نظر منتشر شده
۱۳۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 223950
در حاشیه پرونده برجهای 25 طبقه شیراز؛
باغ‌های شهر، قربانی برج‌های دوقلو می شوند!
بخش داخلی الف، 5 اردیبهشت 93
شیراز، شهر گل و باغ و شعر و فرهنگ پارسی، این‌روزها دیگر خیلی آرام و زیبا به نظر نمی رسد، هر روز برج‌های بدقواره، جای باغ‌های زیبا را می گیرند و زیبایی های شهر که روزی، شاعرانی چون حافظ و سعدی را بر سر شوق می آورد، هر روز بیشتر به حاشیه رانده می شود. شهری که روزگاری نه چندان دور، خبری از ترافیک و آلودگی هوا نداشت، و همه جاذبه‌اش به شاهچراغ، سعدی، حافظ، ارگ کریمخانی و باغهای زیبایش بود، اکنون با تمام توان به دنبال رسیدن به وضعیت شلوغ و آلوده و نابسامانی شبیه تهران است. از آنجایی که شیراز در قیاس با چندین استان همجوار خود، نوعی مرکزیت دارد، تمایل سرمایه داران برای ساخت و ساز نیز در آن بالا است، امری که به نظر می رسد مستلزم برنامه ریزی و آینده نگری است. مطلبی که در ادامه می آید، گریزی است به آخرین تصمیم بحث برانگیز بلند مرتبه سازی دراصلی ترین خیابان شهر شیراز، یعنی خیابان کریمخان زند(در حکم خیابان ولی عصر تهران)، که الف مروری دارد بر اصل و حاشیه های این تصمیم پرحاشیه.
تاریخ انتشار : جمعه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۸
موضوع احداث برج ۲۵ طبقه در مرکز شهر شیراز چند سالی است که دارای حاشیه های خاص خود است. برج هایی که باعث بلند شدن صدای اعتراض شیرازی‌ها شده است. این طرح که از شورای دوم تاکنون همواره روی میز شورانشینان بوده، با شرایطی تازه در شورای شهر دوره چهارم به تصویب رسید و بار دیگر صدای اعتراض را بلند کرد.

رئیس شورای شهر شیراز با اشاره به سابقه این طرح، می گوید: طرح تفکیک زمین برج تجاری در شورای دوم شهر، مطرح و به تصویب رسید. به این صورت که سهم شهرداری از زمین این پروژه ۳۰ درصد و سهم سرمایه گذار ۷۰ درصد تعیین شد، اما به دلایلی این طرح اجرا نشد.
وی می افزاید: طرح در شورای سوم بار دیگر مطرح و این بار توافق معکوس شد و سهم شهرداری از زمین برج، ۷۰ درصد و سهم فرد سرمایه گذار ۳۰ درصد مصوب شد که با عدم امضای فرماندار مصوبه ساخت برج، اجرایی نشد تا اینکه فرد سرمایه گذار با شروع به کار شورای چهارم بار دیگر مراجعه و اعلام کرد: دادگاه، حکم شهرداری را ملغی کرده و از کمیسیون ماده ۵ مجوز دارد، لذا تصمیم به ساخت این مجتمع تجاری گرفته و نیاز به همکاری شورا دارد.

ظاهراً شورای شهر شیراز نیز با تشکیل کمیته ای و کسب موافقت استانداری، در نهایت در تاریخ ۹۲/۱۲/۲۴ به این شکل با ساخت برج ها موافقت می کند که؛ فرد سرمایه گذار در ۲۸۰۰ متر از زمین ۲۱۰۰۰ متری که خود مالک آن است، یک برج ۲۵ طبقه بسازد، و شهرداری نیز یک برج برای خودش بسازد که باید سرمایه گذار عوارض مربوطه را پرداخته و حقوق شهر را لحاظ کند و همچنین سرمایه گذار و شهرداری دو برابر نیاز ساختمان، در مجموعه، پارکینگ احداث کنند و مابقی زمین یعنی حدود ۱۵ هزار متر به فضای سبز تبدیل شود که در اختیار شهرداری قرار می گیرد.
باغی که قرار است قربانی دو برج 25 طبقه شود
اما این همه داستان نیست، ساختن این برجها، مخالفان سرسختی دارد که از قضا اهل فن بوده و آشنا به ابن مباحث هستند. از جمله دکتر خلیل حاجی‌پور، مسئول گروه تخصصی شهرسازی سازمان نظام مهندسی فارس که در نشست خبری که با حضور اساتید دانشگاه و دانشجویان برای بررسی این برج سازی برگزار شده، گفته است: بعد از تصویب پروژه ساخت برج ۲۵ طبقه در شیراز، نظرات گروه‌های تخصصی استعلام شده که نشان می‌دهد این تصمیم‌گیری شفاف و روشن نبوده است و ابهاماتی درخصوص سطح اشغال و سقف تراکم این برج وجود دارد.

وی همچنین افزوده است: این برجها تناسب و تناسخی با محیط پیرامون، نقش هویتی محور زند و جایگاه و چشم انداز شهر شیراز ندارد، چراکه خیابان زند یکی از قوی‌ترین و تاثیرگذارترین محورهای تاریخی، هویتی و فرهنگی شهر شیراز است و این تصمیم با تضعیف این جایگاه، گسست و انقطاعی در نقش تاریخی این محور ایجاد می‌کند.

گروه مطالعات شهری فاطر نیز به عنوان یک مرکز علمی و متخصص در این زمینه، بیانیه ای داده است که فرازهایی از بیانیه ایشان در ادامه می آید:
آنچه که امروزه از بدیهی ترین مقولات دانش شهرسازی معاصر محسوب می گردد، رابطه متقابل کاربری اراضی از یک سو و ترافیک و حمل و نقل از سوی دیگر است. بدین ترتیب که تغییر کاربری ها و ایجاد کاربری های جاذب سفر، افزایش ترافیک را به دنبال خواهد داشت و افزایش ترافیک نیز موجب الزام مداخله شهرداری در جهت بهبود وضعیت عبور و مرور و اصلاح شبکه دسترسی و حمل و نقل خواهد شد. افزایش تراکم ساختمانی نیز از دیگر عوامل جاذب سفر است. به بیانی دیگر افزایش تراکم ساختمانی و ایجاد کاربری های با شمار زیاد مراجعین مانند تجاری، اداری و تفریحی، موجب افزایش تعداد سفرهای درون شهری خواهد شد. تمرکز و افزایش تراکم ساختمان های دارای کاربری های مذکور در محدوده مرکزی شهرها، ضمن افزایش طول پیمایش به خصوص در شهرهای با گسترش خطی مانند شیراز، به دلیل محدودیت شبکه معابر و سیستم حمل و نقل عمومی، با افزایش تردد خودروها، به کاهش سطح سرویس معابر و در بسیاری موارد به مختل شدن جریان عبور و مرور منجر خواهد شد.

همچنان که در حال حاضر شاهد بروز عوارض عدم توجه به این مسئله و تمرکز کاربری های جاذب سفر در هسته مرکزی شهر شیراز و به دنبال آن گره کور ترافیک هستیم. تمرکز كاربري هاي جاذب سفر در این محدوده و عدم تناسب ميان كاربري زمين و تراکم ساختمانی از یک سو و ظرفيت معابر از سوی دیگر، مهمترين و تاثيرگذارترين عوامل ايجاد کننده گره کور ترافیک محدودۀ مرکزی شهر شیراز است. يكي از سياست هاي متداول در جهت كاهش ترافيك در بافت مركزي كلان شهرها، تمركززدايي از مركز شهر و انتقال كاربري هاي جاذب سفر به حاشيه شهر است.

بر اساس طرح ساختاری- راهبردی که سند مصوب توسعه شهر شیراز است الگوی توسعه شیراز، دوقطبی تعادل بخش باید باشد. بدین معنی که برای ایجاد توازن در توسعه شهر و پیشگیری از گسترشِ توسعه به سمت شمال غرب و همچنین تمرکز زدایی از منطقه مرکزی، ایجاد قطب تعادل بخش در منطقه جنوبی شهر پیش بینی شده است. توزیع کاربری های جاذب سفر در قالب مراکز متعدد در سطح شهر و در مجاورت معابر شریانی و یا نزدیکی با سیستم های حمل و نقل عمومیِ کارآمد مانند مترو و همچنین در مجاورت کاربری های سازگار و هم سنخ، می تواند بدون ایجاد مزاحمت های احتمالی برای مجاورین، مانع از تجمع و تمرکز سفرهای درون شهری شده و با کاهش طول پیمایش و زمان سفر و به دنبال آن کاهش مصرف سوخت، از آلودگی های زیست محیطی جلوگیری نماید. با کمال تأسف شهرداری و شورای شهر شیراز با علم به اسناد بالادستی شهر شیراز و تبعات و عوارض جبران ناپذیر افزایش تراکم تجاری در هسته مرکزی، نه تنها همچنان بر سبیل پیشین می پویند و بر هسته مرکزی شهر متمرکز شده اند، بلکه گوی سبقتت را در تخلف از اسناد مصوبی که خود نیز تهیه کننده آن بوده اند از گذشتگان خویش ربوده اند.

نمایی شماتیک از برجهایی که قرار است حیات یک باغ را بگیرند
از سوی دیگر تبعات فرهنگی غیر قابل تفکیکِ این جریان تجاری سازی بیش از نیم دهه است که در شهر شیراز کاملا نمایان شده. ترویج روحیه تفاخر و تظاهر و اسراف و تبذیر و تبرّج و برهنگی و خود نمایی در این مجتمع های تجاری تصادفی نبوده و با روح لیبرال- سرمایه داری منضم به این مجتمع ها سنخیت دارد. اساسا حیات این گونه مجتمع های عظیم تجاری به مصرف گرایی وابسته است. از این رو است که متعلقان به این نوع مجتمع ها برای ادامه حیات خود بر آتش خودنمایی و تفاخر می دمند و سبک زندگی مسرفانه را ترویج می نمایند و به تعبیری از تغییر سبک زندگی مردم امرار معاش می کنند.

اینکه شورای شهر شیراز به مصداق چک سفید امضا مجوز پر ابهامی را به شهرداری و مالک زمین داده است، اینکه در جلسه فوق العاده شبانه و با تعجیل و قید دو فوریت و بدون بررسی های کارشناسی متناسب با حساسیت های این قبیل مداخلات، موضوع در شورا مطرح می شود، اینکه احتمالاً برای کاستن از واکنش گروه های مردمی و رسانه ای، موضوع پس از سه سال مجدداً در روزهای پایانی سال و در سکوت رسانه ای به جریان می افتد؛ همه ابهاماتی است که بایستی شورای شهر پاسخگوی آن باشد.

الف، برای جلوگیری از اطاله کلام، به این حد از بحث اکتفا می کند و این امیدواری وجود دارد که با درنظر گرفتن تعهدات بین نسلی که به آیندگان داریم و همچنین قربانی نکردن فضای سبز و عافیت مردم به پای منافع مالی و مادی، بگذاریم شهری همچون شیراز، که به باغهای زیبا و گل و بلبل شهره است، همچنان زیبایی طبیعی داشته باشد و الا این برجهای سربه فلک کشیده را در دل کویر و بیابان هم می توان ساخت و فراموش نکنیم که درختان هم جان دارند، پس راضی نشویم که این باغ‌ها را یکی یکی به پای این برج‌ها قربانی کنند، چه در شیراز و چه در هر جای دیگری از کشورمان.
 
حمید
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۱:۲۸:۳۱
شما فکر میکنید که در قدیم باغ ها وسط شیراز بوده اند؟ نه جای باغ همیشه اطراف شهر بوده. این شهر است که توسعه یافته و حالا دور باغ را گرفته. بهتر است شهرداری به جای اینکه صرفا به باغ های قدیمی دل خوش کند، زمین های اطراف شهر را که هم اکنون جهت ساخت و ساز به ادارات و ارگان های مختلف می فروشد، تبدیل به باغ کند و در عوض باغ های داخل شهر را به اماکن خدماتی برای مردم تبدیل کند. شاید بعضی ناراحت شوند ولی در دراز مدت چاره ای جز این نخواهد بود. زمین های اطراف کوه دراک بهترین جا برای توسعه باغ های جدید بود که متاسفانه همه تبدیل به آپارتمان شده اند. مشکل این است که شهرداری می خواهد هم از آخور بخورد هم از توبره! (2102988) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۳:۲۱:۵۷
در بلوار زند در حال حاضر فقط یک باغ وجود دارد که در ضلع جنوبی و به فاصله نزدیکی از میدان نمازی قرار گرفته است. اگر قرار است در این باغ دو برج 25 طبقه ساخته شود وضع ترافیک وحشتناک حال حاضر آن بدتر هم می شود.
در حال حاضر شما اگر قصد داشته باشید به مرکز شهر شیراز تردد کنید به علت ترافیک شدید مطب های پزشکان در محدوده میدان نمازی تا میدان امام حسین با مراجعه زیاد مردم از اقصی نقاط کشور به خصوص استانهای جنوبی در این محدوده مواجه می شوید. به این علت امکان ندارد بتوانید با خودرو وارد این محدوده شوید.
این باغ نیز در همین مکان است!
شورای شهر شیراز به جای اینکه به فکر احداث شهر پزشکان و خلوت کردن این محدوده باشد با این طرح وضع فاجعه آمیز این محدوده را بدتر می کند.
مناطقی در شرق شهر نظیر نزدیک فرودگاه شاید برای چنین طرحی منطقی تر باشد. (2103271) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۱۷:۴۹
نزدیک فرودگاه ???? جک داری می گی؟؟؟ کدوم مریض این همه راه پا می شه بره اونجا. می خوای یذارن حومه شهر؟؟؟؟ (2104038) (alef-9)
 
