نظر منتشر شده
۷۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 245677
حکايت اقتصاد ايران؛ يک بيمار با چند مرض و چندين پزشک!
دکتر علي يحيي زاده، 28 مهر 93
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۰
۱- اقتصاد ايران مريض است. اما نه يک مريضي ساده، ترکيبي از چند بيماري مختلف که درمان را دشوار کرده است. دولتمردان، مجلسي‌ها و اقتصاددانان هم هر کدام از زاويه‌اي به آن نگاه مي‌کنند و نسخه ميپيچند. اين نسخه‌ها بعضا ۱۸۰ درجه با هم مغايرت دارد!

۲- گروهي از اقتصاددانان (پزشکان) دولت مثل دکتر نوبخت و دکتر سيف معتقدند اول بايد تب تورم بيمار کنترل شود. اینها تب تورم را ناشي از فشار خون بالا (نقدينگي زياد) مي‌دانند و فعلا در اين رابطه نسخه مي‌پيچند.

۳- از نظر برخي پزشکان دولت نظير وزير کشاورزي مرض اصلي اقتصاد، تب تورمي نيست. بلکه مساله اين است که نقدينگي (خون) به قواي محرکه که همان بخش توليد است نمي‌رسد! اينها معتقدند در اين شرايط بايد نقدينگي به صورت هدفمند (فقط براي بخشهاي توليدي) به مريض تزريق شود. شايد تزريق بدون پشتوانه ۴ ميليارد دلار به پايه پولي کشور در دولت يازدهم ناشي از سياستهاي اين گروه باشد! در دولت نهم نيز برخي از پزشکان نظير دکتر صمصامي و دکتر جهرمي همين نسخه (تزريق نقدينگي به توليد) را از طريق کاهش دستوري نرخ بهره و وامهاي خود اشتغالي پيگيري مي‌کردند!

۴- دکتر ربيعي و برخي ديگر از پزشکان دولت معتقدند دولت بايد قبل از هر کار، جراحتي که پزشکان دولت‌هاي قبل در دست و پاي بيمار زده‌اند درمان شود. اين گروه معتقدند مهمترين علت زمينگير شدن اقتصاد ايران، خصولتي شدن بنگاههاي توليدي است و مهمترين درمان هم واگذاري زودتر اقتصاد به بخش خصوصي واقعي است.

۵- برخي پزشکان نظير وزیر اقتصاد (و دکتر پژويان در دولت قبل) ريشه همه امراض را قيمت‌هاي مصنوعي مي‌دانند و معتقدند قبل از هر کار بايد يارانه‌ها اصلاح شود. صندوق بین المللی پول هم از این نسخه حمایت می‌کند!

۶- جناب نعمت زاده و برخي ديگر از پزشکان دولت دواي همه دردها را در رهاسازي اقتصاد چاره جويي مي‌کنند. نسخه‌هاي اين گروه بيشتر در مسير حذف اهرم هاي نظارتي دولت در اقتصاد است. تلاش براي حذف ايران کد، شبنم و اخيراً ثبت سفارش از جمله اين اقدامات است. آزادسازي واردات و صادرات و رفع هر گونه قيد و بند نظارتي در اين رابطه از نسخه‌هاي نعمت زاده است که اتفاقاً در بسته اقتصادي دولت هم به چشم مي‌خورد.

۷- وزير نفت و گروهي ديگر از پزشکان نظير جناب نيلي اساساً نسخه نمي‌پيچند و دنبال تغيير فضاي پيراموني بيمار هستند. معتقدند اگر بيمار از اتاق تحريم به اتاق ديگري منتقل شود، بيماري کاملاً خوب مي‌شود و نياز به نسخه و درمان نيست. اين گروه دست به تيغ جراحی نمي‌برند و فقط براي وزير خارجه و تيم مذاکره کننده هسته‌اي دعا مي‌کنند!

۸- علي رغم تناقض نسخه‌ها، تقریباً تمامي پزشکان اقتصادي فوق در يک موضوع متفق القول هستند: آنها اساساً کاري به ساختار نهادهاي اقتصادي ندارند! از نظر اين گروه اينکه قلب اقتصاد يعني بانک چه مي‌کند و تسهيلات را به چه بخشهایی پمپاژ مي‌کند به پزشک ارتباط ندارد! به همين ترتيب معوقات بانکي، فرار مالياتي، قاچاق، ساختارهاي فسادزا و مافياي واردات و انحصارات توليد هم جزو عوارض بيماري برشمرده مي‌شود و خود مرض نيست! از نظر پزشکان کاپیتالیست، بيماري اين است که مکانيزم بازار عمل نکند و اگر بازار عمل کند، آن وقت همه چيز درست مي‌شود و دولت فقط بايد مراقب حرکت هماهنگ نرخ بهره و نرخ ارز با نرخ تورم باشد!

۹- تیم پزشکي دولت بر بالين بيمار (اقتصاد) حاضر است اما مداوايي صورت نمي‌گيرد! شايد بتوان گفت علي رغم اينکه تقريباً همه امراض اقتصاد ايران شناخته شده، اما هیچگاه امراض اصلی هدف تیغ جراحان قرار نداشته است. فقدان شفافیت اقتصادی، وابستگی به نفت و وابستگی به واردات سه بیماری اصلی اقتصاد از نظر سياستهاي اقتصاد مقاومتی است که اتفاقاً چندان مورد پذیرش تیم پزشکی دولت نیست!

۱۰- به هر حال با روي کار آمدن دولت يازدهم، حباب رواني در بازار ارز تخلیه شد و نرخ دلار از مرز ۳۶۰۰ به حدود ۳۰۰۰ تومان کاهش يافت. ارزاني ارزي از طريق اقلام وارداتي و انتظارات به ساير بازارها تسري يافت و خوشبختانه موجب آرامش در اقتصاد شد و نهايتاً نرخ تورم را کاهش داد. گرچه دولت حق دارد و مي‌تواند اين تحولات مثبت را به نام خود رقم بزند، اما واقعيت اين است که وقايع اقتصادي در يکسال اخير بيش از آنکه ناشي از سياستها و نسخه‌هاي دولت باشد، ناشي از انتظارات رواني بازار است. امري که با شکست مذاکرات و يا کاهش قيمت نفت و هر نوع شوک ارزي ديگر در کوتاهترين زمان از بين مي‌رود. به عبارت ديگر پايين آمدن تب و لرز اقتصاد ايران پايدار نيست و بيشتر اثر آرام‌بخش ها و مسکّن های مقطعی است!
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۷:۳۹:۱۷
در مورد طبیب قلمداد کردن این آقایان شدیدا جای بحث است... همانطور که می‌دانید در ایران بسیاری از کسانی‌ هستند که خود را به جای دیگری جا میزنند، صرفاً گذراندن تحصیلات اقتصادی نمیتواند دلیل ٔبر خبره بودن باشد... اقتصاد هنر آمیخته به علم است که فقط باید کسانی‌ که این خلاقیت را دارند مورد رجوع قرار گیرند، همین جور بده که اقتصاد ایران در بهترین حالت از سال ۹۰ تا ۹۵ رشدی معدل صفر درصد دارد، در حالیکه هر چینی‌ در همین سالها ۵۰ درصد ثروتمند تر شده!!... (2438282) (alef-13)
 
