نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267358
اظهار نظر اطلاعاتی آمریکا و اروپا به نفع ایران و علیه عربستان
تاریخ انتشار : جمعه ۲۸ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۳
مقامات غربی در گفت‌وگو با بلومبرگ به شرط عدم افشای نام درباره ادعاهای عربستان سعودی درباره نقش ایران در یمن ابراز تردید کرده‌اند.

به گزارش فارس،مقامات کشورهای غربی متحد عربستان از جمله آمریکا و فرانسه در اظهارات علنی با تأیید ادعاهای ریاض درباره تهران، حمایت قاطع خود از حملات این کشور خلیج فارس به یمن را اعلام کرده‌اند.

در همین حال، مقام‌های آمریکایی، فرانسوی و همچنین مقامات سایر کشورهای غربی می‌گویند درباره ادعای اصلی عربستان تردید دارند: اینکه شورش حوثی‌ها (جنبش انصارالله) از انگیزه‌های ایران برای تسلط بر بخش‌های عظیمی از گلوگاه‌های جهان عرب نشأت می‌گیرد.

رهبران کشورهای اروپایی در همین راستا اظهاراتی مطرح کرده‌اند تا به ریاض بفهمانند که شکیبایی آنها در برابر تهاجم سه هفته‌ای این کشور ـ با همراهی ۹ کشور دیگر ـ رو به اتمام است. آنها می‌گویند تنها با مذاکره است که می‌توان از تجزیه یمن جلوگیری کرد.

فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان روز چهارشنبه بعد از دیدار با همتایانش در گروه کشورهای ۷ گفت: «هیچ‌کس این چشم‌انداز که مشکل یمن از طریق نظامی حل شود را پیش‌بینی نمی‌کند.» وزیر خارجه آلمان اضافه کرد کشورهای گروه ۷ خواستار بازگشت به گفت‌وگو هستند.

«جان کری»، وزیر خارجه آمریکا و سایر مقامات بلندپایه این کشور ایران را به حمایت مالی و نظامی از انصارالله با هدف توسعه نفوذ در خاورمیانه متهم کرده‌اند، اما مقامات اطلاعاتی آمریکا و اروپایی در محافل خصوصی با رد این ادعاها می‌گویند حمایت‌های ایران محدود است.

دو مقام آمریکایی که می‌گویند نمی‌خواهند علناً از همکاران بلندپایه‌شان انتقاد کنند به بلومبرگ می‌گویند «حوثی‌ها» با اسلام شیعی مد نظر ایران در یک صف قرار نمی‌گیرند. دو مقام اروپایی هم در اظهاراتی مشابه می‌گویند آنها از رهبران ایران در تهران یا روحانیون بلندپایه در شهر مقدس قم تبعیت نمی‌کنند.

طبق گفته یک مقام آمریکایی، حوثی‌ها در حال نبرد با سلاح‌های کوچک و سبکی هستند که سالهاست آنها را در اختیار دارند و یا از نیروهای امینی تحت حمایت آمریکا آنها را غنیمت گرفته‌اند. آنها به تسلیحات، پول، اطلاعات یا راهنمایی‌های ایران وابسته نیستند.

«یازید سایگ»، از اعضای ارشد بخش خاورمیانه بنیاد «کارنگی» هم معتقد است: «علی‌رغم هیاهوهای آشکار درباره توسعه‌طلبی ایران در یمن، این درگیری‌ها تقریباً به طور تمام و کمال از محرک‌ها و تسلیحات محلی نشأت گرفته و هدایت می‌شوند.»
 
بیژنگ
۱۳۹۴-۰۱-۲۸ ۱۲:۱۲:۱۵
این جنگ عربستتان به اصطلاح پوست خربزه ای است که آمریکا و غرب زیر پای عربستان انداخته است. دلیل آن را هم می توانید در تاریخ جستجو کنید. زمانی که اوپک بوجود آمد و قیمت نفت اندکی بالا رفت در سال های 52 تا 56 به قیمت دو و نیم دلار عربستان، ایران و عراق جزء کشورهای ثروتمند شدند عربستان چهارمین کشور ثرومند جهان، ایران دهم و فکر می کنم عراق شانزدهم. این کشورها پولهای زیادی در کشورهای اروپایی سرمایه گذاری و یا پس انداز کردند. غربی ها با راه انداختن جنگ از طریق عراق که نزدیک به 40 میلیارد دلار در اروپا و امریکا سرمایه گذرای کرده بود این پول را به کشور خود بازگرداندند و حتی در پایان جنگ عراق 60 میلیارد دلار دیگر هم بدهکار شد. حالا شما تصور می کنید با عربستانی که نزدیک به 800 میلیارد دلار پول انباشتی دارد چکار بهتری می توان کرد. اندکی تعقل نشان می دهد که هم امریکا و هم کشورهای اروپایی بدون هدف جلو نیامده اند و با برنامه ریزی بلندمدت چنان پدری از عربستان در آورده و با قالب کردن مهمات پوسیده خود که در بازار خریداری ندارد با شعار ایران هراسی و شیعه هراسی باید این کشور را لخت کنند. (2828606) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۰۲:۱۱:۵۰
والبته امیدوارم با دریات مسولین ایرانی و توافق و دوستی با جهان نه متمدن نه بورکینافاسو ،... مواظب باشیم که تو دام نیفتیم ، مطمعن باشید این مبلغ عظیم زمانی به جیب اونها بر میگرده که یه جنگ تمام عیار داشته باشن ، یه چیزی مثل خدایی نکرده جنگ عربستان با ایران که قدرت عظیمی محسوب میشن هردود ،.... (2829725) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۸ ۱۷:۰۷:۰۹
یک چیزی که مسلم است این است که مقامات امریکایی اعم از دمکرات یا جمهوری خواه نوکر اسرائیل هستند و وابستگی خود را باید اثبات کرده باشند تا به مقامی دست پیدا کنند وگرنه اسرائیل مانع پیشرفت انها میشود نفوذ اسرائیل در امریکا را ندیده نگیرید (2829032) (alef-3)