میرا
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۱:۴۴:۴۷
دوستان دقت کنند که وقتی یک تمدن می خاد شکل بگیره اولش با تفکر یک متفکر شروع شده. تفکر تولید فرهنگ کرده و فرهنگ تمدن رو بوجود آورده. حالا هر محصولی که توسط اون تمدن تولید میشه به هرجا که صادر بشه خودبخود با خودش اون فکر و فرهنگ رو نیز منتقل میکنه و در صورتی که در آن اشکالی وجود داشته باشه اگر با اونجایی که منتقل میشه تطابق فرهنگی نداشته باشه در آنجا بسیار پر اشکال تر از نمونه اصلی خودش جلوه خواهد کرد. تو مملکت ما نگاه بکنید ببینید هر ساختاری که از تمدن دنیای فعلی بدون عمیق شدن در ضمیمه های فرهنگی و بدون اصلاح اساسی اون وارد شده بسیار پر ایراد تر از نمونه اصلی خودش جلوه گر شده، از بانک تا معماری و پزشکی و آموزش و پرورش و... همه اینها از این قسم محصولاتند. (2104513) (alef-10)
 
میرا
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۱:۴۸:۲۵
در ضمن یادم رفت عرض کنم که چرا باید تو شهرسازی ها صرفا متخصصان شهرسازی دخالت کنند و چرا مکانیزمی وجود ندارد که در تصمیم گیریها اندیشمندان و متخصصان فرهنگ ایرانی و اسلامی ورود کنند؟ (2104514) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۱:۵۱:۲۷
واقعا چرا باید بعضیها با دیدن برج انقدر حال کنن و حس تمدن بهشون دست بده.
تو تاریخ ایران ما ساخت بناهای بلند همیشه در دسترس و ممکن بوده. اما یه کم به این فکر کنیم چرا هیچوقت بسمت برج سازی حرکت نمی کردیم. (2104516) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۰:۵۵:۵۶
بازار آهن فروشاست یا کارگاه چرم که بفرستنش بیرون شهر ؟!!! (2104977) (alef-10)
 
محمد رضا
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۴:۳۵:۴۲
دوست عزیز ، مطب دکتر و بیمارستان نمی خواهند بسازند که میفرمایید مریض چگونه برود نزدیک فرودگاه ، جک نیست ، میخواهند برج تجاری بسازند . پس اون کسی که گفته ابتدای ورودی شهر شیراز نظر درستی داده . (2105677) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۱:۴۸:۱۶
اگر منظورتان بافت قدیمی شهر هست شما یک سری به خانه های قدیمی شیراز بزنیید میبینید اتاق ها در دور یک حیاط که داری باغچه بزرگ(به نسبت مساحت خانه) و حوض و.........بوده ولی اکنون خانه ها تبدیل به اپارتمان با فضای سبر بسیار کم شده است .ان زمان هم تعداد خودرو هاشخصی و دولتی و کارخانه و...........قابل مقایسه با زندگی ها امروز ما ندارد. و (2104160) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۳:۳۶:۳۰
فقط ميتونم بگم خيلي بي سوادي (2104545) (alef-10)
 
میهن دوست
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۱:۵۳:۴۴
مثل تهران نیست که برای ساختن هویت نیاز به برج میلاد و آزادی داشته باشد و یا مثل اصفهان که با خشک شدن زاینده رود خانه ارواح شود و مسئولان زیاده خواه، شهر را تبدیل به انبار بتن کنند!!
شیراز خاستگاه تاریخ و تمدن پارسی و پیگردهنده گهر دریست. شیراز زادگاه مردان بزرگیست که هر ملتی برای یک تنش تاریخ میسازد.
شیراز ما قربانی مدیران غیربومی سیاست زده و سرمایه گذاران زیاده خواه است. مردم شیراز اجازه چنین کاری نمی دهند.
اگر یک قلم از بودجه های بی نام و نشان و بیرویه تهران و تبریز و اصفهان وارد شیراز هم میشد چنین مشکلاتی نبود.
نفت و گاز در جنوب است و آلودگیش برای مردم این خطه. شغل و درآمدش برای دیگران. ریشه را در این تبعیض ها جستجو کنید. (2105128) (alef-10)
 
محمد رضا
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۱:۳۵:۴۵
خوشا شیراز و وضع بی مثالش خداوندا نگهدار از زوالش
بشیراز ای و فیض روح قدسی بجوی از مردم صاحب کمالش
مکن از خواب بیدارم خدا را که دارم خلوتی خوش با خیالش (2103020) (alef-10)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۸:۴۹:۱۶
مفاهیمی همچون محیط زیست ، توجه به فضای سبز ، رعایت حقوق شهروندی انسانها ، خوار شمردن پول و مادیات در آنجا که حیات و کرامت انسانی مطرح شود (برخلاف انبوه شعار هائی که همواره روی دیوار ها ، بیلبورد ها ، در برنامه های رادیو و تلویزیون ، به بهانه هائی همچون گرامیداشت روز های جهانی حمایت از..... ، به خورد ما می دهند !!!!) ، حفظ حیات وحش ، میراث فرهنگی و..... ، آورده های وارداتی شیک و مدل بالا !!!! ، از جامعۀ غربیست که مطابق معمول ، فرهنگ و ساز- و- کار های لازم وجدائی ناپذیرشان ، یا اصلا به همراهشان وارد کشور ما نشده و یا با ورودی نیم بند ، دست و پاگیر و دردسر ساز ، یا از اساس غیر قابل اجراء بوده اند و یا به مرور و با تحریک اشتهای فرصت طلبان به زراندوزی و انباشته تر کردن دارائی هایشون ، از محتوا خالی شده و حتی به ضد ارزش وجودی خود!!!!، تبدیل شده اند ؛ (2103882) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۲:۰۶:۰۲
باید مراقب میراث خود باشیم........لطفا در این سایت به خلیج فارس رای دهید
http://www.persianorarabiangulf.com/index.php (2104186) (alef-9)
 
1982
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۱:۴۵:۵۷
یه خونه باغی بود تو میدان دریانو ستارخان کوبیدنو له کردنش برا برج من نمیدونم پس حق ما همسایه ها چی میشه ماشاله نه پارکینگی نه کوچه عریضی شهرداری فقط میگه پول (2103040) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۱:۵۵:۴۵
من به عنوان یک شیرازی موافق این طرح هستم . برای فضای سبز شیراز شما ها کاری نکردید و نمی کنید و نخواهید کرد. راستی نویسنده این نوشته چه کسی هست؟؟؟ (2103076) (alef-10)
 
مجید
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۳:۱۴:۱۲
احسنت (2103251) (alef-10)
 
عاشق شیراز
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۸:۳۹:۳۱
چطور موافق از بین رفتن طبیعت زیبای شیراز و ارمغان آوردن آلودگی و ترافیک بیشتر برای شیراز هستی؟ چه درآمدی برای شما و طرفداران این طرح رغم زده شده است؟ (2103865) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۰:۱۰:۱۴
ببخشید کدو طبیعت زیبا توی اون منطقه هست؟؟ شما که طرفدار طبیعت زیبا هستی چه کار مثبتی برا بابا کوهی یا کوه زاگرس کردی؟؟ آیا تا حالا اقدامی جهت بهتر شدن مناطق سبز شیراز انجام دادی؟؟ اصلا ی چیز دیگه تا حالا چه نقش مثبتی در تمیز نگه داشتن شهرت انجام دادی؟؟؟ (2104408) (alef-10)
 
عاشق شیراز
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۸:۰۲:۳۸
چه منطق جالبی دارید! اگر برای مناطقی که نام بردید کاری نشده است باید این قسمت هم تخریب شود؟ شما از کجا می دانید که من و امثالهم در نگهداری شهر کوششی نکرده ایم؟ اصولاً این چه نحو بحث کردن است؟ عزیز من شهر را با ساختن این گونه برج ها دارند از بین می برند و چیزی جز آلودگی و ترافیک بیشتر حاصل آن نخواهد شد و حال شما دارید من ناشناس برای جنابعالی را بازجویی می فرمایید؟ (2104644) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۲:۱۴:۲۷
با نظر شما موافقم افرین (2105189) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۳:۵۹:۴۰
شما شیرازی نیستی (2105547) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۲:۴۵:۰۴
الف لطقا منتشر کن
در کتاب از کاخ شاه تا زندان اوبن، آقای نراقی از موضوع ساخت ساختمان های بلند مرتبه در شهر شیراز می گوید که شاه بسیار مایل به آن بود و نگاهش به توسعه، دنباله روی از نمادهای غرب. اما در مقابل آن فرح مانع می شد و میگفت هرچه کوتاه تر بهتر. شهردار شیراز شاکی بود که به حرف کدام گوش کند.
آقای شهردار شیراز؛ توسعه با مدل شهر های نوساز غربی به ناکجا آباد می رسد. در نهایت میشود تهران امروز. بدون هویت بدون آینده. (2103186) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۸:۰۴:۰۵
شهرداری به سخن اسکناس گوش می دهد و قدرت و نفوذ سیاسی حال از هرکس می خواهد باشد فرقی ندارد! (2104646) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۲:۴۵:۵۴
1.فرآیند انتخاب اعضای گروه های تخصصی در سازمان های نظام مهندسی ساختمان از طریق انتخابات درون سازمانی هست بنابراین اعضای گروه های تخصصی الزاماً متخصص ترین افراد نیستند.

2.در تمام شهرهای دنیا محدوده مشخصی تحت عنوان مرکز تجاری شهر تعریف شده است(CBD) که اولاً تمام مراکز تجاری و ساختمانهای بلند مرتبه شهر در همان محدوده متمرکز شده اند و ثانیاً هیچ محدودیتی در ارتفاع ساختمانها وجود ندارد.

3.اگر ما تاریخ کشور خودمون رو بهتر بشناسیم می بینیم که قبلاً هم در معماری ما این دیدگاه یعنی تمرکز و تعریف محدوده تجاری برای هر شهر وجود داشته (البته اون زمان شهرهای ما از خدمات بعضی افراد که خودشون مهندس شهرساز تصور می کنن محروم بودن) به عنوان مثال در اکثر شهرهای ایران فضائی با کاربری مشخص تحت عنوان بازار وجود داره که نمونه آن در شهر شیراز مجموعه زندیه هست که علاوه بر بازار (بازار وکیل) به دیگر نیازهای افراد و جامعه آنروز مثل وجود حمام (حمام وکیل) و مسجد (مسجد وکیل) در کنار این مجموعه توجه شده است و به عبارت دیگه مراکز تجاری مدرن در دنیای امروزی نوعی کپی برداری از معماری قدیمی کشور ما هست ولی ما متاسفانه و عمدتاً با نگاههای تنگ نظرانه از این موارد غافلیم.

3.معماری و شهرسازی در اکثر شهرهای ما متاسافانه نه شباهتی به معماری ایرانی داره و نه شباهتی به معماری اسلامی . در کجای دنیا شما شهرهائی رو می بینید که در تمام نقاط آن آپارتمان ساخته شده!!! در کجای دنیا شما دیدید که کشوری علی رغم وسعت و برخورداری از زمین به سمت زندگی آپارتمانی پیش رفته باشن. در کشورهای پیشرفته و حتی در معماری گذشته ما خارج ار محدوده تجاری شهر فضا های مسکونی دارای حرمت و شانی متناسب با کرامت انسانها تعریف می شوند و حتی در کشورهائی که سابقه بسیار طولانی تر از کشور ما در ساخت آپارتمان دارن وقتی شما از محدوده تجاری و مرکز شهر خارج میشید اثری از زندگی آپارتمانی نیست و اکثر مردم در خانه های یکی و دو طبقه ویلائی زندگی می کنن .ولی به عنوان مثال و در همین شهر شیراز تفکیک فضای مسکونی از تجاری غیر ممکن است . ظاهراً به اعتقاد برخی آقایان صرف عبور خیابان به منزله تجاری بودن فضاهای اطراف خیابان بوده و ساختمانهای مسکونی جای خود را به آپارتمانهای تنگ و کوچک داده اند .

4. در کشور ما با توجه به وسعت فراوانی که دارد نیازی به ساخت آپارتمانهای بلند مرتبه جهت سکونت افراد نیست ولی ساخت اونها به عنوان مراکز تجاری در مرکز شهر نه تنها مشکلی رو ایجاد نخواهد کرد بلکه به سبب تمرکز موجب تسهیل امور هم خواهد شد.