میرسین موسوی
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۴:۰۹:۳۳
جناب درد همینجاست که دانشجویان ما حتی تحصیل کرده های دانشگاهی برتر صرفا تئوری درس میخونند از عمل خبری نیست شما برید درون دانشگاهها استید فقط جزوه میگن دانشجو هم فقط اون جزوه را میخواند در هر کاری علم و تجربه اگه با هم آمیخته شود آنگاه مثمر ثمر است این به معنی همان کسی میموند خارج از گود ایستاده و مرنب میگه لنگش کن بالاخره اقتصاد نیز همانند بئن انسان است که اگه دندونت درد کند از زور درد نمی توانی کارکنی و کارنکردن هم یعنب بی درامدی یک اقتصاد سالم 1000 پارامتر داره که اگه یکیش بلنگه دیگر مرزها نیز عود میکنه مثلا برای جلوگیری از رشد تورم باید نقدینگی جامعه را جمع آوری کرد جمع آوری نقدینگی باعث رکود میشود رکود باعث نخریدن کالا توسط مردم میشود نخریدن کالا باعث تعطیلی کارخانه ها میشود تعطیلی کارخانه ها باعث بیکاری میشود و بیکاری یعنی بی پولی یعنی فقر یعنی بزهکاری و هزارن درد دیگه همه اینها ناشی از ندانم کاری است 8 سال ندانم کاری دولت 9 و 10 دودش سالها به چشم مردم میرود (2439162) (alef-10)
 
مجیدیان
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۹:۲۸:۳۲
درست میگی آقای موسوی شما با زبان ساده و قابل فهم برای عامه مثال آورده ای ای کاش دست اندر کاران نیز متوجه تصمیماتشان باشند (2439803) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۲۱:۱۴:۰۰
در تایید اقای موسوی همان جزوها هم ترجمه ای و وارداتی هستند و اصلا دانشگاهها اجازه تولید دانش را از دانشجو سلب میکنند و فرد موفق فردی است که همان جزوه ها را خوب ازبر و از خود خدای نکرده دانشی ارائه نکند (2439976) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۷:۱۸:۳۰
بند 6 مقالتون خوب بود. در مورد جناب نعمت زاده و سیاست رهاسازی اقتصاد. از دکتر روحانی عاجزانه درخواست میکنم زودتر این وزیر کهنسال را به همان شرکتهای خصوصیشان برگردانند. دیر بجنبند یک اتهام بزرگ فساد برای دولت درست میشه. چه کاری سری که درد نمیکنه را دستمال نمیبندند که! (2439593) (alef-10)
 
دانشجوی فوق لیسانس اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی تهران
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۹:۴۹:۲۳
چند نکته از هزاران :
1. بین تورم و رکود اولویت با رفع تورم است
2. در فضای تورمی نمیتوان شاهد رشد اقتصادی بود
3. رشد اقتصادی یعنی افزایش تولید
4. قیمت نسبی یک کالا یعنی قیمت آن کالا نسبت به قیمت سایر کالاها
5. مهمترین وظیفه دولت اصلاح قیمت های نسبی در اقتصاد است
6. قیمت های نسبی مهمترین فاکتور اثر گذار بر تصمیمات عوامل اقتصادی است
7. بین سیاست و اقتصاد رابطه تنگاتنگی وجود دارد
8. اصلاح اقتصادی بدون اصلاح سیاسی امکان پذیر نیست
9. اصلاح سیاسی یعنی پیدایش تعامل هوشمند و منطقی با جهان به جای تقابل احساسی و بی منطق
10. روحانی مچکریم (2439841) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۱۵:۲۶:۲۹
واقعا شما از اقتصاد ایران چه انتظاری دارید ! در اقتصادی که اسراف در مصرف هست ، رانت هست ، میزان کار مفید 25 دقیقه است . بهره وری پایین است ایا می خواهید اوضاع اقتصادی عالی باشد به قول معروف جو کاشته گندم درو نمی کند (2441331) (alef-10)
 
مدیرعامل یک شرکت
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۷:۴۰:۳۲
پس بفرمایید تا اطلاع ثانویی کلیه شرکت های تولیدی وبازرگانی و...درب شان راکل بگیرند. (2438283) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۳:۴۴:۳۵
خدا را شکر کنید که هنوز معلومه گل نگرفته اید چون خیلی ها گل گرفته اند (2439106) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۲۲:۱۵:۲۹
کدوم شرکت بازرگانی!! اکثرا دلال هستند (2440084) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۷:۴۶:۱۳
مساله اقتصاد، فرهنگ و سیاست داخلی‌ و خارجی‌ ایران بیماری نیست، مساله اصلی‌ ایران تغذیه است، یک فشار خونی تا زمانی‌ که نمک می‌خورد یا یک نقرسی تا زمانی‌ که گوشت قرمز می‌خورد، یا یک بیمار قلبی تا زمانیکه چربی‌ می‌خورد و... نمیتواند انتظار بهبود داشته باشد، تا زمانیکه خشونت و اخبار منفی‌ مثلأ قسمت اعظم اخبار صدا و سیما و یا فضلا و تریبنهی نماز جمعه است نمی‌توان انتظار کاهش خشونت و مطلق گرائی را داشت، هیچ دکتری نمیتواند بیماری را که مورد تغذیه غلط قرار می‌گیرد معالجه کند! (2438293) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۰۱:۰۳:۲۳
مشکل اصلی اقتصاد ایران که باعث میشود نسخه های درمانی آن کارگر نیفتد فساد گسترده ایست که همه ارکان حاکمیت را فرا گرفته و عدم قبول مسوولیت باعث شده که هر روزمان بدتر از دیروز باشد. این مشکل به شکل حادتری دستگاه های نظارتی را فرا گرفته است. عملکرد دولت های نهم و دهم نمونه کامل از این دست است. با وجود حمایت های بیدریغی که همراه داشت بلایی سر مردم آورد که آیندگان انگشت به دهان خواهند ماند. (2440303) (alef-13)
 
