نظر منتشر شده
۷۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 133680
تحلیل حمله به سفارت انگلیس از نگاهی دیگر
جواد محمدی*، ۲۱ آذر۹۰
شلوغ و امنیتی کردن فضای سیاسی و ورود پرسروصدا به سفارت انگلیس در آستانه دادگاه فساد ۳۰۰۰ میلیاردی به نفع چه کسی بود؟
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۵۲
حدود سه هفته پیش مجلس شورای اسلامی در اقدامی انقلابی و مدبرانه طرح کاهش رابطه با انگلیس را تصویب کرد. این طرح که بارها نیز قبلا در طی رخدادهای گذشته که ردپای روباه پیر در توطئه های متعدد علیه کشورمان دیده می شد در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مطرح شده بود اما با بررسی های جامع به فراخور زمانی آن در وقت مقتضی در صحنه علنی مجلس مطرح و با اکثریت قاطع آرا تایید شد.

در حالی که در مقطع کنونی رسانه های غربی در پروپاگاندای تبلیغاتی خود علیه ایران با دست آویز قرار دادن تصویب سه قطعنامه حقوق بشر، ترور سفیر عربستان و گزارش آژانس انرژی اتمی تلاش می کنند جمهوری اسلامی را منزوی و در موضع ضعف نشان دهند تصویب این طرح اقتدار نظام اسلامی و بی پایه بودن تبلیغات وسیع غربی ها را عیان کرد. در واقع مجلس با این حرکت خود نشان داد جمهوری اسلامی نه تنها در موضع ضعف نیست بلکه ابتکار عمل را نیز به دست دارد و این غربی ها هستند که در موضع انفعال قرار دارند. موضع گیری شتابزده وزارت خارجه بریتانیا چند ساعت بعد از اقدام مجلس نیز دلیلی بر این مدعا است.

در حالی که هنوز قبل از اخراج سفیر انگلیس شیرینی این موضوع در کام ملت تکمیل نشده بود بعد از ظهر سه شنبه ۸ آذر ۱۳۹۰ عده ای در یک حرکت ناپخته و احساسی برای دقائقی وارد محوطه سفارت انگلیس شدند و خساراتی به آن وارد کردند. دولت انگلیس که در اقدام چهار روز قبل مجلس، قافیه را باخته و به شدت تحقیر شده بود توانست با بهره برداری از این فرصت و به بهانه نبود امنیت، سفارت خود را تعطیل و سفیر خود را فرا بخواند و تا حد زیادی از تحقیر و رسوایی اخراج سفیرش از ایران بکاهد. در واقع لندن باید بیش از همه ممنون تسخیرکنندگان سفارت خود در تهران باشد چون فرصتی را ایجاد کردند تا سفیرش بجای اخراج، به حالت قهر از ایران برود.

اجتماع دانشجویان در جلو سفارت و اعتراض به رویکرد خصمانه دولت بریتانیا علیه کشورمان شایسته تقدیر و تحسین می باشد. بعلاوه مقصود این نیست که چرا ما بهانه بدست غربی ها می دهیم و الا اگر بخواهیم با بهانه گیری غربی ها عقب نشینی کنیم باید از نیروگاه اتمی بوشهر تا کارخانه نطنز و شیمیایی پارچین و پفک سازی علی آباد کتول! را تعطیل کنیم تا خدای نکرده در آن سلاح های کشتار جمعی تولید نشود! و به تریج قبای بشرغربی ها برنخورد!

اما اقدام به تسخیر سفارت حرکتی بود که هیچ توجیه عقلی، شرعی، مدنی و سیاسی نداشت. عاقلانه نبود چون عقل سلیم نمی پذیرد شخصی منافع ملی کشورش را تضییع کند و فرصت مناسب و گرانبها را با یک کار احساسی زود گذر و دون فایده عوض کند. توجیه شرعی و قانونی نداشت؛ چون حرکت بر خلاف قانون و ضربه زدن به منافع جمهوری اسلامی مطابق فتوای حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری و مراجع عظام حرام است. توجیه مدنی و سیاسی ندارد؛ چون نرم ها و اصول پذیرفته شده بین المللی قبول نمی کند سفارت یک کشور، که خاک آن کشور محسوب می شود بدون دلیل قانع کننده ای مورد هجوم قرار گیرد، هرچند آن کشور انگلیس منفوری باشد که توطئه هایش طی دو قرن علیه کشورمان بر هیچ کس پوشیده نیست. از همه اینها گذشته، امروز جمهوری اسلامی در شرایط سال۵۸ نیست امروز کشورما از چنان اقتدار و صلابتی برخوردار است که مرزبانان ما تفنگداران دریایی انگلیسی را پس چند متر ورود به آبهای سرزمینی ایران، خلع سلاح و دستگیر می کنند و نیز با کنترل و نشاندن پیشرفته ترین هواپیمای جاسوسی سیا، غرب را حیرت زده و غافلگیر می کنند... با این قدرت و هیمنه آیا نیازی به تسخیر سفارت انگلیس بود؟

این دوستان تسخیرکننده فرصت تبلیغاتی بسیار مناسبی را از جمهوری اسلامی دریغ کردند و با این کار کمک کردند تا روباه پیر که با تصمیم مقتدرانه خانه ملت درباره اخراج سفیرش در موضع ضعف افتاده بود، اکنون پیش دستی کند و طلبکار هم بشود.

این اقدام علاوه بر فرصت سوزی در صحنه خارجی، در صحنه داخلی هم مشکوک ارزیابی می شود. بخاطر آوریم تسخیر پر سروصدای سفارت انگلیس در شرایطی انجام شد که طبق وعده مقامات قضایی، پرونده فساد ۳۰۰۰ میلیاردی به پایان رسیده و همین روزها باید منتظر دادگاهی شدن متهمان این پرونده مهم می بودیم. آیا قوه قضائیه در شرایط ملتهب سیاسی می تواند به راحتی متهمان دانه درشت را به پای میز محاکمه بکشاند؟ در آستانه ارسال پرونده ۳۰۰۰ میلیاردی به دادگاه، امنیتی شدن فضای سیاسی در این شرایط به نفع کیست؟ منحرف کردن توجه ها از دادگاه فساد بزرگ به نفع چه کسی تمام می شود... ؟

در انگیزه انقلابی و میهن دوستانه دانشجویانی که وارد سفارت انگلیس خبیث شده اند نباید تردید کرد اما نباید فراموش کنیم که فاسدان نزدیک به قدرت از هر ابزاری برای به عقب انداختن دادگاه فساد۳۰۰۰میلیاردی و نیز انحراف توجه ها از این پرونده غافل نمی شوند و چه بسا این بار از انگیزه های پاک دانشجویان انقلابی سواستفاده کرده باشند.