5. مشکلاتی مثل ترافیک فقط و فقط با توسعه حمل و نقل عمومی و زیر ساختهای اینترنتی حل و فصل خواهد شد نه با جلوگیری از بلند مرتبه سازی در مرکز شهر (2103190) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۵۷:۱۸
دوست عزیز شما در شیراز زندگی می کنید و یا با شیراز اشنایی دارید؟ محدوده CBD شهر شیراز کجاست؟ طبق کدام سند مصوب این محدوده مشخص شده؟ یکی از بحث های منتقدین این مصوبه اینه که شورا و شهرداری بر اساس سنت هرچه پسش آید خوش اید برای شهر تصمیم گیری می کنه. ضمنا مخالفین این اقدام فقط گروه شهرسازی نظام نیست. بلکه طیف وسیعی از گروه های مردمی از جمله NGO های زیست محیطی تا تشکل های دانشجویی و کسبه و ساکنین محدوده مخالف این اقدام هستند. اما شهرداری بدون توجه به این مخالفت ها صرفا برا عوارص این مجتمع دندون تیز کرده. (2104099) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۰:۱۲:۴۴
ببخشید من عضو ngo و کسبه همان محل و اتفاقا دانشجو هم هستم . تا حالا مخالفتی ندیدم از این طرف هایی که شما گفتین. نکنه مثل بقیه مخالفتها فقط در محدوده مغز خودتون هست. ؟؟؟؟؟ (2104416) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۰:۲۹:۱۸
بابا اکتیو!!! یه دفعه میگفتی عضو نظام مهندسی و طلبه و ورزشکار و خوش تیپ و ... هستی!! از قضا ساکن همون جا هم هستی و اصلا از بچگی تو همین باغ بازی می کردی! (2104910) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۸ ۰۷:۵۶:۴۵
http://shiraze.ir/fa/news/54808/گروه‌های-زیست-محیطی-فارس-هم-به-صف-طلاب-اساتید-دانشگاه-مهندسین-و-دانشجویان-پیوستند-عکس
این هم موضع گیری NGO های محیط زیست.
خوبه نگفتن تشکل حمایت از خانواده زندانیان و گرنه می گفتید عضو این گروه هم هستید! (2109623) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۳:۰۶:۲۸
این طیف وسیع که شما می فرمائید وجود خارجی هم داره؟؟؟؟؟؟ و طبق کدام سند این طیف وسیع را شما شناسائی و نمایندگی کرده اید و از نظراتشون مطلع شده اید (2105350) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۶:۰۳:۲۹
دوست عزیز شما که در شیراز زنگی می کنید بگید شهرداری از کجا باید پول بیاره روزی 500 میلیون فقط خرج جمع اوری زباله بده؟ کو کارخونه که عوارض بگیره؟ چقدر از جیب مردم بگیره؟ عزیزم مالک زمین طبق قانون میتونه همش رو بسازه شهرداری باهاش توافق کرده که فقط 25 درصدش رو بسازه و شهرداری از بقیه اش به عنوان پارک استفاده کنه و در اختیار مردم بزاره. کدوم سرمایه گذار احمقی حاضر میشه تو حاشیه شهر سرمایه گذاری کنه؟ کدوم پزشکی میاد اونجا مطب بزنه؟ اصلا می دونی قیمت مغازه ها تو شیراز به علت کمبود چقدره؟ برای در اوردن اجاره مغازه ها می دونی چقدر باید رو قیمت اجناس کشید؟
این کارهای شما شیراز رو بد بخت کرده.
الف متاسفم که همچین مطلبی رو بدون اینکه بدونی اصل قضیه چیه زدی تو سایت. (2105885) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۱:۲۵:۰۸
دوست عزیز عملا عوارضی که به عنوان درآمد شهرداری از این مجتمع گرفته میشه هم نهایتا از جیب مردمه. شهرداری به جای اینکه شهر فروشی کنه باید یه کمی هم مخشو به کار بندازه و به دنبال ایجاد درآمد های دیگه باشه. بر اساس کدام قانون می فرمایید مالک میتونه همه زمین رو بسازه؟! قیمت بالای مغازه ها در شیراز به خاطر کمبود نیست بلکه به خاطر هزینه های اضافی ساخت و سازه. به عبارت دیگه تمام هزینه های جنبی احداث مجتمع های تجاری از قیمت بالای زمین های مرکز شهر، عوارض احداث بنا، عوارض مازاد تراکم، افزایش قیمت ناشی از ارتفاع و سازه های خاص و ... روی هم جمع میشه و هزینه ساخت رو بالا می بره. تازه بعد از اون می افته تو بورس بازی! یه مغازه بارها خرید و فروش میشه و خود به اصطلاح سرمایه گذار هم تو این روند مداخله می کنه و با خرید و فروش های صوری قیمت رو بالا می بره. داستان بالا بودن قیمت واحد های تجاری اینجوره دوست عزیز! ضمنا پارکی که می فرمایید عملا حیاط خلوت و بار انداز این مجتمع میشه نه پارک. (2107543) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۱:۳۲:۰۵
دوست عزیز سازمان نظام مهندسی هر استان از مهندسین ساکن استان تشکیل شده. این مهندسین از جمله مهندسین شهرساز، در یک انتخابات شرکت می کنن و نماینده هاشون رو برای پیگیری امور صنفی و مدیریت کارهای پژوهشی و یا آموزشی و البته پرداختن به امور تخصصی انتخاب می کنن. یکی از رسالت های گروه های تخصصی نظام مهندسی رصد تخصصی امور شهره. ضمنا مخالفین این مصوبه فقط نظام مهندسی نیست بلکه عموم مردم با این کار مخالف هستند. برا اولین بار در شیراز مردم دارن نسبت به شهرشون حساس شدن و دارن واکنش نشون می دن. برا اولین بار گروه های مردمی دارن خودشون رو سازمان دهی می کنن. دیگه این شهر قرق شورا و شهرداری نیست که هر کاری دلشون بخواد بکنن. برا اولین بار بعد از حدود 15 سال از تشکیل شورا ها، شهرداری و شورا مجبور شدن بیان و به مردم در مورد تصمیمی که گرفتن توضیح بدن!! فکرشو بکنین! در همه شهرهای بزرگ دنیا که می فرمایید، برنامه ها برا همه شفافه نه اینکه هر روز یه تصمیم بگیرن و مخفی کنن. اگه فردا روزی یکی دیگه اومد و یه زمینی یه باغی دیگه ای تو مرکز شهر پیدا کرد و گفت می خوام برج 30 طبقه بسازم و اینجا CBD شهره و این اقدام سرمایه گذاری و اشتغال زایی هست و به نفع شهره، شورا و شهردای شیراز بازم می خوان بهش مجوز بدن؟! البته آقایون حق حساب خودشون رو میگیرن و مجوز میدن و مردم این شهر میمونن و عوارض جبران ناپذیر این اقدامات. (2104142) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۶:۰۵:۰۵
کدوم گروه های مردمی؟ میخای اسم بیارم؟همه می دونن اینا نوچه های استاندار جریان انحرافی هستن که دارن سرصدا میکنن؟ اینا همه رو هم چند نفرن؟ اینا داران تسویه حساب سیاسی می کنن. (2105889) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۴:۰۰:۳۳
بشین ببینم بابا تو نشستتون سرجمع هفت هشت نفر بودین کو پس طیف مخالفان طرح که حتی تو نشست مطبوعاتی سالن دانشگاه هم نبودن دو تا خبرنگار هم اومده بودند که وسط کار رفتند (2126500) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۳:۰۷:۳۲
دکتر خلیل حاجی پور ، وزنه ی برنامه ریزی شهری دانشکده ی هنرومعماری دانشگاه شیراز ، دکتر سهند لطفی وزنه ی طراحی شهری دانشکده ی هنرومعماری دانشگاه شیراز ، دکتر شعله و مهندس کبگانی پیش کسوت شهرسازی کشور و .... اینها همه عضو کارگروه تخصصی شهرسازی نظام مهندسی هستند ؛ حال قضاوت با شماست ، که اینها متخصص هستند یا خیر .
مطمئن باشید این افراد شهرسازی روز دنیا رو بررسی کرده اند و مطمئن باشید سطور بالایی که شما نوشتید از دهه ی 1960 به وضوح در شهرسازی مرده و منسوخ شده (2104305) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۳:۰۳:۳۴
دوست عزیز سازمان های نظام مهندسی سازمان های غیر انتفاعی هستند که به موجب قانون به منظور انتظام امور حرفه ای و تامین مشارکت حرفه ای در هر استان تشکیل می شوند و بنابراین این سازمانها نه اتحادیه محسوب می شوند و نه یک صنف!!!!!!!!!!!!!

هر سازمان دارای یک هیات مدیره منتخب اعضا بوده و به موجب ماده 73 آئین نامه اجرائی قانون نظام مهندسی این هیات مدبره دارای 38 شرح وظیفه کاملاً مشخص است.

گروه های تخصصی به موجب ماده 77 آئین نامه اجرائی قانون نظام مهندسی در هر یک از رشته های هفتگانه نظام مهندسی تشکیل می شوند و بیشتر نظر مشورتی دارند و می توانند نظرات و پیشنهادات خود را برای نظام مهندسی استان ارسال کنند و هیات مدیره هم می تواند نظرات آنها را در تصمیم گیری های خود مد نظر قرار دهد.بنابراین اگر حداقل برخی از دوستان آشنائی مختصری با روال و ترتیبات اداری داشتند بجای اینکه راساً ابراز نظر کارشناسی می کردند انتقاد خود را از طریق هیات مدیره سازمان پیگیری و منعکس می کردند.

انتخاب اعضای گروه های تخصصی از طریق انتخابات مجمع عمومی به منزله سرآمدتر بودن اعضا این گروه ها نسبت به سایر افراد متخصص و اعضای سازمان نبوده و نخواهد بود چراکه منتخب شدن توانائی برتری در تخصص را به کسی نمی دهد.

اتفاقاً شهردار محترم شهر شیراز، جناب آقای پاک فطرت زاده نیز عضو همین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس می باشند و همانگونه که می دانید نظر ایشان و شورای محترم شهر شیراز بر اجرای این ساختمانها بوده ضمن اینکه شهردار محترم شهر شیراز علاوه بر مدرک کارشناسی مهندسی عمران در زمینه رشته شهرسازی نیز متخصص بوده و در حال حاضر دانشجوی دکترای رشته شهرسازی دانشگاه شیراز می باشند.

اینکه شهردار محترم شهر شیراز متولد شهر شیراز بوده، اینکه ایشان متخصص رشته عمران و شهرسازی می باشند اینکه ما هر روز در شهر شیراز خدمات ارزنده ایشان را می بینیم و لمس می کنیم خود به تنهائی این اطمینان را به شهروندان شهر شیراز می دهد که تصمیم گیری های ایشان با همراهی شورای محترم شهر نیز قطعاً از سر خیر خواهی و علاقه به پیشرفت شهر شیراز باشد.

ضمناً در حال حاضر آقایان حاجی پور و لطفی در گروه تخصصی شهر سازی سازمان نظام مهندسی استان فارس عضویت دارند و سایر افرادی که نام برده شده اند عضویتی در گروه مذکور ندارند.

اینکه برای شهر شیراز محدوده تجاری تعریف شده یا نشده موضوع دیگری است که جا دارد توسط شهردار محترم شیراز به طور جدی پیگیری گردد. (2105339) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۱:۲۸:۵۹
آی نفس من بیدی! علی آقا مشخصات کاملت رو میذاشتی به اضافه کاری، پاداشی، مسافرت خارجی چیزی توسط شهردار محترم شیراز منظور می شد! (2107558) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۱:۴۰:۴۷
اهالی محترم شیراز آسوده بخوابید که شهردار محترم شیراز و شورای محترم تر شیراز بیدارند! همه جا امن و امان است! این عزیزان حتما خیر شما را می خواهند. شما باید به ایشان اعتماد داشته باشید.
برادر این چه منطقیه! حضور و مشارکت گروه های مردمی در تصمیم گیری ضامن سلامت نظام مدیریت شهریه. کجای دنیا به مردمشون میگن برید خونه هاتون ما هواتون رو داریم و مطمعن باشید خیر و صلاح شما رو می خوایم؟ برنامه ریزی در دنیا به سمت برنامه ریزی های مشارکتیه. یعنی مردم از بدو امر و حتی از زمان ایده پردازی در جریان موضوعات قرار می گیرن، نظراتشون اخذ میشه، بازخوردها در فرآیند تصمیم سازی در نظر گرفته میشه. اینجا باید به زور متوسل شد برا اینکه از یه چیزی خبری بیرون بیاد. در شیراز باید از یه سیستم چند لایه اطلاعاتی امنیتی رد بشی تا بتونی از یه مصوبه خبر موثق بگیری! بالاترین رای شورای شهر شیراز حدود 6 درصد از ارا ماخوذه رو به خودش اختصاص داده با 30هزار رای از جمعیت یک و نیم ملیونی رفته تو شورا! بعد یک عده با صراحت و این دوستمون در لفافه میان میگن خفه شید! اینا نماینده مردم هستند. مردم به اینها رای دادن که برا شهر تصمیم بگیرن و هیچ کس حق اظهار نظر نداره و هرکی حرف بزنه مریضه! البته این اتفاقات خیلی میمون و مبارکه. به تدریج مردم دارن مشارکت مدنی رو یاد میگیرن و از شورا مطالبه می کنن. دیگه این شورا باید بدونه مثل دوره های پیشین نیست که چهارتا مهندس عمران برا همه چیز شهر تصمیم بگیرن. (2107601) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۸ ۰۷:۵۹:۵۴
گزارش روابط عمومی شهرداری شیراز بود!؟
خب یه کمی تابلو تر کامنت بذار! این جماعت روابط عمومی کامنت هم میذارن آداب نگارشی رو می خوان رعایت کنن مبادا مدیرشون ببینه از یه چیزش بدش بیاد خدای نکرده مقبول نیفته! (2109630) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۶:۰۶:۲۲
دکتر خلیل حاجی پور با این شورا مشکل سیاسی داره و همه این رو می دونن این بیانیه هها رو هم اون از همه امضا گرفته برید مصاحبه هاش رو بخونید ببینید حرف علمی داره میزنه یا حرف های سیاسی؟ (2105892) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۴:۰۲:۱۵
خوب لابد اینا مهندسای نخبه شهرند و اونهایی که به قول کبکانی شاگرد همینها بودند حالا تو شهرداری هستند پخمه های شهرند . اگه درست درس می دادی کبکانی جون حالا این طوری نمی شد دیگه (2126504) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۳:۱۹:۲۱
عزیزم ترافیک عصرهای ملاصدرا یادت باشه (2104329) (alef-10)
 