بابک
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۷:۵۳:۰۹
اگر بخش تولید راه بیفتد در پی آن اشتغال ، صادرات ، رشد صنعت ،کشاورزی و... و نهایتا رشد اقتصادی و قوی شدن کشور و ماندن انسانهای توانا در کشور خواهد شد. (2438303) (alef-13)
 
مهناز نیازی خواه
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۰۴:۰۳
آقای یحیی زاده سلام. مسئله ی انتظارات را بیان کردید برای نرخ ارز و تورم .مثل اینکه شما تمام نظرسنجی ها را در بین مردم عادی نادیده گرفته اید زیرا این مردم کاهش تورم و معادل کاهش قیمت میدانند و میگویند که تورم کاهش نیافته پس بار روانی وجود نخواد داشت !دراینکه شما میگویید نرخ ارز تابع مذاکرات هسته ای است بی راه نگفته اید ولی متاسفانه مطلب را بدونه دقت و متاسفانه غیر کارشناسی بیان کرده اید . لازم به ذکر است که ما وقتی پیچ کارخانه هایمان را از بیرون و از کشورهای دیگر وارد میکنیم و قدرت جایگزینی کالاه های سرمایه ای بومی درکوتاه مدت یا بازه ی زمانی 1تا3 سال را نداشته باشیم چگونه بتوانیم تولید کنیم بدونه رفع تحریم ها؟؟؟مگرمیشود تحریم باشه ما ظرف 1سال بتوانیم کالاهای سرمایه ای بومی را جایگزین کرد. اگر تحریم کشتی رانی اگر تحریم های دیگر برداشته نمیشد الان باید دلار 10000تومانی اوباما را میدیدیم یادتان هست که ریال چگونه تنزل پیدا میکرد؟آقای دکتر من دکترا ندارم ولی ارشد اقتصاد دارم میخوام بهتون بگم دولت دلار4300تومن را به 3000تومان رساند ودر آینده ی نچندان دور به 2800تومان هم خواهد رسوند مثل اینکه شما از بدهکاری های 180000میلیاردی این دولت خبر ندارید که میراث دولت مهرورزتونه .البته نقد در هر جایی اشکال ندارد ولی نقد منصفانه اینکه مجموع اقدامات پولی ومالی را نادیده بگیرید این کمال بی انصافی است متاسفانه شما اقتصادان های دولت را در 3 نفر میبینید ولی من در اینجا سرامدان اقتصاد ایران را که حامی هستند معرفی میکنم: دکتر نیلی .دکتر خزایی .پروفسورحسن منصور . دکتر جهانآسا.دکترمهدی تقوی دکتر سعید لیلاز دکترحسین نمازی.دکتر فریبرز رییس دانا .دکتر میرمطهری .... واساتید دیگر . (2438322) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۴:۳۵:۰۸
آقای ارشد اقتصاد دار آن 800 میلیارد دلار درآمد نفت کشور کجاست ؟ همه خوب می دانیم که بسیاری از آن پول الان در حسابهای خاص هست که اگر مسئولان بخواهند به خزانه ملت بر می گردد دولت قبل و جدید هم دلارها را ناپدید کردند و هم قیمت ریال را مصنوعی سه برابر بالا نگهداشته اند!


موضوع این هست تا دلار را مسئولان همچنان بیش از سه برابر قیمت واقعی خود بالا نگهدارند هیچ اتفاق مثبتی در اقتصاد کشور رخ نمی دهد.

اگر دولت قبل کارهای اشتباه اقتصادی کرده چرا همین دولت همان کارها را دارد ادامه می دهد ؟ مانند ادامه طرح آمریکایی ریاضت کشی به نام هدفمندی یا اقتصاد مثلا مقاومتی که بدبختی ومقاومتش برای مردم باید باشد خوشی آن برای مسئولان و آقازاده های آنها ! (2439226) (alef-10)
 
مهناز نیازی خواه
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۸:۵۹:۱۱
شما واردکننده ی کالاهای سرمایه ای وموادخام حاظر میشدید که وقتی 90میلیون کالا میخری مدت 2ماه ارزش کالاتون بیاد 30میلیون تومن .اصلا کالا وارد میکردید؟شما انگار مباحث چسبندگی قیمتها و همچنین تاثیرشدید نوسانات ارزی به اقتصادهای متکی بر تکنولوژی وارداتی به گوشتون نخورده؟؟؟خب هدفمندی دولت مجبور به اجرای این طرح غلط است چون قانونه اگر اجرا نکنه آقایون مجلسی شب وروز رایکی میکنند. (2439765) (alef-13)
 
طرفدار داش محمود
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۷:۱۳:۳۵
ببخشید آبجی
این نمودار نرخ ارز آزاد دلار در یکسال قبل (لینک زیر)
http://www.eranico.com/fa/currency/20/1/65493/4

کجاش نوشته دلار 4300 تومان؟ (2439581) (alef-10)
 
مهناز نیازی خواه
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۸:۵۳:۲۱
الان یکسال و دوماه گذشته!انتظارات مقطعی هست باهوش نه اینکه 14ماه خب چرا پایین ترنیامد مثلا بشه 1000تومن !شما میدونید کاهش نرخ ارز بدونه برنامه خطرش مثل افزایش نرخ ارزه؟ (2439756) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۰۹:۰۰:۰۱
"مردم کاهش تورم و معادل کاهش قیمت میدانند"!!

ده دقيقه اين جمله رو مرور كردم بفهمم چي گفتيد درحاليكه همون اول اگر نوشته بوديد "مردم کاهش تورم را معادل کاهش قیمت میدانند" يا "مردم کاهش تورم رو معادل کاهش قیمت میدانند" نياز به اينهمه فسفر سوزوندن نبود.

