نظر منتشر شده
۳۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 265071
گفت‎وگو با خبرنگاری مجاهد؛
امر سازماني گفت برگرد؛ تکليفم گفت بمان و ماندم
بخش داخلی الف*، 10 فروردین 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۳
حسن شمشادي، خبرنگار صداوسيما در بغداد، دمشق، غوطه شرقي، قنيطره، زينبيه و هر جاي ديگري است که به وسعت خط مقاومت، اطلاع‎رساني لازم داشته باشد. نام او را هشت سال است با آتش و خون و حماسه پيونديافته مي‎بينيم. يعني به قدمت يک جنگ تحميلي عراق عليه ايران او صداي گوياي مقاومت بوده است. از روزي که با او گفت‎وگو کردم، شرمنده پيامک ياسين ۱۸ ساله‎اش براي او هستم: «برو! خدا پشت و پناهت، اما رفتنت هيچ‎گاه براي من عادي نمي‎شود».

اساسا موضوع حضور ما در خط مقدم مقاومت و عنوان مدافع حرم و شهداي آن از کجا شروع شد و سير اطلاع‎رساني شهداي حرم را چگونه توصيف و بررسي مي‎کنيد؟

در چهار سال گذشته از جنگ سوريه به‎واسطه اعتقادات مشترک از نظام ارتش و سوريه در قبال حملات تروريست‎‎ها دفاع کرديم. ماموريتي که براي دوستان در آن منطقه تعريف شده موقعيت مستشاري است؛ به اين معنا که پيمان‎‎هاي امنيتي‌اي بين ايران و سوريه برقرار است که در آن چارچوب بحث مشاوره نظامي و آموزش وجود دارد که لازمه آن حضور در آن مناطق است. از ابتدا اعلام مي‎شد اگر ارتش و نظام سوريه باقي مانده است، به اين علت است که ارتش، سپاه و مستشاران ايران در آنجا حضور داشتند. از طرفي چنين چيزي نبود چراکه ارتش خود سوريه در حال جنگ و مبارزه بود. اين موضوعي بود که برخي شبکه‎‎هاي غربي و عربي به آن اشاره مي‎کردند و اسمي از ارتش سوريه نمي‎بردند. در اين هجمه تبليغاتي اين‎گونه عنوان شد که هر کسي از ايران در سوريه حضور دارد به قصد جنگيدن رفته است و مردم را مي‎کشد. طرف ديگر ماجرا به اين صورت بوده که در خصوص شهداي حرم انکار وجود داشت. طبيعتا وقتي جنگ در مناطق سوريه بالا مي‎گرفت مستشاران آسيب مي‎ديدند و براي اينکه به هجمه تبليغاتي مذکور صحه گذاشته نشود سياست انکار پيش گرفته شد. به‎نظر من اين سياست درستي نبود زيرا وقتي ماموريتمان مشخص بود چه لزومي به انکار اين مسئله بود. بعد از عبور از مرحله انکار براي کساني که در سوريه شهيد مي‎شدند عنواني قرار داده نمي‎شد و اين يکي از مظلوميت‎‎هاي شهدا در سوريه است. اعتقاد آن‎ها اين بود که براي دفاع از دو حرم به سوريه رفته‎اند. سپس اين افراد در فضاي مجازي معرفي شدند و در معرفي آن‎ها پيشقدم شدند و شهداي مدافع حرم را در سوريه و عراق معرفي کردند. هنوز هم مي‎شود شهداي مدافع حرم را در سطح هر شهر و استاني که حضور دارند معرفي کرد.

بحثي مطرح است که خبرنگار‎هاي ما در دل جنگ نيستند. فکر مي‎کنيد دليل اين نگاه چيست؟ خيلي‎ها شما را متهم به پخش گزينشي اخبار مي‎کنند و مي‎گويند که فقط پيروزي را مي‎گوييد.

ممکن است مخاطبان تحولات سوريه به عمق، کيفيت، گستردگي و نقشه جغرافيايي درگيري‎‎ها آشنايي نداشته باشند. مخاطب عام نمي‎داند کيفيت و گستردگي درگيري‎‎ها چقدر است. دومين نکته اين است که بسياري از مناطق در سوريه دست به دست مي‎شود؛ بدين معني که ممکن است بعد از مدتي ارتش سوريه منطقه‎اي را از دست بدهد و دوباره بعد از مدتي آن را به دست بياورد. بهترين تعبير را بشار اسد داشت که گفت ما در وضعيت کر و فر و پيشروي هستيم.
سومين نکته اين است که ارتش سوريه ارتشي است که از قبل شکل گرفته و شمار نيروهايش مشخص است و در اين چهار سال جنگ ريزش داشته اما طبيعتا از قدرت اصلي اوليه آن کم شده است. طبيعتا اوضاع جنگ اوضاع آرامي نيست که فقط يکطرفه باشد.