پانوشت:

* دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات خاورمیانه دانشگاه تهران
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۱۶:۲۸:۰۵
تازه 1 میلیون پوند هم باید پیاده شیم (557199) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۳:۴۶:۱۷
درباره امور خارجی فقط باید وزارت امور خارجه کشور تصمیم بگیرد ولی همه برای خودشان در رابطه با مسائل خارجی تصمیم می گیرند و اجرا می کنند! یک گروه با آمریکا بیشتر مخالف است یک حرفی می زند یک عملی انجام می دهد یک گروه بیشتر با انگلیس مخالف است یک حرفی می زند یک عملی انجام می دهد یک گروه با فرانسه و یک گروه با آلمان یک گروه با یک کشور عربی و ترکیه و .... بعد انتظار داریم منزوی نباشیم!

وزارت امور خارجه هم که ظاهرا دکور است!

یک روزنامه اروپایی نوشته بود اگر ایران غنی سازی کند و اورانیم غنی سازی شده اگر دست گروه نا مسئولی در ایران بی افتد با همان مقدار کم رادیو اکتیو 3.5 یا 20 درصد آیا خطرناک برای آلوده سازی شهرهای اروپایی خطرناک نیست؟ (558364) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۳:۵۴:۱۶
و باعث تحریم بیشتر ژاپن و تحریم نفتی اروپا که جلوتر نمی خواستند اجرا کنند شد! (558383) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۶:۱۳:۲۵
باعث تحریم از طرف استرلیا هم شد (558590) (moderator19)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۴:۰۶:۱۸
3 میلیون پونده اشتباه به عرض رسوندن (558400) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۴:۲۱:۴۱
اگه قرار به گرفتن غرامته باید چند برابر کل بریتانیای کبیر(!!!) رو بابت لطماتی که به این ملت وارد کردن (که متاسفانه بیشتر مردم از جزئیاتش بیخبرند و این باعث مرعوب بودن بعضی شده البته اگه مغرض نباشن) ، اونا پیاده شن. (558435) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۲۰:۱۴:۴۰
اینایی که منفی دادن خبر دارن که انگلیس عامل ایجاد قحطی و تلف شدن هزاران انسان در این مملکته یا اینکه اونا از جنس بشر نبودن. (558866) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۹-۲۸ ۲۱:۲۸:۵۲
درباره پرداخت این غرامت به عنوان یک ایرانی راضی نیستم و" حق الناس" من گردن حمله کنندگان است . گیرم که کل 75 ملیون هم راضی باشند ! که مطئنم 75 هزار نفر هم راضی نیست ! (565731) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۶:۱۹:۱۰
آقای بهمنی هم که دنبال بهانه می گشت گفت ما داشتیم ارزها را پایین می آوردیم مسئله سفارت ایحاد اشکال کرد!

خوب حالا که مسئله سفارت خوابید پس قیمت ارزها باید پایین بیاید (558600) (moderator19)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۲۱:۰۱:۴۲
من اصلا راضی نیستم که این پول از جیب من داده شود. به نظرم باید این پول را از همان به اصطلاح دانشجویان(؟) بگیرند.
والله راضی نیستم. (558896) (moderator19)
 
بی بصیرت
۱۳۹۰-۰۹-۲۳ ۰۸:۵۲:۰۴
تو رو قرآن بی خیال بشید یا یک کاری بکنید که مثل مرد پاش وایسید یا اصلا اون کار رو انجام ندید بعد از این کار تازه متوجه شدیم که سیاست کشورمون کاملا دچار روز مرگی و بی برنامگیه متاسفانه ما دیگه چقدر بدبختیم (559248) (moderator19)
 
شهاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۱۶:۳۳:۲۱
سلام.
لطفا از سیاسی امنیتی کردن فضا دست بردارید. چرا که این شمایید که نمی گذارید پرونده اختلاس به جریان عادی بیفتد و دوست دارید با داغ کردن تنور، کوره ای برای سوزاندن مخالفانتان بسازید. (557200) (moderator19)
 
Switzerland
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۱۶:۴۰:۲۶
لطفا به این سوال پاسخ دهید ، باشد تا هدایت شویم:

در اینکه خوب یک کشوری تصمیم می گیرد بنا به مصالحی سطح روابظش را با کشوری دیگر پایین بیاورد ( دریست و یا غلط بودنش را کاری نداریم) بحثی نیست.
ولی سوال من این است که این اقدام ، اقتدارش کجاست؟
یعنی مثلا سنگال که روابطش را با ما به دلایلی قطع کرد ، نشان از اقتدارش بود؟

والا من حقیقتا متوجه این اقتدار نمی شوم؟
این یک حرکت سیاسی پذیرفته در عرف بین الملل است ، ولی اقتدارش کجایش است؟

----
در اینکه آن حرکت باصطلاح دانشجوها که اصلا اینقدر اظهر من الشمس است که خطا بود ، اصلا شکی نیست. (557208) (moderator19)
 
ن
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۵:۴۷:۴۲
اقدام به اخراح سفير كشور قدرتمند انگليس و تحقير انگليس اقتدار مي خواهد . يادت باشد كه اين انگليس است نه گينه بيسائو!!! اما در عوض با لطف دانشجويان انگليس سفير مارا اخراج كرد و مارا تحقير نمود؟؟. بدون شك اخراج سفير يك كشور قدرتمند و كاهش سطح روابط با آن كشور كه ابعاد سياسي و برد تبليغاتي زيادي دارد از ديد روابط بين الملل نشانه اقتدار در روابط خارجي هست. نمي گويم كه به نفع منافع ملي هست يا نه؟ اما اخراج سفير و در دست داشتن ابتكار عمل توسط يك كشور نشانه اقتدار هست. البته با كار دانشجويان ابتكار عمل به دست انگليس افتاد و ما در موضع انفعالي قرار گرفتيم.براي روشن شدن قضيه مثالي ميزنم.
يك مثال: چرا آمريكايي ها 24 سرباز پاكستاني را به اشتباه!!! به قتل مي رسانند كشور پاكستان جرات نمي كند كه اقدامي در كاهش رابطه با آمريكا انجام دهد. چون كشور پاكستان يك كشور ضعيف و وابسته به آمريكاهست و اقتدار لازم را براي اخراج سفير آمريكا ندارد . تحقير از اين بدتر كه حتي آمريكاييها يك معذرت خواهي خشك و خالي هم نكردند و فقط جناب اوباما زحمت كشيد گفت من متاسف هستم.پاكستان خيلي دلش مي خواست كه يك گوشمالي حسابي به آمريكا بدهد اما بيچاره جرات و اقتدار آنرا نداشت چون مثل ايران اسلامي مقتدر و قوي نيست. فكر كنم پاكستان گفته كه ديگر پايگاه به ناتو جهت حضور در خاك پاكستان نميدهد!!البته من موافق قطع رابطه با انگليس نيستم . و نظرم اين است كه سفير بايد اخراج مي شد و روابط در سطح كاردار ادامه پيدا مي كرد تا انگليس حساب كار دستش بيايد و فكر نكند هر اقدامي بكند نظام ايران اقتدار و جرات اين كار را ندارد. (558545) (moderator19)
 