البته ديگران هم از اين رسم الخطهاي اختراعي دارند ولي چون شما بيشتر كامنت ميگذاريد گفتم شايد تغيير آن نزد شما تاثيرگزارتر باشد. (2440491) (alef-13)
 
نیازی
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۰۹:۲۵
یکبار هم که این اقتصاد رفت اتاق عمل و جراحی شد. من فکر می کنم بیمار بود و الان مرده. (2438326) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۰۷:۱۵:۳۹
بله دولت قبل اقتصاد ایران را به قتل رسانید و خونبهایش را بعضی از نور چشمان نوش جان کردند (2440388) (alef-13)
 
مزدک
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۱۱:۲۱
اقتصادمون مریضه.مریضه روانیه .بجای بیمارستان باید تیمارستان بستری شه.چون هر روز می زنه یه سری مردم رو نابود می کنه. (2438329) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۱۶:۱۰
حالا که آمارها درست دراومد این آقا اومده میگه بار روانی بوده !اگه بار روانی بوده چرا جز کارشناسا مردم قبول ندارند ؟ آره که آینده ی کشور به تحریم ها وابسته است شما از مواد کارخونه ها تا لوازم کارخونه هاتون همه از خارج میاد حتما با دست خالی وچب میخواهید تولید کنید؟دوماه اگه نهاده های دامی نرسه به کشور گوشت را باید کیلویی 50000بخریم! (2438336) (alef-13)
 
سعید رضایی دانشجوی دکترای اقتصاد برنامه ریزی
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۲۸:۰۹
دکتر مثل اینکه شما از مالیه سر در نمیارید . ما 40درصد هزینه های بودجه ی امسال را رو درآمد نفتی بسته شده !نکته ی دوم این کاهش قیمت نفت در بودجه تاثیر نداره میدونید چرا ؟؟آها چون که قراردادهایی که مابستیم درسالهای قبل با قیمت ثابت بوده یعنی برای 5سال 70 دلار برای 8سال 65دلار .... خب وصول این دلارها فعلا ربطی به کاهش قیمت نفت نداره .بله مابرای درآمد بیشتر به نفت اوپک نیاز داریم . واقعا معلوم شد چرا 8سال وضع مملکت به این روز گرفتار شد.خیلی ممنون آقای دکترر (2438358) (alef-13)
 
الیاس
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۳۰:۴۵
سلام شما هنوز نمیدونید بار روانی و انتظارات از طرف مردمه نه کارشناسان؟؟؟ مردم که میگن تورم کم نشده چون قیمت ها کم نشده! پس لطفا تحلیل سطحی ندید (2438364) (alef-13)
 
شهروند درجه 2
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۶:۴۶:۵۹
ببخشید دکتر الیاس! مردم بگن مهمه؟ نمودار نرخ ارز آزاد ببین در لینک زیر
http://www.eranico.com/fa/currency/20/1/65493/4
دقیقا از 22 خرداد بعد انتخابات سقوط کرده. من از ادبیات انتقادی الف دفاع نمیکنم اما اینکه پایین آمدن دلار ربطی به سیاستها نداشته را کاملا قبول میکنم (2439538) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۳۱:۵۵
بعد از یکسال صحبت از انتظارات روانی غیر معقول است. وضعیت فعلی نشان دهنده بهبود تورم می باشد. و اینکار با هیچی امکان ندارد. (2438368) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۶:۲۱:۵۷
کاملا موافقم! حالا من موافق. اصلا همه موافق شما. واقعیت قابل تغییره. مردم توی این شیب ملایم سر میخورند. حالا مشکل از کفش مردمه یا از شیب، نمیدونم (2439461) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۳۲:۲۵
یکی از مهمترین اعضای بدن بیمار را فراموش کرده اید!!

و آن بورس بیمار ایران است.

رکود تولید و عدم تامین سرمایه بخش صنعت، علتش عدم کارایی عضو بازار سرمایه و بورس است.
در سالهای گذشته و با آرایش و بزک کردن چهره اقتصاد به رشد کاذب، متاسفانه چهره بازار سرمایه را هم چنان آرایشی کردن تا نتوان چهره نحیف و زرد و بیمارش را تشخیص داد.
حباب بزرگ بورس، تلاش برای بالا نگهداشتن شاخص به هر قیمتی، دخالت دولت در بورس از طریق تزریق نقدینگی، تیم مدیریتی ثابت بر بورس بمدت طولانی و عدم شفافیت و کارایی و ... موجب تحلیل و ضعف این عضو مهم در بدن بیمار شده. (2438370) (alef-13)
 
لیلا میرزایی
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۳۴:۴۰
بنظر بنده تحلیل شما بسیار سطحی هست . شما ناراحتید از کاهش تورم و ثبات اقتصادی و نرخ رشد. خب اگه انتظارات و با روانی است چرا خودتون ایجاد نکردید . راستی الان که از صدا وسیما و همه تریبونها دارند مردم را نا امید میکنند پس بار روانی چجور حفظ میشه .ببخشید شما دکترای اقتصاد دارید؟ (2438377) (alef-13)
 
اکبر
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۴۱:۴۹
آره 8سال نهاد سازی نکردید حالا تو 1سال نهاد سازی کنید آفرین (2438396) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۴۲:۲۱
این نوشته بسیار مغرضانه و غلط است.وضع زندگی من بهتر شده آقای یحیی زاده ونمی دانم شما بر چه اساسی این نوشته بدون سند و مغرضانه را منتشر کرده اید.در ابتدای اسم شما نوشته اند "دکتر" کاش قدری از تواضع و فروتنی علمی در رفتار شما هم دیده می شد اگرنه این گونه سطحی و شفاهی گونه سیاست های اقتصادی دولت را رد نمی کردید.اگر کار دکتر نیلی دعا کردن بود،امروز سفره من کوچک تر از جیب پیراهنم می شد.به خاطر خدا،به خاطر مردم،به خاطر خودتان و بچه هایمان خواهش می کنم این گونه نقد کردن را کنار بگذارید.8 سال ممکلکت را به بدترین شکل به پرتگاه بردید،خواهش می کنم اجازه بدهید به مسیر قبلی بازگردیم. (2438397) (alef-13)
 
مهیار
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۴۲:۲۹
بلاخره تحریم ها اثر داره یا نداره من موندم (2438398) (alef-13)
 
کیانوش
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۴۸:۰۸
حکایت اقتصاد ما افرادی هستند که چیزی از مالیه و بخش های انتظارات نمیدونند بارانت امتیاز دکترا گرفتند میان نظر عجیب غریب میزارند (2438409) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۲:۳۹:۳۹
مورد 10 اشتباه هست دلار مبادله ای در زمان تحویل گرفتن دولت اقای روحانی 2450 تومان بود در حال حاضر حدود 2670 تومان هست و دلار بازار آزاد 2800 تومان بود و در حال حاضر 3235 تومان هست

و تنها چاره اقتصاد ایران در برگشت دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان آن هست و مسئولان باید دست از بالا نگه داشتن مصنوعی دلار و ایجاد تورم مصنوعی دست بردارند تا تورم ، واقعی پایین بیاید نه مانند الان که تمام اجناس و خدمات نسبت به پارسال حداقل 35 درصد گران شده ولی تورم با کمال تعجب 22-23 درصد اعلام می شود !