در خصوص حزب‎الله بحثي وجود دارد که حزب‎الله يا خبري را منتشر نمي‎کند يا اگر خبري را منتشر کرد مردم مي‎دانند آن خبر درست است. فضايي وجود دارد که معتقدند صداوسيماي ما اخبار را کاناليزه شده مي‎رساند. با نفوذ ماهواره نمي‎توان به‎گونه‎اي ديگر اطلاع‎رساني کرد. آيا با فضاي موجود، حربه‎اي که رسانه‎‎هاي ما به‎کار مي‎برند مي‎تواند کمک‎کننده باشد؟

حزب‎الله هم در ابتداي کار بحث انکار را پيش گرفت و بعد از آن اخبار را اعلام کردند. در جنگ خودمان هم ما اخبار مربوط به پيشروي دشمن را منتشر نکرديم تنها اخبار آزادسازي را منتشر کرديم. روند خبررساني اين مسئله از زمان دو سال و نيم گذشته و از زمان حمله به دمشق تاکنون، تلطيف شده است. از طرف ديگر شبکه‎‎هاي ديگر تماما جنگ در سوريه را به نمايش گذاشتند اما کاري که ما در چهار سال گذشته انجام داديم اين بود که گفتيم در سوريه جنگ هست، زندگي هم هست. درگيري هست، ناامني هم هست. عروسي هست، عزا هم هست. هيچ چيزي تعطيل نشده است. آوارگي هست اما زندگي هم هست. خمپاره هست اما مغازه، بازار و دانشگاه هم هست. ما نسبت به آن گروه نمره بالاتري مي‎گيريم. ما بهتر از آن‎ها ماجرا را ديديم. آن‎ها تنها نيمه خالي ليوان را ديدند.

اگر در نظر بگيريم که شبکه‎‎هاي الجزيره و العربيه يک طرف قضيه هستند و صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران در نشان دادن وقايع سوريه در طرف ديگر، تکليف الميادين و المنار چيست؟

مخاطبان سه شبکه العالم، الميادين و المنار با مخاطبان فارسي‌زبان در داخل متفاوت هستند. مخاطب آن‎ها جهان عرب و عرب‌زبان‎‎هاي کل دنياست. مخاطب ما مخاطب فارسي‌زبان داخل و اندکي بيرون از ايران است. يکي از علت‎‎هايي که اکنون الجزيره و العربيه بينندگان خود را از دست داده‌اند، عدم صداقت درباره مسائل سوريه است. بينندگان اين شبکه‎‎ها به‎سمت العالم، الميادين و المنار روي آورده‎اند. اين شبکه‎‎ها براي مخاطبان عرب‌زبان کار مي‎کنند، با منطقه آشنايي بيشتري دارند و کارشناسان بهتري دارند. در جهان عرب مخاطبان خاص آن‎ها در خصوص سوريه اطلاعات بيشتري دارند. المنار، الميادين و العالم دقيقا مانند ما به سوريه نگاه مي‎کنند.

شما اين مسئله را قبول داريد که عنوان مي‎شود بايد ذهن مخاطب را مديريت کرد؟

من اين مسئله را قبول ندارم.

حالت دوم اين است که اگر صادقانه حرفي را بزنيد بيشتر حرف شما را قبول مي‎کنند.

من اين مورد را بيشتر قبول دارم. يک نمونه از اين مورد عرض کنم. روزي که عمليات معرکه دمشق در مرداد سال ۹۱ شروع شد، شبکه‎‎هاي عربي يک هفته تمام عنوان مي‎کردند که دمشق سقوط کرد و مي‎خواستند عنوان کنند که کار اسد تمام شده و در خيابان‎‎هاي اين شهر ارتش آزاد مستقر است. کاري که ما انجام داديم اين بود که در اين يک هفته عنوان کرديم قضيه اين‎گونه نيست، دمشق سقوط نکرده است. من به اين مسئله قائل هستم که اطلاعات را بايد تا حدي که وجود دارد بدهيم.

