نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 279689
گزارش خبرنگار "الف" از محل مذاکرات وین؛(ساعت 20)
حیاتی‌ترین دور از فرآیند 22ماهه مذاکرات/هیچ کسی نمی‌خواهد بدون نتیجه از کوبورگ خارج شود
بخش خبری الف، 9 تیر 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۴۷
ساعت 22 امشب به وقت گرینویچ امروز 30 ژوئن  ضرب‌الاجل دستیابی به توافقی هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 به پایان می‌رسد.

اما در هتل کوبورگ، محل مذاکرات هسته‌ای،‌ دیدارها در بالاترین سطح ادامه دارد و هیچ نشانه‌ای از پایان گفتگوها نیز دیده نمی‌شود. وزیر امور خارجه کشورمان، در بازگشت از تهران علی‌‌اکبر صالحی،‌ مرد اول هسته‌ای ایران و حسین فریدون برادر رییس جمهور را به وین آورده، امری که نشان از "جدیت ایران در مذاکرات است."

اختلافات جدی هنوز بین دو طرف باقی است. مهمترین اختلافات نیز در مورد سطح بازرسی از مکانهای مورد نظر در ایران، سرعت لغو تحریم های غرب و نوع تحقیقات و توسعه مجاز برای ایران در حوزه فناوری پیشرفته هسته ای هستند.

دیپلمات‌های کشورمان بارها اعلام کرده‌اند که اگرچه تمرکزشان بر پایان یافتن مذاکرات در ضرب‌الاجل تعیین شده است اما دستیابی به توافق خود مهمتر از زمان است و مذاکرات تا زمان دستیابی به چنین توافقی ادامه خواهد یافت.

البته علی اکبر صالحی در بدو ورود به وین گفت: بسیاری از نکات فنی حل شده و فقط مسائل جزئی باقی مانده است.

دکتر ظریف هم که پس از سفری کوتاه به تهران برای ادامه مذاکرات به وین بازگشت، گفت: تنها توافقی پایدار خواهد ماند و مردم ایران خواهند پذیرفت که عادلانه، متوازن و براساس عزت ملی و حقوق مردم ایران باشد و فکر می‌کنم طرف مقابل درک کرده که بدون یک توافق خوب و بدون شناسایی حقوق مردم ایران، رسیدن به یک توافق دراز مدت امکانپذیر نیست.

وزیر خارجه کشورمان همچین گفت: توافق مورد نظر باید هم از سوی جمهوری اسلامی و هم از سوی طرف غربی پذیرفته شود و فکر می‌کنم بر این اساس که باید مبنایش توافق لوزان باشد، امکان رسیدن به راه حل وجود دارد."

دیدارهای امروز ظریف در بالاترین سطح با جان کری، لاوروف، امانو؛ و وزیر خارجه آلمان؛ پس از بازگشت به تهران ادامه داشت.

در همین حال، خبرگزاری فرانسه گزارش داده، اتحادیه اروپا روز سه شنبه تعلیق تحریم ها علیه ایران را تا هفت روز تمدید می کند تا به مذاکرات هسته ای این کشور زمان دهد.

همچنین، رونمائی گزاره برگ ملی در میدان آزادی که طی آن میلیونها ایرانی طی هفته های اخیر این طومار را امضا کرده اند و در آن شش خواسته مطرح شده است مورد توجه رسانه های غیر ایرانی برای گزارش به مخاطبان قرار گرفته است.اختلافات میان طرفین و موانع پیش روی یکی از محورهایی است که بسیاری از شبکه های بیگانه به آن توجه نشان داده اند . اما اکثر آنها در قالب جنگ روانی مسئولیت این مشکلات را بر دوش جمهوری اسلامی ایران می‌گذارند.

از سوی دیگر، یک منبع نزدیک به مذاکرات گفت صحبت هایی که درباره تاریخ تمدید مذاکرات می شود، صحت ندارد. این منبع نزدیک به مذاکرات هسته ای می گوید که هیچ تاریخی تعیین نشده است و فعلا فقط قرار شده فراتر از مهلت سی ژوئن به مذاکرات ادامه دهیم.

به گزارش خبرنگار اعزامی الف به وین، دیپلمات ها گفته اند بن بست واقعی ۳۰ ژوئن نیست بلکه ۹ ژوئیه است که آخرین مهلت تحویل دادن متن توافق به کنگره آمریکا خواهد بود. کنگره پس از آن سی روز مهلت خواهد داشت قبل از اینکه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تعلیق تحریم های ایران را شروع کند به بازبینی توافق بپردازد. اگر توافق پس از ۹ ژوئیه به دست آید مدت بازبینی در کنگره تا ۶۰ روز افزایش می یابد و این احتمال فزاینده وجود خواهد داشت که توافق بی نتیجه بماند.
 
کلمات کلیدی : مذاکرات هسته ای
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۹:۰۲:۴۶
خاورمیانه جدید تکمیل شد!

در خبرها آمد که1+5تصمیم گرفتند که بدون تعیین ضرب العجل جدید به مذاکرات ادامه دهند!...این یعنی‌ همان چیزی که آنها و تندرو ها.... می‌خواستند شد... ادامه مذاکرات برای سالها.... به عبارت دیگر‌بن بست و قفل شدن مساله هسته‌ای‌ مانند مساله سوریه‌, مساله عراق‌, مساله لیبی‌‌, مساله لبنان‌, مساله افغانستان‌,مساله یمن‌, مساله عربستان‌, مساله داعش و....