با کاهش قیمت دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان قدرت خرید مردم بشدت بالا می رود تورم کاهش یافته کالاهای انبار شده در کارخانه ها که فروش نمی روند فروش رفته و ظرفیت تولید آنها از 20 - 30 درصد فعلی به ظرفیت کامل می رسند نیرو کار جدید جذب می شود کارخانه های جدید با یک سوم سرمایه فعلی ایجاد می شوند و برگشت سریع سرمایه خواهند داشت کارخانه های فعلی خطوط خود را بازسازی می کنند و کیفیت کالاها افزایش و قیمت کالاهای تمام شده کاهش یافته رقابت پذیر و توجیه پذیر می شوند
14000 واحد تولیدی که تعطیل شده اند بسیار از آنها به تولید بر میگردند
و طرح ریاضت کشی بدرستی اجرا می شود و حتی می شود دیگر یارانه ای هم پرداخت نکرد

البته باید دو شرط اساسی رعایت شود
1- ورود کالاهای خارجی مشابه و هم کیفیت و هم قیمت داخلی باید یا ممنوع شوند یا بجای گران فروشی 350 درصدی دلار بر آنها تعرفه 350 درصدی یا بالاتر بست
2- مبارزه واقعی با قاچاق کالا

حتی با برداشته شدن تحریم ها کاهش 350 درصدی قدرت خرید مردم اگر دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان خودش برنگردد پا بر جا خواهد بود و چرخ اقتصاد به گردش نخواهد افتاد در حال حاضر بیش از 80 درصد مردم با کاهش قدرت خرید 350 درصدی مواجه هستند مگر قرار هست چه مقدار شغل در کشور ایجاد شود و تازه چه مفدار حقوق به آنها پرداخت شود تا قدرت خرید یابند و اقتصاد کشور از این وضع خارج شود ؟


و اما کسانی که درباره افزایش نقدینگی می گویند این نقدیندگی در دست مردم عادی نیست بلکه این نقدینگی در دست ارگانها و افراد خاصی هست که با رانت میلیاردها تومان از بانکها وام گرفته اند و حتی بر نگرداندند و هنوز هم این روند ادامه دارد پس بر کاهش نقدینگی بهترین کار گرفتن این نقدینگی ها از این ارگانها و افراد هست

اولین گام اصلی برای اقتصاد ایران دست برداشتن از گران نکهداشتن مصنوعی قیمت دلار بالای 1000 تومان دومین گام ممنوعیت یا بستن تعرفه بالا بر کالاهای خارجی مشابه داخلی همراه با مبارزه واقعی با قاچاق کالا هست

گران فروشی دلار هیچ کمکی به صادرات نمی کند چون تورم ناشی از گران فروشی دلار قیمت کالاهای داخلی را 350 درصد گران کرده و هنوز هم قابل رقابت با کالاهای خارجی نیستند و فقط کارخانه ها بدلیل کاهش 350 درصدی قدرت خرید مردم مشتری های خود در داخل را هم از دست داده اند ! (2438906) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۵:۲۳:۰۲
واقعا این اعتماد به نفس در ارایه مطلب به این سبکی بی نظیر است
فقط من یه سوال دارم: اونوقت اگه دلار شد1000تومن کارخانهای که با مواد اولیه 3000تومانی تولید کرده باید چیکار کنه؟؟؟
نظر دیگر در مورد کنترل نقدینگی هم در دنیا بی نظیر است (2439344) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۲۰:۱۸:۲۰
سبک! البته از کسانی که از اقتصاد جهانی سر رشته ندارند می توانند. هر نظری بدهند!
بسیار راحت هست قیمت محصولات که با 3000 تومان تولید شده با محصولاتی که با 1000 تومان تولید می شود با تلفیق قیمتها میانگین گرفته می شود و قیمتها پایین می آید تا به قیمت دلار 1000 تومان می رسد

در مورد نقدینگی، نقدینگی فعلی ایران نسبت به تولید نالخالص ملی ایران مقدار زیادی نیست و با برگشت قیمت دلار به قیمت واقعی زیر هزار تومان آن تورم بشدت کاهش یافته و همین امر جلو گیری از افزایش نقدینگی می کند (2439873) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۲۰:۲۲:۱۴
درآمد جنابعالی در این سه ساله که دلار بیش از سه برابر شده چند برابر شده! آیا نقدینگی در دست شما افزایش یافته؟ (2439886) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۲۰:۳۸:۲۴
سبک! متاسفانه مشخص هست که شما چیزی از اقتصاد نمی دانید و این سوال ابتدایی درباره چگونگی کاهش قیمت کالا کاملا مشخص کننده این امر است در اروپا آمریکا و زاپن کاهش قیمت امری عادی هست همچنان که در ماه قبل در آمریکا قیمت کالاهای مصرفی حدود 0.2 درصد کاهش یافت (2439912) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۲۰:۵۸:۵۵
معلوم هست از اقتصاد فقط بالا رفتن قیمتها را یاد گرفتی! به این مقاله علمی دوستان گفتی سبک! چیزی از اقتصاد می دانی! (2439954) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۰۱:۵۹:۲۳
دوست عزیز درباره نقدینگی در هیچ کجای دنیا بجز ایران اسکناس چاپ نمی کنند و آنرا به عنوان وام در اختیار خودی ها قرار نمیدهند اتفاقا یکی از راهای اساسی پایین آوردن نقدینگی در ایران همین روش گفته شده است
البته شاید شما از همان کسانی باشید که را رانت میلیاردها تومان وام گرفته اید برنگرداندید که این چنین از این مقاله آشفته شدید ! (2440325) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۰۲:۱۰:۳۷
در اقتصاد اینگونه معمول هست
معمولا وقتی جنس تولید شده جدید از جنس قدیمی تولید شده ارزانتر می شود و هنوز انبارها از جنس قبل که گرانتر تولید شده هم وجود دارد قیمت میانگین از کل کالاهای قبل و جدید می گیرند به فروش می رسانند و این سیر کاهش قیمت ادامه می یابد تا به قیمت کالای که قیمت تمام شده آن ارزانتر بوده برسد.

