نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 268159
حذف یارانه پردرآمد‌ها با سیاست تشویقی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۱۹
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به این‌که دولت باید در مورد روند حذف گروه‌های پردرآمد از یارانه اطلاع‌رسانی شفاف کند، گفت: بهترین راه برای نپرداختن یارانه به گروه‌های پردرآمد اتخاذ سیاست‌های تشویقی است.

به گزارش ایسنا، علی تاجر‌نیا با تاکید بر این‌که کمک به دهک‌های پایین جامعه جزو وظایف دولت است عنوان کرد: اما دولت می‌تواند این کار را به روش‌های دیگری انجام دهد.

این کارشناس اقتصادی درباره‌ روند حذف گروه‌های پردرآمد از پرداخت یارانه اظهار کرد: اگر دولت تصمیم دارد برخی گروه‌ها را از لیست یارانه‌بگیران حذف کند، باید با شفافیت کامل این کار را انجام دهد. این‌که در برخی از شبکه‌های مجازی از چند روز قبل خبر حذف برخی از یارانه‌بگیران مطرح می‌شود و سپس تکذیب و دوباره از سوی دولت طرح می‌شود تنها ایجاد بی‌اعتمادی می‌کند.

تاجرنیا افزود: لازم است دولت در این مورد شیوه‌ی اطلاع‌رسانی صحیحی را در پیش بگیرد و به نوعی روند حذف یارانه‌ها را شفاف کند.

وی درباره‌ی شیوه حذف گروه‌های پردرآمد از لیست یارانه‌بگیران گفت: لازم است در وهله‌ی اول توجه شود که حذف برخی یارانه‌بگیران تبعات منفی را در پیش نداشته باشد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به لزوم اتخاذ سیاست‌های تشویقی برای انصراف گروه‌های پردرآمد از دریافت یارانه تصریح کرد: دولت می‌تواند با مجموعه اطلاعات خود و به دور از روش کلیشه‌ای سیاست‌های تشویقی را اعمال کند و تسهیلاتی را ارائه دهد که افراد ثروتمند داوطلبانه از دریافت یارانه انصراف دهند.

وی با اشاره به سیاست‌های غلط دولت گذشته در زمینه‌ی پرداخت یارانه نقدی گفت: این سیاست‌ها باعث شد که همه جامعه دریافت یارانه را حق خود بدانند و حتی اقشار پردرآمد نیز از دریافت یارانه انصراف ندهند. بنابراین اصلاح این دیدگاه در ابتدا نیازمند فرهنگ‌سازی است .

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اما حذف برخی گروه‌های پردرآمد به شیوه‌ی فعلی انتظاراتی را از دولت به وجود می‌آورد که در آینده موجب ایجاد مشکلات زیادی خواهد شد.
 
کلمات کلیدی : یارانه
 
سمج
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۲۰:۱۹:۵۷
با چند سیاست ساده میتوان تمام افرادی که نیاز به یارانه ندارند ترغیب به خود انصرافی کرد. با این کار نظام هم از بار سنگین حذف اشتباهی افراد نجات پیدا میکند.
بطور مثال محرومیت از حقوق زیر برای یارانه بگیران:
1- حق دریافت وام فرضا از یک مبلغ به بالا را از بانکها
2- حق تصدی سمتهای ارشد دولتی که حقوق آنها از مبلغ خاص بیشتر است
3- حق دریافت کارت بازرگانی
4- حق دریافت دسته چک
.... (2841609) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۲۰:۲۹:۵۰
دولتی که جرات حذف یارانههای پولدارها را نداره توقع دارین در سیاست خارجی و غیره کار مهمی انجام بده (2841635) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۰۰:۱۳:۳۸
منابع کشور متعلق به همه است. همینهایی که انها را پر درامد معرفی میکنید بالاترین مالیات را به دولت میدهند. چه عدالتی حکم میکند که یکی همه جور یارانه و سبد کالا و سهام عدالت و غیره بگیردو یکی هم فقط مالیات بده و حرف هم نزنه (2842125) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۰۰:۵۲:۰۲
من واقعا نميفهمم كسي كه در امدش ماهي بالاي ٣ يا چهار ميليون تومنه چرا نياز به يارانه اي ٤٥ هزار تومني داره، واقعا چرا ما ايرانيا فك ميكنيم يارانه حق مسلم همه هست و بايد تا جايي كه ميشه از دولت كند!!! در صورتي كه مثلا تو همين كشورهاي اسكانديناوي به كسي كه درامدش از يه حد خاصي پايينتر هست كمك مالي ميشه بصورت ماهانه يه چيزي مثل يارانه. به نظر من مشكل اصلي اينجاس كه اكثر ايراني هاي كه توان مالي هم دارند و يارانه ميگيرن فكر ميكنن كه يارانه حق مسلمشونه در صورتي كه بايد اين فرهنگ سازي بشه كه يارانه ماله هم نيست ماله ادم هاي نيازمنده. دولت هم بايد قاطعيت داشته باشه و فكر كم شدن ارا در مرحله بعد انتخابات نباشه و با يك حركت انقلابي كسايي كه توانايي مالي دارن رو بي تعارف حذف كنه. اونوقت ميشه يارانه نيازمند ها رو بيشتر كرد. نميدونم چرا اين روزا مردم همش فكر خودشونن و حاضر نيستن ٤٥٠٠٠ تومن رو هم بخاطر هموطن نيازمندشون بگذرن، متاسفم! (2842197) (alef-10)