میرا
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۰:۳۳:۲۱
من نمی دونم چرا بعضی ها فکر میکنن ایران ما با تمدن و فرهنگ خاص خودش باید طبق مکانیزم شهرسازی جدید که فوقش 300 سال قدمت داره ساخته بش!؟ این چه منطقیه . هر چی میگی می گن همه جای دنیا فلان. عزیز من ما فرهنگ خودمون رو داریم سنت خودمون رو داریم اصالت فرهنگی خودمونو داریم. هر جا که محصولات تمدنی دنیای جدید گتره ای وارد مملکت ما شده با خودش فرهنگ و فکرش رو هم آورده. اساسا چرا باید تو این موارد کار صرفا دست متخصصان شهرسازی باشه و و در هر مجوزی دیدگاه اندیشمندان فرهنگی روی اثرات فرهنگی این محصولات تمدنی لحاظ نشه . تا حالا به این فکر کردید چرا در ایران ما هر مجتمعی که بسبک تمدنی دنیای امروز ساخته میشه محملی میشه جهت انواع بی بندو باری های اخلاقی اجتماعی و اقتصادی حتی مبتذل تر از آنچه در غرب اتفاق می افته؟ (2104445) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۴:۰۱:۲۳
ایشان رییس دانشکده هنر و معماری هم هست ضمنا اکثر شهرسازان استان با مصوبه مخالفند (2105552) (alef-10)
 
نوذر
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۲:۵۱:۲۱
علی آقا یکی از ایرادات فرهنگی ما ایرانیها این است که تا شناخت کاملی نسبت به هرچیزی پیدا نکرده ایم از نظردهی بقدر کافی پرهیز نمی کنیم . آیا با این اصطلاحات و انشایی که مرقوم کرده اید ، تابحال به کشورهای اروپایی رفته و دیده اید که در بسیاری از شهرها یک کلیسا بنام کلیسای دوم دارند مثل مسجد جامع ما که در شهر ها مسجد جامع داریم و در بیشتر شهرهای اروپا که شهر بافت سنتی و ارزشمند زیبای قدیمی را حفظ کرده و این بافت با مرمت مداوم سالم می ماند ، قانونی دارند که هیچ ساختمانی از ارتفاع کلیسای دوم ( که معمولاً به اندازه یک ساختمان شش هفت طبقه است ) نباید بیشتر باشد . به همین خاطر شهرهای اروپایی کمتر دچار و آلوده بلندمرتبه سازی می شوند پس چرا با اطمینان نوشته اید در شهرهای دنیا هیچ محدودیتی در ارتفاع ساختمانها وجود ندارد ؟! چرا هموطنان خودتان را گمراهتر می کنید ؟ (2107841) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۲:۵۰:۳۷
این که ۵۰ طبقه است نه ۲۵ طبقه! (2103201) (alef-10)
 
حبدری
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۳:۲۹:۵۴
از آب و هوای پاک و باغهای زیبای شیراز تنها رویایی باقی مانده، سرمایه دارارن که غالبا غیر شیرازی هستند برای شیراز و آب و هوای آن اهمیتی قایل نیستند. (2103296) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۳:۴۹:۳۳
آخ گفتی داغ دلم تازه شد. کوچه باغهای تهران مگه کم بود؟هیچی باقی نمانده. (2103331) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۳:۵۱:۴۶
دوست عزیزی که این مقاله رو نوشته به احتمال زیاد در شیراز زندگی نمی کنه چون اول استفاده از این باغ برای عموم امکان پذیر نیست دوم هیچ فضا سازی و زیبا سازی برای این باغ انجام نشده سوم شروع به ساخت این برج ها می تونه شروع جدیدی باشه برای آشتی دادن سرمایه گذاران با شهرشیراز چهارم فضای بصری شهر رو تغییر می ده پنجم فقط 30 درصد از زمین این باغ به ساخت این دو برج تعلق می گیره و مابقی در اختیار شهرداری و به فضای سبز متلق می شه. متاسفانه یه عده افراد با توسعه این شهر مخالف هستند. تا بحث برج سازی می شه صداها بلند هستند و به فواید این مسئله که رشد سرمایه گذاری در شهری که بیشترین آمار بیکاری رو داره می تونه کمک های زیادی در بحث اشتغال بکنه توجه نمی کنن. لا اقل کمک کنیم سرمایه گذاری شفاف و اصولی در شیراز رشد کنه نه فقط کمک به فرار سرمایه گذار کنیم. (2103337) (alef-10)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۰۵:۳۲
من که هر بار شیراز اومدم هر تیکه فضای سبزی رو اسمشو گذاشتن باغ ، بلیط می فروشن (2103669) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۸:۴۲:۰۴
این باغ اگر چه بصورت باغی عمومی و مورد استفاده عموم نبود ولیکن در جلوگیری از افزایش آلودگی و در تمیز کردن هوا نقش بسزایی دارد. (2103869) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۱:۰۸:۲۴
دوست عزیز طبق طرح تفصیلی قرار بوده این زمین به پارک و فضای سبز تبدیل بشه اما شهرداری هیچ علاقه ای به این کار نداره و لقمه چرب و نرمی برا خودش می دونه. هیج جای دنیا سرمایه گذار رو رها نمی کنن که در شهر هر کاری بخواد بکنه. کشور های توسعه یافته و حتی در حال توسعه برنامه مشخص و شفافی برای شهر دارن. فرصت های سرمایه گذاری کاملا روشن و مشخصه و هر سرمایه گذاری بر اساس علاقه خودش در این فرصت ها شریک میشه. در شیراز سرمایه گذار جلو افتاده و شورا و شهرداری پشت سرش راه افتادن و هر جا که این سرمایه بردارا تعیین می کنن چی کجا باشه.منتقدین این اقدام طیف وسعی از گروه های مردمی هستند و نمی شه اینبار دیگه اون ها رو با انگ زدن و مخالف توسعه جلوه دادن منفعلشون کرد. ضمنا اگه این مجتمع های تجاری قرار بود مشکلی رو از بیکاری شیراز حل کنه با این همه محتمع تجاری تا حالا این اتفاق افتاده بود و آمار بیکاری شیراز این نبود. این مجتمع ها در اشتغال زایی خیلی موثرند اما نه برا شیرازی ها بلکه برا چینی ها! (2104118) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۱:۱۰:۴۰
این بار گروه های مردمی از کسبه و ساکنین گرفته تا تشکل هاب دانشجویی و گروه های مستقل و اساتید و دانشجو ها و طلاب با هم متحد شدن و ان شا الله تا لغو مصوبه به مبارزه ادامه می دن! (2104119) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۲:۱۶:۱۱
ان شاء اله که لغو میشه (2105195) (alef-10)
 
خوشا شیراز
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۲:۲۵:۳۴
واقعا برای شیراز و شورای شهر باید تاسف خورد البته از مجموعه ای که سطح سواد و کارکرد افراد معلوم است انتظاری بیشتری نیست که نه شهرساز حتی افراد عامی به فاجعه با بودن /خیانت و... این پروژه ها واقفند
در شیراز هنوز پارک ابی/باغ وحش/پارک بزرگ بعد انقلاب /استادیوم و......
نداریم اما تا دلتون بخواد پیتزا فروشی و مجتمع تجاری

اقایان کجایید ؟ کل فضای سبز و میراث باغات شیراز را با مجوز دارید از بین میبرید

اینگونه مجتمع ها در این نقاط شهر کاری را میکنند که مجتمعهای ستاره /حافط /سعدی/زیتون و ....کردند

کمی دلسوزی برای ریه های مردم و اعصاب انها خوب است اقایان شورا (2105228) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۲:۳۱:۵۹
کل فضای سبز شیراز و باغات را دارید ازبین می برید تا کجا ؟
اقایان تهران الگوی شما شده؟ ایا برج سازی سرمایه گذاری است ؟
دست از شهر فروشی بردارید و کمی دلسوز مردم که از ترافیک و الودگی خفه شدند باشید (2105253) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۴:۳۸:۰۲
این نویسنده رانمیدانم ولی درمملکت ما خیلی ازمخالفتها صرفابرای سهم خواهی وباج گیری است .میتوانیدماجرا های مختلف رادر زهن بیاورید ...............! (2103430) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۱:۴۲:۴۲
این پروژه در مکانی قرار هست انجام شود که پر ازدحام ترین مکان شهر شیراز هست . متاسفانه مسولین شهری از یک طرف به علت ترافیک میان این خیابان را نرده کشی میکنند هنوز یک سال از نرده کشی نگذشته میان دو برج عظیم را شروع به کلنگ زنی میکنند ... این دوگانگی چه معنی دارد ؟؟؟........میتوانند این برج به خیابان های دیگری منتقل کنند .................... (2104151) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۲۱:۰۷:۳۱
ده نفر از اساتید دانشگاه بی دلیل و برای منفعت شخصی بیانیه ای رو نمیدن .بیانیه ای که موقعیتشون رو به خطر بندازه.. دکتر خلیل حاجی پور رو با فشارهای سیاسی شون امروز از ریاست دانشگاه کنار زدند.لطفا کمی راجع به سابقه ی این آقایان تحقیق کنید و بعد حرف بزنید تا حقی ناحق نشه (2106596) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۴:۴۶:۳۲
ببینم میتونن ایران رو به کویر لوت تبدیل کنن؟ تو رو خدا با فکر عمل کنید . یا حاشیه رو باغ کنید یا دست از سر این باغ چندین ساله بردارید. (2103451) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۷:۴۳:۵۱
هم حاشيه رو باغ كنيد و هم اين باغ رو حفظ كنيد. اين دو تا ربطي به هم ندارند (2104619) (alef-10)
 
مریم
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۵:۳۳:۵۰
چی میگین؟؟ شورای شهر واسه اینکه پولی بزنه به جیب مبارکش داره فضای سبز شیراز قربانی میکنه
کدوم ادم عاقلی میاد توی خیابون زند که شلوغترین جای شیراز هست یه مشت درخت بی زبون رو قطع میکنه و جاش برج میزنه؟
جای برج اطراف شهر هست نه مرکز شهر که همیشه ترافیکه. این باغ باید کلا به فضای سبز تبدیل بشه اینجوری زیبای اون سمت شهر چند برابر میشه
یکم به محیط زیست اهمیت بدین!! (2103535) (alef-10)
 
مجید
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۳۰:۲۷
انتظار دارید سرمایه گذار بیاد پولش را خرج کنه و مثلاً برج را کجا احداث کنه؟! شهرک صدرا؟ نه، اونجا هم کاملا شلوغه
فرهنگ شهر؟! نه، اونجا هم که جدیداً شتر با بارش گم میشه
اصلاً یه جای مناسب پیشنهاد کنید که نه شلوغ باشه، نه باغ داشته باشه، نه مشکلی برای سرمایه سازنده پیش بیاد.
توجه کنید که باغ آثار باستانی نیست. میشه اطراف شیراز در طول چن سال باغ های بزرگی ایجاد کرد. به شرطی که ارگان های مختلف با هم هماهنگ باشن. (2103727) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۷:۴۵:۱۳
آقاي سرمايه گذار برج ساز آيا تنها سرمايه گذاري در اين مملكت برج سازي است؟ برويد با پول تان اطراف شيراز در شهرك هاي صنعتي كارخانه بسازيد يا كشاورزي كنيد يا هزار كار ديگر به جز برج سازي در باغات شيراز (2104621) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۰:۴۷:۲۱
دوست عزیز هیج جای دنیا اینجوری نیست که سرمایه گذار برا مردم تعیین تکلیف کنه. این کاملا طبیعیه که سرمایه گذار به دنبال منفعت خودشه. اتفاقا به همین دلیل در هیج کجای دنیا سرنوشت شهرها رو به دست سرمایه گذار نمی دن، بلکه این متولیان امور شهر مثل شورا و شهرداری هستن که باید از منافع عمومی حمایت کنه. در شیراز شورا و شهرداری روحیه کاسب کاری پیدا کردن و مثل کاسب ها به دنبال شریک می گردن. سرمایه اولیه شون هم شهره! مثل کسی که داره با خود فروشی ارتزاق می کنه! اتفاقا همین بی برنامگی شهرداری و سایر سارمان های مرتبط مانع اصلی سرمایه گذاری پایداره. توجه کنید سرمایه گذاری پایدار. یعنی سرمایه گذار در یک پروژه سرمایه گذاری میکند و در سود این پروژه در طی زمان بهره مند می شود. نه اینکه بسازه، بفروشه و در بره و اگر فعالیت پروژه سود ده نبود ضرر نکنه و مردم بیچاره ای که واحد های تجاری رو خریدن ضرر کنن. فکر می کنید اگه آقای حسینی قشمی در سود درازمدت پروژه سهیم بود هیچ وقت پروژه خلیج فارس رو می ساخت؟ معلومه که نه! چون شهرداری برنامه مشخصی نداره و هر لحظه ممکنه یه نفر دیگه بیاد و در همون نزدیکی به مجتمع بزرگتر بسازه و آقای معین هم بیاد و بگه این پروژه به نفع شهره و برا اشتغال خوبه و برد برده! مجوز هم صادر بشه و مجتمع ساخته بشه و عملا مجتمع خلیج فارس در رقابت با این مجتمع شکست بخوره و نابود بشه! در این شرایط فقط کسانی در شیراز سرمایه گذاری می کنند که از سود کوتاه مدت خودشون مطمعن باشن. اینها با شهرداری شریک میشن، میسازن، میفروشن و در میرن و علی میمونه و حوضش! (2104958) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۲۱:۱۵
مریم خانم 70% این زمین می شه فضای سبز . حالا شما تا الان چند بار از این فضای سبز باغ تونستی استفاده کنی؟؟؟؟؟ می دونی چند درصد این باغ خشک شده؟؟؟ (2104043) (alef-9)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۲:۲۲:۲۱
اگر هم خشک شده باشد می توانند ان را احیا کنند به همین سادگی ، پس در اینجا بحث چیز دیگریست بحث رانت و سودهای کلان که فقط جیب اقایان را پر می کند، (2105217) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۲:۳۵:۲۲
متاسفانه برخی سودجویان به دنبال نابودی شهر و پر کردن جیب هایشان هستند. این فضای سبز متعلق به همه مردم است. به جای اینکه آقایان به فکر احیای این باغ باشند می خواهند برج هایی از سیمان و فولاد در آن بکارند. آقای شهردار دست مریزاد، شمایی که باید جلوی این چنین اقدامات منفی را بگیرید، چگونه می شود که خود در صف اول به دنبال نابودی این چنین فضاهای حیاتی شهر می روید؟ (2105262) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۶:۰۸:۲۴
تو هر وقت 1000 میلیارد پول داشتی برو اطراف شهر مرکز تجاری بزن و هتل و مطب بزن!
متوجه هستی چی میگی؟ سرمایه گذاری خصوصی هست1 مال خودشه! (2105896) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۰۴:۰۷
متاسفانه تنها چیزی که مهم نیست سلامت و جان انسان هاست
منزل پدری من واقع در مجتمع مسکونی در غرب تهران است. مدتی است گروهی تحت نام شرکتی قصد خرید زمین های مجتمع را دارند. مجتمع مورد نظر قدمتی بالای سی سال دارد با فضای سبز بسیار دلپذیر و وسیع , درختان کهن و باغچه های بزرگ که نظیر این مجتمع در تهران اندک است. چکونه است که شهرداری به جای اولویت دادن به گسترش چنین مجتمع هایی و تشویق در بازسازی و نگهداری چنین فضاهایی به سادگی با این گروه افراد همکاری می نماید؟ اگر این روند در شهرهای بزرگ ادامه یابد آینده خوبی نمی توان متصور بود.
ساکنین مجتمع مذکور نیز چون خریدار به گونه ای پول زمین های مشا را نیز (البته به میزان بسیار کمتر از قیمت واقعی زمین در منطقه ) می پردازند بعضا راضی به فروش و تبدیل زمین های سبز به برج هستند.
می ماند محیط سبز و درختان کهن که با اندک حامیانی هر روز حال و روز وخیم تری پیدا خواهند کرد.
این میان نقش شهرداری هاست که باید مجوز چنین اعمالی را به سادگی صادر نکند.
در پایان لازم است اشاره ای کنم به طول عمر ساختمان ها در خارج از کشور و ایران. در آن جا ساختمان 100 ساله را با بازسازی تا جایی که بتوانند نگاه می دارند. اما ما تنها می کوبیم و از نو چیزی بی کیفیت تر از قبل را جایگزین می کنیم.
شهرداری در این مقوله مسوول است. هر چند آدم های این روزگار تنها به منافع مادی فکر کنند. (2103665) (alef-9)
 