وضعيت خبرنگار‎ها در سوريه تاکنون به چه شکلي بوده است؟

چهار سال بحران سوريه را بايد به سه دوره زماني تقسيم کرد. يک سال و نيم اول تنها من بودم. دو سال مياني، گروه‎‎هاي اعزامي از تهران آمدند و برگشتند. در شش ماه آخر ما خبرنگار ثابت از لبنان داشتيم. در دو سال مياني ما همه نوع خبرنگاري داشتيم؛ از کت و شلواري گرفته تا ميداني.

وضعيت الان دمشق به چه صورتي است؟

در چند منطقه بسيار اصلي سوريه که وسيع هم هستند به نام‎‎هاي دوما و جوبر که شمال دمشق محسوب مي‎شوند و در جنوب نيز منطقه يغنوک و حجرالاسود و بيت سهم شمال شرقي و جنوب غربي که تمرکز کمتر است نيرو‎هاي تروريستي حضور دارند و بقيه مناطق پاکسازي شده است.
وقتي حدود دو سال و نيم پيش عمليات دمشق صورت گرفت از چهار طرف به‌سمت شهر حمله کردند و دمشق را محاصره کردند که ارتش سوريه برخي از مناطق را پس گرفت. وقتي اين مناطق گرفته مي‎شود مناطق مسکوني است و نه خاکريز و بيابان و دشت و دمن. به‌مررو مناطق مسکوني را پاکسازي کردند. در غوطه شرقي، مناطق آزاد شده است. دخانيه آخرين منطقه‎اي است که آزاد شده و نزديک جوبر است. جوبر نيز دست جيش‌الاسلام است. به‌محض گرفتن مناطق مسکوني تمام ورودي‎‎ها و خروجي‎‎ها را مي‎بندند و سپس مين‎گذاري مي‎کنند و بشکه انفجاري مي‎زنند. در تمام ورودي‎‎ها تک‌تيرانداز مي‎گذارند. در خانه و مغازه مردم مستقر مي‎شوند و همين کار، پاکسازي را سخت مي‎کند. جنگ، غيرکلاسيک و غيرمنظم است. جنگ شهري غيرمنظمي است که پاي مردم در ميان است. هر چقدر زده شود مردم هم کشته مي‎شوند.

اوضاع سوريه را نسبت به يک سال پيش چگونه مي‎بينيد؟

سوريه الان با چهار سال پيش که به‎تعبير خودشان ابتداي انقلاب بود و نيز با دو سال و نيم پيش که عمليات حمله به دمشق و بعد حمله به حلب صورت گرفت قابل مقايسه نيست. فضا مثبت شده است. از نظر سياسي که صد درصد مثبت است زيرا خودشان فهميده‎اند آمريکا، اروپا و قطر نمي‎توانند با گروه‎‎هاي مسلح حکومت بشار اسد را سرنگون کنند. از نظر اقتصادي وضع خوبي ندارند زيرا منابع درآمدي چهار سال گذشته، صادرات نفتي و توريست و زائر صفر بوده است. همه اين عوامل باعث شده فشار اقتصادي داشته باشند. آن‌ها هم مانند کشور ما تحريم هستند و بنابراين با وجود داشتن امکانات، هم دولت و هم مردم در فشار اقتصادي به سر مي‎برند. از نظر نظامي و امنيتي هم در مرحله ايستا قرار دارند؛ يعني نه گروه مقابل توانايي پيشروي دارد و نه ارتش سوريه فعلا قادر به انجام عمليات جديد است. مناطق زيادي آزاد شده اما هنوز مناطقي در دست گروه‎‎هاي تروريستي است و با حمايت اسرائيل از جبهه النصره، جيش الحر و جيش الاسلام در يک سال گذشته پيشروي داشته‎‎اند؛ ارتش در حومه دمشق پيشروي داشت و گروه‎‎هاي تروريستي در مناطق ديگر. در حلب نيز پيشروي ارتش بيش از گروه‎‎هاي تروريستي بوده است.
آينـده سوريـه را چگونه ارزيابي مي‎کنيد؟

آينده سوريه هم طولاني و هم پيچيده است. به‌راحتي و به‎زودي مسئله سوريه حل نمي‎شود زيرا دو طرف متخاصم روي حرف خودشان هستند و هيچ‎کدام حرف ديگري را صد درصد قبول ندارد. حاميان تروريست به اين نتيجه رسيده‎اند که به يک راه حل بينابيني برسند که آبرويشان نرود و به‎صورت سياسي حل شود. آن‎ها معتقدند بشار اسد بايد از قدرت کنار برود و از طرفي بشار اسد هم معتقد است که منتخب مردم است و هفت سال است رئيس‎جمهور است و عنوان کرده تا وقتي مردم بخواهند، او هم بر سر کار است و اگر مردم نمي‎خواستند به او راي نمي‎دادند. اکنون نيز چنين راه حلي قابل اجرا نيست. به‎طور کلي قضيه سوريه پيچيده، طولاني و فرسايشي است.