در مورد نقدینگی اگر واقعا بیش از تولید ناخالص ملی باشد بهترین کار همین هست که همانطور که وارد چرخه پولی کشور شده همانطور هم خارج شود (2440332) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۲:۴۰:۴۹
آقای دکتر
بنده اقتصاددان نیستم و سواد اقتصادی بنده بیشتر از روی کتب و مقالات اقتصادی در سایت‌های معتبر هست که در اوقات فراقت خوانده‌ام؛ ولی به جرعت میتونم بگم اگر بنده بیسواد مقاله‌ای در همین مورد مینوشتم، مقاله من بسیار مستندتر و قوی‌تر از این مقاله شما بود. (2438913) (alef-13)
 
میرسین موسوی
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۳:۰۸:۱۶
دوست عزیز ابتذلی سونامی خسران بیسوادان مدرک داره آنهم در پستهای حاکمینی شما به قوانین قبل و بعد از انقلاب نگاه کنید در قبل از انقلاب قوانینی تصویب شده که صدها سال دیگه کار برد دارد اما نمایندگان ما امروز قانون تصویب می کنند فردا به دلایلی قابل اجرا نیست نمونه گذارش رئیس محترم دیوان عدالت اداری که اجرائی نشدن قوانین مردم به دیوان شکاین میکنند سالی 8000 پرونده شکایت از دستگاههای دولتی قدیم گفته اند هرکس به فکر خویشه کوسه به فکر ریشه تصمیمات نا صحیح مسئولین افتصادی کشو ، کشور را یا به سمت تورم یا به سمت رکود می برند
گرفتاری اقتصاد کشور در بی ثباتی پول رایج کشور است در سال 1380 1000 تومان پول ایران معادل 25000 دینار عراق بوده امروز 1 دینار عراق 4000 تومان ایران که این پدیه نامیمون عللی دارد که مجال گفتنش نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2438996) (alef-13)
 
سعیدزاده
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۴۹:۰۸
حالا هرجوری هست وضع از دولت قبلی خیلی بهتره !! پس بزارید همین انتظارات باشه (2438410) (alef-13)
 
امیراز
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۵۱:۱۲
من که از همین بالا نرفتن ها و نوسانات خیلی کم راضی هستم دلار هم تازه 4300بود نه 3800 دقت کنید مردم آلزایمرندارند (2438416) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۲:۴۲:۵۴
دلار 4300 تومان بالا رفت ولی یک سیر نزولی تا 2800 تومان پایین آمد که آقای سیف و دولتمردان فعلی جلوی پایین آمدن آن را گرفتند و حتی با برگشت چندین میلیارد دلار از پول نفت نه تنها پایین ترنیامد بلکه آنرا بالا تر تا قیمت فعلی 3235 تومان بالا بردند مردم منتظر هستند تا آقای روحانی به قولهای خود قبل از ریاست جمهوری خود عمل کند و دلار را به قیمت واقعی زیر 1000 تومان خودش برگرداند (2438921) (alef-13)
 
معصومه
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۵۱:۳۸
شمادکترای اقتصاد دارید؟؟؟؟؟؟ (2438418) (alef-13)
 
عطارد
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۵۳:۲۳
محمود جونتون 1روز نرخ را ثابت نگهمیداشت فقط 1روز (2438421) (alef-13)
 
محمودی
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۵۴:۱۰
تا دیروز که کشور بی ثبات بود تورم بود چی شد که یهو انتظارات کاهش داد (2438425) (alef-13)
 
موسی البرزی
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۵۵:۳۵
به هرحال شما هم چیزی از اقتصاد نمیدانید یچیزهای خوندید ولی دانا نیستید مشکل همینجاست فرق بین اقتصادان و اقتصادخوانده (2438426) (alef-13)
 
امیر110
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۵۷:۵۳
1- اکثر گفته هایت درست است اما نکاتی را هم نگفتی.
2- پزشکانی نه چندان حاذقی مثل مجلسی ها هم همواره نسخه های معیوب می قانونند. یادمان نرفته شعار دهندگان طرح تثبیت قیمتها بعدها مدافعان ازادسازی قیمت حامل های انرژی شدند. تز سهام عدالتشان فلک را پرکرده بود اما نتیجه ان چه شد. فقط داد و بیداد می کنند اما تهی از دانش اقتصاد هستند.
3- پزشکانی نه چندان حاذق هم فقط نقد می کنند. اینان به هرکسی و هر تصمیمی نقد وارد می کنند بدون انکه چیزی خودشان در چنته داشته باشند. اغلب مدافعان تز"نهادهای اقتصادی" در این زمره می گنجند.
4- در بند 10 گفته ای که وقایع اقتصادی ناشی از سیاستهای دولت نیست. ارامش روانی حاکم بر جامعه، تداوم مذاکرات هسته ای و امثالهم را سیاست دولت نیست پس سیاست و عملکرد شماست؟؟؟؟
5- در بند 7 گفته ای بعضی ها نسخه نمی پیچند. قبول نداری که پیش از نسخه چیدن باید محیط را استریل و .. کرد. در محیط سرتاسر تصمیمات سیاسی غلط ، نسخه اقتصادی به چه کار؟ محیط نامساعد است دوست عزیز . در محیط ناامن فقط وصله و پینه می کنند. محیطی که مقامات کشور در این چندساله به یمن " حق مسلم هسته ای" ایجاد کرده اند که بدون فایده اما با هزینه های گزاف بوده می توان نسخه اقتصادی چید؟؟؟ کمی اقتصاد خواندن از نوع اقتصاد سیاسی بد نیست. (2438427) (alef-13)
 
باران
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۵۸:۲۲
واقعا من موندم طرف هنوز بحث انتظارات را بلد نیست بهش دکترا میدن (2438429) (alef-13)
 
رسولی
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۹:۰۳:۳۱
این پزشکان هرچی که هستند وهر نظری که دارند به هر حال وضع را خوب کردند نسبت به پاکدستان!! نمیدونم انتظارات وچیه کوفته ولی خوب کاری هم کردند شما انتظارات به وجود می آوردید انقدر ادعا دارید (2438442) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۹:۱۷:۵۷
تا زماني كه رانت خوب وجود دارد ، تا زمناي كه فساد خوب وجود دارد نبايد انتظار داشت نوع بد آن ظهور نكند .
هر وقت همه در برابر قانون مساوي بودند ، هر گاه دستگاهها ، نهاد ها ، اشخاص به صورت جزيره اي و فراقانوني عمل نكردند ، اصولا"‌هرگاه كشور و مخصوصا"‌اقتصاد آن قانونمند شد مي توان اميد به بهبود داشت (2438476) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۰۰:۴۲:۰۳
يرادر جان اينها كه گفتي. درست است ولي مشكل فساد خوب نيست بلكه فاسد خوب است. يعني. وقتي يك عده اي هزار سند و مدرك داخلي و بين المللي ارايه مي دهند كه فلانجا فساد مالي كلان وجود دارد يكي پيدا ميشه زنگ ميزنه به رئيس هيئت عامل. .... و به سازمان بازرسي و به استاندار و ..... كه فلان مدير را ما مي شناسيم و از بچگي زير نظر ما بزرگ شده و مورد تائيد. ماست حالا دلايل و مدارك فساد هرچه مي خواهد درست و مستند و متقن باشد ديگر كسي. جرات نمي كند در مورد اين پرونده ورود پيدا كند يك عده اي هم كه باهوش مادرزادي هستند !!!! سريع. دوزاريشان مي افتد كه وقتي. فلاني پشت فلاني است. پس هيچ اتفاقي نمي افتد پس بهتر است ماهم. سهم خودمان را از اين لاشه و مردار برداريم. حالا ديگه سهم هركسي از اين لاشه بستگي دارد اول به موفعيت. خود طرف بعد هم به فاصله اش از سفره اي كه پهن شده. . هيچ كس نمي گويد فساد خوب است. ولي اونهايي كه ني گويند اين. فاسد فاسد خوبي است زياد است !! و تا زناني كه چنين است هيچ دارويي. به اين بيمار كار ساز نيست. ايدز وابولا درنان دارد ولي. فاسد دوساي درمان تدارد. ميگيد نه نگاه كنيد به. ماجراهاي شركت ا.ا كه ١٤ ماه گذشته و كسي پيدا. نشده كه بتونه ادعاهاي افشا كنندگان را رد كند. و البته. خيلي ها هم جرات نكردند گزارش بدهند و ترجيح دادند در سايه بايستتد. و نان خود را بخورند و انهايي هم كه گزارش دادند گزارششان بايگاني شد !!! (2440280) (alef-10)
 