ابوالفضل
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۱۱:۰۹
خیلی خوبه مگه حسرت پیشرفت به دلتون نمونده این پیشرفت چرا چوب لایه چرخ میزارین بزارین ماهم بشیم اروپایی (2103682) (alef-10)
 
بیدار
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۱۷:۰۵
حکایت ما حکایت کلاغی است که کوشید راه رفتن کبک را بیاموزد و راه رفتن خودش هم یادش رفت. بعضی دلشان می خواهد که شهرهای ما شبیه لوس آنجلس یا نیویورک شوند؛ غافل از این که اینها شهرهای جدید هستند. شما هم اگر دلتان می خواهد بروید و شهر جدید با هر شمار آسمانخراج و برج که دلتان خواست. ساختمان سازی در شهرهای قدیمی و در بافتهای تاریخی مرکز شهر هیچگاه نباید به شهر را از ریخت انداخته و شیراز را به لوس آنجلس یا دوبی شبیه کند. شیراز اصفهان یا یزد و کرمان تبریز هویت خود را دارند و نباید آنها را به این شکل بی خردانه بزک کرد. (2103695) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۲۲:۰۴
نه تنها باغ که بناهای قدیمی شیراز هم در حال نابودی است و شهرداری برای طرح های شهرسازی آن ها را نابود کرده است. (2103707) (alef-9)
 
کم صواد
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۳۱:۵۹
به سرمایه گذار محترم پیشنهاد می کنک که به شمال رها شده ایران بیاید وبرجی بسازد که سر به آسمان بزند ،وسط جنگل یا پای کوه دماوند یا اصلا وسط خیابان کسی به کسی نیست شهرهای شمالی دیگر نه پیاده رویی دارند ونه فضای سبز ،دور نیست که از سرسبزی و جنگلهایش فقط یادی در حافظه بعضی ها بماند (2103730) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۴۰:۲۱
تا آنجا كه من مي دانم در همه جاي دنيا يك چيزي به نام مركز شهر وجود دارد كه همه ساختمان هاي بلند مرتبه در آن ساخته مي شوند و شهر دور آنها گسترش مي بابد . (2103753) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۰:۵۷:۴۸
در همه جای دنیا شهرها طرح مصوب و شفافی دارن که برنامه توسعه شهره و هیچ کس اجازه عدول از این برنامه رو نداره. اگر بلند مرتبه سازی هم هست از قبل برنامه ریزی شده و برا همه چیزش فکر شده. نه اینجا که شب می خوابن صبح پا میشن میگن قراره دو تا برج 25 طبقه ساخته بشه. فرض کنیم این دو تا ساخته شد، چه تضمینی هست که فردا تو جای دیگه بدون هیچ برنامه ریزی مجوز به دو تا برج 30 طبقه ندن؟ تو این مسیر فقط مردم ضرر میکنن. هیچ بعید نیست همین سرمایه گذار با سودش از این برج رانت ساخت یه برج دیگه رو از شورا نگیره و این روند همچنان به همین شکل ادامه داشته باشه. سرمایه گذار کاری به تبعات فرهنگی اقداماتش نداره. کاری به سوددهی واحد های تجاریش برای کسبه نداره. کاری به معضل ترافیک نداره. کاری به مشرفیت و سایه اندازی ساختمانش نداره. فقط و فقط به سودش فکر میکنه. وقتی شهرداری هم باهاش همراه شده پس کی می خواد به داد مردم برسه!؟ (2104982) (alef-10)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۸:۱۰:۰۷
توي شيراز و اطراف شيراز كلي باغ شهر وجود داره اما خيليها به خاطر راحت طلبي يا زحمت نگهداري باغ و آب و كود و... دنبال تغيير كاربري گرفتنش از شهرداري هستند شهرداري شيراز هم به خاطر پولش معمولا مجوز مي ده و باغ شهرها خراب مي شوند و خانه هاي مسكوني چند طبقه بعد از چند وقت سر برمي آورند و بر دوش شهر سنگيني مي كنند و نفس شهر بيشتر از گذشته گرفته مي شود. به نظر مي آيد دولت بايد بودجه اي بگذاره و مخصوصا منابع طبيعي اين باغ شهرها را بخره و خودش نگهداري كنه . (2103812) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۸:۱۰:۲۲
مديريت يكپارچه شهري به كجا رسيد؟ (2103814) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۸:۱۰:۴۴
كاش به متروي شهرهاي ديگر هم توجهي مي شد. ايران فقط تهران نيست. (2103815) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۸:۱۴:۰۱
برج رو یه جای دیگه بسازند خوب مثلا روی بافت فرسوده مرکز شهر اینجوری یه کم هزینه بیشتر میشه ولی کار صحیحی رو انجام دادید. (2103821) (alef-9)
 
شیرازی
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۸:۳۵:۰۷
متاسفانه دارند باغ های این شهر زیبا را فدای درآمد زایی برای شهرداری و تعدادی مالک میلیاردر می کنند.
ابتدا باغ های اطراف شهر از قبیل قصردشت را تخریب کردند،
سپس سراغ زمین های چوگیا که برای ایجاد پارک جایابی شده بود رفتند و پس از آن به بخش مهمی از شهر که راه ورود هوا به دره شیراز است (زمین وسیعی که سالها به عنوان منابع طبیعی در آخر بلوار فرهنگ شهر درمیدان احسان بود) پرداختند و همه را فدای ساختن آپارتمانهای بدشکل نمودند.
حالا هم به داخل خیابان زند راه یافته اند و خفه کردن شهر را کامل می کنند.
متاسفانه شهردار و انجمن شهر هم فقط به فکر درآمد زایی برای خود و شهرداری هستند و همه چیز را فدای درآمد می کنند.
یکی از شهرهایی که هنوز می توان تا حدودی آن را نیمه پاک دانست شیراز زیبا است که با این سیاست ها آنهم به سرنوشت دیگر شهرهای آلوده تبدیل خواهد شد. (2103859) (alef-9)
 
محمد رضا
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۹:۰۹:۳۴
در شرق شهر شیراز بلوار بسیار طولانی وجود دارد بنام بلوار مدرس ، که منتهی میشود به فرودگاه . تمام افرادی که از شهرهای شرق استان ، نظیر لارستان ، لامرد ، جهرم ، فسا ، داراب ، استهبان ، نی ریز، فیروزاباد و حتی استانهای کرمان ، سیستان وبلوچستان ، هرمزگان و مناطقی مانند عسلویه و مناطق ازاد و جزایر قشم و کیش و غیره که وارد شیراز میشوند ابتدا چشمشان به این بلوار می افتد . هر مسافر داخلی و خارجی ، توریستها و مقامات سایر کشورها از این بلوار وارد شهر گل و بلبل و پایتخت فرهنگی ایران میشوند ،قطعا نگاه اول میتواند نگرش و دیدگاه شخص را در ارتباط با هر چیزی که قبلا ندیده و فقط وصف ان را شنیده است تغییر دهد . ولی با کمال تاسف تا کنون تمام نگاه مسولین شهر شیراز به غرب شهر بوده است و این بلوار که در حقیقت دروازه اصلی شهر است و از سالها قبل از انقلاب ساخته شده به جرم واقع شدن در شرق شیراز به حال خود رها شده است .بیشترین تردد خودروها و تصادفات مرگبار در این بلوار است ولیکن عشق ساختن پلهای و زیر گذرها فقط مختص غرب شیراز است . به هر حال بهترین مکان برای ساختن برجهای دو قلو همین ورودی شهر میباشد که هم ابروی شهر میشود و هم لطمه ای به باغهای زیبای شهر نمیزند .ضمن اینکه مرکز شهر دیگر گنجایش ساخت و سازهای اینچنینی ندارد . (2103920) (alef-10)
 
صابر
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۹:۴۵:۰۸
هر چه بگنند نمکش میزنند
وای به روزی که بگندد نمک

اگه استاندار و شهرداری و شورای شهری همه با هم هماهنگن که واویلا! (2103973) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۹:۴۷:۲۸
مگه نیمیگن شیراز سومین حرم اهل بیت شیراز مرکز تمدن و فرهنگ ایرانی اسلامی
روحانیت معظم شیراز و امام جمعه محترم انتظار میرود که واکنشی در خور داشت باشند. (2103980) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۹:۵۷:۰۵
به نظرم مثل پرونده برج بابک زنجانی که با همدستی شورای شهر تهران و شهرداری رخ داد قضیه باید توسط شورایعالی شهرسازی فیصله یابد. از آقای دکتر حناچی و دکتر آخوندی تقاضامندیم قضیه را به طور جدی تا حصول نتیجه دنبال کنند و به مردم گزارش دهند. (2103996) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۰۳:۴۰
زنده باد الف و زنده باد دکتر توکلی که پیشگام روشنگری و کشف حقیقتند
واقعا پایگاه الف در این وانفسای جامعه نعمتی است.... (2104008) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۱۱:۰۴
یه سوال اساسی:
چرا وقتی بهترین باغ شیراز در بلوار زرگری می شه دانشکده علوم قرانی ! آقایان مشکلی ندارند

یا چرا وقتی یکی از بهترین باغ های شیراز در بلوار شاهد تبدیل به حوزه علمیه شد اقایان صدا نمی دن! یعنی جای دیگه نمی شد حوزه ساخت؟ (2104020) (alef-9)
 
میرا
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۱:۱۶:۰۱
اساسا با این که باغ بخواد به هر دلیلی تخریب بشه موافق نیستم.
اما بدترین شکل ممکن این است که باغ تخریب بشه بدنبالش ترافیک مضاعف بشه. و بعدش هم باید شاهد ورود گتره ای محصول اصلاح نشده تمدن دنیای امروز باشیم که ارتباطی با داشته های خودمون نداره و نگاه می کنی می بینی چیزی که تهش اتفاق می افته بدون اینکه به اثر اون فکری شده باشه صرفا تخریب سنت خودمونه و مملو است از بی بند و باری اقتصادی مکانیزه ای که نمونش تو گذشتمون نبوده. . این اثر کشاندن هردم بیلی هر یک از محصولات دنیای فعلی به ایران ماست توسط متخصصان امری که شناختی از ضمیمه های فرهنگی محصولات تمدنی ندارن. لذا اون سرمایه ای که بخواد با اومدنش همه فرهنگ ما را به لجن بکشد یقینا نیاد بهتره . (2104496) (alef-10)
 
عظیم
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۲۸:۱۰
قابل توجه هست که این کار با اینکه بدون بررسی های کارشناسی انجام شده ولی رییس شورا منتقدینش را مریض می خواند (2104052) (alef-9)
 
علي
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۲۸:۱۷
متاسفانه عده اي غيركارشناس در شوراي شهر تصورشون براينه كه اين خدمت به شهرشيرازه نميدونن ظلم مضاعف مگه چنين برجهايي در مكانهايي مثل محل مجتمع خليج فارس ايجاد بشه چه اشكالي داره حتما اصرار شوراي محترم شهر برنابودي همين فضاي سبز باقيمانده هم بايد جزء خدماتشون ثبت كرد به خدا يكي به آقايان بفرمايد ترافيك شهر رامديريت كنند كه هم درمصرف سوخت بعنوان سرمايه ملي صرفه جويي بشه هم در وقت مردم بقيه كارا پيشكش (2104053) (alef-9)
 
