرایط بودجه امسال کاهش خواهد یافت. ضمن آنکه افزایش حقوق و دستمزدها را نیز باید حداقلی کرد و اینها ناچاری‌های سال بعد است بنابراین رسیدگی به اینها اصلی‌ترین بخش لایحه بودجه امسال است.  این عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار داشت: بودجه‌نویسی سال ۹۴ یکی از سخت‌ترین سال‌های بودجه‌نویسی است چرا که دولت در بسیاری از بخش‌های بودجه حداکثری پیش‌بینی کرده است اما عمده این اعداد غیرواقعی است به عنوان مثال در موضوع مالیات با توجه به شرایط بازار پیش‌بینی دولت قابل وصول نیست و در مورد واگذاری‌ها نیز مشکل این‌چنینی داریم و در مورد نفت نیز همان‌طور که گفته شد مشکل بزرگی داریم چرا که برای سال آینده عربستان و عراق نیز بین ۵۵ تا ۶۰ دلار پیش‌بینی کردند و در بودجه گنجاندند اما مبلغ پیش‌بینی شده در بودجه ما غیرواقعی است.

* ابتکار
* پدیده نمونه کوچکی از فساد دولت قبل است

این روزنامه حامی دولت یازدهم درباره پرونده پدیده شاندیز نوشته است: واقعيت اين است که «پديده شانديز» فقط يکي از دهها و شايد صدها پديده بزرگ و کوچک تخلفات سالهاي ۸۴ تا ۹۲ اقتصاد ايران است و کشور طي اين دوران شاهد اوج گيري چهره ها و برندهاي مرموز زيادي بوده که يک شبه رهي صدساله رفتند و با حداقلي از تلاش و توان به مدد برخي رانت ها و همراهي هاي بدون پشتوانه و سوء استفاده از منابع ملي و دارايي هاي مردم و يا در نتيجه اعتماد عمومي به رسانه ملي اوج گرفته و پديده شدند... فعلاٌ از سرنوشت پرونده پديده شانديز چيزي معلوم نيست. شايد شهر رويايي وعده داده شده صرفا خيالبافي بوده باشد و اين شرکت به خاطر تخلفات انجام شده در دادگاه مجرم شناخته شود. شايد هم اين شرکت تخلفات خود را رفع و رجوع کند و همچنان به فعاليت هاي شبهه ناک خود ادامه بدهد. در هرحال واقعيت اين است که پديده «پديده» همانند نمونه هاي گفته شده و دهها نمونه مشابه ديگر صرفا مولودهايي برآمده از دوران عجيب و غريب اقتصاد کشور در هشت سال فعاليت دو دولت گذشته هستند و ظاهرا تا مشخص شدن ابعاد واقعي کوه يخ تخلفات و فسادهاي شکل گرفته در اين دوران بايد باز هم منتظر ماند.

* اعتماد
- نوليبرال‌هاي مبتذل در ایران مي‌خواهند جامعه را به دست بازار بسپارند

کمال اطهاری کارشناس اقتصادی در گفتگو با روزنامه اعتماد درباره مشکلات اقتصادی کشور اظهار داشته است: اقتصاد ايران ميان دو تيغ گير كرده است. از يك سو مدافعان دولتي كردن اقتصاد حضور دارند و از طرف ديگر طرفداران بازاري كردن اقتصاد. اتفاقا بايد اشاره كنم كه كساني‌كه خواهان دولتي كردن اقتصاد هستند، سوسياليست يا طرفدار برنامه‌ريزي سوسياليستي نيستند. اينها عموما رانت‌جوياني هستند كه از اين طريق به سوداگري پرداخته‌اند... در سوي ديگر اين اقتصاد تحت فشاربرخي طرفداران بازار آزاد نشسته‌اند كه من آنها را «نوليبرال‌هاي مبتذل» خطاب مي‌كنم. مي‌دانيد چرا آنها را به اين نام خطاب مي‌كنم؟ چون اينها تنها مي‌خواهند جامعه را به دست بازار بسپارند، از اين رو مبتذل هستند اينها حتي درك نمي‌كنند كه نوليبراليسم صورتي از حاكميت كاپيتاليسم است و از قضا در كشورهايي كه نهادهاي قدرتمندي دارند تمام و كمال توانسته‌اند پا به عرصه بگذارد. اما نوليبرال‌هاي وطني ايران دشمنان هرگونه نهاد اجتماعي هستند و بيش از هر چيزي تسليم طلبان بازار هستند و خود تبديل به عاملي براي حمله نهادسازي شده‌اند.

* جوان
- دولت جرئت تصميمات بزرگ اقتصادي ندارد

روزنامه جوان تحلیل خود از همایش اقتصادی دولت را اینگونه بیان کرده است: كنفرانس اقتصاد ايران روز گذشته به كار خود پايان داد تا نشان دهد كه در شناخت درد‌هاي اقتصادي كارشناسان و دولتمردان كم و كاستي ندارند اما به اعتراف بسياري از كارشناسان و وزرا آنچه مورد نياز امروز است، جرئت و جسارت است كه بايد در بين مسئولان ظهور و بروز كند. به گزارش «جوان»، علي ربيعي پرهيز از تصمیمات سخت و جدي را ناشي از پايين بودن سرمايه اجتماعي دانست. وزير بهداشت و درمان هم ابراز اميدواري كرد جرئت و جسارت در بين مسئولان ظهور و بروز پيدا كند تا مسائل مهمي چون باز توزيع يارانه‌ها ساماندهي شود. نيلي نيز اتخاذ تصميم درباره حذف يارانه‌هاي ثروتمندان را كاري پيچيده و سخت در شرايط امروز اقتصاد عنوان كرده بود. حسين راغفر نيز در اين باره و در حاشيه همايش به خبرنگار ما و در پاسخ به اين سؤال كه عملكرد اقتصادي دولت را چگونه ارزيابي می‌کنید، گفت: من تا كنون برنامه خاصي نديده ام و دليل آن هم ترس از تبعات سياسي و جايگاه دولتمردان نزد افكار عمومي است.


