توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 286410
دو سناریو برای قیمت نفت بعد از لغو نهایی تحریم‌ها
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۳
آیا با ورود نفت ایران به بازار صادرات عربستان کاهش یافته، یا آن ها نیز مثل چند سال اخیر سهم صادرات خود را افزایش خواهند داد؟

نماینده سابق ایران در اوپک درباره چشم انداز قیمت نفت بعد از لغو تحریم ها گفت: میزان صادرات ایران به تدریج به حالت اول باز می گردد و قرار است در ابتدا ۵۰۰ هزار بشکه و در شش ماه بعدی ۵۰۰ هزار بشکه دیگر به صادرات ما افزوده شود که احتمالا افزایش صادرات ۵۰۰ هزار بشکه دوم در سال آینده اجرایی می شود.

محمد علی خطیبی در گفتگو با تراز افزود: اگر اضافه تولید فعلی اوپک را در نظر بگیریم، در حال حاضر اوپک حدود دو میلیون بشکه تولید اضافه دارد لذا افزایش صادرات ایران در مقایسه بارقم اضافه تولیدی که اوپک دارد میزان زیادی نبوده و به قیمت ها آسیبی نمی زند به ویژه اینکه اعضای اوپک نیز قول داده اند این وضعیت مدیریت شده وبیش از این اضافه تولید نداشته باشند.


وی ادامه داد:اگر چنانچه سایر اعضا همکاری کنند افزایش صادرات ایران به مقداری نیست که به قیمت های نفت آسیبی بزند اما اگر در کنار ورود ایران همچنان روند اضافه تولیدها برقرار باشد آن وقت این اضافه تولیدها دست به دست هم داده وقیمت ها را پایین می آورند.


وی در مورد آینده بازار نفت تصریح کرد: دو سناریو وجود دارد نخست سناریوی همکاری سایر اعضا با ورود نفت ایران و دیگری سناریوی اضافه تولید بعضی از اعضا در کنار افزایش صادرات ایران است.


نماینده سابق ایران در اوپک درباره قیمت نفت در صورت اجرای سناریوی دوم گفت: مقدار اضافه تولید ایران در سال آینده مشخص است ولی در مورد سایر اعضایی که در این چند سال اخیر تولید خودشان را افزایش داده اند نمی توانیم پیش بینی دقیقی داشته باشیم.

ما نمی دانیم تولید عربستان بعد از لغو تحریمها چه میزان خواهد بود؟ آیا با ورود نفت ایران به بازار صادرات عربستان کاهش یافته، یا آن ها نیز مثل چند سال اخیر سهم صادرات خود را افزایش خواهند داد؟ اگر تولید وصادرات همه این کشورها در کنار ایران افزایش یابد قطعا منجر به کاهش قیمت ها می شود.


خطیبی در مورد مشتریان نفت ایران نیز به تراز گفت: بالاخره مصرف کننده حق دارد کالای مورد نیاز خودش را از هر کسی که تمایل دارد تهیه کند، ما با توجه به اینکه در اروپا و آسیا مشتری های سنتی داریم، فکر می کنم به دلیل رضایت نسبی که از نفت ایران دارند، همچنان مشتری ما مانده و به بازار ایران باز می گردند.


وی در مورد سخنان وزیر نفت در مورد افزایش صادرات نفت نیز توضیح داد: این مسئله بستگی به سرمایه گذاری ها دارد. در وهله اول برای افزایش صادرات باید ظرفیت تولید را افزایش دهیم، برای افزایش تولید نیز بایستی سرمایه گذاری های جدید صورت بگیرد وباید منابع جدیدی کشف و منابعی را که توسعه نداده ایم توسعه دهیم. و ی ادامه داد: اگر امروز در حوزه نفت سرمایه گذاری کنیم حدود ۴ سال طول می کشد تا این نفت وارد بازار شود. لذا در صورت سرمایه گذاری در زمینه اکتشاف، توسعه منابع نفتی و ارتقاء ضریب بازیافت می توانیم تولید خود را افزایش دهیم.


خطیبی خاطرنشان کرد: ایران در چند سال اخیر صادرات کمتری داشته است. از طرفی تقاضای جهانی سال به سال افزایش پیدا می کند و این تقاضای جهانی باید پاسخ داده شود. اگر متوسط افزایش تقاضای جهانی را حدود یک میلیون بشکه در نظر بگیریم باید دید اوپک صادرات خودش را به چه میزانی افزایش داده و سهم هر کشور چقدر خواهد بود. نماینده سابق ایران در اوپک تصریح کرد: در صورت سرمایه گذاری ایران، تولید نفت جدید حداقل چند سال طول می کشد، اما به هر حال در این چند سال تقاضا هم چند میلیون بشکه افزایش خواهد یافت.

نکته کلیدی علاوه بربحث سرمایه گذاری جلوگیری از افت تولید است. بالاخره کشورهای تولیدکننده قدیمی دچار افت تولید می شوند، لذا در ابتدا باید با سرمایه گذاری این افت تولید را جبران و در مرحله بعد ظرفیت تولیدمان را افزایش دهیم.


منبع:تراز
 
کلمات کلیدی : لغو تحریم‌ها
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.