Switzerland
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۶:۳۱:۱۹
دوست عزیز ، فکر کنم در مفهوم واژه اقتدار با هم تفاهم نداریم.این کار(کاهش سطح روابط) در بالاترین سطح آن می توان از آن استنباط کرد که کشور مستقلی است و وابسته نیست ، ولی مفهوم اقتدار متفاوت است.
به فرض مثلا سنگال که روابطش با ما را کاهش داد ، کشور مقتدری است؟
اقتدار که معنایی همه جانبه در قدرت را می رساند ، و لزوم پیشرفته بودن در چندین فاکتور ( من جمله استقلال سیاسی که کف این فاکتورهاست) از کاهش روابط سیاسی با یک کشور ( حتی قدرتنمند)قابل استنتاج نیست.
بحثی در اینکه ایران کشور مقتدری است و یا نه ندارم.بحث من بر سر این است که این اقدام نشانه اقتدار نیست.

در رابطه با مثالی هم که زدید ، به نظرم استنتاج درستی ندارید ، وقتی پای منافع ملی در میان باشد ، همه چیز استقلال سیاسی نیست(اگر چه مهم است) یک روی دیگر استقلال ، وابستگی متقابل است.یعنی کشورها واحدهای مجزا از هم نیستند و همزمان روابط هم بصورت عمودی نیست.
نمی دانم الف منتشر میکند یا نه ، ولی به نظر من مثلا ایران که خیلی ادعای استقلال سیاسی دارد ، گاهی اوقات برای اثبات استقلال خود ، کارهایی انجام می دهد که دقیقا عدم استقلال است.یعنی وقتی شما منافعت را همیشه در دشمنی با یک طرف قرار دهی ، آنگاه به طور غیر مستقیم وابسته هستی.همیشه نگاه می کنی که طرف مقابل چه می گوید که تو عکس آنرا رفتار کنی و این در عین حالی که به نظر استقلال می آید ، عین وابستگی است. (558628) (moderator19)
 
ن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۳ ۱۸:۲۳:۰۵
بله همان که گفتین تعرف من و شما از اقتدار ممکن است متفاوت باشد. حالا چه کسی گفته است که داشتن استقلال سیاسی کف فاکتورهای اقتدار است؟؟در حال حاضر کشوری مثل ژاپن و کره جنوبی کشورهای بسیار پیشرفته و قدرتمند از لحاظ اقتصادی هستند ولی هیچ کارشناس علوم سیاسی این کشور ها را در زمره کشورهای مقتدر محسوب نمی کند. چرا؟؟ چون از لحاظ سیاست خارجی دنباله رو کامل آمریکا هستند و حتی در تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران که بعضی از کشورهای اروپای شرقی با آمریکا همراهی نکرده اند این دو کشور تحت فشار آمریکا ایران را تحریم کرده اند. میتوانیم بگوییم که این کار به نفع منافع ملی این دو کشور بسیار پیشرفته است اما قطعا نشانه اقتدار آنها نیست بلکه نشانه وابستگی و تحکم پذیری از آمریکاست. حضور نظامیان آمریکا در ژاپن و کره جنوبی و تجاوز گاه وبیگاه به زنان این دوکشور که رسانه ای می شود جای خود دارد. من هیچوقت قبول نمی کنم که مثل جزیره اوکیناوای ژاپن دختر ایرانی مورد تجاوز قرار گیرد و مردم آن جزیره علیه چنین افتضاحی راهپیمایی بکنند و مسوولان محلی آن منطقه قول بدهند که لطف کنند!! پایگاه آمریکاییها را از آن جزیره زاپن به نقطه دیگر از خاک زاپن منتقل کنند. اما حتی بعدا با فشار آمریکا جرات اینکار را هم نداشته باشند. من به عنوان یک مسلمان ایرانی قطعا نمی خواهم این ژاپنی پولدار محبوب غرب باشم!! دوست من اگر تعریف شما از منافع ملی این چنین است من قطعا با شما موافق نیستم. آیا باز هم می توان گفت این دو کشور توانای اقتصادی که رابطه بسیار نزدیکی با جهان غرب دارند و مثل ایران بیچاره !!! منفور و منزوی در غرب نیستند مقتدر هستند. و یقینا یکی از اضلاع اصلی تعریف من از اقتدار آموزه های مکتب تشیع است که برگرفته از کلام خدشه ناپذیر وحی است نه سخنان تئورسین های غربی که موتور محرکه تفکر آنها صرفا فقط منافع مادی و رفاه است.البته با شما موافقم که بنیه قوی اقتصادی نیز یکی از عوامل مهم اقتدار به شمار می رود. ولی واقعیت تلخ برای بعضی ها!!! را باید پذیرفت که ایران اسلامی کشور مقتدری هست. به هر حال جناب اوباما از ایران درخواست کرده است تا ایران هواپیمای جاسوسی اش که به حریم ایران تجاوز کرده است را پس دهد. خود اوباما شخصا درخواست کرده است. اگر ایران به این خواسته اوباما جواب منفی بدهد قطعا نشانه اقتدار ایران است. (559878) (moderator22)
 
محمدرضا
۱۳۹۰-۰۹-۲۳ ۰۰:۳۸:۲۴
به سلامتی دوستان همیشه مخالف
مخم و مخم مخالفم!! (559092) (moderator19)
 
سینا
۱۳۹۰-۰۹-۲۳ ۱۷:۴۳:۱۳
لطفا اگر می خواهید از اقدامی انتقاد کنید، شهامتش را داشته باشید.
دفعه اولی نیست که عده ای تحت عنوان «دانشجو»، «افراد خودسر» یا «اقدامات خودسرانه» گاه و بیگاه دست به حرکات احساسی، فرا قانونی و خشونت بار می زنند. متشنج کردن فضا، بهانه دادن دست خارجی ها، منطقی نبودن، خلاف شرع بودن، قانونی نبودن، و... همه وجوه مشترک این مورد و موارد مشابه است.
اما چرا در خصوص بقیه موارد هیچ گاه انتقادی صورت نمی گیرد؟ بالاخره این حرکات یا مورد تأیید هست یا نیست.
اگر مورد تأیید هست که دیگر «خودسرانه» نیست و اگر موردتأیید نیست، پس چرا هیچ برخوردی نمی شود؟
اصلا اقتدار یعنی چه؟ وقتی ما توان برخورد یا حداقل کنترل این پدیده نامبارک را (در هر شکل و عنوانی که باشد) در داخل و در بین خودمان نداریم چگونه می توانیم مدعی اقتدار و رویارویی دربرابر کشور متخاصم باشیم؟ (559854) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۴ ۱۱:۰۴:۱۴
اقتدار رو انگلیس داشت که هم سفارت هم کنسولگری ایران رو تعطیل کرد می فهمی یعنی چی؟؟ (560548) (moderator19)
 