درباره شهداي ايراني مدافع حرم به چه نکاتي مي‎توانيد اشاره کنيد؟
بسياري اين مسئله را زير سوال بردند که اين افراد در سوريه چه مي‎کنند که بحث مستشاري را توضيح دادم. سوال ديگر مطرح شده در خصوص مدافعان حرم اين است که اگر آن‎ها مدافع حرم هستند در حلب و ارتفاعات قلمون چرا حضور دارند؟ جواب اين سوال اين است که دفاع از حرم در جغرافياي مقاومت است. مقاومت يک جغرافياست. وقتي گفته مي‎شود مدافعان حرم ممکن است در ۱۰۰ کيلومتري حرم باشد يا در سه کيلومتري چراکه مي‎داند تروريست‎‎هاي حاضر در ۱۰۰ کيلومتري حرم هم مي‎توانند به حرم آسيب برسانند. اين مسئله از نظر استراتژيک فوق‎العاده راهبردي است.

در خصوص خودتان و سختي‎‎هاي کارتان بگوييد.
در نسبت کاري که مدافعان حرم انجام مي‎دهند، حسن شمشادي کمترين کار‎ي انجام نداده است. کمترين کاري که مي‎توانستم انجام دهم گزارش گرفتن از شهدا، خانواده شهدا و کساني بوده است که هنوز هم در خط مقدم در عراق، سوريه و لبنان حضور دارند. اين ميان ديني به کسي ندارم. اگر کار خوبي انجام نداده باشم دين به گردنم هست اما دين به کسي ندارم. خودم را همواره بدهکار ديده‎ام اما از کسي طلبي ندارم. نه از سازمان و نه از نظام و نه از مردم اما تا دلتان بخواهد به شهدا و مدافعان حرم و کساني که در خط مقدم هستند و گمنامند، بدهکارم و دين آن‎ها به گردن من است. سنگيني اين دين را حس مي‎کنم. غصه اين موضوع را خورده‎ام که مواردي مي‎توانستم بهتر کار کنم اما امکان آن برايم فراهم نبوده است. گاهي ناهماهنگي يا سياستگذاري يا سختي‎‎هاي ورود به مناطقي مانع انجام کار من شده است. به هر دليل مطمئنم که صد درصد کار نکرده‎ام؛ نه اينکه نخواستم، بلکه بيش از اين نتوانستم کار کنم. در اين راه به کساني که خونشان ريخته شد بيش از همه مديونم؛ به کساني که کسي يا اصلا کارشان را نفهميد يا کارشان را فهميد ولي ارزش کارشان را درک نکرد. درک نکرد که اگر خون اين افراد در سوريه و عراق ريخته شده به‎دليل امنيت اين افراد است. حسن شمشادي هر کاري در اين سال‎‎ها انجام داده از روي وظيفه بوده است. من يک وظيفه سازماني دارم و يک تکليف. وظيفه سازماني من به‎جايي رسيد که يکي از مقامات سازماني تماس گرفت و گفت با توجه به وضعيت دمشق آنجا را تخليه کنيد اما تکليفم به من گفت که بمانم و ماندم.
وقتي دمشق در حال سقوط بود من مي‎توانستم فرار کنم اما تکليفم چيز ديگري مي‎گفت که باعث شد بمانم. براي سر من جايزه تعيين کردند اما ماندم، در کمين گرفتار شدم اما ماندم، خمپاره منفجر شد اما ماندم، با اين حال به کسي ديني ندارم و فقط به هر کسي که شما اسم ببريد، مديونم.

به همسر و دو فرزندتان؟
تا دلتان بخواهد. آن‎ها از جانشان مايه گذاشتند. در هفت سالي که در مناطق جنگي عراق و سوريه بودم، خطرناک‎ترين مکان براساس آمار کشته‎شدگان براي خبرنگاران بود.

چند روز يکبار خبر سلامتي خود را به خانواده مي‎دهيد؟
گاهي هر روز و گاهي هر دو سه روز يکبار. حتي گاهي در مکان‎‎هايي بوده‌ام که با هيچ احدالناسي ارتباط نداشتم.