شهرساز
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۴۴:۴۹
با سلام به همه دوستانی که به شهرشون اهمیت میدن
برج سازی خوبه، بلندمرتبه سازی خوبه ،ولی جا داره، مکان داره ،مقررات داره نه اینکه بیایم توی پرمشکل ترین خیابون شهر به لحاظ ترافیکی،و یک محور بارزش فرهنگی تاریخی و باهویت ، اونم توی باغ سبز دو تا برج 25 طبقه بزنیم بدون هیچ فکری در مورد عواقبی که به دنبال داره، اونم صرفا به این بهونه که جذب سرمایه گذار بشه، کدوم سرمایه گذاری؟؟؟؟؟؟؟؟ سرمایه گذاری که از محل عوارض کلی سود میبره بعدم واحدهای ساحته شده را پیش فروش میکنه و چند سال بعد قیمت هر واحد nبرابر میشه و ارزش افزوده اون باعث گرونتر شدن زمینهای اطراف میشه و همین طور گرانی افزایش پیدا میکنه توی این حین ووین سرمایه گذاره با پول جند برابر از ایران در رفته حالا ما میمونیمو دوتا برج 25 طبقه که علاوه بر اینکه متناسب با هزینه ای که پایش ریختیم اشتغال خاصی ایجاد نکرده مشکلات ترافیکی، اقتصادی ،محیط زیستی و.......ایجاد کرده .اگه اینجا برج 25 طبقه بشه میشه مکان فروش اجناس چینی نه مکان فروش اجناس ایرانی به جای اینکه سرمایه گذارو تو زمینه برج سازی سوق بدین بهش تسهیلات بدین که تو زمینه تولید کار کنه که این همه بیکار تو شهر نباشه یا حتی اگه قراره برج بسازه توی همون جایی بسازه که طرحه ساختاری راهبردی تعیین کرده خلاصه اینکه این برج با هیچ کدوم از اصول شهرسازی هماهنگ نیست .در ضمن در جواب اون بنده خدایی که واسه ساخته این برج توجیهش پایین بودن میانگین تعداد طبقات ساختمنهای شهر شیراز هست باید بگم که این در ظاهر مشکلی که بیان فرمودید تازه اگه به جنبه منفی نگاش کنیم راه حلش این نیست که دو تا برج 25 طبقه ساخته بشه بلکه میانگین یعنی کل ساختمانها به سمت تعداد طبقات 5 الی 6 برن اونم توی جاهای مشخص کلابی برنامه گی و از اون بدتر بی توجهی و زیرپا گذاشتن اصول و قوانین شهرسازی و بیتوجهی به نظرات متخصصین و بیسواد خواندن اونها درد بی درمان این جامعه است مردم شیراز هوشیار باشید (2104076) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۸:۳۳:۰۰
مشهد با برجهايي كه مثل قارچ سبز شده اند و ميشوند كاملا هويت خودش را از دست داد و تبديل به شهرى شد كه من مشهدى ديگر ان را نميشناسم . برج اينجا برج انجا برج همه جا حتي دو تا برج درست جلوى پارك كوهسنگي.دستشون درد نكنه. (2104692) (alef-10)
 
روح الله
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۴۶:۲۶
متاسفانه هر سرمایه گذاری که به شیراز میآید با این گونه جنجال ها او را فراری میدهند.آیا تمیز و شیک بودن یک مرکز تجاری نشانه لیبرال بودن آن است.این سخنان مرا یاد کسانی میاندازد که به جای کت از کاپشن اسفاده میکردند و روی مبل نمینشستند.اما دوره این حرفها گذشته (2104080) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۱:۰۸:۳۴
بی برنامگی و عدم ثبات در تصمیم گیری بزرگترین مانع سرمایه گذاری صحیح و سالمه. سرمایه گذاری سالم فقط در بستر قوانین شفاف و داری ثبات شکل میگیره. متولیان امور کشور از شهرداری گرفته تا بقیه سازمان های دولتی بی تدبیری، بی کفایتی، عدم ثبات در تصمیم گیری و بی برنامگی خودشون رو با انگ زدن به گردن مردم می اندازن. این شیوه سرمایه گذاری شیوه رانتیه! این سیستم مدیریت شهری مدیریت رانتیه! سرمایه گذار سالم از بی برنامگی بیش از هر چیزی فرار می کنه. شما هم داری توجیهات اقایان رو تکرار می کنید. شورائیان و شهرداری به جای اینکه پاسخگوی بی تدبیری و بی کفایتی شون باشن به مردم انگ می زنن که شما مخالف سرمایه گذاری هستید، شما مخالف پیشرفت هستید، شما سرمایه گذار رو فراری می دید! در شهری که روزی یه تصمیمی گرفته می شه و هیچ برنامه ای برا اینده وجود نداره هیچ سرمایه گذار سالمی هم سرمایه گذاری نمی کنه. تو این بستر فقط و فقط سرمایه گذارای رانتی رشد می کنن که عملا سرمایه برداری می کنن. (2105011) (alef-10)
 
ایمان
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۲:۰۰:۱۳
راست گفتی که دوره این حرفها گذشته.... (2105148) (alef-10)
 
عبد
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۸:۵۸:۵۱
دوست عزیز
انگار شما مطلع نیستید که واحدهای تجاری شهر شیراز 6 برابر سرانه ی استاندارد است!
مجتمع تاری خلیج فارس که به تازگی در شیراز تاسیس شده ریبه اول دنیا را از لحاظ تعداد واحدهای تجاری دارد!!!!!
ساخت مجتمع تجاری نه به اشتغال زایی کمک می کند نه سرمایه گذاری. چرا که کالای چینی وارد بوتیک و مغازه می شود و پول و سرمایه ایرانی صرف خرید آن می گردد. (2106299) (alef-10)
 
روح الله
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۷:۳۰:۴۰
دقت کنید که من گفتم هر سرمایه گذاری .تنها بحث این پروژه نیست .عده ای با مخالف خوانی قصد مطرح کردن خود را دارند.در شورای شهر ما چندین منخصص شهرسازی داریم که از شما جامعنگرترند. (2108733) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۴۷:۰۲
جالب این هست که این کارا با بهانه اشتغال زایی و سرمایه گذاری انجام می شود!
مردم شیراز بارها تجربه کرده اند که افرادی به اسم سرمایه گذار وارد شهر شدند و پس از اخذ مجوزهای عجیب پیش از هر فعالیتی با پیش فروش چندین برابر پول زمین، هزینه ساخت و غیره را در آورده اند و نه تنها سرمایه گذاری صورت نگرفته بلکه سرمایه مردم این شهر توسط یک شخص از شهر خارج شده (2104081) (alef-9)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۶:۱۰:۳۹
بله بخاطر اینکه هر بار این افراد چوب لای چرخش گذاشتن اونا هم ول می کنن میرن مگه عقلشون کمه که پولشون رو تو شهری که مردمش ظرفیت ندارن خرج کنن!!!! (2105906) (alef-10)
 
کاکو شیرازی
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۴۸:۱۸
به نظر میاد ساختمان مرکز تچارت جهانی تو خیابان قصر الدشت که چند سالی است متوقف شده حالا از جای دیگر شهر زده بیرون. مسیولان اگر دلشون به حال شهر شیراز و سرمایه گذاران سوخته است بهتره یک فکر کارشناسانه در مورد پروژه مذکور کنند . هم نمای خیابان رو حراب کرده هم داره مستهلک میشه. (2104084) (alef-9)
 
شیرازی
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۱:۱۱:۱۰
به نظر میرسد که در شهرهای کشور ما علی الخصوص کلان شهرهای ما نکات شهرسازی و هدف از توسعه و شکل وشمایل 20 سال اینده شهر ها اصلا مشخص نمی باشد .هرروز یک پروژه های متعدد شهری شروع به ساخت می شود ولی دریغ از نقشه ای که نشان دهد که این شهرها قرار است به چه شکل شمایلی در بیاید ....................همین برج های 25 طبقه که بهتر بگوییم یک برج 50 طبقه در مکان یک باغ ان هم در مرکز شهر..................اگر همین الان بگویند فردی در حاشیه شهر دارد درختان باغ را از بین میبرد شهرداری چه کاری انجام میدهد ؟؟؟


ما یادمان نرفته چند ماه پیش مرکز شهر را نرده کشی کرده بودیید با هزینه های گزاف ((اهن کیلوی 2000 تومان + اجرت ساخت و اجرا و هزینه جمع اوری ان)) هنوز هم نرده کشی های خیابان زند را ما داریم میبینم ..............طرخ زوج وفرد و..............چرا این طرح را انجام میدهید ؟؟؟
برای این که ترافیک کم شود؟؟؟
پس این برج های دوقلو در جهت کاهش ترافیک احداث میشوند ؟؟؟؟


میگویید سرمایه گذاری هست . بله مثل پروژه عظیم خلیج فارس که در حاشیه شهر قرار دارد و متری 10 ملیون پیش فروش کرد این که در مرکز شهر هست حتما متری 40ملیون تومان .............. (2104120) (alef-9)
 
بابک
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۱:۲۹:۳۹
دقت کردین تمام پروزه های تاپ شیراز یه نفراتیو نگران می کنه؟؟؟!
نکنه شیراز دوباره به اوجو شکوفایی گذشته بگرده !!!!!
اگر تو این باغ یک مجتمع مسکونی ساخته می شد...همانطور که در معالی آبادو قصرالدشت و چمران و نیایش و ...... ساخته شده ,آب از آب تکان نمی خورد ..
نکنه باغ های اونجا زا لزالک بوده این باغه هلو ؟؟!!
یکم فکر کنین دوستان ببینیم علت چیه؟ (2104138) (alef-9)
 
Ahmad
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۱:۳۱:۵۷
دوست عزیز این یک دروغ بزرکه که بگیم سرمایه گذاری و اشتغال زایی یعنی برج سازی! اتفاقا این یک کار کاملا ضد اقتصادی هست و معیشت مردم رو بدتر میکنه.مگر شیراز دبگه چقدر به این برجهای تجاری و اداری نیاز داره؟ شهر اشباع شده.مجتمع خلیج فارس و زیتون و ستاره چه گلی به سرمون زدن که ابنم میخواد اضافه بشه؟ اگر واقعا دل مسولین بحال اشتغال و اقتصاد شهرمون میسوزه لطف کنن سرمایه ها رو هدایت کنن به شهرک صنعتی و امثالهم که یکی یکی کارگاهها و کارخونه ها دارن بسته میشن.کی گفته اقتصاد یعنی برجسازی؟ رهبری فرمودن جهاداقتصادی یک الکوی بومی خودمون باید باشه ولی چرا بعضیها دوست دارن از دبی و شیخ نشین های خلیج الگو بگیرن و باافتخار سیاست های اقتصادی منحرف اونها رو بولد کنن؟! (2104141) (alef-9)
 
سارا
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۲:۰۲:۵۳
حالا فهمیدم چه کسانی مخالفند.
صاحبان مراکز تجاری زقیب (2105156) (alef-10)
 
محامد
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۱:۳۶:۴۵
این چه منطقی است که کسانیکه در وسط شهر زمین بایر دارند با ساخت و ساز بیشترین سود را میبرند و کسانیکه دهها سال زحمت کشیده اند و باغی درست کرده اند نمیتوانند از آن باغ با ساخت و ساز سود ببرند؟؟؟؟ (2104146) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۸:۲۳:۴۳
زمين باير را هم نمي توان هر جوري ساخت. اگر كه خياباني مشكل ترافيكي داشته باشد نبايد در آن با ساخت و ساز اضافي بارگذاري كرد ، حال چه زمين باير باشد و چه باغ (2104671) (alef-10)
 
صادق
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۲:۴۳:۱۷
شاید دوستانی که این مطلب را می خوانند با موقعیت ساخت این برج ها آشنا نباشند. شاید دیدن تصویر زیر کمی در ایجاد تصویری ذهنی از مکان برج ها کمک کند.

https://maps.google.com/maps?ll=29.62982,52.522073&spn=0.005456,0.010568&gl=cy&t=h&z=17

مکان مورد نظر همان مستطیل سبز وسط تصویر هست دقیقا در مرکز شهر و یکی از مکان های شلوغ آن . خودتان تصویر را ببینید متوجه منظورم خواهید شد. (2104242) (alef-9)
 
عبداله
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۲:۵۷:۲۳
اللهم اصلح کل فاسد من امور المسلمین (2104284) (alef-10)
 