مسعود سعید
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۱۶:۴۳:۱۶
دوست گرامی زدی به خال!
تنها کسانی که در وحله اول به نظر می‌رسد از این مسئله سود می‌کردند همین گرامیان! درگیر در قضیه اختلاس 3000 میلیارد تومانی بودند. دست پایین قوه قضاییه از نظرها می‌افتاد و کل قضیه تحت تاثیر قرار می‌گرفت. اما فازهای دیگر هم در می‌توان برای آن متصور بود.

مثلاً شاید فاز گروگان‌گرفتن هم در کار بود که انگلیسی‌ها با دررفتن از در پشتی سفارت امکانی برای آن نگذاشتند.

شاید فاز گروگان گرفتن وضعیت فعلی کشور هم در میان بود، مثلاً گروگان‌گیران اشغال کننده، از داخل شرط بگذارند و نماینده معرفی کنند تا انقلابی بازی دربیاورند و در مذاکرات از فلان وبهمانی بخواهند که استعفا بدهند و به این شکل هر کی را می‌خواهند وادار به استعفا و هر کس را بخواهند به عنوان نماینده خود مطرح کنند.

فاز بعدی هم می توانست این باشد که عناصری وازده و ماجراجو و مدعی و رده چندم که هیچ امیدی به پیشرفت آینده سیاسی‌شان ندارند ولی معتقدند که اوضاع به غلط دارد پیش می‌رود و انقلاب دارد به بیراهه می‌رود و فقط اینها بلدند که انقلاب را به مسیر اصلی برگردانند خود را از این طریق بالا بکشند و یک شبه تبدیل بشوند آدم‌های اسم و رسم داری که خود را تا سطوح بالای مدیریت جامعه بالا بکشند و اسامی‌شان را مطرح کنند و کشور را به گروگان بگیرند و کارشان را انقلاب سوم بخوانند.

نقشه‌ی منسجمی البته در کار نبود. همه را به زمان و وضعیت و فرصت‌طلبی واگذار کرده بودند و به نظر می‌رسد که به خودشان گفته بودند می رویم جلو تا ببینیم چی میشه و از این آب چند تا ماهی می‌شود گرفت. اگر یادتان باشد عناصری از این‌ها اعلامیه دادند و با ذکر نام خودشان، سعی کردن جریان را به نحوی به دست بگیرند تا بتوانند غنایم را بین خودشان تقسیم کنند که البته تمام این کارها با شکست کامل و به اتمام رسید. انشاالله دانشجوها چشمشان را باز کنند و آلت دست قدرت‌طلبان نشوند. (557212) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۱۶:۵۴:۳۵
مستدل و منطقی بود. آفرین

اینجاست که فرق تحصیل کرده علوم سياسي دانشگاه ميشيگان با یک دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات خاورمیانه دانشگاه خودمون مشخص میشه. (557221) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۰:۳۲:۵۶
دقيقا نظر شما صحيح است زيرا منافع ملي ما در دانشگاههاي خودمان تدريس ميشود. (558019) (moderator19)
 
پیروی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۱:۴۸:۵۰
تفسیر درستی کردی دوست عزیز خدا قوت> (558160) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۹:۲۵:۳۸
عجب همتون فراموش کارین! زحمت کشیدی تحلیل سفیر انگلیس رو بخورد خودمون دادی! اون بنده خدا هم فردای این ماجرا گفت دقیقا میدونه که کدام افراد در ایران پشت این ماجرا بودن که درگیر پرونده فساد چند میلیاردی هم هستند و اینقدر موضوع صدا کرد که متهمان مجبور به تکذیب و مسخره کردن سفیر انگلیس شدن. اما حالا که اوضاع آرام شده میبینیم که خود شما هم به همین نظر رسیدین! (558812) (moderator19)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۱۷:۱۰:۳۷
نقد جالب و مناسبی است ولی به نظر من بحث مسئله پرونده 300 میلیاردی به قضیه تسخیر سفارت تا حدی بی ربط است. ولی خوب شد بالخره تو یکی از سایت های طرفدار جمهوری اسلامی نقد حمله به سفارت هم دیده شد. واقعا حرکت احمقانه ای بود. کمپلت صد در صد فقط ضرر بود برای ایران و منافع کشور. دشمن دانا بلندت می کند بر زمینت می زند نادان دوست (557234) (moderator19)
 
Canada
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۱۸:۱۱:۲۵
بافتن آسمان و ریسمان هم هنریست در خور تقدیر که البته نباید جای تحلیل سیاسی را بگیرد. از قضا فاتحین سفارت حامیان مجازات عوامل اختلاس 3000 میلیاردی هم هستند. اما، اما در واقعیت بازیگران سیاسی همیشه از عقل پیروی نمی کنند و بسیاری از اوقات هم نمی توانند همه جوانب و عواقب کار خود را محاسبه کنند. این است که گاهی نتایج آن طور که مطابق میل است حاصل نمی شود. البته اینجانب هنوز نمی داند که عاملان پشت پرده فتح/اشغال سفارت به زعم خود به اهداف خود رسیده اند یا نه. شاید برخلاف ارزیابی ما آنها واقعا به هدف خود رسیده اند. (557284) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۹:۳۰:۲۸
یک سری بزن به سایتهای خارج از ایران که جرات اسم بردن دارن تا ببینی کیا پشت ماجرا بودن و ربطشون به اختلاص چیه! همون کسانی که الان درگیر پرونده اختلاص هستند درست بعد از اینکه اوضاع براشون خطری شد انگلیس رو گنده کردن و تو برخی سایتهای داخلی شروع به مسموم کردن افکار عمومی کردن و بعد هم لایحه بردن مجلس و بعد هم اجتماعات رو سازماندهی کردن! اینها همش روشنه ولی تو مملکت ما همه یاد گرفتن ساکت باشن. بقول خودشون هم انگلیس 30 ساله که با ما دشمنه ولی چی شد که یکهو کار به اینجا کشید؟! (558819) (moderator19)
 