خانواده به اين مسئله عادت کرده‎اند؟
اين مسئله عادت‌کردني نيست. پسرم در ۱۸ سالگي‎اش حدود هشت ماه پيش در فرودگاه به من گفت که «برو! خدا پشت و پناهت اما بدان که رفتنت هيچ‎گاه براي من عادي نمي‎شود». آنچه که به آن اعتقاد و ايمان قلبي داشته‎ام و اکنون قوي‎تر شده است، عدم دلبستگي است. اگر به چيزي و به کسي دلبستگي داشته باشيد بايد دل ببريد. من اکنون مجوز گرفتن محافظ شخصي را دارم اما چرا بايد بگيرم؟ خودم سعي مي‎کنم مراعات کنم که بودجه سازمان و بيت‎المال به هدر نرود.

منبع: هفته نامه ی پنجره
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۱:۲۲:۳۶
اینجوری هر کی هر کی میشه. هر کسی بر اساس صلاحدید خودش و یا به قولی تکلیفی که احساس کنه عمل میکنه (2773777) (alef-13)
 
بهلول
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۴:۰۵:۰۵
هر کی هر کی داریم تا هر کی هر کی داداش!!

خداوند در آخرت از هیچ انسانی نمیپذیرد که بگوید فلان کردم یا نکردم بدلیل دستور مافوق و... انسان هدایت مرکزیش به خدا وصل است وقتی چیزی را تشخیص داد صحیح است باید انجام دهد.
این تفکر اسلامی و اعتقادی اسلام است که فرق سرباز مسلمان را با سرباز آمریکایی نشان میدهد. و البته درجات دارد و کلی بحث و جزئیات. (2774134) (alef-13)
 
مردم
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۸:۵۸:۱۱
کاش میشد منفی داد.آخه این هم شد اظهار نظر.آدم حسابی همین رشادتها و ایثارهایا به قول شما هرکی هرکی باعث شد صدام تا تهران نیاد. (2775271) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۱۱:۰۶:۵۹
فهم تکلیف را نمیتونی درک کنی!!!! (2777532) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۱:۲۷:۱۴
اینقد اخبار آبکی و یکطرفه فرستادی که حداقل من یکی از اخبار صدا و سیما کلا زده شدم....
اگه واقعا صداقتی در کار بود کار به اینجا نمیکشید...
این نظر منه البته ..... (2773791) (alef-13)
 
احسان
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۷:۰۲:۴۳
خداییش ایشون منطقی پاسخ داده به اکثر سوالات...منم راجب مدافعین حرم موافقم که معنی مدافع حرم این نیست برن هزار متری حرم سنگر بندی کنن دفاع کنن چون خیلی راحت میشه با خمپاره از دور حرم رو مورد اصابت قرار داد...ولی در کل باید در مورد سوریه بگم که این از بی تدبیری بشار اسد بود چرا که رژیم سوریه مث رژیم گذشته عراق در زمان صدام حسین بعثی هستش ینی رییس جمهور مدام العمره...بشار اسد خیلی زودتر میتونست با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری جلوی این جنگ رو بگیره نه اینکه وقتی کشورش وارد جنگ شد انتخابات راه بندازه (2774402) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۹:۲۶:۲۹
خیلی جالبه
من و شما پشت کامپیوتر نشستیم داریم در مورد کسی که توی خط مقدم جنگه نظر میدیم. یا به قول حافظ: "که وعظ بی عملان واجبست نشنیدن" (2774597) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۰۱:۰۹:۳۶
عزیز من این دلیل نمیشه که هر کس جونشو به خطر بندازه .... اخبارو یکرفه و سانسور شده به خورد ملت بده... از این گذشته خبرنگاری یه شغله که خطرات خاصه خودشو تو سراسر دنیا داره. این دلیل بر خبر سازی های بیهوده نیست (2777132) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۱۱:۰۸:۴۳
تو بلند شو برو خبرهای صادقانه از اونجا تهیه کن اگه مردی!!!!!!!!! (2777534) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۱:۴۵:۳۰
درد و بلات بخوره توی فرق سر اون خبرنگار خائن پست فطرت که با تیم هسته‌ای رفت و پناهنده شد! (2773831) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۲:۲۶:۱۶
مودب باش برادر من. قدی تحمل خود را بالا ببر. اگر انسان فقط با کسانی که مطابق میل او رفتار می کنند مودب باشد که هنر نکرده است. اگر توانستی با کسی که عقایدش را قبول نداری مودب باشی، مرد هستی.
مگر اون خبرنگار به شما فحش داده؟ مگر شما همه حقیقت و جزئیات دلایل او را میدانی که اینطور صحبت می کنی؟ (2773916) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۸:۲۸:۳۳
با پول این مردم رفته برای این مردم تحت تحریم خبر بفرسته! بعد پناهنده شده! میخوای بهش دست مریزاد هم بگیم؟
عزیزم پولهایی که گرفته ، هزینه هایی که براش شده و هزینه هایی که چنین افراد کم مایه ای برای این مردم تحت ستم و فشار ایران ایجاد کرده اند نابخشودنی است.
هیچ جزئیات و دلایلی توجیه کننده خیانت به این کشور و دزدیدن پول ملت و پاس دادن به اجنبی و دشمن وطن آنهم در آستانه یکی از دشوارترین نبردهای این ملت نیست. (2774505) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۰:۲۸:۱۵
اون خائنی که با خیانت به نظام و خون شهدا و کشورش پناهنده شده به آغوش دشمنان اسلام ، به همه ایرانیان توهین کرده . پس برای این افراد بی وطن الکی دلسوزی نکنید . (2774690) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۰:۵۳:۲۵
آقا یا خانم محترم! درباره دیگران زود قضاوت نکنید. شما چه می دانید که دقیقا ایشان در چه شرایطی این تصمیم را گرفته اند. سریع تهمت "خیانت" نزنید، آیا هر کس در این مملکت دچار مشکل بشود و تصمیم بگیرد برای حفظ جان خودش برود، "به خون شهدا و کشورش" خیانت کرده؟ "بی وطن" چیه دیگه؟ این رفتارها نتیجه ای نداره. (2775012) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۱:۱۵:۲۱
شماجزفحاشی ادبیات دیگری نداری درچه جایگاهی هستی که پناهندگی راخیانت می دانی چندمیلیون هموطن پناهنده وغیرپناهنده درخارج زندگی می کنندواین امرمنحصربه کشورمانیست بهتراست کمی مطالعه کنی شایددلیلی باشد؟ (2775030) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۲:۳۷:۲۹
هیچ دلیلی باعث نمیشه تو این موقعیت حساس برای پناهندگی گرفتن بری با العربیه و الجزیره برعلیه ایران مصاحبه کنی . این یعنی خیانت به وطن و در هر کشوری سزاش مرگه . (2774858) (alef-13)
 