دوستدار محیط سالم
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۳:۱۶:۴۷
حیف که این گونه باغ ها از بین برن . جاگیزینی چنین فضا هایی بسیار مشکل است همین حالا که از جلوی باغ در خیابان زند رد بشیم دما تغییر مکنه وخنکی هوا کاملا محسوسه مسولین باید بدونن که با تعامل با مالک میشه این باغ را تملک و در اختیار شهروندان قرار داد یک پیشنهاد هم دارم اگه شهرداری پول نداره و واقعا شهر و شهروندان را دوست داره ارزش ملک را تعیین کنه یک حساب بانکی معرفی کنه شهروندان جهت تملک پول واریز کنن اگه صداقت در کاره (2104323) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۳:۲۶:۰۸
تا کی ادای خارجیا رو در میاریم (2104341) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۳:۴۴:۳۲
اگر نوسینده محترم اهل شیراز باشه به خوبی میدونه که حفظ این باغ قدیمی که بیشتر درختانش از بین رفته و دو سه هکتاری هم بیشتر مساحت نداره در برابر چند ده هزار هکتار باغهای قصردشت که زمانی حافظ و سعدی را پرورش دادند و الان فقط و فقط حدود هشتصد هکتار از اون باقی مونده از اهمیت بسیار بسیار پایینی برخورداره.زمان آقای خاتمی برای حفظ هزار و دویست هکتار باقی مونده باغهای قصردشت تصمیم عجیبی گرفته شد و اون اینکه چهارصد هکتار اون را اجازه تفکیک کردن و ساخت و سازبدند و با سود حاصل از اون باقیمونده را بخرند و تبدیل به یک فضای سبز عمومی کنند اما متاسفانه اونچه نباید میشد شد باغها را از بین بردند و الان روزبه روز هم توسط آهن و سنگ باقیمونده اون توسط شهرداری نابود میشه-اصلا چرا باید بر روی حاصلخیزترین خاکهای این مملکت و در خوش آب و هواترین جا اجازه بدندهر کسی خانه های دو طبق و سه طبق بسازند تمام این خانه های بد ریختی که امروز هزاران هکتار از قدیمیترین و بهترین باغهای ایران را از بین برده میتونست در چند برج بلند مرتبه خلاصه بشه و اون شیراز جنت تراز را هم حفظ کنند-جز این نیست که عده ای سود جو دوست نداشتند که بلند مرتبه سازی در این مملکت رواج پیدا کنه چرا که اونوقت دیگه کسی زمینهای تفکیک شده اونهارو نمیخرید.تصور کنید از شرق تا غرب شهر شیراز با جمعیتی حدود دو میلیون نفر باید مسافتی حدود 50 کیلومتر را طی کرد فکر میکنید چرا ؟چونکه جلوی بلند مرتبه سازی را در این شهر گرفتند تا زمینهاشون فروش بره . بهتره به جای جلوگیری از ساخت این برج که به نظر من برای شیراز هم لازمه جلوی تخریب و بریدن و سوزاندن درختهای تنومند و زیبای باغهای قصردشت را بگیرید. (2104365) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۸:۲۸:۲۷
جناب آقاي برج ساز عزيز. همه جاي دنيا برج سازي در نقاط محدودي از شهر و عمدتا با هدف تجاري ساخته مي شوند. مردم گناه نكردند كه بروند توي قوطي هايي كه شما درست مي كني زندگي كنند. مردم حق دارند كه در خانه هاي 2 طبقه حياط دار زندگي كنند. اينكه باغات قصرالدشت را هم از بين بردند مساله ديگري است و شما قطعا دلت به حال آنها نسوخته بلكه به دنبال برج سازي هستيد. بهتر است تشريف بياوريد تهران و از شهرداري تهران در هر نقطه از شهر كه خواستيد مجوز هر چند طبقه كه خواستيد دريافت كنيد!! بگذاريد شيراز همان شهر زيبا باقي بماند. (2104677) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۳:۵۳:۲۷
دوست عزیز مدل بلند مرتبه سازی با هدف حفظ فضای سبز و ایجاد برج های بلند درون فضای سبز مدلیه که بیش از 50 سال از عمرش میگذره و یه معمار به نام لوکوربوزیه مبدعش بوده. چند دهه بعد از رواج این مدل در کشور های اروپایی و امریکا، عوارض این نوع شهرسازی خودش رو نشون داد و همون کشورها هم دیگه جز در برخی مواضع خاص طرفدار بلند مرتبه سازی نیستند. برای نمونه لس انجلس دومین شهر پر جمعیت آمریکا با 3 ملیون و 800 هزار نفر جمعیت حدود 125 هزار هکتار وسعت داره و شیراز با یک و نیم ملیون نفر جمعیت 18 هزار هکتار! البته گسترش افقی شهر اون هم به شکل خطی مثل شیراز هم درست نیست .اما چاره کار هم برج های 25 طبقه نیست. (2105530) (alef-10)
 
سلمان
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۰:۱۳:۲۸
بنده یکی از ساکنین خیابان فلسطین هستم .
یعنی دقیقا بغل دست باغ فرزانه و محل آینده احداث برجها ! نمی دونم آیا مسئولین اطلاع دارند چقدر مردم این منطقه از وضعیت ترافیک رنج می برن . مخصوصا از زمانیکه به بهانه طرح ترافیک تغییراتی در مسیر های فرعی های ملاصدرا دادند و باغشاه یک طرفه شده و خیابان زند هم نرده کشی شد حجم ترافیک چند برابر شده !
خیلی عجیبه ، واقعا تعجب می کنم ، بجای اینکه بیان بخاطر طرح ترافیک غیرکارشناسی شده از مردم عذر خواهی کنن و یا حداقل این مشکل رو حل کنن یک بار دیگه بر دوش این مردم مظلوم سوار می کنن ! اونم به چه بهانه ای ؟ به بهانه دلسوزی برای مردم ! اگر پارکینگ چندهزار واحدی هم بزنید توی این برج مشکل حل که نمیشه بیشتر هم میشه . فقط ماشین هایی که توی صف پارکینگ می ایستن خودش ایجاد ترافیک میکنه ! تازه به بهانه پارکینگ خیلی ها ترغیب میشن که بیان اینجا ماشینشون رو پارک کنن ! دیگه هیچی باید بگذاریم از این محل بریم !

آقای برادر ، بخدا به پیر به پیغمبر ، به حضرت عباس ما دلسوزی نخواستیم . ترخدا نمی خواد بفکر اشتغال و توریست شیراز باشید . برید این طرحهای قشنگ رو جای دیگه اجرا کنید ! ما را ز خیر تو امیدی ... (2104417) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۶:۱۲:۳۱
مرد حسابی شیراز 8000 تخت هتل بیشتر نداره باید هتل بسازند که مردم بیان؟ شما اجازه بده سرمایه گذار بیاد هتل هم میسازه (2105913) (alef-10)
 
شهروند شیرازی
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۰:۴۲:۲۸
میگن اینکار برای جذب سرمایه گذار هست و برای پیشرفت شهر، به نظر من اگه راست میگن بیان یه مقدار زمین در اطراف شهر مثل شهرک صنعتی به جناب سرمایه گذار بدن تا ایشون کارخونه تاسیس کنه نه اینکه در شلوغ ترین جای شهر دوتا برج 25 طبقه که خاصیتی نداره احداث کنن . مگه فقط با ساخت برج و مجتمع تجاری می تونیم به پیشرفت شهر کمک کنیم . راست میگین کمک کنین چندتا شرکت و کارخونه تو این شهر ساخته بشه .. (2104455) (alef-10)
 
آ. م
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۳:۴۲:۴۸
آقايون نيازي نيست جاذبه‌هاي گردشگري ايجاد کنيد. همون جاذبه‌هاي گردشگري رو که يادگار مونده ويران نکنيد
با اين شکلي که داره پيش مي‌ره ديگه نفس کشيدن هم توي اين شهر به سختي انجام مي‌شه
درخت‌ها را به بهانه‌هاي مختلف مثل ريزش برررررررررررررررررررف!!!!!!! ساختن جاذبه گردشي قطع نکنيد
فرزندان شما هم در آينده مي خواهند در همين شهر نفس بکشند.
آخه پول درآوردن به چه قيمتي!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
شرمتان باد!!!!!!!!!!!
شرمتان باد! (2105483) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۶:۳۹:۱۹
http://alef.ir/vdciwparut1ar32.cbct.html?223950 (2104583) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۸:۱۰:۴۵
ترویج روحیه تفاخر و تظاهر و اسراف و تبذیر و تبرّج و برهنگی و خود نمایی در این مجتمع های تجاری !!! در شهر مشهد در مدت 5 سال با ساخت انواع مراکز خرید وساختمان های انچنانی کسی از برهنگی و الفاظ مشابه سخنی بمیان نیاورد.حالا شیراز با کسب 24% بیکاری و مشکلات دیگر که حاصل عدم توجه مسوولان وقت و اذهان متحجر عده ای است دوباره بر سر زبان افتاده.دست از سر این شهر بردارید ! (2104651) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۸:۱۱:۲۰
نمایندگان محترم شیراز در مجلس شورای اسلامی کجایند؟
چرا همیشه عقب تر از مردم هستید...بابا حرفی اعتراضی تذکری
به اسم اشتغال و سرمایه گذاری چوب حراج بر سرمایه های طبیعی و تاریخی این شهر زده میشود. (2104652) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۸:۲۳:۵۶
مدیریت شهرداری شیرازدست شهرسازان وبرنامه ریزان شهری نیست دست متخصصان عمران وساختمان است .انهاهم فقط دلشان می خواهدچیزی بسازند.اصولاازبرج وپل وخیابان خیلی بیشترخوششان می اید تا فضای سبزوباغ !چندپل بی ربط وپرهزینه هم ساخته اند دردل شهرشیراز.هیچ منطق اقتصادی وترافیکی هم ندارد .فقط یک باردرتوجیه دیدم می گویند چون دراصفهان ساخته اندماخواستیم بزنیم روی دستشان (پل چندسطحی معال اباد . پل میدان دفاع مقدس !پل سه راهی اخرمعالی اباد!)
ان وقت پس از40 سال هنوزبزرگترین پارک شیراز پارک ازادی است ودیگرچیزی ساخته نشده است .درحالیکه مردم شیراز ومسافرین وسط بلوارها وگوشه وکنارپیاده روها می نشینند!وسط ماشینها دود والودگی وتصادف !!! (2104672) (alef-10)
 
شيراز
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۸:۳۶:۳۰
من هميشه دوست داشتم اينجا فضاي سبز شه (2104697) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۹:۳۹:۱۵
همون بلایی که سر تهران آوردن و هیچ کس صداش درنیومد، تازه همه به به چه چه هم می کنن !!!!!!!!! (2104775) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۰:۴۲:۴۸
در خيابانهاي مركزي شهر شيراز جاي پارك نيست همه سراسر خيابانها هم تابلوي پارك ممنوع و توقف ممنوع است و به سرعت جريمه مي شويد. (2104946) (alef-10)
 
شیرازی
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۱:۴۳:۵۰
این عکس که منتشر کردید غیرواقعیه.
تمام مخالفان این سرمیاه گذاری به تعداد انگشتای 2دست نیستن (2105102) (alef-10)
 
46
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۲:۴۸:۰۰
کاملا مخالف این طرح هستم (2105287) (alef-10)
 
سروناز
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۳:۳۲:۲۴
من به عنوان کسی که سال ها در سمت مشاور طرح تفصیلی شیراز و همچنین طرح های تفصیلی سایر شهرها چه کوچک و چه بزرگ و در زمینه های معماری و ترافیک فعالیت هایی انجام داده ام و با مسایل و معضلات شهری علی الخصوص شهر شیراز آشنا هستم موارد زیر جهت فهم بیشتر عموم یه اطلاع می رسانم.شایان ذکر است اینجانب هیچگونه وابستگی به گروه یا صنفی نداشته و ندارم.
1- ایجاد مراکزی که باعث ریزش جمعیت به آن می شوند چه دارای پارکینگ باشند و چه نباشند خود به خود باعث ایجاد ترافیک بیشتر می شوند.بالاخص مراکز تجاری کی جمعیت بیشتری به آن سرازیر می شوند.
2- در این موارد وجود پارکینگ به جای اینکه باعث کاهش ترافیک شوند خود ترافیک را افزایش می دهند.
3- ایجاد هر گونه فضای تجاری در نزدیکی تقاطع ها (تقاطع دو خیابان ملاصدرا و فلسطین با خیابان زند) ممنوع می باشد.
4-در همچین طرح هایی حتی در صورتی که قابل قبول باشند می بایست فضای باز و سبز نیز در نظر گرفته شود.در این طرح در فضای باز که سهم شهرداری می باشد؛شهرداری می تواند خود فضایی تجاری ایجاد کند.
5- در طرح پیشنهادی برج های دوقلو به جای اینکه در فاصله انتهایی از معبر زند قرار گیرند تا علاوه بر رعایت سایه اندازی از نظر دید و منظر شهری نیز مناسب باشند در بر معبر زند پیشنهاد داده شده اند.
6- باغات و فضاهای سبز به عنوان فیلتر شهر محسوب می شوند که با از بین رفتن آن ها روز به روز بر دمای هوای شهر اضافه می شود و باعث آلودگی بیشتر شهر می شوند.
7-این را از ذهن پاک کنید که بلند مرتبه سازی هیچ موقع نشانه پیشرفت و تمدن نمی باشد.
8- سرمایه گذاری در چنین موقعیت هایی به دلیل قیمت بالای زمین تنها به نفع صاحبان زمین و دلالان و کسانی است که با ارایه و موافقت این گونه طرح ها سعی در کسب منافع خود هستند.در سطح شهر شیراز زمین های بایر زیادی با زیر ساخت ها و موقعیت های مناسب وجود دارند که قابلیت سرمایه گذاری وساخت چنین مجموعه هایی را دارند.