ارومی
۱۳۹۰-۰۹-۲۴ ۱۰:۲۰:۳۹
افراد ظاهرا خود سر چندان هم بی پشتیبان نیستند در حالت عادی اگر کسی جرات دارد نگاه چپ به یک سفارتخانه بیندازد سر وکارش با کرام الکاتبین می افتد. (560500) (moderator19)
 
سرگرمی تاریخی
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۱۸:۲۸:۱۳
بابا دنبال محرک این جریان بگردید.این جوانان احساستی و وسیله بودند وبس . بنابراین عوامل اصلی داخلی که بنفع استعمارگر پیر عمل میکنند معرفی کنید البته اگر خودتان ریگی به کفش ندارید.
اگر راست میگید که نمیگید یک لحظه تاریخ را از سرگرمی این ملت خارج کنید و به تاراج میلیارد دلاری از ذخایر نفت وگاز این مملکت بعلت بی کفایتی مسئولان توسط کشورهای همسایه جنوب و شمال توجه کنید و ان جوانان را بر علیه انان بشورانید (557300) (moderator19)
 
mohammad
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۱۸:۴۴:۴۸
تشکر از نقد منصفانه شما (557308) (moderator19)
 
علی
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۱۹:۰۲:۱۴
مسئله اتمی هم همانند همین حمله به سفارت انگلیس قطعا مخالف منافع ملی است. (557333) (moderator19)
 
محمدرضا
۱۳۹۰-۰۹-۲۳ ۰۰:۴۵:۰۶
این نظرات مثبت واغلب منفی عمق انحراف دوستانی رو که با اصول اولیه نظام مشکل دارن رو نشون میده اخه وقتی شما با انرژی هسته ای که به عنوان نمادی از تکنولوژی و از برترین علوم هست مخالفید ایا انتظارموافقت در مورد مسایل جزیی تر از شما انتظار درستیه؟؟
اخه چرا به سبیل منافقان حرف میزنید یک کلام بگید ما جمهوری اسلامی رو قبول نداریم خلاص
حال ادم از این همه نفاق بهم میخوره (559100) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۱۹:۲۸:۳۶
دانشجوي محترم كارشناسي ارشد مطالعات خاورميانه دانشگاه تهران

برداشت شما از موضوع كاملا صحيح و منطبق با حقيقت است

يقينا جنابعالي در مطالعات خود در باره حوادث تاريخي به موارد متعددي برخور كرده ايد كه همين مسير در آن پيموده شده است

در ميان اقوام گوناگون ، مشتركاتي وجود دارد كه از جمله آنها تحريك پذيري فقير نسبت به غني ، ضعيف نسبت به قوي ، زيبا نسبت به زشت ، كوتاه نسبت به بلند و . . . وجود دارد. اين نقاط تحريك ابزارهاي مناسب و بسيار كارآيي هستند براي بهره برداري توسط افرادي كه در پشت صحنه طراحي مي كنند و آغاز تحريكات را توسط مزدوران اجير شده با انواع ترفندها از قبيل وعده پرداخت پول و مقام و غيره سامان مي دهند و سپس در اندك زماني نتايج مطلوب را با حضور و به دست مردم به نفع خودشان برداشت مي كنند

همواره بر همين منوال بوده و با اينكه عبرتهاي تاريخي و سرگذشت مستند گذشتگان در اختيارمان قرار دارد ، ولي همچنان دل درگرو احساسات داريم

مردم شريف ، دانشجويان با احساس پاك ، جوانان غيور ، . . . برندهاي تجاري گروه هايي هستند كه هميشه ندانسته مجري برنامه هاي همان صحنه گردانان هستند

در جريان سفارت انگلستان نيز به چشم خود ، دانشجويان را ديديم ! حركات و شعارهاي آنان را هم ديديم ! شناخت كامل نيز از دانشجو داريم !!!
با اينهمه دم خروس عيان و پيدا ، به هيچ وجه به تحليلتان شك نكنيد. (557352) (moderator19)
 
توحید
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۲۰:۳۵:۲۱
خواسته مردم اخراج سفیر و بازپس گیری باغ قلهک بود. البته کف خواسته هاشون. حالا این مجلس انقلابی بعد کلی این ور اون ور کردن اقدام به کاااااااهش رابطه به سطح کاردار کرده !!! انگلیس چیکار باید می کرد دیگه که نکرده ؟؟ یکی اینو به من بگه .. بعد هر چی شما گفتی همون !!

با همه هزینه ای که داشت این کار آفرین می گم به جرات دوستان .... .

راستی تازگی ها واحد درسی " جریان انحرافی!! " هم اضافه کردن به درسای ارشد مطالعات خاورمیانه ؟؟!! (557412) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۰:۳۵:۰۳
صاحبخانه يك آپارتمان 40 متري هم موقعي كه مي خواد مستاجرش رو بيرون كنه بايد بره دادگاه حكم تخليه بگيره بعد ببره اجرا نه اينكه با چوب و چماق حمله كنه (558030) (moderator19)
 
sina
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۹:۰۷:۲۲
اگر دولت بعدی توسط جریان انحرافی تشکیل نشه شاید وزارت علوم این کار را بکنه فعلا که تو این دولت جریان انحرافی مقدسه همچین واحدی نمی ذارن .
اگه فرض کنیم مجلس نماینده مردمه پس اونیکه شما می گید خواست بخشی از مردمه نه اکثریت مردم !!! (558795) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۲۰:۵۳:۰۴
خیلی از این دلایل رو از جمله اینکه سفارت مانند خاک یک کشوره در مورد سفارت آمریکا هم صادقه.پس چطور اون مورد رو توجیه میکنید؟ (557422) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۳ ۰۷:۵۴:۵۵
خیلی مشکل نیست کافیست نگاهی به اقدامات گذشته، حال و آینده دولت آمریکا در حق مردم ایران و بخصوص خیانتهایی که با حضور شاه در ایران انجام داد بکنید تا بتوانید اشغال لانه جاسوسی آمریکا را تحلیل کنید (559176) (moderator19)
 