حبيب
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۲:۰۷:۰۶
درود خدا بر اين مجاهد آشنا، که عظمت کارش ناشناخته است. (2773877) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۷:۳۵:۵۹
کافيه چند ماه حقوق اين مجاهد آشنا قطع بشه ببينم باز ايشون اونجا مي مونن مجاهدت کنن يا خير! (2775163) (alef-13)
 
اصغرازخرم آبادلرستان
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۲:۳۳:۵۱
حسن جان خداوندشمارادرپناه اهلبیت عصمت وطهارت حفظ کندهرموقع چهره نورانی شمارادرسیمامیبینم یاددوران نوجوانی می افتم که باآن صوت دلنشن وقرایت قرآن انسان رابه وجدمی آوردی دوست عزیز خدانگهدارت (2773934) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۲:۴۹:۱۲
اگه برای شعور مردم ارزش قایلی راست بگو ، اگه برای بیت المال دلواپسی راست بگو تا این پول هدر نرود وگرنه همه اش شعار است، طوری شده که اگه بخواهی فقط به اخبار صدا وسیما اکتفا شود وقتی در مورد سوریه و عراق خبر میگوید از بس هرروز پیش روی میکنند آدم فکر می کنه اروپا و آمریکا رو هم گرفتن (2773970) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۴:۵۷:۰۲
اخبار فیلمها تکراریه من خوراک اخباره تمام شبکه ها و سایتها تاونجا که ممکنه و از بین تمام خبرها مخرج مشترک خبر را قبول ی کنم اخبار ایران تکراری و با امار غلط است مثلا در مورد کوبانی منکر اشغال بود در زمان ازاد سازی می گکفت 80 درصد ازاد شده و یا اما کشته شدن تکفیریها که روزی 200 تا 500 نفر می کشتند ولی الان بیشتر از 3 هفته هست که در دروازه های تکریت زمین گیر شدن با این امار باید چیز ی از داعش نموینده باشه (2774231) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۵:۵۰:۰۹
اقای راستگو که این برادر عزیز رو دروغگو میدونی اگه خبرنگار بودی جرات رفتن به مناطق جنگی و تهیه خبر راست رو داشتی.. ..برادر ایشون خبر رو میفزسته یکی دیگه پخش میکنه اصلا سیاست رسانه ملی ربطی به خبرنگار نداره.... (2774312) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۸:۴۲:۰۱
البته اقای شمشادی درجنگ حضور ندارد معمولا وقتی جنگ تمام میشود ومنطقه های ازاد میشود به انجا مراجعت میکنند (2775236) (alef-13)
 
