توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 243381
پایان دوران جن و بسم الله در مدیریت سینما!
تاریخ انتشار : يکشنبه ۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۴۱
حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی از همه فیلمسازان خواست که به موضوع دفاع مقدس بپردازند و همچنین اشاره کرد دورانی که وقتی مدیران سینمایی از دری وارد و سینماگران از در دیگر خارج می شدند، گذشته است.

به گزارش مهر، رییس سازمان سینمایی با حضور در هم اندیشی گروه سینمایی «هنر و تجربه» که عصر امروز یکشنبه ۶ مهرماه در خانه هنرمندان برگزار شد، گفت: برگزاری چنین نشستی در خانه هنرمندان از جمله آرزوهای همیشگی من بوده است. در واقع آرزوی من در بدو مدیریتم در سازمان سینمایی این بوده که گروه سینمایی «هنر و تجربه» را راه بیاندازیم.

وی افزود: برای رسیدن به چنین هدفی جلسات متعددی با کارشناسان در حوزه سینما برگزار کردیم و خوشبختانه حضور افراد کارکشته در این حوزه کمک بسیاری به شکل گیری پیکره گروه سینمایی هنر و تجربه کرد.

ایوبی با اشاره به این مطلب که گروه سینمایی «هنر و تجربه» آمده تا بماند، گفت: یکی از مشکلات بنده در این کشتی شکسته و ورشکسته سینمای ایران این است که این سینما پر از تجربه های ناموفق و شکست خورده است. هر زمان طرح و ایده ای جامع ارائه می دهم وجود تجربه های شکست خورده گذشته بار منفی ای را در روند اجرای برنامه ها ایجاد می کند و نوعی دلسردی را موجب می شود. در ابتدا که می خواستیم گروه هنر و تجربه را راه بیندازیم با همین مشکل رو به رو بودیم اما از ابتدای آغاز به کار اصل را بر استمرار گذاشتیم و به امید خدا مسیر حرکت این قطار متوقف نخواهد شد.

وی تصریح کرد: آینده خوبی برای این گروه سینمایی پیش بینی می کنم و افراد علاقه مند به این سینما می توانند پشتوانه اصلی این گروه سینمایی باشند. علاوه بر اکران های خوب در این گروه سینمایی دلم می خواهد که هنر و تجربه گروهی آوانگارد باشد و سطح خود را صرفا از مدیریت سالن و یا تبلیغات بالاتر ببرد و به آشتی سینما با جوانان بیندیشند و انرژی مثبت با گروه سینمایی هنر و تجربه به بدنه سینمای کشور افزوده شود.

ایوبی گفت: قرار نیست در گروه سینمایی هنر و تجربه فیلم هایی که به هیچ شکل اکران عمومی ندارند به نمایش در بیایند. به نظر من آثاری که نه جنبه هنری دارند، نه روح تجربه گرایی در آنها حاکم است و نه گیشه آن را می پسندد اصولا سینما نیست و بهتر است صاحبان این فیلم ها سراغ حرفه دیگری بروند. ما گاه با افرادی مواجه هستیم که در سینما راه را اشتباه آمده اند که یا گرفتار هستند و یا به دلیل وامهایی که برای ساخت انواع فیلم های غیر قابل نمایش دریافت کرده اند الان در زندان بسر می برند و من مانده ام با این فیلم های بی جا و بی مکان.

رییس سازمان سینمایی با بیان این مطلب که سینمای هنر و تجربه سینمای صاحب فکر و اندیشه است، خاطرنشان کرد: سینمای هنر و تجربه سینمایی است که باید بپذیرید که مخاطب عام ندارد و در عین حال نداشتن مخاطب عام نباید موضوع برخورنده ای برای فیلمسازان باشد چرا که خاصیت این دسته از فیلم ها داشتن مخاطب خاص است. بنابراین قرار است گروه سینمای تجربه نماینده فیلم های فرهنگی سینمای ایران باشند و از این جهت سازمان سینمایی به هر شکل از این فیلم ها را مورد حمایت قرار می دهد و البته برنامه هایی برای ماندگاری این گروه سینمایی داریم.