قلاوند
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۲۰:۵۴:۳۷
مطلب بحق ومدللی نوشته اید اما ان همه دلیل اقامه کردن برای اینکه هم ثابت کنید تسخیر سفارت انگلیس هم خلاف شرع وهم خلاف عقل وهم خلاف اصول مدنی بوده است با پارگراف ذیل مطلب تان که هیچ تردیدی در انگیزه انقلابی ومیهنی دانشجویان روا ندانسته اید مغایرت دارد چیزی که به اعتقاد شما نه شرعی ونه عقلی ونه مدنی است چگونه می تواند انگیزه انقلابی و میهنی داشته باشد واین انگیزه را چگونه میتوان انقلابی ومیهنی دانست در صورتی که مخالف عقل وشرع ومدنیت است آیا انقلابی گری مساوی با پایبند نبودن به عقل وشرع ومدنیت است ؟!! شاید نویسنده محترم خواسته تا طرفین (مخالف وموافق ) این حادثه را تا حدودی راضی نگه دارد اما این منطقی نیست زیرا در تحلیل موضوعات وحوادث جای محافظه کاری نبوده وکارساز هم نیست اگر یک موضوع بد است بد است دیگه ، نمی شود یک چیزی هم خوب باشد وهم بد.
لذا چه خوب است که یاد بگیریم اگه چیزی را بد میدانیم قرص ومحکم بگوییم بد است (557424) (moderator19)
 
k
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۵:۲۴:۲۶
جناب قلاوند انسان مي تواند انگيزه صحيح داشته باشد اما اقدام اشتباهي مرتكب شود . بله بارها شده است كه شخصي انگيزه انقلابي و نيت خير داشته اما مرتكب اشتباه و عمل نابخردانه شده است. پس اول مطلب را خوب بخوانيم بعد نقد كنيم. نقد تسخير سفارت نقد اقدام دانشجويان بوده است. (558510) (moderator19)
 
نادر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۲۳:۳۵:۴۲
چنین اقدامات نابخردانه ای که جنبه سیاسی و امنیتی دارند باید برخورد قاطعانه ای لااقل در حد برخورد با آب بازی شود و باید تاوان قانون شکنی های خود را بدهند و نه اینکه آآزادنه راست راست بگردند و افتخار هم بکنند. (559031) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۲۱:۰۴:۱۴
تحلیل درستی نیست.

گرفتن پهپاد که بمب بزرگتری از حمله به سفارت انگلیس بود. پس آن هم یک حربه است؟ این خوب چه طرز تحلیل است آقا جان! (557433) (moderator19)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۶:۴۲:۰۰
بله که یک حربه هست . دوستان متخصص الکترونیک می فهمن من چی می گم.اصلا دیکد کردن این اطلاعات (تازه اگه وجود داشته باشه)خیلی مسخرست.
ضمن اینکه ضعف اطلاعاتی کاملا محرضه و اینکه ناتو 1هفته قبل گفته بوده که این فروند رو گم کرده.اینا همش به کنار اگه سیستم اطلاعات پیشرفته ای داشته ایم مسلما این موضوع رو توی بوق و کرنا نمی کردیم و روش کارهای اطلاعاتی انجام می دادیم و اصلا به روی خودمون نمی اوردیم.اونی که اینو ساخته اینقدر تبلیغات نکرد که اونی که شکارش کرده ... (558643) (moderator19)
 
سید
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۲۱:۲۴:۵۶
نظر حضرت عالی در مورد تسخیر سفارت محترم هر چند من تنها به اظهار تاسف نسبت به کتک خوردن دانشجویان اکتفا می کنم اما لطفا دو موضوع کاملا بی ربط را با زور به هم نچسبانید (557458) (moderator19)
 
سعید
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۲۱:۳۲:۵۵
با سلام
انشا ءالله که این دانشجوی کارشناس ارشد مطالعات خاورمیانه ، هرگز بر مسند امری در این کشور قرار نخواهند گرفت ، چرا که در غیر اینصورت معلوم نیست نتیجه احرایی اینگونه تحلیلهای پر از تناقض توسط ایشان ،چه هزینه هایی را بر ما تحمیل خواهد . (557469) (moderator19)
 
نبنل
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۲۲:۰۲:۱۴
فهمیدی جی نوشتی؟خوبه 58دانشجو نبودی (557495) (moderator19)
 
نادر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۳ ۰۰:۰۳:۵۶
اگر دانشجوهای ما حتی یک شعار ساده انگلیسی را هم بلد نباشند که باید به حال این مملکت زارزار گریه کرد. (559059) (moderator19)
 
صادق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۲۲:۳۳:۱۰
خیلی بد است آدم خودش یه کاری بکند و بعد هی سعی کند با محکوم کردنش بگوید ما نبودیم.
صادق شریفی
دانشجوی گفتار درمانی دانشگاه پیام نور پشت کوه قاف (557530) (moderator7)
 
سارا
Germany
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۲۲:۴۰:۰۹
جناب آقای محمدی! اخبار را بخوانید . به گفته آقای کاظم جلالی نماینده مجلس ، این گروه با اجازه قبلی آنجا تجمع کرده بودند. اساساً مجلسی که به قول شما این حرکت سیاسی را انجام داده است، باید اجازه بدهد که علیه سفارتی که مورد سیاست است، تجمع و تظاهرات صورت بگیرد؟ نه! این در ایت نیست. (557539) (moderator7)
 
رضا حسین خداداد
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۲۲:۵۲:۵۴
نقد منصفانه و روشنگرانه ای بود. در حال حاضر که کشور بیش از هر چیز نیازمند آرامش است متاسفانه عده ای دانشجو با تصمیمات احساسی خود بهانه هایی دست دولت های غربی می دهند که اگر خود غربی ها هم می خواستند چنین نمایشی را اجرا کنند به این خوبی موفق نمی شدند این سناریو را به این خوبی پیاده کنند. (557553) (moderator7)
 
United States
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۲۲:۵۸:۲۴
اگر قوه قضائیه مسقل است نباید تحت تاثیر این هیاهو قرارگیرد (557565) (moderator7)
 
گندمکار از بروجرد
United States
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۲۳:۳۴:۴۶
دمت گرم داداش زدی به هدف مخصوصا پاراگراف آخر چرا که شورای نگهبان پرچمدار مبارزه با روباه پیر را رد صلاحیت نمی کند قوه قضاییه هم نرمش نشان خواهد داد (557605) (moderator7)
 
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۰۸:۰۸:۵۱
داداش .دانشجویی که امروز نفهمه چکار میکنه فردا که پست میخواد چه ها که نکند دانشجوها وافسران انقلابیی بوده اند که به مقام رسیدند و شدند.... قذافی و صدام...... (557761) (moderator7)
 
محمد
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۲۳:۵۸:۵۹
به نظرم بهترین تحلیلی که می شد از این ماجرا کرد همین بود کاش بصیرتی که ابن قدر همه و بخصوص رهبری روی آن تاکید می شود بود... (557619) (moderator7)
 
حمید
United States
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۰۰:۳۰:۵۷
بخدا حقشونه تمام این سفرای اروپایی بزنن از ایران برن، امروز انگلیس فردا دانمارک، پسون فرداش عربستان! (557638) (moderator7)
 
راهی
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۹:۳۳:۵۸
فکر می کنی اگه برن خیلی خوب می شه ؟ (558822) (moderator19)
 