حمیدرضا
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۳:۰۶:۴۱
باسلام
من سال 1368 تو یه پادگان آموزشی در سنندج با ایشون حدود 4ماه همدوره بودم. البته من سرباز دیپلمه بودم و ایشون فرمانده گروهان آموزشی ما. البته اختلاف سنی ما خیلی نبود.ایشون هم سرباز وظیفه بود(البته ما بعدها فهمیدیم که ایشون هم مثل ما سرباز وظیفه است) البته اون موقع ازبین نیروهای وظیفه بعضی هارو بسته به توانایی های فردیشون برای امور فرماندهی و آموزشی انتخاب میکردند تا دوره های آموزشی را هدایت کنند. مردی جدی و لاغر بلند قامت و خشنی که واقعا دوست داشتنی و مهربان بود. البته همه از ایشون حساب میبردند ولی کم کم همه با ایشون دوست شده بودند و صمیمی بطوریکه اواخر دوره آموزشی باهم مرخصی شهری میرفتیم و میگشتیم . البته با حفظ احترام و ارشدیت. الان حدود 25 سال از اونوقت میگذره اما یادمه همیشه ایشون مارو میهمون میکرد و اجازه نمیداد ما چند نفری که باهم بودیم چیزیو حساب کنیم. عکسهای اون موقع با ایشون و چند همخدمتی دیگه که مقدمات جشن دهخ فجر را مهیا میکردیم را هنوز دارم. چون چندتا کامنت سبک دیدم فکر کردم اینهارو بنویسم تا بدونید مرد دوست داشتنی ،جدی و مهربانی بود. از اونموقع تا حالا ارتباطی هم با ایشون نداشتم. من الان پزشکم و تهران هستم وهروقت تو تلویزیون میبینمش به پسرم ، محمدامین ،نشونش میدم و به فرمانده دوران جوانی ام افتخار میکنم. (2774011) (alef-13)
 
خداداد
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۳:۵۸:۴۹
از اینکه این مطلب را نوشتی صمیمانه سپاسگزارم چون کامنتهای قبلی برای آدم ذهنیت ایجاد میکند ولی حضرتعالی بدون اغراق یک واقعیت را نوشتی وجانب انصاف را رعایت نمودی که چقدر خوب بود دوستان دیگر نیز این موضوع را رعایت میکردند (2774124) (alef-13)
 
بنده خدا
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۶:۱۲:۲۷
خدا حفظ کند ایشان و همه رزمندگان اسلام را (2774334) (alef-3)
 
نیما
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۷:۵۱:۰۲
بهتر نیست بجای سوریه بیاد مشکلات مردم خودمان را به تصویر بکشه تا شاید مسولین در رفعش قدمی بردارند؟ (2774461) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۳:۱۱:۳۶
خیالت راحت اینقده رسانه سیاه نما داریم که فرصت به ایشون نمیرسه (2775744) (alef-13)
 
جعفر
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۸:۳۸:۳۸
خدا قوت دلاور در پناه حق اجرت با رسول الله و خاندانش که انشاالله شفاعت تو و همه همرزمانت را بکنند. (2774519) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۸:۵۴:۱۸
در مکتب اسلام ناب و تشییع مهمتر از جهاد اصغر(جهاد نظامی و سیاسی) ،جهاد اکبر ،یعنی مبارزه با نفس است،با همه کج فهمی ها ی بعضی ها،این ؟آقای خبرنگار ما ،اول جهاد اکبر را کامل کرده و بعد به جهاد اصغر پرداخته است. باید گفت واقعا خسته نباشید
در ضمن کمتر خبرنگاری حاضر است حتی با حقوق 10 میلونی پا در میدان جنگ سوریه بگذارد،جنگ با کسانی که از نسل شمر حرام زاده و آل ابوسفیان هستند،جگر
می خواهد
هر کس فکر می کنه ،کار راحتی است،تنها یک شب بدون لوازم جانبی ،یک ساعت تنها در بیابان پیاده روی کند،تا بفهمد جان چقدر عزیز است،خسته نباشید در پیام هایتان به رزمنده ی بی سنگر یادتان نرود.
خدا قوت
مولی علی ،یار و یاورت باد (2774552) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۳:۰۰:۴۲
یه عده هم با تیم هسته ای میرن و سویس پناهنده میشن (2774875) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۰:۴۶:۳۳
اجرت با حسین (2775001) (alef-13)
 
