نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 265116
چرخش نومحافظه کارانه یک سوسیال دموکرات در مذاکرات هسته ای
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۳۲
وزیر امور خارجه آلمان در اظهارات اخیر خود درخصوص مذاکرات هسته ای ایران و اعضای ۱+۵ عنوان کرده است که نمی‌توان احتمال بروز "بحران بیشتر" در مذاکرات هسته‌ای ایران را رد کرد.

به گزارش تسنیم، چنانچه شبکه رویترز گزارش داده است، وزیر امور خارجه آلمان در اظهارات اخیر خود درخصوص مذاکرات هسته ای ایران و اعضای ۱+۵ عنوان کرده است که نمی‌توان احتمال بروز "بحران بیشتر" در مذاکرات هسته‌ای ایران را رد کرد.

این اظهارات درست در زمانی مطرح می شود که به نظر می رسد به سبب زیاده خواهی های واشنگتن و تروییکای اروپایی بر سر دو حوزه مهم و اساسی،یعنی مسئله تحقیق و توسعه و رفع تحریمها،هنوز اختلافات موجود میان طرفین به قوت خود باقی مانده است. در این میان، والتر اشتاین مایر، وزیر امور خارجه آلمان در صدد ارسال سیگنالی نسبتا تهدید آمیز در خصوص مذاکرات هسته ای با ایران برآمده است. ساعاتی قبل نیز اشتاین مایر اعلام کرد که امکان برداشته شدن یکجای تحریمها در توافق هسته ای با ایران وجود ندارد.

به نظر می رسد وزیر امور خارجه آلمان این بار و در مذاکرات هسته ای لوزان مسئولیت ارسال برخی سیگنالهای سلبی و بازدارنده را بر عهده گرفته است. نباید فراموش کرد که اشتاین مایر به عنوان یک سوسیال دموکرات در سمت وزارت امور خارجه آلمان حضور دارد.

در انتخابات سراسری سپتامبر سال ۲۰۱۳ میلادی، آنگلا مرکل ، صدر اعظم افراطی آلمان پس از آنکه قادر به تشکیل دولت (به شکل مستقل ) نشد، ناچار شد از رقبای اصلی خود یعنی سوسیال دموکراتها جهت حضور در کابینه استفاده کند. در چنین معادله ای اشتاین مایر به عنوان وزیر امور خارجه کابینه مرکل انتخاب شد. اشتاین مایر ،یکی از اصلی ترین رقبای سیاسی و از منتقدان مشی سیاست خارجی مرکل محسوب می شود.سوسیال دموکراتهای آلمان در دوران صدارت اعظمی مرکل تا قبل از سال ۲۰۱۳ میلادی بارها از مشی نومحافظه کارانه آمریکا و آلمان ( دولت مرکل) در اروپا و نظام بین الملل انتقاد کرده و خواستار تغییر این مشی نادرست و افراطی شده بودند.اشتاین مایر در راس آن رویکرد اعتراضی قرار داشت و بارها مرکل را به سبب برخی افراطی گری ها در معادلات جهانی به چالش می کشید.

هم اکنون اشتاین مایر در راس معادلات سیاست خارجی آلمان قرار گرفته است. با این حال به نظر می رسد وزیر امور خارجه سوسیال دموکرات کابینه مرکل،در مذاکرات هسته ای اخیر لوزان در کسوت یک سوسیال دموکرات طرفدار صلح در نظام بین الملل ظاهر و حاضر نشده است. سخن گفتن اشتاین مایر از عدم امکان برداشته شدن تحریمها به صورت یکجا و همچنین اظهارات تهدید آمیز وی در خصوص امکان بدتر شدن اوضاع پرونده هسته ای کشورمان نشان از چرخش این سوسیال دموکرات به سوی نومحافظه کاری دارد. در چنین شرایطی باید این سوال مهم را پرسید که تفاوت اشتاین مایر با یک فرد دموکرات مسیحی تندرو ( مانند مرکل ) در سیاست خارجی آلمان چیست؟ بدون شک گفتار و رفتار اشتاین مایر در برهه حساس فعلی بیش از هر زمان دیگری از سوی افکار عمومی ایران، دنیا و حتی کشور آلمان قرار می گیرد.

بسیاری از طرفداران حزب سوسیال دموکرات آلمان از نقش آفرینی سلبی یا حتی منفعلانه برلین در مذاکرات هسته ای ( به سبک و سیاق دموکرات مسیحی ها ) استقبال نمی کنند و خواستار نقش آفرینی ایجابی و معتدلانه اشتاین مایر در مذاکرات لوزان هستند. خواسته ای که اشتاین مایر حداقل تا الان نسبت به آن پاسخی نداده است.

برخی تحلیلگران معتقدند که اظهارات بازدارنده اشتاین مایر در خصوص مذاکرات هسته ای یا مسائل مشابه، مرهون تقسیم وظایفی است که میان وزیر امور خارجه آلمان و دیگر وزرای اروپایی صورت گرفته است. بر اساس این تقسیم وظیفه، هر یک از وزرای اروپایی در هر دور از مذاکرات هسته ای مسئولیت ارسال نوعی خاص از سیگنالهای مثبت یا منفی را بر عهده دارند.در روز چهارم مذاکرات هسته ای اشتاین مایر در کسوت یک سوسیال دموکرات آلمانی در لوزان ظاهر نشد. بدون شک چرخش نومحافظه کارانه یک سوسیال دموکرات، آن هم فردی مانند اشتاین مایر حتی از سوی طرفداران وی و حزب متبوعش نیز قابل توجیه نخواهد بود، حتی اگر این چرخش تاکتیکی و مقطعی باشد.

در نهایت اینکه اشتاین مایر زمان اندکی فرصت دارد تا رویکرد خود را در مذاکرات هسته ای لوزان را اصلاح کند. وزیر امور خارجه آلمان خود نیز به خوبی آگاه است که ملت ایران به هیچ عنوان زیر بار تحمیل خواسته های غیر حقوقی و زیاده خواهانه در مذاکرات هسته ای نخواهد رفت. در چنین شرایطی بهتر است اشتاین مایربه جای ارسال سیگنالهای سلبی، حساب خود و کشور متبوعش را از دیگر بازیگران زیاده خواه غربی در لوزان جدا کند.
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۲:۱۱:۴۶
اشتباه نکنید یکی از حامیان اصلی صدام هنگام حمله به ایران همین سوسیال دموکراتها بودند . تجهیزات شیمیایی هم باز توسط همین گروه بدست صدام داده شد. سوسیال دموکراتها بر خلاف مرام ظاهریشان از محافظه کاران بسیار بسیار مرتجعتر هستند. (2774828) (alef-13)
 
sam
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۲:۱۵:۳۳
با سلام

شاید تا چند سال پیش بازار ایران برای آلمانی ها کمی اهمیت داشت ولی الان این جایگاه را عرب ها و به خصوص چینی ها تا حد زیادی پر کرده اند.مثلا شرکت فولکس واگن در سال 2014 میلادی نزدیک به 2/800/000 خودرو در بازار چین فروخته است و این خودش به تنهایی بیش از 6 برابر فروش آن در بازار آمریکاست،به همین خاطر دیگر ایران آن اهمیت سابق را برای آلمان ندارد.آلمانی ها ملتی صنعتگر و کاسب کارند و بیشتر دنبال پول و صادرات هستند. (2774834) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.