SMAH1
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۹:۳۷:۳۲
«وقايع اقتصادي در يکسال اخير بيش از آنکه ناشي از سياستها و نسخه‌هاي دولت باشد، ناشي از انتظارات رواني بازار است» کاملا درست است.

اما به نظر من اقتصاد ما یک راه حل دارد.بازگشت مردم به اصل زندگی.یعنی دروزی از تجمل و اشرافیت که در نهایت پایداری و آرامش را یه ارمغان می آورد. (2438522) (alef-13)
 
فعال اقتصادی
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۹:۵۷:۵۵
فدای دهنت!!! همین (2438564) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۰:۰۳:۵۲
خیلی با حال بود. قلمت عشق است دکتر جون (2438575) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۰:۰۶:۱۵
انگار نویسنده این مقاله خود پیرو مکتب نهادگرایی است. اینطور انتقادات را معمولا نهادگرایان میکنند. واقعا در اقتصاد ایران جای نهادگرایان خالی است (2438582) (alef-13)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۰:۱۵:۵۱
در واقع اقتصاد بیمار ایران نیاز به یک نسخه ترکیبی دارد و در این میان بحث از بین رفتن تحریمها فقط در صورت بهبودی اقتصاد سبب پایداری در اقتصاد میشود و رفع تحریمها به تنهایی نمیتواند وضعیت اقتصادی را بهبود بخشد. کما اینکه سالها ب (2438594) (alef-13)
 
حقیقت جو
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۱:۱۰:۳۹
از قدیم تاکنون مردم مریضهای سخت و لاعلاج خودشان رابه پزشکان و مراکز مدرن و پیشرفته اروپا و امریکا میبردند. بهتر نیست ما هم برای درمان اقتصاد بیمارمان از اساتید بزرگ اقتصادی دنیا که خیلی شان هموطن خودمان هم هستند استفاده کنیم ما ای که برای فوتبال مربی از خارج می اوریم!!!!!!!! (2438702) (alef-13)
 
الف ر
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۱:۵۹:۲۴
مشكلات اقتصاد رانت همه جانبه است از سهميه هاي دانشگاه گرفته تا توصيه هاي آقايون نمايندگان وساير نه بانرخ بهره ونه باسياست هاي ديگر مالي وپولي حل شدني نيست تا زماني كه اين مرض زمينه اي كه مث ايدز هم بدتر است حل نشه اين نسخه ها افاقه نخواهد كرد (2438813) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۲:۲۴:۲۸
دوست عزیز،
دو تا خبر اون ورتر تو سایت اسمش هست «بررسي عملكرد مجلس در تصويب قوانين املاك؛ تنبيه توليدگنندگان و تشويق دلالان مسكن»
به نظر شما وضع قانون با دولت یا مجلس؟
همه حرفای شما درست، آیا حل همه مشکلات رو باید از دولت خواست؟ و آیا اصلاح ساختار قانونی هم با دولت؟ بسیاری از انتقادات به جای شما مستقیما به مجلس مربوط می شه و به نظر میاد در این زمینه ها تا حالا دولت چندین بار اقدام کرده ولی مجلس این اقدامات رو غیرقانونی دونسته و ممانعت کرده.
بعنوان یک نمونه موضوع شورای رقابت و تصمیم دولت درباره مقابله با صنعت نابسامان خودروی داخلی! (2438871) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۵:۱۸:۱۲
به خدا اقتصاد ایران مریض نیست .فقط کمی جلوی اختلاس های میلیاردی و رانت گرفته شود تا ببینید چطور اقتصاد ایران شکوفا خواهد .به غیر از این آب در هونگ کوبیدن است. (2439330) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۶:۰۹:۵۸
تفاوت دید گاه هایی که برشمردید لزوما نمی تواند با هم متضادباشد در هرصورت همه این اشخاص که برشمردید انسان هایی متخصص و تحصیل کرده هستند پس باید به نظراتشان توجه کرد و بی گمان یکی از برتری های دولت روحانی بر دولت احمدی نژاد انصافا همین است که دکترروجانی برخلاف سلفش خود را کارشناس ارشد همه رشته ها معرفی نمی کند. (2439433) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۹:۲۹:۱۳
مشکل اقتصاد ایران اپیدمی شدن بی تعصبی و بی صداقتی و بی ایمانی است. هر کسی فقط بفکر خودش است (2439805) (alef-13)
 