لیلا
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۱:۲۶:۵۲
بعضی ها فکر میکنند همیشه لندن اخبار درست پخش می کنه یکم تاریخ بخونیدیکم چشماتون بازکنید از خواب خرگوشی بیرون بیاید ....درود براین مجاهد (2775038) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۷:۱۷:۳۳
الف خواهش می کنم پیام من رو سانسور نکن.
دوست عزیز، یادم میاد روزهای انقلاب، همه منتظر پخش اخبار "بی.بی.سی از لندن" از رادیو بودیم. چطور اون موقع بی.بی.سی قابل اطمینان بود؟ (2776301) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۴:۵۹:۲۲
متاسفانه عدم ارزش قایل شدن برای شعور مردم حتی در این مصاحبه هم مشاهده میشود! مثلا در جایی که پرسیده شده چرا اخبار سوریه گزینشی پخش میشود؟ بحث گستردگی منطقه جنگی و یک سری حرفهایی که اصلا ربطی به سوال ندارد را پیش میکشند درصورتی که علت اینکه مردم میگویند شما گزینشی عمل میکنید بخاطر مقایسه خبر رسانی شما با دیگر شبکه ها میباشد. مردم خودشان میبینند که یک طرف سعی میکند تا جای ممکن عدالت را در گزارش رعایت کند و رویه ای حرفه ای پیش بگیرد اما شما و سازمانتان با آن بودجه عظیم کاملا آماتوری ( یعنی حیف و میل بیت المال) و با توهین به شعور بیننده اخبار را گزارش میدهید!

جای دیگری هم بحث از دست رفتن مخاطب شبکه های الجزیره و العربیه را پیش میکشند و با بازی با کلمات جوری وانمود میکنند که انگار مخاطب این شبکه های پربیننده جذب شبکه های عربی صداوسیما شده اند! در صورتی که این مخاطبان تنها بخاطر اضافه شدن سیل عظیمی از شبکه های دیگر و همچنین روی آوری نسل جوان به شبکه های مجازی و رسانه های نو باعث شده اند از درصد سهم این دو شبکه کم بشود و این افراد همه جذب شبکه ها و رسانه های همفکر و همسوی آنها شده اند. ضمن اینکه شبکه های صدا و سیما کمترین بینندگان را هم در ایران و هم در خارج از ایران داشته و حتی در خارج از ایران بخاطر نبود انحصار مخاطبشان واقعا پایین و مایه شرمندگی میباشد و شاید به جرات بتوان گفت که یکی از بزرگترین مفاسد اقتصادی همین حیف و میل و آتش زدن مال مردم ایران در بودجه این شبکه های برون مرزی میباشد! (2775124) (alef-13)
 
الف ر
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۴:۲۴:۵۴
حالا من به این برادر بزگوار بایستی خیلی متدین وظیفه شناس در حرفه اش باشه یه سوژه میدم برند گزارش تهیه کنه قطع یه یقین مورد رضایت امام زمان خواهد بود وهم این ملت مظلوم حداقل دلشون خوش میشه این است که بیان برند ببینند بچه مای وزرا و مدیران ارشد سرداران ومسئلین حراست و قضات با نفوذ چند نفر شون بیکارند اگه به تعدادیک انگشت دیدند بیا اطلاع بدن ضمنا به شرکتهای مثل خودرو سازی و نفت .گاز سر بزنند ببینند چند در هزار براساس عدالت استخدام شدند این کار به مراتب ارزشمند تر از حفظ حریم اولیا الله است (2775929) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۵:۱۵:۱۵
تكليف ايزاري شده براي خوسري و قانون گريزي.
اگر هر كس بر اساس برداشت خود عمل كند سنگ روي سنگ بند نمي شود (2776045) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۲۱:۴۹:۰۶
همين امروز bbc مصاحبه اي با دكتر اكبر اعتماد همداني كه پدر انرژي هسته اي ايران است انجام داد و ايشان به درستي و شجاعت در دفاع از حقوق هسته اي مردم ايران سخن گفت و نكته اي كه قابل تامل بود پخش اظهاراتي بود كه با سياستهاي رسمي دولت انگليس در تضاد بود ومن احساس ميكنم رسانه هاي حرفه اي اجازه طرح ديدگاههاي مخالف را هم ميدهند حال اينكه ممكن است آنرا به چالش هم بكشند ولي صدا و سيماي ما تبديل به تريبون عده اي خاص( نه حتي تمام حاكميت) شده است (2778312) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.