علی
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۰۱:۲۷:۰۹
خدا رو شکر حداقل یک نفر از خواب خرگوشی و دیدن رویا های شیرین بیدار شد. (557665) (moderator7)
 
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۰۵:۰۳:۵۶
مگر ماجرای سفارت انگلیس به دادگاه‌های بررسی کننده سوء استفاده 3000 میلیاردی ربط دارد؟
از توهم توطئه دست بردارید. این ادعای شما توهین به دادگاه‌هاست. (557694) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۱:۴۶:۴۸
بله! ربط دارد. چون چند نفر از نمايندگاني كه با حرارت از طرح كاهش سطح روابط حمايت مي كردند پايشان در پرونده فساد مالي گير است. پس اين ايجاد بحران در روابط خارجي مي تواند از فشار بر آنها كم كند. (558153) (moderator19)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۳:۳۳:۳۵
واقعاً ساده اندیشی خواهد بود که تسخیر سفارت انگلیس فقط برای مواضع ملی و میهنی بوده است براحتی می توان ردپای افراد سیاسی داخل کشور که از جریان استفاده کلان کرده اند مشاهده نمود متاسفانه از احساس پاک برخی از دانشجویان در خصوص سوء استفاده شده است (558339) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۰۵:۵۱:۰۰
حالا ببینیم و تعریف کنیم که این دادگاه چه حکمی برای اون متهم های دانه درشت می دهد (557698) (moderator7)
 
آبدارچي سياسي
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۰۷:۵۳:۵۹
اميدوارم اينبار قوه قضائيه براي هميشه اين بدعت ناگوار و زشت رو جمع كنه تا ديگه شاهد سياسي كاري اين ... نباشيم. (557739) (moderator7)
 
ج.ع
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۰۸:۵۰:۴۷
وقتی دانشجو که قشر فرهیخته ی جامعه ی ماست اعلام می کند الت دست بعضی نماینده ها شده پس وای بر ملت ما وای بر ایندگان (557824) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۰۹:۳۰:۳۸
متاسفانه آنچه که خلاف منافع ملی باشد در کشور ما ارج نهاده می شود. (557886) (moderator19)
 
وحید
Germany
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۰:۴۶:۲۶
بنام خدا

البته به این هم بستگی دارد که مسائل خلاف امنیت ملی از چه کسی سر بزند! (558056) (moderator19)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۰:۰۵:۱۵
سلام
وقتی می خواهند حرکتی را نابود و به فحش بکشند از این کار ها می کنند
1- تجمع مقابل سفارت با آن جمعیت کار یک یا دو روزه نیست و حتما قبل از این تصمیمات تصمیم گرفته
2- این مجلس بود که می خواست افکار را منحرف کند و طرح کم کردن ارتباط با انگلیس داد.
3- این دو مقوله بهم چه ربطی دارد . دانشجویان همیشه فریاد عدالت زده اند.
4- این نمونه ای کامل از نقد مغرضانه است. (557979) (moderator19)
 
ناظر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۰:۲۶:۵۸
جناب آقاي محمدي
از شما انتظار مي رفت كمي آزادانه به نقد و بررسي اين موضوع مي پرداختيد
شما و دوستاني الفي همگي در حال القاي يك نگاه هستيدكه اين اقدام دانشجويان خيلي عمق ندارد
بصيرانه نيست
حكومتي است و...
فرض بر قبول همه موضوعات فوق ثم ماذا؟
اكنون كه اين اتفاق رخ دادهاست براي تحليل بهتر است ابعاد پديد آمده بيشتر درك شود تا ابعادي كه ازقبل بايد مورد تامل قرار گيرد
بنده به عنوان ناظر بيروني اگر مي خواستم تسخير سفارت انگليس را انتخاب كنم يا نه ممكن بود به مانند شما مي انديشيدم
ولي اكنون اتفاقي در صحنه واقعيت رخ داده است جدا از آنكه متوليان آن بايد براي حركت هاي بعدي خود همه تلاش شان را متوجه اشتباهات رخ داده در اين اتفاق نمايند ما بايد براي تليل دايره نگاه مان را كيم باز تر كنيم
از شما كه دانشجوي علوم سياسي هستيد توقع مي رفت كه ابعاد سياسي آن را بيشتر ببينيد نمي دانم شايد اخبار اين اتفاق و اثرات آن و حتي واكنش هاي ان را در منطقه نديده ايد شايد از حمايت هاي خارجي دانشجويان اندوزي و يا بيانيه حمايتي بنياد صلح امريكا خبر نداريد و شايد از موارد ديگري كه مي تواند اثرات اين حركت باشد بي خبريد؟
گذشته از اينها به نظر نيم رسد يك اشتباه را با گفتن بتوان از صحنه واقعيات پاك نمود بلكه بايد با اقدامات مناسب به تصحيح آن پرداخت
ضرورت دارد شما و دوستان الفي كمي فراتر از حال به يك حركت نگاه كنيد و هيچ گاه اثرات مثبت يك حركت را با بيان اشكالات گذشته از بين نبريد (558008) (moderator19)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۳:۳۶:۲۶
شما بفرمایید مجموع خسارت و نفع اینکار چقدر بوده است معلوم است هر کاری سود و زیان دارد ولی آدم عاقل میزان هر کدام می سنجد و اگر سود آن بیشتر بود انجام می دهد . براساس هر گونه تحلیل مطمن باشید ضرر اینکار از هر جهت بیشتر از سود آن بوده است (558347) (moderator19)
 
mehrva
United States
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۰:۳۵:۵۲
جالبه که هنوز مشخص نشده است که باالاخره این مهاجمین محترم چه کسانی بودند و از کجا پشتیبانی و هدایت شدند. مادامی که پرونده هایی مهمی از این دست در کشور ریشه یابی نشوند و در ابهام باقی بمانند باید منتظر چنین حوادثی باشیم. (558033) (moderator19)
 
نصرالله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۴:۴۵:۵۳
دم شما گرم
بنده هم هم عقیده شما هستم که این بی مسئولیت ها که به سفارت انگلیس حمله کردند کی بودند؟ توقع ما از مسئولین آنست که با عکس هائی که از آنها در دست است آنها را شناسائی و مشخص نمایند که از چه قشری هستند و چرا می خواهند از نام دانشجو استفاده نمایند. (558463) (moderator19)
 
Netherlands
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۳:۰۰:۱۰
ما که نفهمیدیم این اقدام به اقتدار چه ربطی داشت (558296) (moderator19)
 