احمد ك
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۲۱:۱۶:۱۸
اقتصادايران دوراه بيشتر براي نجات ندارد ،-1-رفع تحريم 2-سرمايه گذاري خارجي ،بقيه نسخه ها سالهاست كه اجرا شده وجواب نداده انهم نه يكبار بلكه ده ها بار ،ازموده را ازمودن خطاست ،فقط يك سئوال، چند سال است تورم در كشور دورقمي شده ؟اگر راه حل ها موثر بود اكنون تورم بالا وركود در اقتصاد نداشتيم اين دو يعني بحران اقتصادي كه چندين سال است دامنگير اقتصادشده واكنون اين دولت دلخوش كاهش تورم كه درواقع ناشي از اقدام دولت نيست بلكه انتظارات تورمي ازبين رفته البته تا حدودي ولي ركود بقوت خود باقيست ظرفيت توليد بهترين مدرك است وموضوع مهم ديگر امايش سرزميني است كه ما نميدانيم در نقاط كشور كه بسيار وسيع وبزرگ است چه فعاليت اقتصادي بايد صورت گيرد از صنعت وكشاورزي وخدمات كدام يك مناسب كدام منطقه است وواردات ما وصادرات ما چگونه واز چه مزيتهايي ميتواند برخوردار باشد؟؟؟ (2439981) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۰۱:۱۹:۵۹
دلایل بیماری اقتصاد ایران:
١. فساد اداری و مالی. شیوع رشا و ارتشا و اختلاس ...
٢. ضعف سیسم قضائی در مبارزه با فساد و رسیدگی نا مطلوب به فساد مالی
٣. عدم شفافیت و بی انظباطی در سیاستهای پولی و مالی
٤. خصوصی سازی مصنوعی و واگذاری تولید و تجارت به نزدیکان حکومت و سیاسیون
٥. وارد شدن نظامیان به اقتصاد و تولید و ایجاد انحصار
٦. نابود کردن بخش خصوصی واقعی
٧. سیاست های نادرست دولتی در قبال تولید
٨. حیف میل و عدم مدیریت درآمد های نفتی و منابع طبیعی و وابستگی به آنها
٩. فرار نیروی متخصص از کشور (سالی ١٥٠,٠٠٠ نفر )
١٠ چنبره مدیران نا بلد و بیکفایت دولتی بر تولید
١١. تکنولوژی منسوخ و عقب ماندگی صنایع و پایین بودن بهره وری
١٢. افزایش هزینه های دولت و تصدی گری دولت به خاطر نگاه امنیتی به اقتصاد و بازار
١٣. فراری دادن سرمایه مردم به خارج از کشور
١٤. ناتوانی در جذب سرمایه خارجی
١٥. فرار سرمایه داخلی به سمت فعالیت های نا مولد اقتصادی (دلالی ) به علت سیاست های غلط و قوانین معیوب
١٦. به دوش کشیدن درآمدهای مالیاتی توسط کارمندان و حقوق بگیران و فرار مالیاتی سایر اقشار
١٧. عدم استفاده از تمام ظرفیت های علمی کشور در اقتصاد و تولید
١٨. عدم توجه و رسیدگی به منابع انسانی موجود
١٩. نگاه سیاسی, باندی و جناحی به اقتصاد
٢٠. مشارکت پایین مطبوعات در افشای فساد اقتصادی و سیاسی
... (2440312) (alef-13)
 
دکتر کامران سرابندی
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۰۳:۲۴:۵۶
شماره یک: اینکه بگوئیم اقتصاد ما بیمار است و برای معالجه باید به پزشک مراجعه کرد مغلطه و سفسطه است. خوب دقت بفرمائید. روند برخورد پزشکی با روند برخورد با مشکلات اقتصادی یکسان نیست.
شماره دو: روند های اقتصاد ی در یک محوطه بسته صورت نمیگیرند. محل وقوع این روند ها جامعه است.
شماره سه: قسمتی از دست اندر کاران اقتصادی و فرهنگی و سیاسی و اجتماعی و مدیریتی جامعه خواب هستند و علاقه ای هم به بیدار شدن ندارند.
علاقه ندارند "جهان نگر" باشند. علاقه ندارند ببینند و چشم باز کنند بر روی دلایل
موفقیت و پیشرفت بعضی کشورهای جهان. علاقه ندارند از سیر تکامل جهان درس بگیرند. علاقه ندارند این سیر پیشرفت را مطالعه کنند و بیاموزند. چشم بر روند های پیشرفت بشر و مسیر این روند ها بسته اند. مجموعه خواب ها یا بیدار های متظاهر به خواب یا بیدار های بی خبر. گفت: بیدار شو برادر! بیدار!
شماره چهار: مثال های متعددی داریم از نویسندگانی که در نوشته خود صادق نیستند. تعهد قلبی و واقعی به لغت صداقت ندارند. به عمد و با اطلاع و بمنظور رسیدن به اهدافی خاص "قلب واقعیت" میکنند. در نقل قول و در نقل وقایع و در نقل ارقام به عمد و مغرضانه اما آگاهانه نشانی ها و آدرس های گمراه کننده میدهند.
شماره پنج: گروهی از سربازان این لشگر دزدی و رشوه و نفع شخصی و عدم تعهد اجتماعی و دروغگوئی شبانه روزی و کلکسیونی از رذالت ها را فضیلت جا میزنند
و چنین است که چاره کار دیدی وسیع تر میطلبد. برادر. و تجدید نظری عمیق. (2440354) (alef-13)
 
عبدالله
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۰۷:۵۱:۴۲
1- اینکه هر کدام از وزرا ایده و عقیده ای خاص دارند طبیعی است کما اینکه در تمام دنیا هم همیگونه است. مهم این است که مجموعه دولت منسجم و یکصدا یک خط را دنیال کنند که خوشبختانه تا کنون بر خلاف دولتهای قبل اینگونه بوده است.
2- اینکه تحولات اقتصادی حاصل شده ناشی از جو روانی است نه اقدامات دولت این را قبول ندارم شروع تحولات در اثر جو روانی بود ولی ادامه و ثبات آن در اثر اقدامات کارشنسانه دولت بوده است.
3- از موضع گیرهای مجموعه اصولگرایان این را فهمیده ام که با توجه به انتخابات پیش رو به شدت از جو رضایت نسبی که در بین ملت از اقدامات دولت بدست آمده شدیدا نگران آینده خود هستند لذا به هر طریق هر روز دنبال کم رنگ کردن موفقیتهای دولت هستند. یک روز آمارها را زیر سوال می برند یک روز سعی می کنند دولت را به جان ملت بیندازند و ...
4- مطالب زیاد است ولی چون می دانم مثل متنهای سابق انتشار نمی دهید بیش از این نمی نویسم. (2440411) (alef-13)
 
خزاعی
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۰۸:۲۴:۰۸
مشکل اقتصاد ما نداشتن ایمان و اخلاق تو کاره در همه پایه ها از کارمند ساده تا بالاترین سطح اجراییه . محصول این بی اخلاقی و بی ایمانی نداشتن تعهد کاری رانت، اختلاس های میلیاردی پولشویی... و در نهایت این میشه که هر کسی می خواد بار خودش ببنده بی اخلاقی داره بیداد میکنه هیشکی به فکر مردم نیست به جای رعایت قوانین فقط دنبال یه راهکاریم دورش بزنیم اگه اخلاقیات درست بشه اقتصاد هم درست میشه (2440444) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.