* همشهری
- ۱۴ موسسه مالی بزرگ مجوز ندارند

اکبر کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی به همشهری گفته است: در ۲سال اخير ۲مؤسسه اعتباري كوثر و عسكريه موفق به دريافت مجوز رسمي فعاليت از بانك مركزي شده‌اند و تحت پوشش نظارتي اين بانك قرار دارند و حدود ۱۴مؤسسه بزرگ در حال فعاليت بدون مجوز داريم كه برخي از آنها مراحل اخذ مجوز را طي مي‌كنند.تلاش‌ها براي سامان‌دادن به اين مؤسسات در جريان است و نياز به حمايت ساير قوا دارد و همكاري و همراهي مجلس، قوه قضاييه و نيروي انتظامي مي‌تواند بسيار مؤثر باشد. البته سردار احمدي‌مقدم، فرمانده نيروي انتظامي گفته است كه اين نهاد آماده همكاري است، ان‌شاءالله اين اعلام همكاري‌هاي نظري، به اعلام همكاري عملي منجر شود و در سايه تعامل و همكاري بين نهادهاي مسئول با بانك مركزي بتوانيم اين مؤسسات را به نظم درآوريم. ادامه فعاليت مؤسسات غيرمجاز براي جامعه ريسك ايجاد مي‌كند و ريسك زيادي را به‌صورت غيرعادي براي سپرده‌گذاران بالا مي‌برد و در حال حاضر بيش از ۳۰بانك و مؤسسه اعتباري داراي مجوز در كشور داريم و مردم نبايد فريب ۲درصد سود بالاتر اين مؤسسات را بخورند و به ريسك‌هاي احتمالي توجه داشته باشند. مشكل اينجاست كه فعاليت اين مؤسسات در سال‌هاي اخير شكل گرفته و جا افتاده است و از اين منظر كه احساس مي‌كنند با تعداد زيادي سپرده‌گذار مواجه هستند براي خود تضمين ايجاد مي‌كنند و شايد از تعداد سپرده‌گذاران به نوعي سوءاستفاده مي‌كنند.

* وطن امروز
- اتمام ساخت مسکن مهردر دولت دوازدهم!

وطن امروز درباره مسکن مهر گزارش داده است: در حالی برخی مسؤولان وزارت راه و شهرسازی وعده اتمام طرح مسکن‌مهر تا پایان سال آینده را داده بودند اما معاون شهرسازی و معماری وزیر راه از اتمام پروژه‌های طرح مذکور تا ۴ سال آینده خبر داده است. با این وجود وعده‌های دولت یازدهم در اتمام ساخت مسکن مهر عملی نمی‌شود و این امکان وجود دارد که پایان پروژه‌های ساخت مسکن مهر در نیمه دوم دولت دوازدهم به سرانجام رسد. به گزارش تسنیم، چند وقتی است وزیر راه و شهرسازی در رابطه با مسکن‌مهر و حواشی مربوط به آن روزه سکوت گرفته و از پاسخگویی به مسائل پیش آمده در این طرح شانه خالی می‌کند. اما برخی معاونان وی و همچنین دست‌اندرکاران بخش مسکن برخلاف این رویه اظهارنظرها و موضع‌گیری‌های متعدد و البته متفاوتی در این رابطه را بیان کرده‌اند. جدا از مباحث مطرح شده درباره افزایش قیمت مسکن‌مهر که نمایندگان مجلس آن را تخلف می‌دانند، در ماه‌های سپری شده از عمر دولت یازدهم مسؤولان وعده‌های مختلفی را برای اتمام پروژه‌های مسکن‌مهر اعلام می‌کنند که دامنه آن تا دیروز بین سال‌های ۹۴ و ۹۵ در نوسان بوده است... این در حالی است که براساس جدیدترین اظهارات معاون وزیر راه و شهرسازی پروژه‌های مسکن‌مهر نه در دولت یازدهم بلکه در سال دوم فعالیت دولت دوازدهم (سال ۹۷) به پایان می‌رسد. عدم توجه به تکمیل و رفع مشکلات مسکن‌مهر در دولت یازدهم متقاضیان این طرح را با چالش‌های زیادی مواجه کرده است. اگرچه براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران داشتن مسکن حق اقشار کم‌درآمد جامعه است اما با این حال در ۱۶ ماه اخیر نه تکلیف پروژه‌های نیمه‌تمام مسکن‌مهر مشخص شده و نه اینکه طرح جدیدی از سوی دولت برای خانه‌دار کردن دهک‌های پایین جامعه معرفی شده است.
 
علی
۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۰۹:۰۶:۰۳
پدیده نمونه کوچکی از پول شویی است (2596571) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۱۵:۲۷:۳۵
زود قضاوت نکن مسلمون. (2597842) (alef-3)
 
حسن
۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۱۵:۲۸:۴۸
اتفاقا کار آفرینی کرده..منتها سزای کارآفریت تو مملکت ما تهمت زدنه..میتونست پولها رو برداره بره.یکم منصف باشیم. (2597844) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.