ن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۳ ۱۸:۲۶:۳۷
ربطش این است که اقدام به اخراح سفير كشور قدرتمند انگليس و تحقير انگليس اقتدار مي خواهد . يادت باشد كه اين انگليس است نه گينه بيسائو!!! اما در عوض با لطف دانشجويان انگليس سفير مارا اخراج كرد و مارا تحقير نمود؟؟. بدون شك اخراج سفير يك كشور قدرتمند و كاهش سطح روابط با آن كشور كه ابعاد سياسي و برد تبليغاتي زيادي دارد از ديد روابط بين الملل نشانه اقتدار در روابط خارجي هست. نمي گويم كه به نفع منافع ملي هست يا نه؟ اما اخراج سفير و در دست داشتن ابتكار عمل توسط يك كشور نشانه اقتدار هست. در این احال حاضر کشوری مثل ژاپن و کره جنوبی کشورهای بسیار پیشرفته و قدرتمند از لحاظ اقتصادی هستند ولی هیچ کارشناس علوم سیاسی این کشور ها را در زمره کشورهای مقتدر محسوب نمی کند. چرا؟؟ چون از لحاظ سیاست خارجی دنباله رو کامل آمریکا هستند و حتی در تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران که بعضی از کشورهای اروپای شرقی با آمریکا همراهی نکرده اند این دو کشور تحت فشار آمریکا ایران را تحریم کرده اند. میتوانیم بگوییم که این کار به نفع منافع ملی این دو کشور بسیار پیشرفته است اما قطعا نشانه اقتدار آنها نیست بلکه نشانه وابستگی و تحکم پذیری از آمریکاست. حضور نظامیان آمریکا در ژاپن و کره جنوبی و تجاوز گاه وبیگاه به زنان این دوکشور که رسانه ای می شود جای خود دارد. من هیچوقت قبول نمی کنم که مثل جزیره اوکیناوای ژاپن دختر ایرانی مورد تجاوز قرار گیرد و مردم آن جزیره علیه چنین افتضاحی راهپیمایی بکنند و مسوولان محلی آن منطقه قول بدهند که لطف کنند!! پایگاه آمریکاییها را از آن جزیره زاپن به نقطه دیگر از خاک زاپن منتقل کنند. اما حتی بعدا با فشار آمریکا جرات اینکار را هم نداشته باشند. من به عنوان یک مسلمان ایرانی قطعا نمی خواهم این ژاپنی پولدار محبوب غرب باشم!! دوست من اگر تعریف شما از منافع ملی این چنین است من قطعا با شما موافق نیستم. آیا باز هم می توان گفت این دو کشور توانای اقتصادی که رابطه بسیار نزدیکی با جهان غرب دارند و مثل ایران بیچاره !!! منفور و منزوی در غرب نیستند مقتدر هستند. و یقینا یکی از اضلاع اصلی تعریف من از اقتدار آموزه های مکتب تشیع است که برگرفته از کلام خدشه ناپذیر وحی است نه سخنان تئورسین های غربی که موتور محرکه تفکر آنها صرفا فقط منافع مادی و رفاه است.البته با شما موافقم که بنیه قوی اقتصادی نیز یکی از عوامل مهم اقتدار به شمار می رود. ولی واقعیت تلخ برای بعضی ها!!! را باید پذیرفت که ایران اسلامی کشور مقتدری هست. به هر حال جناب اوباما از ایران درخواست کرده است تا ایران هواپیمای جاسوسی اش که به حریم ایران تجاوز کرده است را پس دهد. خود اوباما شخصا درخواست کرده است. اگر ایران به این خواسته اوباما جواب منفی بدهد قطعا نشانه اقتدار ایران است. (559880) (moderator19)
 
لواسانی
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۱۴:۱۰:۳۸
من فقط یک ابهام دارم نسبت به این موضع ونتونستم پاسخی برای آن بیابم اون هم اینه که چرا این ادقدام دقیقا پساز خر.ج افنفعال مجلس وتصویب کاهش روابط با انگلیس اتفاق افتاد ؟یعمی اگر بعد از مصوبه مجلس وابلاغ مصوبه مجلس به دستگاه سیایت خارجی برای اجرا مصوبه نمی شد یک هفته این اقدام عقب می افتاد تا انگلیسیها با خفت وخواری از کشور بیرون رانده بشند؟ (558417) (moderator19)
 
طلبه
United States
۱۳۹۰-۰۹-۲۳ ۰۰:۲۷:۲۴
اگر مجلس درست تصمیم می گرفت و طبق شریعت و قانون خودش صفارت انگلیس را در یک زمان کوتاه تعطیل می کرد، الآن لازم نبود عدم صلاحیت قانون گذاری خود را به گردن دیگران بیندازد!!!
من نمی دونم واقعا کم کردن رابطه اصلا یعنی چی؟!!!!
نیست که ما با انگلیس کلی رابطه داشتیم!!!! که حالا مجلس میگه کاهش روابط!!!! آخه کاهش یعنی چی؟!!!! (559085) (moderator19)
 
محمود
Netherlands
۱۳۹۰-۰۹-۲۳ ۰۰:۳۷:۴۸
البته موضوع دشمنی انگلیس با مردم ما محر زاست ولی نبایید از دوستی انگلیس با عده ی زیادی از دولت مردان ما را فراموش کنیم ببینید چه سریع به اقازاده ها ویزای اقامت در کشورش را میده وپول عده ای را در بانک هایش برایشان نگهداری میکند باید دید از این حرکت چه جریاناتی سود می برند (559091) (moderator19)
 
م
۱۳۹۰-۰۹-۲۳ ۰۸:۳۴:۱۴
همه چیز را به اختلاس ربط ندهید. این افراد خودسر سالهاست که در ایران فعالیت می کند و کسی نمی خواهد از اقدامات آنان جلوگیری کند. (559218) (moderator19)
 
علی اکبر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۳ ۰۹:۳۳:۵۷
باسلام وعرض خسته نباشید
اقدام اخیردرراستای منافع انگلیس صورت پذیرفت وکسانیکه دست به این اقدام زدنددانسته یا ندانسته درزمین انگلیس بازی کردند.وقتی مجلس بصورت قانونی درخواست کاهش سطح روابط را می نمایدچه لزومی داردعده ای دست به چنین اقدامی بزنند.قابل توجه تیزهوشان وجودعکس شاه پس از 33 سال ازانقلاب درسفارت آنهم بطوریکه به دست مهاجمین بیفتدنکته بسیارظریف وقابل تامل می باشد (559298) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۴ ۱۱:۱۴:۵۵
حمله به سفارت خیلی جای فکر داره اولش مقامات از طریق صدا وسیما اعلام میکنن که انگلیسی ها چند درخت باغ رو قطع کردن بعد مجلس به تعطیلی سفارت انگلیس رای میده بعد عده ای از جوانای احساساتی میریزن در باغ وسفارت آبروی مملکتشونو میبرن بعد مقامات میگن خود جوش بوده (560571) (moderator19)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.