نتیجه: بلاتکلیفی تاریخی برای همه کشورهای خاورمیانه‌, به اشکال مختلف‌, با رشد های اقتصادی منفی‌ یا در جا زدن....

برون رفت: ادامه برتری استراتژیک یک کشور در منطقه حداقل برای 50سال آینده.... می‌بینید... همه چیز حساب شده است....خاورمیانه جدید تکمیل شد! حتی اگر ایران به خواهد به توافق برسد‌ هرگز این اجازه را نمی‌یابد‌ همانطور که سوریه و همه مسائل خاورمیانه قفل شده مساله هسته‌ای ایران و رابطه ایران و غرب و آمریکا هم باید قفل و بلاتکلیف باقی‌ بماند...... فقط خرید بیشتر سلاح و خسارت بیشتر به یک دیگر در منطقه به نفع آن کشور!!!

همین جا باید به نقش عظیم پوتین و روسیه در این بازی بزرگ اشاره کرد‌, از روی حادثه یا نقشه‌ وجود و حضور پوتین و روسیه به عنوان یکی نیروی مقابل‌ که اتفاقا بهترین روابط تاریخی را با نتانیهو دارد پای اصلی‌ تکمیل این نقشه بود.... فرض کنید روسیه مانند دوران یلتسین با آمریکا و غرب در خاورمیانه همکاری میکرد‌... آیا آنها میتوانستند این فضای دو قطبی را از مراکش تا عربستان و از سوریه تا یمن به وجود آورند.... وقتی‌ صدها اندیشکده, اتاق فکر و موسسه ها و کرسیهای پژوهشی در دانشگاه های عمده آمریکا و غرب به دنبال تبیین سیاستهای کلان برای خاورمیانه هستند‌ و بیشتر از متخصص ها و سرمایه های لابیهای طرفدار اسرائیل شکل گرفته اند‌ نتیجه آن میشود چنین سیاستهای برای خاورمیانه!!!!... دموکراسی واقعی اخرین چیزی در این دنیا است که این مراکز سیاست گذاری برای خاورمیانه در دنیای امروز میخواهند!!! (3007267) (alef-11)
 
رهی
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۲۰:۴۴:۲۳
بابا جان میز مذاکره را ترک کنید و به امکانات داخلی با مدیریت بهره ور و خوب با توکل به خدا ایمان داشته باشید یعنی چی این همه یاس و ناامیدی (3007433) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۲۲:۵۳:۰۱
اوباما میدند که سنگین تر است که این توافق به امضا نرسد‌ چون به غیر از برنامه استراتژیک محافل سیاسی آنها که رئیس جمهور فقط اجرا کننده آن هست‌ برای ادامه ب ثمر این مذاکرات که فقط به ضرر ایران تمام میشود و سیاست جدید خاورمیانه آنها را که همان ادامه بی‌ پایان در گیری ها و تحریمها و تضعیف ملتهای منطقه به نفع یک کیان می‌باشد‌, این مذاکرات و قفل شدن باید ادامه یابد.... این توافق هرگز امضا نمی‌شود مگر اینکه ایران کلیه نگرانیها در مورد اسرائیل و کمک به حزب‌الله و حماس و موشک ها را ٔبر طرف کند‌ و اوباما نمیخواهد با وتو مخالفت کنگره‌و احتمالا رای گیری مجدد کنگره و ب اثر کردن وتو او‌ در پایان رئیس جمهوری‌, تاریخ او به عنوان اولین رئیس جمهور سیاه پوست آمریکا‌ سنگ روی یخ شود (3007616) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۱۰:۲۸:۱۸
واقعا اینقدر بدبخت شدیم !!؟ تحریم برایمان دردسرهای بزرگی درست کرده اما نباید به هر قیمتی دنبال توافق بود... آنها جوری نشان می دهند که فقط ما به این توافق محتاجیم. اگر خودشان نیاز نداشتند آیا واقعا در این سطح عالی رتبه مذاکرات شکل می گرفت ؟ (3008194) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۹:۳۰:۲۱
نگرشی به اینکه غرب چه می خواهد و ما چه می خواهیم نشان می دهد مشکلات بسیار زیاد و لاینحل است. (3007322) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۹:۳۹:۵۰
حالا کنگره آمریکا برای شش کشور دیگر ضرب الاجل تعیین می کند! (3007336) (alef-11)
 
بهروز
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۹:۵۵:۵۹
همش وعده بابا شماها مارو گذاشتيد سر كار (3007358) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۲۱:۳۸:۲۵
بله (3007491) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۰۳:۳۷:۰۷
وقتي شركت هاى نفتي روسيه مورد تحريم امريكا قرار مي كيرند معني ومفهوم ان اينست كه مذاكرات به نتيجه رسيده است ونفت وگاز ايران جا يگزين نفت وگاز روسيه به اروپا خواهد شد توافق به زودى أعلام مي شود (3007907) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۱۱:۱۸:۲۴
خداییش به این میگن نفوذ که کنگره یک کشور برای 6 کشور تایین تکلیف می کنه (3008327) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.