حجت الله ایوبی با اشاره به اینکه مطلب که راه اندازی گروه «هنر و تجربه» در دل دفاع مقدس اتفاق نیکویی است گفت: دفاع مقدس جزو افتخارات ملت ما است و هر آنچه را که ما داریم از دفاع ۸ سال فرزندان این سرزمین است. به جرات می گویم اتفاقی که در دفاع مقدس ما افتاد با همه جنگهای دیگر متفاوت و منحصر به فرد است. به اعتقاد من دفاع مقدس و جبهه های جنگ قطعه ای از بهشت بود چرا که جنگ ما فقط عملیات نبود بلکه رشادت، ایثار، انسانیت و تمام وجوه اخلاقی را در ۸ سال دفاع مقدس دیدیم و شنیدیم.

رییس سازمان سینمایی در ادامه متذکر شد: بر همین اساس معتقدم که گروه «هنر و تجربه» می تواند جنگ را به درستی روایت کند. درخواست من از گروه «هنر و تجربه» و فیلمسازانی که در این حوزه فیلم می سازند این است که با نگاه و هنر خود دفاع مقدس را روایت کنند.

این مدیر سینمایی تصریح کرد: به آقایانی که نگران هستند فیلم های دفاع مقدس در جشنواره های خارجی دیده نمی شود، این اطمینان را می دهم که سینمای دفاع مقدس در سایه تجربه و هنر می تواند در جشنواره های خارجی به بهترین شکل ممکن دیده شود. به عنوان مثال اگر شهرام مکری فیلمی با نگاه ویژه و هنری خود درباره دفاع مقدس بسازد قطعا در خارج از کشور نمایش خواهد داده شد. بنابراین باید جریانی راه بیفتد تا ناگفته های دفاع مقدس از زوایای انسانی و بهشتی که در تاریخ معاصر ما وجود دارد در پرده سینما نقش ببنند.

وی گفت: به اعتقاد من سینمای دینی این نیست که تنها از المانهای دین در آن استفاده شده باشد بلکه سینمای دینی سینمای اخلاق گرایی و ترویج ارزش های انسانی و روابط سالم و خانوادگی است که اتفاقا وقتی نظرات مقام معظم رهبری را نیز می‌خواندم نظرشان دقیقا همین است. چرا یک سری می‌خواهند بگویند جو سینمای دینی، معنوی و دفاع مقدس تنها به چند نفر محدود است. همه سینمای ایران می‌تواند و باید سینمای دینی باشد اما ما باید بعضی روابطمان را اصلاح کنیم. نباید طوری رفتار کنیم که مردم از این روابط و عناوین فراری باشند.

ایوبی ادامه داد: همه سینماگران ایران می توانند و باید بتوانند سینمای دفاع مقدس را روایت کنند ولی این روایت باید به گونه ای باشد که مردم عمیقا بپذیرد در واقع روابطمان را با مردم باید اصلاح کنیم.

رییس سازمان سینمایی تعامل مدیران با سینماگران را لازمه کار دانست و بیان کرد: به نظر شما برای مدیریت کردن کدام یک بهتر است، اینکه مدیر از یک در وارد شود و همه هنرمندان فرار کنند یا اینکه همه سینماگران کنار هم جمع شوند و همراه با مدیران گفتگو کنند؟ الان مدیران فرهنگی رابطه شان با اهالی فرهنگ خوب است و هم شما ما را تحمل می‌کنید و هم مدیران اهالی فرهنگ را.

وی افزود: روابط بین مدیران و سینماگران برقرار شده و دوران جن و بسم الله هم تمام شده است.

رییس سازمان سینمایی در پایان صحبت های خود در نشست هم اندیشی گروه سینمایی «هنر و تجربه» گفت: امیدوارم فضا و مکانی را طراحی کنیم که پاتوق و جایگاه سینمای هنر و تجربه باشد و من هم از همین جا اعلام آمادگی خود را برای ساخت و حمایت فیلم هایی از این دست در گروه سینمایی «هنر و تجربه» اعلام می کنم.