-موارد فوق تنها موارد اندکی از دلایل توجیه ناپذیر بودن طرح مذکور می باشند که موافقان این طرح می خواهند باعث گمراهی و سردر گمی مردم شیراز گردند.
باتشکر (2105438) (alef-10)
 
مریم
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۳:۴۴:۰۷
با چه منطقی همجین طرحی رو تصویب کردن آخه؟حتی یه بجه دبستانی هم می تونه تشخیص بده این کار یه جنایت بزرگ در حق شهریه که به فضاهای سبز و باغهاش معروفه. (2105487) (alef-10)
 
مریم
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۳:۵۰:۳۵
این چه وضع تصمیم گیری برای یه کلان شهره؟؟؟چرا به جای دید کارشناسانه اینقدر سودجویانه به باغهای شیراز نگاه می کنند؟ اگه همین روال پیش بره دیگه اثری از شهر گل و بلبل نیست و یه تهران دیگه به کشورمون اضافه می کنیم (2105511) (alef-10)
 
قاسم
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۴:۲۴:۳۶
عزیزم حساب،حساب سود و زیان شهرداریه نه شهر!!!!!! (2105630) (alef-10)
 
رضا صارم
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۶:۱۳:۲۶
در رابطه با احداث برج های 25 طبقه در شهر شیراز موارد زیر قابل تامل می باشد :

1- در ابتدایی ترین اصول شهرسازی جهت کاستن از بار ترافیک نقطه ای یا راسته ای، با شناسایی مراکز جذب سفر در نقاط بحرانی، هدف گذاری انتقال یا جایگزینی سازی توصیه می گردد، کما اینکه در این نقطه خاص از شهر شیراز بحث انتقال بیمارستان نمازی بارها مطرح شده است. حال آنکه با ساخت چنین مجموعه عظیمی مرکز جذب سفری ساخته ایم که تولید سفر آن از تمام نقاط شهر خواهد بود.

2- با محاسبه ای مقدماتی و ساده می توان مقیاس و حجم آتی پروژه حاضر را تخمین زد. مجموعه ای بالغ بر 180 هزار متر مربع زیربنا! مجموعه ای که حداقل دو سوم مجتمع خلیج فارس مساحت، وسعت و مخاطب خواهد داشت! ساکنین شهر شیراز ترافیک ناشی از عملکرد مجمع خلیج فارس را تجربه کرده اند، لازم به یادآوری نیست که مقایسه مکان و دسترسی های مجتمع خلیج فارس با محور های زند و ملاصدرا که قرار است دسترسی سواره برج های 25 طبقه را تامین کنند چه تصویر هولناکی به همراه دارد.

3- متاسفانه در تفسیر مفهوم CBD دقت لازم انجام نمی پذیرد. اگر در کلانشهرهای امروزی این مفهوم در عمل به کارکرد نیز منجر گردیده، بدلیل نقشه منطقه ای، قاره ای و حتی جهانی این شهرهاست. به نحوی که مراکز مدیریتی و دفاتر اصلی بزرگترین کارخانجات، صنایع و حرفه ها را در قالب برج های عظیم با داشتن مخاطب خاص در خود جای داده اند. مطالعه ای میدانی بر محورهای مرکزی شهر شیراز نماینگر اختصاص درصد بسیار بالایی از واحدهای موجود به عرضه محصولات مصرفی، خرده فروشی ها و مراکز با حداقل توان تخصصی می باشد. حتی مرکز تجاری PC CENTER با نیت عرضه تخصصی محصولات الکترونیکی کمترین بار مفهومی نام خود را به دوش می کشد.

4- مطالعات امکانسنجی، نیازسنجی، تحلیل ساختار، بررسی تاثیرات، هدف گذاری و بالاخص نظر سنجی عمومی و تخصصی از صاحبان نظر در رویکردهای جدید برنامه ریزی شهری گام هایی ضروری قبل از اتخاذ تصمیم محسوب می گردند. جالب آنکه عرف بر این شده که پس از اتخاذ تصمیم هایی شوک برانگیز، به دنبال انواع اقسام توجیهات جهت پاسخگویی به افکار عمومی هستیم.

5- در مجامع علمی شهرسازی همواره تاکید به تهیه نقشه راه جهت هدایت سمت و سوی رشد و توسعه توسط مدیریت شهری شده؛ حال آنکه ما با وارانه دمیدن شیپور از سر گشاد آن به انتظار اعلام نظر سرمایه گذار مانده ایم. توسعه یکسویه شهر شیراز به سمت شمالغرب، مجتمع های متعدد تجاری بی هویت، نایودی اراضی و چشم انداز تکرار نشدنی اراضی جبل دراک، اراضی حاشیه بلوار حسینی الهاشمی و موارد بیشمار دیگر نه تنها در شیراز بلکه در اغلب مراکز شهری ایران نتیجه ضعف ساختاری، ضعف مدیریتی و ضعف شدید در قوانین و مقررات شهری بوده و هستند.

6- محقق ساختن بودجه 2200 میلیارد تومانی شهر شیراز در سال جاری امری است مشکل که همتی عالی طلب می کند. سوابق و اقدامات و توان بالای مجموعه شهرداری در چند سال اخیر در اجرای پروژه های عظیم شهری نیز رضایتمندی و همچنین انتظار بالایی در شهروندان ایجاد نموده، امید است که مبادا جهت رسیدن به درآمد ذکر شده شورای محترم اسلامی شهر و شهرداری شیراز ملزم و مکلف به پذیرش هر پیشنهادی گردند.

7- همانگونه که آب را الفبای آبادانی می دانیم، سرمایه دار و سرمایه گذاری نیز مولد و مبتکر جریانهای خاص می باشند. اما بدانیم ساخت مجموعه های تجاری که زمین آن از ناب ترین پتانسیل های شهر هزینه و منابع مالی آن از پیش فروش واحد های تجاری تامین می گردد سرمایه گذاری نیست. فروشندگی محصولات چینی در این واحدها نیز اشتغال و اشتغالزایی نمی باشد. خرید از اینچنین مراکزی هم به هیچ مرحله ای از چرخه اقتصادی کشور و شهر کمکی نمی کند.

8- مدافعین محترم طرح، اعضای محترم شورای اسلامی شهر، شهرداری محترم شیراز، فرمانداری شهرستان شیراز، استانداری محترم فارس، اعضای محترم کمیسیون ماده 5 و تمامی دوستانی و بزرگوارانی که موافق اجرای طرح فوق هستید، مخالفین این طرح صرفا مشتی افراد مریض و بی اطلاع نیستند، جمعی اند صاحب نظر و تفکر در شهرسازی، جمعی که افتخار شاگردی محضرشان را داشه ایم، جمعی دیگر از دوستداران محیط زیست، شهروندان و ساکنین همین شهر شیراز. پس لازم است به حرمت حقوق شهروندی در فضایی خالی از تمسخر و تحقیر و تهدید سخنان هر دو طرف شنیده شود، شاید شنیدن توجیهات پروژه سرسخت ترین مخالف را همراه ترین موافق تبدیل نماید.

9- نهایتا به عنوان عضو کوجکی از جامعه شهرسازی و شهروندی از شیراز پیشنهاد دارم در فضایی به دور از تنش و تقابل و زورآزمایی نظرات طرفین توسط مرجعی صاحب صلاحیت و اختیار تصمیم گیری مانند کمیسیون ماده 5 استماع گردد. (2105915) (alef-10)
 
ناصر
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۰۷:۲۱:۲۱
سلام به همه دلسوزان آبادى شهر شيراز، درحال حاضر طى كردن طول خيابان ملا صدرا با مسافتى حدود يك كيلو متر نيم ساعت طول مى كشد ،. بهم چنين مسافت ميدان نمازى تا ميدان امام حسين ، چون قرار است اين زمان را به دو برابر افزايش دهند، لاجرم ضرورت احداث دو برج تنها راه حل تشخيص داده شده است ، نا گفته نماند هرچه كار شناسان گفتند اعضاى شوراى شهر شيراز بعكس عمل كردند ، مگر نه اينست كه اعضاء شورا وكيل مردم هستند ، اينها كه بجاى نظر مردم نظر خود را اعمال ميكنند ، همه اطمينان دارند اگر اجراى چنين پروژه هايي نفعى براى شهر نداشته باشد ، براى بعضى اعضاى شورا كه سينه چاك ميكنند كه چنين طرحهايي اجرايي شود بى اثر نيست ، اگر مفاد مقاله ونظرات ابراز شده جمع بندى شود و در دو حرف خلاصه شود مى شود (نه) با صداى رسايى كه گوش فلك را كر ميكند . همگى دلسوزان پايدار باشيد (2107092) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۰:۴۳:۳۰
تشکل‌های غیردولتی زیست‌محیطی فارس در نامه‌ای به استاندار تصریح کردند: برج‌های زند نه تنها گره از مشکلات شیراز نمی‌گشایند، بلکه بر چالش‌های زیست‌محیطی و ترافیکی آن می‌افزایند/ هویت هیچ شهر تاریخی و فرهنگی را با برج‌های بلند و مراکز خرید گسترده و پرشمار نمی‌سنجند.
http://www.nasimonline.ir/NSite/FullStory/News/?Id=868490 (2107385) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۰:۴۴:۳۳
نمایشگاه انسانی دانشجویان معترض به مصوبه احداث برج‌های دوقلوی زند بعد از نماز جمعه شیراز برگزار شد/ جعفر قادری، نماینده مجلس و تعدادی از اعضای شورای شهر شیراز شاهد این تجمع بودند/ دانشجویان بر ادامه اعتراضات خود به شیوه‌های مختلف تاکید کردند.
http://www.nasimonline.ir/NSite/FullStory/News/?Id=867126 (2107388) (alef-13)
 
باران
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۲:۳۲:۲۶
من میگم مشکل فقط پول و افزایش درامد سرمایه دار است. توی شیراز هیچوقت نگاه درستی به باغهای محدوده شهر که باعث زیبایی و شادابی می گردد، نمی شود. تمامی باغها فدای باند بازی و قدرت طلبی و زیاده خواهی های شهردارها و شورای شهر محترم می شود. یک نمونه از این بی بند و باری و بی برنامه گی ها را می توان به خیابان فرهنگ شهر اشاره کرد.در این خیابان با توجه به افزایش بی رویه ساخت ساز در دامنه زیبای دراک، بدون در نظر گرفتن حتی یک وجب پارک و تفریگاه سر سبز، ساخت آپارتمانها تا سه متری خیابان اصلی نیز ادامه پیدا کرده، بدون در نظر گرفتن خیابان کندرو همانند کوی وحدت (بالاتر از فرهنگ شهر). این بدان معنی است که شهرداری حاضر است با گرفتن مبالغ زیادی از سرمایه داران اجازه ساخت برج حتی در صحن شاه چراغ هم بدهد چه خواسته در پیاده روی فرهنگ شهر. واقعا خجالت داره. (2107772) (alef-10)
 
شهروند
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۲:۴۱:۴۶
فولاد و سیمان جای درخت و گل
به به چه دسته گلی!!!! (2107810) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۸ ۱۱:۴۷:۲۰
از شورایعالی شهرسازی میخوایم هرچی سریعتر به این موضوع و سایر موارد در شهر شیراز ورود کند.
آیا مسؤلان شهرداری به این موضوع فکر میکنند که ساختمان های بلندمرتبه جبل دراک راه تنفس شهر شیراز را از طرف شمالغرب مسدود می کند و در کوتاه مدت بدلیل مانع شدن از وزش باد صبحگاهی آلودگی را در شهر تشدید می کند. لطفا قبل از وقوع چنین فجایعی اقدام شود
مسؤلین ملی با شورا و شهرداری شیراز برخورد قانونی صورت بگیرد (2110090) (alef-13)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۴ ۱۸:۴۹:۵۹
دوستان اول ببينيم استاندارد نرخ جهاني مشاغل بر خانوار چيه ؟ و كشوري كه حدود ١٤ ميليون خانوار جمعييت داره چقدر به مشاغل توزيعى نياز داره و اين نرخ الان در ميهن عزيز چيه طبق اعلام و اظهار نامه هاي تسليمي مشاغل به دارايي بعد ببينيم اصلا اينهمه توضيع كننده نياز هست يا خير و اگر بيش از چند برابر نرخ استاندارد در كشورهاي جهان اول توزيع كننده داريم از كجا زده شده و نيروي مولد و جوان صرف اشتغال در كارخانجات توليدي كه ميتونه اين توليد صادر و ارز اورى داشته باشه فقط به فكر ايجاد مجدد يك واحد توزيعى است يا اينگونه ميخواهيم با ساختن دو باره مجتمع هاى بزرگ كه خدمات توزيعى به جاي كارخانجات توليدي اشتغال زايي كنيم يا به اين فكر افتاديم كه تا ريال اخر موجودي كسبه هاي موفق يا پزشكان منطقه را با ايجاد چنين مجتمع هايي جمع اورى نماييم ما اينگونه ميخواهيم در ميهن عزيز اشتغال زايي نماييم شايد اگر به اين فكر كنيم كه مثلا فلان كارخانه توليدي عظيم در خاورميانه را احداث كنيم كه مثلا ١٠٠٠٠٠نفر اشتغال ايجاد كند در محدوده شهر و بتوان كل توليدات ان را به مصرف داخل و خارج رسانيد از سرمايه گذاران متعدد در استان بخواهيم كه سرمايه گذاري و شريك شوند و سود ايشان را به نسبت سرمايه گذارى پس از كسر هزينه و ماليات منصفانه تقسيم نماييم به اهداف مورد نظر بهتر خواهيم تا اينكه همين مقدار را هم جمع اورى و به قول دوستي در كوهي از بتن و اهن راكد منتظر مصرف كننده فقط به اشتغال توزيعي بينديشيم و سرمايه ها را با سؤ مديرييت نابود سازيم بنظر حقير با كارى هدفمند و متفكرانه بهتر است سرمايه ها را با توجه به نظر رهبر فرزانه عالي قدر به سمت توليد حمايت كرده و موجبات اشتغال زايي خيل عظيمي از جوانان را فراهم سازيم كه ضمن تامين اقتصاد مقاومتى ، شكوفايي اقتصادي را در ميهن عزيز شاهد باشيم بجاي راكد كردن و منتظر نشستن سعى نماييم چرخهاى اقتصاد و توليد را به حركت در اوريم و گردش مالى و توليد ايجاد نماييم و سرمايه ها را اينگونه هزينه نماييم . (3884642) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.